Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas užaugo be buteliuko
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3
melyne
Ivairiuose zinynuose, knygutese ir kursuose apie sekminga ilga zindyma sakoma, kad zindomam kudikiui nereikia duoti buteliuko, nes gali atprasti nuo kruties. Arbatytes, o jei reikia ir nutraukta MP siulo maitinti sauksteliu ar is puodelio net pirmą pusmeti.
Mano brolienes patirtis tik patvirtino - keliu menesiu jos sunelis is buteliuko arbatos atsigere ir kruties daugiau neisiule ne uz ka. Todel dabar ir mastau - ka reiks daryti, jei noresiu iseiti ir palikti savo maziu trumpam. Kaip reikes pamaitinti nutrauktu MP?
Ar yra mamyciu, kurios savo mazylius uazugino be buteliuko? Ar taip buna? Ir kaip sekesi jau pirma pusmeti leliukams gerti is puodelio ar saukstelio??
neringuša
Na mano mažulė yra gėrusi MP iš buteliuko keletą kartų, kai teko palikti močiutei ir nieko toliau maitinasi tongue.gif Kelis kartus bandė parodyti ožiukus (po to), bet nenusileidau ir vėl viskas ok biggrin.gif Arbatėlės kartais bandom paragauti, bet dabar duodu iš tokios http://www.babybungalow.com/avnososp3m.html "soskės" ji skirta vaikams nuo 3 mėn, ir kol kas gerai bigsmile.gif
Kaštonė
Na, maniškis užaugo be buteliuko bigsmile.gif . Aišku, išeiti pavykdavo gan trumpam, t.y. maždaug iki kito maitinimo, o ir tai vyras tuo metu su juo lauke vaikščiodavo, kad tik miegotų ir nepradėtų valgyt reikalaut. Beje, taip net egzaminą išsilaikiau...
Iš tiesų, bijojau buteliuko kaip velnias kryžiaus tongue.gif , nes žinojau begalę pavyzdžių, kaip davimas arbatos iš buteliuko pereina į nusitraukinejimą ir maitinimą MP iš buteliuko, galiausiai tenka primaitinti, o po kokių 2 mėn. baigiasi pienas verysad.gif .
Taigi, teko pavargti, buvau pririšta prie mažiaus, kol prasidėjo košės, bet užtai maitinau be didesnių problemų thumbup.gif ir ilgai.
Linkiu kantrybės ir sėkmės 4u.gif .
biologė
Maniškiai irgi užaugo be buteliukų, maitinau iki 1 metų pirmąjį ir iki 1,5 metų antrąją. Labai niekur nelaksčiau, ilgesniam laikui (pvz., į svečius) eidavom kartu ... ir netgi turistavom su palapinėm ir guminėm valtim po kelias dienas. Patogu ir jokių problemų dėl higienos, pakanka turėt puslitrį švaraus vandens krūtinei nusiplaut. Nuo 3 ar 4 mėn. gražiausiai gėrė iš puoduko. Vyrui ačiū, nes jo darbas buvo sultim vaikučius girdyt, tai netekęs kantrybės su šaukštuku terliotis pasiūlė iš puoduko. Reikia tik pridėt puoduką prie burnytės ir paverst, kad siektų lūpytes, bet nepilt, kad neužspringtų, o leist siurbt. Po kelių apsiterlinimų labai gražiai išsiurbdavo. Dukrai, tiesa, porą sykių buvau savo savo pieno buteliuky palikus ir išėjus kokiom 4 ar 5 val., grįžus radau vaikelį klykiantį ir vyrą beveik taip pat ... lotuliukas.gif Nė už ką buteliuko neėmė, tai teko tokius eksperimentus nutraukt. Sūnui pirmą kartą pasiūliau skystos manų košės iš buteliuko ("ačiū" gydytojai). Rezultatas: pabandė, bet pasišlykštėjo, ilgai verkdamas snukutį trynė rankytėm, o manų košės nevalgo iki šiol. Tada išviriau tirštos grikių košės, šaukšteliu iškabinom ir likom visi laimingi...
Taip kad puikiausiai galima išgyvent be butelių, o palikinėt vaikutį ilgam... tam atostogos skirtos, kad su juo būtum.
Sėkmės 4u.gif
Gaziulka
mes irgi nezinom, kas tas buteliukas. pati maitinau 1,5 metu. Pirma pusmeti palikdavau tik pamaitinta vaika ne ilgiau negu kad iki kito maitinimo mirksiukas.gif
naitas
Būna rolleyes.gif Mano vienas jau apsiėjo be buteliuko ir žindukų, kitas jau 7 mėnesius apsieina. Tikiuos, nereiks. Labai atogu. O pertraukas tarp maitinimų galima visai neblogai prailgint: pažindau, po kurio laiko galima obuolio pagremžt, banano, ar tyrelę duot. košės galų gale.
RitaRazi
Iki siol gyvenam be buteliuko bigsmile.gif maitinu MP, arbateliu ir visokiu vandeneliu nedaviau, tad apsiejom be jo visiskai. Didelio reikalo kam nors palikti vaiko ilgiau, negu iki kito maitinimo nebuvo, o jei ilgam kur issiruosiu - dukryte su manimi keliauja. Jokiu nepatogumu tame nematau.

Dabar, kai jau mergytei 8,5 men., puikiai ragaujam arbatytes is puodelio (be jokiu snapeliu), kartais apsilaisto iki ausu - bet mums tai nebaisu tongue.gif

Kad vaikas nebeims kruties, pageres is buteliuko - tiesa, bet jei vienakart ar dukart is buteliuko atsigers, kol mamyte egzamina islaikys, tikrai nieko neatsitiks ir vaikas kruti ims. Bet nereikia piktnaudziauti ir kasdien ta buteliuka su nutrauktu pienu ar arbatomis kisti.

Sekmes visoms, maitinancioms krutimi 4u.gif
ungrida
na mano pirmas sunelis neptipazino nei buteliuku,nei soskyciu smile.gif iskart gerem is puodelio ,viskas buvo thumbup.gif
lamyte
Abu vaikučiai ir be buteliukų ir be soskyčių užaugo ax.gif
Vyresnėlis yra keletą kartų iš buteliuko gėręs.Nes man reikėjo išsilaikyti paskutinės sesijos ir valstybinius egzaminus (diplomą gavau kai jam buvo 4 mėn), bet sėkmingai toliau valgydavo iš papuko. Maitinau iki 1 metukų. O mažasis nėra nei kartelio iš buteliuko gėręs. Dabar arbatėlę jau iš puoduko su snapeliu geria. Maitinti irgi iki metukų planuoju thumbup.gif
~INGUTĖ~
Na maniskiui jau greit bus 5 men. o buteliuko ir tiutes ne pro kur negaliu isiuliti doh.gif
Kai pagalvoju kad kai dinks MP ka tada reiks daryti doh.gif Va is puoduko nebandziau eiks pabandyti g.gif Gal kartais pavyktu rolleyes.gif
Degutė
QUOTE(melyne @ 2007 01 19, 13:14)

Ar yra mamyciu, kurios savo mazylius uazugino be buteliuko? Ar taip buna? Ir kaip sekesi jau pirma pusmeti leliukams gerti is puodelio ar saukstelio??
*

Būna, būna irnesakyk.gif
Mažius mano išvis neragavo nei buteliuko, nei soskės. Didžkių pirmą mėnesį maitinau pakaitom - krūtim, o kas antrą-trečią dieną prireikdavo maitinimo iš buteliuko. Nes tik pirmo mėn pabaigoj galų gale pradėjo užtekti MP. Ir normaliai jis ėmė krūtį, nebuvo jokių kaprizų po butelio. Soskės taip pat nenaudojau.
Pirmą maitinau 2,4 metų, antrą - 2 metus. Iš šaukštelio nei vieno negirdžiau. O iš puodelio abu pradėjo gerti jau būdami virš metukų. Iki to didžkius buvo pamėgęs tokį puodelį su snapeliu. O mažius sėkmingai gerdavo iš "sportinės" gertuvės.
Dėl išėjimų - neturėjom kam palikt nei vieno, nei kito. Tai visur pramogaudavom kartu.
ragnez
kol zhindzhiau, neprireike nei buteliuku, nei zhinduku (abu sunus maitinau iki 13 men.). mito tik mano pienu - nepalikdavau ilgiau, kaip iki kito maitinimo, negirdzhiau papildomai nei vandeniu, nei arbatomis. o kai pradejo valgyt koshes - jau galedavau ishtrukti ir ilgiau. atsigerti (jau pradejus primaitinima) duodavau ish puodelio arba vaistu taureles.

buteliukas praverte labai trumpa laika mazhdaug nuo 13 iki 18 men., kai jau visai nujunkiau. tiesiog mes daug keliaudavom ir buteliuke budavo patogiau vezhiotis gerima bei pagirdyti kelioneje, negu ish puodelio. beje, buteliuka su chiulptuku labai greitai pakeite "sportine" gertuve.

puodeliu su snapeliu mano vaikai nepripazhino.
bestini
Ir mes uzaugom be zinduko ir be buteliuko biggrin.gif
gielux
Mano abi augo be buteliuko. O antroji ir be žinduko. Bet čia patys vaikai tokias taisykles nustatė doh.gif . Pirmoji neėmė visai jokio mišinuko, tai matinau MP. O antroji griežtai atsisako čiulptuko ir buteliuko. Tai ir vėl maitinu tik MP. smile.gif
opium
keletą kartų bandžiau duoti vandens iš buteliuko. Griežtai atsisakė. Ne tai ne. Maitinu MP, o arbatytes, vandenuką geria iš puoduko. Čiulptuko retkarčiais prisireikdavo iki 6 mėn. paskui jo pati atsisakė.
Mylimukas
Mes irgi užaugom nesusipažinę su buteliuku ax.gif ir su jokiais kitais gėrimais be MP biggrin.gif Aišku visur keliavom ir buvom kartu iki pusės metų kol pradėjom valgyti košeles, o tada atradom labai gerą daiktą - sportinį buteliuką (jie būna prie mineralinių nžn net kaip jis ir vadinasi). Nusipirkdavom, kelis kartus dasipildydavom, paskui vel nauja nusipirkdavom..... thumbup.gif buvo labai patogu ir gerai, nes ir po šiai dienai mano dukrytei nieko nėra skaniau už paprastą vandenuką bigsmile.gif
Beja MP valgėm iki metų ir 2 mėnesių. 4u.gif
2te
Turiu dvejopos patirties.
Vyresniąją maitinau MP iki 1,5m. Buvau studentė, pakankamai ambicinga, tad eidama į passkaitas palikdavau pienuką buteliuke - nuo pirmųjų savaičių. Gaudavosi, kad ių buteliuko valgydavo vieną -du kartus, kitus kartus - iš krūties. Iki 7 mėn nedaviau kito maisto, nes pienas buvo pakankamai riebus, vaikas atrodė kaip bandelė.
Tuo tarpu mažoji - tikras liūtas. Kadangi turėjau pagimdžius turėjau tokį darbelį, kur nueit reikdavo kas antrą savaitę vieną- dvi dienas, vėl iškilo maitinimo problema. Treoristė griežtai atsisakė gerti iš buteliuko bet ką - pieną, vandenį, arbatą. Tad mano brangusis, kuris tomis dienomis pasilikdavo su ja, girdydavo MP iš šaukščiuko (kai labai badas prispaudavo), bet šiaip mergina didvyriškai atsisakydavo valgyti ir laukdavo (nuo 2 mėn), o aš neapsikentusi lakstydavau kas 4-5 val maitint. Mažoji princesė savo pasiekė, pramaitinau virš 2 metų...
Be čiulptukų užaugo abi mirksiukas.gif
Keiti
Aš savo dukrytę vien tik savo pieneliu maitinau iki beveik 7 mėnesių, nedaviau jai jokių buteliukų. Be abejo, jeigu jau darai tokį pasirinkimą, reikia nuolat būti šalia kūdikio, nes žindydavau kas dvi, tris valandas. Vėliau pradėjo gerti iš paprasto nuo mineralinio 0,5 l buteliuko arba siurbčioti iš puodelio. Apskritai ji labai mažai gerdavo ką nors kitą apart MP. Sėkmingai išžindžiau iki 1,2 m.

Kantrybės ir sekmės.
edisada
Nereik nei buteliuko, nei čiulptuko mūsų pupai schmoll.gif Nebent pažaist mirksiukas.gif
Auska
Užauga be buteliuko, užauga mirksiukas.gif Dar laukdamasi pirmosios, nusipirkau buteliuką, maniau, kaipgi be jo kūdikį auginsi. Dar kažkas padovanojo. O panelytė net nežiūrėjo, kramtydavo ir nesuprasdavo, ko iš jos nori. Gėrė MP, augo, o vandens gaudavo iš puodelio su snapeliu.
Antrasis irgi nesupranta, kas tas buteliukas. Šaukšteliu arba iš puodelio siurbčioja.
Tai dabar jau kokie keturi buteliukai namuose vietą užima doh.gif Mesti gaila - daiktas, kas kad nenaudingas lotuliukas.gif
Olgyte
Ir mano bernai be buteliukų išaugo, nes jų nepripažindavo. O iš puoduko gėrė nuo kokių 5 mėn., kai prasidėjo primaitinimai smile.gif
espera
na mes taip pat kaip Olgyte - niekad negere is buteliuko, nei soske gavo. gere iskart is puodelio. buteliuka turi tik kaip zaisliuka krepsy su visais zaislais biggrin.gif
dzhina
Mes irgi apsiejom be butelioko ir soskes thumbup.gif
Ledas
QUOTE(melyne @ 2007 01 19, 14:14)
Ivairiuose zinynuose, knygutese ir kursuose apie sekminga ilga zindyma sakoma, kad zindomam kudikiui nereikia duoti buteliuko, nes gali atprasti nuo kruties. Arbatytes, o jei reikia ir nutraukta MP siulo maitinti sauksteliu ar is puodelio net pirmą pusmeti.
Mano brolienes patirtis tik patvirtino - keliu menesiu jos sunelis is buteliuko arbatos atsigere ir kruties daugiau neisiule ne uz ka. Todel dabar ir mastau - ka reiks daryti, jei noresiu iseiti ir palikti savo maziu trumpam. Kaip reikes pamaitinti nutrauktu MP?
*

Mano pirmoji negere is buteliuko pati, o antroji dukryte tik nuo 10men pradejo is buteliuko gerti. Iki tol uztekdavo MP, niekam ilgesniam laikui nepalikdavau savo dukryciu
alexxxx
mano pupai buteliukas reikalingas tik pažaist-gerti iš jo nemoka.Bandžiau duot ir MP,ir vandenuką,sultis-nieko neima.Aplamai bėda-negeria nieko kito,tik MP.kartais kelis šaukštelius vendenuko įsiūlau,bet retai.Vaikinui jau 9mėn,o naktį valgo 3-4kartus-MP,dieną irgi be MP niekaip,tai išėjimai iš namų būna apgalvoti,ar bus kur pamaitint.šaukštukas,puodelis-dar šioki toki draugai,žindukas-baisiai geras draugas,o vat buteliukas g.gif ....gerai skamba žirniai viduj supilti lotuliukas.gif
kristal
Musu maze nuo pat gimimo geria MP. Kai jai buvo 3,5 men man tekdavo pusei dienos islekti i egzaminus ir paskaitas. Vyrui palikdavau pritraukto savo pienelio, kad pamaitintu dukryte... taciau jis pats turedavo spaudyti buteliuko zinduka, kad mazei i burnyte teketu pienelis, kitaip ji nevalgydavo is buteliuko schmoll.gif jai labai juokinga buna, kai bandai duoti gerti is buteliuko, galvoja, tikriausiai, kad cia toks zaidimas. O kelis kartus buvo, kad nevalgiusi isbuvo 6 val - manes lauke griztancios bigsmile.gif
O dabar, nuo 6 men pradejau bandyti duoti gerti vandenuka ar MP is Avent gertuves thumbup.gif Mazei labai patinka! Arba tiesiai is atsukto buteliuko gerai geria.
Tik va kita beda atsirado - nuo 7,5 men pradejo atsisakyneti mano kruties verysad.gif Verkia, suka galvyte... Iki tol gerdavo MP 5-7 kartus, o dabar vos isiulau 2-3 kart ir tai dazniausiai nakti. Gal galit patarti ka daryti??? g.gif
Kristinuk
Sveikos. Mano mazei jau 1m 9 men ir jinai buteliuko i burna niekad neeme. Kiek bandziau duoti, tiek nenorejo. Dabar jau asku jinai pazaidzia su juo, bet rimtai negeria. JInai nuo pirmu savaiciu gere is saukstelio, paskui is butelio plastikinio ar is puodelio, stiklines.
Reika
ne as jei nori atsigert vandens ar kitko neduodu,tik MP ir buteliuko nemates mano zuikis,nenoreciau,kad pienas baigtusi.
kristulka
mes ir, nei buteliuko, nei soskes, nei puoduko, nei is saukstuko.... doh.gif
rududu
Kazkada ir as neisivaizdavau kaip gali vaikutis uzaugt be buteliuko g.gif g.gif .Turiu 2 isaugusius is pampersu ir abu uzaugo be buteliuko.Vienas net ir be soskes bigsmile.gif Maitinau krutim ilgai.Pirmaji,kol suzinojau,kad laukiuosi blush2.gif ,ty iki 9men,o antraji iki 1m8men2sav.Kitaip ir neisivaizduoju kaip galetu buti doh.gif
Papildyta:
Mamytes,PATARKIT!Mazajam uzejo....paryciais atkeliauja i mano lova ir su rankyte jiesko papuko(mano) blush2.gif ,o surades glostineja,znaibo,o mane NERVINA lotuliukas.gif .KAIP PASAKAU,KAD NEGALIMA,TAI SAUKIA ANT VISO NAMO doh.gif .Tada susitarem,kad duosiu tik rankyte palaikyt ant krutines rolleyes.gif .Nu ir taip jau kokia savaite.Si ryta jis glostinejo,ir staiga...apziojo, ir sako PIENO NORIU doh.gif doh.gif doh.gif As jam aiskinu,kad neturiu,o jis savo.Tai visi miegai issilakste blink.gif .Maitinima nutraukiau pries 4men.Tai pasakykit,kas cia per sposai???Ir aplamai ar nieko blogo,kad jis taip glostinetis usinorejo blush2.gif
condoleeza
Mano pupai keturi mėn., bet kol kas iš buteliuko dar neragavo. Apskritai jo nė neturim. Čiulptuko taip pat kategoriškai atsisakė. Taip ir augam po truputį tik su MP thumbup.gif . Kai ateis laikas, manau, arbatėles ir vandenuką pradėsim ragaut tiesiai iš puodelio, na, pradžioj gal iš šaukštelio. bigsmile.gif
Papildyta:

Mamytes,PATARKIT!Mazajam uzejo....paryciais atkeliauja i mano lova ir su rankyte jiesko papuko(mano) blush2.gif ,o surades glostineja,znaibo,o mane NERVINA lotuliukas.gif .KAIP PASAKAU,KAD NEGALIMA,TAI SAUKIA ANT VISO NAMO doh.gif .Tada susitarem,kad duosiu tik rankyte palaikyt ant krutines rolleyes.gif .Nu ir taip jau kokia savaite.Si ryta jis glostinejo,ir staiga...apziojo, ir sako PIENO NORIU doh.gif doh.gif doh.gif As jam aiskinu,kad neturiu,o jis savo.Tai visi miegai issilakste blink.gif .Maitinima nutraukiau pries 4men.Tai pasakykit,kas cia per sposai???Ir aplamai ar nieko blogo,kad jis taip glostinetis usinorejo blush2.gif
*

[/quote]

Na, psichologai greičiausiai pasakytų, kad vaikui dėl kokių nors priežasčių griečiausiai reikia emocinio artumo... Gal taip bando išsireikalauti mamytės dėmesio?... g.gif
dark
QUOTE(rududu @ 2007 02 23, 15:36)

Mamytes,PATARKIT!Mazajam uzejo....paryciais atkeliauja i mano lova ir su rankyte jiesko papuko(mano) blush2.gif ,o surades glostineja,znaibo,o mane NERVINA lotuliukas.gif .KAIP PASAKAU,KAD NEGALIMA,TAI SAUKIA ANT VISO NAMO doh.gif .Tada susitarem,kad duosiu tik rankyte palaikyt ant krutines rolleyes.gif .Nu ir taip jau kokia savaite.Si ryta jis glostinejo,ir staiga...apziojo, ir sako PIENO NORIU doh.gif  doh.gif  doh.gif As jam aiskinu,kad neturiu,o jis savo.Tai visi miegai issilakste blink.gif .Maitinima nutraukiau pries 4men.Tai pasakykit,kas cia per sposai???Ir aplamai ar nieko blogo,kad jis taip glostinetis usinorejo blush2.gif
*

Aš nemaitinu nuo rugsėjo, kai sužinojau, kad pastojau, bet dar dabar pamatęs mane rengiantis iš karto ar po kiek laiko lenda ir kiša rankas prie krūtinės doh.gif Bandau ,,keisti temą". Manau, kad tai dėl to, kad ilgai maitintas ir atsimena kas tai yra.
Nežinau kas bus, kai gims brolis unsure.gif

Beje, mes irgi užaugom be buteliuko smile.gif
catherina
maniskis nei karto nera geres is buteliuko,kadangi maitinu pati biggrin.gif arbatyte ar kitus gerimus geria su sauksteliu..
Wiedma
Mano vyresnelis jau po pirmo men issireikalavo soskes - tiesiog norejo kazka burnytej laikyt, o pieno marios buvo tai pavalges griebdavo kruti ir spjaudavo rekdamas, neapsikentem nupirkom soske - iskart vaikas nurimo, ir vistiek iki pat 6 men gimtadienio puikiai issivertem tik su MP, o veliau puikiai tiko puodukas su snapeliu.
O jaunelis dvi pirmas gyvenimo savaites gavo MP is pradziu tik per zonda, paskui is buteliuko, bet kai jau buvo pakankamai stiprus valgyt pats - stvere kruti ir per kelias dienas buteliuko visai atsisakem, ir taip pat iki 6 men nieko daugiau tik MP is kruties, taip kad patirtis su buteliuku gyvenimo nesugriove smile.gif
mucka
QUOTE(biologė @ 2007 01 19, 19:23)
Maniškiai irgi užaugo be buteliukų, maitinau iki 1 metų pirmąjį ir iki 1,5 metų antrąją. Labai niekur nelaksčiau, ilgesniam laikui (pvz., į svečius) eidavom kartu ... ir netgi turistavom su palapinėm ir guminėm valtim po kelias dienas. Patogu ir jokių problemų dėl higienos, pakanka turėt puslitrį švaraus vandens krūtinei nusiplaut.  Nuo 3 ar 4 mėn. gražiausiai gėrė iš puoduko. Vyrui ačiū, nes jo darbas buvo sultim vaikučius girdyt, tai netekęs kantrybės su šaukštuku terliotis pasiūlė iš puoduko. Reikia tik pridėt puoduką prie burnytės ir paverst, kad siektų lūpytes, bet nepilt, kad neužspringtų, o leist siurbt. Po kelių apsiterlinimų labai gražiai išsiurbdavo. Dukrai, tiesa, porą sykių buvau savo savo pieno buteliuky palikus ir išėjus kokiom 4 ar 5 val., grįžus radau vaikelį klykiantį ir vyrą beveik taip pat ... lotuliukas.gif  Nė už ką buteliuko neėmė, tai teko tokius eksperimentus nutraukt. Sūnui pirmą kartą pasiūliau skystos manų košės iš buteliuko ("ačiū" gydytojai). Rezultatas: pabandė, bet pasišlykštėjo, ilgai verkdamas snukutį trynė rankytėm, o manų košės nevalgo iki šiol. Tada išviriau tirštos grikių košės, šaukšteliu iškabinom ir likom visi laimingi...
Taip kad puikiausiai galima išgyvent be butelių, o palikinėt vaikutį ilgam... tam atostogos skirtos, kad su juo būtum.
Sėkmės  4u.gif
*

drinks_cheers.gif
QUOTE(Gaziulka @ 2007 01 19, 20:33)
mes irgi nezinom, kas tas buteliukas. pati maitinau 1,5 metu. Pirma pusmeti palikdavau tik pamaitinta vaika ne ilgiau negu kad iki kito maitinimo mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif
aš tik dabar nutraukinėju maitinimą - mums metai ir 9 mėn.
JuliaVa
mum 1.5 buteliuko net nepirkom,nes maitinu pati,arbatyte geria is puoduko su snapeliu nuo 5 men. bigsmile.gif
januska
Sveikos! 4u.gif Maniskiui vienuolika menesiu. Pries tris savaites baigiau maitinti, nes nebenorejo pats net nakti... verysad.gif Geria viska is puodelio su snapeliu, buteliukas neaisku, kam skirtas, na bet be soskes - gyvenimo ner... doh.gif doh.gif doh.gif Na ir suprask, zmogau, ta zuiki kaip nori...ir kaip nuo soskes atpratinti neisivaizduoju verysad.gif Atsiprasau, gavosi truputi poster_offtopic.gif bet faktas tas, kad buteliuko neeme...
melyne
Kai uzvedziau sia tema, dar tik lauskiausi, o dabar turiu mensio laiko mergina. Kelis sykius bandem maitinti is buteliuko. vargstam su pilvuku, tai sesele pasiule biski arbatos duoti. Pavyko tik is saukstelio. Karta vyras bande duoti ir nutraukto MP is buteliuko - kategoriskai atsisake. Tas pats ir su soske. Nera labai rami mergina, kartais pries miega megsta paniurzgeti - soskes atsisako, nurimsta nesiojama tik.
Taciau man iskilo kita problema - pradejusi bijoti uosvienes. Nes ji tik paskambina, ar ar mes nuvaziuojam, vis moralizuoja, kad vaika kankinam, kriokinam ir soskes neduodam (nesvarbu, kad verkia, nes pilva skauda). Ir apskritai, pasak jos, kazkas ten vaikui bus blogai (nepamenu kas, bet ji jau kazko prisiklause) todel privalom kaip nors pripratinti prie soskes (ja reikia vaikui iduoti, vos sukniurzia) ir ismokyti gerti is buteliuko. Ar jusu nemoralizavo vyresne karta, kad vaiku soskemis neprievartavot? Nes pyktis nenoriu, o mano aiskinimai, kad dabar yra kitaip panasu, i siena beldziasi. Ir vyras prisiklauses, dabar irgi - jo jo, reikia arbatom girdyti, kruva ssoskiu pripirkti ir butinai ikisti. Manau, kad soske nera tas dalykas kuri butina prievarta visais budais vaikui ibrukti jei jis nenori.
kamilyte
melyne - LAIKYKIS. IR DAR KARTĄ LAIKYKIS drinks_cheers.gif
Oi kokių įdomybių girdėdavau iš vyresniosios kartos doh.gif Mergina rėkdavo, o visi darydavo išvadas: reikia soskės, reikia mišinuko, reikia vandenuko, per liesas pienas blink.gif ir t.t. Ir visi tokie ekspertai, tokiais reikšmingais žvilgsniais varstydavo schmoll.gif g.gif biggrin.gif
Viskas bus gerai, kaip maitinai, taip ir maitink. Neduok jokių gumų jei tik mažiukė nenori, ir jei nėra būtinybės.
Mes 2 mėn buvom priversti duoti soskę (mažiukė ją beveik iš karto paėmė), nes per tuos pirmus mėnesius pralaikėm ją ant rankų beveik nepadėję - visą laiką verkė dėl pilviuko dieglių....O su soskyte išmoko pati užmigti. Iki šiol nekenčiu to daikto, bet taip reikėjo. Gal kitam mažiukui išvis nereikės rolleyes.gif

Buteliuko su soske nėra naudojus, net nemokėtų iš jos gerti.
Tiesa, nuo 6 mėn, pradėję gerti visokius papildomus skysčius, pradėjom naudoti puodukus su plasmasiniais snapeliais (Avent, Canpol) ir paprastus puodelius, jei nereikėjo išlaikyti švarios biggrin.gif . Nuo tų laikų iki dabar mažiukei ypač patinka gerti per šiaudelį smile.gif
Mikasiene
Mums atrodo gresia be buteliuko užaugti. Mažius neima bei pienuko nei arbatos iš buteliuko. O ir soskę jau pradėjo spjauti ir mieliau kiša nykštuką wub.gif
Daniella
Maniskiai abudu isaugo be soskiu ir buteliuku.
Mergina pradejo mazdaug nuo 5 men gerineti is puodelio su snapeliu, mazylis - per siauda.
Mamushiukas
maniskis negere is buteliuku nors ir bandydavome duoti, tetis norejo prisideti prie vaikelio auginimo wub.gif Nepavyko, vaikutis nepripazino nei soskiu nei buteliuku doh.gif
inga-uk
na, maniske irgi auga be jo, nors pirmomis denomis is jo tik ir tegere, nerekejo visiskai kruties schmoll.gif , o dabar kartais geria tik actimeli, bet krutis reikalinga nemaziau nei anksciau ax.gif o ciulptuko nereikejo nuo pat pirmu dienu thumbup.gif nors kai mociutes pamate mazyle verkiancia is karto klause kur ciulptukas, kodel jo neduodu ir virkdau vaika, pasakiau kad ji neima tai gavau dar moralu, bet tai juk mano vaikas ir man paskui reiks atpratint nuo jo, o ne kam kitam verysad.gif
mes, mamos geriau zinom ko reikia ar nereikia musu stebuklams, ir patariu kuo maziau klausyti is sono kalbu, o daryt taip kaip pataria musu sirdis smile.gif
inteja
Maniske irgi nepripazista nei ciulptuko, nei buteliuko. Greitai reikes pradeti primaitinima, tai maitinsiu is saukstuko, nes nuo pat gimimo su juo daviau vitaminus bei kitus vaitukus ir turiu Avent buteliuka su snapeliu, kai puodelio. Tikiuosi arbatyte sekmingai gers is jo. mirksiukas.gif
mamutas
As irgi auginu vaikus be buteliuku. Kadangi man neiseina niekaip nusitraukti piena, tai jokio kito budo ir nelieka, kaip tik maitinti tiesiai is kruties. Iki puses metu jokiu arbatu ir vandenuku negeriam. Kai pucia pilva, mum bent jau geriau ne arbatos, o panesioti prisiglaudus pilvuku vaikiuka kaip koaliuka prie savo ar tecio krutines. Bet draugaujam su zinduku, jis padeda uzmigti ne ant papo. Zindukus pametam mazdaug 1-1,5 m. amziaus.

Nors siaip pries buteliuka nesu nusistacius, yra toks daiktas namie. Kai vaikas nustoja valgyt MP (virs metu amziaus), o, pvz., suserga ir reikia daug skysciu gerti, jam didele pramoga gerti is buteliuko. Pasveikes vel be jokiu problemu buteliuka palieka mirksiukas.gif Net trimetei tokiu atveju pasiulydavau arbatos buteliuka biggrin.gif Bet jau kai buvo penkiu metu, nebeeme bigsmile.gif , tipo, as jau didele bigsmile.gif
Papildyta:
Beje, pusmetinukas labai normaliai ir greit ismoksta gerti is paprasto puoduko mirksiukas.gif tad tikrai ne problema augt be buteliuko. Aisku labai patogu specialios gertuves.
~INGUTĖ~
Na maniskis irgi nei vieno nei kito nepripazista lotuliukas.gif itariu irgi bus taip kad uzauks be tu gumu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
linuke
Maniske nepripazista nei ciulptuko, nei buteliuko. Tik gimdymo namuose gere misinuka is buteliuko 2 kartus, kai as dar pieno neturejau, ir viskas. Kai paaugo, negere MP is buteliuko ne karto - rekia iki uzkimimo, visa raudona, bet negeria. Dar is saukstelio siaip taip... Tai iki siol pripazista tik mamos papa, saukstelius ir siek tiek puoduka, bet is puoduko gerti dar mokosi. O ciulptukas - zaisliuko vietoj, niekaip nesupranta, kodel ji turetu laikyti burnytej thumbup.gif
Natuke
Ir mes taip ir užaugom be buteliuko. Nuo šešių mėnesiu geria iš puodelio ax.gif O iš buteliuko tik vaistus ligoninėje gerėm kai vaikui buvo pora mėnesių - bet reikėjo išspauti, kaip iš pipėtės. Nes negerė jis kitaip. blush2.gif Čiulpti gumos taip ir neišmoko. rolleyes.gif
MAFIJA
QUOTE(biologė @ 2007 01 19, 19:23)
Maniškiai irgi užaugo be buteliukų, maitinau iki 1 metų pirmąjį ir iki 1,5 metų antrąją. Labai niekur nelaksčiau, ilgesniam laikui (pvz., į svečius) eidavom kartu ... ir netgi turistavom su palapinėm ir guminėm valtim po kelias dienas. Patogu ir jokių problemų dėl higienos, pakanka turėt puslitrį švaraus vandens krūtinei nusiplaut.  Nuo 3 ar 4 mėn. gražiausiai gėrė iš puoduko. Vyrui ačiū, nes jo darbas buvo sultim vaikučius girdyt, tai netekęs kantrybės su šaukštuku terliotis pasiūlė iš puoduko. Reikia tik pridėt puoduką prie burnytės ir paverst, kad siektų lūpytes, bet nepilt, kad neužspringtų, o leist siurbt. Po kelių apsiterlinimų labai gražiai išsiurbdavo. Dukrai, tiesa, porą sykių buvau savo savo pieno buteliuky palikus ir išėjus kokiom 4 ar 5 val., grįžus radau vaikelį klykiantį ir vyrą beveik taip pat ... lotuliukas.gif  Nė už ką buteliuko neėmė, tai teko tokius eksperimentus nutraukt. Sūnui pirmą kartą pasiūliau skystos manų košės iš buteliuko ("ačiū" gydytojai). Rezultatas: pabandė, bet pasišlykštėjo, ilgai verkdamas snukutį trynė rankytėm, o manų košės nevalgo iki šiol. Tada išviriau tirštos grikių košės, šaukšteliu iškabinom ir likom visi laimingi...
Sėkmės  4u.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Pas mus lygiai taip kaip nupasakojo biologe drinks_cheers.gif
Buteliuko su čiulptuku nepripažįsta, paprasto čiulptuko duoti net nebandėme mirksiukas.gif
Dukrytė puikiausiai griaužia šaukštą ir bėdų nemato, o man ir pačiai daug patogiau maitinti krūtimi thumbup.gif
Dukrytė gėrė MP iš puodelio thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Tiesa, tik kartą bandžiau, bet iš karto pavyko thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Mes irgi augame ir manau užaugsime be jokių buteliukų ir čiulptukų thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
juraciukasl
Pabandysiu ir aš savo mažiulę be buteliuko užauginti. Jolityte, o kokį puodelį geriau mažylei parinkti? Tokį, iš kokio pati rytais arbatą geriu ar yra kokių nors spec. puodukų?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.