Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas užaugo be buteliuko
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3
vaižgantė
Dukrą maitinau iki 1m 7mėn, todėl ji nežinojo, nei kas yra žindukas, nei kas yra buteliukas...
Enriko mama
Mano sunelis buteliuko gavo tik kai suejo 6men. ir tai ne pienuka is jo gere, o arbatyte, o veliau sultytes. Iki 6 men gere tik mamytes pienuka, jei reikedavo kam palikt, kad ji pasaugotu, zinojau, kad turiu 3 val reikalams sutvarkyti, pries iseidama pamaitindavau ir jis ramiausiai 3 val isbudavo nevalges. Mano pienuko is buteliuko taip ir negavo, visalaik naturalai is kruties gaudavo ,nors pienuka nutraukinedavau kosytem balinti, nenorejau su misiniu daryt, buteliukas praversdavo lauke arbatytei ar sultims atsigerti. Baigiau maitinti, kai vyrukui jau 2,3m. buvo.
werde
Savo vyresneliui labai bijojau duoti buteliuka, kad neatprastu nuo kruties, kai buvo taip nugrauzti speneliai, kad negalejau maitinti, bandziau is puoduko, ne per kur, kai finale daviau buteliuka, galvojau kokia kvaile,kad anksciau nedaviau smile.gif kai speneliai susitvarke buteliukas buvo padetas i sona, o kai pradejau primaitinti vel issitraukem, nes su puodukais nesiseke, taip kad augo vaikis ir su buteliuku ir su zinduku.... antrasis buteliuko gaves minimaliai, na gal pora kartu, bet kadangi stengdavausi ilgiau nei 2val nepalikti tai ir nereikejo, pradejus primaitinti sekmingai ismoko gerti is puodelio, dabar jam virs 2 ir galiu pasakyti, kad imanoma vaika uzauginti ir be buteliuko ir be zinduko smile.gif
Zuikių_dainos
QUOTE(melyne @ 2007 01 19, 14:14)
Ivairiuose zinynuose, knygutese ir kursuose apie sekminga ilga zindyma sakoma, kad zindomam kudikiui nereikia duoti buteliuko, nes gali atprasti nuo kruties. Arbatytes, o jei reikia ir nutraukta MP siulo maitinti sauksteliu ar is puodelio net pirmą pusmeti.
Mano brolienes patirtis tik patvirtino - keliu menesiu jos sunelis is buteliuko arbatos atsigere ir kruties daugiau neisiule ne uz ka. Todel dabar ir mastau - ka reiks daryti, jei noresiu iseiti ir palikti savo maziu trumpam. Kaip reikes pamaitinti nutrauktu MP?
Ar yra mamyciu, kurios savo mazylius uazugino be buteliuko? Ar taip buna? Ir kaip sekesi jau pirma pusmeti leliukams gerti is puodelio ar saukstelio??
*

Maniškiui dabar 8 su trupinėliu, bet praktiškai užaugom be buteliuko - nesakau, kad neturėjau, dar ir palankynoms dovanų buvau gavus, tai dulka kažkur... kartą, du panikos pagauta, prisiklausius aplinkinių gąsdinimo, kad marinu vaiką badu, bandžiau duoti mišinėlio, bet jis nemokėjo naudotis buteliuku, o aš jo ir nevarginau, kaip sakant grįžom prie klasikos smile.gif kaip su tuo pirmu pusmečiu būdavo g.gif iš bėdos sugirdydavau pankolio arbatėlės, espumizano šaukšteliu, niekad nenusitraukinėdavau ( nes šiam reikalui pasirodo esu negabi blush2.gif ), tiesiog, jei eidavau viena, bandydavau derint laiką, kad spėčiau grįžti iki kito maitinimo, arba paprasčiausiai visur eidavom drauge. Nepasakyčiau, kad kažkaip nukentėjo mano gyvenimo kokybė, kaip dažnai daugelis mano - viską, ko man norėjosi, suspėdavau ir pasidarydavau. dabar sūnus sultis, arbatėlę geria iš to specialaus puodelio su snapeliu, pratinu ir prie paprasto, bet čia jam sunkiau sekasi ax.gif
Himeko
QUOTE(Klaipėda @ 2008 01 01, 20:30)
Nelabai įsivaizduoju, kaip 7-8 mėnesių leliukas geria arbatėlę ar vandenuką iš puodelio rolleyes.gif Na, gal ir galima išmokinti 4u.gif

*

Tikrai gali, pvz. maniškis. Nemoka iš buteliuko gerti mažasis, o ir didysis nežinojo ką su buteliuku daryti mirksiukas.gif

QUOTE(*MiAu* @ 2009 04 14, 01:32)
  Bet va soskė tai didžiausias draugas  ax.gif
*

Mums irgi didžiausia draugė - miegodamas įsideda, jei pakliūna po ranka doh.gif

AusraR
mano vaikai negere is buteliuko ir soskiukus naudoja tik dantims kasytis, voliojasi tarp zaislu. Na soskiukus as buciau gal ir davusi, bet kad jie nenorejo...bandziau pripratinti, bet niekaip schmoll.gif
ciuke
Nezinau, ar sutapimas, bet is mano draugu rato, daugiausiai vaikuciai, kurie anksti pradejo gerti misinuka, o ne MP, tai ir su buteliuku ir su soske labai draugauja.
Mano nepripazino buteliuku visiskai. Toliau sekmingai traukia MP.
AusraR
QUOTE(ciuke @ 2009 05 03, 17:10)
Nezinau, ar sutapimas, bet is mano draugu rato, daugiausiai vaikuciai, kurie anksti pradejo gerti misinuka, o ne MP, tai ir su buteliuku ir su soske labai draugauja.
Mano nepripazino buteliuku visiskai. Toliau sekmingai traukia MP.
*

na kai maitinama misinuku tai tiesa sakant neisivaizduoju kaip galima be buteliuko apseit. O kai vaikutis valgo kruti tia manau reikai labai pasistengti kad ismoktu soske ciulpt, nes visiskai kitaip ten reikia ciulpti nei papuli.
karba
Mano jau trečias vikas auga ir be čiulptuko ir be buteliuko. Ar tai gerai? Nevisada. Pavyzdžiui, gulėjom ligoninėje, vaikutį sesutės išsinešdavo procedūroms, verkdavo, bet nuuraminti nebūdavo kuo, soskiuko nemokėjo čiulpti doh.gif ir dar daug pvz. būtų g.gif
spicykimmy
mes nei soskes nei buteliuko nepazistam, pradzioj bandziau duot soske, bet neme, tad ir nekisau, iki 6 men traukem vien MP, o nuo 6-7 men ismokom gert is puoduko. tad rytais, pries mieguti ir vakarais traukiam MP, o dienos metu vandenuka ir sultikes is puoduko.
MarryJane
QUOTE(AusraR @ 2009 05 03, 17:46)
mano vaikai negere is buteliuko ir soskiukus naudoja tik dantims kasytis, voliojasi tarp zaislu. Na soskiukus as buciau gal ir davusi, bet kad jie nenorejo...bandziau pripratinti, bet niekaip  schmoll.gif
*

Maniskis taip pat. DEJA. O dar toks verksnys yra doh.gif . Kol papo neikisi - nenurims.
Papildyta:
QUOTE(spicykimmy @ 2009 05 05, 12:45)
mes nei soskes nei buteliuko nepazistam, pradzioj bandziau duot soske, bet neme, tad ir nekisau, iki 6 men traukem vien MP, o nuo 6-7 men ismokom gert is puoduko. tad rytais, pries mieguti ir vakarais traukiam MP, o dienos metu vandenuka ir sultikes is puoduko.
*

skamba kaip is fantastikos serijos. Baltai pavydziu tau. Maniskis neima nei soskes, nei buteliuko, nei puoduko, nieko isskyrus kruti, kuria paskutini menesi nebeciulpia, o grauzia bele kiek kartu diena ir dar daugiau nakti doh.gif . Kaip noreciau kad imtu buteliuka, nes jau visai i zmogu nebepnasi palikau doh.gif
Natuke
QUOTE(MarryJane @ 2009 05 05, 12:18)
Maniskis taip pat. DEJA. O dar toks verksnys yra  doh.gif . Kol papo neikisi - nenurims.
Papildyta:

skamba kaip is fantastikos serijos. Baltai pavydziu tau. Maniskis neima nei soskes, nei buteliuko, nei puoduko, nieko isskyrus kruti, kuria paskutini menesi nebeciulpia, o grauzia bele kiek kartu diena ir dar daugiau nakti  doh.gif . Kaip noreciau kad imtu buteliuka, nes jau visai i zmogu nebepnasi palikau  doh.gif
*

tai jisai atsigerti negauna? g.gif tik mp?
spicykimmy
QUOTE(MarryJane @ 2009 05 05, 10:18)
Maniskis taip pat. DEJA. O dar toks verksnys yra  doh.gif . Kol papo neikisi - nenurims.
Papildyta:

skamba kaip is fantastikos serijos. Baltai pavydziu tau. Maniskis neima nei soskes, nei buteliuko, nei puoduko, nieko isskyrus kruti, kuria paskutini menesi nebeciulpia, o grauzia bele kiek kartu diena ir dar daugiau nakti  doh.gif . Kaip noreciau kad imtu buteliuka, nes jau visai i zmogu nebepnasi palikau  doh.gif
*

mes irgi ne is karto pradejom gert is puoduko pratinau gal kokius 2 men prie puodelio, kol viena diena ziuriu geria thumbup.gif o nakti mano burbuliukas irgi miegejas ant papuko pakabet doh.gif kartais per nakti pabuda tik 2 kartus, bet buna ir kokius 4-5 ir po koki pusvalandi, tai kad jau dienom be kavos neapsienu... schmoll.gif
Night
Manoji užaugo be čiulptuko ir buteliuko. Iš buteliuko mokiau gert, bet neišmoko, dabar geria iš puodelio su snapeliu arba paprasto puodelio smile.gif
Beje, prie čiulptuko irgi bandžiau pratint kokių 2 mėn, bet nepatiko jai ta guma smile.gif
Svajūnė
Mūsų didžioji dukrytė augo be čiulptuko (bandėm duoti gal 2 mėnesius, bet taip ir neprirato) ir be buteliuko. Vien tik MP valgė iki 6,5 mėn. Po to pradėjom mokytis gerti iš puodelio su snapeliu, o vėliau labai lengvai išmoko gerti iš paprasto puodelio. Tikiuos, kad ir mažoji dukrytė užaugs be buteliuko. ax.gif
AusraR
QUOTE(Natuke @ 2009 05 05, 18:19)
tai jisai atsigerti negauna? g.gif tik mp?
*

nu zinok maniskiai irgi negauna, nes negeria tiesiog. Anksciau kazkaip dar vandenuko kokio isiulydavau ar arbatytes, o dabar Arijus tai tipo geria, na issizioja o paskui ima ir ispurskia viska, smagu jam mat. Na Nojus kartais kokios arbateles nuryja pora sauksteliu, bet nepavadinciau to gerimu....gal veliau susidomes...
o mes kai ligoninej gulejom taiirgi labai norejau kad jei imtu soskiuka...nes viena tai papuliu uzkisi, o kitas turi laukt....nu zodziu...o dar reiekjo ta vandeni girdyt litrais...tai buvo vargo, girdem su svirkstu, su sauksteliu, bet nieko, istverem kazkaip smile.gif
odeta15
na mano jaunelis su soske draugavo biggrin.gif net labai, o va kas yra buteliukas nezino,pati maitinau iki 2 metuku 1men,o arbatas ir sultis paaugintas jau gere is spec.puodeliu smile.gif
kristinita
QUOTE(odeta15 @ 2009 05 08, 12:00)
na mano jaunelis su soske draugavo biggrin.gif net labai, o va kas yra buteliukas nezino,pati maitinau iki 2 metuku 1men,o arbatas ir sultis paaugintas jau gere is spec.puodeliu smile.gif
*

na o man klausimėlis iškilo, kad jei nebėra rizikos, kad buteliukas pakeis krūtį-tai kuom tas buteliukas gali būti žalingas? blink.gif mano sesuo sako, kad jei visai nepratini per buteliuką gert, po to jis negers ir iš buteliukų per šiaudelius ir t.t. blink.gif maniškis tai geria iš buteliuko, bet aišku, kai tenka rinktis-tai ima mamos krūtį ax.gif
Svajūnė
QUOTE(kristinita @ 2009 05 08, 14:15)
na o man klausimėlis iškilo, kad jei nebėra rizikos, kad buteliukas pakeis krūtį-tai kuom tas buteliukas gali būti žalingas? blink.gif mano sesuo sako, kad jei visai nepratini per buteliuką gert, po to jis negers ir iš buteliukų per šiaudelius ir t.t. blink.gif maniškis tai geria iš buteliuko, bet aišku, kai tenka rinktis-tai ima mamos krūtį ax.gif
*

Nesąmonė ax.gif Mano didžioji panelė buteliuko neturėjo, bet puikiai moka gerti ir per šiaudelį, ir tiesiai iš butelio atsigeria. Ir išmoko gerti per šiaudelį dar neturėdama metukų. Išmokinom greitai ir be didelio vargo, nes daug keliaujam, o kelionėj labai patogu duoti specialią stiklinę su sandariu dangteliu ir šiaudeliu smile.gif

Mano nuomone, jei jau vaiką galima mokinti gerti iš puodelio, tai kam tada tas buteliukas. Ir išlaidos papildomos ir naudos (nekalbu apie jokią žalą) iš to mažai.
kittychan
Mano mazyliui 5.5 men. vakar uzejo zagsiukas, o as virtuvej labai uzimta buvau, tai vyras isvire arbateles ir dave mazyliui. kaip jau sake viena mama tereikia pridet prie kudikio lupu, taip kad siektu lupytes (tada mazylis siurbcios), o ne uzverst puoduka, kad pats atsigertu smile.gif na mums tai suveike ax.gif
svarbi105
Mums 11 menesiuku. Nei ciulptuku, nei buteliuku nepripazystam-tik MP. Zadu maitinti iki metu, bet matau, kad cia jau bus beda su tuo atjunkimu, mazius jau suprato koks cia malonumas ir patogumas biggrin.gif Ir turim problemele..niekaip jokiu kitu papildomu skysciu schmoll.gif ...stumia lauk bet kokia "tara", nei puodeliu mandru, nei paprastu , nei sauksteliu-nieko artyn neprisileidzia(o ir skysciu gal truksta)..ka daryt, kai cia prie civilizuoto gerimo pereit g.gif gal kas ka patars..
tori
nenudojoms ir mes jokiu butelaiciu. Jau kai reikejo ko atsigert is Avent puodelio -gertuves puikiai pavyko. Sunu uzauginau be tutes ir buteliuku.
O dabr mergaite ir su tuciu ir is buteliuko geria arbatyte. Maitinu MP, jokiu pokyciu.
Na man irgi idomu kodel kiti vaikai atstumia kruti, paragave buteliuko ir tutes.gal susije su tuo, kad is kruties sunkiau istraukt pieneli? g.gif
Pingvinukas
Abu mano vaikai užugo be buteliukų ir žindukų 4u.gif
Natuke
a man irgi idomu kodel kiti vaikai atstumia kruti, paragave buteliuko ir tutes.gal susije su tuo, kad is kruties sunkiau istraukt pieneli? g.gif

O kodėl pvz vieni 1-2 metų vaikai tarp kitakalbių greitai išmoksta abi kalbas, o kiti ir iki 3 metukų neišmoksta nei vienos? Dėl to, kad čiulpiant krutį ir buteliuką, kaip kalbant skirtingiom kalbom viskas burnoj (liežuvis, lupos...) judo skirtingai, yra skitringuose pozicijuose. Vienas vaikas greitai išmoksta abi, o kitas įsimėna vieną, o kitos nepriežažįsta. Angliškai toks reiškinys (kalbant apie žindymą) taip ir vadinasi nipple confusion ax.gif

Būna ir kitokių problemų - pvz mažylis pradėda čiulpti krutį kaip buteliuką arba čiulptuką, ne tik kad ištraukia mažiau, bet ir spėnelius gali sužaluot unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(svarbi105 @ 2009 10 07, 15:19)
Mums 11 menesiuku. Nei ciulptuku, nei buteliuku nepripazystam-tik MP. Zadu maitinti iki metu, bet matau, kad cia jau bus beda su tuo atjunkimu, mazius jau suprato koks cia malonumas ir patogumas biggrin.gif Ir turim problemele..niekaip jokiu kitu papildomu skysciu schmoll.gif ...stumia lauk bet kokia "tara", nei puodeliu mandru, nei paprastu , nei sauksteliu-nieko artyn neprisileidzia(o ir skysciu gal truksta)..ka daryt, kai cia prie civilizuoto gerimo pereit g.gif gal kas ka patars..
*

tokio amžiaus vaikai mokosi kai mato, ką daro mama - duok atsigerti kai pati geri, kaip ir iš savo puodelio, manau viskas bus gerai, tikrai pripras. O kaip su kitu maistu - ar daug valgot papildomai, ar daug jis dar valgo mp? Gal kolkas užtenka jam tų skysčių?
luli
nuo gimimo neemem nei soskes nei buteliuko kuris su soske,visada uztekdavo mano pienelio,nuo 6menesiu pradejom naudot avent buteliuka su snapeliu,bet skysciu ji geria mazai,iki siol dar valgom MP,ir kartais atsigeriam sulciu,virinto vandenuko is avent puoduko,jau bandom gert is paprasto puoduko.tai,kad imanoma uzaugt be buteliuko,ir ciulptuko
herbarija
mes irgi be buteliuku ir soskiu biggrin.gif
as ir mano papai soske ir buteliukas buvau iki 2 metu ir 1 men tongue.gif tongue.gif
puikiai gere is puodelio mirksiukas.gif
sekmes 4u.gif
vetruze
as dar galiu pridurt ir be seilinuko smile.gif
jurgytia
Maniškis irgi buteliuko visiškai neima, taigi geriam iš puodelio. O prie čiulptuko bandau pripratinti, kad užmigtų. Nes prastai su miegeliu mums verysad.gif
milima
Mes dar maziukai, bet bandysim uzaugti be buteliuku. Maitinu pati, tai neturim ir buteliuku smile.gif . Viena karta reikejo 3 val palikti maziu su mociute, tai labai graziai pavalge ir su sauksteliu thumbup.gif . Kai reikes pradet duot skysciu, tai bandysim gerti is puodelio ax.gif
Ciulptuka tai naudojam, bet kas keisciausia pastaruoju metu jis nelabai jo nori, praso papuko. Uzmiegam tik su papuku, ciulptukas nebepadeda g.gif
arbatos_puodelis
mes ir gyvenam be buteliuko tongue.gif as jau dirbu,tad tetis savaitgaliais (kai as dirbu) MP sugirdo is puoduko biggrin.gif bet va be tutes niekaip,taip ir ropot ismokom ax.gif
Zuwytes
Mano nei viena nei kita buteliuko burnoj neturejusios. Maze nuo metu ir soskes kategoriskai neima - tik MP. O is stiklines geria nuo 7 menesiu mirksiukas.gif
Ebonie
O as noriu, kad dukryte ismoktu gerti ir is buteliuko, pagalvojus, jei susirgu ar reiktu ilgesniam laikui kam palikti, tai butu paprasta pagirdyti, deja, nemoka. Pamenu, kai sunus puses metu sirgo noro virusu, ir kaip jam su sauksteliu skyscius girdziau, tada labai gailejausi, kad neismokiau is buteliuko gerti.
Natuke
kai mano pirmagymis panašiai sirgo, aš ir dvimečiui iš stiklinės negalėjau to skysčio įsiulyti. schmoll.gif
AusraR
QUOTE(Ebonie @ 2009 11 30, 16:21)
O as noriu, kad dukryte ismoktu gerti ir is buteliuko, pagalvojus, jei susirgu ar reiktu ilgesniam laikui kam palikti, tai butu paprasta pagirdyti, deja, nemoka. Pamenu, kai sunus puses metu sirgo noro virusu, ir kaip jam su sauksteliu skyscius girdziau, tada labai gailejausi, kad neismokiau is buteliuko gerti.
*

nemanau kad buteliukas butu pagelbejes smile.gif
beje maniskiai kai apsirge noro virusu buvo tai puikiai gere skyscius su sauksteliu ir su svirkstu. Su svirkstu ypac jiem patiko, atrakcija smile.gif tada jiems buvo 11 men. Tik va smectos negere niekaip. Na pasveikom ir be jos tongue.gif
Nulika
As savo 1 menesio dukryte vakar bandziau maitinti is taureles, tai nelabai pavyko, nes ji buvo labai alkana , pavargusi, nemiegojusi ir nenorejo jokiu eksperementu, bet liezuvi tikrai iskisa kai jaucia kvapa ir galetu laizyti piena as dar bandysiu. Bet su svirsktu tai po valandos geriau pavyko , ir man labiau patiko, po keliu kartu manau bus visai gerai, dabar tik mokomes. 4u.gif
premium
Maniske issiverte be buteliuko, maitinau krutimi iki 2metu 1 menesio, nuo 6 men papildomus skyscius gere is puodelio su snapeliu, nuo mazdaug metu is paprasto puodelio ar stiklines.
Muniukee
mano dukryte auga be buteliuko biggrin.gif taciau as pieniuko nenutraukinejau, jei rekia iseiti, pamaitinu ir griztu po max 4 val vel pamaitinti arba vaziuojam kartu mirksiukas.gif
klara.
Mano pirmieji du berniukai iki pusmecio nemate buteliuko. Po to, emus valgyti papildoma kieta maista, uzsigerimui naudojo ,,soskinius" buteliukus, veliau - normalius.

Dukrytei tuoj pusmetukas. Ji neima nei zinduko, nei buteliuko schmoll.gif
laimulka
maniskis uzaugo be buteliuko,pati maitinau iki 2metu smile.gif ,nors buvau is anksto prisipirkus ivairiu buteliuku ir zinduku mums ju neprireike biggrin.gif ,ir gert pradejo is kart is puodelio be jokiu problemu
leira
QUOTE(laimulka @ 2009 12 20, 00:41)
maniskis uzaugo be buteliuko,pati maitinau iki 2metu smile.gif ,nors buvau is anksto prisipirkus ivairiu buteliuku ir zinduku mums ju neprireike biggrin.gif ,ir gert pradejo is kart is puodelio be jokiu problemu
*

mano visi trys vaikučiai taip pat, be buteliuko ir be žinduko. thumbup.gif
jokių problemu tik patogumai. mirksiukas.gif
Luttuke
Mano sunelis galima sakyti, kad auga be buteliuko. Buteliuka mes turim. Gydytojos liepimu, esam bande girdyt arbatas, vandenuka. Viskas baigdavosi vaiko klykimu. Vyras dar kuri laika bande, o as, jei reikdavo, tai is saukstuko arba taureles, dabar geria is puoduko su snapeliu.

Ciulptuko taip pat nepripazista vaikas. Tiesa dabar, kai auga dantys, duodu pagrauzti vietoj kramtuko smile.gif
Sazha
Nusijuokiau, perskaičius temos pavadinimą biggrin.gif
Būna 4u.gif Turėjom vienintelį Avent "snapelį", kurio beveik nenaudojom - na, gal tiksliau naudojom tik pakramtymui. Geriausias "buteliukas" buvo Kubuš vandenėlio buteliukas - toks su membrana, kur gėrimas, kiek suprantu, panašus į žindimą. O paskui... biggrin.gif na, kaip gali vaikas gerti iš kažko kito, nei geria visi žmonės už stalo? biggrin.gif Tai jei iš puodelių - nori puodelio, jei iš taurių, tai prašo taurės... Buteliukas būtų pažeminimas biggrin.gif Pusantrų metelių mano uogytei wub.gif
varlius
Galima sakyti ir maniskis zirnis be buteliuko uzaugo. Tiesa, jam dar tik devintas menuo eina. Buteliuka buvo gaves tik iki puses metu kelis kartus, kai gyniausi magistrini, lankiausi poliklinikoje. O nuo puses metu mokem gerti is spec. puodelio su snapeliu. Dabar bet kokius skyscius geria is puodelio, o vaistus girdau mazyte plastikine taurele ar sauksteliu.
tikra.ragana
mano kukulis irgi be buteliuku ir tuo labiau zinduku uzaugo ir net avent snapelis netinka, geria tiesiai is puodelio rolleyes.gif ir labai gerai vien jau kad plauti daug lengviau , tie zindukai tai man nesuprantamas ismislas
tutii
sveiki,aš naujokė smile.gif mano abu berniukai nuo gimimo neėmė sosio,su vyresnėliu buteliuką teko naudot,o mažasis atsisakė,tai nuo gimimo gerė iš šaukštelio,o 4mėn jau iš puodelio,taip ir nepripratom prie bonkytės,pirkau ir įvairius gertuvėlius,bet ..tik dabar naudojam,gal nuo metukų,dar netyčia atradau,kad skanei geria iš brolio likusių "Kubus" buteliukų smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.