Vakar mano dukrai kuriai 3m. pakilo tempertura iki 39.3 as paskambinau 112 ir paprasiau,kad sujungtu su greitaja. Uzregistravom iskvietima,pasake atvaziuos.Praejo valanda vis dar laukem!!! Paskambinau antra karta,sakau gal neuzregistravote??-yra!! laukite.mes nespejame ir.t.t dauk iskvietimu ir.t.t gerai praejo antra valanda nieko!! trecia kart skambinau-laukite!!!
QUOTE(jurgita_111 @ 2007 01 19, 13:39) Vakar mano dukrai kuriai 3m. pakilo tempertura iki 39.3 as paskambinau 112 ir paprasiau,kad sujungtu su greitaja. Uzregistravom iskvietima,pasake atvaziuos.Praejo valanda vis dar laukem!!! Paskambinau antra karta,sakau gal neuzregistravote??-yra!! laukite.mes nespejame ir.t.t dauk iskvietimu ir.t.t gerai praejo antra valanda nieko!! trecia kart skambinau-laukite!!! Kodėl taip baisiai iškart, kad nusispjauti? Aukštoka t-ra, bet ar verta dėl to panikuoti? Ar kažkas dar darėsi? Verta turėti vaistų nuo karščiavimo. Vaikams, jei t-ra kyla virš 38.5, pirmiausia reikia duoti vaistų nuo t-ros ir stebėti. vaikui kaip supratau 3 metai, tai ne kūdikis, ir traukulių nuo aukštos t-ros grėsmė nėra tokia didelė. Ir ką atvykusi greitoji pakeis? Lygiai taip pat, duos vaistų nuo t-ros. Greičiausiai 21.30 atvažiavę taip ir padarė, liepdami pasirodyti gyd. poliklinikoje. Pas mus žmonės įpratę - peršalo, t-ra užkilo ir jau greitąją kviečia. O galbūt kažkur kažkam, išties labai blogai, kol atvažiavęs gyd. įkiša žvakelę vaikui nuo t-ros, tai gal kažkur kitur būtent tas ekipažas gali vaikui tikrai gyvybę išgelbėti. Jei vaikui atsiradę kokie grėsmingi simptomai, tai tada greitoji atvažiuoja tikrai operatyviai. Žinau iš savo asmeninės patirties. QUOTE(jurgita_111 @ 2007 01 19, 14:39) Vakar mano dukrai kuriai 3m. pakilo tempertura iki 39.3 kadangi pati turiu vaika ir jam ne karta yra buvusi temp. (ir aukstesne, nei 39,3), tai zinau, jog tikrai tai nieko siaubingo, zinoma, jei nera kitokiu bloga zadanciu pozymiu. ne greitaja kviest reikia, o vaikui karsti must- vaistukais, liaudiskom priemonem. manau, ir greitoji neskubejo, kaip akis isdege, vien del to, kad tai tikrai nera taip jau labai pavojinga. tikiuosi, tavo mergytei jau geriau ir ji greit pasveiks
Gerai pastebeta,jai nelinkes taraukuliams, tai gal ir nieko baisaus!!! bet kai mus jau buvo reanimacija isvezus-tai man labai baisu!!! praeita karta irgi iskvieciau atsimenu buvo sestadienis , buvo virs 39C temperatura,nieko ko as nezinociau nepasake ir nepatare!!!O po pietu mano vaikas pradejo vemti ir samone prarado!!! Juokinga o kartu ir labai pikta tai,kad sekmadieni is rytines greitosios skambina ie sako stebekite savo dukryte,nes daktaras cia labai ydomiai uzrases deagnoze!!! Mes tik padekojome uz toki ''rupesti''-mes jau gulejome santariskese!!! tad ne pirma karta su mediku aplaidumu susiduriu todel ir labai pikta man ant ju!!!Galetu juk i savo darba atsakingiau ziureti!!!
šiais laikais madinga reikalauti, kad kiti gerai dirbtų
Pastebėjau, kad mandagus tonas bendraujant daug kelių atveria QUOTE(jurgita_111 @ 2007 01 20, 11:58) Gerai pastebeta,jai nelinkes taraukuliams, tai gal ir nieko baisaus!!! bet kai mus jau buvo reanimacija isvezus-tai man labai baisu!!! suprantu pyktį, jei neturit mašinos, bet jei turit, tai nesuprantu visiškai QUOTE(jurgita_111 @ 2007 01 19, 14:39) Vakar mano dukrai kuriai 3m. pakilo tempertura iki 39.3 as paskambinau 112 ir paprasiau,kad sujungtu su greitaja. Uzregistravom iskvietima,pasake atvaziuos.Praejo valanda vis dar laukem!!! Reikėtų nors kartelį susimokėti už suteiktas paslaugas- nebūtumėte tokia pasipiktinusi. gerbiamoji mamyte- jūs irgi turite mokėti įvertinti savo vaiko būklę, mokėti suteikti pirmają pagalbą- numušti temperatūrą vaistais( jų turi būti kiekvienuose namuose) ir tik pamačius tikrai rimtą ligą kviesti GMP. Tik užkilus temperatūrai šauktis GMP arba karščiuojant pirmas valandas lėkti su vaiku pas medikus yra tik savo laiko bei medikų laiko švaistymas...yra situacijų kai reikia greičiau reaguoti pvz vaikai iki 1 m amžiaus.Visiškai pritariu Rasmai-sveiko proto balsas
Labai aktuali manau tema,nes pries dvi savaites palaidojau broli,45m.kuriam greitoji nesuteike pirmosios pagalbos,mirstancio neveze i ligonine,liepe siuntima gaut kad galetu paguldyt i ligonine
QUOTE(bertasiene @ 2007 01 22, 19:20) Labai aktuali manau tema,nes pries dvi savaites palaidojau broli,45m.kuriam greitoji nesuteike pirmosios pagalbos,mirstancio neveze i ligonine,liepe siuntima gaut kad galetu paguldyt i ligonine užuojauta dėl brolio. kas liečia temperatūra, tai nuo rugsėjo pirmosios yra naujovė, kad dėl temperatūros greitoji važiuoja tik pas vaikus iki pusės metų amžiaus QUOTE(snapi @ 2007 01 21, 20:27) Reikėtų nors kartelį susimokėti už suteiktas paslaugas- nebūtumėte tokia pasipiktinusi. gerbiamoji mamyte- jūs irgi turite mokėti įvertinti savo vaiko būklę, mokėti suteikti pirmają pagalbą- numušti temperatūrą vaistais( jų turi būti kiekvienuose namuose) ir tik pamačius tikrai rimtą ligą kviesti GMP. Tik užkilus temperatūrai šauktis GMP arba karščiuojant pirmas valandas lėkti su vaiku pas medikus yra tik savo laiko bei medikų laiko švaistymas...yra situacijų kai reikia greičiau reaguoti pvz vaikai iki 1 m amžiaus.Visiškai pritariu Rasmai-sveiko proto balsas pala pala tai kokiem velnem mes mokame mokescius jei turetume patys moketi?o tai kam ta greituske jei pati turi gydyti ?o kiek yra atveju kai liga zaibiskai vystosi ,jei greituske vaziuja vezlio greiciu ,tai tegul pasako vaikuti vezkite patys ,nes nemanau kad 3 metu vaikui 39 su dalimis yra norma ,ir kada reikia vaziuoti pas medikus ? po savaites ar kai vaikas jau nebepaeina,tam yra seimos gydytojai kad bet kada galetume nuvaziuoti konsultacijai QUOTE(grazina37 @ 2007 01 22, 19:48) pala pala tai kokiem velnem mes mokame mokescius jei turetume patys moketi?o tai kam ta greituske jei pati turi gydyti ?o kiek yra atveju kai liga zaibiskai vystosi ,jei greituske vaziuja vezlio greiciu ,tai tegul pasako vaikuti vezkite patys ,nes nemanau kad 3 metu vaikui 39 su dalimis yra norma ,ir kada reikia vaziuoti pas medikus ? po savaites ar kai vaikas jau nebepaeina,tam yra seimos gydytojai kad bet kada galetume nuvaziuoti konsultacijai Ne norma, bet ir ne pasaulio pabaiga, jei nelydi tos t-ros kokie grėsmingesni simptomai (pvz. bėrimas, dusimas, vėmimas ir t.t.). Mano dukra prie pat Šv.Kalėdas susirgo pielonefritu (inkstų geldelės uždegimu) ir t-ra labai greitai pakilo iki 40 ir net ją viršijo (max. buvo 40.4). Girdžiau sirupėlį nuo t-ros (kažkur kas 6 val), daviau labai daug gerti, nuolat stebėjau ar neatsiranda kokie simptomai ir kreipėmės į medikus iš pat ryto. Ką būtų padarę naktį iškviesta greitoji? Suleidusi vaistų nuo t-ros ir nuraminusi, kad tai greičiausiai yra inkstukai (kadangi mergytė kelias dienas iki to dažniau sėdo ant puodo) na, nuvežę į ligoninę, kur naktį irgi tik stebėtų ir duotų vaistus nuo karščiavimo, tirti pradėtų tik nuo ryto. Ryte medikai suteikė pagalbą, t.y. skyrė gydymą ir dabar po mėnesio gydymo esam sveikos kaip ridikai. Spalio mėn. vaikas susirgo meningitu. T-ra aukšta, vėmė, negalėjo ilgiau pasėdėti, skundėsi galvos skausmu, pamačiau, kad darosi vis vangesnė. Kadangi gyvenu netoli Santariškių, tai pasiskambinau greitajai, paklausiau ar reikėtų nuvykti į ligoninę, man patarė nuvežti, jei tik galiu ir aišku atsidūrėm reanimacijoje. Buvo labai baisu, bet vėlgi - vaikui tik blogiau, kai mama eina iš proto. Juk jis mažas, daug ko nesuvokia ir perima tėvų nerimą bet kokioje kritinėje situacijoje. Todėl vaiko gerovė yra ne tik gydančių medikų, bet ir tėvelių rankose Kai buvo ištikusi ūmi alerginė r-ja, greitoji be jokių didelių problemų atlėkė per kokias 3 min. Užteko pasakyti, kad tinsta veidas, labai peršti ir degina gerklę, liežuvį, trūksta oro. Atlėkė, suteikė pirmąją pagalbą ir pervežė į ligoninę. Nesakau, kad nereikia trukdyti greitosios (greitoji tam ir yra greitoji, kad kviečiama neatidėliotinos medicininės pagalbos atveju, o ne kilstelėjus t-rai ar vienąkart paviduriavus), bet ir nereikia tuojau pat pulti į paniką Manau, kad medikai turi įvertinti iškvietimų svarbą, o tai kad kažkada buvote pakliuvę į reanimaciją, tai nebūtinai reiškia, kad ir dabar pakliūsite..Taip gyvenant ir apie tokius baisumus iškart galvojant galima išprotėti Medikai klysta ir tai normalu. Daug girdime apie jų klaidas, bet labai daug atvejų ir kai jie padaro neįtikėtinus dalykus, išgelbsti, pagydo atrodytų beviltiškais atvejais... tik va nėra tokios sensacijos, mažai kas pagerbia ar prisimena
[quote=snapi,2007 01 21, 19:27]
Reikėtų nors kartelį susimokėti už suteiktas paslaugas- nebūtumėte tokia pasipiktinusi. Nelabai suprantu uz ka turejau susimoket,kad atvaziavo po 3.5val.???? Ar paskambinus reikejo sakyt -greiciau mokesiu Grynais!!!
Siaip klausimas buvo iskeltas ar normalu,kad greituke atvaziuoja nuo iskvietimo praejus 3.5val,bet kaip suprantu daugumai tai kaip ir normalu
Oi oi, kokia gera temele... pavyzdžiui vakar (musu lelytei 4men) su kapeikomis temperatura buvo 38,9, sunkiai krito, vel auksta laikesi, vaikas verke verke...bandėme visaip su ta tempa kovoti...greitoji atvažiavo per 3 val 25 min
Na va pasirodo ne as viena ,kuri su tokiu apsurdu susidure!!!! Stai kaip medikai dirba!!! Tikiuosi jusu dukryte greit pasveiks!!! Mum pasirodo irgi buvo ausu uzdegimas ,o greitosios medikam ,net nedasuto patikrint vaikui ausytes,tik kita diena vaiku pediatre paziurejus pasake!!!
Tikrai taip!
prieš porą mėnesių 5 metų dukrai ryte atsikėlus labai skaudėjo galvą, net verkė iš skausmo. Negalėjo net pasukt galvytės - labai skaudėjo. Persigandom, kad gali būti labai rimta ir kvietėmės. Buvo sekmadienis. Greitoji atvažiavo lygiai per 8 minutes. Gydytojas išbuvo gerą pusvalandį, stebėjo, kaip jaučiasi vaikas. Kai pamatė, kad skausmas praėjo, tik tada išvažiavo. Priežastis - paprasčiausias peršalimas.
Beje, kalba ėjo apie Vilniaus greitąją
Taip taip apie ta pacia!!!!
Prieš kviečiant greitąją galima pasikonsultuoti tel.263 88 09, pagal nusakytus simptomus pataria kokių priemonių imtis, (juk kartais baimės akys toookios didelės būna, o medikė kitam laido gale su konkrečiais paaiškinimais kas gali būti, bent jau apramina, ar pasiūlo imtis konkrečių veiksmų).
[quote=jurgita_111,2007 01 26, 17:21]
[quote=snapi,2007 01 21, 19:27] Reikėtų nors kartelį susimokėti už suteiktas paslaugas- nebūtumėte tokia pasipiktinusi. Nelabai suprantu uz ka turejau susimoket,kad atvaziavo po 3.5val.???? Ar paskambinus reikejo sakyt -greiciau mokesiu Grynais!!! [/quote] Lietuvoje žmonės išlepinti sovietinės buvusios tvarkos - kai medicina buvo nemokama ir gydytojas kaip šuniukas turėjo šokinėti prieš pacientą ant užpakalinių kojų..atsiprašau, kad grubiai išsireiškiu..turėjau mintyse, kad labai dažnai GMP kvietaliojama bereikalo..pvz..pamatuokit spaudimą ,bei pakilo temperatūra...nusimuši ir lauki..beje turite savo šeimos gydytoją, kuris turėtų jus konsultuoti šiais klausimais...Užsienyje GMP paslaugos apmokamos..pvz Danijoje falk'o( GMP) iškvietimas mokamas GMP tempertaūros pakilimo atveju ,jei imti grynai tikslų apibrėžimą kada temperatūra yra būtinoji pagalba, turėtų atvykti ..kai karščiavimas 40C ir daugiau.. Rugile- GMP gydytojas ir neturi mokėti apžiūrėti ausų, jis moka suteikti pirmąją specializuotą pagalbą, jis yra skubios pagalbos gydytojas.Jo pareigos įvertinti ligonio būklę ir nuspręsti ar ligoniui reikalinga būtinoji pagalba ir ligoninė su skubia spec mediko apžiūrair stacionariniu gydymu ar ne.....taip kad nesipiktinkite, kad neatpažino ausų uždegimo...tam yra pediatras, šeimos gydytojas, ausų ligų gydytojas... O dėl GMP atvykimo greičio tai kvietimą priimantis žmogus diferencijuoja kvietimo skubumą...gal tikrai GMP nebuvo laisvų ir nebuvo kam atvykti pas Jūsų mažylius.....Jūs esat mamos ir ne veltui yra išleidžiamos knygutės tėvams apie paprasčiausias vaikų ligas ir pirmąją jų pagalbą- nusipirkite ir paskaitykite..Pirmas žmogus atsakantis už mažylį esate Jūs, bragiosios QUOTE(jurgita_111 @ 2007 01 26, 17:44) Siaip klausimas buvo iskeltas ar normalu,kad greituke atvaziuoja nuo iskvietimo praejus 3.5val,bet kaip suprantu daugumai tai kaip ir normalu tai kad tu cia ne klausima uzduodi, man atrodo, o piktiniesi baisiausiai! Ir ne viena is cia pasisakiusiu mamyciu nepasake, kad tai yra normalu. Tiesiog mamytes bande pasakyti, kad tai nera normalu, kad atvaziuoja per 3 val., bet yra taip, kaip yra, niekam tai nepatinka ir visos noretumem, kad greitoji pagalba butu suteikta. Tiesiog mamytes pradejo diskutuoti, ar isties buvo BUTINA ta pagalba kviesti konkreciu tavo atveju. Mano atveju buvo taip - as paskambinau i greitaja pagalba, nusakiau simptomus ir paprasiau, jei yra gydytoja, gal ji gali telefonu man pagelbet, nes nezinau, ar cia reikia man GREITOSIOS pagalbos. Mane sujunge, pasikonsultavau, man pasake, ka daryti ir jei nepades, mazdaug po 3 val. kviestis greitaja. Greitosios neprireike O del tavo teiginio, kad zmones laukia kritiskiausio momento ir be reikalo neskambineja - kaip cia pasakius.. Galu gale - greitosios medikai turi objektyviai vertinti situacija, tik mums tas ju objektyvumas ne visada patinka, nes vaikas juk musu
Esu ne viena karta kvietusi GMP savo mociutei
GMP yra suskirstytos,nes viena karta issikvietem ir jie nesusitvarke,patys paskambino-atvaziavo kita reanimacine birgada .Ir galvoju kam reikia-is karto pasakysiu kas yra,kad siustu stipria brigada(nes esu Ka jus galvojate-atvaziavo Atejus i darba pasakiau ir man pasake kaip reikia sakyti Nors cia vaiku tema,bet
kuo toliau tuo labiau įsitikinu, kad pas mus ne greitoji, ol ėtoji pagalba
mus iki geitosios pagalbos stotie, pėsčiomis 3 minutes eiti, bet kai mano mergaitei +40temperatūra buvo, tai greitoji sugebėjo iki mūsų 45 važiuoti QUOTE(jurgita_111 @ 2007 01 19, 14:39) Vakar mano dukrai kuriai 3m. pakilo tempertura iki 39.3 as paskambinau 112 ir paprasiau,kad sujungtu su greitaja. Uzregistravom iskvietima,pasake atvaziuos.Praejo valanda vis dar laukem!!! Paskambinau antra karta,sakau gal neuzregistravote??-yra!! laukite.mes nespejame ir.t.t dauk iskvietimu ir.t.t gerai praejo antra valanda nieko!! trecia kart skambinau-laukite!!! Gerb.Jurgita, bet ar nemanote, kad cia daugiau valstybes ir tuo labiau musu valdzios nustekentos medicinos apsaugos sistemos problema, o ne gydytoju? As ju kompetencijos nevertinu ir manau, kad jie isvis nelabai ka sugeba (na, gal pirmaja pagalba gali suteikti), bet ar tai, jog akivaizdus medicinos darbuotoju trukumas ir jie niekur nespeja yra ju problema? Nieko neteisinu bet noriu pazvelgti objektyviau i sia problema. As isivaizduoju, kaip yra skaudu laukti, kai matai savo vaika taip kencianti...Bet as Jusu vietoje buciau i taksi ir pirmyn i ligonine. QUOTE(kristelev @ 2007 02 16, 22:19) kuo toliau tuo labiau įsitikinu, kad pas mus ne greitoji, ol ėtoji pagalba mus iki geitosios pagalbos stotie, pėsčiomis 3 minutes eiti, bet kai mano mergaitei +40temperatūra buvo, tai greitoji sugebėjo iki mūsų 45 važiuoti Pilnai sutinku. Pernai nano dukra sirgo pirma karta laringitu vyras bovo su ja namuose, ir dukrai prasidejo kosulio priepoliai konkrečiai iki dusimo, vyras tuo momentu išsigando kaip reikia iškvete greitoja ir mane iš darbo (dirbu gan tolokoj nuo namu) taip kaip galvojat kas buvo pirmas aišku aš , o greitoji posirode dar tik po pusvalandžio
Pas mus pernai žiema,kai dukrai buvo 6 mėnesiai,pradėjo vemt ir viduriuot ir temperatūra 39 ,greitoji atvaziavo po kokių 4-5 valandų, ir tai kai skambindavome vos ne kas valanda.Pas tokio amžiaus vaikus greitoji turėtų atvažiuot per 15min.
Aš kviečiau prieš mėnesį, kai vyresnysis, (trejų metų) išgėrė brolio vitamino D buteliuką. Paskambinau į greitąją pasiklausti, ką reiktų daryti, o jie iškarto pasakė, kad siunčiam reanimacinę... kuri atvažiavo po 2.5 val.
Kadangi nebuvo tiksliai aišku, ar tas vitaminas D buvo išgertas ar daugiau išpiltas, sūnus jautėsi gerai, tai pykčio nejaučiu, nes aš jiems apibūdinau, kad sūnus jaučiasi gerai, laksto, juokiasi, simptomų apsinuodijimo kaip ir nėra. Manau, jie dėl to ir neskubėjo. Man "ant greituškės" nepikta, man pikta ant dabartinės tvarkos: atvažiuoja greitoji, - sėda krūvos popierių pildyti, nuvažiuoji į greitąją, - gydytoja vėl krūvą popierių pildo, nueini pas pediatrą, - vėl krūvą popierių pildo. Va dėl to pikta, kad pagal šiuolaikinę tvarką popieriai svarbiau nei pacientas
As tai lenkiu galva pries VGPS, reanimacijos brigada!!!!!!!!!! gaila kad nei pavardziu nespejau isidemeti..............Atleke greiciau nei as susinervuoti spejau ir dar telefonu kol vaziavo pasakojo ka daryti !!!!!!! isbuvo gal 30 min, na tuo metu vaika gaivino . Tik tokia patirtis pas mus.
Laba diena,
Kaip tik šią savaitę susidūriau su greitąja pagalba Kaune. Kvietėm dėl aukštos 8 mėn mažylės temperatūros. Buvo naktis, todėl atvyko tikrai greit, per kokias 15-20 min. Čia gerai. Tik man labai nepatiko atvykusios medikės elgesys, požiūris ir, apskritai, mano nuomone, ji elgėsi netinkamai.. Kai žmogus kviečia greitąją, jis tikisi pagalbos, o ne pamokslų ir nepatenkintos užsimiegojusio veido mimikos.. suprantu, kad nėra lengva dirbti naktim, tačiau jei jau dirbi, tai dirbk, o ne rodyk savo nepasitenkinimą. QUOTE(smakute @ 2007 04 01, 14:34) Laba diena, Tik man labai nepatiko atvykusios medikės elgesys, požiūris ir, apskritai, mano nuomone, ji elgėsi netinkamai.. Kai žmogus kviečia greitąją, jis tikisi pagalbos, o ne pamokslų ir nepatenkintos užsimiegojusio veido mimikos.. suprantu, kad nėra lengva dirbti naktim, tačiau jei jau dirbi, tai dirbk, o ne rodyk savo nepasitenkinimą. Va šitai nuomonei, pritariu ir aš, skambinau į KGMP prieš gerą mėnesį, metukų dukrytė pradėjo labai vemti ir truputį viduriuoti, žinoma pirmiausiai paprašiau, kad sujungtu su pediatre, ji mum patarė išsikviesti greitąją, mes taip ir padarėm. Nors buvo ne naktis, o diena, bet atvažiavusi felčerė buvo tokia nepatenkinta, ir tiek sulaukiau pamokslų, ji apie dukrytės būklę mažiau šnekėjo, negu pamokslus skaitė
Mūsų mažoji prieš gerą savaitę prasirgo tridiene. Tą patį vakarą, kai tik nukrito temperatūra, prarėkė nuo 18 iki 21,30 val. Beveik be pertraukų
Prieš gerus metus vakare grįždami namo kieme radome gulinčią moterį ... Temo ... Be abejo, pirma mintis tokia negera buvo
sveiki, o as labai nusiviliau panevezio greitaja:atvazuot gal ir greit atvazuoja bet, atvaziavo kazkokia bobulite kuriai jau senai i pencija laikas aplaidziai apziurejo pakiso puse tabletes analgino ir nospos pasake kad angina visa nakt prasikankinom praveme mat visvien gyditoja nuramino nieko baisaus o prie temperaturos daznai vemdavo kol ant rytojaus nebesulaukem savo gyditos nes vaikas pradejo atsalinet. Pasirodo jei gyditoja butu buvus atidesne ir nustacius kad jai meningitas, dukrai nebutu jau buves pulingas meningitas. O dar ir priimamajam sesutes geros kai pasakiau kad is vakaro buvo iskviesta greitoji ir sake kad angina sugebejo pasakyt ko cia greitaja kvietinejat pas savo gyditoja reikejo vest......... Graudu
Mums yra teke kviestis greitaja. Vaikui miegant prasidejo epilepsijos priepuolis, tuo metu apie tokia liga nezinojau, priepuoliu nebuvau macius. Man sovusi mintis buvo, kad vaikas papspringo ir dusta, nes keitesi odos splava, buvo traukuliai ir jis nekvepavo. Deja, ne iskarto pavyko prisikambinti greitajai, kaip tycia labai ilgai nekele ragelio. Veliau nors visai cia pat yra ju stotis greitoji atvaziavo per 5-7 min. vaikas jau buvo atsigaves. Ta diena atsimenu su siaubu, faktas kad jei tai nebutu buves epi priepuolis tai mums nebutu pasibaige taip pakankamai gerai. Takart medikai mus nuveze i klnikikas padejo nunesti vaika iki priemimo, palinkejo sekmes. Nekaltinu ju, iskvietimu yra labai daug, aisku noretusi, kad pati skubiausia pagalba butu suteikta kuo greiciau.
Tad kas liecia aukstas temperaturas as skambinu i greitaja pasiklausiu ka daryti, ir paprasau kad atvaziuotu jei negereja apziureti vaiko. Taciau laukiu kiek reikia, nes po extra atvejo supratau, kad as galiu palaukti, nes kitas gal tikrai ilgiau laukti negales. Gal tas vizitas kazkam isgelbes gyvybe, o palaukti 30 min. ar 1.5 val. jei bukle neblogeja as manau galima. Tiesiog suprantau, kad nera tiek daug automobiliu, kad galetu vykti i visus iskarto, tad jie tiesiog deliojasi prioritetus, kam extra reikia pagalbos, o kas gali palaukti.
reikia kaltinti ne greitaja pagalbą, o valstybę kuri nemato butinybės skirti pakankamai pinigų sveikatai. Man teko kelis kartus susidurti, su greitosios pagalbos medikais ir dėl vaikų ir dėl savo tėvų ir tikrai nesu nusivylusi, aišku reikia kartais palaukti ir valanda ir daugiau. Aišku kiekvienam atrodo kad jo atvejis vienintelis ir pats blogiausias, bet medikai irgi nespėja visur ir patikėkite, jie tikrai negali atvažiuoti ta pačia minute. Be to Kauno greitosios medikai labamaloniai konsultuoja telefono ir taip galima išspresti daugybę problemų
man tai vaikas neprakakojo dar nebuvo 3men.praklyke gal 3val.dariau klizmutes ir nepadejo
seip tai as Kauno greitaja esu nusivylus. dabar savo mazaja pati vezu taip daug greiciau. Maniskei kaip buvo 2 men ji staiga pradejo dusti issikvieciau greitaja atvaziavo gal per 20 min bet net ne renimobilis o paprasta greituke be deguones visa kelia siaubingai krate as vos issedejau su vaiku ant ranku. priemimo skyriui dave deguones ir i renimacija begte tik buvo visos durys uzrakintos nes jau vakaras buvo, kol atrakino.... nu zodziu vezu pati ir vargo nematau
As 4 ar 5 kartus esu kvietusi greitaja vaikams, tai niekad nenusivykiau. Visada atvaziuodavo per 10-15min. Gal todel, kad gyvenam fabijoniskese ir Santariskes visai netoli. Ir personalas labai malonus visada budavo. Viena karta maziui buvo temp 40, tai suleido vaistu, dare saldomus kompresus ir sedejo apie 40 min, kol nukrito temp iki 37.5. Viska labai smulkiai papasakojo, kaip ir ka tam tikru atveju daryti.
As tai nusivylus greitaja
QUOTE(Agne27K @ 2008 05 20, 14:29) As tai nusivylus greitaja Dėl užspringimo tai tikriausiai nei viena greitoji neatvažiuos taip greitai kaip mes, mamos, norėtume. Tenka suktis pačiom Esu kvietusi tris kartus. Dėl atvykimo laiko tai greitai atvykdavo +/- 20 min., na gal 30 min. Tik kad tik vieną kartą gydytoja verta to pavadinimo papuolė. Paaiškino kas ir kaip, nuramino. O kitus du tai
Mes kvieteme, aciu dievui, tik karta, tai pakankamai sakyciau greitai atvaziavo.
mum teko kviesti jau 2 kartus ir abu kartus tikrai greitai atvaziavo, mazdaug per 5-10 min, ir buvo suteikta tinkama pagalba
kuo toliau,tuo labiau aisku,kad reik ne greitaja,o taksi kviest,kad veztu i ligonine,arba savo transportu lekt...labai liudna,kad mokam mokescius tokius didelius,o pagalbos gali ir nesulaukt...
savo mamai pries pora men.kvieciau greitaja del auksto kraujospudzio,ja jau kaustyt visa pradejo,zodzio istart nebegalejo..ka jus manot...paklause kiek metu (46m) sako dar negreit...!!!!!!! tai pasakiau,kad vesiu pati,nes maniau tikrai mirs! Graudu,kad taip nevertinama zmogaus gyvybe!!!:(
mums gana daznai yra teke kviest greitaja ir gal tik pora kartu pasiseke sulaukti tikrai greitosios,o ne letosios pagalbos
QUOTE(aisteee26 @ 2008 08 15, 10:53) mums gana daznai yra teke kviest greitaja ir gal tik pora kartu pasiseke sulaukti tikrai greitosios,o ne letosios pagalbos net baisu skaityt ko tik nepasitaiko
[quote=jurgita_111,2007 01 20, 12:58]
Gerai pastebeta,jai nelinkes taraukuliams, tai gal ir nieko baisaus!!! bet kai mus jau buvo reanimacija isvezus-tai man labai baisu!!! praeita karta irgi iskvieciau atsimenu buvo sestadienis , buvo virs 39C temperatura,nieko ko as nezinociau nepasake ir nepatare!!!O po pietu mano vaikas pradejo vemti ir samone prarado!!! Juokinga o kartu ir labai pikta tai,kad sekmadieni is rytines greitosios skambina ie sako stebekite savo dukryte,nes daktaras cia labai ydomiai uzrases deagnoze!!! Mes tik padekojome uz toki ''rupesti''-mes jau gulejome santariskese!!! tad ne pirma karta su mediku aplaidumu susiduriu todel ir labai pikta man ant ju!!!Galetu juk i savo darba atsakingiau ziureti!!! [/quote] [quote=jurgita_111,2007 01 26, 17:21] [quote=snapi,2007 01 21, 19:27] Reikėtų nors kartelį susimokėti už suteiktas paslaugas- nebūtumėte tokia pasipiktinusi. Nelabai suprantu uz ka turejau susimoket,kad atvaziavo po 3.5val.???? Ar paskambinus reikejo sakyt -greiciau mokesiu Grynais!!! [/quote] Miela mama, tokiu atveju reikia paciai temperatura must, arba sekanciai dienai seimos gydytoja issikviest, o jei matai kad su vaikuciu blogai bus paciai sest i taks, savo masina, ar blogiausiu atveju kaimyno prasyt ir vaziuot i ligonine..... Kiek Jusu mieste yra greitosios pagalbos masinu? Jus nepagalvojote, kad gal atsitiko kokia avarija kur daug nukentejusiu, ar gaisras, kur greitoji negali nesulaukus uzgesinto gaisro apsiskut ir nuvaziuot pas karsciuojancio vaiko, o gal skubus pervezimas i kita miesta? Kai atsilaisvina ji turi aptarnaut kitus iskvietimus, kuriu susikaupia patikekit, ir sirdies ritmo sutrikimai ir skausmai. GMP vaziuoja i ekstrinius iskvietimu, jos darbas yra SKUBI PAGALBA, o ne ligoniu gydymas
Mūsų šalelėj ryškiai egzistuoja ne greitoji medicinos pagalba,o lėtoji...
Vieną kartą tuo įsitikinau...Čia prieš kelis metus (2007 02) labai netikėtai susirgau..Vakare ~ 17 val tempa buvo 37,8,o apie 22-23 val jau apie 40...pirmą parą nieko nekvietėm,nes dar ta temperatūra pusėtina..bandėm patys mušt,bet pastebėjom,kad išgėrus ibuprofeno ar coldrekso kokio nukrenta 3-4 dalelėm,o poto 6-7 pakyla
Dabar kai prisimenu, tai mūsų situacija nebuvo tokia baisi, bet tuo metu man taip neatrodė. Buvo sekmadienio naktis,o mano 7mėn. dukrytei beveik parą laikėsi 40 temperatūra. Iš pradžių dar žvakutės padėjo, ibufenas ir t.t., bet kuo toliau, tuo labiau tempa nesimušė,jau ir 40,5 tai jau baisu pasidarė pirmadienio laukt, maža kas tokiam leliukui gali būt. Žodžiu išsikviečiau greitukę, atvažiavo gan greit ir... pasakė, kad temperatūra dėl to, kad dantys dygsta ir viskas. Pasakiau, kad vaistais pumpuoju kas valandą, vaiką nuodiju, tai sakė nieko tokio, jūs apsišvietus mamytė ir viską teisingai darot
Beje kai buvau dar žalia mamytė, tai su vyresniają ant rankų (gal kokių 4mėn) teko naktį lėkt į ligoninę, tai irgi gavau bart, kad vežioju kūdikį, dar kokių infekcijų prisigaudys, reikėjo į namus kviest Papildyta: QUOTE(edeina @ 2008 08 15, 09:53) mums gana daznai yra teke kviest greitaja ir gal tik pora kartu pasiseke sulaukti tikrai greitosios,o ne letosios pagalbos be žodžių
Mums greitąją vaikams teko kviesti tik kartą, kai mažasis verdančiu vandeniu nusiplikė ranką. Atvyko labai greitai, iki 10 min. Felčerė buvo maloni. Suteikė pirmąją pagalbą ir išvežė į ligoninę.
Kartą greitąją kviečiau vyrui. Atvyko taip pat labai greitai.
Nesinaudojame 03 paslaugomis,visada patys nuvezame i klinika maziuka,jei kas nutinka.
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 05 24, 23:11) Mūsų šalelėj ryškiai egzistuoja ne greitoji medicinos pagalba,o lėtoji... Vieną kartą tuo įsitikinau...Čia prieš kelis metus (2007 02) labai netikėtai susirgau..Vakare ~ 17 val tempa buvo 37,8,o apie 22-23 val jau apie 40...pirmą parą nieko nekvietėm,nes dar ta temperatūra pusėtina..bandėm patys mušt,bet pastebėjom,kad išgėrus ibuprofeno ar coldrekso kokio nukrenta 3-4 dalelėm,o poto 6-7 pakyla Gydytojas viska labai teisingai patare... Po pirmos dienos karsciavimo reikejo kviestis seimos gydytoja kad atvyktu paziuret, o neuzsileist su auksta temperatura, jokie coldereksai kai 40 temperatura jos nemusa, o tik padeda isprakaituot... |