Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ka manote apie greitaja medicinos pagalba?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Gydymo įstaigos ir gydytojai
Pages: 1, 2
jurgita_111
Vakar mano dukrai kuriai 3m. pakilo tempertura iki 39.3 as paskambinau 112 ir paprasiau,kad sujungtu su greitaja. Uzregistravom iskvietima,pasake atvaziuos.Praejo valanda vis dar laukem!!! Paskambinau antra karta,sakau gal neuzregistravote??-yra!! laukite.mes nespejame ir.t.t dauk iskvietimu ir.t.t gerai praejo antra valanda nieko!! trecia kart skambinau-laukite!!! schmoll.gif Tai va nuo 18val.iki 21.30 pralaukem,tada tik sulaukem ponu gelbetoju!!!! Tai ar cia daktarai???TOKS JAUSMAS KAD VISIEM ANT VISKO NUSISPJAUT!!
Rasma
QUOTE(jurgita_111 @ 2007 01 19, 13:39)
Vakar mano dukrai kuriai 3m. pakilo tempertura iki 39.3 as paskambinau 112 ir paprasiau,kad sujungtu su greitaja. Uzregistravom iskvietima,pasake atvaziuos.Praejo valanda vis dar laukem!!! Paskambinau antra karta,sakau gal neuzregistravote??-yra!! laukite.mes nespejame ir.t.t dauk iskvietimu ir.t.t gerai praejo antra valanda nieko!! trecia kart skambinau-laukite!!! schmoll.gif  Tai va nuo 18val.iki 21.30 pralaukem,tada tik sulaukem ponu gelbetoju!!!! Tai ar cia daktarai???TOKS JAUSMAS KAD VISIEM ANT VISKO NUSISPJAUT!!
*

Kodėl taip baisiai iškart, kad nusispjauti? Aukštoka t-ra, bet ar verta dėl to panikuoti? Ar kažkas dar darėsi?
Verta turėti vaistų nuo karščiavimo. Vaikams, jei t-ra kyla virš 38.5, pirmiausia reikia duoti vaistų nuo t-ros ir stebėti. vaikui kaip supratau 3 metai, tai ne kūdikis, ir traukulių nuo aukštos t-ros grėsmė nėra tokia didelė. Ir ką atvykusi greitoji pakeis? Lygiai taip pat, duos vaistų nuo t-ros. Greičiausiai 21.30 atvažiavę taip ir padarė, liepdami pasirodyti gyd. poliklinikoje. Pas mus žmonės įpratę - peršalo, t-ra užkilo ir jau greitąją kviečia. O galbūt kažkur kažkam, išties labai blogai, kol atvažiavęs gyd. įkiša žvakelę vaikui nuo t-ros, tai gal kažkur kitur būtent tas ekipažas gali vaikui tikrai gyvybę išgelbėti. Jei vaikui atsiradę kokie grėsmingi simptomai, tai tada greitoji atvažiuoja tikrai operatyviai. Žinau iš savo asmeninės patirties.
širšė
QUOTE(jurgita_111 @ 2007 01 19, 14:39)
Vakar mano dukrai kuriai 3m. pakilo tempertura iki 39.3

kadangi pati turiu vaika ir jam ne karta yra buvusi temp. (ir aukstesne, nei 39,3), tai zinau, jog tikrai tai nieko siaubingo, zinoma, jei nera kitokiu bloga zadanciu pozymiu. ne greitaja kviest reikia, o vaikui karsti must- vaistukais, liaudiskom priemonem. manau, ir greitoji neskubejo, kaip akis isdege, vien del to, kad tai tikrai nera taip jau labai pavojinga.
tikiuosi, tavo mergytei jau geriau ir ji greit pasveiks 4u.gif
jurgita_111
Gerai pastebeta,jai nelinkes taraukuliams, tai gal ir nieko baisaus!!! bet kai mus jau buvo reanimacija isvezus-tai man labai baisu!!! praeita karta irgi iskvieciau atsimenu buvo sestadienis , buvo virs 39C temperatura,nieko ko as nezinociau nepasake ir nepatare!!!O po pietu mano vaikas pradejo vemti ir samone prarado!!! Juokinga o kartu ir labai pikta tai,kad sekmadieni is rytines greitosios skambina ie sako stebekite savo dukryte,nes daktaras cia labai ydomiai uzrases deagnoze!!! Mes tik padekojome uz toki ''rupesti''-mes jau gulejome santariskese!!! tad ne pirma karta su mediku aplaidumu susiduriu todel ir labai pikta man ant ju!!!Galetu juk i savo darba atsakingiau ziureti!!!
Limcamca
šiais laikais madinga reikalauti, kad kiti gerai dirbtų ax.gif aš pritariu, kad jei reikia, jie tikrai atvažiuoja greitai. Tfu tfu tfu, dar neteko nusivilti, tačiau jei tu žinai, kad vaikui gręsia kažkokios komplikacijos nuo aukštos temperatūros, reikėjo pranešti jiems būtinai arba paprašyti sujungti su pediatre. Arba paklausti, kuom tu gali padėti vaikui laukdama jų.
Pastebėjau, kad mandagus tonas bendraujant daug kelių atveria mirksiukas.gif
LT saulele
QUOTE(jurgita_111 @ 2007 01 20, 11:58)
Gerai pastebeta,jai nelinkes taraukuliams, tai gal ir nieko baisaus!!! bet kai mus jau buvo reanimacija isvezus-tai man labai baisu!!!
*

suprantu pyktį, jei neturit mašinos, bet jei turit, tai nesuprantu visiškai schmoll.gif schmoll.gif , kai mano pypliui panaši situacija nutinka, tai stveriam jį ir tiesiai ligoninėn, nereikia laukt, visada apžiūri ir t.t. Pagalvoju apie tai, kad kažkokiam vaikučiui gal tikrai labai blogai, o maniškiui greitoji nieko nepadės, nuvežt galim ir patys.

snapi
Vakar mano dukrai kuriai 3m. pakilo tempertura iki 39.3 as paskambinau 112 ir paprasiau,kad sujungtu su greitaja. Uzregistravom iskvietima,pasake atvaziuos.Praejo valanda vis dar laukem!!!
*

Reikėtų nors kartelį susimokėti už suteiktas paslaugas- nebūtumėte tokia pasipiktinusi. gerbiamoji mamyte- jūs irgi turite mokėti įvertinti savo vaiko būklę, mokėti suteikti pirmają pagalbą- numušti temperatūrą vaistais( jų turi būti kiekvienuose namuose) ir tik pamačius tikrai rimtą ligą kviesti GMP. Tik užkilus temperatūrai šauktis GMP arba karščiuojant pirmas valandas lėkti su vaiku pas medikus yra tik savo laiko bei medikų laiko švaistymas...yra situacijų kai reikia greičiau reaguoti pvz vaikai iki 1 m amžiaus.Visiškai pritariu Rasmai-sveiko proto balsas 4u.gif
bertasiene
Labai aktuali manau tema,nes pries dvi savaites palaidojau broli,45m.kuriam greitoji nesuteike pirmosios pagalbos,mirstancio neveze i ligonine,liepe siuntima gaut kad galetu paguldyt i ligonine verysad.gif ,jis po keliu val.mire, Bendradarbe pasakoja,kad is silainiu poliklinikos neimanoma gydyt.i namus issikviesti,liepia vaika atvest,tai su 39 temp.veza,ka darysi,o dar serganti vaika jau i darza leidzia,neduoda pazymu,kad iki galo pasveiktu,tiesiog ner ka pridurti.
Limcamca
QUOTE(bertasiene @ 2007 01 22, 19:20)
Labai aktuali manau tema,nes pries dvi savaites palaidojau broli,45m.kuriam greitoji nesuteike pirmosios pagalbos,mirstancio neveze i ligonine,liepe siuntima gaut kad galetu paguldyt i ligonine verysad.gif ,jis po keliu val.mire,                                                                                                                Bendradarbe pasakoja,kad is silainiu poliklinikos neimanoma gydyt.i namus issikviesti,liepia vaika atvest,tai su 39 temp.veza,ka darysi,o dar serganti vaika jau i darza leidzia,neduoda pazymu,kad iki galo pasveiktu,tiesiog ner ka pridurti.
*

užuojauta dėl brolio.

kas liečia temperatūra, tai nuo rugsėjo pirmosios yra naujovė, kad dėl temperatūros greitoji važiuoja tik pas vaikus iki pusės metų amžiaus doh.gif
grazina37
QUOTE(snapi @ 2007 01 21, 20:27)
Reikėtų nors kartelį susimokėti už suteiktas paslaugas- nebūtumėte tokia pasipiktinusi. gerbiamoji mamyte- jūs irgi turite mokėti įvertinti savo vaiko būklę, mokėti suteikti pirmają pagalbą- numušti temperatūrą vaistais( jų turi būti kiekvienuose namuose) ir tik pamačius tikrai rimtą ligą kviesti GMP. Tik užkilus temperatūrai šauktis GMP  arba karščiuojant pirmas valandas lėkti su vaiku pas medikus yra tik savo laiko bei medikų laiko švaistymas...yra situacijų kai reikia greičiau reaguoti pvz vaikai iki 1 m amžiaus.Visiškai pritariu Rasmai-sveiko proto balsas 4u.gif
*

pala pala tai kokiem velnem mes mokame mokescius jei turetume patys moketi?o tai kam ta greituske jei pati turi gydyti ?o kiek yra atveju kai liga zaibiskai vystosi ,jei greituske vaziuja vezlio greiciu ,tai tegul pasako vaikuti vezkite patys ,nes nemanau kad 3 metu vaikui 39 su dalimis yra norma ,ir kada reikia vaziuoti pas medikus ? po savaites ar kai vaikas jau nebepaeina,tam yra seimos gydytojai kad bet kada galetume nuvaziuoti konsultacijai g.gif
Rasma
QUOTE(grazina37 @ 2007 01 22, 19:48)
pala pala tai kokiem velnem mes mokame mokescius jei turetume patys moketi?o tai kam ta greituske jei pati turi gydyti ?o kiek yra atveju kai liga zaibiskai vystosi ,jei greituske vaziuja vezlio greiciu ,tai tegul pasako vaikuti vezkite patys ,nes nemanau kad 3 metu vaikui 39 su dalimis yra norma ,ir kada reikia vaziuoti pas medikus ? po savaites ar kai vaikas jau nebepaeina,tam yra seimos gydytojai kad bet kada galetume nuvaziuoti konsultacijai  g.gif
Ne norma, bet ir ne pasaulio pabaiga, jei nelydi tos t-ros kokie grėsmingesni simptomai (pvz. bėrimas, dusimas, vėmimas ir t.t.).
Mano dukra prie pat Šv.Kalėdas susirgo pielonefritu (inkstų geldelės uždegimu) ir t-ra labai greitai pakilo iki 40 ir net ją viršijo (max. buvo 40.4). Girdžiau sirupėlį nuo t-ros (kažkur kas 6 val), daviau labai daug gerti, nuolat stebėjau ar neatsiranda kokie simptomai ir kreipėmės į medikus iš pat ryto. Ką būtų padarę naktį iškviesta greitoji? Suleidusi vaistų nuo t-ros ir nuraminusi, kad tai greičiausiai yra inkstukai (kadangi mergytė kelias dienas iki to dažniau sėdo ant puodo) na, nuvežę į ligoninę, kur naktį irgi tik stebėtų ir duotų vaistus nuo karščiavimo, tirti pradėtų tik nuo ryto. Ryte medikai suteikė pagalbą, t.y. skyrė gydymą ir dabar po mėnesio gydymo esam sveikos kaip ridikai.
Spalio mėn. vaikas susirgo meningitu. T-ra aukšta, vėmė, negalėjo ilgiau pasėdėti, skundėsi galvos skausmu, pamačiau, kad darosi vis vangesnė. Kadangi gyvenu netoli Santariškių, tai pasiskambinau greitajai, paklausiau ar reikėtų nuvykti į ligoninę, man patarė nuvežti, jei tik galiu ir aišku atsidūrėm reanimacijoje. Buvo labai baisu, bet vėlgi - vaikui tik blogiau, kai mama eina iš proto. Juk jis mažas, daug ko nesuvokia ir perima tėvų nerimą bet kokioje kritinėje situacijoje. Todėl vaiko gerovė yra ne tik gydančių medikų, bet ir tėvelių rankose rolleyes.gif
Kai buvo ištikusi ūmi alerginė r-ja, greitoji be jokių didelių problemų atlėkė per kokias 3 min. Užteko pasakyti, kad tinsta veidas, labai peršti ir degina gerklę, liežuvį, trūksta oro. Atlėkė, suteikė pirmąją pagalbą ir pervežė į ligoninę.

Nesakau, kad nereikia trukdyti greitosios (greitoji tam ir yra greitoji, kad kviečiama neatidėliotinos medicininės pagalbos atveju, o ne kilstelėjus t-rai ar vienąkart paviduriavus), bet ir nereikia tuojau pat pulti į paniką g.gif
Manau, kad medikai turi įvertinti iškvietimų svarbą, o tai kad kažkada buvote pakliuvę į reanimaciją, tai nebūtinai reiškia, kad ir dabar pakliūsite..Taip gyvenant ir apie tokius baisumus iškart galvojant galima išprotėti cool.gif
Medikai klysta ir tai normalu. Daug girdime apie jų klaidas, bet labai daug atvejų ir kai jie padaro neįtikėtinus dalykus, išgelbsti, pagydo atrodytų beviltiškais atvejais... tik va nėra tokios sensacijos, mažai kas pagerbia ar prisimena rolleyes.gif
jurgita_111
[quote=snapi,2007 01 21, 19:27]
Reikėtų nors kartelį susimokėti už suteiktas paslaugas- nebūtumėte tokia pasipiktinusi.

Nelabai suprantu uz ka turejau susimoket,kad atvaziavo po 3.5val.???? Ar paskambinus reikejo sakyt -greiciau mokesiu Grynais!!! doh.gif tada turbut ir ''ekstra'' atvejai butu palauke???
jurgita_111
Siaip klausimas buvo iskeltas ar normalu,kad greituke atvaziuoja nuo iskvietimo praejus 3.5val,bet kaip suprantu daugumai tai kaip ir normalu g.gif ????? Manau nieks savo malonumui neskambina ir nesikviecia greitosios!!! Zmones visada laukia kritiskiausio momento ir tik tada kreipiasi i medikus!!! IR jai GREITOJI ATVARO PO 3.5VAL. rezultatas gali buti liudnas!!! verysad.gif Tad nereik taip siaurai ziuret,kad tik del temperaturos.........juk temperatura ir parodo,kad organizmui kazkas ne taip!!!!! O medikai manau vistiek gali geriau ivertint vaiko bukle,ir pasakyt tai rimta ar nieko baisaus. Tikiuosi kad tikrai buvo ''exstra''atveju,o ne mediku abejingumas!!!!
Rugile
Oi oi, kokia gera temele... pavyzdžiui vakar (musu lelytei 4men) su kapeikomis temperatura buvo 38,9, sunkiai krito, vel auksta laikesi, vaikas verke verke...bandėme visaip su ta tempa kovoti...greitoji atvažiavo per 3 val 25 min blink.gif . Aisku, atsiprašė. Dabar gydomės ausytes
jurgita_111
Na va pasirodo ne as viena ,kuri su tokiu apsurdu susidure!!!! Stai kaip medikai dirba!!! Tikiuosi jusu dukryte greit pasveiks!!! Mum pasirodo irgi buvo ausu uzdegimas ,o greitosios medikam ,net nedasuto patikrint vaikui ausytes,tik kita diena vaiku pediatre paziurejus pasake!!!
Rugile
Tikrai taip! unsure.gif atvykusi medike pasake, kad cia apsinuodijimas maistu. Ant rytdienos, savijautai nesitaisant, kvietemes vaiku pediatre, kuti atrado, kad priezastis- ausytes
gupija
prieš porą mėnesių 5 metų dukrai ryte atsikėlus labai skaudėjo galvą, net verkė iš skausmo. Negalėjo net pasukt galvytės - labai skaudėjo. Persigandom, kad gali būti labai rimta ir kvietėmės. Buvo sekmadienis. Greitoji atvažiavo lygiai per 8 minutes. Gydytojas išbuvo gerą pusvalandį, stebėjo, kaip jaučiasi vaikas. Kai pamatė, kad skausmas praėjo, tik tada išvažiavo. Priežastis - paprasčiausias peršalimas.
Beje, kalba ėjo apie Vilniaus greitąją bigsmile.gif
jurgita_111
Taip taip apie ta pacia!!!! doctor.gif
Kaimynka
Prieš kviečiant greitąją galima pasikonsultuoti tel.263 88 09, pagal nusakytus simptomus pataria kokių priemonių imtis, (juk kartais baimės akys toookios didelės būna, o medikė kitam laido gale su konkrečiais paaiškinimais kas gali būti, bent jau apramina, ar pasiūlo imtis konkrečių veiksmų).
snapi
[quote=jurgita_111,2007 01 26, 17:21]
Reikėtų nors kartelį susimokėti už suteiktas paslaugas- nebūtumėte tokia pasipiktinusi.
Nelabai suprantu uz ka turejau susimoket,kad atvaziavo po 3.5val.???? Ar paskambinus reikejo sakyt -greiciau mokesiu Grynais!!! doh.gif tada turbut ir ''ekstra'' atvejai butu palauke???
*

[/quote]

Lietuvoje žmonės išlepinti sovietinės buvusios tvarkos - kai medicina buvo nemokama ir gydytojas kaip šuniukas turėjo šokinėti prieš pacientą ant užpakalinių kojų..atsiprašau, kad grubiai išsireiškiu..turėjau mintyse, kad labai dažnai GMP kvietaliojama bereikalo..pvz..pamatuokit spaudimą ,bei pakilo temperatūra...nusimuši ir lauki..beje turite savo šeimos gydytoją, kuris turėtų jus konsultuoti šiais klausimais...Užsienyje GMP paslaugos apmokamos..pvz Danijoje falk'o( GMP) iškvietimas mokamas ax.gif Ir jei nuvykus į ligoninę pasirodo, kad kviesta buvo neskubiai pagalbai..o tai su kuria buvo galima susitvarkyti ..tai susimoka pacientas iš savo kišenės, jei pagalba skubi-sumoka draudimas..
GMP tempertaūros pakilimo atveju ,jei imti grynai tikslų apibrėžimą kada temperatūra yra būtinoji pagalba, turėtų atvykti ..kai karščiavimas 40C ir daugiau..

Rugile- GMP gydytojas ir neturi mokėti apžiūrėti ausų, jis moka suteikti pirmąją specializuotą pagalbą, jis yra skubios pagalbos gydytojas.Jo pareigos įvertinti ligonio būklę ir nuspręsti ar ligoniui reikalinga būtinoji pagalba ir ligoninė su skubia spec mediko apžiūrair stacionariniu gydymu ar ne.....taip kad nesipiktinkite, kad neatpažino ausų uždegimo...tam yra pediatras, šeimos gydytojas, ausų ligų gydytojas...

O dėl GMP atvykimo greičio tai kvietimą priimantis žmogus diferencijuoja kvietimo skubumą...gal tikrai GMP nebuvo laisvų ir nebuvo kam atvykti pas Jūsų mažylius.....Jūs esat mamos ir ne veltui yra išleidžiamos knygutės tėvams apie paprasčiausias vaikų ligas ir pirmąją jų pagalbą- nusipirkite ir paskaitykite..Pirmas žmogus atsakantis už mažylį esate Jūs, bragiosios 4u.gif
RitaRazi
QUOTE(jurgita_111 @ 2007 01 26, 17:44)
Siaip klausimas buvo iskeltas ar normalu,kad greituke atvaziuoja nuo iskvietimo praejus 3.5val,bet kaip suprantu daugumai tai kaip ir normalu g.gif ????? Manau nieks savo malonumui neskambina ir nesikviecia greitosios!!! Zmones visada laukia kritiskiausio momento ir tik tada kreipiasi i medikus!!!
*

tai kad tu cia ne klausima uzduodi, man atrodo, o piktiniesi baisiausiai!
Ir ne viena is cia pasisakiusiu mamyciu nepasake, kad tai yra normalu. Tiesiog mamytes bande pasakyti, kad tai nera normalu, kad atvaziuoja per 3 val., bet yra taip, kaip yra, niekam tai nepatinka ir visos noretumem, kad greitoji pagalba butu suteikta.
Tiesiog mamytes pradejo diskutuoti, ar isties buvo BUTINA ta pagalba kviesti konkreciu tavo atveju.
Mano atveju buvo taip - as paskambinau i greitaja pagalba, nusakiau simptomus ir paprasiau, jei yra gydytoja, gal ji gali telefonu man pagelbet, nes nezinau, ar cia reikia man GREITOSIOS pagalbos. Mane sujunge, pasikonsultavau, man pasake, ka daryti ir jei nepades, mazdaug po 3 val. kviestis greitaja. Greitosios neprireike smile.gif
O del tavo teiginio, kad zmones laukia kritiskiausio momento ir be reikalo neskambineja - kaip cia pasakius.. g.gif Skambina ir be reikalo, ir nesant kritiskumo, skambina net tada, kai BENZINO GAILA savo vaikui nuvest iki ligonines verysad.gif , nes tipo mokescius moki..
Galu gale - greitosios medikai turi objektyviai vertinti situacija, tik mums tas ju objektyvumas ne visada patinka, nes vaikas juk musu unsure.gif Kartais jie klysta, deja.
Gulia
Esu ne viena karta kvietusi GMP savo mociutei wub.gif
GMP yra suskirstytos,nes viena karta issikvietem ir jie nesusitvarke,patys paskambino-atvaziavo kita reanimacine birgada .Ir galvoju kam reikia-is karto pasakysiu kas yra,kad siustu stipria brigada(nes esu doctor.gif slaugytoja)

Ka jus galvojate-atvaziavo lotuliukas.gif gerai nepamenu,bet ilgai laukem.
Atejus i darba pasakiau ir man pasake kaip reikia sakyti bigsmile.gif nereikia vardinti ligos ir pozymiu.trumpai ir aiskiai:dusta,melynuoja,skauda sirdi.Tai ir padariau kita karta-atvaziavo uz 5 minuciu.

Nors cia vaiku tema,bet mirksiukas.gif
kristelev
kuo toliau tuo labiau įsitikinu, kad pas mus ne greitoji, ol ėtoji pagalba verysad.gif
mus iki geitosios pagalbos stotie, pėsčiomis 3 minutes eiti, bet kai mano mergaitei +40temperatūra buvo, tai greitoji sugebėjo iki mūsų 45 važiuoti mad.gif
Bagdoncikas
Vakar mano dukrai kuriai 3m. pakilo tempertura iki 39.3 as paskambinau 112 ir paprasiau,kad sujungtu su greitaja. Uzregistravom iskvietima,pasake atvaziuos.Praejo valanda vis dar laukem!!! Paskambinau antra karta,sakau gal neuzregistravote??-yra!! laukite.mes nespejame ir.t.t dauk iskvietimu ir.t.t gerai praejo antra valanda nieko!! trecia kart skambinau-laukite!!! schmoll.gif  Tai va nuo 18val.iki 21.30 pralaukem,tada tik sulaukem ponu gelbetoju!!!! Tai ar cia daktarai???TOKS JAUSMAS KAD VISIEM ANT VISKO NUSISPJAUT!!
*

Gerb.Jurgita,

bet ar nemanote, kad cia daugiau valstybes ir tuo labiau musu valdzios nustekentos medicinos apsaugos sistemos problema, o ne gydytoju? As ju kompetencijos nevertinu ir manau, kad jie isvis nelabai ka sugeba (na, gal pirmaja pagalba gali suteikti), bet ar tai, jog akivaizdus medicinos darbuotoju trukumas ir jie niekur nespeja yra ju problema?
Nieko neteisinu bet noriu pazvelgti objektyviau i sia problema. As isivaizduoju, kaip yra skaudu laukti, kai matai savo vaika taip kencianti...Bet as Jusu vietoje buciau i taksi ir pirmyn i ligonine.
fana
QUOTE(kristelev @ 2007 02 16, 22:19)
kuo toliau tuo labiau įsitikinu, kad pas mus ne greitoji, ol ėtoji pagalba  verysad.gif
mus iki geitosios pagalbos stotie, pėsčiomis 3 minutes eiti, bet kai mano mergaitei +40temperatūra buvo, tai greitoji  sugebėjo iki mūsų 45 važiuoti mad.gif
*

Pilnai sutinku. Pernai nano dukra sirgo pirma karta laringitu vyras bovo su ja namuose, ir dukrai prasidejo kosulio priepoliai konkrečiai iki dusimo, vyras tuo momentu išsigando kaip reikia iškvete greitoja ir mane iš darbo (dirbu gan tolokoj nuo namu) taip kaip galvojat kas buvo pirmas aišku aš , o greitoji posirode dar tik po pusvalandžio sad.gif bendrai laukeme 1 val.
katiniuks
Pas mus pernai žiema,kai dukrai buvo 6 mėnesiai,pradėjo vemt ir viduriuot ir temperatūra 39 ,greitoji atvaziavo po kokių 4-5 valandų, ir tai kai skambindavome vos ne kas valanda.Pas tokio amžiaus vaikus greitoji turėtų atvažiuot per 15min.
Limcamca
Aš kviečiau prieš mėnesį, kai vyresnysis, (trejų metų) išgėrė brolio vitamino D buteliuką. Paskambinau į greitąją pasiklausti, ką reiktų daryti, o jie iškarto pasakė, kad siunčiam reanimacinę... kuri atvažiavo po 2.5 val. g.gif Per tą laiką ir vyras spėjo grįžti ir anyta atvažiuoti, žodžiu...visa giminė susirinkti. Po tų dvejų su puse valandos, mus įsisodino į mašiną, ir vežė per visą Vilnių su sirena ir švyturėliais. Nors mano manymu, laikas jau buvo oho, koks nemažas praėjęs.
Kadangi nebuvo tiksliai aišku, ar tas vitaminas D buvo išgertas ar daugiau išpiltas, sūnus jautėsi gerai, tai pykčio nejaučiu, nes aš jiems apibūdinau, kad sūnus jaučiasi gerai, laksto, juokiasi, simptomų apsinuodijimo kaip ir nėra. Manau, jie dėl to ir neskubėjo.

Man "ant greituškės" nepikta, man pikta ant dabartinės tvarkos: atvažiuoja greitoji, - sėda krūvos popierių pildyti, nuvažiuoji į greitąją, - gydytoja vėl krūvą popierių pildo, nueini pas pediatrą, - vėl krūvą popierių pildo. Va dėl to pikta, kad pagal šiuolaikinę tvarką popieriai svarbiau nei pacientas cool.gif
Apus
As tai lenkiu galva pries VGPS, reanimacijos brigada!!!!!!!!!! gaila kad nei pavardziu nespejau isidemeti..............Atleke greiciau nei as susinervuoti spejau ir dar telefonu kol vaziavo pasakojo ka daryti !!!!!!! isbuvo gal 30 min, na tuo metu vaika gaivino . Tik tokia patirtis pas mus.
T.S.
Laba diena,

Kaip tik šią savaitę susidūriau su greitąja pagalba Kaune. Kvietėm dėl aukštos 8 mėn mažylės temperatūros. Buvo naktis, todėl atvyko tikrai greit, per kokias 15-20 min. Čia gerai.
Tik man labai nepatiko atvykusios medikės elgesys, požiūris ir, apskritai, mano nuomone, ji elgėsi netinkamai.. Kai žmogus kviečia greitąją, jis tikisi pagalbos, o ne pamokslų ir nepatenkintos užsimiegojusio veido mimikos..
suprantu, kad nėra lengva dirbti naktim, tačiau jei jau dirbi, tai dirbk, o ne rodyk savo nepasitenkinimą.

AuryteJ
QUOTE(smakute @ 2007 04 01, 14:34)
Laba diena,

Tik man labai nepatiko atvykusios medikės elgesys, požiūris ir, apskritai, mano nuomone, ji elgėsi netinkamai.. Kai žmogus kviečia greitąją, jis tikisi pagalbos, o ne pamokslų ir nepatenkintos užsimiegojusio veido mimikos..
suprantu, kad nėra lengva dirbti naktim, tačiau jei jau dirbi, tai dirbk, o ne rodyk savo nepasitenkinimą.
*

Va šitai nuomonei, pritariu ir aš, skambinau į KGMP prieš gerą mėnesį, metukų dukrytė pradėjo labai vemti ir truputį viduriuoti, žinoma pirmiausiai paprašiau, kad sujungtu su pediatre, ji mum patarė išsikviesti greitąją, mes taip ir padarėm. Nors buvo ne naktis, o diena, bet atvažiavusi felčerė buvo tokia nepatenkinta, ir tiek sulaukiau pamokslų, ji apie dukrytės būklę mažiau šnekėjo, negu pamokslus skaitė mad.gif
Aushrinė
Mūsų mažoji prieš gerą savaitę prasirgo tridiene. Tą patį vakarą, kai tik nukrito temperatūra, prarėkė nuo 18 iki 21,30 val. Beveik be pertraukų doh.gif Pasiskambinau į greitąją tiesiog paklausti ar man verta nerimauti - nupasakojau visą ligos eigą , kad labai nerami pastarąsias 3,5 val. Ir ką ... Užsirašė adresą ... Sulaukėm po 10 min thumbup.gif Aš tikrai netikėjau, kad važiuos, nes net temperatūros neturėjom ... Gyvename Kaune thumbup.gif
Prieš gerus metus vakare grįždami namo kieme radome gulinčią moterį ... Temo ... Be abejo, pirma mintis tokia negera buvo blush2.gif , kad padaugino moteriškė... Bet kai priėjom, nepajautėm jokio alkoholio kvapelio, tik išgirdom tylias dejones ... Nežinau kodėl, bet paklausiau, ar ji neserga diabetu ... Ji tik linktelėjo galvą ...Tada puolėm ieškot ko nors saldaus ( žinojau, užėjus priepoliui reikia saldainio, ar cukraus gabaliuko) ... Pas sūnų kišenėj radom biškį patižusį blush2.gif šokoladinį saldainuką ... Tiko ... Kol aš jai banžiau jį suduoti, vyras iškvietė greitąją, kuri atvyko per 3-4 min thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Čia vis dar Kaunas ... cool.gif
renate
sveiki, o as labai nusiviliau panevezio greitaja:atvazuot gal ir greit atvazuoja bet, atvaziavo kazkokia bobulite kuriai jau senai i pencija laikas aplaidziai apziurejo pakiso puse tabletes analgino ir nospos pasake kad angina visa nakt prasikankinom praveme mat visvien gyditoja nuramino nieko baisaus o prie temperaturos daznai vemdavo kol ant rytojaus nebesulaukem savo gyditos nes vaikas pradejo atsalinet. Pasirodo jei gyditoja butu buvus atidesne ir nustacius kad jai meningitas, dukrai nebutu jau buves pulingas meningitas. O dar ir priimamajam sesutes geros kai pasakiau kad is vakaro buvo iskviesta greitoji ir sake kad angina sugebejo pasakyt ko cia greitaja kvietinejat pas savo gyditoja reikejo vest......... Graudu verysad.gif
knielita
Mums yra teke kviestis greitaja. Vaikui miegant prasidejo epilepsijos priepuolis, tuo metu apie tokia liga nezinojau, priepuoliu nebuvau macius. Man sovusi mintis buvo, kad vaikas papspringo ir dusta, nes keitesi odos splava, buvo traukuliai ir jis nekvepavo. Deja, ne iskarto pavyko prisikambinti greitajai, kaip tycia labai ilgai nekele ragelio. Veliau nors visai cia pat yra ju stotis greitoji atvaziavo per 5-7 min. vaikas jau buvo atsigaves. Ta diena atsimenu su siaubu, faktas kad jei tai nebutu buves epi priepuolis tai mums nebutu pasibaige taip pakankamai gerai. Takart medikai mus nuveze i klnikikas padejo nunesti vaika iki priemimo, palinkejo sekmes. Nekaltinu ju, iskvietimu yra labai daug, aisku noretusi, kad pati skubiausia pagalba butu suteikta kuo greiciau.
Tad kas liecia aukstas temperaturas as skambinu i greitaja pasiklausiu ka daryti, ir paprasau kad atvaziuotu jei negereja apziureti vaiko. Taciau laukiu kiek reikia, nes po extra atvejo supratau, kad as galiu palaukti, nes kitas gal tikrai ilgiau laukti negales. Gal tas vizitas kazkam isgelbes gyvybe, o palaukti 30 min. ar 1.5 val. jei bukle neblogeja as manau galima. Tiesiog suprantau, kad nera tiek daug automobiliu, kad galetu vykti i visus iskarto, tad jie tiesiog deliojasi prioritetus, kam extra reikia pagalbos, o kas gali palaukti.
lolanta
reikia kaltinti ne greitaja pagalbą, o valstybę kuri nemato butinybės skirti pakankamai pinigų sveikatai. Man teko kelis kartus susidurti, su greitosios pagalbos medikais ir dėl vaikų ir dėl savo tėvų ir tikrai nesu nusivylusi, aišku reikia kartais palaukti ir valanda ir daugiau. Aišku kiekvienam atrodo kad jo atvejis vienintelis ir pats blogiausias, bet medikai irgi nespėja visur ir patikėkite, jie tikrai negali atvažiuoti ta pačia minute. Be to Kauno greitosios medikai labamaloniai konsultuoja telefono ir taip galima išspresti daugybę problemų smile.gif
bimkutele
man tai vaikas neprakakojo dar nebuvo 3men.praklyke gal 3val.dariau klizmutes ir nepadejo doh.gif buvo velus vakaras iskvieciau greitaja(gyvenam prie ligonines blush2.gif )vaziavo apie valanda.mielai nuneveze i ligonine,padare super dideles dvi klizmas ir parveze namo clap_1.gif
plastake007
seip tai as Kauno greitaja esu nusivylus. dabar savo mazaja pati vezu taip daug greiciau. Maniskei kaip buvo 2 men ji staiga pradejo dusti issikvieciau greitaja atvaziavo gal per 20 min bet net ne renimobilis o paprasta greituke be deguones visa kelia siaubingai krate as vos issedejau su vaiku ant ranku. priemimo skyriui dave deguones ir i renimacija begte tik buvo visos durys uzrakintos nes jau vakaras buvo, kol atrakino.... nu zodziu vezu pati ir vargo nematau
incia
As 4 ar 5 kartus esu kvietusi greitaja vaikams, tai niekad nenusivykiau. Visada atvaziuodavo per 10-15min. Gal todel, kad gyvenam fabijoniskese ir Santariskes visai netoli. Ir personalas labai malonus visada budavo. Viena karta maziui buvo temp 40, tai suleido vaistu, dare saldomus kompresus ir sedejo apie 40 min, kol nukrito temp iki 37.5. Viska labai smulkiai papasakojo, kaip ir ka tam tikru atveju daryti.
*baRboSa*
As tai nusivylus greitaja schmoll.gif ,pries sias velykas,buvau pas mama.Tai mano mazoji belakstydama ilindo i mano bobules spinta(nes zino kad pastoviai ten yra saldainiu),rado bon pari saldainiu tokiu metiniu,makt i burnyte.Turbut per daug astrus pasirode jai,ji pasieme savo buteliuka gurkstelejo ir...pradejo springt.Jau buvo mazdaug 9val.vakaro,as matau kad mano zuikis pradeda melynuot,mama skambina i greitaja,jai atsako kad greitoji siuo metu isvykus i kita iskvietima,ir atvyks mazdaug ir tai geriausiu atveju uz 30min.gerai kad as susiprotejau savo mazaja uz kojyciu pakratyt,atkosejo ji ta saldaini.Ai tiesa dar kai paskambino sako jei turit savo masina,vezkit patys.O jei nebutu masinos,jei as buciau vienui viena su maze namie ir butu kasnors daug rimciau nutike,kas tada?
Adatuke
QUOTE(Agne27K @ 2008 05 20, 14:29)
As tai nusivylus greitaja schmoll.gif ,pries sias velykas,buvau pas mama.Tai mano mazoji belakstydama ilindo i mano bobules spinta(nes zino kad pastoviai ten yra saldainiu),rado bon pari saldainiu tokiu metiniu,makt i burnyte.Turbut per daug astrus pasirode jai,ji pasieme savo buteliuka gurkstelejo ir...pradejo springt.Jau buvo mazdaug 9val.vakaro,as matau kad mano zuikis pradeda melynuot,mama skambina i greitaja,jai atsako kad greitoji siuo metu isvykus i kita iskvietima,ir atvyks mazdaug ir tai geriausiu atveju uz 30min.gerai kad as susiprotejau savo mazaja uz kojyciu pakratyt,atkosejo ji ta saldaini.Ai tiesa dar kai paskambino sako jei turit savo masina,vezkit patys.O jei nebutu masinos,jei as buciau vienui viena su maze namie ir butu kasnors daug rimciau nutike,kas tada?
*

Dėl užspringimo tai tikriausiai nei viena greitoji neatvažiuos taip greitai kaip mes, mamos, norėtume. Tenka suktis pačiom verysad.gif .
Esu kvietusi tris kartus. Dėl atvykimo laiko tai greitai atvykdavo +/- 20 min., na gal 30 min. Tik kad tik vieną kartą gydytoja verta to pavadinimo papuolė. Paaiškino kas ir kaip, nuramino. O kitus du tai doh.gif Viena niekaip negalėjo apsispręsti kas mums ir kur čia mus vežti reikėtų, o kita tik per duris įėjusi antibiotikų receptą išrašė, nes gerklytė raudona. Pasirodo ten stomatitas buvo. Visa laimė, kad aš apie antibiotikus savo nuomonę turiu, tai nepuoliau jų girdyti.
diva3
Mes kvieteme, aciu dievui, tik karta, tai pakankamai sakyciau greitai atvaziavo.
pamajwa
mum teko kviesti jau 2 kartus ir abu kartus tikrai greitai atvaziavo, mazdaug per 5-10 min, ir buvo suteikta tinkama pagalba 4u.gif
jurgita_111
kuo toliau,tuo labiau aisku,kad reik ne greitaja,o taksi kviest,kad veztu i ligonine,arba savo transportu lekt...labai liudna,kad mokam mokescius tokius didelius,o pagalbos gali ir nesulaukt... sad.gif
savo mamai pries pora men.kvieciau greitaja del auksto kraujospudzio,ja jau kaustyt visa pradejo,zodzio istart nebegalejo..ka jus manot...paklause kiek metu (46m) sako dar negreit...!!!!!!! tai pasakiau,kad vesiu pati,nes maniau tikrai mirs!
Graudu,kad taip nevertinama zmogaus gyvybe!!!:(
*gitagita*
mums gana daznai yra teke kviest greitaja ir gal tik pora kartu pasiseke sulaukti tikrai greitosios,o ne letosios pagalbos smile.gif o paskutini karta tai isvis,vaika istiko priepuolis,kaip veliau nustate epilepsijos,taigi,kol sulaukem greitosios,beje laukiant dar kokius 3 kartus skambinau,vis sakydavo,nepanikuokit,juk vaziuoja,vaika istiko koma verysad.gif i ligonine jau nuveze 8 balu komoj ir kvepavimas 10 kartu per minute,o jei butu bent 10min anksciau atvaziave.....o juk gyvename ne kokiam uzkampi...
mazyte
QUOTE(aisteee26 @ 2008 08 15, 10:53)
mums gana daznai yra teke kviest greitaja ir gal tik pora kartu pasiseke sulaukti tikrai greitosios,o ne letosios pagalbos smile.gif o paskutini karta tai isvis,vaika istiko priepuolis,kaip veliau nustate epilepsijos,taigi,kol sulaukem greitosios,beje laukiant dar kokius 3 kartus skambinau,vis sakydavo,nepanikuokit,juk vaziuoja,vaika istiko koma verysad.gif i ligonine jau nuveze 8 balu komoj ir kvepavimas 10 kartu per minute,o jei butu bent 10min anksciau atvaziave.....o juk gyvename ne kokiam uzkampi...
*

net baisu skaityt ko tik nepasitaiko unsure.gif Buvo ir man jau noro kviest greitaja pora kartu, nes turejom toki perioda kad kaip tik savaitgalis, taip mums temperatura apie 38-39 pakyla, paskambinau karta tai i seimos gyd liepe kreiptis , kreipemes, tik kazkaip po poros dienu nukrenta nei is sio nei is to, lyg ir sveikos, bet vel eilini karta uzkilus jau iki 40 ne neskambinau jiems, buvo jonines, o pati greibiau vaika ir i ligonine vaziavau, ir ka.... vaikui desines puses plauciu uzdegimas doh.gif jooooo, o dar penktadieni pas savo daktare buvom ir kazkaip lyg sveikos buvom, butu mus tada nuveze manau, nebutu tiek uzsitese viskas doh.gif
Aura88
[quote=jurgita_111,2007 01 20, 12:58]
Gerai pastebeta,jai nelinkes taraukuliams, tai gal ir nieko baisaus!!! bet kai mus jau buvo reanimacija isvezus-tai man labai baisu!!! praeita karta irgi iskvieciau atsimenu buvo sestadienis , buvo virs 39C temperatura,nieko ko as nezinociau nepasake ir nepatare!!!O po pietu mano vaikas pradejo vemti ir samone prarado!!! Juokinga o kartu ir labai pikta tai,kad sekmadieni is rytines greitosios skambina ie sako stebekite savo dukryte,nes daktaras cia labai ydomiai uzrases deagnoze!!! Mes tik padekojome uz toki ''rupesti''-mes jau gulejome santariskese!!! tad ne pirma karta su mediku aplaidumu susiduriu todel ir labai pikta man ant ju!!!Galetu juk i savo darba atsakingiau ziureti!!!
*

[/quote]

[quote=jurgita_111,2007 01 26, 17:21]
*

[/quote]

Miela mama, tokiu atveju reikia paciai temperatura must, arba sekanciai dienai seimos gydytoja issikviest, o jei matai kad su vaikuciu blogai bus paciai sest i taks, savo masina, ar blogiausiu atveju kaimyno prasyt ir vaziuot i ligonine.....
Kiek Jusu mieste yra greitosios pagalbos masinu? Jus nepagalvojote, kad gal atsitiko kokia avarija kur daug nukentejusiu, ar gaisras, kur greitoji negali nesulaukus uzgesinto gaisro apsiskut ir nuvaziuot pas karsciuojancio vaiko, o gal skubus pervezimas i kita miesta? Kai atsilaisvina ji turi aptarnaut kitus iskvietimus, kuriu susikaupia patikekit, ir sirdies ritmo sutrikimai ir skausmai. GMP vaziuoja i ekstrinius iskvietimu, jos darbas yra SKUBI PAGALBA, o ne ligoniu gydymas
Magnifique
Mūsų šalelėj ryškiai egzistuoja ne greitoji medicinos pagalba,o lėtoji...
Vieną kartą tuo įsitikinau...Čia prieš kelis metus (2007 02) labai netikėtai susirgau..Vakare ~ 17 val tempa buvo 37,8,o apie 22-23 val jau apie 40...pirmą parą nieko nekvietėm,nes dar ta temperatūra pusėtina..bandėm patys mušt,bet pastebėjom,kad išgėrus ibuprofeno ar coldrekso kokio nukrenta 3-4 dalelėm,o poto 6-7 pakyla doh.gif doh.gif Na žodžiu taip užkilo iki gerų 41.. doh.gif Nuo temperatūros pradėjau be perstojo vemt...miegot negalėdavau,nes man vos ne haliucinacijos...į ligoninę tėvai nevežė,nes vos tik mane pakeldavo nors truputį iš lovos aš pradėdavau nesustodama vemt..na žodžiu...beviltiška situacija.Tai po 2 parų išsikvietėm "greitąją" naktį,nes pradėjo dar labiau kilt temperatūra (nuo 41 kilo link 42 doh.gif ) Tai po iškvietimo buvo praėję turbūt apie 1h15min kai ji atvažiavo..atėjęs greitūškės gydytojas žvilgtelėjo gerklėn ir pasakė,kad ji vos vos paraudus (kaip po to paaiškėjo,man buvo sunki pūlinė angina) tempą pamatavo-tada buvo apie 41,2 ir ką Jūs manot!Liepė įkišt į ledinį dušą jei dar kils ir vodka mane patrint...ir jei ką,nenukris suleist analgino (patys jo nesuleido.tėvai būtų davę susileist,bet sunkoka 3 val nakties gaut švirkštų ir analgino) ir atsisveikinę išvažiavo doh.gif SIAUBAS!
JO/NE
Dabar kai prisimenu, tai mūsų situacija nebuvo tokia baisi, bet tuo metu man taip neatrodė. Buvo sekmadienio naktis,o mano 7mėn. dukrytei beveik parą laikėsi 40 temperatūra. Iš pradžių dar žvakutės padėjo, ibufenas ir t.t., bet kuo toliau, tuo labiau tempa nesimušė,jau ir 40,5 tai jau baisu pasidarė pirmadienio laukt, maža kas tokiam leliukui gali būt. Žodžiu išsikviečiau greitukę, atvažiavo gan greit ir... pasakė, kad temperatūra dėl to, kad dantys dygsta ir viskas. Pasakiau, kad vaistais pumpuoju kas valandą, vaiką nuodiju, tai sakė nieko tokio, jūs apsišvietus mamytė ir viską teisingai darot doh.gif blink.gif Plaučius paklausė per marškinukus ir viskas, nepaklausė ir nepažiūrėjo ar vaikas neišbertas, nėra kokių dėmelių ar pan. Buvo LABAI nepatenkinta, kad kviečiu greitają kai vaikas nevemia ir neviduriuoja unsure.gif Paryčiais pastebėjau smulkų bėrimą ant kūno ir internete susiradau diagnozę, kad tai tridienė karštinė. Gerai, kad tik tiek tebuvo, lygiai po 3 dienų temperatūra susireguliavo taip pat staiga kaip pakilo rolleyes.gif
Beje kai buvau dar žalia mamytė, tai su vyresniają ant rankų (gal kokių 4mėn) teko naktį lėkt į ligoninę, tai irgi gavau bart, kad vežioju kūdikį, dar kokių infekcijų prisigaudys, reikėjo į namus kviest rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(edeina @ 2008 08 15, 09:53)
*

be žodžių cray.gif
Nireglina
Mums greitąją vaikams teko kviesti tik kartą, kai mažasis verdančiu vandeniu nusiplikė ranką. Atvyko labai greitai, iki 10 min. Felčerė buvo maloni. Suteikė pirmąją pagalbą ir išvežė į ligoninę.
Kartą greitąją kviečiau vyrui. Atvyko taip pat labai greitai.
Griuk negyvas
Nesinaudojame 03 paslaugomis,visada patys nuvezame i klinika maziuka,jei kas nutinka.
Aura88
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 05 24, 23:11)
Mūsų šalelėj ryškiai egzistuoja ne greitoji medicinos pagalba,o lėtoji...
Vieną kartą tuo įsitikinau...Čia prieš kelis metus (2007 02) labai netikėtai susirgau..Vakare ~ 17 val tempa buvo 37,8,o apie 22-23 val jau apie 40...pirmą parą nieko nekvietėm,nes dar ta temperatūra pusėtina..bandėm patys mušt,bet pastebėjom,kad išgėrus ibuprofeno ar coldrekso kokio nukrenta 3-4 dalelėm,o poto 6-7 pakyla  doh.gif  doh.gif  Na žodžiu taip užkilo iki gerų 41.. doh.gif  Nuo temperatūros pradėjau be perstojo vemt...miegot negalėdavau,nes man vos ne haliucinacijos...į ligoninę tėvai nevežė,nes vos tik mane pakeldavo nors truputį iš lovos aš pradėdavau nesustodama vemt..na žodžiu...beviltiška situacija.Tai po 2 parų išsikvietėm "greitąją" naktį,nes pradėjo dar labiau kilt temperatūra (nuo 41 kilo link 42  doh.gif ) Tai po iškvietimo buvo praėję turbūt apie 1h15min kai ji atvažiavo..atėjęs greitūškės gydytojas žvilgtelėjo gerklėn ir pasakė,kad ji vos vos paraudus (kaip po to paaiškėjo,man buvo sunki pūlinė angina) tempą pamatavo-tada buvo apie 41,2 ir ką Jūs manot!Liepė įkišt į ledinį dušą jei dar kils ir vodka mane patrint...ir jei ką,nenukris suleist analgino (patys jo nesuleido.tėvai būtų davę susileist,bet sunkoka 3 val nakties gaut švirkštų ir analgino) ir atsisveikinę išvažiavo doh.gif  SIAUBAS!
*

Gydytojas viska labai teisingai patare... Po pirmos dienos karsciavimo reikejo kviestis seimos gydytoja kad atvyktu paziuret, o neuzsileist su auksta temperatura, jokie coldereksai kai 40 temperatura jos nemusa, o tik padeda isprakaituot...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.