Mano mergytei penki su puse mėnesio, bet ji nelabai nori tai daryti...
Laukiu jūsų pasisakymų.
1 tema
Labukas. Norėjau paklausti, ar jūsų vaikiukai, paimti už rankučių, sėdasi. Ar noriai tai daro? Ir nuo kada?
Mano mergytei penki su puse mėnesio, bet ji nelabai nori tai daryti... Laukiu jūsų pasisakymų. ************** 1 tema
Mano sūnelis paimtas už rankyčiu pats kelia galvytę pirmyn ir riečiasi sėsti nuo dviejų su puse mėn. Bet jis anksti taip daro dėl padidėjusio raumenų tonuso. Bet manau, kad penkių mėnesių jau turėtų įsikibusi bandyt atsisėst. O ką pediatrė sako?
Musu lialei jau 4.5 men. Turim 1.5 dantuko ir jau isikimbam kur nors ir sedames, bet dar reikia pagalbos. O uz ranku sedames jau nuo kokiu 3 men. Paskutiniu metu labai norim sedet.
mūsų vyrukui be savaitės 4 mėn. oi kaip nebenori gulėt, riečiasi ir nori sėdėt tik, kad anksti, kad nugarytei nepakenkus
Mano mažylė įsikibusi bando sėstis nuo 3 mėn
Mano mažiulis taip sėdasi nuo 3 mėnesių,bet tai yra dėl padidėjusio raumenų tonuso.Neurologė mus į mankšteles nusiuntė
Mano dukryte nuo 3,5 menesio uz rankyciu prilaikant sedasi.Jei dabar 5 menesiai su trupuciu,bet vistiek nesedi tvirtai,manau viskas su laiku ir nera ko cia pergyventi
QUOTE(juraga @ 2007 01 21, 18:29) Mano sūnelis paimtas už rankyčiu pats kelia galvytę pirmyn ir riečiasi sėsti nuo dviejų su puse mėn. Bet jis anksti taip daro dėl padidėjusio raumenų tonuso. Bet manau, kad penkių mėnesių jau turėtų įsikibusi bandyt atsisėst. O ką pediatrė sako? Sako reikia mokinti sėstis. Na mes keliam, bet ji nesikelia. Tai kaip čia taip išmokinti? QUOTE(Kribuk @ 2007 01 22, 08:52) Sako reikia mokinti sėstis. Na mes keliam, bet ji nesikelia. Tai kaip čia taip išmokinti? Papildyta: QUOTE(Kribuk @ 2007 01 22, 08:52) Sako reikia mokinti sėstis. Na mes keliam, bet ji nesikelia. Tai kaip čia taip išmokinti? manoji ir nesikele kai sodindavom, nors buvo tam laikas jau...tai gavom siunima i manksteles...ir dabar viskas liuks
Mano dukrytė įsikibusi bandė sėstis kažkur nuo 3 mėn
Mums 4 men ir sedeti mes labai norime! Tik mama dar neleidzia
Na šnd buvom pas nervų gydytoją, tai sakė, kad ne visi vaikai vienodo amžiaus sėdasi. Nėra čia nieko blogo, viską mažė daro gerai, tai ir sėsis, kai jau galės.
mano mazylislo labai nori atsisesti.uz ranku grebia ir seda.daktare neliaidzia bet jis pakelia galva ir laukia kol ranku kad atiseti.o oautokeduteje ir supinese jau patsa atsiseda.
na mano mazyle nuo 3 men,riesdavosi i kamuoliuka kad tik atsisesti.
na o kad 3 men.kudykis atsisestu pats automobilineje keduteje dar negirdejau ------------------------------ ![]()
QUOTE(K.KEITE @ 2007 01 25, 12:00) na mano mazyle nuo 3 men,riesdavosi i kamuoliuka kad tik atsisesti. na o kad 3 men.kudykis atsisestu pats automobilineje keduteje dar negirdejau Tai va, kad mums nepaskyrė mankštų poliklinikoje...
Mums 4 mėnesiai ir jau puikiai pats prisitraukia įsikibęs į pirštus ir atsisėda. Tik dabar jau pasidarė nebeįdomu atsisėst, tai iš karto ir stojasi
Man atrodo kad tai visai normalu tokio amziaus tavo lelui!Nes maniskis ir kazkur tokiu laiku pradejo tai daryt!
nu mums jau 5,5 ir nesedim. taigi nuo 6 men turi pasodintas sedet, o pats sest ir veliau. visi vaikai skirtingi. dar nuo svorio priklauso, mes sveriam apie 9 kg. ir mes po manksteliu ir sake viskas cia tvarkoj, nereik noreti, visi vaikai skirtingi, ateis laikas ir atsises. As tempiu uz rankyciu seda, o taip tai pats griebia ranka ir kazkaip ant sono vercias.
mano mazute nori sestis nuo 3men , o dabar kiek paziuri - tiek galva ir kojos iskeltos - vis bando atsisesti , net ir miegodama
QUOTE(Kribuk @ 2007 01 24, 19:34) Na šnd buvom pas nervų gydytoją, tai sakė, kad ne visi vaikai vienodo amžiaus sėdasi. Nėra čia nieko blogo, viską mažė daro gerai, tai ir sėsis, kai jau galės. zinoma, kad bereikalo nerimauji. juk kiekvienas zmogeliukas yra individualus. vieni anksciau kiti veliau pradeda ka nors daryti. maniskis pvz nenoriai vartosi, vis reikia pastumti. irgi buvau pradejus pergyvent, nes paskaiciau, kad kitu jau patys vartosi 2,5 men taip kad viskas su tavo zuikiu gerai, ateis laikas ir atsises.
Labutis. Mano megaitė pradėjo vartytis 6 mėn, o po kelių dienų įsikibusi į pirštus ir atsisėdo. O dabar jau pasodinta pilnai sėdi ir net nelinguoja į šonus. Dabar jai 6,5 mėn. Viskam ateina savas laikas. Aš irgi nuo 4 mėn. nervavausi kad nesivarto , bet namuose pasimankštinom ir dabar tik spėk gaudyti.
Sveikos. Užvedžiau šią temą... Baiminausi kodėl dar vis nesisėda... O dabar jau sėdasi, kai paimu už rankyčių.
QUOTE(Kribuk @ 2007 01 30, 05:57) Kokia šaunuolė tavo mergička, kad jau sėdi. Na ji rami,bet zinai gi vaikas...Sedi,reikia visu zaislu,ima,griuna,verkia..vel seda,reikia padeti atsisest....Pasaka be galo
Mergaites
Tai nuo kada mazuliai turi pradeti sestis? Kazkaip visi vaikai skirtingai. Mano 3 menesiukai ir as kazkaip visko bijau Papildyta:
manoji taip sedosi nuo 3 men., bet as bijojau daznai taip kelt ja, kol gydytoja patikino, kad taip net reikia daryt
o dabar 5 men. ji jau nebenori taip sestis- laikosi uz pirstuku kol pasikelia, o kai atsiseda- paleidzia pirstus ir mamyte turi ja gaudyt per daug isidrasino, bet gal ir gerai- nebijos pati sedet Papildyta: QUOTE(Bagdoncikas @ 2007 01 30, 15:26) Mergaites Tai nuo kada mazuliai turi pradeti sestis? Kazkaip visi vaikai skirtingai. Mano 3 menesiukai ir as kazkaip visko bijau Papildyta: siaip geriausia, kad gydytojas ivertintu vaikiuko bukle ir pasakytu kada galima sodinti. Mano dukrytei pvz. nuo 4 men. leido sodint laikant ja uz rankyciu, o nuo 5 men. leido sodint ant keliu sau. Tik butina, kad leliukas galvyte tiesiai laikytu. I pagalves jikias uzdraude dar sodint.
mums keturi menesiukai ir savaite. sodinti uz rankyciu pabandem kai nebuvom triju ir puikiai vaikas galvyte laike tiesiai, aisku negalima ir dabar tik po truputi bandom sestis, jei vaikas nori, keliom sekundem. skaiciau, kad nuo penku menesiu galima mokinti sedeti patraukiant svelniai uz rankyciu. Maziukas labai jau nori sedeti, pats nuo lovos, jei pakista pagalvele po galva jau keliasi, bet dar neleidziu, anksti.
seniai norėjo sėstis, o kaip stengės kai už rankyčių sodindavai, tik kartais galvytė makaluodavos
QUOTE(laurin22 @ 2007 02 16, 13:29) seniai norėjo sėstis, o kaip stengės kai už rankyčių sodindavai, tik kartais galvytė makaluodavos sveika, zemiete, pamaciau, kad paminejai salantus. tai as mat ir busiu is ten, tik mano lelius truputeli mazesnis, tik 2 men...
Nepykit, jei pasikartosiu, gal kas nors apie tai anksciau rase (neperskaiciau visos temos nuo pat pradziu
Ir jokiu budu neramstyti vaiko pagalvemis. Kai vaikutis sededamas nera paramstytas pagalve, nuvirtes ant soniuko, mokosi is savo klaidos (t.y. nuvirto, nes nebuvo pasiremes). Po keliu tokiu nuvirtimu jau bandys rankute pasiremti, kad nevirstu
mano dukriukas nuo 3 men jau pati norejo sedeti bet jai niekas neleido. ejome i mankstas nes buvo labai isitempusi bet mum labai padejo. kita savaite maziukiai bus 6 men bet ji jau pati moka atsisesti nors ne visada, na o kai pasodinu sedi pati kuo piuikiausiai, nors ir labai neleidziu piknaudziauti.dabar jai idomiau yra ropoti
Papildyta: QUOTE(Gytr @ 2007 02 16, 23:16) Nepykit, jei pasikartosiu, gal kas nors apie tai anksciau rase (neperskaiciau visos temos nuo pat pradziu Ir jokiu budu neramstyti vaiko pagalvemis. Kai vaikutis sededamas nera paramstytas pagalve, nuvirtes ant soniuko, mokosi is savo klaidos (t.y. nuvirto, nes nebuvo pasiremes). Po keliu tokiu nuvirtimu jau bandys rankute pasiremti, kad nevirstu as dukriuka nuo 5 men taip mokinau rodziau kur reikia deti rankyte kad nenuvirstum o laikytumeisi kad tau patogiau butu ir panasiai.Man uzteko poros dienu ja taip pamokinti ir ji dabar kuo piuikiausi pati tai daro ir jai zinoma yra lengviau taip atsiseti
užtenka duoti po pirštuką į rankytę ir jau prisitraukia ir sėdasi viena pati tai dar nenusėdi, reikia už ko nors pasilaikyti
Mano mazajai dabar 4,5 men.Ji taippat rodo nora sestis.Nors gal ir nelabai teisingai,bet as vis po trupuciuka jai leidziu.Galvye ji taippat laiko tiesiai.Pabandziau duoti jai viena ranka isikibti,tai nesuprasta likau:)
Manoji jau nuo dviejų su puse riečiasi sėstis, keliasi vaikas , neišeina tai pyksta, labai stipri...O kai tik paimu rankytes šiaip paglostyt, tai stveria ir keliasi, galvytę laiko tiesiai, nugarytė tiesi ir sėdasi panelė, žinoma neleidžiu dar , krūtinės ląsta dar deformuosis.
Kiek žinau mergaites sodinti galima nuo 6 mėnesių, berniukus ankščiau, bet pažįstu vaikų mergaičių kurios sėdi jau nuo 4 mėnesių
Pati pradėjo sėdėti 5 su puse, o norėjo sėsti turbūt nuo 3, bet niekas neleido vargšiukei
musu nuo 4 pradejo sestis, oi pykdavo kai nepadedavo
Mūsų irgi pyksta kai nepadedam
mergaitėms rekomenduojama tik nuo 6 mėn, nes formuojasi gimda, geriau, kad nesedėtų, bet ką padarysi nepririši gi vaiko
Mes sodinome dukrytę nuo šešių mėnesių, iš pradžių trumpai, po to ilgiau. Vėliau pati kiek norėjo, tiek sėdėjo. Anksčiau, manau, neverta sodinti, na nebent pats vaikas atsisėstų.
mes savarankiskai sedim nuo 7 menesiu, o bandyt gal nuo kokiu 4 pradejo, tik neleisdavau
o koks skirtumas ar mergaitė ar berniukas
mano mergaitė pradėjo sėdėti šešių mėnesių,o pati išmoko atsisėsti iš gulimos padėties septynių mėn.,
nu babulkos viska zino gi
QUOTE(je_lenka @ 2007 05 09, 20:28) mergaitėms rekomenduojama tik nuo 6 mėn, nes formuojasi gimda, geriau, kad nesedėtų, bet ką padarysi nepririši gi vaiko Iš kur čia ištraukei, kad dėl to nesodint? Tai berniukam kiaušiukai formuojasi, gal išvis nesodint? Nesodinama dėl stuburiuko ir pan., o ne šito Papildyta: QUOTE(*Lina* @ 2007 05 09, 21:05) ...kartą aš autobusu važiavau su dukkrytę tai tokia babulkia man pradėjo aiškinti jog mergaičių negalima iki metų sodinti,nes atseit tada gimda nesivysto štai kas - bobutės QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 05 09, 20:34) Iš kur čia ištraukei, kad dėl to nesodint? Tai berniukam kiaušiukai formuojasi, gal išvis nesodint? Nesodinama dėl stuburiuko ir pan., o ne šito Papildyta: štai kas - bobutės nu man irgi nesamone atrodo kad negalima sodint nes gimda neissivystys mano dukryte nuo dvieju menesiu nori sestis, bet dar neleisdavom baisu buvo, o dabar 6 menesiu sedi pati nelaikoma neparamstyta
Sveikos mamytes,
as dabar skaitau apie sedejima ir issigandau... As savo dukryte stacia nesioju, prilaikau uz nugarytes, priglaudus prie saves, o kita ranka po uzpakaliuku - aisku ir jam kazkoks svoris tenka.... Kazin ar cia jau skaitosi, kad sodinu ir gali pakenkt?
Tai jau tikrai pats temos pavadinimas vertas dėmesio
|