Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cukinija
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
kedute
sveikos mamytes savo dukrytei zadu duoti paragauti cukinijos, skūrytę bebejo reikia nulupti o kaip viduriukas toks seklytes ar verdam su jom ir duodam vaikuciui valgyt ar vfisdelto geriau jas isskobti?
obuoliux
Nu, sakyčiau sėklytes mažiams tikrai reikia išimti. Nes nesuvirškins gi jų. Ir be žievelės. O virti užtenka labai trumpai. Jeigu jau ragaujat ir kitų daržovių, patarčiau maišyti su jomis, nes vienų cukinijų skonis nėra įspūdingas. 4u.gif
kedute
QUOTE(obuoliux @ 2007 01 21, 23:02)
Nu, sakyčiau sėklytes mažiams tikrai reikia išimti. Nes nesuvirškins gi jų. Ir be žievelės. O virti užtenka labai trumpai. Jeigu jau ragaujat ir kitų daržovių, patarčiau maišyti su jomis, nes vienų cukinijų skonis nėra įspūdingas.  4u.gif
*

tai as pagrinda darau bulve+morka , jau prie jo ragaujam kalafijora ir brokoli, o dabar cukinijos eile, na as ir taip manau kad kudikiui( dukrytei 5 men) reiktu isimt seklutes tik pasikonsultuot norejau kaip kitos mamytes daro ,todel kad abejojau, tai aciu 4u.gif
Laivite
Musu mazytei cukinija labai patinka ir visaip as eksperimentuoju mes jau triusienos ragaujam tai ir prie jos i sriubyte imetu cukinijos bulvytes ir morkyte ar kalafijora, o kartais issiverdam tik cukinija bulvyte irgi labai patinka ta tyrele tik as imetu tada truputi sviestuko ir druskytes tai jau nem nem wub.gif
lamyte
QUOTE(kedute @ 2007 01 21, 17:35)
sveikos mamytes savo dukrytei zadu duoti paragauti cukinijos, skūrytę bebejo reikia nulupti o kaip viduriukas toks seklytes ar verdam  su jom ir duodam vaikuciui valgyt ar vfisdelto geriau jas isskobti?
*

Aš verdu mažytę cukiniją, tai ten sėklytės labai mažos ir minkštos. Išskobus sėklytes ir cukinijos neliks biggrin.gif Valgom tokią košę: bulvė, morka, žiedinis kopūstas, cukinija ir mėsytė 4u.gif Cukiniją paverdu apie 5 min., po to su kombainu viską sumalu. Gaunasi vientisa masė, nesijaučia jokių sėklyčių thumbup.gif
kedute

ačiū mamytems už patarimus ryt bandysiu virt cukinija( +bulvė+morka) , parašysiu kaip sekėsi essen.gif
2006
nereikia tu seklyciu isiminet, virti apie 5min. ne daugiau
kedute
jau valgom cukinija be skurytes su seklytem, viriau apie 8 min kad ramiau butu bigsmile.gif dukrytei patiko thumbup.gif
giedregie
nu matyt mano cukinija kazkokia ne tokia, nes ten seklos kaip arbuzo blink.gif
gal galit patart, ka man daryt- kokius 10 kartu isviriau vaikui bulviu-mork tyrele, bet jis nevalgo!!! paragauja ir isspjauna, o antro saukstelio niekaip neikisi blink.gif blink.gif o kai duodu tos pacios sudeties hippo, tai kerta, kad net ausys linksta doh.gif
kedute
QUOTE(giedregie @ 2007 02 05, 20:41)
nu matyt mano cukinija kazkokia ne tokia, nes ten seklos kaip arbuzo  blink.gif
gal galit patart, ka man daryt- kokius 10 kartu isviriau vaikui bulviu-mork tyrele, bet jis nevalgo!!! paragauja ir isspjauna, o antro saukstelio niekaip neikisi blink.gif  blink.gif o kai duodu tos pacios sudeties hippo, tai kerta, kad net ausys linksta doh.gif
*

sveika , gal tavo cukinija labai didele as perku tas tokias mazytes viena gal kokius 200-300gr sveria, patarciau nepripratint prie pirktiniu tyreliu bo po to naminiu nevalgys, su maniske ir panasei buvo savaitele buvom isvyke pasisveciuot tai pirktinem ir maitinau, parvaziavom namo kad ji mano isvirtos nevalgo ??????? doh.gif uzsispyriau , pasikankinau kelias dienas mazoji pyko nevalge , bet rezultate dabar valgo mano virta net ausytes linksta , pastebejau kad svarbu gerai sutrint nes maniske tai spjauna jei per stambiai , sekmes
~Rasa~
Sveikos,
mumi cukinija irgi labai tinka savo skoniu: tiek tyrelių kol dukrai nebuvo ryškios alerg.reakcijos, tiek dabar naminio virimo. Tinka su įvairiomis daržovėmis. Ruoša-minimali, virti tik 5min. Liuks thumbup.gif
lialka21
as tai irgi seklyciu neisemu, verdau su seklytemis, bet nezinau kiek laiuko reikia tai viska imetu kartu, verdau ant garu smile.gif
Liepsnelė
QUOTE(lialka21 @ 2007 04 09, 21:09)
as tai irgi seklyciu neisemu, verdau su seklytemis, bet nezinau kiek laiuko reikia tai viska imetu kartu, verdau ant garu  smile.gif
*

O virti ant garų turit specialų puodą? g.gif
Virgita
Musu sunelis irgi labai megsta kose su cukinijomis. Mums jau 10 men., todel skureles jau nebelupu. O siaip cukinija dedama i puoda 5 min. pries baigiant virti kosei.
natasonok
Mes irgi jau ragavom cukinija+bulve+mesyte. Tai labai patiko thumbup.gif Gal del to kad mus traukia prie zaliu darzuoviu, kuriuose daugiausiai yra essen.gif
Margita
O aš nevertinu cukinijos ir mano mažoji jos nėra ragavus schmoll.gif
inga-uk
QUOTE(kedute @ 2007 01 21, 14:35)
sveikos mamytes savo dukrytei zadu duoti paragauti cukinijos, skūrytę bebejo reikia nulupti o kaip viduriukas toks seklytes ar verdam  su jom ir duodam vaikuciui valgyt ar vfisdelto geriau jas isskobti?
*

as verdu be viduriuko, nors viska ir sutrinu blenderiu, man taip patikimiau kazkaip mirksiukas.gif o be to, ir sau daryciau be jo, tai kam as mazylei su juo darysiu g.gif
*vandene*
reiks duoti paragauti, maniskei skaniausia kose: bulve, kopustas ir brokoliai rolleyes.gif
belosneska
QUOTE(Renytė @ 2007 04 30, 11:15)
reiks duoti paragauti, maniskei skaniausia kose: bulve, kopustas ir brokoliai  rolleyes.gif
*

o nuo kopusto viduriuku nepucia?
Breira
Aš nulupu ir skurytę ir sėklas išimu clap.gif.Labai mėgsta mažiukas kai košė su cukinija būna
Svajoonė
QUOTE(inga-uk @ 2007 04 29, 19:20)
as verdu be viduriuko, nors viska ir sutrinu blenderiu, man taip patikimiau kazkaip  mirksiukas.gif o be to, ir sau daryciau be jo, tai kam as mazylei su juo darysiu  g.gif
*

Jo, jo, man irgi keistai nuskambėjo, kad mamos gamina su sėklom ir žieve g.gif
Mažytė
O cukinija dedate i verdanti vandeni ar i salta?
Dominyko_Svajone
QUOTE(Mažytė @ 2010 08 31, 15:40)
O cukinija dedate i verdanti vandeni ar i salta?
*

as dedu i verdanti
mama berta
prieš baigiant virti daržovėm dedu cukiniją.paskui viską sutrinu.košė gaunasi thumbup.gif
@mamyčiukas@
bandysime ir mes cukinija deti i kosyte smile.gif
ELWOOD
mes jau ragaujam cukinija, as tik ja nuzievionu ir viskas, seklyciu lauk nekrapstau, nes ta mano cukinija gero sprindzio dydzio, tad tos seklytes vos matomos, beje kakzur esu girdejus kad tose mazose seklytese daug vitaminu, nzn ar tai tiesa...
aimute
Mano mazylis labai megsta kose - bulvyte, mesyte, cukinija. kas liecia cukinijos paruosima tai as nulupu skuryte ir isimu seklas, o dedu i verdanti vandenuka pries baigiant virti mesytei ir bulvytei smile.gif
matuske
musu sunelis taip pat valgo darzoviu kosyte su cukinija. as nulupu zieve ir isvalau seklas. bet jei isvirusios seklos gerai susimala su blenderiu, tai gal reiks pabandyti isvirti ir su jomis g.gif
tik as visas darzoves dedu i salta vandeni ir ant mazos ugnies isverdu. mesytes, kuri ilgiau verda mes dar nevalgom. kazin yra skirtumas: deti i salta ar uzvirusi vandeni?
maskanyte
QUOTE(matuske @ 2011 02 22, 13:47)
musu sunelis taip pat valgo darzoviu kosyte su cukinija. as nulupu zieve ir isvalau seklas. bet jei isvirusios seklos gerai susimala su blenderiu, tai gal reiks pabandyti isvirti ir su jomis  g.gif
tik as visas darzoves dedu i salta vandeni ir ant mazos ugnies isverdu. mesytes, kuri ilgiau verda mes dar nevalgom. kazin yra skirtumas: deti i salta ar uzvirusi vandeni?
*

Na nezinau ar taip turi buti,bet darzoves as dedu i salta vandenuka,o va mesyte i verdanti,aisku verdu viska vienam puoduki biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.