Mes irgi "Tujinames"
Aš tik už tu. Man Jūs taip oficialu, visiškai netinka saviems ir artimiems žmonėms.....
QUOTE(liute2 @ 2009 10 06, 17:32)
Maniskis irgi man sako tu, o kartais ir vardu vadina, is pradziu buvo keista, bet dabar jau pripratau
aisku, kad TU (bet pagarbiai)
Tiktai TU. Kažkodėl man labai nemalonu net girdėti, kai tėvams sako JŪS. Kažkaip... netikra...
Aš tai tik už Tu
sveikos
Kai as augau tai kreipiausi i mama JUS. Dabar man tai yra priprasta ir as nematau cia nieko blogo, taciau kai pati pasigimdziau sunu jis i mane kreipiasi TU ir tai gavosi kazkaip savaime, o dabar kai jis jau didelis , kartais kreipiasi JUS.
Svarbiausia pagarba tevams ir artimiems zmonems.
Augau kreipdamasi i tevus TU, todel man naturalu, kad taip mokinsiu ir savo mazge
Tik "Tu" , "Jūs" kažkaip per daug oficialiai ir šaltai man skamba. Aš į mama kreipiuos Tu, irgi jokių Jūs nėra pas mus šeimoj
Visada į tėvus kreipiuosi "TU", nes kreipinys "JŪS" man pernelyg šaltai skamba, lyg tarp tėvo ir vaiko nebūtų jokio ryšio, šiltų jausmų, o tik pagarba...
Kiekvienas renkasi, kaip jam yra geriau... Tačiau nenorėčiau,kad mano vaikai į mane kreiptusi "Jūs"
Kaip nekeista, as savo anytai sakau, Tu, o vyras kreipiasi Jus, tai pazistami, visada mano, kad ji man mama, o jam uosviene, nors yra atvirksciai...
Tu.
Tik Tu,nes Jus kazkaip saltokai skamba
As noreciau, kad mane dukra ne tik gerbtu, bet noreciau buti jos geriausia drauge, todel TU. Tas JUS man atrodo suteikia sioki toki atstuma. Per daug oficialu. Niekada seimoj pas mane nebuvo JUS. Bet girdejau ne karta kitu seimose
tevams tiktai TU
Zinoma kad "Tu".
I tevus kreiptis "Jus" tikrai per daug saltai, svetimai skambetu, juk visgi tai patys artimiausi zmones. .
Tiktai "Tu". Sakymas tėvams "Jūs" man asocijuojasi ne su pagarba, o su šaltumu. Pažįstu žmonių, kuriems vaikystėje labai trūko tėvų meilės, supratimo ir pagarbos - ir nuo vaikystės jie sako tėvams "Jūs"... graudu kažkaip.
Ir seneliams, ir tevams TU, - juk tai artimiausi zmones!
Nuo pat gimimo vadinu tevus Jus ir jokio saltumo nera. santykiai musu silti ir nuostabus
tik tu. kas cia mes per ponai, kad jus vadinti... nesamone.
Tik tu
TU ir tik TU. Jus labai saltai, oficialiai skamba...Tie, kas reikalauja taip kreiptis, tik parodo, kad santykiai su vaikais kazkaip keistai isivaizduojami.
As tik uz TU.
aš irgi
As vaikysteje JUS sakiau savo mociutei ( tevo motinai), bet tik todel, kad mes laaabai retai bendravome ir jinai man buvo VISISKAI svetimas zmogus. Mociute pyko iki asaru, bet as na niekaip negalejau isspausti jai TU. Neisivaizduoju, kad mano vaikai man sakytu JUS
Nesuprantu, kaip galima artimiausiems žmonėms sakyti "jūs". Galbūt seneliams dar galėčiau suprasti, iš pagarbos, bet man tai kvepia šaltu bendravimu, iškreiptu mandagumu ir aukštom mūrinėm sienom
Į savo tėvus kreipiuosi JŪS,taip buvo priimta nuo vaikystės,tačiau noriu ,kad mano dukra į mane kreiptųsi TU
Man kreipimasis JUS atrodo kaip i svetimus zmones,ir pastato sienas/barjerus bendravime
ir as savo tevams sakiau TU ir man tegu sako TU
Sakau savo tevams Tu.
as savo tevus vadinu jus.taip jau mane auklejo.o mano sesuo(daug jaunesne)vadina-tu.
as savo mama tujinu,kazkaip jausciaus svetima jei kreipciaus i ja ,,jus,,
is seimos nariu kreipiaus tik i viena mociute ,,jus,,,kuria retai matau ir siaip labai artimo risio niekad nebuvo. nenoreciau kad vaikas kreiptusi i mane jus,
As ir uz TU.Jokiu Jus
Tik uz Tu tegul svetimus dedes ir tetas vadina Jus man tai nepriimtina seimoj,taip oficialiai vadinti
Tik Tu. Ner baisiau, kai i tevus kreipiesi Jus
Man taip pat atrodo, kad mama ir tetis yra itin artimi, todel i juos reikia kreiptis TU.. Savo vaikams neleisiu kreiptis i mane JUS
Mano giminėj visad buvo vartojamas JŪS. Ačiū Dievui, ir vyras į savo tėvus kreipiasi Jūs. Jokių aklinų sienų ir jokio viduramžiškumo. Ir aš pratinu dukrą prie Jūs. Kai ji suaugs, pasirinks pati. Kiekvienoj šeimoj savos tradicijos. Šitas kreipinys visiškai nenurodo santykių artumo ar šaltumo. Mane tik šokiruoja, kai į tėvus kreipiamasi vardu arba pavarde (ką vis televizijoj pabrėžia viena persona, norėdama 'pastatyt' į vietą savo gal ne visai tobulą motinėlę, buvusią šokių projekto dalyvę/. Pavarde arba vardu pavadinus - tai jau tikrai dvelkia ledo rūmais
As tai pirma karta isgirdau kai vyras mamai sako "Jus" labai nustebau, galvojau gal pasigirdo, nes man taip saltai skamba. Mes su vyru tik uz "TU".
as irgi tik uz TU, tas JUS man pakankamai saltai skamba tevu atzvilgiu, lyg vaikas tevas ne tik pagarbiai turetu ziureti i tevus, bet ir su baime
na ir as uz tu,aisku kam kaip,bet man Jus yra tolima,taip sakau zmonems su kuriais neturiu jokio artimo rysio
QUOTE(Nelsona @ 2009 11 26, 14:13) Mano giminėj visad buvo vartojamas JŪS. Ačiū Dievui, ir vyras į savo tėvus kreipiasi Jūs. Jokių aklinų sienų ir jokio viduramžiškumo. Ir aš pratinu dukrą prie Jūs. Kai ji suaugs, pasirinks pati. Kiekvienoj šeimoj savos tradicijos. Šitas kreipinys visiškai nenurodo santykių artumo ar šaltumo. Mane tik šokiruoja, kai į tėvus kreipiamasi vardu arba pavarde (ką vis televizijoj pabrėžia viena persona, norėdama 'pastatyt' į vietą savo gal ne visai tobulą motinėlę, buvusią šokių projekto dalyvę/. Pavarde arba vardu pavadinus - tai jau tikrai dvelkia ledo rūmais ar tai tradicija aplamai?
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|