Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naktinis šlapinimasis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
mazge
Sveikos mamytes. Turim problemele. Dukryte, kuriai greitai 5m. nakti daznai daro i lovyte. Nors nuo 2 metuku jau niekada nedarydavo i lova. Budama 3m persirgo sunkiai Roto virusu ir poto , gal panasiai poto prasidejo viskas is naujo. Gydytojai nieko neistiria. nezinau jau riboju vakarais gerimu kieki,tai aisku padeda, bet gi kiek gi tai tesis? Gal jus turite panasiu problemu? Kaip jas sprendziate?
mažulka
Jei vaikas kažkada visai į lovą neprišlapindavo, o dabar atsinaujino, tai gal reikėtų pasirodyti psichologui, nes aš taip įsivaizduoju, kad čia psichologinės problemos. Juo labiau jei mergaitė sveika.
lengvute
maniškei jaunėlei beveik 5m, labai retai, kai privalgo arbūzo prieš naktį, daugiau atsigeria ar šiaip gal patingi nueit prieš naktį į tualetą, būna, kad dar padaro, bet paskutinįkart tai buvo prieš kelis mėnesius, tikiuosi, kad nebebus, o vyresnėlė, tai turbūt jau nuo 1,5m. nėkart nepadarydavo  :smile.gif, bet nemanau, kad pas jaunėlę kokios nors psichologinės problemos  ;)
Springlet
Na jei gydytojai nieko neistiria, tai reikia tiketis, kad mergaite fiziskai sveika. Gal ji tiesiog pervargusi? O gal bijo viena nakti i tualeta nueiti?
bea
na manajam (3 m.) taip kartais nutikdavo, o ir shiaip prastai miegodavo, nakti pabusdavo parekaudamas, neramus jo miegas budavo. Musu neurologe patare mums duoti homeopatinius vaistukus, kurie ish tiesu labai padejo, ir miega ramiai ir nedaro i lova.
vaistukai bereceptiniai, homeopatiniai Sedatif PC. Mes vartojam po tablete ryte ir vakare sukramtant.  Viena pakuote (vienas kursas) 40 tableciu - 20 dienu. Kai viena kursa praejom, ir nebedaviau, po savaites vel blogiau miegojo. Taigi kartojam kursa dabar.
mazge
Aciu uz patarimus [smiley=000091.gif], jauciu reikes nueiti dar pas kita psihologa, nes as irgi tokios nuomones,kad gal but issigandus yra, ar dar kas nors. Nors dar karta tyrimus gal irgi verta padaryti wink.gif
Iva
O pas urologus ar buvot? Nes psihologai kartais randa problemu ne ten kur reikia.
Gabri
mazge, pabandykit homeopatini Plantago homaccord (laseliai). Mano panelei irgi tuoj 5 m., su sitais laseliais gyvenam daug sausiau  :)
ostra
Pirmiausia nuodugniai istirk mergyte-tyrimai,echoskopija,o tik po to eik pas psichologa.Turiu skaudzios patirties,kai visi sake,kad isaugs,deje,situacija tik blogejo.Kol mano dukryte buvo maza,slapimo tyrimai buvo geri,ir niekas per daug i tai nekreipe demesio.Pries einant i mokykla vel pasiskundziau daktarei.Atlikus visus tyrimus ,islindo,kad yra letinis slapimo pusles uzdegimas ir nepilnai uzsidaro slapimo pusles sfinkteris.Gydomes lig siol, o dukrytei jau 11 metu(siuo metu geriau,bet kantrybes tai daug reikia).
kristulke
[B][FONT=Courier][SIZE=7][COLOR=blue]Maniskis visa menesi vare i lova diena is dienos. doh.gif Sugalvojau, kad reikia uzdeti libero kelnytes-pampersa, kad butu maziau skalbimo.Tai ka jus manot? g.gif Vyruciui didziule katastrofa buvo, kad reiks su pamperiu miegoti.Ka daryti?Teko nuimti jam pamperi su ta salyga, kad i lova nesisios.Ir ka jus manot?Istesejo pazada ir tikekimes, kad laikysis ir toliau. thumbup.gif Ir suprask kaip nori tuos vaikus??? g.gif
Dobšiukas
DAR KARTAIS BŪNA DĖL SPALINUKIŲ (IRMĖLIUKIŲ) TOKIOS PROBLEMOS wink.gif DAŽNIAUSIAI IKI 5 METŲ VAIKUI PRIŠLAPINTI LOVYTĘ NAKTĮ (UŽSIŽAIDUS IR KELNYTES DIENĄ) YRA VSIŠKAI NORMALU wink.gif
ramuneb
šiandien girdėjau per teliką, kad tokio amžiaus vaikui šlapinimosi priežastis į lovą naktimis dažniausiai psichologinės, rekomendavo prieš miegą vaikams paskaityti knygą, paglsotyti, atslūgtų vaikams įtampa, juk tiek daug įspūdžių jie patiria
Ramunita
mano brolis iki kokiu 6 metu kartais prisysiodavo i lova...bet viskas baiges labai netiketai. viena karta mamai jis pasake"as jau zinau ka daryti,kad nesysiociau i lova-kai susapnuosiu,kad as einu i tulika atsibusiu ir is tiesu ten eisiu" smile.gif nezinau kaip jampavykdavo atsibust,bet po to pasakymu nalaimiu daugiau nebuvo!
mma
Mano dickis irgi turi sia problema. taigi pries metus apsilankeme pas nervu gydytoja ir jis mums israse vaistuku "Driptane" ir raminamuju, kad jis nakty pernelyg stipriai neymugtu, suvartojome skirta doze ir padejo, tik stai kai pradejo vel lankyti mokykla kartojasi matyt reikes pakartori kursa. Tikrai patarciau apsilankyti pas nervuku gydytoja, daug vaiku susiduria su sia problem, ir vaistukai stiprinantys slap. pusles raumenis, bei raminamieji padeda clap.gif
rrrRRRRrrr
mano sesuo ilgai darydavo i lova... net nepamenu iki keliu metu.. bet tikrai jau didele buvo.. ir ko tik nedare, ir pas psichologus vede ir tyre visaip ir netgi pas akupunkturininke vede... o zinot kas padejo? kasvakara siltoj vonioj patupedavo:) ir po poros menesiu praejo:) pasirodo buvo kazkoks uzdegimas kurio niekas nepastebejo is gydytoju:) bet sildymas vonioje padejo:)
Lukutis
sveikutes mamytes, kaip cia pasakius man taip buvo su veresniu berniuku kad nakny pridarydavo i lovyte. is pradziu nesupratau kodel ir vedziau ir pas viena gydytoja ir pas kita, bet nieko nerado jokios ligos, bet po kurio laiko supratau, nes mano vaikas budavo isgasdytas sunio, nes kaip mes nueidavom pas draugus ir ten budavo suauges rotveileris ir po to visada budavo slapia lovele
bet viskas po kurio laiko susitvarke, kai daugiau jis nesusitiko su tuo sunimi.
as tai manau kad jis buvo issigandes ir del to darydavo i lovele.
carlabella
[COLOR=green]Mano dukrai 4, jai kartais irgi taip nutinka. Gydytojai sakė, kad iki 5 metų geriau gydymo nepradėti, be to šlapimo tyrimai visada būna geri.
Pastebėjau, kad šlapintis ji pradeda, kai susijaudina, yra įsitempusi ar pakeičia aplinką. Pradėjusi eiti į darželį, ji 2 savaites šlapinosi ne tik naktį, bet ir per pietų miegą.
Nors dėl to mes nebaram, bet ji pati jaučiasi nesmagiai, todėl vakarais sunku atitraukti ją nuo puodo.
Aš ją sodinu naktį apie 2 valandą, ji padaro beveik miegodama, tada lovelė būna sausa.
vaižgantė
Mes irgi esam šlapukai. Sūnui 8m. Buvom pirmiausiai pas "valdiškus" urologą ir psichologą, paskui pas privačius. Kol gėrė Driptane, buvo gerai, bet kai po pusmečio vartojimo nustojo gerti, tada dar dažniau lovytė šlapia būdavo.
Tačiau paskutiniu metu naktinė bėda retėja. Turim tėtį, kuris irgi buvo šlapukas, o pasirodo, tokie dalykai labai paveldimi.
Burbulytis
QUOTE(vaižgantė @ 2005 01 25, 19:47)
Mes irgi esam šlapukai. Sūnui 8m. Buvom pirmiausiai pas "valdiškus" urologą ir psichologą, paskui pas privačius. Kol gėrė Driptane, buvo gerai, bet kai po pusmečio vartojimo nustojo gerti, tada dar dažniau lovytė šlapia būdavo.
Tačiau paskutiniu metu naktinė bėda retėja. Turim tėtį, kuris irgi buvo šlapukas, o pasirodo, tokie dalykai labai paveldimi.
*

Mamytes,
nelaukit, kol vaikui bus nepatogumas is to. As zinau viena gydytoja homeopate Kaune (pas ja zmones is visos LT vaziuoja), ji zinau tiksliai, padeda su tokiom bedom, kuo anksciau, tuo lengviau. Nuo homeopatiniu zirniuku nors jau nepakenksit vaikui. Nuosirdziai rekomenduoju. Jei noretumet telefono, rasykit man e mail burbulytis17@one.lt, atrasysiu, Ji tiria folio metodu ir nuostabiai atitaiko vaistukus, kainuos vizitas apie 50, ir vastai nebrangus.
jurčik
ir mes tą bėdą turėjom cry.gif ,bet jau koks pusmetis kaip dingo,tfu,tfu,tfu thumbup.gif
Laisvė
jurčik, nebūk gailikė, pasidalink patirtimi, kaip ta bėda dingo. Mano mergučė - irgi šlapukė, tad atidžiai seku įvairias patirtis.
jurčik
QUOTE(Laisvė @ 2005 03 07, 17:19)
jurčik, nebūk gailikė, pasidalink patirtimi, kaip ta bėda dingo. Mano mergučė - irgi šlapukė, tad atidžiai seku įvairias patirtis.
*

na aš jį ir bardavau ir aiškinau,ir gėdinau blush2.gif ir kokią savaitę keldavau naktim kad nueitų į tualetą.o pagrindinis dalykas tai vakare nebeduodavau gerti skysčių tik truputį,o ne kiek jis nori,tai dabar net iki ryto išmiega be problemų ir naktį į tualetą nebeina. thumbup.gif
RamuteS
Mes irgi turime sia beda. Mano dukrytei 4 metukai, naktymis daznai lovyte buna slapia.
Bet mane labiausiai neramina kad ivykus nelaimei ji neprabunda ir iki ryto ismiega slapia. Bandome naktimis kelti ir vakare riboti skyscius. Bet manau kad pagrindine beda yra labai stiprus jos miegelis.
jurčik
QUOTE(RamuteS @ 2005 03 07, 19:39)
Mes irgi turime sia beda. Mano dukrytei 4 metukai, naktymis daznai lovyte buna slapia.
Bet mane labiausiai neramina kad ivykus nelaimei ji neprabunda ir iki ryto ismiega slapia. Bandome naktimis kelti ir vakare riboti skyscius. Bet manau kad pagrindine beda yra labai stiprus jos miegelis.
*

na gali būti,juk ne visi vaikai vienodi,mums tai padėjo thumbup.gif
aifa
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 02, 20:57)
Mamytes,
nelaukit, kol vaikui bus nepatogumas is to. As zinau viena gydytoja homeopate Kaune (pas ja zmones is visos LT vaziuoja), ji zinau tiksliai, padeda su tokiom bedom, kuo anksciau, tuo lengviau. Nuo homeopatiniu zirniuku nors jau nepakenksit vaikui. Nuosirdziai rekomenduoju. Jei noretumet telefono, rasykit man e mail burbulytis17@one.lt, atrasysiu, Ji tiria folio metodu ir nuostabiai atitaiko vaistukus, kainuos vizitas apie 50, ir vastai nebrangus.
*

Labas,
ar ji medikė ir turi lienziją gydyti? Tik neįsižeisk, mane domintų, nes medicininių priežasčių sūnui neranda (šlapimo tyrimai geri, na dabar užsirašėm ekoskopijai, bus matyti ką rodys). Bet aš tai iš karto pasakau, kad norėčiau tik pas oficialų gydyroją. Jei privačiai tai irgi gerai, bet tai turi būti gydytojas, turintis licenziją verstis medicinine praktika.

Ačiū.
batareika
Na mano trimetis jei tik naktį nepakeliu aš jo, tai ir pridaro. Bet negi jam neduot gerti tiek kiek nori? Nes jei tik vakare negeria, tai ir nepridaro.
Ute
Mes irgi šlapukai. Kreipėmės kai dukrytei buvo 4,5 metukai. Gydytoja patarė atsisakyti pamperių (nes psichologiškai vaikas nusiteikia, kad į juos galima daryti). Atsisakius pamperių iš karto problema, kad nepabunda ir miega šlapia.

Tada nusipirkome aparatuką WET-STOP. Tai toks aparatukas, kuris prisegamas prie kelnyčių ir pradėjus šalpti kelnytėms iš karto signalizuoja. Jį naudojant iš karto tapo aišku kelintą valandą ir kiek kartų per naktį šlampama ir žinoma iš karto perrengdavome ir šlapia nemigodavo. Buvo šiek problemų su jo naudojimu (pvz. jei vaikas labai suprakaituodavo jis kartais imdavo pypsėti). Bet šiaip neblogas daiktas. Tiesa, jį draudžia naudoti mažesniems nei 4 m. vaikams.

Suėjus 5 metams (tai buvo prieš mėnesį), mums išrašė Mirininą. Tada gydytoja liepė labai griežtai nuo 18 val. negerti, nevalgyti obuolių ir pan. O ir vaisto aprašyme griežtai parašyta, kad jei vakare geriami ir vaistai ir skysčiai, tai organizme pradės kauptis skysčiai, vaikas ims tinti ir t.t.

Tada labai griežtai pradėjome nuo 18 val. neduoti skysčių. Būna, kad iš darželio pareina jau po 18 val. ir nieko nebegauna gerti. Ir dar nepradėjus gerti vaistų beveik nustojo šlapti. thumbup.gif

Jei anksčiau sušlapdavo 2-3 kartus per naktį, tai per tą mėnesį sušlapo tik du kartus. Tiesa, iš pradžių graudžiai prašydavo, kad labai nori gerti, o dabar jei pamiršusi paduodu kokį obuolį - pati primena, kad jai negalima.

Turiu vilties, kad ir be vaistukų mums pavyks.
Laisvė
Ute, jei pritruksi kompensuojamo MINIRIN, kreipkis, mums jo liko berods 2 buteliukai, nes aš jį nustojau pusti į mergučės nosytę, o kurį laiką gydytoja dar išrašydavo.
Taigi mano pusšeštų metų mergučei taip pat diagnozuota pirminė enurezė. Echoskopija parodė, jog jai yra šlapimo pūslės išorinio kanalo (jei gerai aš bepamenu) susiaurėjimas. Prieš metus atsisakėme sauskelnių. Per metus atlikome tokius stebėjimus.
1. Labai gilus miegas. Ji gali iškristi iš lovelės ir labai sėkmingai tokiau miegoti ant grindų, nejausdama jokio nepatogumo ar šalčio. Jei žadinu į tualetą pirmoje nakties pusėje - darbas beprasmiškas, nes nepajėgiu prižadinti. Tiesiog miegančią nunešu į tualetą, kur ji "apsiformina". Jei "tas" veiksmas turėtų vykti maždaug po 4 val. ryto, mergučė jau nubunda pati ir dažniausiai susitvarko su tuo reikalu.
2. Silpni pūslės raumenys ir galbūt nedidelė pūslė. Jei dieną išgeria stiklinę skysčių, tai "išlaisto" juos per keturis kartus.
3. Kadangi MINIRIN negydo, o tik labiau profilaktiškai vartojamas (sulaiko skysčių išsiskyrimą nakties metu), mes jo atsisakėme, bet galime jį kam nors padovanoti.
Beje, sunku man būdavo su tuo skysčių nebedavimu po 18 val. Vaikšto mergučė pirmyn atgal į virtuvę ir prašo nors vieno gurkšnelio... Kartą, kai valėmės dantukus, aš nusisukau pakabinti rankšluosčio, o ji tuo metu visą puodelyje turėtą vandenį vienu ypu išgėrė. Ech, nustojau ją kankinti, nes teko pripažinti vieną neginčijamą tiesą: šlapukės mamos (pati šlapinausi iki mokyklos, dar prisimenu šlapias naktis) - šlapukė ir dukra. Gal, sakau, nebekankinti ir laukti, kol ji pagaliau išaugs?..
andre
MAno sunui 3m ir 8 men, bet iki shiol tebedaro i lovyte, ne tik nakti, bet ir diena. NA taaip, jis geria kiek nori. Bet neduoti vakui gerti man atrodo sadistishka.
Bandzhiau migdyti be pamprso, bet tai nepadeda. Prisidaro, pabunda nuo dregmes visas piktas ir sutrikes. Ir pats labai pergyvena, kad slapia lova, rubeliai. Todel nebetraumuoju ir miegui tebededu pamperi.
bandzhziau nakti kelti ant puoduko, bet atradau, kad norint, jog lova liktu sausa, tureciau ji pakelti bent 3 kartus per nakti...
O paskutinius pora menesiu ir diena nebenori eiti i tualeta. reikia itikineti arba net griezhtai - nuneshti neshte i tualeta. ir visada padaro, nors aishkin, kad nenori.
Nesuprantu, gal cia tikrai kazhkokios fiziologines bedos.
Gal kas galit patarti, kokius medicininius tyrimus tokiu atveju galima atlikti.
Jauciu, kad pediatres reikia prashyti. nes ji sako, kad cia viskas normalu, ishaugs...
aifa
QUOTE(Ute @ 2005 03 17, 11:50)

Tada nusipirkome aparatuką WET-STOP. Tai toks aparatukas, kuris prisegamas prie kelnyčių ir pradėjus šalpti kelnytėms iš karto signalizuoja. Jį naudojant iš karto tapo aišku kelintą valandą ir kiek kartų per naktį šlampama ir žinoma iš karto perrengdavome ir šlapia nemigodavo. Buvo šiek problemų su jo naudojimu (pvz. jei vaikas labai suprakaituodavo jis kartais imdavo pypsėti). Bet šiaip neblogas daiktas. Tiesa, jį draudžia naudoti mažesniems nei 4 m. vaikams.

*

Ute, kur pirkot tą WET-STOP ir kiek mokėjot. Ir ar nors kiek padėjo, t.y. ar vaikas pradėjo mažiau dėl to aparatuko daryti ir pats pabusti. Nes maniškis jei apsidaro, tai miega šlapias iki ryto, jokios reakcijos. O kad jį pažadinti, tai nežinau, reikia traukinio sirenos cry.gif
Ute
WET-STOP pirkome Astramedoje, kontaktus radome internete. Ji yra Pasvalyje. Padarėme pervedimą ir gavome greituoju paštu. Aparatukais prekiaujama ir Vilniuje med. įrangos parduotvėje, bet jie irgi juos gauna iš Astramedos ir visais klausimais nukreipia į Astramedą.

Kaina. Tiksliai neprisimenu. Kažkur tarp 260-290 lt. Kai pirkome buvo nuolaidos.

Ar padėjo? Didelio efekto nebuvo. Gal šiek tiek padėdavo rytais. Jei tai nutikdavo prieš keliantis, tai išgirdusi pypsėjimą, ji rimtai nesušlapdavo ir baigdavo viską tualete. Instrukcijoje rašoma, kad tai yra jau pirmas žingsnelis sausumo link (kai supypsėjus sulaikoma ir baigiama tualete).

Tiesa, naudojome tik 2 mėn. Rašo, kad efektas turi pasirodyti jį panaudojus nuo 1 iki 6 mėn.

Spėju, kad buvo kelios priežastys:

- Aparatuką gydymui rekomenduoja nuo 7 m. (mums - 5 m.), 7 m. amžiaus vaikas jau turėtų sugebėti pats susitvarkyti su aparatu. Tai yra esminė rekomendacija apratuko instrukcijoje: vaikas PATS išjungia signalą, atsikelia, nueina į tualetą (būtinai, nors jau po visko). 5 m. vaikas giliausio miego periodu dar nesugeba pats to padaryti.

- Rekomenduojama mažinti skysčių vartojimą vakare. Mes to nesilaikėme.
Dabar jau ribojame skysčius (vaistų nevartojame) ir beveik nešlampame. Nežinau, ar tam turėjo įtakos ir aparatuko naudojimas.

Problemos naudojant buvo tokios:
- Jei vaikas miega kitame kambaryje (nors durys ir atviros) pypsėjimo nesigirdi; Taigi teko atkelti miegoti į mūsų kambarį;

-Kartais aparatukas signalizuoja jei vaikas suprakaituoja. Kažkuriuo periodu tai mums nutikdavo kasnakt. Spėju, kad padėtų, jei prie kelnyčių būtų prisiūta kišenėlė. Mes segdavome tiesiai prie kelnyčių kraštelio.

-Jei labai sušlampama - kartais nepavyksta aparatuko įjungti į budėjimo režimą (iš karto pypsi, nes sušlapę visi kontaktai). Tokiais atvejais apie 30 sek. džiovinavome dulkių siurbiu. Vidyry nakties blink.gif

Privalumai:
- Sužinojome "grafiką", t.y. kelintą valandą kiek kartų per naktį tai nutinka;
- Vaikas niekada nemiega šlapias; (Tai labai didelis privalumas, nes kartais ji miegodavo vos ne baloje);

Mums labai padėjo skysčių ribojimas. Aparatuką naudojame ir toliau, bet jau dabar jis pypsi tik kokį kartą į savaitę. thumbup.gif
Ute
Laisve,

Ačiū už pasiūlymą. Kol kas nusipirktų nepradėjome naudoti.

Andre,
Visi Jūsų aprašyti dalykai buvo ir pas mums. Išskyrus tai, kad dieną ji vis dėl to eidavo į tualetą. Paskutinį kartą per pietų miegą sušlapo dar šį rudenį. Iki 4 m. per pietų miegą sušlapdavo dažnai. Užsimiršdavo irgi labai dažnai. Tik laiku nenusiunčiu į tualetą ir parvyksta visa šlapia.

Pamperius nuėmėme 4 m. 10 mėn. (nusiprkę WET-STOP).

Marcelė
Tai gi perskaičiau ir jau pradedu galvoti, kad reikia kreiptis pas psichologus...maniškei tuoj 6 metukai, o i savaitę vieną sikį vistiek tenka ....darzelį irgi per pietų miegą slapia lovelė katais buna....auklėtoja LABAI nepatenkinta, kad tokia didelė mergaitė, o lova šlapia.... vaistu duot nenoriu....nu net nežinau nuo ko pradet, patarkit. unsure.gif
giedresaulute
Ir pas mus tokia pati naktinė bėda. Man taip mūsų pediatrė aiškino, kad jeigu vaikas labai jautrus, sunkiai užmiega, kartais prabunda verkdamas, tai dėl to gali ir šlapintis... Musiškei bus tuoj 4, o jaunėlis (2.4 metų) rečiau šlapias atsibunda, svarbu tik vakare pareguliuoti, kad daug negertų. O vyresnioji tai beveik kiekvieną naktį padaro, nors matosi, kad pergyvena labai, kai brolis jaunesnis ryte sausas o ji ne, bet ką daryti su tuo jautrumu?
ernoja
Iki 5 metų mūsų lovytė būdavo šlapia vos ne kiekvieną naktį, pampersų nebedėjom nuo 2. Išbandėm daug: konsultacijos, vaistai, aparatėliai, kurie visiškai nepadėjo tik pinigai iškeliavo .Po to nusipiešėme kalendorių. Jeigu lovytė sausa- piešiam tą dieną saulutę, jeigu šlapia- debesėlį. Už sausą lovytę skatindavom.Susitarėm, kad pirmą savaitę gays kažką už vieną saulutę, antrą ir trečią už dvi , ketvirtą už tris. Ne visada pavykdavo,bet pagaliau jau beveik metai problemos kaip ir neliko. Na kartą per mėnesį. Sąžiningai saulytes piešėme apie 7 mėn.Ir matosi labai ryškus gerėjimas.Gal kam padės.....
jėga
Mamos, tai išaugama. Mano sūnus turėjo šią problemą. Ko tik nebandėm doh.gif Viską, kas šioj temoj buvo aprašyta, efekto jokio schmoll.gif Gal tik tam kartui - laikinai verysad.gif Bet va, su metais tai atsitikdavo vis rečiau, kol visai dingo rolleyes.gif
Kantrybės jums ir aplinkiniams 4u.gif
MARKIZĖ
Pas mano sūnų (3,5m) ta pati sisiavimo problema, gyditojai sako, kad vaistais padėti galima nuo 5 m. bet aš radau Bobutę uškalbėtoja. Gal kas nors turi patirties ir gali papasakoti ar padėjo
vainė
QUOTE(MARKIZĖ @ 2005 07 26, 19:35)
Pas mano sūnų (3,5m) ta pati sisiavimo problema, gyditojai sako, kad vaistais padėti galima nuo 5 m. bet aš radau Bobutę uškalbėtoja. Gal kas nors turi patirties ir gali papasakoti ar padėjo
*

Eik tu sau, nleisčiau jokioms bobutėms, užkalbėtojoms ar šamanėms prie vaiko net priartėti.... blink.gif blink.gif Kad ne į tą pusę nenukalbėtų...
aifa
Sveikos vėl 4u.gif
Na mūsų bėdos niekur dar neišėjo.
jėga, aš irgi to išaugimo laukiu nesulaukiu.

Norėjau vėl paklausti Utes, kaip jum su tuo WET_STOP sekasi. Ar pasiteisino. Intrukcijose rašo, kad po pusės metų turėtų būti efektas. Mes taip ir neįsigijom - apylinkės gydytoja sako, kad daug nusivylusių šiuo aparatu. Tai skūpijam kažkaip blush2.gif . Sakau, gal kas naudojo ir pavyko (daugiau nereikia) arba nepavyko ir atsisako jo, tai gal perpirktume kiek pigiau blush2.gif

Ir dar kažkurioje temoje skaičiau apie homeopatinius vaistukus. Gal kas primintumėt, apie kokius ten rašė. Sakau bandysim gal - homeopatiniai jei ir nepadės, tai bent nepakenks.
jėga
QUOTE(aifa @ 2005 08 04, 16:41)
jėga, aš irgi to išaugimo laukiu nesulaukiu.
*

Galbūt čia pasikartosiu (rodos kažkur jau rašiau g.gif ) Bet, kaip mūsų gydytoja sakė, yra atskiri amžiaus tarpsniai, kada tos bėdos praeina: ax.gif
-apie 7 metus, pradėjus lankyti mokyklą
-paauglystėj, prasidėjus brendimui (mūsų atvejis blush2.gif )
-pradėjus smileysex.gif ... Ach wub.gif
aifa
QUOTE(jėga @ 2005 08 04, 15:48)
Galbūt čia pasikartosiu (rodos kažkur jau rašiau g.gif ) Bet, kaip mūsų gydytoja sakė, yra atskiri amžiaus tarpsniai, kada tos bėdos praeina: ax.gif
-pradėjus  smileysex.gif ... Ach wub.gif
*

hmm, net ir "-pradėjus smileysex.gif ... Ach wub.gif"
Tada ji pamiršo paminėti tik vieną ir garantuotą - kai į grabą atsiguli.
Šiaip tai ironija, bet statistika rodo, kad didžioji dalis išauga iki 7 metų. O tie, kuri neišauga, tampa labai rimti pretendentai į tuos 3 proc. kurie taip ir neišauga. Ir tai, kad tik 15 proc. iš tų, kurie sulaukę 7 vis dar šlapinasi į lovą "išauga" be pagalbos irgi daug ką sako.
Kadangi maniškis jau už ribos (rudenį bus 8 metai), laukimo kol išaugs stadiją baigiame. Mes tyrimus jau darėme (šlapimo kelis kartus, insktų ekoskopijos 1 kartą). Viskas ten tvarkoje. Todėl imsimės švelnių priemonių. Nuo rudens pradėsim Urilaną (jau radau pavadinimą, čia tas homeopatinis, kurį minėjau). Ir jei įsigysim, tai ir WET-STOP. O jei per metus pagerėjimo nebus, tada reiks kreiptis į nervų specialistus.
jėga
QUOTE(aifa @ 2005 08 04, 17:06)
Tada ji pamiršo paminėti tik vieną ir garantuotą - kai į grabą atsiguli.
*

Tai čia ir bus tie 3% wink.gif Paminėjo ir tai mirksiukas.gif O ta gydytoja tai ir buvo neurologė rolleyes.gif
Sėkmės 4u.gif
Laisvė
QUOTE(aifa @ 2005 08 04, 16:06)
Nuo rudens pradėsim Urilaną (jau radau pavadinimą, čia tas homeopatinis, kurį minėjau).
*

Mano mergučė pusmetį gėrė tą URILAN'ą. Efektas nulinis. Gal per trumpai gėrė?Linkiu bent jums tuo vaistuku nenusivilti.
rutulux
Sveikos, mes turėjom irgi šią problemą gal iki 6m cry.gif . Gali juokingai nuskambėti, bet kuriam laiko tarpui mums padėjo piešimas. Ryte mergužėlė atsikelia, jei sausa-saulytę kalendoriuje piešia, jei šlapia-debesėlį. Po to skačiuodavom kurių daugiau. Bet čia tik kol nusibodo. Šiaip vartojom homeopatinius plantago homacord berods taip vadinasi, bet nelabai gelbėjo. Vikas praeis, patikėkit. Kantrybės!!!!!!!!!!
giedresaulute
VIENĄ VAKARĄ MANO DUKRA SAKO, NEBEDĖK PAMPERSO NEPRISISIOSIU. IR TAIP JAU VISĄ MĖNESĮ (TFU,TFU..) O PRIEŠTAI VARĖ JUODAI, RYTE PAMPERSAS PILNAS VISADA BŪDAVO. NIEKO NESUPRANTAU....
prabegom
Slapuku mamytems siulyciau pasiziureti, ar viskas gerai su vaiku vestibiuliariniu aparatu - ar nesikuprina, neatkisa apatinio zadikaulio, ar nekreipia klubiuku.

Siulyciau isbandyti osteopatija - osteopatai kazkiek nuima nereikalingas raumenu itampas ir "atstato" kraujotaka.

Musu abiem maziukam ne vaistai, o osteopato rankos pagelbejo nuo slapiu naktu.
Nes jei neprivalgo arbuzo vakare, ir pasisioja pries mieguti, o naktis slapia - tai mums reiskia, kad laikas i manksta...

Siaip tas isaugimas gal ir yra. Bet iki jo gan skaudus kelias vaikui. Kiek save pamenu - ir bardavo mama ir gedindavo, ir paciai budavo nyku ir tik blogiau. Mazosios nors ir negedindavom, bet pati ne kaip jautesi.
ernoja
QUOTE(jėga @ 2005 08 04, 16:48)
-pradėjus  smileysex.gif ... Ach wub.gif
*

Tagi, mano draugės broliui irgi baigėsi šlapios lovos po nakties tada, kai savo panelę apsi...Nors aišku, kas nori to laukti.O ir paaugliui tai jau baisi problema.
Maša
Mamkos, o nebandėt vaistažolių mišinių arbatėlių? Vis tik ne vaistai, o sako, padeda g.gif Pati asmeniškai nebuvau susidūrus, bet draugės 6 m. dukrytei padėjo. Tik nepamenu, kokios ten vaistažolės buvo. Ji pirko mišinį specializuotoj vaistažolių vaistinėj Naujininkų pusėj už stoties, jeigu neklystu, Pelesos g. pradžioj, ten konsultuoja ir gamina vaistažolių mišinius pagal konkrečias problemas.
aifa
Mamos, keliu temą į viršų su klausimu. Gal dar atsirado naudojančių WET_STOP. Mums gydytoja sakė, kad pasiteisna jis ne visiems. O kaina nėra visiškai maža. Tai sakau, gal atrasiu tokių, kurie nori atsisakyti ir sutiktų kiek pigiau parduoti, na jei bėdos susitvarkė arba nepasiteisino ir nesiruošia naudoti toliau. Rašykit až, jei tokių būtų 4u.gif .
Gilele
Mes irgi susidūrėme su šita problemėle... Bet va jau kažkuris laikas, kaip baigėsi biggrin.gif
Mažiukė būdama visai nedarė i lovytę, nuo sauskelnių atpratome irgi labai mažos.
vėliau lovytė sušlapdavo ne kas nakt... bet va darželyje per pietų miegelį lovytę būdavo pastoviai šlapia... Auklėtojos labai pykdavo, net bardavo... Pati dukrytė pasakojo... kad auklėtoja išvadino vaikus grupėje "kas per invalidai...."....
Man tai liko šitie žodžiai ilgam, tikiuosi dukrytė tai užmiršo...

O bėda baigėsi netikėtai, kaip ir prasidėjusi:) Gal visdėlto išaugo jau:)
(pabelsiu į stalą visdėlto tris kartus)

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.