sveikos mamytes savo dukrytei zadu duoti paragauti cukinijos, skūrytę bebejo reikia nulupti o kaip viduriukas toks seklytes ar verdam su jom ir duodam vaikuciui valgyt ar vfisdelto geriau jas isskobti?
Nu, sakyčiau sėklytes mažiams tikrai reikia išimti. Nes nesuvirškins gi jų. Ir be žievelės. O virti užtenka labai trumpai. Jeigu jau ragaujat ir kitų daržovių, patarčiau maišyti su jomis, nes vienų cukinijų skonis nėra įspūdingas.
QUOTE(obuoliux @ 2007 01 21, 23:02) Nu, sakyčiau sėklytes mažiams tikrai reikia išimti. Nes nesuvirškins gi jų. Ir be žievelės. O virti užtenka labai trumpai. Jeigu jau ragaujat ir kitų daržovių, patarčiau maišyti su jomis, nes vienų cukinijų skonis nėra įspūdingas. tai as pagrinda darau bulve+morka , jau prie jo ragaujam kalafijora ir brokoli, o dabar cukinijos eile, na as ir taip manau kad kudikiui( dukrytei 5 men) reiktu isimt seklutes tik pasikonsultuot norejau kaip kitos mamytes daro ,todel kad abejojau, tai aciu
Musu mazytei cukinija labai patinka ir visaip as eksperimentuoju mes jau triusienos ragaujam tai ir prie jos i sriubyte imetu cukinijos bulvytes ir morkyte ar kalafijora, o kartais issiverdam tik cukinija bulvyte irgi labai patinka ta tyrele tik as imetu tada truputi sviestuko ir druskytes tai jau nem nem
QUOTE(kedute @ 2007 01 21, 17:35) sveikos mamytes savo dukrytei zadu duoti paragauti cukinijos, skūrytę bebejo reikia nulupti o kaip viduriukas toks seklytes ar verdam su jom ir duodam vaikuciui valgyt ar vfisdelto geriau jas isskobti? Aš verdu mažytę cukiniją, tai ten sėklytės labai mažos ir minkštos. Išskobus sėklytes ir cukinijos neliks ačiū mamytems už patarimus ryt bandysiu virt cukinija( +bulvė+morka) , parašysiu kaip sekėsi
nereikia tu seklyciu isiminet, virti apie 5min. ne daugiau
jau valgom cukinija be skurytes su seklytem, viriau apie 8 min kad ramiau butu
nu matyt mano cukinija kazkokia ne tokia, nes ten seklos kaip arbuzo
gal galit patart, ka man daryt- kokius 10 kartu isviriau vaikui bulviu-mork tyrele, bet jis nevalgo!!! paragauja ir isspjauna, o antro saukstelio niekaip neikisi QUOTE(giedregie @ 2007 02 05, 20:41) nu matyt mano cukinija kazkokia ne tokia, nes ten seklos kaip arbuzo gal galit patart, ka man daryt- kokius 10 kartu isviriau vaikui bulviu-mork tyrele, bet jis nevalgo!!! paragauja ir isspjauna, o antro saukstelio niekaip neikisi sveika , gal tavo cukinija labai didele as perku tas tokias mazytes viena gal kokius 200-300gr sveria, patarciau nepripratint prie pirktiniu tyreliu bo po to naminiu nevalgys, su maniske ir panasei buvo savaitele buvom isvyke pasisveciuot tai pirktinem ir maitinau, parvaziavom namo kad ji mano isvirtos nevalgo ???????
Sveikos,
mumi cukinija irgi labai tinka savo skoniu: tiek tyrelių kol dukrai nebuvo ryškios alerg.reakcijos, tiek dabar naminio virimo. Tinka su įvairiomis daržovėmis. Ruoša-minimali, virti tik 5min. Liuks
as tai irgi seklyciu neisemu, verdau su seklytemis, bet nezinau kiek laiuko reikia tai viska imetu kartu, verdau ant garu
Musu sunelis irgi labai megsta kose su cukinijomis. Mums jau 10 men., todel skureles jau nebelupu. O siaip cukinija dedama i puoda 5 min. pries baigiant virti kosei.
Mes irgi jau ragavom cukinija+bulve+mesyte. Tai labai patiko
O aš nevertinu cukinijos ir mano mažoji jos nėra ragavus
QUOTE(kedute @ 2007 01 21, 14:35) sveikos mamytes savo dukrytei zadu duoti paragauti cukinijos, skūrytę bebejo reikia nulupti o kaip viduriukas toks seklytes ar verdam su jom ir duodam vaikuciui valgyt ar vfisdelto geriau jas isskobti? as verdu be viduriuko, nors viska ir sutrinu blenderiu, man taip patikimiau kazkaip
reiks duoti paragauti, maniskei skaniausia kose: bulve, kopustas ir brokoliai
Aš nulupu ir skurytę ir sėklas išimu
O cukinija dedate i verdanti vandeni ar i salta?
prieš baigiant virti daržovėm dedu cukiniją.paskui viską sutrinu.košė gaunasi
bandysime ir mes cukinija deti i kosyte
mes jau ragaujam cukinija, as tik ja nuzievionu ir viskas, seklyciu lauk nekrapstau, nes ta mano cukinija gero sprindzio dydzio, tad tos seklytes vos matomos, beje kakzur esu girdejus kad tose mazose seklytese daug vitaminu, nzn ar tai tiesa...
Mano mazylis labai megsta kose - bulvyte, mesyte, cukinija. kas liecia cukinijos paruosima tai as nulupu skuryte ir isimu seklas, o dedu i verdanti vandenuka pries baigiant virti mesytei ir bulvytei
musu sunelis taip pat valgo darzoviu kosyte su cukinija. as nulupu zieve ir isvalau seklas. bet jei isvirusios seklos gerai susimala su blenderiu, tai gal reiks pabandyti isvirti ir su jomis
tik as visas darzoves dedu i salta vandeni ir ant mazos ugnies isverdu. mesytes, kuri ilgiau verda mes dar nevalgom. kazin yra skirtumas: deti i salta ar uzvirusi vandeni? QUOTE(matuske @ 2011 02 22, 13:47) musu sunelis taip pat valgo darzoviu kosyte su cukinija. as nulupu zieve ir isvalau seklas. bet jei isvirusios seklos gerai susimala su blenderiu, tai gal reiks pabandyti isvirti ir su jomis tik as visas darzoves dedu i salta vandeni ir ant mazos ugnies isverdu. mesytes, kuri ilgiau verda mes dar nevalgom. kazin yra skirtumas: deti i salta ar uzvirusi vandeni? Na nezinau ar taip turi buti,bet darzoves as dedu i salta vandenuka,o va mesyte i verdanti,aisku verdu viska vienam puoduki |