Mums daktarytė sakė, kad bent iki 5mėn.
Iki 4 mėn visada mažylę laikėm tik stačią, nuo 4 mėn iki 5,5 mėn sodinom
O mums gydytoja ortopede patare TIK NUO 6 MEN. sodinti mergyte. Dabar jai 5 men. bet nesodinam..tik tetis kartais papiktnaudziauja labai trumpam kokiai puse minutes jis mat greiciau pasiduoda dukrytes norams
hm.. mano vyresnele 5 menesiu jau atsisesdavo pati, tai nuo 5men ir 1sav. su vaikshtyne leidom duotis po namus.. 11 menesiu jau lakste, ir nei suburas kreivas, nei sheip kokiu problemu su ja.. o sodint tai turbut 3men sodindavom trumpam, ant ranku susiausedom laikydavom, 4menesiu neshyklej neshiot pradejom.. kazhkaip nelabai man chia teorija del gimdos nesivystanchios skamba.. o sheip esu isitikinus, kad jeigu vaiko nepervarginant ir neleidzhiant but sudribus kaip "maisheliui", kazhkiek pasodinsim, tai nieko blogo nenutiks.. svarbiausia turbut neleist stuburui visa svori laikyt..
Visi kūdikiai skirtingi. Manau nėra taisyklės nuo kada sodinti, reikia matyti vaiką.
Žinau mergaitę, kuri būdama 6 su puse mėn. jau pati sėdėjo ant grindų niekuo neparemta ir žaidė su žaislais. Vežime ji sėdėdavo jau nuo 3. QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 05 09, 21:34) Iš kur čia ištraukei, kad dėl to nesodint? Tai berniukam kiaušiukai formuojasi, gal išvis nesodint? Nesodinama dėl stuburiuko ir pan., o ne šito Papildyta: štai kas - bobutės na nereikia čia taip juoktis
musu sportininkui jau 4men ir jis labai nori sestis,pyksta kai nepadedam
Sveikos, mano sūneliui 6 mėn.Jis pats dar nesėdi nes neišlaiko pusiausvyros, turi atsiremti arba jį reikia šiek tiek prilaikyti
Kai bandai sodinti ar nebando iš karto stoti
QUOTE(rona @ 2007 06 21, 22:19) Sveikos, mano sūneliui 6 mėn.Jis pats dar nesėdi nes neišlaiko pusiausvyros, turi atsiremti arba jį reikia šiek tiek prilaikyti Kaip ir mano
Maniškė iš pradžių pradėjo vaikščioti lovytėje, po to tik išmoko normaliai atsisėsti. Kai sodindavau, tai ji ne sėstis, bet stotis norėdavo. Matyt stovėt įdomiau.
QUOTE(rona @ 2007 06 21, 21:19) tik pajunta po kojom pagrindą atsistoja Esam esam susidūrę, bet nestatykite mažylio, kol pats savarankiškai neatsistos kur nors. Jei neatsistoja - anksti dar jam stačiam būti
tai negi manai kad nores sedet, kai jau ,,gali" stovet, o dar yra kas palaiko
Aciu visom uz patarimus
lygiai taip daro ir mano
Maniškė, tai įsikibus nuo 7.5 pradėjo vaikščiot (pati visia jos neskatinau), o va sėdėt tai jaučio nuo kokių 8mėn, jei ne vėliau, nes sėdėt jai visai nepatiko.
Vaiščiojom mes į mankštas kai buvo kokie 6-7 mėnesiukai (na jau nepamenu tiksliai), tai sakė, kad ji labai stipri mergytė, o kadangi svoris buvo nedidelis, tai matyt ir stovėt nebuvo taip sunku
Maniske lieknute, tai dar irgi nelabai pasedi, o stotis bando, ropoja labai gerai.
rona, nepergyvenk per daug
del gimdos tai ir mums sake kad negalima ir sake tik tada galima kai pati atsises
O jei mergytė pati atsisėda 5 mėnesių? Tai jau ją reikia prievarta guldyti kiekvieną kartą kai pati atsisėda? Arba jei vaikas bando sėstis, o tėvai jam neleidžia, ar tai nepanašu į vaiko iniciatyvos slopinimą? Mano nuomone, jei vaiko raumenų ir kaulų sistema nebus pasiruošųsi, tai vaikas pats ir neatsisės... Aišku nekalbu apie tokius atvejus, kai vaikai yra sodinami ir apkamšomi pagalvėmis, kad sėdėtų tvirtai...
Esu iš vienos gydytojos girdėjusi, kad anksti pradėjus sodinti mergytes (jei jos pačios dar neatsisėda), gali šiek tiek deformuotis dubens kaulai ir dėl to ateityje gali kilti sunkumų gimdymo metu, bet kad deformuotųsi gimda ir dėl to negalėtų gimdyti... QUOTE(Wellona @ 2007 07 04, 15:19) O jei mergytė pati atsisėda 5 mėnesių? Tai jau ją reikia prievarta guldyti kiekvieną kartą kai pati atsisėda? Arba jei vaikas bando sėstis, o tėvai jam neleidžia, ar tai nepanašu į vaiko iniciatyvos slopinimą? Mano nuomone, jei vaiko raumenų ir kaulų sistema nebus pasiruošųsi, tai vaikas pats ir neatsisės... Aišku nekalbu apie tokius atvejus, kai vaikai yra sodinami ir apkamšomi pagalvėmis, kad sėdėtų tvirtai... Esu iš vienos gydytojos girdėjusi, kad anksti pradėjus sodinti mergytes (jei jos pačios dar neatsisėda), gali šiek tiek deformuotis dubens kaulai ir dėl to ateityje gali kilti sunkumų gimdymo metu, bet kad deformuotųsi gimda ir dėl to negalėtų gimdyti... visiškai pritariu
Aš galvoju, jei pasodintas vaikas linksta į priekį - tai dar anksti sodinti, nors ir pats labai nori. O jei išlaiko tiesią nugarą - tegul sėdi. Man buvo gaila vaiko, aš ilgai nesodinau, iki septynių mėnesių lopšyje gulėjom. Mama pati geriau jaučia, kas vaikui geriausia.
Nesuprantu kam rizikuoti, aišku vaikai skirtingai vystosi, bet kas gali garantuoti, kad ankstyvas sėdėjimas nepakenks
Na mano mergyte irgi labai anksti pradejo noreti sedeti, vis riesdavos, pykadavo, kad nepadedu. Duodavau uz pirstu uzsikabinti ir paciai atsisesti, bet labai trumpam, kazkaip baisu buvo del stuburiuko, nors mano sesuo, beja kuri tris vaikus turi, man jau sakydavo nuo tiju menesiu sodinti, paramstyti. bet ir as nemanau, kad reiketu kaip ir per prievarta vaika sodinti, na turiu omenyje apkamsius pagalvem. Tai turbut mano pupa supratusi, kad nieko cia nebus su ta mama, jokios paguodos ir is motciuciu nesulaukusi...eme ir pati atsisedo ~ 5men. Na kas beliko, leisti, juk nesulaikysi. O dabar ji pas mane jau ne tik sedi, bet ir ropoja ir lovytej bei siaip kur isikabinus pati tvirtai atsistoja. nors jai dar nei 7 men nera. ispradziu nerimavau, bet ka cia padarysi, juk pati....
Musiskis paimtas uz rankyciu pardejo keltis ,pradzioje 5 men,dabar jau ir vienas pats pasedi,bet zinoma tik trumpai
QUOTE(Kribuk @ 2007 01 21, 18:31) Labukas. Norėjau paklausti, ar jūsų vaikiukai, paimti už rankučių, sėdasi. Ar noriai tai daro? Ir nuo kada? Mano mergytei penki su puse mėnesio, bet ji nelabai nori tai daryti... Laukiu jūsų pasisakymų. Maniskis tik nuo 5.5 menesio kazkur taip pradejo sestis uz rankyciu keliamas. Dabar mums 7.5 menesio ir mes dar nesedim zinok ir neropojam, tik ant pilvo sliauziam atbulai ir ratu ir uzpakaliuka keliam guledami ant pilvo lyg noredami ant keturiu atsistot, bet ojej kaip dar iki to toli Visi cia taip raso, kad galima pamanyt, jog musiskiai atsilike yra, bet zinok lygiotis negalima su kitais, nes kiekvienas vaikas individualus yra organizmas ir vaikas pats zino, kada jam ka pradet daryt. Mums mankstas paskyre neurologe, nes tipo jau ropot turime, bet vaikas labai verke, stresa patyre 3 dienas is eiles (nepatiko+svetimu bijo) ir va susirgom galiausiai, tai neisim daugiau ten
na va as ir stresavau kad mano 3 men pyplys nekele galvos ant pilvo guldomas.apie nora sestis is viso net kalbos buti negalejo
maniškis nuo 4,5 mėn
Dvieju menesiu dar tinginiuke buvo, tingejo galva sodinama kelt, tai gydytoja liepe i manksteles ir masaziukus vest. ir per pora savaiciu viskas susitvarke. mergina nuo 2.5 menesio pardejo rodyt nora sestis. tik paimi uz rankuciu ir iskart riecias
mano mazute tai nuo 4 men nora sestis rode. ula irgi bando sliauzioti bet nesekmingai, as pagalvojau kad ne visi vaikai gi sliauzioja kiti iskarto sedi. juk kiekvienam savo laikas ateina. ula labiau megsta stoveti prilaikoma negul sedeti. o sedeti dar gerai nemoka.
mano maziukas tik ir laukia kad kas paimtu uz rankyciu kad galetu atsisesti
na maniskis irgi tik ir laukia kada paimsi uz rankyciu,jam jau 3men., o gulet ir nebenori tik ir sedi savo masininej kedutej tai visa laime kad ji yra
Maniske taip keltis pradejo mazdaug nuo 4,5 men, bet pilnai atsikelti taip, negali sar ir dabar
AMNISKEGALNUO KOKIU 3.5MEN JAU NOREJO SESTIS.pAIMIDAVAU UZ RANKYCIAU IR KELDAVOSI
manoji kazkur nuo 4 men
Mus neurologė vis gąsdino, kad vaikui blogai: trijų mėnesių dar tvirtai nenulaikė galvytės, 6 mėnesių pats nesėdėjo, o juk "priklauso pagal planą". Kiekvienas esame skirtingas, tai ko noreti is kūdikėlių?! Ėjome ir mankštintis, ir į baseiną, pagal neurologės pageidavimus. Vaikas tik irzlus pasidarė, praverkdavo visas procedūras ir tiek. Namie dabar mankštinamės po truputį. Sėstis keliami už rankučių pradėjom gal 4-5 mėnesiukų. Dabar mums beveik 8 mėnesiukai. Sėdim neblogai, bet pats atsisėsti nemoka. Šliaužti bando atbulas. Džiaugiamės kiekvienu savo pasiekimu ir nebekreipiam dėmesio į planą. Linkim ir jums to paties
QUOTE(linxmute @ 2007 10 31, 16:45) Mus neurologė vis gąsdino, kad vaikui blogai: trijų mėnesių dar tvirtai nenulaikė galvytės, 6 mėnesių pats nesėdėjo, o juk "priklauso pagal planą". Kiekvienas esame skirtingas, tai ko noreti is kūdikėlių?! Ėjome ir mankštintis, ir į baseiną, pagal neurologės pageidavimus. Vaikas tik irzlus pasidarė, praverkdavo visas procedūras ir tiek. Namie dabar mankštinamės po truputį. Sėstis keliami už rankučių pradėjom gal 4-5 mėnesiukų. Dabar mums beveik 8 mėnesiukai. Sėdim neblogai, bet pats atsisėsti nemoka. Šliaužti bando atbulas. Džiaugiamės kiekvienu savo pasiekimu ir nebekreipiam dėmesio į planą. Linkim ir jums to paties Butent,kad kiekviena svaikas negali pagaldaktaruplanus augti ir t t. Viskai ateina su laiku,nera kocia tuos vaikucius kankinti daktaru planais
na manoji gan anksti pradejo,nes as kiekviena ryta nuo gimimo darydavau su ja manksteles tai ji gal kokiu 2men gan stipriai isikibusi bandydavo keltis,na o dabar isvis pati nori sestis,auto kedutej rieciasi i kamuoliuka
Patarkite į kokią sėdynę sutalpinate savo leliukus?
***************************** viskas apie sėdėjimą vienoje temoje 1 tema
na negali būti,mes jau 8kg sveriam,bet telpam ir su storu kombinzoniuku...
tai va mamytes, as ir klausiu kokios firmos turite sedynes?nes chicco neitelpu
Mes turejom Graco autokedute tai labai gerai tilpdavo su kombinezoniuku
Mes sūnų iki 5 mėn. laisvai sutalpindavome į Tučio vežimėlio lopšį- su storiausiu kombinezonu tilpdavo...
Mums 4,5 men. ir sveriam 7200. Turim auto kedute ir lopsi X-lander firmos tai telpam labai puikiai
uždiek mažiau rūbų ir apklok avirš diržų. Dar būna tokie deklai į kedutę, kurios galima užsekti virš vaiko, o patalpoj arba mašinoj atsegti ir vaikas nesuprakaituoja. Man taip ir su naujagimiu buvo - su kombinezonu netilpo į kedutę išrašymo iš ligininės diena
as paprastai kombinezona masinoje nurengiu, nebent reik vaziuoti pora kilometru tai kenciam
na mes sveriam beveik 8,bet jau nebetelpam i maza kedute,su kombinzonu tau turim sita http://www.mothercare.com/gp/product/B000I...31&mcb=core ,ji yra 4padceciu ir vaikas gaunasi taip guli kaip ir mazoje auto keduteje,mes ja naudojam nuo 4men
QUOTE(linciukasok @ 2007 12 04, 13:01) na mes sveriam beveik 8,bet jau nebetelpam i maza kedute,su kombinzonu tau turim sita http://www.mothercare.com/gp/product/B000I...31&mcb=core ,ji yra 4padceciu ir vaikas gaunasi taip guli kaip ir mazoje auto keduteje,mes ja naudojam nuo 4men kur pirkai ? kiek kainavo? |