Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tu ar Jūs tėvams?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Betse
Kreipimasisi Jūs yra labai oficialus.
Tėvai yra patys artimiausi ir mylimiausi žmonės vaikučiui, todėl jis turėtų jaustis laisvai ir kreiptis Tu.
Tada ir žodžių Tu ir Jūs reikšmė yra aiškesnė. Jūs - svetimi, Tu - savi.
Tik vieno dalyko tai nenorėčiau. Tikrai blogai jausčiausi jeigu vaikas vadintų mane vardu.
Ugnee
Nenoreciau buti JUS, man tai nepriimtina schmoll.gif
*Lina*
man irgi Jūs nepriimtina schmoll.gif schmoll.gif
Lietinga Diena
Na mano vaikinas dar nelabai į mane kreipiasi biggrin.gif Bet aš esu tik už Tu.
Wildberry
Jo as ir nenoreciau,kad maniske i mane JUS kreiptusi,kazkaip labai jau oficialiai,nepatogiai jausciausi schmoll.gif Taciau nesutikciau su tuo,kad tai saltas pasakymas,zinau tevus,kuriu vaikai i juos taip kreipiasi-tai yra iprasta ir normalu,ir tai nekokie pensininkai,o jauni tevai...Manyciau suvalkijoje,tai yra labiau iprasta,nes kiek teko pas gimines apsistoti ir girdeti,tai visi vaikai i tevus JUS kreipiasi blink.gif g.gif biggrin.gif
Lietinga Diena
QUOTE(jovitah @ 2006 09 28, 20:43)
Jo as ir nenoreciau,kad maniske i mane JUS kreiptusi,kazkaip labai jau oficialiai,nepatogiai jausciausi schmoll.gif Taciau nesutikciau su tuo,kad tai saltas pasakymas,zinau tevus,kuriu vaikai i juos taip kreipiasi-tai yra iprasta ir normalu,ir tai nekokie pensininkai,o jauni tevai...Manyciau suvalkijoje,tai yra labiau iprasta,nes kiek teko pas gimines apsistoti ir girdeti,tai visi vaikai i tevus JUS kreipiasi blink.gif  g.gif  biggrin.gif
*

Taip taip, suvalkijoje tai daug kas taip kreipiasi. Būtent čia aš pirmą kartą ir išgirdau tokį kreipinį į tėvus ir buvau tikrai labai nustebinta blink.gif Vėliau ir pačiai teko Suvalkijoje gyventi, bet vistiek nesupratau, kodėl į tėvus kreipiamasi taip oficialiai schmoll.gif
aktore
niekada nenoreciau,kad vaikai i mane kreiptusi: jus... schmoll.gif savo dukrytem mes esam mamyte ir tevelis wub.gif
bufytė
mano vyro seimoje irgi naudojama JŪS, bet as tai jau tikrai savo dukrytes taip nemokinsiu. koks gali buti JUS patiems artimiausiems zmonems? nu jau ne, man tai tikrai salta ir oficialu. ne ne JUS netinka jei norite, kad seimoje butu silta, gera ir malonu. tik aisku nereik pamirst, kad svetimi ir vyresni zmones visada JUSvadinami. tikiuosi mano dukryte neTUJINS svetimu vyresniu zmoniu. stengsimes aukleti teisingai. wink.gif
edisada
Man visada buvo keista, kai vaikai tėvams sakydavo JŪS.. Man atrodo, santykiai tarp jų šalti, atitolę visi viens nuo kito..
pipima
visada labai keistai,šaltai ir oficialiai man skamba vaikų kreipimąsis į tėvus žodeliu"jūs" Man labai nepatinka schmoll.gif Jei jau į pačius artimiausius žmones reikia taip kreiptis,tai ką aš žinau...Man rodos yra daug daugiau būdų vaikams įrodyti savo pagarbą tėvams,nei šalčiu dvelkiantis kreipinys...
Scorp99
į mane vaikai kreipiasi tu, jūs nenaudojam, nes man šis kreipinys tuoj asocijuojasi su tam tikru atstumu, distancja, barjeru ar pan. Nors kiti naudoja jūs, gal taip įpratę, gal į savo tėvus taip kreipdavosi, nežinau. Kitose šalyse būna įprasta vardais į tėvus kreiptis. Galvoju, kad ne tik tėvų-vaikų bendravime, bet ir kitokiame bendravime kreipinys tai abipusio susitarimo reikalas.

ax.gif
viktutes
QUOTE(edisada @ 2006 10 04, 16:01)
Man visada buvo keista, kai vaikai tėvams sakydavo JŪS.. Man atrodo, santykiai tarp jų šalti, atitolę visi viens nuo kito..
*

i mane vaikai kreipiasi Tu, nors tiek as tiek vyras i savo tevus visada kreipiames JUS ir tikrai motereles patikekit musu santykiai su tevais yra labai silti ir nuosirdus, joks atstumas tarp manes ir mano tevu nepadidejo, o as puikiai atsimenu ta diena kaip jie isreiske nora, kad mes juos taip vadintume, nors tiesa pasakius jokios prievartos nebuvo, mums tevai leido rinktis tongue.gif
vilmic
Jūs - man labiau asocijuojasi su kreipiniu į nepažįstamą ar vyresnį žmogų g.gif
Mano vaikas man sako tu ir mano mamai sako tu... Kažkaip savas, negi sakys man "Jūs ponia mama" 4u.gif
V&A
as noresiu kad mano vaikas i mane kreiptusi TU.taip pat ir as kreipiuos i savo tevus.
nerimta
QUOTE(vilmic @ 2006 10 06, 11:07)
Jūs  -  man labiau asocijuojasi su kreipiniu į nepažįstamą ar vyresnį žmogų  g.gif
Mano vaikas man sako tu ir mano mamai sako tu... Kažkaip savas, negi sakys man "Jūs ponia mama"  4u.gif
*

Aš matyt savo 14-os metų sūnui tapau svetima arba pasenau, nes nei iš šio , nei iš to pradėjo sakyti "jūs" sad.gif Taip dabar blogai širdy, atrodo ir pakalbėjom, sakė, kad jam netyčia taip gaunasi. Reiks iš naujo auklėti doh.gif
ingan
O PAS MUS TAI BUS PROBLEMA.VYRO GIMINEJ JAU KELETAS KARTU KREIPIAS I TEVUS JUS.O PAS MANE YRA TU.TAI MUSU VAIKAS SUSIPAINIOS.TAI VYRUI SIULAU, KAD VIENAS KREIPINYS BUTU,TETI,TEVELI,MAMA,MAMYTE.NES TAIP TIKRAI NESAMONE,I VIENA TAIP KREIPTIS,I KITA KITAIP.TAI TIKIUOS BUS 1 KREIPINYS BUS PRIIMTAS. g.gif smile.gif
LUNARIA
karta grizta sunus is darzelio ir "paziurekyt","seskyt","padekyt"... blink.gif jausmas tai ne koks,pasijutau tokia sena-sena lotuliukas.gif bet tai buvo laikina,dabar vel namie kalbam be situ siusiu-lialia,draugiskai ir paprastai mirksiukas.gif
patrakusi
Pamenu, buvau kokiu 9-10m kai isgirdau pirma karta is drauges, kai ji kreipesi i tevus JUS, tai pas ja ir klausiu, "o ka jie tavo netikri tevai?" biggrin.gif nu man tai taip saltai ir oficialiai skamba....i svetimus suaugusius kreipiausi JUS, i tevus ir senelius TU, taip pat auklesiu ir savaja dukryte...o kiti vaikai i mane kreipiasi TU, nes jie galvoja kad as nepilnamete..... lotuliukas.gif
arabeska
4u.gif Šiltai ir paprastai TU wub.gif
benux
mano vaikas kreipiasi į mane tu, o aš į savo tėvus kreipdavausi jūs.Kodėl? Net nežinau, jie į savo tėvus taip kreipėsi, tad man tai buvo labai natūralu ir tikrai nei kiek nesijautėm svetimi.
Auksiukė
"Jūs" dvelkia šaltumu verysad.gif Tėvai atrodo tarsi svetimi, o jie juk- patys artimiausi žmonės. Tai mano nuomonė.
Gyvenimas yra gražus
Nenorėčiau kad į mane taip vaikas kreiptųsi doh.gif
leliukass
as i savo tevus kreipiuosi ,,tu" ir mano i mane ,,Tu". Jus man per daug saltai ir oficialiai skamba. Su kazkokiu susvetimejimu man asocijuojasi. Aplamai manau ,,Tu" ar ,,Jus" parodo santyki tarp visu zmoniu. ,,Jus" svetimas, nedraugas. ,,Tu" artimas, draugai ir t.t.
Fainamerga
Mano mazoji i mane kreipasi TU. Ir tikrai nenoreciau, kad kreiptusi Jus. Pritariu toms, kurios sako, kad Jus dvelkia oficialumu ir saltumu. ax.gif
Vilmoshka
Sveikos.
Ir aš į savo tėvelius kreipiuosi Tu, ir mano dukrytė į mus taip kreipiasi. "Jūs" rodo pagarbą, sutinku, tačiau kartu - ir susvetimėjimą. Tačiau tai - tik mano nuomonė, žinoma. smile.gif
Eglynelis
Manau i tevus vaikai turi kreiptis "tu", bet i kitus suaugusius - tik "jus".
Bitelė
QUOTE(Atogrąža @ 2006 08 26, 04:47)
<...>Suprantu, kad ,,jūs" jūsų šeimoje gal labiau įprotis, bet tas noras, kad kas sakinį jums būtų reiškiama pagarba  g.gif , man tikrai sunkiai suprantamas<...>
*

drinks_cheers.gif

Žinau vieną situaciją, kai mama savo vaikų, jau ne tokių mažų: vienam buvo 18, kitam 17 metų, paprašė į ją kreiptis JŪS doh.gif Man tai nesuvokiamas toks prašymas ax.gif . Tai dabar jie į mamą kriepiasi Jūs, o į tėtį - Tu.

Į savuosius tėvelius kreipiuosi Tu, tikiuosi, kad ir mano dukriukas, kai išmoks kalbėti, į mane taip pat kreipsis.
JM
Mano vaikai i mane kreipiasi tu,as i savo tevelius irgi tu,o i mociute savo kreipiuosi jus,nes ir mano teveliai i savo tevelius kreipiasi jus.Ir tas kreipimasis i mociute jus tai tikrai nesaltai ir nesvetimai schmoll.gif As parodau pagarba senam zmogui,su mociute tikrai labai stiprus rysys,ir pasisnekam apie viska ir pasitariu su ja visada.Tikrai nejauciu saltumo ar oficialumo kreipdamasis jus,cia manu priklauso nuo auklejimo ir isaiskinimo vaikui kokia pagarba turi jausti senam zmogui.Ir mano vaikai i savo prosenele irgi tik jus thumbup.gif
ruta_zalia
Vienas ar kitoks zodis, manau didelio skirtumo nera, kaip ir pagarbos. Kur gi ta pagarba jeigu vaikas i tevus kreipiasi Jus, o pats dirba velnius, neklauso ju ir taip kankina savo tevus, man cia pagarba jau net nekvepia. Svarbu buti geru zmogumi 4u.gif Asmeniskai man graziau kai vaikai i tevus krepiasi Tu, tiesiog artimas, siltas ir grazus kreipinys bigsmile.gif
Brunhilda
Aš irgi manau, kad šeimoje pats šilčiausias kreipinys yra Tu bigsmile.gif . Taip aš kreipiuosi į savo tėvus, šį kreipinį ir mano vaikai vartoja. Ir nenorėčiau, kad būtų kitaip mirksiukas.gif .
JM
Na tokie vaikai,kurie neklauso ir velnius pridirba,tai argi tokius priversi sakyti jus,o ir nuo auklejimo priklauso.Jei vaikeli auklesi ir ugdysi jo pagarba kitam zmogui,tai argi toks zmogus nuklys klystkeliais,aisku isimciu visur yra,bet........
paziurekit,kokie dabar vaikai auga,pasiklausai kieme kaip snekasi,ar kaip apie tevus snekasi,brrrr baisu.As nesuprantu,kaip 7 metu piplys gali mamyte vadinti motina,teveli tevas,cia prie kitu vaiku.man suaugusiai moteriai liezuvis neapsivercia sakyti tevas,motina schmoll.gif O anksciau kokia pagarba teveliam buvo thumbup.gif taip kreipdavosi jus,bet tevelius ir gerbdavo ir myledavo,o dabar,vaikai nezino zodzio pagarba. doh.gif
Kajune
Mano vaikas dar mazas, bet ateity, tikrai nenoreciau, kad i mane kreiptusi jus. Svetimu zmoniu tujint negalima, bet tevai juk artimi zmones ir nematau cia nieko blogo, kad vaikas kreipsis tu.
youste
QUOTE(jolita.martyna @ 2006 11 27, 13:46)
Na tokie vaikai,kurie neklauso ir velnius pridirba,tai argi tokius priversi sakyti jus,o ir nuo auklejimo priklauso.

Priversti tai gal ir priversi, bet kreipdamasis "Jus" neaisku ka vaikas galvoja. Is vaikystes pamenu, kad kaimynu vaikai i tevus "Jus" kreipdavosi, net kai i kaili gaudavo, nes buvo chuliganiukai. Ir nieko toks kreipinys nepadejo - dabar vienas kalejime, kitas neaisku kur. O dar baisesnis atvejis - kai vaikinas tevo labai bijojo, nes daznai musdavo, bet kreipdavosi "Jus", o veliau konflikto metu teva nuzude. Brrr verysad.gif
vėtrė
Man mama nuo pat vaikystės savotiškai pykdavo, jei aš į ją kreipdavausi - tu. Bet nereikalavo, kad sakytum - jūs. Ji mane nuolat pataisydavo, kad į ją kreipčiausi - tu mama, ar tu mamyte, ar tiesiog mama. Jai net ir dabar dar yra labai svarbu, kad kreipdamasi į ją, sakinyje nepamirščiau prie tu dar pridėti ir žodelį mama. Ir pas mus nebuvo jokių babų, griežtai liepdavo sakyti tik močiutė, nes, sakydavo, kad tik pas rusus babos yra (šiaip ji teisi), o pas mus - močiutė. Tarp kitko, mano mergaitės pirmas pats taisyklingiausias žodis buvo ištartas - močiutė smile.gif
jurgixe
man irgi mieliau kai i mane vaikai kreipiasi tu,o ne jus.jie mane vadina mama,bet buna,kad kai nori ko nors isprasyti tai ima vadinti mamyte.
JM
QUOTE(youste @ 2006 11 30, 18:00)
Priversti tai gal ir priversi, bet kreipdamasis "Jus" neaisku ka vaikas galvoja. Is vaikystes pamenu, kad kaimynu vaikai i tevus "Jus" kreipdavosi, net kai i kaili gaudavo, nes buvo chuliganiukai. Ir nieko toks kreipinys nepadejo - dabar vienas kalejime, kitas neaisku kur. O dar baisesnis atvejis  - kai vaikinas tevo labai bijojo, nes daznai musdavo, bet kreipdavosi "Jus", o veliau konflikto metu teva nuzude. Brrr verysad.gif
*

Na as turejau omenyje,ne tik pgarba teveliams,bet ir pagarba turi buti ir vaikams,cia jau viens be kito neapsieina :ax:Juk kaip auklesi savo vaika,taip jis elgsis su tavimi,kai uzaugs.Ko noreti kai tevas musa vaika,tik atgalines reakcijos senatveje ax.gif
noir1
Aš esu mamytė ir tu į mane kreipiasi vaikiukas,bet į svetimus ir močiutes JŪS.Manau kad taip priklauso gerbiant vyresnį žmogų.
duokanka
kaip kam patinka , tas taip ir vadina g.gif

As nuo mazens savo mama Tu vadindavau, o kad vadintu "Jus" is savo pazistamu zinau tik dvi seimas g.gif ir abejose kazkas netvarkoj. O visi like pazistami vadina Tu ir negaliu pasakyti, kad ten santykiai butu daug geresni g.gif

Taigi, nei jus nei tu nieko nekeicia, tiesiog toks ismislas mama vadinti jus ax.gif

vilmic
Tiek to - nekomentuosiu, bo labai pikta lotuliukas.gif
justita
Aš ir savo tėvams ir seneliams sakiau tu, gal todėl, kad labai daug laiko su jais praleisdavau ir dabar mano močiutė dažnai pas mus atvažiuoja su savo proanūkiu pasibūti. Kažkaip man keista būtų jai sakyti jūs. Be to ir mano tėvaisavo tėvams sakydavo tu, tai kažkaip savaime gavosi, kad ir mes su broliu į visus tu kreipiamės. Norėčiau, kad ir mano zuikis man tu sakytų.
Mano pusseserė tėvams jūs sakydavo, ir ji pati ne kartą sakė, kad mama jai tapo drauge, kai perėjo prie tu, iki to buvo atstumas ir santykiai daugiau kaip su kažkuo, kas tave kontroliuoja, rengia maitina ir leidžia į mokslus, bet tai ne žmogus, kuriuo tu gali pasitikėti, kuris yra tavo draugas ir tave tikrai labai myli...
Kentė
As mokinsiu kad kreiptusi i mane tik TU smile.gif taip kazkaip artimiau.As ir pati i tevus Tu kreipiuosi.
#Mia#
QUOTE(justita @ 2006 12 01, 23:05)
Mano pusseserė tėvams jūs sakydavo, ir ji pati ne kartą sakė, kad mama jai tapo drauge, kai perėjo prie tu, iki to buvo atstumas ir santykiai daugiau kaip su kažkuo, kas tave kontroliuoja, rengia maitina ir leidžia į mokslus, bet tai ne žmogus, kuriuo tu gali pasitikėti, kuris yra tavo draugas ir tave tikrai labai myli...
*

Nu to tai nesuprantu: kreipinys pakeicia zmoniu santykius doh.gif , gal paprasciausiai suaugo ir praejo paauglystes maistai.
As i mama kreipiuosi Jus ir nuostabus santykiai, vaikai i mane dazniausiai lotuliukas.gif kreipiasi tu, kartais sugalvoja jus - ir man visai dzin, nejauciu jokio skirtumo tos dienos bendravime lotuliukas.gif
JM
Pritariu, drinks_cheers.gif
Plepė
Tiktai tu, kokie čia dar jūs blink.gif Jūs prisisakys svetimiems žmonėms. Tėvams ir seneliams su kuriais nuolat bendrauja vaikas, net tokių minčių neturėtų kilti. Na nebent, jei nėra artimų santykių, tada....
JM
Su mociute,kuriai beje bus 90 metu greitai,tai labai artimi santykiai,ji man kaip mama,bet tikrai neapsiverstu liezuvis sakyti tu.Tik jus,juk cia parodau savo pagarba garbaus amziaus zmogui ir isreiskiu dekinguma uz tokius gerus ir draugiskus santykius 4u.gif
Jurlin
Na mano vaikai man sako TU, o as ir pati savo artimiesiems sakau TU, ar tai mama, ar mociute, ar pussesere.
Jei vaikas man sakytu JUS, tai jausciau ne pagarba, o tik atstuma tarp vaiko ir mamos
mot99
Skaitau ir stebiuosi - kazkodel "Jus" daugumai asocijuojasi su atstumu tarp zmoniu g.gif Manau tai neturi nieko bandra. Gal galima butu pasakyti, kad tai kazkiek pasenusi kreipinio forma, na panasiai, kaip mes vaikysteje sakydavom "tamsta mokytoja", o dabar ir vardu mokytojas vadina ir kur toliau pasiuncia.... Bet santykiu saltumas cia ne prie ko. Yra tam tikra bendravimo kultura ir tiek. O mustis, bartis ar zudyti...... manau jei paziuretumet statistika tarp zmoniu, sakanciu "tu" galima butu rasti gerokai daugiau tevazudziu ir kt.
Ir dar. Senesniais laikais inteligentu seimose buvo iprasta sakyti Jus, o kur nors kaime vieni i kitus "tu" kreipdavosi. Kai kurie islaike tradicijas tiesiog nesusimastydami, kai kurie prisitaike prie aplinkos.
Ir beja, tam tikras atstumas tarp tevu ir vaiku vis tiek islieka. Svarbi vertybe yra grazus santykiai ir atvirumas, pasitikejimas vienas kitu, pagarba vienas kitam. Abipuse. O tai priklauso ne nuo zodziu.
damute31
Pas mus seimoje i vyresnius kreipiamasi Jus ir taip as aukleju savo atzalas,i mane gali kreiptis TU,nes ir as i mama taip kreipiuosi,bet retai,kadangi kreipdamasi sakau Mamyte,Mamyt wub.gif o i senelius,tetas,dedes - JUS ir santykiai musu gimines yra labai silti wub.gif
JM
QUOTE(mot99 @ 2006 12 06, 10:34)
Skaitau ir stebiuosi - kazkodel "Jus" daugumai asocijuojasi su atstumu tarp zmoniu  g.gif  Manau tai neturi nieko bandra. Gal galima butu pasakyti, kad tai kazkiek pasenusi kreipinio forma, na panasiai, kaip mes vaikysteje sakydavom "tamsta mokytoja", o dabar ir vardu mokytojas vadina ir kur toliau pasiuncia.... Bet santykiu saltumas cia ne prie ko. Yra tam tikra bendravimo kultura ir tiek. O mustis, bartis ar zudyti...... manau jei paziuretumet statistika tarp zmoniu, sakanciu "tu" galima butu rasti gerokai daugiau tevazudziu ir kt.
Ir dar. Senesniais laikais inteligentu seimose buvo iprasta sakyti Jus, o kur nors kaime vieni i kitus "tu" kreipdavosi. Kai kurie islaike tradicijas tiesiog nesusimastydami, kai kurie prisitaike prie aplinkos.
Ir beja, tam tikras atstumas tarp tevu ir vaiku vis tiek islieka. Svarbi vertybe yra grazus santykiai ir atvirumas, pasitikejimas vienas kitu, pagarba vienas kitam. Abipuse. O tai priklauso ne nuo zodziu.
*

Labai graziai paaiskinta drinks_cheers.gif
ŽuvelėNEauksinė
nu as manau kad vaikai turi kreiptis tiktai tu...tas JUS tai kazkaip labai toki atstuma sukuria tarp tevu ir vaiku unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.