Jei kartais yra tokia tema, atsiprašau, bet paieškoje radau tik klausimą odontologei, gal nemoku ieškoti. Vakar parsivežėm dukrai dantų plokštelę(viršutiniams dantukams). Kadangi papuolė "labai simpatiška gydytoja", tai nelabai, ką sužinojome apie pripratimo laikotarpį, kiek jis tęsiasi, nieko neužsiminė, kad vaikui sunku kalbėti bus, gal čia plokštelė kalta, gal turi praeiti kelios savaitės. Plokštelė spaudžia dantukus, sakė, jei spaus, tai kai ateisi po mėn. pasakysi, o ką daryt tą mėnesį? Gal ieškoti mokamo ortodonto paslaugų? Ar dar reikia laukt-labai jau sunku kalbėti mums. Pasidalinkite, kas turite tokį džiaugsmą, kaip pripratote, nes kaip aš pradėjau jos klausinėti - tai pasakė, kad ji jos nejaus, deja taip nėra. Žodžiu ji su manim pabendravo kaip ortodontė su ortodonte, deja mano specialybė kita.
*GAILĖ*
2007 01 19, 21:29
man osūnus 8 mėn. nešiojo viršutinių dantų plokštelę, o dabar nešioja spec. treniruoklį - gumą sąkandžiui formuoti. prie plokštelės priprato per savaitę, niekur jam nespaudė ir neveržė. tik kadangi reikėjo kas savaitę pasukti ir praplėsti, tai kai pasukdavau, tą dieną sakydavo kad veržia dantukus, bet kitą dieną jau nebejausdavo. plokštelė praplėtė žandikaulį tikrai efektyviai. šiaip mes lankomės pas mokamus ortodontus Vilniuje Denticijoje. nepigu, bet man atrodo patikimiau. man vaikystėj netikę valdiški ortodontai dantis tik sugadino
QUOTE(ingalp @ 2007 01 19, 21:29) man osūnus 8 mėn. nešiojo viršutinių dantų plokštelę, o dabar nešioja spec. treniruoklį - gumą sąkandžiui formuoti. prie plokštelės priprato per savaitę, niekur jam nespaudė ir neveržė. tik kadangi reikėjo kas savaitę pasukti ir praplėsti, tai kai pasukdavau, tą dieną sakydavo kad veržia dantukus, bet kitą dieną jau nebejausdavo. plokštelė praplėtė žandikaulį tikrai efektyviai. šiaip mes lankomės pas mokamus ortodontus Vilniuje Denticijoje. nepigu, bet man atrodo patikimiau. man vaikystėj netikę valdiški ortodontai dantis tik sugadino  O kaip dėl kalbėjimo, ji man šneka kažkaip sukandus dantis. O 8 mėn- tai čia labai trumpai, nes mums sakė kokius 3 metus reiks. Nors apatiniai dantukai patys išsilygino, kol atėjo eilė plokštelei. Beje dar- ar valgyt su ja galima. Dabar tai vis išsiiminėjam. Ar dėl higėnos tiesiog geriau to nedaryti?
*GAILĖ*
2007 01 20, 22:22
biški švepluodavo pradžioj, paskui apsuprato. valgant visada išsiimdavom, o po valgio būtinai išsivalyti dantis (nebūtinai kaskart su pasta, svarbu su šepetuku), kartkartėmis galima išplauti plokštelę su protezų skysčiu, jis dezinfekuoja. kaskart išsiėmus plokštelę, ją būtiną nuplauti tekančiu vandeniu, nes kitaip atsiras seilių akmenų, kurie smirdi ir niekuom nenusivalo. 2 kartus per dieną plokštelę reikia valyti su šepetėliu ir pasta. nešiojom neilgai, nes prasiplėtė žandikaulis tiek, kiek reikėjo. daugiau plėst nebegalima buvo, nes būtų neproporcingai mažas apatinis žandikaulis. dabar nešiojam treniruoklį sąkandžiui, o po 2 metų, kai išdygs visi dantys, 2 šalinsim viršuj ir dėsim breketus. na tokį planą ortodontė turi mūsų dantims, bet laikui bėgant jis gali keistis.
QUOTE(ingalp @ 2007 01 20, 22:22) biški švepluodavo pradžioj, paskui apsuprato. valgant visada išsiimdavom, o po valgio būtinai išsivalyti dantis (nebūtinai kaskart su pasta, svarbu su šepetuku), kartkartėmis galima išplauti plokštelę su protezų skysčiu, jis dezinfekuoja. kaskart išsiėmus plokštelę, ją būtiną nuplauti tekančiu vandeniu, nes kitaip atsiras seilių akmenų, kurie smirdi ir niekuom nenusivalo. 2 kartus per dieną plokštelę reikia valyti su šepetėliu ir pasta. nešiojom neilgai, nes prasiplėtė žandikaulis tiek, kiek reikėjo. daugiau plėst nebegalima buvo, nes būtų neproporcingai mažas apatinis žandikaulis. dabar nešiojam treniruoklį sąkandžiui, o po 2 metų, kai išdygs visi dantys, 2 šalinsim viršuj ir dėsim breketus. na tokį planą ortodontė turi mūsų dantims, bet laikui bėgant jis gali keistis. Ačiū už informaciją, labai. Na bet man tas sveikų dantų rovimas, kažkaip nekaip skamba, na bet jau jie geriau žino, ką daryti. Ačiū.
*GAILĖ*
2007 01 21, 18:44
QUOTE(tsima @ 2007 01 21, 16:52) Ačiū už informaciją, labai. Na bet man tas sveikų dantų rovimas, kažkaip nekaip skamba, na bet jau jie geriau žino, ką daryti. Ačiū.  man irgi nepatinka tas rovimas, bet sako kitaip netilps  tai ką aš žinau, gal ir nėra kitos išeities
Mano sūnus pie viršutinio žandikaulio plokštelių priprato per vieną dieną. Net ir nelabai šveplavo, pamenu. Bet tai buvo prieš 4 metus. Dabar jam ir vėl tenka nešioti plokšteles, tik šį kartą ir ant viršutinių, ir ant apatinių dantų. Dabar vargšas vaikas prie plokštelių pratinosi labai ilgai. Su seilėtekiu ir baisiu šveplavimu kovojo kokį mėnesį. Kad greičiau "išmoktų" kalbėti, garsiai skaitė knygas... O kur dar dantų skausmas! Jį malšinom ledais, tikrai veiksminga priemonė, rekomenduoju. Ir dabar, kai sūnui paveržia plokšteles, į šaldiklį įmetų dėžutę ledų. Kai labai skauda, vaikas sučiulpia porą šaukštų ir jam palengvėja.
QUOTE(Svelnute @ 2007 01 22, 16:21) Mano sūnus pie viršutinio žandikaulio plokštelių priprato per vieną dieną. Net ir nelabai šveplavo, pamenu. Bet tai buvo prieš 4 metus. Dabar jam ir vėl tenka nešioti plokšteles, tik šį kartą ir ant viršutinių, ir ant apatinių dantų. Dabar vargšas vaikas prie plokštelių pratinosi labai ilgai. Su seilėtekiu ir baisiu šveplavimu kovojo kokį mėnesį. Kad greičiau "išmoktų" kalbėti, garsiai skaitė knygas... O kur dar dantų skausmas! Jį malšinom ledais, tikrai veiksminga priemonė, rekomenduoju. Ir dabar, kai sūnui paveržia plokšteles, į šaldiklį įmetų dėžutę ledų. Kai labai skauda, vaikas sučiulpia porą šaukštų ir jam palengvėja.  Na pas mus tik viršuj, bet toks jausmas, kad kalbėdama bijo išsižioti. Na dar tik savaitė, tikiuosi, kad pripras. Aš supratau, kad kalbėti ir skaityti su plokštele turi taip pat gerai, kaip ir be jos, ir neturi jaustis jokio šveplavimo. Ar vis dėlto yra skirtumas su ir be plokštelės?
QUOTE(tsima @ 2007 01 22, 23:46) Na pas mus tik viršuj, bet toks jausmas, kad kalbėdama bijo išsižioti. Na dar tik savaitė, tikiuosi, kad pripras. Aš supratau, kad kalbėti ir skaityti su plokštele turi taip pat gerai, kaip ir be jos, ir neturi jaustis jokio šveplavimo. Ar vis dėlto yra skirtumas su ir be plokštelės?  Po beveik penkių mėnesių plokštelių nešiojimo praktiškai nebesigirdi jokio šveplavimo. O šiaip tai tikrai ilgai girdėjosi... Labai gaila vaiko būdavo  Nelabai koks jausmas turėtų būti, kai tikra motina nesupranta, ką sūnus sako, ir vis klausinėja "ką? ką?" O kad vaikas per savaitę nepriprato prie plokštelės, manau, normalu. Ypač jei kompleksuoja, vengia kalbėti... Čia tik praktikos reikia ir viskas bus gerai!
QUOTE(Svelnute @ 2007 01 23, 00:49) Po beveik penkių mėnesių plokštelių nešiojimo praktiškai nebesigirdi jokio šveplavimo. O šiaip tai tikrai ilgai girdėjosi... Labai gaila vaiko būdavo  Nelabai koks jausmas turėtų būti, kai tikra motina nesupranta, ką sūnus sako, ir vis klausinėja "ką? ką?" O kad vaikas per savaitę nepriprato prie plokštelės, manau, normalu. Ypač jei kompleksuoja, vengia kalbėti... Čia tik praktikos reikia ir viskas bus gerai!  Na, taip, ir aš galvoju, kad turi priprasti, tik jau tie valdiški ortodontai, aišku gal nevisi- galėtų būti ir malonesni, ir negailėti informacijos, bet matyt ir tai kainuoja. Mums nepasisekė su gydytoja, užregistravom pas bet ką, nes nežinojau nei vienos pavardės, kad pati galėčiau pasirinkti. Tiesiog niekad nebuvom su jais susidūrę.Nėra, ką ir kalbėt apie mūsų mediciną.
-niekas-
2007 01 23, 15:28
Ar jums davė tokį rakčiuką? kas kiek laiko paveržti? tai manau jei vaikui labai nemalonu gali truputėlį atlaisvinti gal per daug užveržė?  jug visi klysta.Mano dukra nešioja taip pat viršuje, iš pradžių sakė, kad jaučia nemalonų tempima, bet tik keleta dienų.O dabar atsitiko nelaimė  nežinau ka daryti.Kaip visada valgydama išsiėmė isidėjo į kišene ir pamiršo pradėjo žaisti voliotis ir sulaužė.Taip gražiai lygiai perskilo pusiau niekas nesusiklaipė tik pati ta plasmasė pertrūko.Kur galima susitaisyti o jei suklijuočiau pat tais ,,japoniškais,, ar nieks neatsitiktų.Mes darėmės Kaune klinikose
QUOTE(čik-čirik @ 2007 01 23, 15:28) Ar jums davė tokį rakčiuką? kas kiek laiko paveržti? tai manau jei vaikui labai nemalonu gali truputėlį atlaisvinti gal per daug užveržė?  jug visi klysta.Mano dukra nešioja taip pat viršuje, iš pradžių sakė, kad jaučia nemalonų tempima, bet tik keleta dienų.O dabar atsitiko nelaimė  nežinau ka daryti.Kaip visada valgydama išsiėmė isidėjo į kišene ir pamiršo pradėjo žaisti voliotis ir sulaužė.Taip gražiai lygiai perskilo pusiau niekas nesusiklaipė tik pati ta plasmasė pertrūko.Kur galima susitaisyti o jei suklijuočiau pat tais ,,japoniškais,, ar nieks neatsitiktų.Mes darėmės Kaune klinikose Rakčiuką davė, sakė, kas savaitę veržti,ryt tai darysim pirmą kartą.Bus matyt, mums tai kalbėjimui labai trukdo, taip lyg ir nebejaučia. Šiaip tai gydytoja sakė, kad bendrausim visus 3 metus, kas mėn.reiks pasirodyt. Manau, kad nelabai tinka klijuoti, turėtų pagaminti naują, tik ko gero reiks susimokėti.Na tie klijai-chemija, o plokštelė pastoviai burnytėj, manau eikit pas savo gydytoją, bent jau pasiskambinkit.Mes irgi buvom ten prie klinikų, kur ortodontai įsikūrę tokiam bendrabutį.
QUOTE(čik-čirik @ 2007 01 23, 16:28) O dabar atsitiko nelaimė  nežinau ka daryti.Kaip visada valgydama išsiėmė isidėjo į kišene ir pamiršo pradėjo žaisti voliotis ir sulaužė.Taip gražiai lygiai perskilo pusiau niekas nesusiklaipė tik pati ta plasmasė pertrūko.Kur galima susitaisyti o jei suklijuočiau pat tais ,,japoniškais,, ar nieks neatsitiktų.Mes darėmės Kaune klinikose Kadangi mano bernas nepasižymi tvarkingumu, tai savo plokšteles jau du kartus buvo sulaužęs (irgi plastmases). Tai niekur nedingom, vežėm plokšteles ortodontei, gamino mums naujas plastmases, o metaliukus naudojo tuos pačius, todėl kaina nelabai kandžiojosi. Jei pati plokštelė mums kainavo 350 Lt, tai tos plastmasės pagaminimas, berods, 60 Lt. Apie naminį klijavimą man ir mintis nebuvo atėjus! Kažkodėl galvoju, kad burnoj laikyti suklijuotą daktą nėra labai gerai. Juk jau įrodyta, kad net "sidabrinės" plombos kažką išskiria ir kenkia organizmui, o čia juk būtų neaiškios kilmės klijai. Gal nerizikuokit
Dar klausimėlis. Nusipirkom dezinfekcijai tablečių Protefix, bet kadangi pirkome be dėžutės, tai nelabai žinom, kaip naudotis, kiek laiko mirkyti plokštelę, ar reikia po to nuplauti švariu vandeniu prieš dedant i burną?
Mes plokštelę nešiojam jau 2 mėn. , nes mums netaisiklingas sąkandis.Ortodontė griežtai prisakė plokštelę nešioti visą parą galima išsiimt tik valant .Graudu buvo žiūrėti į vaiką pirmas tris paras švepluoja , valgyt nemoka tai ko tik aš nedariau ir maistą pjausčiau ir košeles dariau. Vieną diena rimtai prisėdau ir pasakiau jei nesimokysi normaliai valgyt negausi savaitę kompiuterio ( čia didžiausia bausmė kokią gali skirt mama  ) .It ką manot mano vyrukas pradėjo normaliai valgyt .o kad plokštelė veržtu dantukus tai nesiskundžia, tik kai būna darželyje vis reikia primint kad nepamirštų išsivalyti dantukų ir plokštelės.Plokštelę valom paprastai su dantų pasta ir šepetėliu tik stengiusi pirkti brangesnę vaikišką dantų pastą.
QUOTE(Linnaa @ 2007 01 30, 22:21) Mes plokštelę nešiojam jau 2 mėn. , nes mums netaisiklingas sąkandis.Ortodontė griežtai prisakė plokštelę nešioti visą parą galima išsiimt tik valant .Graudu buvo žiūrėti į vaiką pirmas tris paras švepluoja , valgyt nemoka tai ko tik aš nedariau ir maistą pjausčiau ir košeles dariau. Vieną diena rimtai prisėdau ir pasakiau jei nesimokysi normaliai valgyt negausi savaitę kompiuterio ( čia didžiausia bausmė kokią gali skirt mama  ) .It ką manot mano vyrukas pradėjo normaliai valgyt .o kad plokštelė veržtu dantukus tai nesiskundžia, tik kai būna darželyje vis reikia primint kad nepamirštų išsivalyti dantukų ir plokštelės.Plokštelę valom paprastai su dantų pasta ir šepetėliu tik stengiusi pirkti brangesnę vaikišką dantų pastą. Nu čia tai geras. Mums liepė nešiot nemažiau 16valandų,valgyti-tikrai be plokštelės,netgi į mokyklą eina be jos,nes su miego valandom mes ir įsitenkam į tą 16 valandų. Kaip čia jums taip įdomiai-net valgyt su plokštele?
QUOTE(tsima @ 2007 01 30, 17:24) Dar klausimėlis. Nusipirkom dezinfekcijai tablečių Protefix, bet kadangi pirkome be dėžutės, tai nelabai žinom, kaip naudotis, kiek laiko mirkyti plokštelę, ar reikia po to nuplauti švariu vandeniu prieš dedant i burną?  Protefix tablete reikia istirpinti mazdaug stiklineje vandens, 10-ciai minuciu pamerkti ploksteles, paskui jas nuvalyti su dantu sepeteliu ir pasta. Viskas. Mes ta darom kasdien, nors, manau, galima ir reciau Papildyta:QUOTE(Linnaa @ 2007 01 30, 23:21) Mes plokštelę nešiojam jau 2 mėn. , nes mums netaisiklingas sąkandis.Ortodontė griežtai prisakė plokštelę nešioti visą parą galima išsiimt tik valant .Graudu buvo žiūrėti į vaiką pirmas tris paras švepluoja , valgyt nemoka tai ko tik aš nedariau ir maistą pjausčiau ir košeles dariau. Vieną diena rimtai prisėdau ir pasakiau jei nesimokysi normaliai valgyt negausi savaitę kompiuterio ( čia didžiausia bausmė kokią gali skirt mama  ) .It ką manot mano vyrukas pradėjo normaliai valgyt .o kad plokštelė veržtu dantukus tai nesiskundžia, tik kai būna darželyje vis reikia primint kad nepamirštų išsivalyti dantukų ir plokštelės.Plokštelę valom paprastai su dantų pasta ir šepetėliu tik stengiusi pirkti brangesnę vaikišką dantų pastą. Cia tai absurdas! Sakau is savo patirties. Kadangi maniskis ploksteles nesioja jau antra karta, tai jau si ta zinau Pirmoji ortodonte mums irgi liepe neissiimti ploksteliu valgant ir rezultatas - po poros metu nesiojimo 6 plombos! O dabartine orotdonte grieztai uzdraude valgyti su plokstelem, net sulciu su minkstimu (pvz. apelsinu) negalima gerti ju neissiemus! Visu pirma, ploksteles apsinesa maisto likuciais ir pradeda nemaloniai "kvepeti", o visu antra - ir svarbiausia! - tie maisto likuciai veikia dantu emali ir gadina dantukus!
QUOTE(Svelnute @ 2007 02 01, 10:19) Protefix tablete reikia istirpinti mazdaug stiklineje vandens, 10-ciai minuciu pamerkti ploksteles, paskui jas nuvalyti su dantu sepeteliu ir pasta. Viskas. Mes ta darom kasdien, nors, manau, galima ir reciau Papildyta:Cia tai absurdas! Sakau is savo patirties. Kadangi maniskis ploksteles nesioja jau antra karta, tai jau si ta zinau Pirmoji ortodonte mums irgi liepe neissiimti ploksteliu valgant ir rezultatas - po poros metu nesiojimo 6 plombos! O dabartine orotdonte grieztai uzdraude valgyti su plokstelem, net sulciu su minkstimu (pvz. apelsinu) negalima gerti ju neissiemus! Visu pirma, ploksteles apsinesa maisto likuciais ir pradeda nemaloniai "kvepeti", o visu antra - ir svarbiausia! - tie maisto likuciai veikia dantu emali ir gadina dantukus!  Ačiū už info. Na man irgi atrodo apsurdas su plokštele valgyt. Gi užsilikęs maistas genda ir kvapas turėtų būti ne koks burnytėj.
Na mes po kiekvieno valgymo plokštelę ir dantukus labai kruopščiai išsivalom su dantų pastą .Mano draugės berniukui tiesina viršutinius dantukus jie lankosi pas kitą ortodontą, bet jie plokštelę nešioja visą parą ir su ja valgo.
QUOTE(Linnaa @ 2007 02 01, 14:19) Na mes po kiekvieno valgymo plokštelę ir dantukus labai kruopščiai išsivalom su dantų pastą .Mano draugės berniukui tiesina viršutinius dantukus jie lankosi pas kitą ortodontą, bet jie plokštelę nešioja visą parą ir su ja valgo. Kiek daktarų, tiek turbūt ir nuomonių.
Sveikos, maniškis irgi nešioja viršutinių dantukų plokštelę. Jau nuo rugsėjo. Lankomės pas ortodontą M. Šarvą. Nešioja dėl to, kad susigražinti ir išsaugoti iškritusio antro krūminio vietą. Krūminis iškrito gal 6 metų, o turėtų 9-10 metų gal. Tai dabar tikriausiai tol ir nešios, kol išdygs. Pratinimas pas mus buvo toks: pirmą savaitę tik naktimis, antrą savaitę naktim ir dienom, bet nevalgyti su plokštele, o paskui, nuo trečios savaitės, jau nuolat nešioti. Ir kažkaip nekyla problemų, priprato greitai, švepluot nustojo irgi greitai. Dar kurį laiką leidau chore dainuot be, bet paskui jis net pamiršdavo, kad yra plokštelė. Viena bėda - negali valgyt kramtomos gumos  Valo pats, bet tik paraginus. Tai dažniausiai gaunasi 1x dienoj. Kartais dar nuvarau išsiskalauti. Bet jokio pašalinio kvapo nei iš burnos, nei nuo plokštelės nėr. Kad nesulaužytų, maniškis turi tokią plastmasinę dėžutę, davė gydytojas. Ir griežtai pasakyta, kad jei plokštelė ne burnoj, tai turi būti dėžutėj. O jūsiškių plokštelės irgi tokios spalvotos, su visokiom žvaigždutėm? Palyginti su mūsų laikais, tai labai fainos dabar. Maniškis mokykloj visiems vaikams aprodęs, pasigyręs. O ir daktaras pradžioj vis pabrėždavo, kad plokštelė jėga  Labai vaiką nuteikė nesidrovėti, džiaugtis.
QUOTE(Degutė @ 2007 02 01, 21:00) Sveikos, maniškis irgi nešioja viršutinių dantukų plokštelę. Jau nuo rugsėjo. Lankomės pas ortodontą M. Šarvą. Nešioja dėl to, kad susigražinti ir išsaugoti iškritusio antro krūminio vietą. Krūminis iškrito gal 6 metų, o turėtų 9-10 metų gal. Tai dabar tikriausiai tol ir nešios, kol išdygs. Pratinimas pas mus buvo toks: pirmą savaitę tik naktimis, antrą savaitę naktim ir dienom, bet nevalgyti su plokštele, o paskui, nuo trečios savaitės, jau nuolat nešioti. Ir kažkaip nekyla problemų, priprato greitai, švepluot nustojo irgi greitai. Dar kurį laiką leidau chore dainuot be, bet paskui jis net pamiršdavo, kad yra plokštelė. Viena bėda - negali valgyt kramtomos gumos  Valo pats, bet tik paraginus. Tai dažniausiai gaunasi 1x dienoj. Kartais dar nuvarau išsiskalauti. Bet jokio pašalinio kvapo nei iš burnos, nei nuo plokštelės nėr. Kad nesulaužytų, maniškis turi tokią plastmasinę dėžutę, davė gydytojas. Ir griežtai pasakyta, kad jei plokštelė ne burnoj, tai turi būti dėžutėj. O jūsiškių plokštelės irgi tokios spalvotos, su visokiom žvaigždutėm? Palyginti su mūsų laikais, tai labai fainos dabar. Maniškis mokykloj visiems vaikams aprodęs, pasigyręs. O ir daktaras pradžioj vis pabrėždavo, kad plokštelė jėga  Labai vaiką nuteikė nesidrovėti, džiaugtis. Na mūsų tokia avietinės spalvos,bet be žvaigždučių. O tai kad tų grožių visai nesimato, o tas metaliukas ant priekinių dantukų pas mus labai matosi. Ar taip ir turi būti?
QUOTE(tsima @ 2007 02 01, 21:34) Na mūsų tokia avietinės spalvos,bet be žvaigždučių. O tai kad tų grožių visai nesimato, o tas metaliukas ant priekinių dantukų pas mus labai matosi. Ar taip ir turi būti?  Maniškio plokštelė iš trijų spalvų - mėlynos, raudonos ir geltonos. Ir dar su žvaigžde. Aišku, viso to nesimato, bet galima parodyti išsiėmus. Kai nuėmė antspaudą, tai gyd tik leido vaikui pačiam pasirinkti 3 spalvas. Manęs jau net neklausė. Žvaigždę taip pat. O priekinė vielutė matosi, ale nieko tokio. Netrukdo. Maniškis nekompleksuoja. Ir čia gydytojo dėka.
QUOTE(Degutė @ 2007 02 01, 21:55) Maniškio plokštelė iš trijų spalvų - mėlynos, raudonos ir geltonos. Ir dar su žvaigžde. Aišku, viso to nesimato, bet galima parodyti išsiėmus. Kai nuėmė antspaudą, tai gyd tik leido vaikui pačiam pasirinkti 3 spalvas. Manęs jau net neklausė. Žvaigždę taip pat. O priekinė vielutė matosi, ale nieko tokio. Netrukdo. Maniškis nekompleksuoja. Ir čia gydytojo dėka. Nu ale ir šaunuolis jūsų gydytojas,maniškė bijo mūsiškės daktarės,man ji irgi žiauriai nesimpatiška,galvoju,gal reikia pereiti,kur privačiai,nes atrodo ilgokai su jais reikia bendrauti. O kiek kainuoja vizitas pas ortodontą, kada eini tik konsultuotis,kai jau nereikia gaminti plokštelės?
QUOTE(tsima @ 2007 02 02, 10:40) Nu ale ir šaunuolis jūsų gydytojas,maniškė bijo mūsiškės daktarės,man ji irgi žiauriai nesimpatiška,galvoju,gal reikia pereiti,kur privačiai,nes atrodo ilgokai su jais reikia bendrauti. O kiek kainuoja vizitas pas ortodontą, kada eini tik konsultuotis,kai jau nereikia gaminti plokštelės?  Mes Panevėžyje mokam 10 lt. už vizitą.
QUOTE(tsima @ 2007 02 02, 09:40) Nu ale ir šaunuolis jūsų gydytojas,maniškė bijo mūsiškės daktarės,man ji irgi žiauriai nesimpatiška,galvoju,gal reikia pereiti,kur privačiai,nes atrodo ilgokai su jais reikia bendrauti. O kiek kainuoja vizitas pas ortodontą, kada eini tik konsultuotis,kai jau nereikia gaminti plokštelės?  30Lt už 5 min vizitą. Reikia eiti kas mėnesį.
Na, va-mėnesį atnešiojom plokštelę, kalbėt dar gerai neišmokom, bet akivaizdus pasikeitimas dantukuose tikrai matosi. Ar čia taip sparčiai visiems jie lyginasi?
QUOTE(tsima @ 2007 02 20, 10:23) Na, va-mėnesį atnešiojom plokštelę, kalbėt dar gerai neišmokom, bet akivaizdus pasikeitimas dantukuose tikrai matosi. Ar čia taip sparčiai visiems jie lyginasi?  Kur dingote visos?
Vilmoshka
2007 02 27, 16:13
Sveikos. Ir mes "plokštelininkės"  Lankomės Vilniuje, Denticijoje. Dukros sąkandis buvo netaisyklingas, todėl teko užsisakyti plokšteles - ir viršutinę, ir apatinę. Papuolėm pas puikią gydytoją (turbūt Denticijoje visos tokios puikios)  Plokštelių spalvas dukra galėjo pasirinkti pati. Iš pat pradžių šveplavo, ir labai stipriai. Tačiau priprato, kas 1,5-2 mėn. apsilankom pas gydytoją, kas savaitę plokšteles pasukam. Pasukus plokšteles kokį pusvalandį būna visiška švepliukė  Tačiau rezultatas akivaizdus. Šypsena jau dabar labai graži Darome pratimus, plekšnojam liežuviu į gomurį. Aišku, seilių burnoje visą laiką pilna, nes su plokštelėm labai nepatogu jas nuryti, kalba nelabai aiški, tačiau jau apsipratom, stengiamės daryti viską taip, kaip reikia  Gydytoja labai gražiai viską paaiškino, papasakojo, pačios plokštelės superinės, todėl jokio komplekso jas nešiojant dukra neturi. Tiesiog mokykloje deklamuodama eilėraščius, plokšteles išsiima (tam skirta speciali dėžutė). Mums patarė šitas plokšteles nešioti tol, kol "sunešiosim"  , na kol jos neperlūš  Tai va. Nešiojam jau 8-9 mėn. Manome, kad dar kokius 3-4 mėn. panešiosim. Po to nešiosim "traning'us" - tik nakčiai ir porai valandų per dieną. Ką darysim paskui, bus matyt. Maniškė plokšteles nešioja labai noriai, jos labai gražios, spalvotos, su blizgučiais  Kad tos vielutės matosi, jokio komplekso neturi. Jai gražu. Mums irgi  Valgome GRIEŽTAI be plokštelių, net geriam be plokštelių, nes pagėrus kokių saldžių sulčių, viskas nusėda. Pavalgius praskalauja ir burną, ir plokšteles. Plokšteles valome kaip ir dantukus - rytą vakarą, kasdien skalaujame. Tai va. Sėkmės ir gražios šypsenos
Mamytės,kiek mokėjot už plokštelę Kaune prie klinikų ortodontams? Mum irgi jos reiks atrodo apatiniam žandikauliui.Tai gydytoja,beje ,kaip man pasirodė,tai tokia grubi,pasakė,kad jei pateksim į kažkokį tarpą,tai bus nemokamai,o jei ne ,tai apie170 lt.
QUOTE(emma @ 2007 03 21, 14:18) Mamytės,kiek mokėjot už plokštelę Kaune prie klinikų ortodontams? Mum irgi jos reiks atrodo apatiniam žandikauliui.Tai gydytoja,beje ,kaip man pasirodė,tai tokia grubi,pasakė,kad jei pateksim į kažkokį tarpą,tai bus nemokamai,o jei ne ,tai apie170 lt. Taip ir yra-mums tą patį sakė, kiek supratau, kad labai skubėti dėti tas plokšteles neverta. Kai mes buvome 7m.nuėję, sakė reiks viršuj ir apačioj ir apie kainas tą patį, ką jums. Nemokamų tada nebuvo, mes nusprendėm palaukti kol bus, beveik metus neskambinau, o kai pasirodėm, buvo nemokamų, o ir apatinės nebereikėjo, nes patys dantukai apsilygino. Mokama ar nemokama kokybės atžvilgiu-vienodos, aš pradžioj tik dėl to ir pergyvenau, galvojau gal nemokamaos kokios prastesnės, bet ne. o dėl tų nemokamų-būna jų ten dažnai ir nemažai, nereikia ten tos daktarė sklausyti, geriau dažniau pasiskambinėti ir paklausinėti registratūroje, ar yra, jei skubu.
TSIMA,ačiū.Net nežinojau,kad registratorės ką nors žino apie tas nemokamas plokšteles,reiks pabandyt paskambint.Mes buvom sausio mėn.tai daktarė tik apžiūrėjo ir pasakė,kad jei norim plokštelės,tai pasiskambint balandžio mėnesį jai į kabinetą.Mano vaikui tai apatiniai krūminiai vienam šone pasvirę į burnos vidų,tai sakė,kad apie 12 val.reiks nešiot plokštelę.
QUOTE(emma @ 2007 03 22, 08:07) Mes buvom sausio mėn.tai daktarė tik apžiūrėjo ir pasakė,kad jei norim plokštelės,tai pasiskambint balandžio mėnesį jai į kabinetą.Mano vaikui tai apatiniai krūminiai vienam šone pasvirę į burnos vidų,tai sakė,kad apie 12 val.reiks nešiot plokštelę. Man tai labai įdomiai skamba "jei norim plokštelės". Tai ar ne gydytojas turi nuspręsti - reikia jos ar ne. O ne ar tėvai nori Pas mus stomatologė pasakė, kad reiks, nusiuntė pas ortodontą - tas irgi - būtinai reiks. Aš dar ėjau pas kelis kitus konsultacijai - gal visdėlto apsieisim, gal treinerio užteks, nenorėjau aš tos plokštelės vaikui. Bet gavau vieningą nuomuonę - kitaip nebus. Nors maniškio tai dantys ne kreivi, tiesiog per anksti iškrito krūminis ir reik jam išsaugoti vietą. Ir buvo pasakyta ateiti 3-4 savaitės prieš pirmą klasę, kad vaikas spėtų apsiprasti. O gal jums treineris tinktų? Jo nereik nešioti dieną, užtenka naktį. Vaikui tai patogiau.
QUOTE(emma @ 2007 03 22, 08:07) TSIMA,ačiū.Net nežinojau,kad registratorės ką nors žino apie tas nemokamas plokšteles,reiks pabandyt paskambint.Mes buvom sausio mėn.tai daktarė tik apžiūrėjo ir pasakė,kad jei norim plokštelės,tai pasiskambint balandžio mėnesį jai į kabinetą.Mano vaikui tai apatiniai krūminiai vienam šone pasvirę į burnos vidų,tai sakė,kad apie 12 val.reiks nešiot plokštelę. O numerį, kurį duoda ir yra registratūros, tik jos paskui klausia pas kokią gydytoją buvot ir sujungia su kabinetu.
Degute,apie treinerius daktarė nieko neminėjo,kas tai per daiktas aš pati neseniai pasižiūrėjau internete.Daktarė tik paklausė ar norėsit gydyt,kai pasakiau ,kad tam ir atvažiavom ,klausė ko noriu ar plokštelės ar briketų.Bet kaip aš pati suprantu ,tai vaikam,kurių išdygę ne visi nuolatiniai dantys briketų nededa.Aš pasakiau ,kad dėsimės plokštelę.
QUOTE(emma @ 2007 03 23, 07:56) Degute,apie treinerius daktarė nieko neminėjo,kas tai per daiktas aš pati neseniai pasižiūrėjau internete. O apie treinerį pasiklauskite papildomai. Gal ne visi gyd su jais dirba. Jis minkštesnis, irgi taisyklingai formuoja gomurį, per ilgesnį laiką dantukus taip pat atstato į vietas. Aišku, gal ne visoms problemoms spręsti jis tinkamas, bet pasiklausti galima. I-nete radau kažkokius su dirželiu. Bet realiai esu mačiusi be jokių dirželių. Va, radau apie ortodontinius treinerius. O čia apie visus kitus.
d-oncek
2007 06 22, 21:49
QUOTE(Linnaa @ 2007 01 30, 22:21) Mes plokštelę nešiojam jau 2 mėn. , nes mums netaisiklingas sąkandis.Ortodontė griežtai prisakė plokštelę nešioti visą parą galima išsiimt tik valant .Graudu buvo žiūrėti į vaiką pirmas tris paras švepluoja , valgyt nemoka tai ko tik aš nedariau ir maistą pjausčiau ir košeles dariau. Vieną diena rimtai prisėdau ir pasakiau jei nesimokysi normaliai valgyt negausi savaitę kompiuterio ( čia didžiausia bausmė kokią gali skirt mama  ) .It ką manot mano vyrukas pradėjo normaliai valgyt .o kad plokštelė veržtu dantukus tai nesiskundžia, tik kai būna darželyje vis reikia primint kad nepamirštų išsivalyti dantukų ir plokštelės.Plokštelę valom paprastai su dantų pasta ir šepetėliu tik stengiusi pirkti brangesnę vaikišką dantų pastą. Kaip idomu.Tai kaip supratau cia ant pieniniu dantu?Jei i darzeli eina.Mano panai 11 m uzdejo,nors dantys baisus,bet lauke,kol sudygs nuolatiniai-pieninius dar 4turi. Papildyta:QUOTE(Degutė @ 2007 02 02, 16:48) 30Lt už 5 min vizitą. Reikia eiti kas mėnesį. Nieko sau lupa  Del to ir praso tankiai ateit  Mes sulaukem eiles ir kai pagamino,tai po menesio buvom,o dabar tik rudeni reikes
Laba diena, norim jungtis į Jūsų būrelį Mano dvylikamečiui sūnui netaisyklingas sąkandis ir dantukai kreivoki ("trūksta vietos", tai ir sulindę vienas ant kito). Šiandien buvom pas gydytoją. Tiesą sakant, įspūdis  Apie plokšteles net kalbėti nenorėjo - per didelis vaikas - tik briketai. Ir dar 2 dantis rauti, 2-3 metus nešioti briketus, po to 1,5 metų kažkas panašaus į plokštelę ir t.t. kaina 6 000 Lt. Nu ką aš žinau... Sūnus išvis šoke, sako jokių briketų ir aplamai ten daugiau neis Sakau, gal reikėtų dar kitam gydytojui pasirodyti? O gal ir tos nemokamos - valdiškos nėra jau toks blogis?  Tai norėjau paklausti, kur kreiptis dėl plokštelių Vilniuje? Ir nejaugi dvylikamečiui jau vien tik briketai?
QUOTE(Lung @ 2007 07 11, 19:43) Laba diena, norim jungtis į Jūsų būrelį Mano dvylikamečiui sūnui netaisyklingas sąkandis ir dantukai kreivoki ("trūksta vietos", tai ir sulindę vienas ant kito). Šiandien buvom pas gydytoją. Tiesą sakant, įspūdis  Apie plokšteles net kalbėti nenorėjo - per didelis vaikas - tik briketai. Ir dar 2 dantis rauti, 2-3 metus nešioti briketus, po to 1,5 metų kažkas panašaus į plokštelę ir t.t. kaina 6 000 Lt. Nu ką aš žinau... Sūnus išvis šoke, sako jokių briketų ir aplamai ten daugiau neis Sakau, gal reikėtų dar kitam gydytojui pasirodyti? O gal ir tos nemokamos - valdiškos nėra jau toks blogis?  Tai norėjau paklausti, kur kreiptis dėl plokštelių Vilniuje? Ir nejaugi dvylikamečiui jau vien tik briketai?  Na mums 9 metai-tai apie briketus nei kalbos nebuvo, gal čia priklauso nuo problemos sudėtingumo, bet kokiu atveju manau vertėtų išklausyti ir kitos nuomonės, ypač kai kalba eina apie tokius pinigus. O nemokamaos plokštelės jos tikrai neblogis, joslygiai tokios pačios kaip ir mokamos, tik gal iš mažiau spalvų gali vaikai pasirinkti, beja tų spalvų burnoje ir nesimato, kol plačiai neišsižioja, na dar kiek supratau,kad mokamos būna net su žvaigždutėm, širdutėm ar kelių spalvų, tai tik toks skirtumas. Ir jei eini privačiai už kiekvieną patikrinimą, ojis vyksta nuolat-reikia mokėti. Dėl Vilniaus- buvo čia ir vilniečių mamyčių, gal kuri atsilieps.
Kažin, o kokios trukmės eilės yra prie tų nemokamų plokštelių? Kaip suprantu, tuos dantukus lengvai stumdyti galima tik iki tam tikro amžiaus, paskui jau reik rimtesnių (ir brangesnių) priemonių. Ir jei laukti metus, kol gausi nemokamą, tai per tuos metus pamokėjus pinigų, jau galima ir rezultatus matyti.
QUOTE(Degutė @ 2007 07 12, 16:55) Kažin, o kokios trukmės eilės yra prie tų nemokamų plokštelių? Kaip suprantu, tuos dantukus lengvai stumdyti galima tik iki tam tikro amžiaus, paskui jau reik rimtesnių (ir brangesnių) priemonių. Ir jei laukti metus, kol gausi nemokamą, tai per tuos metus pamokėjus pinigų, jau galima ir rezultatus matyti. Mes laukėm gal pusmetį, beja kol laukėm apatiniai dantukai patys išsilygino, nes prieš pusmetį, kai pirmą kartą apžiūrėjo, sakė, kad reiks ir apatinės ir viršutinės plokštelės, o kai atėjo laikas- bereikėjo tik viršutinės plokštelės. Beja- pats turi skambinėti ir klausinėti, kada bus, bet man atrodo,kad Kaune tikrai jų būna nemažai.
QUOTE(tsima @ 2007 07 13, 10:24) Mes laukėm gal pusmetį, beja kol laukėm apatiniai dantukai patys išsilygino, nes prieš pusmetį, kai pirmą kartą apžiūrėjo, sakė, kad reiks ir apatinės ir viršutinės plokštelės, o kai atėjo laikas- bereikėjo tik viršutinės plokštelės. Beja- pats turi skambinėti ir klausinėti, kada bus, bet man atrodo,kad Kaune tikrai jų būna nemažai. Maniškio apatiniai dantukai, kai išdygo, irgi kreivi buvo, susisukinėję tokie. Ale gydytoja iš karto pasakė, kad jie susitvarkys patys, nieko nereik daryt.
QUOTE(Degutė @ 2007 07 12, 17:55) Kažin, o kokios trukmės eilės yra prie tų nemokamų plokštelių? Kaip suprantu, tuos dantukus lengvai stumdyti galima tik iki tam tikro amžiaus, paskui jau reik rimtesnių (ir brangesnių) priemonių. Ir jei laukti metus, kol gausi nemokamą, tai per tuos metus pamokėjus pinigų, jau galima ir rezultatus matyti. Mes laukem apie metus.per ta laika sudygo nuolatiniai.pirma dejo apatiniam dantim,nors man atrode kad reikia tik virsutiniam.po to dejo virsuje.priprato nesunkiai ir nesioti ilgai nereikejo.dabar panele turi grazius dantis
wiiddaa
2007 07 20, 14:01
QUOTE(Degutė @ 2007 07 12, 17:55) Kažin, o kokios trukmės eilės yra prie tų nemokamų plokštelių? Kaip suprantu, tuos dantukus lengvai stumdyti galima tik iki tam tikro amžiaus, paskui jau reik rimtesnių (ir brangesnių) priemonių. Ir jei laukti metus, kol gausi nemokamą, tai per tuos metus pamokėjus pinigų, jau galima ir rezultatus matyti. Mes laukėm pusantrų metų, bet as zinojau, kad mano panelei tikrai reikes (gime su nesuaugusiu gomuriu) ir zinojau, kad yra eiles, tai atsistojau i ja pries laika. Dabar jau metai kaip nesiojam. Sake reiks apie tris, o po to briketus... Gerai, kad mum priklausys nemokami su tokiu defektu...
straige
2007 07 26, 14:16
QUOTE(Lung @ 2007 07 11, 20:43) Laba diena, norim jungtis į Jūsų būrelį Mano dvylikamečiui sūnui netaisyklingas sąkandis ir dantukai kreivoki ("trūksta vietos", tai ir sulindę vienas ant kito). Šiandien buvom pas gydytoją. Tiesą sakant, įspūdis  Apie plokšteles net kalbėti nenorėjo - per didelis vaikas - tik briketai. Ir dar 2 dantis rauti, 2-3 metus nešioti briketus, po to 1,5 metų kažkas panašaus į plokštelę ir t.t. kaina 6 000 Lt. Nu ką aš žinau... Sūnus išvis šoke, sako jokių briketų ir aplamai ten daugiau neis Sakau, gal reikėtų dar kitam gydytojui pasirodyti? O gal ir tos nemokamos - valdiškos nėra jau toks blogis?  Tai norėjau paklausti, kur kreiptis dėl plokštelių Vilniuje? Ir nejaugi dvylikamečiui jau vien tik briketai?  Nezinau, ar galesiu pagelbeti, bet pasistengsiu. Kadangi as jau labai didelis vaikas (man jau seniai nebe niolika), o vaikysteje dantu tiesinimas prilygo gestapo kankinimams, tai pradejau nesioti ploksteles visai "brandziame" amziuje. Kadangi mano abu zandikauliai buvo "neteisingi", abu juos ir tiesino tarpzandikauliniu protezu. Pirmais menesiais negalejau ne tik kalbeti, bet net ir kvepuoti buvo sunkoka. Tai va, manau, kad jusu vaikeliui tikrai ne per velai nesioti ploksteles. Bet as ne medike. Pasikonsultuokit su kitais gydytojais. As bent jau vaikstau i Teatro g. esancia gydykla (Vilniuje). Jei noresite konkrecios informacijos, galesiu parasyti i AZ telefona ir pavarde gydytojos.
Gal kam pravers ir mūsų patirtis. Kai mum reikėjo, nemokamo ortodonto nebuvo (nežinau kokia situacija dabar). Akivaizdžiai mačiau, kad priekiniai sūnaus dantukai nelabai tiesūs, bet poliklinikos gydytoja liepė laukti, kol išaugs nuolatiniai. Norėjau išklausyti kitą nuomonę, tai ėjom į Žalgirio polikliniką. Problemų buvo ne viena - ir sąkandis blogas, ir žandikaulis per mažas pastoviems dantukams. Viršuje dėjo plokštelę, o apačioje nakčiai dėjo tokį lankelį, kuris padaro vietos žandikauliui. Tris metus pavargom, bet dabar dantukai gražūs. Aš ilgai svarsčiau ar tikrai mum to reikia, ar vaikas nešios, ar bus naudos. Dabar džiaugiuosi taip pasirinkus. Aišku, kad tai kainavo. Plokštelė, jos remontas, kiekvienas apsilankymas. Reikėjo ir vaikui vis priminti, kad gerai prisižiūrėtų. Bet manau verta, kad vaikai šypsotusi gražia šypsena
QUOTE(tsima @ 2007 01 20, 12:32) O kaip dėl kalbėjimo, ji man šneka kažkaip sukandus dantis. O 8 mėn- tai čia labai trumpai, nes mums sakė kokius 3 metus reiks. Nors apatiniai dantukai patys išsilygino, kol atėjo eilė plokštelei. Beje dar- ar valgyt su ja galima. Dabar tai vis išsiiminėjam. Ar dėl higėnos tiesiog geriau to nedaryti? Na, kaip jums dabar? Ar išmokot kalbėt, valgyt ir t.t.? Ar padėjo plokštelė, gal jau breketus nešiojat? Mes ir naudojamės nemokamomis ortodonto paslaugomis, ir tuo abejojam...
 Na va ir mums prireikė ortodonto pagalbos  . Eisiu su maže antradienį pasirodyti, o po to matysim ką lieps daryti. Odontologė davė siuntimą, sakė, kad neteisingas sąkandis O čia kodėl tiek ilgai tų plokštelių reikia laukti ? Jas ilgai gamina ?  Pasiskaičiau ankstesnius postus - po metus ir daugiau...Čia kažkokia eilinė anomalija Lietuvoj
juramare
2008 07 17, 21:31
Na pasidalinsim ir mes patirtim.Mes iš Kaišiadorių, mergaitei 8m, viršuje nuolatiniai iltiniai išdygo nevietoje kreivokai, tai mūsų odontologė išrašė siuntimą į Kauną prie Soboro pas ortodontus.Pirmą kart apsilankėm birželį, tai tik liepė du dantukus išraut viršuje,antrą kart važiavom liepos 2, primatavo,nulipdė iš molio tuos dantukus, ir va šiandien važiavom pasiimt plokštelės.Tai labai giežtai pasakė,kad VALGYTI SU PLOKŠTELE NEGALIMA, galima tik gerti, kas vakarą valantis dantukus ją išimti ir taip pat nuvalyti,kas dvi savaites paveržti su tokiu sraigteliu,ir kitas vizitas spalio mėn.Tai irgi vargšelė švepluoja,pirma diena šiandien,t raidės neištaria,seiles jai kažkodėl sunku nuryti.Tiesa,plokštelė nieko mums nekainavo, nes su siuntimu,bet ji pasakė mums,jei nebūsit geri, nepunktualūs, ar plokštelė suluš, tai tada mokėsit,nes sako,mums direktorius davė visišką laisvę spręsti,kas mokės už plokštelę, o kas ne Norėčiau paklausti,ar dar kas nors lankotės pas šiuos ortodontus prie Soboro Kaune, kokie rezultatai?
gamtos stebuklas
2008 07 23, 14:57
QUOTE(Ashai @ 2008 07 10, 10:15) O čia kodėl tiek ilgai tų plokštelių reikia laukti ? Jas ilgai gamina ? zinokit as apie tokias tik is cia isvis isgirdau  as pati matau, kad mums reikia(virsutiniai i prieki), tai vien konsultacijos puse metu laukt  tai galvoju nuvaziuot geriau pas privatu, tegul tas sutvarko, nes juk kuo ilgiau lauksiu,tuo igiau paskui nesiot reikes
|
|