Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas užaugo be buteliuko
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3
Klepesova
Na maniškė mažiukė imdavo ir buteliuką ir papą- papą mieliau. kai manęs šalia nėra- buteliukas irgi mielas. Tačiau soskės jai neįkiši. Dabar 6,5mėn ir soskę tik pirmom dienom imdavo- dabar tik žaidimui- išsiima įsideda- išsiima įsideda. Buteliuką su arbatėle irgi tik kaip kada geria- kai nori atsigerti puiku čiulpia, kai tik pažaisti kramto ir trauko iš burnos. Mes nupirkome jai antgalius (na tuos kad iš buteliuko taptų puodelis su snapeliu) tai ir tą arba kramto, arba geria- nejaučia skirtumo. Aišku iš šaukštelio ji mielai geria, kaip ir iš puodelio, tačiau ilgai žaisti reikia, o ir neišsiaiškini ar jai paprasčiausiai smagu, ar ji žaidžia, ar tikrai gerti, valgyti nori.
nijako
mano vaikas visai nepripazysta soskes ir buteliuko. Tai nupirkom avento specialu buteliuka su antgaliu, tai net nustebom, kai is jo gere arbata. Mazius net kramtuko guminio i burna neeme g.gif . Jam visai tai nepatinka. Geriausias gerimas is mamos papo thumbup.gif
Maze_
Mes irgi neišmokom iš buteliuko gert ax.gif Soskės irgi neėmė. Maitinau ilgai, atsigert duodavau vandenuko(arbatų negėrė) iš mažos stiklinės. O dabar geriam iš puoduko thumbup.gif
siaubute
Mano pirmagimė gėrė tik iš puoduko. Maitinau Mp iki pusantrų metų, o paskui iš puoduko pradėjo gerti.Žinduko neėmė.
mažoji dukrytė irgi kol kas MP čiulpia ir vargo nemato. Pratinsim ir dabar pabando iš puoduko gerti. Žindukas tai draugas prieš miegą blush2.gif
O abu sūnai tai ir iš buteliuko gėrė ir vienas dar geria. O su čiulptukais skirtingai vienas norėjo, kitas neėmė-tik dabar iš mažosos iš smalsumo "paragauja".
lijo
žinau, kad draugė apsiėjo be buteliuko rolleyes.gif atėjus laikui vaikiukas pradėjo gerti iš puodelio ir tiek 4u.gif bandysim ir mes taip thumbup.gif
Adatuke
Iki 6 mėn tik MP valgė dukrytė, labai ilgam nepalikdavau, o pora valandų palaukdavo mamos ax.gif , o į svečius ar tolimesnes keliones - kartu. Labai greitai tie keli mėnesiai prabėgo. Dabar mums jau metukai ir dar ryte ir vakare, prieš miegelį, MP valgome. O su buteliuku taip ir nesusipažino. Arbatėles geriam iš puodelio su snapeliu, o ožkos pienuką iš paprasto puodelio 4u.gif
meskius
Mes dar mažytės,bet iš pirmųjų soskių (0-3 mėn.) jau išaugome taip ir nepasinaudoję.
Ant čiulptukų pakuotės rašoma, kad skirta vaikeliui nuraminti, o pas mus tai, jei nori sunervuoti tongue.gif
inarazina
Mano abu vaikai nėra turėję buteliuko, jokio! thumbup.gif
Iš kart pradėjau, kažkur nuo 5mėn., pratinti prie puodelio su snapeliu ir paprasto puodelio. Abu valgė tik MP, tai apie ilgesnį palikimą kam kitam nebuvo nė kalbos, bet paaugus pasidarė šiek tiek lengviau.
Manau toms, kurios maitina pačios pripratinti gerti iš puoduko tikrai nėra labai sunku. 4u.gif
Dycka
Prisijungsiu prie pokalbio ir as.Kai auginau pirma sunu,tai ciulptuka gavom dovanu is vokietijos(pas mus tokiu nebudavo).Imdavo tik nakciai,iki uzmiegant.Kai atsirado pirma skylute(nuo susidevejimo) apie 6 men,baigesi ir ciulptukas,nes kitokios formos pirktu net i burna neeme.Dabar auginu dar didesni ciulptuku priesa-jei nori kad vaikas apsivemtu-pasiulyk ciulptuka!!! Ot kaip! Nesupranta ka su ta guma burnoj veikti.Geriau susiranda pirstuka ir juo burnytei makaloja... biggrin.gif
ich
Savo mazyliui pasiuliau pabandyt atsigert is buteliuko kai buvo mazdaug 6 men. (maitinu todel anksciau nedaviau), tai jis tik pakramte soske ir viskas smile.gif o ciulptuku mes isbandem visokiu rusiu...turim visa kolekcija 14 doh.gif bet nei vieno neeme, nei vienas netiko, geriau papukas blush2.gif
Zlata
drinks_cheers.gif manoji irgi jokių, čiulptukų jokių buteliukų, pirmą mėnesį dar buvo, kad vyras porą kartų nutraukta pienelį sumaitino, antrą mėnesį tėvam kartą buvau palikus irgi valgė, na o trečią kartą kai panelei buvo maždaug trys mėnesiai gavau grįžt iš kavinės visus papus susirinkus, nes vaikas išbadėjęs čiulpė marliuką, ir žiaugčiojo vien pažiūrėjęs į buteliuką doh.gif Nuo tol jokių buteliukų. Dabar mums 5 mėn. šiandien nupirkau buteliuką su snapeliu, šaindien jau bandėm iš jo gurkštelėti lygtai pavyko thumbup.gif
Ewe
jetau koks vargas blink.gif nugi neima panelė buteliuko nors tu ką...nei čiulptuko.... sunku labai taip.nei paliksi ilgesiam laikui, nei išbėgsi kur.... doh.gif tik krūtį pripažysta
neyartha
Mano dukrai 7 mėn. Nei čiulptuko, nei buteliuko ji akyse nėra mačiusi ir nepamatys thumbup.gif Mes jau taip pripratę prie tokios situacijos, kad net sunku įsivaizduot, kad gali būti kitaip. O kiti, būna, labai nustemba, kai pasakai, kad nenaudojam čiulptuko. Sako, kaip, išvis, niekada? lotuliukas.gif
Dabar jau geria iš puodelio (nors ir nedaug dar išgeria, bet moka), valgo iš šaukštelio thumbup.gif
ast_alaus
drinks_cheers.gif
mano Sunelis taipogi sekmingai auga be ciulptuku, zinduku, buteliuku....Jie visiskai nereikalingi vaiko augimo procese. As asmeniskai ju ne neturiu namuose ir net nematau parduotuvese biggrin.gif
p.s. O ir nereikes galvos sukti del daugelio problemu.
Papildyta:
QUOTE(melyne @ 2007 01 19, 13:14)
Ir kaip sekesi jau pirma pusmeti leliukams gerti is puodelio ar saukstelio??
*

Atsakant i si klausima... Pirmaji pusmeti kudikeliui visiskai nereikia gerti papildomai, jis atsigeria ir pasisotina Mamos Pieneliu, taip kad ir bedu tokiu net nera. smile.gif Kadangi mes neatsiejami - keliaujame visur kartu, maitinu tuomet, kada Vaikelis to nori. smile.gif Tai didelis dziaugsmas ir jokio vargo. smile.gif
na o jei norisi istrukti vienai, tuomet pamaitinusi vaikeli (ir kol jis uzsiima su Teciu) turiu valandele ar dvi laisvo laiko.
joliteee
Na mano sunelis 8 men. nepripazysta jokiu soskiu, o iseiti galiu nebent kai miega lauke, nes pripazysta tik mano pienuka rolleyes.gif
Žanetyte
Mes irgi kol kas jokiu buteliuku nenaudojam ir turiu vilciu kad jau nebenaudosim, mokinames gerti is puoduko paprasto, jau pradejo suprasti kaip reikia nuryti, tai manau einam teisinga linkme biggrin.gif
Joleks
Mano sunelis is buteliuko gere MP nutraukta iki 2 men. Ciulptuka naudojom irgi tik iki 2 men ir labai retai. Kai supykdavo ir verkdavo ciulptukas jo nenuramindavo arba imk ant ranku, arba duok papuli. Kaip soske atidirbau visus metus ax.gif Ciulptukas jam buvo eilinis zaisliukas, pakandziodavo ir numesdavo. Ismokom gert is buteliuko su snapeliu, ir is puodelio sekmingai geriam nuo kokiu 8men.
Gėlėta
Mano mažasis ir auga be soskės, ir be buteliuko, jam jau 1m 3 sav. maitinu pati, išbėgti galėdavau tik iki kito maitinimo, dabar dar valgom tris kartus, tarpas apie 5-6 valandas smile.gif Arbatą, vandenuką, sultis nelabai pripažįsta, geria iš butelio su snapeliu biggrin.gif
dėl soskės labai pergyvenau - kaip bus į kai į lauką reiks eiti, su soske burna uždaryta, bet žiūriu gražiai lūpytes lauke suspaudžia, tad nebėra ko jaudintis bigsmile.gif
awiux

niu ką mums jau greit pusantrų metukų ir mes sėkmingai be buteliukų ir čiulptukų užaugom ax.gif ... dėl čiulptuko tiesiog norėjau pažiūrėt ar gali vaikas išaugt be jo lotuliukas.gif , nes pati tik tryjų metų jo atsisakiau doh.gif ... ir ką - gali biggrin.gif
o buteliukui neliko vietos-nes sėkmingai gėrė / ir dabar naktim geria/ mp ax.gif iš papuko... o vandenį iš puoduko ar per šiaudelį ar tie super buteliukai sportuojantiems skirti thumbup.gif ...žodžiu viskas įmanoma...aišku daug kas ir nuo vaiko priklauso 4u.gif
ast_alaus
QUOTE(skriba @ 2007 10 23, 12:45)
dėl soskės labai pergyvenau - kaip bus į kai į lauką reiks eiti, su soske burna uždaryta, bet žiūriu gražiai lūpytes lauke suspaudžia, tad nebėra ko jaudintis  bigsmile.gif
*

Na is tiesu blogiau jei burnyte su ciulptuku ir susirgti daugiau galimybiu, nei be jo wink.gif

QUOTE(awiux @ 2007 10 23, 20:46)
žodžiu viskas įmanoma...aišku daug kas ir nuo vaiko priklauso  4u.gif
*

drinks_cheers.gif
Daugiau viskas priklauso nuo Mamos, jos kantrybes ir nusistatymu. smile.gif
Margareta
aisku kad imanoma be buteliuko bigsmile.gif jei neduosi buteliuko tai ir uzaugs be jo biggrin.gif matinu krutimi, tai kam tas buteliukas....nors va vyrui palikau mazaja o pati isbekau keliom valandom nu galvojau pamaitims vaika ir buteliko lotuliukas.gif ne velnio schmoll.gif ji "nepagavo kampo" kad tas daiktas teikia maista tongue.gif nors zinduka ji ciulpia bet buteliuta tai tik griauzia lotuliukas.gif grizo mama ir pamaitino thumbup.gif
Pingvinukas
Mano abu vaikai užaugo be buteliuko 4u.gif Jų net neturėjome, nebuvo reikalo 4u.gif
Pelikanė
Maniskei tik 3 menesiai, geria mano pienuka ir buteliuku po kol kas nereikia. Paskaiciau jusu istorijas ir galvoju, kad tikrai - kam tie buteliukai. Paaugs, gales is puoduko gerti. Keleta kartu bandem duoti, kai as turiu kur iseiti, bet ji tokia veido israiska nustato, kad jau nekyla ranka to buteliuko kisti... O va be ciulptuko tai neissiverteme, nes 3 savaites nedaveme, bet ji visa laika norejo ka nors ciulpti, tai teko, nes kitaip verkia ir nerami. Labai gaila, nes labai nenorejau tos gumos vaikui kisti... bet kitaip jau neisejo ar nemokejom - gal kas pasidalintu kaip auginti be ciulptuko???
Limcamca
Koks keistas temos klausimas: ar taip būna? Žinoma, kad būna, nes juk ko tik nebūna su tais vaikais biggrin.gif
Kadangi antrasis valgo mišinuką, tai buteliukas žinoma yra.
O pirmasis valgė MP iki metų, tai buteliuko nereikėjo. O dešimties mėnesių išmoko gerti iš puodelio. Kelionėms vyras išmokino iš šiaudelio traukti, tai tokio daikto kaip buteliuko ir nereikėjo.
ast_alaus
QUOTE(Pelikanė @ 2007 10 24, 12:46)
  nes kitaip verkia ir nerami. Labai gaila, nes labai nenorejau tos gumos vaikui kisti... bet kitaip jau neisejo ar nemokejom - gal kas pasidalintu kaip auginti be ciulptuko???
*

Manau tai ir Teveliu kantrybes reikalas... Vaikelis neramus ir verkia, nes nori silumos, demesio, jaukumo ir saugumo. Geriausiai visas sitas butinybes patenkina Mamytes siltos rankos... smile.gif Pastebejau, kad jei nenorima vaikelio paimti ant ranku (kad 'nepriprastu'), daznai siulomas ciulptukas...
Joleks
Maniskei tik 3 menesiai, geria mano pienuka ir buteliuku po kol kas nereikia. Paskaiciau jusu istorijas ir galvoju, kad tikrai - kam tie buteliukai. Paaugs, gales is puoduko gerti. Keleta kartu bandem duoti, kai as turiu kur iseiti, bet ji tokia veido israiska nustato, kad jau nekyla ranka to buteliuko kisti... O va be ciulptuko tai neissiverteme, nes 3 savaites nedaveme, bet ji visa laika norejo ka nors ciulpti, tai teko, nes kitaip verkia ir nerami. Labai gaila, nes labai nenorejau tos gumos vaikui kisti... bet kitaip jau neisejo ar nemokejom - gal kas pasidalintu kaip auginti be ciulptuko???
*

Na maniskis galima sakyt uzaugo be ciulptuko. Ji naudojom tik iki 2men, ir tai labai retai.
Ciulptuka atstoja mamos krutis ir nesiojimas ant ranku, tevu demesys mirksiukas.gif
fiona35
Maniškė irgi užaugo be buteliuko ir čiulptuko.Juos atstojo krūtys,nešiojimas ant rankų,labai mėgo gulėt ant mano ar tėčio krūtinės.Ir užaugo labai geras vaikas,švelni, meili,jokių kaprizų ar ožių niekada nebuvo.Kai man reikėdavo eiti į darbą(2k/sav.2-3val.)tėtis bandė maitint nutrauktu pienu,bet nieko neįšėjo,nei iš buteliuko,nei iš šaukštelio neįmdavo,rėkdavo,spjaudydavosi(ačiū jam už kantrybę) ir laukdavo grįžtant papulių.O kai pirmą kartą pamatė(kokių 1m-1,5m)vaiką su čiulptuku burnoj,maniau,kad iškris iš vežimo iš nuostabos,akys tik išsiplėtė,kiekaip nesuprato,kas tas vaikas čia valgo blink.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
viola28
Mano mazule irgi uzaugo be buteliuku. Nuo sesto menesio pradejau primaitinti darzoviu koselemis, po to uzsigerdavo mano pienuku. Nuo astunto menesio mokinome gerti is puodelio su snapeliu, paskui snapeli nuemem. Tik su ciulptuku teko bendrauti nuo ketvirto menesio. Pradejo pirsciukus pries miega ciulpti. Tai pamaniau, kad geriau ciulptukas nei pirsciukai - nuo jo lengviau atpratinti. Su ciulptuku atsisveikinome mazdaug metu ir dvieju menesiu, kai buvo sloga. Teko reksnytei rinktis - ar kvepuoti pro burna, ar visai nekvepuoti, bet tureti ciulptuka doh.gif Taigi, svetimkunis is burnos buvo isspjautas thumbup.gif
žydrynė
Mano dukrytė taip pat užaugo be buteliuko ir be čiulptuko,nes kategoriškai jų atsisakė ir neėmė.Kol maitinau krūtimi,t.y.iki 11,5mėn jokių arbatėlių ar vandenuko nedaviau,košytes užsigerdavo MP mirksiukas.gif
dziugena
- gal kas pasidalintu kaip auginti be ciulptuko???
*

Kaip ir kitos mamos galiu pasakyti, kad auginant vaiką be čiulptuko, tenka pačiai dažniau tuo čiulptuku "padirbti" ax.gif Pirmą mėnesį, kai mano mama pamatė, kaip dažnai mažulei duodu papulį, bandė atvesti mus į protą ir įkalbėjo duoti čiulptuką. Nesuprato vaikas, kas tai per reikalas ir neįprato. O aš ir dabar dar (mažulei 1,3 metų) išgirstu iš mamos pastabą, kad va matai, kaip būtų buvę gerai čiulptukas - turėtų nusraminimo būdą vaikas, o ne vien krūtį doh.gif
Taip ir užauga vaikai nežinodami, kad čiulptukus galima ne tik kaip žaislą pagraužti, o pienelį gerti iš buteliuko 4u.gif
Dziaugsmukas
O as noreciau ismokinti suneli gerti is buteliuko.Jam greitai bus 6 menesiai,pora kartu bandziau pripratinti,bet neiseina.O noreciau del to,kad dabar pvz esu kaip prirista,negaliu niekur ilgesniam laikui su juo iseiti,nes jis kitose vietose nevalgo,dairosi,blaskosi.Taigi visada turiu buti arti namu.O taip noretusi koki sestadieni palikti maziu vyrui ir islekti pusdieniui po parduotuves,taip noretusi atsipalaiduoti,nes dabar esu gerokai save primirsus unsure.gif
-simona-
IR BE BUTELIUKO, IR BE CIULPTUKO thumbup.gif 4u.gif
rence*
Musu kleckiukas 3men, valgo Mp, buteliuko neturim ir neduodam mirksiukas.gif
Skaitau jusu pasisakymus ir kazkaip sunku suprasti kaip 4-6men mazyli ismokinti gerti is puodelio su snapeliu? Ar yra dar kokiu specialiu puodeliu ar kt indeliu is kuriu butu galima girdyti vaika iki 1metu amziaus?
Ode
Maniškiai, galiu sakyt, užaugo be buteliuko. Antrą pusmetį pradėjom naudoti puodelį su snapeliu - pradžioj apgrauždavo, bet ilgainiui įgudo juo naudotis.
Erkesta
Manau kad tai yra labai individualu, nes visi vaikučiai skirtingi 4u.gif Tad kiekvienos patirtis šiuo klausimu yra kitokia, jei Marytės vaikui neprireikė buteliukų, tai gal Onutės vaikui prireiks...? 4u.gif
vaidilutė
4u.gif buna 4u.gif musu coliuke ne karto negere is buteliuko schmoll.gif nenorejo tongue.gif
Evah
Mes, matyt, užaugsim be buteliuko.. Kai buvome poros mėnesių, mažasis porą kartų yra gavęs arbatos, o po to ir nereikėjo to buteliuko. Dabar mėginome duoti sultis iš buteliuko ir nesiseka, mažasis žaidžia su buteliuku kaip su kramtuku. Taigi, geriam sultis šaukšteliu doh.gif Buteliukai liks užmiršti.
mamutas
O mes issitraukem buteliuka ir pirmakart panaudojom kai dukrytei buvo 2 metukai biggrin.gif Susirgo, reikejo daug skysciu gerti, o ji nenorejo, tai istraukiau is spintos buteliuka, zaidem, juokemes ir vis kazkiek daugiau gerem ax.gif Pasveikus buteliukas vel toli i spinta nukeliavo, paskui per kita liga vel buvo sekmingai panaudotas bigsmile.gif thumbup.gif
Klaipėda
Nelabai įsivaizduoju, kaip 7-8 mėnesių leliukas geria arbatėlę ar vandenuką iš puodelio rolleyes.gif Na, gal ir galima išmokinti 4u.gif
Išmaitinau dukrytę savo pienuku iki metų laiko, bet kai prasidėjo košytės (7-8 mėnesių), tai ir arbatą reikėjo kažkaip sugirdyti. Su puodukais sunkiai sekėsi, teko duoti buteliuką, bet dėl to krūties neatsisakė thumbup.gif
Horo
Mano Mažiukas nemoka gert iš buteliuko, tai girdom šaukštuku 4u.gif
ragnez
QUOTE(Klaipėda @ 2008 01 01, 20:30)
Nelabai įsivaizduoju, kaip 7-8 mėnesių leliukas geria arbatėlę ar vandenuką iš puodelio rolleyes.gif Na, gal ir galima išmokinti 4u.gif
*

papasakot? tiesiog priglaudi puodeli su skysciu prie burnytes, kad gerimas pasiektu lupytes, o vaikas savotiskai "laka" liezuveliu. aisku, nuteka ir pro sali, bet siaip pavyksta atsigerti thumbup.gif
vidurineliui paprasta negazuota mineralini girdydavau tiesiai is butelio, o dar geriau, kai mineralinis su specialiu "sportiniu" dangteliu thumbup.gif o mazyliui galiausiai nupirkau avent puodeli su snapeliu - jam patinka, jau moka savarankiskai is jo erti (pats laiko uz rankenu ir snapeli isikisa i burnyte) thumbup.gif beje, jis moka gerti ir tiesiai is puodelio rolleyes.gif

QUOTE(InGridutia @ 2007 12 30, 15:16)
Manau kad tai yra labai individualu, nes visi vaikučiai skirtingi  4u.gif  Tad kiekvienos patirtis šiuo klausimu yra kitokia, jei Marytės vaikui neprireikė buteliukų, tai gal Onutės vaikui prireiks...?  4u.gif
*

vaikui buteliuku tikrai nereikia... jie tik mamytes patogumui... 4u.gif

sioje temoje jau rasiau, bet pasikartosiu. mano vyriausiasis savo puodeli turejo nuo 4 men., bet veliau i lauka ar i kelione vezdavausi buteliuka vandens ar sulciu. vidurinelis buteliuka naudojo nuo 13 iki 16 menesiu - kai buvo virs metu teko staigiai nujunkyti, o ciulpti vaikui norejosi, tai teko duot buteli. bet reikejo neilgai - po keliu menesiu naudojimo vyresnelis sukarpe zinduka, o naujo nebepirkom. mazasis buteliuko is viso akyse nera mates rolleyes.gif
zodziu, per 3 vaikus turejom is viso 1 buteliuka ir gal 3 zindukus (buteliuka su zinduku nusipirkau, kai laukiausi pimojo sunaus, paskui is to paties butelio gere antrasis berniukas, tik zinduka pakeiciau).
E.
Maniske nuo 6 men jau moka graziai gerti is stiklines ax.gif Koki menesiuka vargau vis pabandydama ismokyti, budavo balos visur po musu gerimo biggrin.gif , o dabar pati noriai geria, pro sali tik keli lasai isteka bigsmile.gif Net pamaciusi mus su vyru kazka geriant is stiklines, tiesia rankytes, praso kad duotume ir jai paragauti rolleyes.gif Mes paprastai taip ir padarom - duodam dukrytei paragauti savo sulciu ar arbatos 4u.gif
Jurga.
4u.gif as net nepirkau nei vieno buteliuko, ir neprireike, nes visa laika maitinau krutimi, o paskui kai pradejo sedet ismoko vandenuka gerti is puodelio ir viskas tongue.gif
wizardry
Mūsų buteliukai ir žindukai sudėti į dėžę tarp žaislų rolleyes.gif sūnelis nuo gimimo nežino kam jie reikalingi. Kadangi maitinu MP problemų nekyla. Sultis, arbatėlę geriam iš puodelio mirksiukas.gif
Sivė
Kelis sykius bandžiau arbatėles girdyt iš buteliuko bet jis nesuvokė ko iš jo norima doh.gif buvo šlapias visas, atsigėrė daugiausiai gukršniuką doh.gif o iš puodelio geria visai neblogai, nebent būna daug "žiūrovų" tai besimaivydamas apsilaisto ax.gif
Man keista buvo vyresnių žmonių reakcija sužinojus kad mano vaikis negeria iš buteliuko, tipo čia taip nenormalu blink.gif Vis dar maitinu MP ir tikiuosi kad buteliuko mums nebeprireiks thumbup.gif
Ateik
QUOTE(linuse85 @ 2009 04 12, 21:46)
Man keista buvo vyresnių žmonių reakcija sužinojus kad mano vaikis negeria iš buteliuko, tipo čia taip nenormalu  blink.gif  Vis dar maitinu MP ir tikiuosi kad buteliuko mums nebeprireiks  thumbup.gif
*

Aišku gali neprireikti. mano visi keturi neturėjo buteliukų. Kam jie, jei jau 6-7 mėn vaikas gali sėkmingai mokytis gerti iš paprasto puodelio. O ir nereikia kaži kiek tų papildomų skysčių, kol MP vaikutis gauna. bigsmile.gif
*MiAu*
Dukra buteliuką pirmą kartą gavo būdama 1 sav. Siaubingai buvo nugraužusi vieną spenelį, tai teko nusitraukinėti, kol susigydžiau. Buteliuką nuo pat pradžių pripažino, bet ir krūties neatsisakė, išmaitinau iki 7,5 mėn. ax.gif Beje, iš buteliuko gėrė iki 2,5 metų blush2.gif O soskės nenaudojom, nereikėjo jai.

Su sūnum buteliuko kol kas neprireikė, greičiausiai ir nebeprireiks 4u.gif Vandenuką ir arbatytę duodu su šaukšteliu arba iš paprasto puodelio, kai einam kur nors į svečius, pasiimam avent neišsipilantį puodelį su snapeliu 4u.gif Bet va soskė tai didžiausias draugas ax.gif
vilmele
Mano sūnus užaugo be čiulptuko (jo net nepripažino) ir be buteliuko. Maitinau MP iki 1,5 metų. Gerdavo iš puodelio su snapeliu.
*mamux*
Manoji taip pat uzaugo be buteliuko! biggrin.gif O ir soskes reikejo seniau tik pries ir po miego. Dabar isvis nereikia! thumbup.gif Is puodelio geriam kazkur nuo 4 men.
kristinita
QUOTE(melyne @ 2007 01 19, 14:14)
Ivairiuose zinynuose, knygutese ir kursuose apie sekminga ilga zindyma sakoma, kad zindomam kudikiui nereikia duoti buteliuko, nes gali atprasti nuo kruties. Arbatytes, o jei reikia ir nutraukta MP siulo maitinti sauksteliu ar is puodelio net pirmą pusmeti.
Mano brolienes patirtis tik patvirtino - keliu menesiu jos sunelis is buteliuko arbatos atsigere ir kruties daugiau neisiule ne uz ka. Todel dabar ir mastau - ka reiks daryti, jei noresiu iseiti ir palikti savo maziu trumpam. Kaip reikes pamaitinti nutrauktu MP?
Ar yra mamyciu, kurios savo mazylius uazugino be buteliuko? Ar taip buna? Ir kaip sekesi jau pirma pusmeti leliukams gerti is puodelio ar saukstelio??
*

esu girdėjus, kad kai kurios mamos nenaudojo buteliuko ax.gif mano atveju, deja nepavyko...nes vyrui pasirodė per sunku ...aš dirbu, pritraukiu darbe pienelio ne marias...ir kiekvienas lašas tampa labai svarbus, o maitinant iš puodelio labai daug pienelio išsilaisto...na bet mumi jau 4 su viršum mėn. o mes krūtį jamam kaip dideli, tad buteliuko įtaka nebuvo tokia jau didelė wub.gif gal jeigu nedirbčiau ir aš būčiau buteliuko nenaudojus drinks_cheers.gif tiesa, o vat soskės ir neprireikė wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.