Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tu ar Jūs tėvams?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Ata74
Mes irgi "Tujinames" smile.gif
shipra
QUOTE(dincek2006 @ 2009 09 30, 21:04)
Turiu draugę,kuri į mamą kreipiasi JŪS,man tai nesuprantama,aš tik už  TU  4u.gif
*

as irgi i mama kreipiuosi Jus, nieko cia blogo manau, mane taip isauklejo, tai nuo vaikystes taip ir liko...
liute2
Aš tik už tu. Man Jūs taip oficialu, visiškai netinka saviems ir artimiems žmonėms.....
Omega55
QUOTE(liute2 @ 2009 10 06, 17:32)
Aš tik už tu. Man Jūs  taip oficialu, visiškai netinka saviems ir artimiems žmonėms.....
*

drinks_cheers.gif ir mano tokia nuomonė. Turiu draugę, kuri į mamą kreipiasi "jūs" - na netrukdo, bet labai keistai ir šaltai skamba, atrodo, kad ne mama su dukra kalbasi, o jauna moteris su kokia tarkim teta smile.gif . Bet kam kaip priimtina. Aš savo vaikučiui neleisiu sakyti man "jūs" smile.gif .
ich
Maniskis irgi man sako tu, o kartais ir vardu vadina, is pradziu buvo keista, bet dabar jau pripratau biggrin.gif
saule1
ax.gif Mano nuomone kai kreipiamasi jūs tai yra sakoma vyresniam asmeniui , as už TU
NI-KO
aisku, kad TU (bet pagarbiai)
zarazna
Tiktai TU. Kažkodėl man labai nemalonu net girdėti, kai tėvams sako JŪS. Kažkaip... netikra...
studenčiukė
Aš tai tik už Tu smile.gif Pusbroliai į savo tėvus kreipiasi Jūs, tai keista kažkaip biggrin.gif
minii
sveikos 4u.gif .as tik uz TU.nors pati mamai sakau JUS,nes taip buvau auklejama.JUS man tarsi sudaro atstuma,siena tarp vaiku ir tevu.pagarba tevam privalo but bet tas JUS manau perlenkta biski blush2.gif
ing13
Kai as augau tai kreipiausi i mama JUS. Dabar man tai yra priprasta ir as nematau cia nieko blogo, taciau kai pati pasigimdziau sunu jis i mane kreipiasi TU ir tai gavosi kazkaip savaime, o dabar kai jis jau didelis , kartais kreipiasi JUS.
Svarbiausia pagarba tevams ir artimiems zmonems.
Miranda80
Augau kreipdamasi i tevus TU, todel man naturalu, kad taip mokinsiu ir savo mazge 4u.gif
Ledum
QUOTE(Miranda80 @ 2009 10 18, 16:43)
Augau kreipdamasi i tevus TU, todel man naturalu, kad taip mokinsiu ir savo mazge 4u.gif
*

Tu. Vaikystėj net nesupratau kodėl kiti vaikai tėvams Jūs sako. Klausiau mamos ar ta teta tam vaikui svetima. doh.gif
loremi
QUOTE(liute2 @ 2009 10 06, 15:32)
Aš tik už tu. Man Jūs  taip oficialu, visiškai netinka saviems ir artimiems žmonėms.....
*

drinks_cheers.gif
jurge3
QUOTE(zarazna @ 2009 10 13, 23:07)
Tiktai TU. Kažkodėl man labai nemalonu net girdėti, kai tėvams sako JŪS. Kažkaip... netikra...
*

drinks_cheers.gif
Milky-Way
Tik "Tu" , "Jūs" kažkaip per daug oficialiai ir šaltai man skamba. Aš į mama kreipiuos Tu, irgi jokių Jūs nėra pas mus šeimoj smile.gif
Eimy
Visada į tėvus kreipiuosi "TU", nes kreipinys "JŪS" man pernelyg šaltai skamba, lyg tarp tėvo ir vaiko nebūtų jokio ryšio, šiltų jausmų, o tik pagarba... ax.gif
Kiekvienas renkasi, kaip jam yra geriau... Tačiau nenorėčiau,kad mano vaikai į mane kreiptusi "Jūs" smile.gif
wilioke
Kaip nekeista, as savo anytai sakau, Tu, o vyras kreipiasi Jus, tai pazistami, visada mano, kad ji man mama, o jam uosviene, nors yra atvirksciai...
Vilma-Ieva
Tu.
ddijana
Tik Tu,nes Jus kazkaip saltokai skamba
*Bagirute*
As noreciau, kad mane dukra ne tik gerbtu, bet noreciau buti jos geriausia drauge, todel TU. Tas JUS man atrodo suteikia sioki toki atstuma. Per daug oficialu. Niekada seimoj pas mane nebuvo JUS. Bet girdejau ne karta kitu seimose rolleyes.gif
tante_

tevams tiktai TU smile.gif na, o i senelius, manau, galima greiptis JUS - visgi metu skirtumas...
Olivia.
Zinoma kad "Tu".
I tevus kreiptis "Jus" tikrai per daug saltai, svetimai skambetu, juk visgi tai patys artimiausi zmones. . 4u.gif
neyartha
Tiktai "Tu". Sakymas tėvams "Jūs" man asocijuojasi ne su pagarba, o su šaltumu. Pažįstu žmonių, kuriems vaikystėje labai trūko tėvų meilės, supratimo ir pagarbos - ir nuo vaikystės jie sako tėvams "Jūs"... graudu kažkaip.
MaiMa
Ir seneliams, ir tevams TU, - juk tai artimiausi zmones!
drahlik
Nuo pat gimimo vadinu tevus Jus ir jokio saltumo nera. santykiai musu silti ir nuostabus wub.gif paprasciausiai taip buvo vadinama visoje gimineje ir mes tradiciju nelauzom lotuliukas.gif
DNG
tik tu. kas cia mes per ponai, kad jus vadinti... nesamone.
Citrusinė
Tik tu smile.gif
vaikiukas
TU ir tik TU. Jus labai saltai, oficialiai skamba...Tie, kas reikalauja taip kreiptis, tik parodo, kad santykiai su vaikais kazkaip keistai isivaizduojami. schmoll.gif schmoll.gif
linosska
As tik uz TU.
Retisa
aš irgi 4u.gif
visata8
As vaikysteje JUS sakiau savo mociutei ( tevo motinai), bet tik todel, kad mes laaabai retai bendravome ir jinai man buvo VISISKAI svetimas zmogus. Mociute pyko iki asaru, bet as na niekaip negalejau isspausti jai TU. Neisivaizduoju, kad mano vaikai man sakytu JUS blink.gif , tikrai nesuprasciau kame bajeris g.gif .
greitaitetis
Nesuprantu, kaip galima artimiausiems žmonėms sakyti "jūs". Galbūt seneliams dar galėčiau suprasti, iš pagarbos, bet man tai kvepia šaltu bendravimu, iškreiptu mandagumu ir aukštom mūrinėm sienom smile.gif
Vygta
Į savo tėvus kreipiuosi JŪS,taip buvo priimta nuo vaikystės,tačiau noriu ,kad mano dukra į mane kreiptųsi TU ax.gif
Wika&
Man kreipimasis JUS atrodo kaip i svetimus zmones,ir pastato sienas/barjerus bendravime unsure.gif
Cipare
ir as savo tevams sakiau TU ir man tegu sako TU smile.gif
Ania.ks
Sakau savo tevams Tu.
sweetypie
as savo tevus vadinu jus.taip jau mane auklejo.o mano sesuo(daug jaunesne)vadina-tu.
kritike7
as savo mama tujinu,kazkaip jausciaus svetima jei kreipciaus i ja ,,jus,,
is seimos nariu kreipiaus tik i viena mociute ,,jus,,,kuria retai matau ir siaip labai artimo risio niekad nebuvo. nenoreciau kad vaikas kreiptusi i mane jus, mirksiukas.gif
JurSan
As ir uz TU.Jokiu Jus schmoll.gif
*Anila*
Tik uz Tu tegul svetimus dedes ir tetas vadina Jus man tai nepriimtina seimoj,taip oficialiai vadinti schmoll.gif Labai nemielai ir saltai skamba!Nemanau,kad negarbinga tevams sakyti Tu smile.gif
AKM
Tik Tu. Ner baisiau, kai i tevus kreipiesi Jus doh.gif
Donatuke
Man taip pat atrodo, kad mama ir tetis yra itin artimi, todel i juos reikia kreiptis TU.. Savo vaikams neleisiu kreiptis i mane JUS schmoll.gif
Nelsona
Mano giminėj visad buvo vartojamas JŪS. Ačiū Dievui, ir vyras į savo tėvus kreipiasi Jūs. Jokių aklinų sienų ir jokio viduramžiškumo. Ir aš pratinu dukrą prie Jūs. Kai ji suaugs, pasirinks pati. Kiekvienoj šeimoj savos tradicijos. Šitas kreipinys visiškai nenurodo santykių artumo ar šaltumo. Mane tik šokiruoja, kai į tėvus kreipiamasi vardu arba pavarde (ką vis televizijoj pabrėžia viena persona, norėdama 'pastatyt' į vietą savo gal ne visai tobulą motinėlę, buvusią šokių projekto dalyvę/. Pavarde arba vardu pavadinus - tai jau tikrai dvelkia ledo rūmais doh.gif .
floridija
As tai pirma karta isgirdau kai vyras mamai sako "Jus" labai nustebau, galvojau gal pasigirdo, nes man taip saltai skamba. Mes su vyru tik uz "TU".
Congeniality
as irgi tik uz TU, tas JUS man pakankamai saltai skamba tevu atzvilgiu, lyg vaikas tevas ne tik pagarbiai turetu ziureti i tevus, bet ir su baime
z.lineta
na ir as uz tu,aisku kam kaip,bet man Jus yra tolima,taip sakau zmonems su kuriais neturiu jokio artimo rysio
girene
QUOTE(Nelsona @ 2009 11 26, 14:13)
Mano giminėj visad buvo vartojamas JŪS. Ačiū Dievui, ir vyras į savo tėvus kreipiasi Jūs. Jokių aklinų sienų ir jokio viduramžiškumo. Ir aš pratinu dukrą prie Jūs. Kai ji suaugs, pasirinks pati. Kiekvienoj šeimoj savos tradicijos. Šitas kreipinys visiškai nenurodo santykių artumo ar šaltumo. Mane tik šokiruoja, kai į tėvus kreipiamasi vardu arba pavarde (ką vis televizijoj pabrėžia viena persona, norėdama 'pastatyt' į vietą savo gal ne visai tobulą motinėlę, buvusią šokių projekto dalyvę/. Pavarde arba vardu pavadinus - tai jau tikrai dvelkia ledo rūmais doh.gif .
*

ar tai tradicija aplamai?
SuperMama
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.