QUOTE(jolita.martyna @ 2007 08 06, 23:08)
Vat kaip kartu pagyvens ,tada ir pasimatys sutaria ar ne
as mielai mokeciau savo motinai jei ji galetu priziureti mano vaika,jau geriau nei svetimam,tik aisku ji pinigu is manes neimtu
QUOTE(siena @ 2007 08 03, 22:56) Labai laiku paskaičiau šitą puslapuką.Aš močiutė.Labai myliu savo anūkėlį.Gal ir gerai ,kad močiutės aukoja savo gyvenimą dėl anūkų,bet kita vertus ar reikia.Kaip viena mama rašė ji pakentės metus,kol jos anyta aukosis ir augins jos dvynukus.Mamos ar jums neatrodo, kad močiutės sukurtos anūkams mylėti,juos lepinti,bet ne juos auginti ir auklėti.Niekada neimčiau pinigų už bendravimąsu anūku,bet būti dukros ar marčios tarnaite niekada nesutikčiau. Kaip tai "aukosis"
Mokėt ar nemokėt - tai, aišku, susitarimo reikalas. Jei gyvenama pas tėvus, močiutė nedirba, tai situacija vienokia, bet jei močiutė kasdien ateina prižiūrėti vaiko, tai vėl kitaip. Tokiu atveju jai ir mokėt, mano manymu, reiktų. Kiek - tai jau sutarimo klausimas. Bet manyčiau tikrai ne tiek, kiek samdomam svetimam žmogui. Bet kai pagalvoji... aišku, idealu, kai vaiką prižiūri savas žmogus ir nėr nieko geriau, jei yra tokios sąlygos. Bet su svetimu - moki pinigus ir diktuoji savo sąlygas, su močiute gali būti sunkiau viską suderinti
Mano mama išėjo į pensiją ir pati pasiūlė prižiūrėti anūką, nors iki tol mes samdėm auklę. Žinoma, dėl pinigų barėmės, nes ji nė už ką nesutiko jų imti. Bet mano argumentas buvo tas, kad dar aktyvus žmogus vis vien susiras kokį darbelį, kad ir už minimumą, nes būtinoms išlaidoms pensijos juk neužtenka. Tada geriau tą sumą mokėti mamai, kad ji būtų su mažium, juo labiau kad aukle jau buvau nusivylusi.
Mano mama nė už ką nenorėjo imti pinigų, bet sutarėm, kad atnaujinsim jai dalį buitinės technikos. Taip kalėdoms ji gavo labai gerą mikrobangę, o velykoms - naują viryklę.
QUOTE(-Boružiukė- @ 2007 01 18, 23:58) na gal ne pinigais bandykit, o siaip mociutei kas kiek laiko kazka, pvz.maisto, saldainiu, kavos ar siaip ka megsta nupirkt.... Net neisivaizduoju kad mano vaiku mociutei reiktu kaip auklei: atskaiciuoji kiek val. buvo, sumoki...eina sau...jauciu kad jei pinigu pasiulyciau, dar kvaila pavadintu Na, brangiosios, turiu ir as ka sita tema pasakyt Vaikuti saugojo mano mama. Nesakau, pinigu turejom ir auklei, taciau vaikas pirmas, numyletinis buvo, kaip gi, galvoju cia su svetimu bus, kai mociute salia. Ir vaikui eriau, ir mamai neliudna. Kaip boruziuke rase ir kavos, ir vaistu jei rekedavo pirkdavau, ir pas gydytojus ja veziojau, ir maista pirkdavau, ir siaip dovanomis buvo apipilta... O galu gale ji man pasake - "tukstanciu man uz vaiko prieziura nemokejai". Auginu antra vaikeli. Bet jau dabar tikrai mociutei nepatikesiu. O jei jau atsistiks taip, kad turesiu vaika kazkam palikti, tai geriau jau uz pinigus, ir svetimam.
Sweikutes,as ir moku savo mamytei alga uz dukrytes prieziura.Bet pas mus tokia situacija,kad as ja issikvieciau is Lt i uzsieny ir del musu mete savo darba viska paliko ir atleke pas mus anukeles priziureti.As labai patenkinta.
mielai mokeciau, kad tik priziuretu....
bet abi mociutes dar ne pensijoj.... dirba , o iki pensijos dar 3-4 metai liko... nebereikes jau tada...
aS SAVO MAMAI PATIKECIAU VAIKUS PRIZIURETI, BET APIE KTAS NEKALBU
na nezinau ar savo mamai mokeciau uz vaiko priziurejima...
O kodėl nemokėti? Ypač jei močiutė dėl anūko meta darbą ir praranda pajamas, o šeima visvien pasiruošusi mokėti auklei. Gyventi už kažką jai gi reikia. Užtat močiutės paprastai valandų neskaičiuoja
maniske nors ir pasiulytum pinigus neziuretu
Aš irgi moku pagal išgales savo mamai. Mes neturim sutartos algos, bet apmoku jos parduotuvines išlaidas anūkėlio maistui, apmoku nuolatinį bilietą, plius dar duodu šiaip babkių, tipo priedą prie pensijos.
as irgi galvoju prasysiu mamos, kad pabutu aukle anukelei kai man baigsis vaiko prieziuros atostogos ir zadu moketi jai pinigus uz tai, nes mano mama niekur nedirba tai nesedes uz dyka kur galetu eiti dirbti kur nors. Man atrodo normalu moketi pinigus mociutem juk nepatogu isnaudoti zmogu, kad kiekviena diena nuo ryto iki vakaro dabotu vaika uz aciu.
Na, as tai tikrai kazkiek mokeciau... Aisku, maziau nei auklei
Nu sorry...
QUOTE(pandaba @ 2008 11 18, 00:26) Gerai cia kazkas rase: stambios dovanos kokia nors proga, pavaisinimai, sumokejimai parduotuvej ir t.t... Juo labiau, jei gyventu pas mus. Bet moketi tam tikra "atlyginima" - o tai cia ne uzmokestis...man cia atrodo,kaip..pasalpa..na noriu atsidekoju,noriu parduotuveje kazka nuperku... QUOTE(jolita.martyna @ 2008 11 18, 21:02) o tai cia ne uzmokestis...man cia atrodo,kaip..pasalpa..na noriu atsidekoju,noriu parduotuveje kazka nuperku... Sutinku Pas mus tokia situacija - as dirbu 2 dienas per savaite, o vaikas buna su mano mama, bet kadangi mano mama irgi dirbanti(pamainomis), tai derinuosi pagal jos grafika....ir uz tas dvi dieneles sumoku pinigeliais.Kodel?Visu pirma, mano mamai sumazeja dieneliu poilsiui ir galvojat lengva isbuti su dar neturinciu 2metuku vaiku, o beto ir as nesijauciu skolinga ir bunu rami....siaip sia ideja tai as pati pasiuliau, nes viena drauge irgi moka mociutei ir vargo delto nemato....ir siaip nematau cia nieko blogo Siaip jei man butu reikeje ieskoti aukles tas pora dienu per sav, tai buciau net neieskojus, buciau nedirbus ir tiek.....
Keista skaityti tokia tema, mano seimoje tai visiskai butu svetima. As pati gal but jau neuzilgo tapsiu mociute nes viriausiam sunui jau 18.Tikrai laukiu sio momento, kai galesiu rupintis ir padeti. Mano uosviene ir mama visada mielai paziuredavo vaikus kai reikejo ir jei buciau as pasiulius joms uzmokesti tai butu buve blogai
QUOTE(tinneorama @ 2008 11 20, 09:43) Keista skaityti tokia tema, mano seimoje tai visiskai butu svetima. As pati gal but jau neuzilgo tapsiu mociute nes viriausiam sunui jau 18.Tikrai laukiu sio momento, kai galesiu rupintis ir padeti. Mano uosviene ir mama visada mielai paziuredavo vaikus kai reikejo ir jei buciau as pasiulius joms uzmokesti tai butu buve blogai Kodel susvetimejima? Jau ir laikai kitokie.Viskas keiciasi
nu man atrodytu visai normalu
na, man kartais ateidavo priziureti klecka mano tevukas. kadangi pinigeliu is tolo kratydavosi - tai as jam bent jau simboliskai i jo saskaita pervesdavau, sake vis tiek visus grazins... taip ir stumdemes
bet yra atvejis mano gimineje, kai mociute dar negauna pencijos, bet priziuri anukus. tokiu atveju manau ji turetu gauti uzdarbi , juk galetu eiti svetimus vaikiukus priziureti ir gauti nemazus pinigelius. juk vienaip ar kitaip tai yra savas zmogus, kodel jam neatsilygint uz darba, juk svetimiems ne tiek sumokam.
Nesamone visiska. As pati mociute ir daznai ziuriu savo anukele. Net neisivaizduoju kad galeciau imti is dukros pinigelius uz tai... Gal cia nuo zmoniu santykiu priklauso, nzn
QUOTE(TARSKALIUKE @ 2008 11 26, 02:17) nu man atrodytu visai normalu Sita minti suprantu, tik kas jei mociute iseitu is darbo, o reikalingas minimalus darbo stazas (siuo metu berods 30 metu) dar nebutu surinktas, tai ar jai dukra po to dar ir pensija moketu QUOTE(Leksa @ 2008 12 09, 11:47) Sita minti suprantu, tik kas jei mociute iseitu is darbo, o reikalingas minimalus darbo stazas (siuo metu berods 30 metu) dar nebutu surinktas, tai ar jai dukra po to dar ir pensija moketu as pvz buciau labai pries jei mano mama iseitu is darbo, kad mano vaika priziuret, anukas, tai nera jos darbas
Ačiū Dievui, mano abu tėvukai dirba pagal verslo liudijimą (t.y. tik 2 dienas per savaitę) ir gali skirti daaaug dėmesio savo anūkėlei. Negaliu nepasipasakoti, kad man, laimėjus konkursą ir išėjus į darbą, vaikas, būdamas 6 mėnesiukų amžiaus, išvažiavo gyventi pas juos, mes lankydavome tik savaitgaliais, ir taip gyvenome iki 1,5 metukų. Seneliai labai džiaugėsi ir patys pasisiūlė prisiimti šią atsakomybę. Už tai niekada jiems nemokėjome (o jie to ir neprašė), atvažiuodami veždavome skanių ir saldžių dovanų, o vėliau nupirkome jiems nešiojamą kompiuterį, kad galėtume kas vakarą per Skype vieni kitus matyti. Ir dabar mielai vaiką paliekame pas senelius savaitėlei pasiilsėti ir pasilepinti. Jeigu tėvukai būtų pageidavę gauti už vaiko priežiūrą tam tikrą užmokestį, tikrai sumokėtume, nes nei viena kita auklė vaiko taip gerai neprižiūrėtų ir jo nemylėtų, kaip jie. Tad nėra didelės reikšmės, kam mokėti, juk svarbiausia - vaiko gerovė
QUOTE(Emili.. @ 2008 12 08, 14:09) Nesamone visiska. As pati mociute ir daznai ziuriu savo anukele. Net neisivaizduoju kad galeciau imti is dukros pinigelius uz tai... Gal cia nuo zmoniu santykiu priklauso, nzn o jus ziurite savo anukus nuo ryto iki vakaro,po 10 val,5 dienas i savaite...ar ziurite kartais,kai kazkur teveliai nori istrukti...tai 2 skirtingi dalykai QUOTE(Leksa @ 2008 12 09, 10:47) Sita minti suprantu, tik kas jei mociute iseitu is darbo, o reikalingas minimalus darbo stazas (siuo metu berods 30 metu) dar nebutu surinktas, tai ar jai dukra po to dar ir pensija moketu QUOTE(EVO @ 2008 12 09, 13:14) as pvz buciau labai pries jei mano mama iseitu is darbo, kad mano vaika priziuret, anukas, tai nera jos darbas Visiskai sutinku su sia nuomone.Vaiku auginimas-tai tevu pareiga.Seneliai turetu savo anukus lankyti kaip seneliai,o ne pakeisti tevus ar buti auklemis uz alga.
taip pat sutinku su jusu nuomone kad seneliai uzauginomus-savo vaikus ,mes auginame savuosius
QUOTE(TARSKALIUKE @ 2008 11 26, 03:17) nu man atrodytu visai normalu As skaitau visa sia temele ir turiu savo nuomone,kuri panasi i sia.Mielos mociutes-baikit piktintis,nes nemanau,kad kiekviena jusu ziuri anukeli po 10-12 val per diena visa savaite.Ar nebutu tada siokio tokio irzlumo,kad dukra numete vaika,o pati po darbus laksto,vietoj to,kad vaika augintu?Ne is gero gyvenimo mamos darban sugrizta,o vaikiuka palieka mociutei ar auklei.Tai ar geriau mazyli auklei-nepazistamai bobai palikti,kuriai moki pinigus-ir nemazus,ar mamai-mociutei,kuria visiskai pasitiki ir ramiai gali isbegit darban.Mano mama pvz dirbo aukle,o dabar pades man priziuret dukryte.Tiesa pasakius irgi noreciau jaui moketi atlyginima,kadangi kitaip gi eitu ir gal ziuretu kita vaikeli-dirbtu auklyte.As aisku noriu kad ziuretu maniske,ji irgi.Tad kodel as turiu savanaudiskai naudotis tuo,kad ji mama mano?Juk tai juodas sunkus darbas auginti vaika.Be to zinau,kad ji su vaiku uzsiima.o ar zinot jus ka veikia aukles kai jusu nera?Manu kad ne.Ka as galiu zinoti,kokia bobse ateitu pas mane namo ir kaip ji priziuretu?gal rektu,rukytu,butu grubi?Juk mociute ir yra tas zmogus-kuriuo pasitiki ir esi rami... tai ar dar kyla klausimas kuriai is siu dvieju-mamai ar auklei protingiau moketi alga?Jei ta suma siaip ar taip yra numatyta VAIKO PRIEZIURAI!!! As tik uz tai,kad teikai prasytis mamos ziureti vaikiuka jei ji gali.O dar ir bandau ikalbinti,kad uz tai turi buti atlyginta.O mano mama,man rodos prisiskaite jusu piktu atsiliepimu,kad ojojoi,kaip cia gali buti,pinigai uz anuka,susvetimejimas,pasaulio pabaiga!!! ir mes dabar vis pykstames siuo klausimu,nes ji bijo,kad pagadinsim santykius ir t.t.Kaip galima sugadinti santykius,jei yra dukros,mamos ir anukes meile?Ar ji nera visu stipriausia? Juk tie pinigeliai -tik popieriukas,butinas pragyvenimui.Valgyt visiems reikia,tai uz ka mamai mociutei lupdazi nusipirkt,jei ji kiara diena uz aciu tavo vaika augina? Jei man reik iseiti dirbti?Juk mama pades man uzdirbti pinigiukus,be jos pagalbos tureciau sedet namie ir valgyt kruopas tada.Nes dukryte per maza kad net mintis nekyla patiketi ja AUKLEI!!! tai pkad prasau nesmerkti ir nevaidinti,kad vienas malonumas po 12 val kiekviena diena auginti vaika-savo,ne savo-ne esme-tai yra labai sunkus darbas.O jei anukas atsidekoja sypsena,gugavimu,o dukra-nuosirdzia padeka ir graziu aciu mociutei-mamai,manau tai ir yra atsakymas.Linkiu visoms toms,kurios moka pinigelius-nusiraminti,o toms,kurios smerkia-suprasti.Juk svarbiausia-augantys mazyliai,o visa kita-smulkmenos,kurios neturi nustelbti musu meiles ir pasitikejimo vienos kitomis. Kiekvienoj seimoj vis kitaip,taip kad darykit kaip manot yra teisinga.As uz tai,kad nieko cia smerktino i mamo s saskaitele ideti pinigiuku,dabar tik kad ji sutiktu,nes vis pykstames sia tema.
prie ko cia jei mociute, tai nemoket jai pinigu
Mociute turi galvot apie vaikus ir anukus, o vaikams iseina nusispjaut i savo motinos gerove, tai apie kokia geda mes kalbam, mociutes turi didziuotis, kad turi vaikus ne tik imancius , bet ir duodancius. Siaip nemazai pazistu remianciu savo tevus, nes uz tokia pensija kokia gauna pensininkai, nu nekaip neimanoma isgyvent ir jie nereikalauja ir nepraso jokiu paslaugu is savo tevu QUOTE(blumchen @ 2009 02 02, 19:07) prie ko cia jei mociute, tai nemoket jai pinigu Mociute turi galvot apie vaikus ir anukus, o vaikams iseina nusispjaut i savo motinos gerove, tai apie kokia geda mes kalbam, mociutes turi didziuotis, kad turi vaikus ne tik imancius , bet ir duodancius. Siaip nemazai pazistu remianciu savo tevus, nes uz tokia pensija kokia gauna pensininkai, nu nekaip neimanoma isgyvent ir jie nereikalauja ir nepraso jokiu paslaugu is savo tevu o,gerbiu! Va taip vat!
Mano mama žiūrėjo mano klecką metus laiko,mokėdavau jai simboliškai,išpradžių neimdavo,bet vistiek palikdavau,nes nepatogu būdavo,jo gauna pensija bet juk papildomi pinigai niekam nepamaišė,ir dar už tokį sunkų darbą
mano mama jau seniai nedirba. sutarem, ad ji ziures mano dukryte kai eisiu i darba... pinigu kategoriskai atsisake imti, bet sutarem, kad duosiu pinigu maistui (juk vistiek reikes pirkti produktus vaikui) ir kad vasara nupirksiu jai su teciu kokia poilsine kelione.
siaip pritariu nuomonei, kad azkaip reikia atsilyginti seneliams uz savo vaiku prieziura... jei jau jie labai principingi ir neima pinigu, tai kokiais kitais budais - issiusti kur pailseti, ar kazka nupirkti, ad palengvintu buiti ir pan. suprantu, kad daugelis seneliu anukus dievina ir sako, kad tikrai didelis malonumas auginti juos, bet juk zinau, kad kartais zmogus buna ir pavarges ir siaip nuotaikos nera, o vaikuti juk reikia kas karta priziuret, cia ne siaip savaitgalinis pasimatymas su anukais pora valandu
Nu nzn keistas jausmas butu moketi mamai ar anytai uz vaikucio prieziura.Nors ka ten gali zinot-jei jos noretu svetima vaikuti uz pinigus priziuret, tai gal tada jau geriau savo anukuti ir duot tada pinigeliu. Tik tuos pinigelius aisku ne tai kad uz valandas atbutas, bet kazkaip kitaip sugalvot.Tiesiog priedas prie pensijos, kelionei, kosmetikai. Nu as manau, kad kiekviena savaip pasakyti sugebetu neizeisdama zmogaus. Nors aisku gali atsirast tokiu mociuciu, kurios tokiu bajeriu oi kaip nesuprastu.
Savo maziu palieku pakaitom savo mamai ir anytai po pusdieni kas antra diena.Anyta pries man iseinant i darba pati pasiule ji priziureti.Moketi jai pinigus man kazkaip nekyla ranka nes ju finansine padetis geresne nei musu,nors ji ir nedirba.Galbut kokia dovanele(nuklausius ko noretu)progai esant padovanosiu.Savo mamai padedu daugiau nes ji tikroji lietuvos pensininke
O kitom mamoms patarciau ziureti i zmogu(anyta ar mama) ar jis patikimas,ar tikrai myli anukeli,ar nepaves jusu jums svarbiu metu ir dar daug kitu niuansu.Nevisada savas zmogus yra geriau uz pasirinkta svetima zmogu.
namatau cia problemos,jeigu mociute priziuretu mano vaika , as mokeciau,na gal biski maziau ,negu auklei,bet tikrai mokeciau,nes man gi reikia ,kad mano vaika priziuretu, o mociutes turi ir savu pomegiu
Įdomi diskusija
P.S. Netgi manau, kad močiutei eiti dirbti aukle pas kitus žmones, yra daug naudingiau, nei "dirbti" savo anūkams ar vaikams. Tiek moraline, tiek materialine prasme. Tokiu atveju moteris žino, kad ji eina į darbą ir yra naudinga ne tik šeimoje, jai proga pasitempti, pasipuošti, ji lavina bendravimo įgūdžius, su draugėmis gali padiskutuoti apie tą šeimą
Kai gyvenome kitame mieste, tai dukryte prižiūrėko močiutė
|