Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viskas apie sėdėjimą, 2 tema
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Buria
Mums daktarytė sakė, kad bent iki 5mėn. schmoll.gif nereik leisti sėstis ir, žinoma, nešiojant taip pat nereik sodinti ant savo rankos. Niu va, mes tai tik vos šiaip ne taip išlaukėm iki penkių, nes riesdavosi tai baisiai ir su pykčiukais. Dabar jau sodinu ir nešiojant, ir ant savo kelių (tarkim) valgant.. rolleyes.gif
-Aiva-
Iki 4 mėn visada mažylę laikėm tik stačią, nuo 4 mėn iki 5,5 mėn sodinom blush2.gif , bet truputį gulsčią, kad nugarytė vistiek tiesi išliktų, nuo 6 mėn pati pradsėjo sėdėti, bet dar svirduliuodama rolleyes.gif , o dabar tai net nesureguojam kada atsisėda, tik ant šoniuko pasisuka, rankyte pasistumia ir jau sėdi thumbup.gif

La Loba
O mums gydytoja ortopede patare TIK NUO 6 MEN. sodinti mergyte. Dabar jai 5 men. bet nesodinam..tik tetis kartais papiktnaudziauja labai trumpam kokiai puse minutes jis mat greiciau pasiduoda dukrytes norams biggrin.gif
hm.. mano vyresnele 5 menesiu jau atsisesdavo pati, tai nuo 5men ir 1sav. su vaikshtyne leidom duotis po namus.. 11 menesiu jau lakste, ir nei suburas kreivas, nei sheip kokiu problemu su ja.. o sodint tai turbut 3men sodindavom trumpam, ant ranku susiausedom laikydavom, 4menesiu neshyklej neshiot pradejom.. kazhkaip nelabai man chia teorija del gimdos nesivystanchios skamba.. o sheip esu isitikinus, kad jeigu vaiko nepervarginant ir neleidzhiant but sudribus kaip "maisheliui", kazhkiek pasodinsim, tai nieko blogo nenutiks.. svarbiausia turbut neleist stuburui visa svori laikyt..
Taurė
Visi kūdikiai skirtingi. Manau nėra taisyklės nuo kada sodinti, reikia matyti vaiką.
Žinau mergaitę, kuri būdama 6 su puse mėn. jau pati sėdėjo ant grindų niekuo neparemta ir žaidė su žaislais. Vežime ji sėdėdavo jau nuo 3.
je_lenka
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 05 09, 21:34)
Iš kur čia ištraukei, kad dėl to nesodint? Tai berniukam kiaušiukai formuojasi, gal išvis nesodint? Nesodinama dėl stuburiuko ir pan., o ne šito  doh.gif
Papildyta:

štai kas - bobutės lotuliukas.gif  doh.gif O aš 9 mėn jau vaikščiot ėmiau (nors ir čia nereikia skubinti) ir atrodo ir išsivystė gimda.  biggrin.gif
*

na nereikia čia taip juoktis blush2.gif tam ir temą užvedžiau nes įdomu pasidarė, o sužinojau apie gimdą iš gydytojos ir kažkur skaičiau, kad jei anksti pradėti sodinti mergaitę jai gali pasislinkti gimda, todėl patartina išlaukti iki 6 mėn. o taip pat dėl stuburo. smile.gif nors aš pati galvoju kad visi vaikai skirtingi ir vieni bresta greičiau už kitus, tai kad tai individualu rolleyes.gif
Putlutė
musu sportininkui jau 4men ir jis labai nori sestis,pyksta kai nepadedam blush2.gif gun_bandana.gif bet manau jau greit galesim leisti truputi pasedeti,o kolkas tik pusiau guli pusiau sedi biggrin.gif
rona
Sveikos, mano sūneliui 6 mėn.Jis pats dar nesėdi nes neišlaiko pusiausvyros, turi atsiremti arba jį reikia šiek tiek prilaikyti doh.gif bet jis sėdėti nė nenori, nori stovėti ir tik pajunta po kojom pagrindą atsistoja doh.gif (aišku, prilaikomas už rankyčių).Stovint jį reikia prilaikyti tik tam, kad išlaikytų pusiausvyrą, o kojytėm remiasi kuo puikiausiai doh.gif gal esat su tuo susidūrusios g.gif ?
neringuša
Kai bandai sodinti ar nebando iš karto stoti g.gif Aš manyčiau kad gali būti truputį padidėjęs raumenukų tonusas, bet gali ir nieko nebūti dar išmoks sėdėti nedidukas dar juk mirksiukas.gif
naitas
QUOTE(rona @ 2007 06 21, 22:19)
Sveikos, mano sūneliui 6 mėn.Jis pats dar nesėdi nes neišlaiko pusiausvyros, turi atsiremti arba jį reikia šiek tiek prilaikyti doh.gif bet jis sėdėti nė nenori, nori stovėti ir tik pajunta po kojom pagrindą atsistoja doh.gif (aišku, prilaikomas už rankyčių).Stovint jį reikia prilaikyti tik tam, kad išlaikytų pusiausvyrą, o kojytėm remiasi kuo puikiausiai doh.gif gal esat su tuo susidūrusios g.gif ?
*

Kaip ir mano doh.gif Jau toks PASTOVĖTOJAS buvo nuo 7 mėnesių wub.gif O sėsti gal ir po 4 mėnesių nelabai mokėjo... Ir dabar, metinukas, gerau klūpi ant kelių, negu sėdasi rolleyes.gif Žodžiu, daro visokias pozas, kad tik nereiktų sėstis laugh.gif
Kribuk
Maniškė iš pradžių pradėjo vaikščioti lovytėje, po to tik išmoko normaliai atsisėsti. Kai sodindavau, tai ji ne sėstis, bet stotis norėdavo. Matyt stovėt įdomiau. biggrin.gif Būna taip, kad vėliau sėdasi. smile.gif
laukinukė
QUOTE(rona @ 2007 06 21, 21:19)
tik pajunta po kojom pagrindą atsistoja doh.gif (aišku, prilaikomas už rankyčių).Stovint jį reikia prilaikyti tik tam, kad išlaikytų pusiausvyrą, o kojytėm remiasi kuo puikiausiai doh.gif gal esat su tuo susidūrusios g.gif ?
*

Esam esam susidūrę, bet nestatykite mažylio, kol pats savarankiškai neatsistos kur nors. Jei neatsistoja - anksti dar jam stačiam būti mirksiukas.gif
mama_x2
tai negi manai kad nores sedet, kai jau ,,gali" stovet, o dar yra kas palaiko biggrin.gif maniskis tai sedi, bet kai pavargsta stovet, o kai taip noriu pasodint - nepraranda progos iskart stot biggrin.gif raumenys buvo itempti, bet jau masazus atvaiksciojom daugiau nei skyre wink.gif cia tiesiog vaikis nori atsistot. siaip pas neurologa pasiklauskit wink.gif
rona
Aciu visom uz patarimus smile.gif
laura-jur
lygiai taip daro ir mano
jovka
Maniškė, tai įsikibus nuo 7.5 pradėjo vaikščiot (pati visia jos neskatinau), o va sėdėt tai jaučio nuo kokių 8mėn, jei ne vėliau, nes sėdėt jai visai nepatiko. smile.gif
Vaiščiojom mes į mankštas kai buvo kokie 6-7 mėnesiukai (na jau nepamenu tiksliai), tai sakė, kad ji labai stipri mergytė, o kadangi svoris buvo nedidelis, tai matyt ir stovėt nebuvo taip sunku smile.gif
sirdute
Maniske lieknute, tai dar irgi nelabai pasedi, o stotis bando, ropoja labai gerai.
Droo
rona, nepergyvenk per daug mirksiukas.gif maniškė gi irgi tik stodavos ir vsio, niekaip jos nepasodinsi doh.gif gydytoja nuvarė mus pas neurologę, ta pasižiūrėjo, sako viskas vaikui gerai, o praėjus porai dienų jau sedėt pradėjo, o tai prieš mėn tebuvo, o stovėt jau beveik 6mėn stovėdavo mirksiukas.gif gal judrus vaikis ir nenori dar sedėt, ateis laikas ir pats atsisės mirksiukas.gif
laura-jur
del gimdos tai ir mums sake kad negalima ir sake tik tada galima kai pati atsises
Wellona
O jei mergytė pati atsisėda 5 mėnesių? Tai jau ją reikia prievarta guldyti kiekvieną kartą kai pati atsisėda? Arba jei vaikas bando sėstis, o tėvai jam neleidžia, ar tai nepanašu į vaiko iniciatyvos slopinimą? Mano nuomone, jei vaiko raumenų ir kaulų sistema nebus pasiruošųsi, tai vaikas pats ir neatsisės... Aišku nekalbu apie tokius atvejus, kai vaikai yra sodinami ir apkamšomi pagalvėmis, kad sėdėtų tvirtai...

Esu iš vienos gydytojos girdėjusi, kad anksti pradėjus sodinti mergytes (jei jos pačios dar neatsisėda), gali šiek tiek deformuotis dubens kaulai ir dėl to ateityje gali kilti sunkumų gimdymo metu, bet kad deformuotųsi gimda ir dėl to negalėtų gimdyti... g.gif Kažkaip nelabai tikiu, nes tokiu atveju, šiuo metu būtų daug jaunų moterų/ merginų, kurios dėl gimdos deformacijos negalėtų gimdyti. Pasiklausinėkit savo mamų nuo kada jus pradėjo sodinti apkamšant pagalvėmis.. ir tikrai manau, kad dauguma pasakys, kad nuo 4- 5 mėnesių, nes anksčiau taip patardavo patys gydytojai. Mane irgi tėvai taip sodino, bet jokių problemų su gimda nėra, lengvai pastojau, išnešiojau ir lengvai pagimdžiau mirksiukas.gif
Ewe
QUOTE(Wellona @ 2007 07 04, 15:19)
O jei mergytė pati atsisėda 5 mėnesių? Tai jau ją reikia prievarta guldyti kiekvieną kartą kai pati atsisėda? Arba jei vaikas bando sėstis, o tėvai jam neleidžia, ar tai nepanašu į vaiko iniciatyvos slopinimą? Mano nuomone, jei vaiko raumenų ir kaulų sistema nebus pasiruošųsi, tai vaikas pats ir neatsisės... Aišku nekalbu apie tokius atvejus, kai vaikai yra sodinami ir apkamšomi pagalvėmis, kad sėdėtų tvirtai...

Esu iš vienos gydytojos girdėjusi, kad anksti pradėjus sodinti mergytes (jei jos pačios dar neatsisėda), gali šiek tiek deformuotis dubens kaulai ir dėl to ateityje gali kilti sunkumų gimdymo metu, bet kad deformuotųsi gimda ir dėl to negalėtų gimdyti... g.gif Kažkaip nelabai tikiu, nes tokiu atveju, šiuo metu būtų daug jaunų moterų/ merginų, kurios dėl gimdos deformacijos negalėtų gimdyti. Pasiklausinėkit savo mamų nuo kada jus pradėjo sodinti apkamšant pagalvėmis.. ir tikrai manau, kad dauguma pasakys, kad nuo 4- 5 mėnesių, nes anksčiau taip patardavo patys gydytojai. Mane irgi tėvai taip sodino, bet jokių problemų su gimda nėra, lengvai pastojau, išnešiojau ir lengvai pagimdžiau mirksiukas.gif
*

visiškai pritariu mirksiukas.gif
aukse7
Aš galvoju, jei pasodintas vaikas linksta į priekį - tai dar anksti sodinti, nors ir pats labai nori. O jei išlaiko tiesią nugarą - tegul sėdi. Man buvo gaila vaiko, aš ilgai nesodinau, iki septynių mėnesių lopšyje gulėjom. Mama pati geriau jaučia, kas vaikui geriausia.
dasa
Nesuprantu kam rizikuoti, aišku vaikai skirtingai vystosi, bet kas gali garantuoti, kad ankstyvas sėdėjimas nepakenks schmoll.gif Manau nuo 6 mėn. geriausia leisti vaikui sėdėti rolleyes.gif O kad vaikai nori tą daryti ankščiau-pati žinau, ir maniškis labai pyksta, kai neleidžiu rolleyes.gif Bet juk galima rasti kompromisą, pvz., leisti jam atsisėsti laikantis už mamos pirštų kelioms sekundėms, o po to paguldyti atsargiai ant nugarytės (maniškiui toks žaidimas labai patinka) bigsmile.gif
vaikasx
Na mano mergyte irgi labai anksti pradejo noreti sedeti, vis riesdavos, pykadavo, kad nepadedu. Duodavau uz pirstu uzsikabinti ir paciai atsisesti, bet labai trumpam, kazkaip baisu buvo del stuburiuko, nors mano sesuo, beja kuri tris vaikus turi, man jau sakydavo nuo tiju menesiu sodinti, paramstyti. bet ir as nemanau, kad reiketu kaip ir per prievarta vaika sodinti, na turiu omenyje apkamsius pagalvem. Tai turbut mano pupa supratusi, kad nieko cia nebus su ta mama, jokios paguodos ir is motciuciu nesulaukusi...eme ir pati atsisedo ~ 5men. Na kas beliko, leisti, juk nesulaikysi. O dabar ji pas mane jau ne tik sedi, bet ir ropoja ir lovytej bei siaip kur isikabinus pati tvirtai atsistoja. nors jai dar nei 7 men nera. ispradziu nerimavau, bet ka cia padarysi, juk pati....
remonda
Musiskis paimtas uz rankyciu pardejo keltis ,pradzioje 5 men,dabar jau ir vienas pats pasedi,bet zinoma tik trumpai smile.gif
pukpuk
QUOTE(Kribuk @ 2007 01 21, 18:31)
Labukas. Norėjau paklausti, ar jūsų vaikiukai, paimti už rankučių, sėdasi. Ar noriai tai daro? Ir nuo kada?
Mano mergytei penki su puse mėnesio, bet ji nelabai nori tai daryti... verysad.gif Kartais paimta už rankų labai jau keliasi sėstis, bet tik kartais... Ir prieš kelias dienas ji tai pradėjo daryti. O kartais kelia tik pilvą ir viskas. smile.gif
Laukiu jūsų pasisakymų. 4u.gif
*

Maniskis tik nuo 5.5 menesio kazkur taip pradejo sestis uz rankyciu keliamas. Dabar mums 7.5 menesio ir mes dar nesedim zinok ir neropojam, tik ant pilvo sliauziam atbulai ir ratu ir uzpakaliuka keliam guledami ant pilvo lyg noredami ant keturiu atsistot, bet ojej kaip dar iki to toli doh.gif - silpnutis labai.
Visi cia taip raso, kad galima pamanyt, jog musiskiai atsilike yra, bet zinok lygiotis negalima su kitais, nes kiekvienas vaikas individualus yra organizmas ir vaikas pats zino, kada jam ka pradet daryt. umn.gif
Mums mankstas paskyre neurologe, nes tipo jau ropot turime, bet vaikas labai verke, stresa patyre 3 dienas is eiles (nepatiko+svetimu bijo) ir va susirgom galiausiai, tai neisim daugiau ten schmoll.gif , patys mankstinsimes namie-savarankiskai, kaip mokam. cool.gif
mikki
na va as ir stresavau kad mano 3 men pyplys nekele galvos ant pilvo guldomas.apie nora sestis is viso net kalbos buti negalejo blink.gif pradejau su vaiku dirbti ir per kelias savaites vaikas pradejo laikyti pakelta galva(ant pilvuko),tuoj turetu ir sestis uzsimanyti biggrin.gif as ir lyginau su kitais vaikais ir depresavau,o paskui supratau-viskam savas laikas biggrin.gif dar eisim i manksteles ko gero,bet cia jau papildymui mamos daromom mankstom biggrin.gif
Ramasta
maniškis nuo 4,5 mėn wub.gif
Rasastu
smile.gif maniškė nuo 3 mėn. ir 3 savaičių ax.gif
Aurelija_
Dvieju menesiu dar tinginiuke buvo, tingejo galva sodinama kelt, tai gydytoja liepe i manksteles ir masaziukus vest. ir per pora savaiciu viskas susitvarke. mergina nuo 2.5 menesio pardejo rodyt nora sestis. tik paimi uz rankuciu ir iskart riecias biggrin.gif o jei nepakeli, tai iskart riksmai prasideda. tai tenka pasodint ir vel paguldyt tongue.gif
gugutele
mano mazute tai nuo 4 men nora sestis rode. ula irgi bando sliauzioti bet nesekmingai, as pagalvojau kad ne visi vaikai gi sliauzioja kiti iskarto sedi. juk kiekvienam savo laikas ateina. ula labiau megsta stoveti prilaikoma negul sedeti. o sedeti dar gerai nemoka.
mantuke
mano maziukas tik ir laukia kad kas paimtu uz rankyciu kad galetu atsisesti smile.gif
gedrule
na maniskis irgi tik ir laukia kada paimsi uz rankyciu,jam jau 3men., o gulet ir nebenori tik ir sedi savo masininej kedutej tai visa laime kad ji yra lotuliukas.gif
Žanetyte
Maniske taip keltis pradejo mazdaug nuo 4,5 men, bet pilnai atsikelti taip, negali sar ir dabar ax.gif
Miegaliuke S
AMNISKEGALNUO KOKIU 3.5MEN JAU NOREJO SESTIS.pAIMIDAVAU UZ RANKYCIAU IR KELDAVOSI
CAT DELUXE
manoji kazkur nuo 4 men ax.gif
linxmute
Mus neurologė vis gąsdino, kad vaikui blogai: trijų mėnesių dar tvirtai nenulaikė galvytės, 6 mėnesių pats nesėdėjo, o juk "priklauso pagal planą". Kiekvienas esame skirtingas, tai ko noreti is kūdikėlių?! Ėjome ir mankštintis, ir į baseiną, pagal neurologės pageidavimus. Vaikas tik irzlus pasidarė, praverkdavo visas procedūras ir tiek. Namie dabar mankštinamės po truputį. Sėstis keliami už rankučių pradėjom gal 4-5 mėnesiukų. Dabar mums beveik 8 mėnesiukai. Sėdim neblogai, bet pats atsisėsti nemoka. Šliaužti bando atbulas. Džiaugiamės kiekvienu savo pasiekimu ir nebekreipiam dėmesio į planą. Linkim ir jums to paties smile.gif
Miegaliuke S
QUOTE(linxmute @ 2007 10 31, 16:45)
Mus neurologė vis gąsdino, kad vaikui blogai: trijų mėnesių dar tvirtai nenulaikė galvytės, 6 mėnesių pats nesėdėjo, o juk "priklauso pagal planą". Kiekvienas esame skirtingas, tai ko noreti is kūdikėlių?! Ėjome ir mankštintis, ir į baseiną, pagal neurologės pageidavimus. Vaikas tik irzlus pasidarė, praverkdavo visas procedūras ir tiek. Namie dabar mankštinamės po truputį. Sėstis keliami už rankučių pradėjom gal 4-5 mėnesiukų. Dabar mums beveik 8 mėnesiukai. Sėdim neblogai, bet pats atsisėsti nemoka. Šliaužti bando atbulas. Džiaugiamės kiekvienu savo pasiekimu ir nebekreipiam dėmesio į planą. Linkim ir jums to paties  smile.gif
*

Butent,kad kiekviena svaikas negali pagaldaktaruplanus augti ir t t. Viskai ateina su laiku,nera kocia tuos vaikucius kankinti daktaru planais
linciukasok
na manoji gan anksti pradejo,nes as kiekviena ryta nuo gimimo darydavau su ja manksteles tai ji gal kokiu 2men gan stipriai isikibusi bandydavo keltis,na o dabar isvis pati nori sestis,auto kedutej rieciasi i kamuoliuka
salamandra72
Patarkite į kokią sėdynę sutalpinate savo leliukus? g.gif turiu chicco S3 vezimaitį. ir niekaip niekur netelpam. Į lopši jau su kombinezonu neįtelpam, ir sėdyne per maža vežioti masinoj, o rašo kad iki 13 kg. kai mes sveriam tik 6,500. Patarkit kokiuose modeliuose sutalpinat? o žiema juk dar silčiau apkutoti reikės ax.gif

viskas apie sėdėjimą vienoje temoje

1 tema
Nut*
na negali būti,mes jau 8kg sveriam,bet telpam ir su storu kombinzoniuku... mirksiukas.gif
salamandra72
tai va mamytes, as ir klausiu kokios firmos turite sedynes?nes chicco neitelpu doh.gif
ugniukas1
Mes turejom Graco autokedute tai labai gerai tilpdavo su kombinezoniuku thumbup.gif
Aune
Mes sūnų iki 5 mėn. laisvai sutalpindavome į Tučio vežimėlio lopšį- su storiausiu kombinezonu tilpdavo...
cate
Mums 4,5 men. ir sveriam 7200. Turim auto kedute ir lopsi X-lander firmos tai telpam labai puikiai thumbup.gif
Natuke
uždiek mažiau rūbų ir apklok avirš diržų. Dar būna tokie deklai į kedutę, kurios galima užsekti virš vaiko, o patalpoj arba mašinoj atsegti ir vaikas nesuprakaituoja. Man taip ir su naujagimiu buvo - su kombinezonu netilpo į kedutę išrašymo iš ligininės diena doh.gif
Margareta
as paprastai kombinezona masinoje nurengiu, nebent reik vaziuoti pora kilometru tai kenciam cool.gif
Nosferatu
biggrin.gif 4men. 9dienos, sodinu i maxi cosi kedute ir dar tikrai telpam i quinny lopsi. Sveriam 7 kg. 63 cm ugio
linciukasok
na mes sveriam beveik 8,bet jau nebetelpam i maza kedute,su kombinzonu tau turim sita http://www.mothercare.com/gp/product/B000I...31&mcb=core ,ji yra 4padceciu ir vaikas gaunasi taip guli kaip ir mazoje auto keduteje,mes ja naudojam nuo 4men
salamandra72
QUOTE(linciukasok @ 2007 12 04, 13:01)
na mes sveriam beveik 8,bet jau nebetelpam i maza kedute,su kombinzonu tau turim sita http://www.mothercare.com/gp/product/B000I...31&mcb=core ,ji yra 4padceciu ir vaikas gaunasi taip guli kaip ir mazoje auto keduteje,mes ja naudojam nuo 4men
*

kur pirkai ? kiek kainavo?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.