Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: pavardė
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
Pages: 1, 2
arbuziuke
sveiki.
ka reikia daryti,kad vaikelis gautu tevelio pavarde,nes susituokti kaiptais dar nespejome,o leliukai jau beldziasi...
Bekasė
tevelis kartu su tavimi eina vaiko registruoti ir tenai uzpildo toki kaip ir prasymo blanka.

Reikes jusu abieju pasu ir pazymos apie vaiko gimima is ligonines.
SiDo
Pries tai tevelis turi nuvykti pas notara ir uzpildyti kazkokia tai tevystes pripazinimo forma, kuria patvirtina notaras, tada abu kartu su ta pazyma vykstate i CMI ir ten toliau uzpildote formalumus.

O geriausia tai susituokti iki vaiku gimimo - nereikes tiek formalizmo.
Bekasė
anksciau uztekdavo cmb uzpildyti ta prasyma - nereikejo notaro patvirtinimo.
SiDo
QUOTE (Silvute @ 2004 04 14, 15:50)
anksciau uztekdavo cmb uzpildyti ta prasyma - nereikejo notaro patvirtinimo.

Pagal naujaji CK, tevystes pripazinimo prasyma tvirtina notaras. O kaip ten realiai, tai nezinau, nes nebandziau.
mamulia
Is patirties-einat pas notara,surasot tevystes pripazinima,o tada i Metrikacijos biura wink.gif sekmes!
Happymother

NOREJAU PAKLAUST GAL NE I TEMA ISTEKEJAU IR MAN NEPATINKA MANO PAVARDE NIEKAIP NEPRIPRANTU PRIE JOS . ZINAU KAD GALIU DVI PAVARDES TURETI , O VAIKUI AR DVEJAS GALIU SUTEIKT . MANO BUVUSIA IR VYRO. OT IDOMU .GAL KAS ZINOT
Viktorija Civilyte - Gyliene
Del registacijos: pirma notaras, po to CM, t.y. ta procedura, ka jau issiaiskinot be manes.

Smurka
QUOTE (happymother @ 2004 04 14, 20:29)
NOREJAU PAKLAUST GAL NE I TEMA ISTEKEJAU IR MAN NEPATINKA MANO PAVARDE NIEKAIP NEPRIPRANTU PRIE JOS . ZINAU KAD GALIU DVI PAVARDES TURETI , O VAIKUI AR DVEJAS GALIU SUTEIKT . MANO BUVUSIA IR VYRO. OT IDOMU .GAL KAS ZINOT

Tai tu nori, kad tavo vaikas butu tipo Malakauskas -Kvarkauskas, o perspektyvoj tavo marti Pirdelyte - Malakauskiene - Kvarkauskiene (gi tokia perspektyva imanoma)??? laugh.gif Nu pati pagalvok, kaip atrodys tongue.gif
QUOTE (happymother @ 2004 04 14, 18:29)

Pati pavarde gali pasikeisti.
Vaiko pavarde gali buti tik viena. Mano studentai per paskaitas klausia O KODEL. Atsakyma turiu viena, kad per kuri laika nepavirstume i meksikiecius. Tarkim, as pati esu Civilyte - Gyliene. Vietoj mano bernu butu gimusi mergaite ir taptu Civilyte - Gylyte. Po to ji tekedama nutartu prie savo mergautines pavardes prisijungti vyro pavarde ir butu civilyte - gylyte - ???iene. Po keliu kartu mano pro pro pro vaikaiciai savo prisistatymui galetu skirti pusvalandi: as esu civilyte - gylyte - ???? - ??? ir taip toliau. Panasiai gaunasi ir su berniukais. Jei jis turetu mano ir vyto pavardes, jo zmona pasiliktu dar ir savo jau garantuotos 3
Smurka
nu cia teisininke biski inteligentiskiau paaiskino mano auksciau pateikta iliustracija (kuria dar galima isplesti) biggrin.gif
idomiausia, kad pacios atsakymas atejo, kai as rasiau savaji biggrin.gif
Eos
Tekedama pasilikau savo mergautine pavarde. Shiuo metu laukiuosi ir 2.gif aishku gaus tetes pavarde, todel su vyru pasvarstom, kad galbut ir man visgi reiketu pasikeisti pavarde. Tachiau jei atvirai, man nelabai norisi, nes tiesiog mergautine pavarde man skamba graziau nei vyro su galune -iene. Norechiau Jusu paklausti, ar gali kada man ir vaikui kilti kokiu problemu del skirtingu pavardziu? Achiu uz atsakyma.
SiDo
Teisiskai jokiu problemu neturi buti, nes tai tavo teise pasirinkti kokia pavarde turesi po santuokos.

Gali kilti nebent psichologines ir biurokratu zioplumo problemos - bet cia jau niekas nuo to neapsaugotas.
Happymother

jei tau yra skirtumas ,ka kas galvoja ? nesamone , spauk i viska , koks skirtumas , tik tiek ,kad kokia boba gali pagalvot ,kad tu netekejusi tik tiek . bet juk tau nesvarbu ,ka nori , tegu kas galvoja . atsimenu ,kaip tekejau , mano mociute liepe butinai keist pavarde , nesamone kazkokia . kad kasnors gink dieve nepagalvotu , kad as netekejusi su vaiku , gal tai tik senu zmoniu ismislas .
Eos
QUOTE (happymother @ 2004 05 28, 10:04)
jei tau yra skirtumas ,ka kas galvoja ? nesamone , spauk i viska , koks skirtumas , tik tiek ,kad kokia boba gali pagalvot ,kad tu netekejusi tik tiek . bet juk tau nesvarbu ,ka nori , tegu kas galvoja . atsimenu ,kaip tekejau , mano mociute liepe butinai keist pavarde , nesamone kazkokia . kad kasnors gink dieve nepagalvotu , kad as netekejusi su vaiku , gal tai tik senu zmoniu ismislas .

Tai jei butu buves skirtumas, kas ka galvoja, tai buchiau ish karto tapus -iene smile.gif Vyro mochiute irgi baisiai susirauke, kai santuoku rumuose ishgirdo, kad pasilieku savo pavarde.
Siaip mergautine pavarde problemu neturetu kelti. As asmeniskai pasidariau 2, nes pabodo kiekviena karta poliklinikoje irodineti, kad mano vaikai yra isties mano vaikai ir kad turiu teise gauti kortele. Mano maziai yra gyliukai, o as buvau civilyte. Dabar turiu 2 pavardes ir si problema isnyko
Gabija L
QUOTE (Viktorija Civilyte - Gyliene @ 2004 05 28, 23:57)
Siaip mergautine pavarde problemu neturetu kelti. As asmeniskai pasidariau 2, nes pabodo kiekviena karta poliklinikoje irodineti, kad mano vaikai yra isties mano vaikai ir kad turiu teise gauti kortele. Mano maziai yra gyliukai, o as buvau civilyte. Dabar turiu 2 pavardes ir si problema isnyko

Sveiki! O ka daryti kai vaikai turi pirmo sutuoktinio pavarde,o as turiu dvi pavardes-savo mergautine ir dar vyro is antros santuokos sad.gif
Gyvenam ne lietuvoje ir sunku irodyti ,kad cia mano vaikai.
Su vaiko metrikais (gimimo liudijimu) rysi visuomet imanoma irodyti. Taip pat turi teise atsikeisti pavarde i pirmojo sutuoktinio, taciau tai nebutu logiska
Mirtishe
as kaip ir EOS pasilikau mergautine pavarde, o dukros turi vyro pavarde. Nors siuo metu pavardes keisti neketinu, tiesiog idomu kokia procedura reikalinga norint prie savo mergautines prisijungti dar ir vyro pavarde?

Kuriuo atveju maziau keblumu jei prisijungciau antra pavarde (Mirtishe X_aite Y_iene), ar pakeisciau i dvi per bruksneli (Mirtishe X-_aite-Y_kiene) ? girdejau, kad sioks toks skirtumas yra..

aciu
mamaEgle
Po skyrybų pakeičiau pavardę i mergautinę, dukra liko su tėvo pavarde. Dabar tėvui yra neribotam laikui apribotos teisės. Ar galima mergaitei pakeisti pavrdę į mano mergautinę? Jei taip, tai kokių dokumentų tam reikia. Ačiū
del pwavardes pekeitimo ar kitos prijungimo geriausia kreiptis i civilines metrikacijos istaiga. Ten moterytes tiksliai susakys kokiu ir kiek dokumentu reikia
mamaEgle
QUOTE (Viktorija Civilyte - Gyliene @ 2004 06 14, 11:24)
del pwavardes pekeitimo ar kitos prijungimo geriausia kreiptis i civilines metrikacijos istaiga. Ten moterytes tiksliai susakys kokiu ir kiek dokumentu reikia

Buvau pas jas, tačiau pasakė, kad pagal naują CK negalima, kol jai nesueis 18 metų, tada galės pati pakeist. O nepilnamečiams nebent jei įsivaikins arba kai keičiau savo, tai būtų įrašę kartu į bylą. Bet kodėl? Juk pagal seną CK vaikui galima buvo pakeisti pavardę bet kada, net ir vienam. O dabar tėvystės teisės atimtos, o pavardė jo?
Mirtishe
CMB gali susakyti dok. sarasiuka, bet man labiau rupi kuri varianta pasirinkt g.gif
tikiuosi po atsotogu man atsakysite..
Papildyta @ [mergetime]1087297316[/mergetime]
CMB gali susakyti dok. sarasiuka, bet man labiau rupi kuri varianta pasirinkt g.gif
Papildyta @ [mergetime]1087297434[/mergetime]
QUOTE (Mirtishe @ 2004 06 15, 14:00)

Pairinkti koki pavardes derini tureti yra kiekvieno asmes apsisprendimas.
Man racionaliausia buvo 2 pavardes. Pagal mergautine pavarde mane zinojo profesineje srityje, todel man aktualu buvo ja islaikyti. Vyro pavarde prisijungiau, nes nenorejau jog skirtusi mano ir mano vaiku pavardes. Bet tai tik mano asmeniniai motyvai
raimute
QUOTE (Viktorija Civilyte - Gyliene @ 2004 06 17, 14:48)
[

ar yra toks istatymas lt kad motris negali tureti pavardes su galune {as}
as daug metu gyvenu ne lietuvoje ir turejau daug keblumu su savo pavarde{yte} nes man ambasadoje buvo pasakyta,kad naujas istatumas to neleidzia,o artejant dukrytes gimimui pradedu del to nerimauti

ACIU
Lietuvoje moterys su galune -as negali buti.
Tuokiantis ne Lietuvoje i santuokos liudijima buna irasoma pavarde identiska kaip ir vyro.
Jei vaikas bus registruojamas Lietuvoje bus yte arba aite arba ė (pvz Rudytė arba Rude). Del kitu valstybiu registracijos tvarkos pasakyti negaliu
FasolkosMama
Laba, suprantu, kad galiu kartotis savo klausimuose, bet vistik, kol nepateiksiu savo pacios padeties nieko ir nesuprasiu. Tai va, as esu studente, dirbti pradejau nuo geguzes 1 dienos, dekretines man priklauso nuo rugsejo 1. Neturiu as tu 6 men darbo patirrties, geriausiu atveju iseina 4 menesiai. Kur man kreiptis ir ar man skaiciuosis kokios nors motinystes ismokos nuo mano atlyginimo, ar ne.

Beje dar vienas klausymas, kokius dokumentus reikia pasiimti kreipiantis del vienkartines ismokos gimus vaikui.
ACIU smile.gif
KV
QUOTE (FasolkosMama @ 2004 07 05, 21:40)

Beje dar vienas klausymas, kokius dokumentus reikia pasiimti kreipiantis del vienkartines ismokos gimus vaikui.
ACIU  smile.gif

Gimus vaikiukui ligoninėje gausi pažymą, kurią nešies į MC registruodama vaikiuką (vienkartinę gali gauti tik po registracijos), tuomet eisi į pašalpų skyrių kur reikės abiejų tėvų pasų, jei pase nėra antspaudo gyvenamosios vietos deklaracijos, vaikiuko gyvenamosios vietos deklaracijos, gimimo liudijimą, metrikacijoje išduotos pažymos apie vaikiuko gimimą (nes ten paims ligoninės ir duos kitą) ir vaikiuką ant rankų kad niekur eilių nebūtų smile.gif

ir dar
Teisę gauti motinystės pašalpą už nėštumo ir gimdymo laikotarpį turi apdraustosios ligos ir motinystės socialiniu draudimu moterys, jeigu:
iki pirmos nėštumo ir gimdymo atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 3 mėnesių per paskutinius 12 mėnesių arba ne trumpesnį kaip 6 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą;
suteiktos nėštumo ir gimdymo atostogos.
Taigi jei darbovietė išleis Tu gausi pašalpą (turėtų per darbovietę viskas susitvarkyti)
sauluke
NORECIAU PAKLAUSTI, AR TIKRAI NEGALIMA DUKRAI SUTEIKTI PAVARDES BE -YTES, -AITES.
KAI REGISTRAVOM DUKRA KAUNE ATSAKYMAS BUVO ,KAD TIK TEISMO KELIU.
PASIRINKIMAS YRA TEKANT.
ACIU
Gabija L
Sveiki! Norejau paklausti,ar as galiu savo vaikams is pirmos santuokos pakeisti pavardes-pirma pavarde butu dabartinio vyro ir antra mano mergautine.As pati turiu dvi-savo mergautine ir vyro.Gyvenam Ispanijoje. Ex vyras del isivaikinimo rodo spyga mad.gif , bet del pavardziu pakeitimo kaip ir sutinkas thumbup.gif . Nuo ko reiketu pradeti tvarkytis,ar uztenka,kad jis notariskai patvirtintu jog sutinka,kad vaikams butu pakeistos pavardes??? g.gif Svarbi bet kokia nuomone!!!
Kleopatra
Noreciau suzinoti ar gali vaikas gauti tevo pavarde,jei mes su vaiko tevu nesame susituoke, vyras pripazista tevyste, nori duoti pavarde, sutinka vaika islaikyti...ar siuo atveju yra butina santuoka,kad...?
Atakapa
pavarde vaikas gali gauti bet kurio is tevu, nepriklausomai nuo to susituoke jie ar ne. Net jei vyras priestarauja pavardes davimui, teismui irodzius jo tevyste pavarde kiek zinau vaikui priklauso, jei to nori motina ...Zodziu santuoka vaiko tevo tikresniu tevu nepadaro
mamulia
galima. nueikite abu pas notara, jis parasys sutikima,o tada i metrikacijos biura duos gimimo liudijima,kuriame bus tevo pavarde wink.gif
Kleopatra
smile.gif Labai aciu uz patarimus
Malinka

Laba diena.

Noreciau suzinoti per kiek laiko nuo iregistruotos santuokos reiktu keisti pasa ir kitus dokumentus, jei priemiau vyro pavarde.
Sausio menesi susilauksime vaikelio, ar gali kilti juridiniu problemu,ir kokiu, jei iki gimsiant vaikeliui nepasikeisiu paso ir tuo paciu pavardes? Santuoka buvo registruota s.m. rugpjuti.

Aciu.
kasiopeja
QUOTE (Malinka @ 2004 09 13, 10:57)
Noreciau suzinoti per kiek laiko nuo iregistruotos santuokos reiktu keisti pasa ir kitus dokumentus, jei priemiau vyro pavarde.

Pasikeitus asmens duomenims, dokumentus reikia pasikeisti per menesi wink.gif
Etina
QUOTE (kasiopeja @ 2004 09 13, 11:07)
QUOTE (Malinka @ 2004 09 13, 10:57)

Pasikeitus asmens duomenims, dokumentus reikia pasikeisti per menesi wink.gif

as keiciu tik dabar, praejus 1,5 metu po pavardes pakeitimo. nebuvo jokiu priekaistu ar baudos
Malinka

O kaip su vaiko pavarde bus?
Upsiukas
manau ramiau butu pasikeist pavarde iki vaikelio gimimo...kam tos problemos?

civilineje metrikacijoje rekomendavo pasa pasikeisti per menesi g.gif nes kol pasa nauja pagamina, kol ka...
coco
QUOTE (Upsiukas @ 2004 09 13, 15:41)
manau ramiau butu pasikeist pavarde iki vaikelio gimimo...kam tos problemos?

civilineje metrikacijoje rekomendavo pasa pasikeisti per menesi g.gif nes kol pasa nauja pagamina, kol ka...

As tai irgi taip manau,nes gi vaiko gimimo liudijime mamos bus viena pavarde, tecio kita.Kam to reikia?
Kai nesiau savo pasa pavardei pakeisti,tai pareigune net uzklause,ar nebus per velai, jei per menesi ta pasa pagamins biggrin.gif ,nes pilvuzas tai jau didelis buvo smile.gif
sauluke
sakau gal sulauksiu atsakymo smile.gif rolleyes.gif
griegzde
As ir norejau pas teisininka paklausti del pavardes vaikui.
vyras paliko nescia moteri (jie nevede tik susimete), kai jinai pagimdys kieno pavarde gaus vaikas. Vyras net nerodo akiu. O jinai turi pavarde pirmo vyro. Tai kokia pavarde gaus vaikas.
_mamka_
Situacija tokia: mano busimo vyro pavarde ...-a. As noreciau lygiai tokia pacia tureti, be jokiu -iene ar -e. Kur reikia kreiptis. Gyvename Vilniuje. Ar reikes teismo sprendimo? I koki teisma kreiptis ir pries kiek laiko pries santuoka? O gal jau po jos? Aciu!
Shiduh
Jūsų pavardę dabartinę.
12345678
Sveikos,
zodziu tokia pas mane situacija.
Sausi isteku antra karta. Turiu 5 m. dukra. Po teismo su ex vyru, esu pasilikusi jo pavarde, t.y. - iene. O pasilikau ja del vieninteles priezasties dukra. Nes ji aisku irgi turi savo tevo, t.y. mano ex vyro pavarde. Nenorejau, kad darzelyje, o veliau m-kloje butu klausimu ir .t.t. As buvau tokioj panasioj situacijoj vaikysteje ir zinau kiek asaru isliejau kai vaikai irodinejo, kad mano mama yra ne mano mama, nes jos kita pavarde..Vaikai ziaurus kartais buna..
Zodziu, o dabar tuoksiuos antra karta uz zmogaus, kuri ir taip dukra teveliu laiko, nes gyvename jau 3 metai kartu, bet pavarde jo zinoma kita.
Taigi sprenziu dilema ka daryt...
Susituokus su kitu zmogum ir likt seno vyro pavarde slykstokoka...ir ypac kai santuokos rumuose pasakys garsiai smile.gif pasilikt ir sena -iene ir priimt dar naujo vyro pavarde -iene??Irgi kazkaip keistai, o ar isvis galima?
O jei nepasiliksiu senosios, reiskias dukros bus vienokia pavarde, o musu kitokios, o jei dar antras vaikelis atsirastu jis taip pat butu su dabartinio zinoma vyro pavarde..Zodziu nebezinau..Nes tikrai zinau ka reiskia vaikui kai vaikai tyciojasi o tu dar esi per mazas pries tai atsiginti ir paaiskinti, arba tiesiog nueiti pakelta galva..
Patarkit, ka jus darytumete, kaip manote kaip reiktu pasielgti sioj situacijoje.
blinka
neistuokti, jei jau jau tokios dilemos (juokauju) pasikeisti pavarde i mergautine. nors manu,kad problema siek tiek ispusta,nes siais laikais ir vaikai labiau ispruse
12345678
Nesituokti geriausias variantas thumbup.gif
O, kad problema ispusta nepasakyciau, aisku dekui uz nuomone.
Vakar tarp kitko taip atsargiai su dukra pusiau juokaudamos snekejom apie tai..eme bliaut, nenori, kad jos pavarde kitokia butu nei tevelio(ji taip kartais vadina mano dabartini vyra) ir mamytes ir t.t.sad.gif
Taip , kad...
Laukiu dar nuomoniu..
kasiopeja
O tu pasiimk sau dviguba pavarde wink.gif Kad visi vaikai butu tavo... ir dukrai nebus taip skaudu... nes vaikai tikrai ziaurus, pritariu tau.
12345678
QUOTE (kasiopeja @ 2004 10 28, 12:29)
O tu pasiimk sau dviguba pavarde wink.gif Kad visi vaikai butu tavo... ir dukrai nebus taip skaudu... nes vaikai tikrai ziaurus, pritariu tau.

Tu turi omenyje dvi -ienes?Tipo pvz.: Petrauskiene-Zukauskiene?
O kazin taip galima? O idomu kas nors taip daro? Zinau tik berods jei neklystu viena pavyzdi: Kazimira Danute Prunskiene. Ji dabar vel tik su viena pavarde, bet pries kazkiek metu buvo antra karta istekejus tai buvo Prunskiene-...-iene.
bet man atrodo jos pirmas vyras mires, o taip pat ji pavardes manau nekeite, nes yra butent ja visuomeneje zinoma.
Nu net nezinau ka daryt...Ar nedurnai kai esi "dviguba -iene"?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.