Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip išmokyti vaiką sakyti Jūs
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Bamblys
Kaip ismokyti vaika sakyti suaugusiam Jus biggrin.gif
Iva
du klausimai: kam to reikia ir kokio amziaus vaika reik ismokyt?

geriausias mokslas- asmeniniu pavyzdziu wink.gif su vyresni ir pasineketi galima
nuobodi
Natalija, as skaitau ir grynai matau savo podukra. Lygiai taip nei tvarkosi, nei prausiasi.Jei ka paprasai padaryti, tai taip padaro, kad vistiek man reikia perdaryt is naujo mad.gif jeigu kokia pastaba duodu, tai vaiksto, kai auka.
as nusispjoviau.Pagalvojau, tegu sau smirdi, tegul jos kambaryje gyvaciu prisiveisia -man dzin,ateis toks laikas, kad gal pati susipras.
Manau, kad tas laikas po truputi jau ateina. Jau reciau vaiksto
taukuotais plaukais, dazniau keicia apatinius ir t.t.
siaip santykiai musu geri, tik tas nevaliskumas man labai kliuva.

Del kreipinio "Jus". Dukrai (Greit 6 metai) paaiskinau kaip i ka kreiptis.Regis, problemu nera.
vyro dukra (13m) daznai buna pas ji darbovieteje.Ne karta pastebejau, kad ten dirbancias moteris ji tujina. Isaiskinau jai padeti, bet ji vistiek tujina.Man tai ziauriai nepatinka, net geda savotiskai pries tas moteris. Jos tai nezino, kad tai ne mano vaikas.
Ele
QUOTE (Bamblys @ 2004 02 08, 19:34)

O man visai zavu, kai kitu vaikai mane vadina "tu"... Man tai patinka smile.gif
Natalija
As prisimeniau savo vaikiste ,savo teta vadindavau -teta. O ji man sako: vaikeli ,as dar jauna ,kad but teta(o vyresne 25m) Tai as ja vadinau vardu.. thumbup.gif
Man asmeniskai irgi idomu ,kad mane vadintu "tu" ,tik neissaiskinsi juk suagusiam,kad man taip patinka. Vienos kaimynes berniukas buvo uz mane jaunesnis tik 7met. As jam sakau kad mane "tuintu'" ,o jis man aiskina ,kad Lietuvoje taip priimta vedusia moteri vadint "jus" biggrin.gif Ka jau padarysi..... tongue.gif
Smurka
QUOTE (Bamblys @ 2004 02 08, 21:34)

Savo sunu kiek mokiau nuo mazumes, viskas bergzdziai. Net nepamenu kada, bet jis savaime pradejo i suaugusiuosius kreiptis Jus.
Rasuole
Mano vyresnysis irgi su metais pradėjo vadinti vyresnius Jus.Kažkaip savaime.Bet karta toks atvejis buvo:viename šašlykų pavalgyme maniškis i viena vyro drauga kreipesi "Tu"(jam tada buvo gal 6m.) tai jis atrėžė,kad su juo kiaulių neganė ir jį vadinti reikia"dėde".Nuo to laiko sūnus vengia iš vis kaip nors į jį kreiptis...
debesuota
QUOTE (Rasuole @ 2004 02 17, 15:32)
Mano vyresnysis irgi su metais pradėjo vadinti vyresnius Jus.Kažkaip savaime.Bet karta toks atvejis buvo:viename šašlykų pavalgyme maniškis i viena vyro drauga kreipesi "Tu"(jam tada buvo gal 6m.) tai jis atrėžė,kad su juo kiaulių neganė ir jį vadinti reikia"dėde".Nuo to laiko sūnus vengia iš vis kaip nors į jį kreiptis...

o mane nervina tokie mandagybiu reikalaujantys "aukletojai"
Natalija

Tai jau matyt tas "dede" buvo per daug mandras. Nes protingas zmogus taip neatsakytu vaikui. Kaip ten bebutu,vistiek manau ,kad vaikui 6 metu galima dar atleist.
Mano drauges bachuriukas ir 6 metu,vaikas auga be tevo.Jam visi vyrai draugais,jis vadina jos visus vardu,ir nekas del to nesielvartauja. Mane visad vadina vardu,jokiu ten teta. Savaime ateis laikas kai supras ,kad viresni uz save zmogu reiktu vadint "jus"
avei
O maniskis kazkaip savaime ismoko, jau nuo 4 metu i visus suaugusius kreipiasi Jus. Mano drauges seimoje tai vaikai ir i mama ir i teva kreipaisi jus.
Natalija, as su saviskiu (jam 8 metai) irgi nesusisneku, kartais man atrodo, kad jis manes negirdi tycia, kad mane dar labiau iskaudintu. Tada labai pykstu. mad.gif
Aliaska
Na mergaites,Tuja ,ir ,Natalija, uzjauciu del jusu situacijos.Na bet gyvenime taip viskas keiciasi. Mano sunaus knygeleje iki8 kl.trukdavo vietos surasyti visas pastabas. doh.gif .mokesi prastai ir ko tik neiskresdvo mokykloje.as jau galvojau kad jis gal nesveikas. huh.gif dabar jam 15m.mokytis ir dabar tingi.bet del elgesio neturiu problemu.susikalbam.svelnus ir uzjauciantis.mazai reikalaujantis del saves. Dukra-buvo mazesne paklusni gerai elgesi gerai mokesi.Dabar jai greit 17m.mokosi gerai bet negaliu susikalbeti .jai atrodo kad as nieko nesuprantu,per daug klausineju .tapo grubi. sad.gif Kokie pasikeitimai.!!!O kokie dar laukia? g.gif juk jie dar paaugliai. heart.gif heart.gif heart.gif
Natalija
Mano dukrai si menesi bus 10metu.Ji uzdara,nezinau ka ir kur ji buna visa diena.Draugu sunkiai suranda,jei ir yra tai neilgam.Neseniai pavoge is mano vyro(patevio)kisenes pinigus.Jam buvo smugis,jis rupinosi ja kaip tevas o ji jam tokia kiaule pakiso.Tikras tevas gaili net 10centu jai.O tevo kultas yra pirmoje vietoje.Suprantu,tevas ir t.t. Bet kur pagarba zmoguj.Jis su ja ir zaidzia ir jai pamokas padeda ruosti,kodel taip pasielge?Jis jai nuolat duoda pinigu,ko tik papraso nuperka.Gal sakau atsigime i savo dede?Vyro brolis turi toki pomegi,ka nusvilpt.Man baisu.Ja nemusiau,nei rekiau ant jos.Kalbejomis su ja ilgai,bet pastebejau ,kad jai i viena ausi ilindo o pro kita islindo.Siandien nedaviau pinigu pietums i mokykla,bet jauciu tai nepades.Gudra yra,pasiskolins pas mokytoja.Ji yra labai sumani ir gudra.Zmones ja patiki greitai,gas sakau savo si sugebejima pritaikis kada gyvenime,nesupraskit klaidingai.Juk dideli padukelei uzauga gerais prezidentais ar mokslininkais g.gif
Ziuresiu kas bus toliau....
dziunka
mamytes ......viskas ypatingai keiciasi kai vaikai susiranda drauga (e),o tada ir tvarka ir svara, ir pasitempe ir kazkodel labai paslaugus.O kartais pasakai kad tai yra tokios namu taisykles ir tu privalai ju laikytis KaRTAIS YRA NE TIK TEISES ,BET IR KAZKOKIOS PAREIGOS .TAD PIRMYN.SIAIP JAU PADEDA
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.