QUOTE(vichy_ @ 2010 08 25, 23:19) ir mane ir mane  drauge veda i suzuki mokykla,sake si mokykla kaip tik ir ruosia i jezuitu gimnazija vaikus  bet mano nuomone ten ta mokykla labai gerai psichologiskai vaikui,kad nera jokio spaudimo,bet kai nera jokio spaudimo,o vaikui noro,tai kaip jis istos i jezuitus ?  O ar tikrai Suzuki ruosia i Jezuitus..? Kazkaip neteko girdeti... Kiek as zinau apie Suzuki, tai ten tiesiog tobulai ideali popamokine veikla. Puiku! Bet su baziniais dalykais kaip ir visur. Ten pagrindines demesys - muzikai, laivinimui per muzika ir t.t. Bet matematika juk zymiai svarbiau...
Na man ir taip atrodo,kad ten darzelio pratesimas,bet ne mokykla...ar tikrai ruosia negaliu atsakyt,nes sakau tik ka drauge sake...pacioj mokykloj taip pat neteko but,bet uzteko internetini puslapi paskaityt,viskas per muzika,tevai mokinasi su vaikais ir t.t. tarp kita ko,drauge pati ir ismokino vaika per asaras skaityt,bet ne mokykla...
QUOTE(kiskis @ 2010 08 24, 10:03) Nemanau, kad Jezuitai turetu buti rodiklis.  Pradineje svarbiausia vaikui iskiepyti, jog reikia savarankiskumo daug, vertinti pati vaika. Ir kad jis noretu eiti i mokykla, o tik po to mokslai.  Prisijungiu prie šios nuomonės. Tikrai ne rodiklis "mokslo pasiekimai" pradinėje mokykloje. Daug svarbiau vaikui įskiepytas požiūris į mokslą, atsakomybės jausmas, išugdytas gebėjimas analizuoti informaciją, ieškoti sprendimų iš nestandartinių situacijų ir pan. Galiausiai suvokimas, kas yra teisinga, kas yra gerai, o kaip elgtis tiesiog negarbinga. Šito labiausiai trūksta mūsų vaikams. Pati puikiai prisimenu, kai pradinėse klasėse moksluose tikrai nepasižymėjęs berniukas vyresnėse klasėse mokytojų būdavo graibstomas, kad tik dalyvautų jų dalykų miesto ar respublikinėse olimiadose - matematikos, chemijos, fizikos. Turiu ir kitokių pavyzdžių - kai namuose uoliai ugdytas gudrus vaikas (močiutė buvo nusipelniusi pedagogė, jau išėjusi į pensiją), atėjęs į mokyklą baisiai nusivylė, nes per savaitę ten neišgirdo ir neišmoko nieko naujo... Jis tiesiog nustojo domėtis mokslais, "atbuko"... Ir reikėjo labai daug pastangų, kad būdamas paauglys prisėstų prie knygų. Esu įsitikinusi, kad svarbu ne mokykla, o pirmoji mokytoja. Tik kur dabar surasti tokią, kuri dirba ne mokyklos valdžiai, ne tėvams, o vaikams. Kuriai mažiau rūpi remontai klasėje, "parodomosios" programos, o daugiau tas mažas žmogutis su savo baimėm, lūkesčiais, svajonėm... Kaip vakar gerb. Burgis citavo "lenta ir kreida" ir dar žmogus, kuris neabejingas tam, ką daro, kuriam ne vistiek, kas užaugs iš tų vaikų.
QUOTE(AGI @ 2010 08 31, 12:56) Esu įsitikinusi, kad svarbu ne mokykla, o pirmoji mokytoja. Tik kur dabar surasti tokią, kuri dirba ne mokyklos valdžiai, ne tėvams, o vaikams. Kuriai mažiau rūpi remontai klasėje, "parodomosios" programos, o daugiau tas mažas žmogutis su savo baimėm, lūkesčiais, svajonėm... Kaip vakar gerb. Burgis citavo "lenta ir kreida" ir dar žmogus, kuris neabejingas tam, ką daro, kuriam ne vistiek, kas užaugs iš tų vaikų.  aukso zodziai
Kliamka
2010 09 09, 20:50
Gal zinot kokiose pradinese (arba vidurinese) Kauno mokyklose yra sales su veidrodziais ant sienos (sokiams)?
QUOTE(Almera @ 2010 08 30, 12:50) O ar tikrai Suzuki ruosia i Jezuitus..? Kazkaip neteko girdeti... Kiek as zinau apie Suzuki, tai ten tiesiog tobulai ideali popamokine veikla. Puiku! Bet su baziniais dalykais kaip ir visur. Ten pagrindines demesys - muzikai, laivinimui per muzika ir t.t. Bet matematika juk zymiai svarbiau... O Jūs bent buvote toje mokykloje? Matėt? Nes kalbat ne tiesą... Papildyta:QUOTE(vichy_ @ 2010 08 30, 20:21) Na man ir taip atrodo,kad ten darzelio pratesimas,bet ne mokykla...ar tikrai ruosia negaliu atsakyt,nes sakau tik ka drauge sake...pacioj mokykloj taip pat neteko but,bet uzteko internetini puslapi paskaityt,viskas per muzika,tevai mokinasi su vaikais ir t.t. tarp kita ko,drauge pati ir ismokino vaika per asaras skaityt,bet ne mokykla... O Jūs nueikit  Tikrai ne viskas per muziką  Matematika, lietuvių kalba, gamtos pažinimas normaliai pagal programą, be jokios muzikos  Tėvams siūloma eiti kartu su vaiku į instrumento pamokas (manau, kad tam, kad žinotų ko ir kaip pamokyti vaiką, repetuojantį namuose), bet tikrai nėra privaloma, o pamokose tėvai nesėdi ir nei skaičiuoti, nei skaityti vaikų nemoko
QUOTE(Almera @ 2010 08 24, 09:13) Ar tiesiog pasiziureti is kokiu pradiniu mokyklu daugiausiai patenka i Jezujitu progimnazija? Ka manot? Jėzuitiško ugdymo elementais remiasi "Šviesa". Kas daugiausiai kur patenka nnž.
Pradinukė
2010 10 22, 21:32
QUOTE(Kliamka @ 2010 09 09, 21:50) Gal zinot kokiose pradinese (arba vidurinese) Kauno mokyklose yra sales su veidrodziais ant sienos (sokiams)? Salė su veidrodžiais yra M. Valančiaus pradinėje mokykloje (Ž. Šančiai), jei dar įdomu.
QUOTE(Pradinukė @ 2010 10 22, 23:32) Salė su veidrodžiais yra M. Valančiaus pradinėje mokykloje (Ž. Šančiai), jei dar įdomu. Ryto pradineje, Silainiuose
double_cat
2010 11 26, 16:33
Sekiau ilgai sia forumo tema. Deja, atsakymo cia nelaukit. Visos tik klausineja ir niekas neatsako Teko pasikliauti intuicija. Nusprendeme vesti dukra i parengiamaja klase Julijanavos mokykloje(Kaune). Mokytoja Virginija yra puiki pedagoge. Jei kam bus aktualu ateityje, tikrai rekomenduoju!
NerinChick
2010 11 28, 22:29
Na jeigu nori atsakymo į pradinį temos klausimą, tai mano atsakymas būtų toks - jeigu reikalingos mokyklos tatalpos, kuriose "vykdomos formaliojo ugdymo programos" - vesk į Karsanovo ar Žaliakalnio pradinę (pastaroji, kiek girdėjau, greitai nebeegzistuos arba bus perkelta į Karsavino. Rūtelė yra turbūt geriausia iš suminėtų, tačiau negi tas kilometras ar du yra svarbiau, nei vaiko ugdymas? Jeigu gali sau tai leisti - ateik pas Mokytoją Vidą į privačią montesori mokyklėlę "Būk savimi": www.buksavimi.lt
placiau apie montesori mokykla noreciau suzinot  perziurejau "sviesa" puslapi,patiko,bet ten reikalinga seimos sudetis,tai matomai teveliai turi but abu ir susituoke
QUOTE(ragana @ 2010 09 09, 22:14) O Jūs bent buvote toje mokykloje? Matėt? Nes kalbat ne tiesą... Papildyta: O Jūs nueikit  Tikrai ne viskas per muziką  Matematika, lietuvių kalba, gamtos pažinimas normaliai pagal programą, be jokios muzikos  Tėvams siūloma eiti kartu su vaiku į instrumento pamokas (manau, kad tam, kad žinotų ko ir kaip pamokyti vaiką, repetuojantį namuose), bet tikrai nėra privaloma, o pamokose tėvai nesėdi ir nei skaičiuoti, nei skaityti vaikų nemoko  Taip, ir buvau, ir maciau... dar kazkoki bureli su trimeciu lankem. Zinoma, kad viskas pagal programa, kitaip juk ir buti negali. Bet programa de jure dar nieko nereiskia, svarbu kaip ji vykdoma de facto. Susidare ispudis, kad cia muzika svarbiau uz matematika. Ir nereikia isvedziojimu kad matematika mokoma per muzika, niekas to omeny net neturejo. Papildyta:Temos pradzioje daug buvo rasoma apie rinkliavas P.Masioto pradineje, bet tas buvo 2008m. Labai idomu, ar situacija nepasikeite?
QUOTE(Almera @ 2011 01 26, 15:54) Taip, ir buvau, ir maciau... dar kazkoki bureli su trimeciu lankem. Zinoma, kad viskas pagal programa, kitaip juk ir buti negali. Bet programa de jure dar nieko nereiskia, svarbu kaip ji vykdoma de facto. Susidare ispudis, kad cia muzika svarbiau uz matematika. Ir nereikia isvedziojimu kad matematika mokoma per muzika, niekas to omeny net neturejo. Papildyta:Temos pradzioje daug buvo rasoma apie rinkliavas P.Masioto pradineje, bet tas buvo 2008m. Labai idomu, ar situacija nepasikeite? Papildyta:QUOTE(Almera @ 2011 01 26, 15:54) Taip, ir buvau, ir maciau... dar kazkoki bureli su trimeciu lankem. Zinoma, kad viskas pagal programa, kitaip juk ir buti negali. Bet programa de jure dar nieko nereiskia, svarbu kaip ji vykdoma de facto. Susidare ispudis, kad cia muzika svarbiau uz matematika. Ir nereikia isvedziojimu kad matematika mokoma per muzika, niekas to omeny net neturejo. Papildyta:Temos pradzioje daug buvo rasoma apie rinkliavas P.Masioto pradineje, bet tas buvo 2008m. Labai idomu, ar situacija nepasikeite? Nežinau kaip ten Mašioto mokykloje, bet patariu savo vaiką leisti į Ryto prdinės mokyklos priešmokyklinę grupę. mano draugai ten leidžia savo antrą vaiką ir labai patenkinti. Mokytoja yra pagyvenusi, bet dūšios žmogus. Labai moka bendrauti su vaikais ir labai gerai paruošia. Aš šiemet taip pat leisiu savo dukrytę.
Thru Window
2011 05 17, 13:55
QUOTE(Dagilis @ 2010 09 11, 01:25) Jėzuitiško ugdymo elementais remiasi "Šviesa". Kas daugiausiai kur patenka nnž. Dagiliuk, gal savo vaiką į šią mokyklą vedate? Gal galite daugiau apie ją ką nors papasakoti? Kaip tvarka? Kaip pedagogai?
esamoji
2012 01 05, 13:56
Mano tai vaikas pabaigė Kauno ''Paparčio" pradinę mokyklą ir aš labai tuo džiaugiuosi. Ten tikrai visi nerealūs auklėtojai, nereali atmosfera, visur vaikai keliauja, pilna visokių būrelių, o be to yra popamokinė grupė kas man buvo be galo aktualu  Tai va, jeigu esate iš Kauno ir nežinote į kokią mokyklą leisti savo vaiką tai šimtaprocentiskai rekomenduoju "Paparčio" prad. mokyklą.  Ir dar jei nežinote pas kokį auklėtoja geriausiai eiti, nes ten jų man atrodo kokie 7 yra, tai rekomenduočiau R. Orlauskienę, nes mano vaikas pas ją mokėsi, arba Joną (nežinau kokia jo pavardė), nes paskutiniais metais Mano vaikas pas jį lankė sustiprintą matematiką tai be galo geras ir stiprus mokytojas
QUOTE(esamoji @ 2012 01 05, 14:56) Mano tai vaikas pabaigė Kauno ''Paparčio" pradinę mokyklą ir aš labai tuo džiaugiuosi. Ten tikrai visi nerealūs auklėtojai, nereali atmosfera, visur vaikai keliauja, pilna visokių būrelių, o be to yra popamokinė grupė kas man buvo be galo aktualu  Tai va, jeigu esate iš Kauno ir nežinote į kokią mokyklą leisti savo vaiką tai šimtaprocentiskai rekomenduoju "Paparčio" prad. mokyklą.  Ir dar jei nežinote pas kokį auklėtoja geriausiai eiti, nes ten jų man atrodo kokie 7 yra, tai rekomenduočiau R. Orlauskienę, nes mano vaikas pas ją mokėsi, arba Joną (nežinau kokia jo pavardė), nes paskutiniais metais Mano vaikas pas jį lankė sustiprintą matematiką tai be galo geras ir stiprus mokytojas  mano du vaikai baigė "Papartį", dabar planuoju ir dukrytę kitais metais leisti, tačiau, kiek man žinoma, mokytojų rinktis direktorė neleidžia, labai jau drąsiai rekomenduojate... Direktorės komentaras į tokius pasirinkimus, kad visi mokytojai pas juos geri. Be to, priima tik pagal gyvenamą vietą (nebent vietų liktų...bet garantjų jokių neduoda) Nejau aš ką praleidau ir tvarka pasikeitė?
rugyte*
2012 02 02, 16:46
Sveiki, Mano sunus nuo rugsejo irgi bus pradinukas ir beabejo noriu, kad patektumeme pas gera mokytoja ir gera mokykla. Taigi , skaiciau cia keleta puslapiu atgal geru atsiliepimu (deja, gana senu)apie Vetrunges mokykla, tai norejau pasidometi ar turite kas kokiu 'sviezesniu' naujienu? Domina mokytojos, kaip maistas ?(kiek zinau ten yra prailginta grupe, kas mums aktualu) Mano sunus linkes i muzika, artistiskas, bet jautrokas, tai pagalvojau, kad suzuki metodu gal jam ir tiktu mokytis. Dar vienas klausimas, jeigu mes gyvenam ne siaures pr. ar yra galimybe patekti i Vetrunge? Domintu ir naujesne info apie Sviesos pradine. Labai aciu uz atsakymus  P.S. Kazkas klause apie Ugnes Karvelis , tai mano drauges dukra ten eina, tai nera suzaveta nei mokykla ne tuo labiau mokytoja...
naujagera
2012 03 19, 14:37
QUOTE(mil @ 2010 01 27, 11:03) Pradinuku teveliams mazeja pasirinkimas Silainiuose  Sakyciau pasirinkimo nera visai. Kiek perzvelgiau prad.mok. tinklapiu man asmeniskai neuzkabino nei viena. 1. beveik visur buitis skurdi, langai seni mediniai, vejas svilpia pro plysius, saltojo sezon metu uzklijuojami, klases del to nevedinamos. 2. Tualetai...... 3. TIKYBA.... beveik niekur nera galimybes pasirinkti etikos. Nuo kada krikscionybe tapo privalomu dalyku mokykloje? 4. Dideles klases net po 30 vaiku. 5. Prastas maistas valgykloje. Kur surasti mano reikalavimus atitinkancia pradine mokykla? Pradedu galvoti apie individualu mokyma namie. Gal kas esate su tuo susidure? p.s. Tik nereikia pradeti diskusijos apie kolektyvo nauda ir kt.
Mildažytė
2012 03 20, 03:21
Mes irgi rudeni eisim i paparty, smagu kad geri atsiliepimai
[quote=rugyte*,2012 02 02, 16:46] Sveiki, Mano sunus nuo rugsejo irgi bus pradinukas ir beabejo noriu, kad patektumeme pas gera mokytoja ir gera mokykla. Taigi , skaiciau cia keleta puslapiu atgal geru atsiliepimu (deja, gana senu)apie Vetrunges mokykla, tai norejau pasidometi ar turite kas kokiu 'sviezesniu' naujienu? Domina mokytojos, kaip maistas ?(kiek zinau ten yra prailginta grupe, kas mums aktualu) Mano sunus linkes i muzika, artistiskas, bet jautrokas, tai pagalvojau, kad suzuki metodu gal jam ir tiktu mokytis. Dar vienas klausimas, jeigu mes gyvenam ne siaures pr. ar yra galimybe patekti i Vetrunge? Sveiki, Apie Vėtrungės mokyklą esu girdėjusi gerų atsiliepimų. Jeigu dairotės mokyklos šiaurės pr., rekomenduočiau apsilankyti mokyklėlėj "Būk savimi" http://www.buksavimi.lt/ Mano dukra jau antrus metus ten mokosi, esame be galo patenkinti jaukia atmosfera, mokytojos nuostabios, vaikų mažai, visi gauna dėmesio ir meilės, vyksta popamokinė veikla. Kas svarbiausia, tai idealiausia vieta jautriems vaikams, visi ten jaučiasi puikiai. Paskaitykite tėvelių atsiliepimus, o geriausia - nuvykite ten apsižvalgyti ir pajusite tai, apie ką aš nesugebėsiu net parašyti
Pradinukė
2012 05 04, 17:54
QUOTE(naujagera @ 2012 03 19, 15:37) Sakyciau pasirinkimo nera visai. Kiek perzvelgiau prad.mok. tinklapiu man asmeniskai neuzkabino nei viena. 1. beveik visur buitis skurdi, langai seni mediniai, vejas svilpia pro plysius, saltojo sezon metu uzklijuojami, klases del to nevedinamos. 2. Tualetai...... 3. TIKYBA.... beveik niekur nera galimybes pasirinkti etikos. Nuo kada krikscionybe tapo privalomu dalyku mokykloje? 4. Dideles klases net po 30 vaiku. 5. Prastas maistas valgykloje. Kur surasti mano reikalavimus atitinkancia pradine mokykla? Pradedu galvoti apie individualu mokyma namie. Gal kas esate su tuo susidure? p.s. Tik nereikia pradeti diskusijos apie kolektyvo nauda ir kt. Sveiki, ar domina tik mokyklos Šilainiuose? Jei nėra didelio skirtumo, kur leisti vaiką galiu pasiūlyti toliau nuo gatvių taršos, per du namus nuo Nemuno, Žemuosiuose Šančiuose įsikūrusią ramią ervią Motiejaus Valančiaus pradinę mokyklą. Visi aukščiau paminėti minusai, manau, šiai mokyklai netinka. Klasės labai tvarkingos, visi langai pakeisti, tvarkingi tualetai, klasės nedidelės - apie 20 - 23 vaikus, vienoje yra dar mažiau. Nauja kompiuterių klasė, dirba logopedė, psichologė, socialinė pedagogė. Tikrai yra etikos grupė, jei tik susirenka. Smagus didelis ir žalias kiemas! Tiesa, išorė neremontuota. Jei aktualu, neužsiprašo nežmoniškų rinkliavų. Žinau, kad dar yra laisvų vietų į pirmas ir antras klases. Pasidomėkit www.valanciauspradine.lt P.S. Mano trys vaikai jau ją baigė ir labai sėkmingai mokosi toliau.
|
|