Ar tinkama tai apsisaugojimo nuo nepageidaujamos tėvystės priemonė ? Ar susidūrėte su pasinaudojusiais šia galimybe ? Ir, galiausiai, ar turite info apie tokias operacijas Lietuvoje...
Negryžtama sterelizacija. Ne čia ne man. Daugiau vaikų nenoriu. Bet kuo velnias nejuokauja. Gal po 10 m vėl užsimanysiu - pagranduko.
NA AŠ NE VYRAS,BET PASAKYSIU SAVO VYRO ŽODŽIUS"TURIU TOKIĄ DIEVO DOVANĄ IR NEGALVOJU JOS ATSISAKYTI".BET TAI BUVO TIK JO PASVARSTYMAS NIEKO PANAŠAUS NESIRUOŠIAME DARYTI.
QUOTE(Grifas @ 2007 01 19, 17:15) Negryžtama sterelizacija. Ne čia ne man. Daugiau vaikų nenoriu. Bet kuo velnias nejuokauja. Gal po 10 m vėl užsimanysiu - pagranduko. vyrams vazektomija dazniausiai yra labai sekmingai panaikinama. Cia ne moteru sterelizacija, kur jau pasidares nieko nepakeisi. Buciau sia galimybe svarsciusi, tik mano ginekologe minejo, kad oficialiai tai lietuvoje nera daroma siaip paprasius QUOTE(Silvute @ 2007 01 19, 19:33) vyrams vazektomija dazniausiai yra labai sekmingai panaikinama. Cia ne moteru sterelizacija, kur jau pasidares nieko nepakeisi. Buciau sia galimybe svarsciusi, tik mano ginekologe minejo, kad oficialiai tai lietuvoje nera daroma siaip paprasius Kaip ir kiekveina operacija nera 100% sekminga, ir tikrai ne 100% grazinama atgal. Jei neklystu yra 60% tikimybe kad pavyks pati operacija, paskiau 60% tikimybe kad pavyks atstatymo operacija ir 80% tikimybe kad po pavykusios atstatymo operacijos atsistatys lytine funkcija, kaip cia issireiskus. Kadangi visi mokam tikimybiu teorija, matome kad atvejis kai po vazektomijos operacijos daroma atstatymo operacija ir viskas atsistato yra tiketinas 0,6*0,6*0,8 = 0.288 tipo 29 procentai kad viskas bus ok. QUOTE(Silvute @ 2007 01 19, 19:33) vyrams vazektomija dazniausiai yra labai sekmingai panaikinama. Cia ne moteru sterelizacija, kur jau pasidares nieko nepakeisi. Buciau sia galimybe svarsciusi, tik mano ginekologe minejo, kad oficialiai tai lietuvoje nera daroma siaip paprasius Oficialiai vaisigumas atstatomas, bet praktiškai beveik niekada neatsistato. Tik tai garsiai neskelbiama, nes dažniausiai tie kas darosi tokias operacijas, nebenori vaikų ir nebando susigražinti vaisingumo. Beje tokias operacijas Lietuvoje kažkur tikrai daro, tik nežinau kur. Pas mane pažįstamas pasidarė ir dar apie pora girdėjau. Bet spėju, kad nelegaliai, nes nieko nesako.
Kam tokie drastiski budai,juk yra pakankamai daug budu nuo pastojimo apsisaugoti.
Matai moterys bando mums uzkraut nors dali savo fiziologijos rupesciu
As nesakiau kad vaikai rupesciai,ir niekada taip nesakysiu
QUOTE(misius @ 2007 01 24, 17:24) As nesakiau kad vaikai rupesciai,ir niekada taip nesakysiu Šiaip būdas tai super. Tik galimybės atstatyti menkos. Aš girdėjau, kad kažkoks Indijos mokslininkas išrado injekcija, kurią padarius nevaisingumas garantuojamas 10 metų. Daryti tyrimai, tai rašė kad šalutinio poveikio beveik nėra (tai yra kažko ryškaus nepastebėjo). Viską atšaukti galima suleidus neutralizatorių. Tačiau vargu ar šie vaistai išvys dienos šviesą, nes injekcijos kaina apie 10 žalių. Didžiosios kompanijos gaminančios prezervatyvus ir kontraceptines tabletes labai boikotavo šį būdą nes bijo pelnų kritimo. QUOTE(anė @ 2007 01 19, 14:16) Ar tinkama tai apsisaugojimo nuo nepageidaujamos tėvystės priemonė ? Ar susidūrėte su pasinaudojusiais šia galimybe ? Ir, galiausiai, ar turite info apie tokias operacijas Lietuvoje... apie vazektomija netingekit pagooglinti
Manau reikia but labai apsisprendus.
O ar kas nors pagalvoja apie psichologines problemas po to. Kai gyveni ir zinai, kad tu vaiku nebegalesi turet. Va kaip tycia ju tada ir uzsinori QUOTE(Labradoriukė @ 2007 01 27, 14:51) Manau reikia but labai apsisprendus. O ar kas nors pagalvoja apie psichologines problemas po to. Kai gyveni ir zinai, kad tu vaiku nebegalesi turet. Va kaip tycia ju tada ir uzsinori Ispanijoje jau senai atliekama si operacija.Ir dauguma vyru tam yra pasirize.Nezinau,bet kad kazkas skustusi ar aikciotu nera.Tam yra spermos bankas,pries sterilizacija priduoda savo "gyviukus"ir viskas.Jeigu vyras apsisprende ,kad nenori daugiau vaiku,ar neleidzia ekonomine padetis,tai kam kankinti zmona nereikalingais nestumais.O ir paciam bijoti,kad netycia dar ir kokia meiluze nesuviniotu.Eina per gyvenima kaip tranas ir nieko nebijo.O ir zmonos ramios ,kad vaikiuku pasoneje nepabires. As is pradziu irgi buvau siek tiek sokiruota tokiais sprendimais,antzmogiskai kazkaip atrode,bet dabar ziuriu i tai paprasciau.
Man tai keista kad vyrai tai daro savo noru
gal aš aišku atsilikusi nieko nesuprantu, bet man tai neatrodo normalu, niekas nežino ko norės kitais metais o ką kalbėt apie visą gyvenimą. Dirbtinas apvaisinimas juk ne tas pats kaip natūralus procesas(aišku jei kitokios galimybės nėr tai geriau nei nieko)
As cia gal biski ir i sona pavarysiu...., bet asocialiu seimu diedus reikia patvarkyt taip...
QUOTE(diinka @ 2007 04 12, 20:53) Na, ir aš dar pavarysiu O dabar į temą - pasirinkimo laisvė ta vazektomija - nieko blogo, net gal ir daugaiu gero QUOTE(misius @ 2007 01 24, 16:24) As nesakiau kad vaikai rupesciai,ir niekada taip nesakysiu mėnesinių problemos tikrai ne kasdieninės kodėl apsisaugojimas nuo nėštumo tiktai moterų problema (fiziologinis rūpestis
Jav tai labai populiari kontraceptine priemone,50% vyresnio amziaus vyru "susitvarke" taip.
Vyrų sterilizacija arba vazektomija - negrįžtamas kontracepcijos būdas. Jos metu vyro sėkliniai latakai, kuriais iš sėklidžių į varpą keliauja spermatozoidai, yra perrišami, perpjaunami ar blokuojami kitu būdu. To pasekoje spermatozoidai nebepatenka į spermą, kuri yra išmetama lytinių santykių metu, ir akivaizdu, kad nebėra kam apvaisinti kiaušialąstės.
Šis kontracepcijos metodas ypač efektyvus ir nesukelia jokių komplikacijų. Tai greitesnis, paprastesnis ir pigesnis būdas, nei moterų sterilizacija. Kaip veikia vazektomijaVazektomija nepakeičia vyro lytinės potencijos, o tikimybė susirgti prostatos vėžiu nepadidėja. Organizmas toliau gamina vyriškus hormonus, išlieka erekcija ir ejakuliacija. Operacijos metu, ties spermos kanalais sėklidėse, įšvirkščiami vietiniai anestetikai ir padaroma mažytė įpjova. Per įpjovą sėkliniai latakai ištraukiami, nupjaunami ir perrišami. Visa operacija trunka apie 20 minučių. Įpjova tokia maža, kad jos netgi nereikia susiūti. Operacija atliekama ambulatoriškai gydytojų kabinetuose, klinikose ir ligoninėse. Vazektomija nė vieno iš partnerių neapsaugo nuo lytiniu būdu plintančių ligų, tame tarpe AIDS. AR JUMS TINKA VAZEKTOMIJA? * Vazektomija puikus pasirinkimas vyrams turintiems tvirtą šeimą (ilgalaikius santykius) ir vaikų tiek, kiek jie ir planavo. Vyrai, kurių partnerės turi sveikatos problemų galinčių pakenkti nėštumui, dažnai naudoja vazektomiją, kaip patikimiausią kontracepcijos metodą. Taip pat poros, nenorinčios rizikuoti perduoti palikuonims paveldimą ligą ar negalią, dažnai renkasi sterilizaciją, kaip saugesnį ir ne tiek brangų būdą * Jei esate jaunas, neturite vaikų ar vis dar neapsisprendėte kiek jų norite turėti, apie vazektomiją geriau negalvoti. Jei ketinate pataupyti spermą (pasidėti į spermos banką) tam atvejui, jei ateityje jų užsinorėtumėte, vazektomija greičiausiai nėra tinkama priemonė šiuo metu. Galiausiai, jei turite bet kokių abejonių ar esate verčiamas atlikti šią procedūrą, atidėkite sprendimą Lietuvoje taip sėkmingai atliekama (apie nesėkmingus atvejus negirdėjau). Tiesa, nepopuliari. Mano subjektyvi nuomonė tokia, kad tai kur kas pigiau, sveikiau ir patikimiau nei kontraceptinės piliulės, žiedai, žvakutės, prezervatyvai ar pleistrai. QUOTE(misius @ 2007 01 23, 17:53) QUOTE(ylap @ 2007 01 23, 20:36) QUOTE(misius @ 2007 01 23, 20:52)
Tai man priimtina ir tenkintų šiuo gyvenimo momentu...ir nėra tas metodas toks negrįžtamas...ale tik,kad Lietuvoj legaliai nieks nedaro...galbūt mano žinios pasenusios...
Jau kad daro, tai daro. Labai lengva operacijikė
Nea, aš neprašyčiau savo vyro nebent jei gyvybei grėstų
ar jums galvoj negerai tokias temas uždavinėt?
paklauskit vyrų kokį alų geria, kokį sportą sportuoja, kokie vyrų hobi, o čia visos jūsų užvestos temos yra kažkokios iškrypėliškos, lig be jūsų sijonų daugiau niekas pasaulyje neegzistuotų. Nė kiek nesistebiu, kad tokias moteris dažnai vyrai ir palieka, nes jos perdaug įsijaučia į žmonos ir motinos vaidmenį ir tiesiog nustoja būti žmonėmis. Ne moterimis - TIESIOG ŽMONĖMIS. QUOTE(jbs @ 2007 05 27, 14:23) Vyrų sterilizacija arba vazektomija - negrįžtamas kontracepcijos būdas. Jos metu vyro sėkliniai latakai, kuriais iš sėklidžių į varpą keliauja spermatozoidai, yra perrišami, perpjaunami ar blokuojami kitu būdu. To pasekoje spermatozoidai nebepatenka į spermą, kuri yra išmetama lytinių santykių metu, ir akivaizdu, kad nebėra kam apvaisinti kiaušialąstės. Šis kontracepcijos metodas ypač efektyvus ir nesukelia jokių komplikacijų. Tai greitesnis, paprastesnis ir pigesnis būdas, nei moterų sterilizacija. Kaip veikia vazektomijaVazektomija nepakeičia vyro lytinės potencijos, o tikimybė susirgti prostatos vėžiu nepadidėja. Organizmas toliau gamina vyriškus hormonus, išlieka erekcija ir ejakuliacija. Operacijos metu, ties spermos kanalais sėklidėse, įšvirkščiami vietiniai anestetikai ir padaroma mažytė įpjova. Per įpjovą sėkliniai latakai ištraukiami, nupjaunami ir perrišami. Visa operacija trunka apie 20 minučių. Įpjova tokia maža, kad jos netgi nereikia susiūti. Operacija atliekama ambulatoriškai gydytojų kabinetuose, klinikose ir ligoninėse. Vazektomija nė vieno iš partnerių neapsaugo nuo lytiniu būdu plintančių ligų, tame tarpe AIDS. AR JUMS TINKA VAZEKTOMIJA? * Vazektomija puikus pasirinkimas vyrams turintiems tvirtą šeimą (ilgalaikius santykius) ir vaikų tiek, kiek jie ir planavo. Vyrai, kurių partnerės turi sveikatos problemų galinčių pakenkti nėštumui, dažnai naudoja vazektomiją, kaip patikimiausią kontracepcijos metodą. Taip pat poros, nenorinčios rizikuoti perduoti palikuonims paveldimą ligą ar negalią, dažnai renkasi sterilizaciją, kaip saugesnį ir ne tiek brangų būdą * Jei esate jaunas, neturite vaikų ar vis dar neapsisprendėte kiek jų norite turėti, apie vazektomiją geriau negalvoti. Jei ketinate pataupyti spermą (pasidėti į spermos banką) tam atvejui, jei ateityje jų užsinorėtumėte, vazektomija greičiausiai nėra tinkama priemonė šiuo metu. Galiausiai, jei turite bet kokių abejonių ar esate verčiamas atlikti šią procedūrą, atidėkite sprendimą Lietuvoje taip sėkmingai atliekama (apie nesėkmingus atvejus negirdėjau). Tiesa, nepopuliari. Mano subjektyvi nuomonė tokia, kad tai kur kas pigiau, sveikiau ir patikimiau nei kontraceptinės piliulės, žiedai, žvakutės, prezervatyvai ar pleistrai. Ačiū už info , visiškas kaimas toj srity buvau kaip ir "daug kur" pakol su SM forumo temom nesusipažinau. Bet ingradientus pasiliksiu prie savęs.
Norejau paklausti vyru:ar yra jusu tarpe tokiu, kurie savo noru atliko sterilizacija? Kaip vyko operacija, ar skausminga? Kaip jautetes po to, kaip jauciates dabar? Ar jums nebuvo sunku moraliskai apsisprest tokiai operacijai? Mano vyras dvejoja dar, jam tokia operacija labai nevyriska, bet kadangi mums abiems nusibodo naudoti gumytes, vaiku nebeplanuojam, o nuo kontraceptiniu priemoniu man atsiranda daug salutiniu poveikiu, tai man sita operacija labai nebloga alternatyva. Aciu uz jusu nuomones. Mano vyras pats uzvede apie tai kalba, bet dar turim visokiu dvejoniu abudu sito klausimu.
Gal jam galvoj negera? Ir tau irgi. Dabar vaikų nenorit, o po 5 metų, 10 metų?
Ką tada darysit? O kai užsiamysi vaikų, tai ką dabartinį vyrą per bortą ir ieškosi ne sterilaus? O kas svarbiausia vyrą po skalpeliu kiši, tai pati sterilizuokis ir bus ramu. Jau moteriškas savanaudiškumas viršija ribas QUOTE(Narnis @ 2008 11 01, 11:48) Gal jam galvoj negera? Ir tau irgi. Dabar vaikų nenorit, o po 5 metų, 10 metų? Ką tada darysit? O kai užsiamysi vaikų, tai ką dabartinį vyrą per bortą ir ieškosi ne sterilaus? O kas svarbiausia vyrą po skalpeliu kiši, tai pati sterilizuokis ir bus ramu. Jau moteriškas savanaudiškumas viršija ribas Moteru sterilizacija yra labai sudetinga operacija. Siuo atveju yra daug paprasciau sita operacija atlikti vyrui. Man ir paciai tas zodis sterilizacija skamba baisokai, bet pasak gydytoju tai visai nesudetingas chirurginis isikisimas. As cia uzvedziau temele noredama pasiklausti nuomones tu, kurie sia operacija jau atliko arba apie tai galvoja. Moteriskas savanaudiskumas siuo atveju nieko detas, nes jeigu butu paprastesne operacija man nei vyrui, tuomet galvociau apie tai. O be to nors karteli ir vyrai gali pasiaukoti seimos labui. As iki nestumu vartojau kontraceptikus, zalojau savo sveikata, ju vartoti nebegaliu, vaikus jau pagimdziau, vyras mano dar turi viena vaika is pirmos santuokos, taigi jam baimes, kad nebetaps teciu visai nera. QUOTE(pulsatila @ 2008 11 01, 14:35) vyras mano dar turi viena vaika is pirmos santuokos, taigi jam baimes, kad nebetaps teciu visai nera. O kai jis sukurs trečią šeimą su jauna žmona? Vyrai vaisingi bet kokiame amžiuje, priešingai moterims, todėl daryti negrįžtamus sprendimus vyrams- nepatariama.Aš tai siūlyčiau jums pašalinti gimdą. Daugybė pliusų - nebėra mėnesinių ir pavojaus susirgti gimdos kaklelio vėžiu. QUOTE(pulsatila @ 2008 11 01, 15:35) Moteru sterilizacija yra labai sudetinga operacija. Siuo atveju yra daug paprasciau sita operacija atlikti vyrui. Man ir paciai tas zodis sterilizacija skamba baisokai, bet pasak gydytoju tai visai nesudetingas chirurginis isikisimas. As cia uzvedziau temele noredama pasiklausti nuomones tu, kurie sia operacija jau atliko arba apie tai galvoja. Moteriskas savanaudiskumas siuo atveju nieko detas, nes jeigu butu paprastesne operacija man nei vyrui, tuomet galvociau apie tai. O be to nors karteli ir vyrai gali pasiaukoti seimos labui. As iki nestumu vartojau kontraceptikus, zalojau savo sveikata, ju vartoti nebegaliu, vaikus jau pagimdziau, vyras mano dar turi viena vaika is pirmos santuokos, taigi jam baimes, kad nebetaps teciu visai nera. Manau be reikalo čia užvedėte šią temą, nes ši operacija atliekama gana retai, manau kad čia tokio vyro nerasite, o dėl kontracepsijos, tikrai jau viską išbandėte? QUOTE(mindudo @ 2008 11 01, 19:50) Manau be reikalo čia užvedėte šią temą, nes ši operacija atliekama gana retai, manau kad čia tokio vyro nerasite, o dėl kontracepsijos, tikrai jau viską išbandėte? Gaila, kad nera ne vieno, galincio pasidalinti patirtimi. Mano organizmas blogai toleruoja kontraceptines priemones. Mano vyras sutinka sitai operacijai, net pats pasisiule, bet man baisu del salutiniu poveikiu. chirurginis isikisimas nedidelis, pasak gydytoju greitai gyjanti operacija, bet galimi pschologiniai saltuniai poveikiai. Vyrai gali pradeti jaustis nevisaverciais, nors ir benori daugiau palikuoniu. Ir is cia gali prasideti visokios problemos. Galvojau, kad si operacija gana populiari ir bent jau tarp forumo dalyviu atsiras tokiu, kurie gali pasidalinti savo ar draugu patirtimi. Mes dar nesam galutinai apsisprende, galbut nuspresim kitaip. Skaiciau ivairius atsiliepimus uzsienio forumuose, dauguma vyru per anksti pasidaro sita operacija ir paskui atgaline operacija nezada, kad tu vel busi vaisingas. Nors mano vyras sako, kad jis tai padarys del musu abieju, kad bus abiems patogiau, man nebereikes vartot kontraceptiniu, bet man irgi kyla visokiu abejoniu.
Nenorit vaiku?nebaikit viduje.Jei vyras to nesugeba........
turiu kelis pažįstamus JAV, kurie tokią operacija pasidarė. Tiesa, pasidarė poto, kai jau pagamino keletą vaikų. tai pagal jų logiką -- taip ramiau gyvent. ta prasme, nėra pavojaus, kad paišdykavus su kokia svetima moteriške, jinai po kiek laiko neprisistatys reikalaudama alimentų.
nu blin,sterelizuotis tik tam,kad kazkokia "madam" nepasakytu jog laukiasi?.Nereikia varinet nalieva ,na prava.Jeigu moteris toliaruoja tokia operacija savo vyrui tik del to,kad nepridarytu vaiku kitoms bobobs,tada pirmyn,nes tada neskaitau tu zmoniu SEIMA!
oi.
QUOTE(pulsatila @ 2008 11 01, 22:13) Gaila, kad nera ne vieno, galincio pasidalinti patirtimi. Mano organizmas blogai toleruoja kontraceptines priemones. Mano vyras sutinka sitai operacijai, net pats pasisiule, bet man baisu del salutiniu poveikiu. chirurginis isikisimas nedidelis, pasak gydytoju greitai gyjanti operacija, bet galimi pschologiniai saltuniai poveikiai. Vyrai gali pradeti jaustis nevisaverciais, nors ir benori daugiau palikuoniu. Ir is cia gali prasideti visokios problemos. Galvojau, kad si operacija gana populiari ir bent jau tarp forumo dalyviu atsiras tokiu, kurie gali pasidalinti savo ar draugu patirtimi. Mes dar nesam galutinai apsisprende, galbut nuspresim kitaip. Skaiciau ivairius atsiliepimus uzsienio forumuose, dauguma vyru per anksti pasidaro sita operacija ir paskui atgaline operacija nezada, kad tu vel busi vaisingas. Nors mano vyras sako, kad jis tai padarys del musu abieju, kad bus abiems patogiau, man nebereikes vartot kontraceptiniu, bet man irgi kyla visokiu abejoniu. parašyk man į až QUOTE(Ramzis @ 2008 11 03, 11:46) nu blin,sterelizuotis tik tam,kad kazkokia "madam" nepasakytu jog laukiasi?.Nereikia varinet nalieva ,na prava.Jeigu moteris toliaruoja tokia operacija savo vyrui tik del to,kad nepridarytu vaiku kitoms bobobs,tada pirmyn,nes tada neskaitau tu zmoniu SEIMA! sterelizacija daroma ne tam kad na levo ar na pravo be paskmių, bet dėl sveikatos. Juk naudoti kontraceptines priemones nėra labai sveika. Tai daugiau daroma dėl moters sveikatos. QUOTE(laureta @ 2008 11 03, 16:08) [size=1][/size] parašyk man į až sterelizacija daroma ne tam kad na levo ar na pravo be paskmių, bet dėl sveikatos. Juk naudoti kontraceptines priemones nėra labai sveika. Tai daugiau daroma dėl moters sveikatos. del moters sveikatos,o kas liecia vyra dzin?Jei jus issiskirsite(aisku neduok dieve),nu bet jeigu,o vyras ateiti nores dar susilaukti vaiko,kas tada?Gana galvot tik apie save.Jei nemokat myletis tarpusavyje be pasekmiu,laikas butu to ismokt,o ne traumuot sau artima zmogu.Jis aisku aukojasi del seimos,nors pats apie pasekmes negalvoja.... QUOTE(Ramzis @ 2008 11 03, 16:45) del moters sveikatos,o kas liecia vyra dzin?Jei jus issiskirsite(aisku neduok dieve),nu bet jeigu,o vyras ateiti nores dar susilaukti vaiko,kas tada?Gana galvot tik apie save.Jei nemokat myletis tarpusavyje be pasekmiu,laikas butu to ismokt,o ne traumuot sau artima zmogu.Jis aisku aukojasi del seimos,nors pats apie pasekmes negalvoja.... Vazektomija vyrui turi ir atstatomąją galimybę, o sterilizacija moteriai (kiaušintakių perrišimas) tokios galimybės neturi. Gal pasidomėkite nors truputį, prieš puldamas? Čia tas pats, kai tūlam machio pasiūlai, kad katiną kastruoti reikėtų... Pofik kokios pasekmės, bet su kiaušais sveikais begios. QUOTE(Ramzis @ 2008 11 03, 16:45) del moters sveikatos,o kas liecia vyra dzin?Jei jus issiskirsite(aisku neduok dieve),nu bet jeigu,o vyras ateiti nores dar susilaukti vaiko,kas tada?Gana galvot tik apie save.Jei nemokat myletis tarpusavyje be pasekmiu,laikas butu to ismokt,o ne traumuot sau artima zmogu.Jis aisku aukojasi del seimos,nors pats apie pasekmes negalvoja.... o tai ką -- vyras imbecilas? pats nieko nesupranta, nesuvokia, nemąsto? jeigu jau turi kelis vaikus ir užtenka, kodėl jis turėtų norėt jų dar pridaryt? QUOTE(Ramzis @ 2008 11 03, 17:45) del moters sveikatos,o kas liecia vyra dzin?Jei jus issiskirsite(aisku neduok dieve),nu bet jeigu,o vyras ateiti nores dar susilaukti vaiko,kas tada?Gana galvot tik apie save.Jei nemokat myletis tarpusavyje be pasekmiu,laikas butu to ismokt,o ne traumuot sau artima zmogu.Jis aisku aukojasi del seimos,nors pats apie pasekmes negalvoja.... perrišimas sveikatos nesutrikdo. Jeigu vyras susilaukė su viena moterimi dviejų vaikų, nori susilaukti su kita ir t.t. Taigi juos išlaikyt reikia. Pamiršau jūs nesilankot alimentų temose Netraumuot sau artimo žmogaus. Čia neva moteris traumuoja vyrą Taigi Ramzi, noriu pasakyti, gana galvoti apie save |