Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip kovojate su močiučių patarimais?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
gintuks
Sveikos mamytes, auginu 5men suneli, ir jau baigiu pasimesti su pastoviais, mamu, mociuciu patarimais, ka ten patarimais primygtinais siulymais... blink.gif Is visu pusiu pasipyle priekaistai, ale as vaika badu marinu, nes seniau jau 5men beveik viska valgydavo, koses, karves pienuka, sriubytes ir t.t. o dabar kokios cia nesamones, kaip pasakiau kad savo maziuka maitinsiu pieneliu iki 6men. tai nesiliauja patarimais ir pasibaisejimu kaip gi cia dabar...Baigiu pasimesti ir nesinori pyktis tenka viska kantriai isklausyti, bet kad ta kantrybe senka doh.gif O dar kai suzinojo kad sunelis maziau svorio priaugo si menesi, tai is vis, va matai kas darosi ir t.t. Taip pat jau nesneku, apie maziuko laikyma masininej kedutej, cia jau sukoliecinau vaika, apie supynes is vis kokia nesamone, vis ateina ir isima vaika is kedutes jei jau ten randa, oh doh.gif pyktis ima...Bandau knygas rodyti, pas gudytoja kartu uosve nusivedziau, tai vos nesusipyko su gydytoja stengdamasi irodyti kad tai ka dare pries 30metu buvo geriausia ir t.t. Zinoma as nesmerkiu ir visiskai neteisinu kas buvo seniau ir dabar kas daroma, bet kuo tada vadovautis?Pasimetu patarimu gausybeje doh.gif
Rasiliukas
Pilnai tave suprantu!!! As taip pat kariauju su bobuciu patarimais. Jau baigia visai ausis iszyzti bigsmile.gif Pati tvirtai zinau,kad savo dukryte maitinsiu MP iki 6 men.,o paskui duosiu papildomo maisto. Ir nesileidziu i jokias kitas kalbas apie sultytes, vandenuka ir misinukus kol mums nera puses metu....
Galiu palinketi tik stiprybes ir kantrybes 4u.gif Su sia problema kovoti sunku ka ir patarti...
vaivora
Sveikos,

Tikriausiai visais laikais tokia problema buvo ir bus. blink.gif
Man tai lyg siol ausis zyzia, o ypac kai dar kartu gyvenu, tai kartais iki pykciu viskas nueina.
Toks vaizdas, kad tokia ziopla ir nesupratinga mama esu, jog visiskai nesuprantu, kas mano vaikui geriausia. doh.gif

Man atrodo geriausia tokiais atvejais paklausyt kantriai dantis sukandus, o apsisukus daryti savo biggrin.gif

Nes tokiu zyzimu buvo ir dar bus unsure.gif

Taip, kad laikykimes ir bukim kantrios rolleyes.gif
Kribuk
Na mano močiutė mėgsta patarti kaip darydavo pati. Bet kai kada jos ir paklausau. smile.gif Ji nebruka per prievartą savo patarimų, tiesiog pasako ir tiek.
O dėl papildomo maisto, tai mums pati gydytoja liepė pradėti ragauti papildomo maisto nuo penkių mėnesių. Na ji man irgi į močiutes tiktų. smile.gif Tai ir darėm kaip liepė, o dabar pasirodo kažkam dukrytė alergiška. Išbėrė va neseniai... Dabar vėl valgom MP tiktai. Aš vis pagalvoju, gal per anksti pradėjom ragauti... Nors valgėm tik morkų tyrelę.
*GAILĖ*
Mane irgi nervuoja su patarimais. nors močiutė mano tai nieko nepatarinėja, tik sako kaip jos laikais buvo, bet nebruka man. o mama tai doh.gif .tipo, kaip tu čia dabar vaikui arbatytės, vandeniuko neduodi, gi žmogus atsigert nori. kodėl vaikas režimo neturi, valgo bile kaip doh.gif . jei reiktų kartu gyvent, tai nežinau kaip atlaikyčiau tokį spaudimą g.gif . bet dabar, pro duris išlydėjai, atsisveikinai ir nieks nebezyzia rolleyes.gif
laukinukė
Aš tai jau nei nervuojuos, nei dėmesio kreipiu į visokius "pamokymus", o jei ką naudingo nugirstu - pasinaudoju. Va, tik po gimdymo anyta mano vyrą doh.gif gręžė, kad aš turiu būtinai nusitraukinėti pieną, lyg jis už mane tai galėtų padaryti lotuliukas.gif . Būtų prireikę, būčiau nusitraukinėjusi, o iki šiol jokių problemų neiškilo, tai kam man dar papildomas darbas.
Manau, geriau visai niekaip nereaguoti, jei patarimai prasilenkia su logika - nuleisti juos negirdom ir tiek.
AGFA
Nereikia nei močiučių nei prieš 30 metų kas buvo... Mano dičkiui jau 15....ir tikrai jau tada buvo viskas kitaip...nei dabar auginu mažuosius. Ir tuos mažuosius auginu taip....kaip savo dičkį...su visais bobučių, močiučių, tetų patarimais. Man tie visi parduotuvinei maisteliai...ta sintetika...iš vis ne prie širdies...stengiaus visad pati viską gamint....privalgydinus vaikus tos bjaurasties poto nežinai nei nuo ko beria, nei nuo ko vyduriuoja, nei nuo ko pilvą vaikui pučia. Apie gydymą iš vis tyliu....tik pasikviesk daktarę į namus...parašys tiek vaistų, kad iš receptų knygą galima suklijuot. Va tada ir naudojuos savo močiutės patarimais arba traukiu jau prieš gerą 30-metį išleistą knygą.... Ir patikėkit...vaikai sveiki, drūti ir be alergijų....tfu tfu tfu neprisikarksėjus....
katuksss
QUOTE(laukinukė @ 2007 01 23, 11:09)
Aš tai jau nei nervuojuos, nei dėmesio kreipiu į visokius "pamokymus", o jei ką naudingo nugirstu - pasinaudoju. Va, tik po gimdymo anyta mano vyrą  doh.gif  gręžė, kad aš turiu būtinai nusitraukinėti pieną, lyg jis už mane tai galėtų padaryti  lotuliukas.gif . Būtų prireikę, būčiau nusitraukinėjusi, o iki šiol jokių problemų neiškilo, tai kam man dar papildomas darbas.
Manau, geriau visai niekaip nereaguoti, jei patarimai prasilenkia su logika - nuleisti juos negirdom ir tiek.
*

na ir man buvo pasiulyta nusitraukineti piena ir maitinti is buteliuko kad zinociau kiek vaikas suvalgo doh.gif o as neklausau, gerai kad nekartu gyvenam lotuliukas.gif ir dar as esu labai bloga mama, nes miegu minkstai savo lovoj, o vaikas guli ant lentos(kokosinio ciuzinuko) ir net be pagalves blush2.gif o dar tokia salta ziema lauke su vaiku bunu valanda ar dvi tai isvis baisu blink.gif ir neduodu vaikui atsigerti saldintu arbateliu rolleyes.gif
Manau kiekviena mama jaucia kas geriausia jos vaikui 4u.gif
karsoniux
g.gif matau pas visas ta pati problema bigsmile.gif as tai stengiuosi praleisti pro ausis tuos zyzimus ir palinkciojus galva daryti savo mirksiukas.gif thumbup.gif Vaikiukas, tai mano (nu ir tetuko dar) ir niekas uz mane geriau nezino ko jis nori ir ko jam reikia tongue.gif argi ne taip? mirksiukas.gif laikykites mamytes thumbup.gif
Double Latte
QUOTE(gintuks @ 2007 01 22, 18:43)
Sveikos mamytes, auginu 5men suneli, ir jau baigiu pasimesti su pastoviais, mamu, mociuciu patarimais, ka ten patarimais primygtinais siulymais...

OI doh.gif žinok kentėsi ir tavo savivertė labai kentės, nes po tokių patarimų/siūlymų/brukimų rimtai pradėdavau galvot, kad esu bloga mama ir nieko nemoku, nieko nežinau ir pan doh.gif

Jei turi kantrybės ir su patarinėtojomis susiduri retai - gali pabandyt nutylėt.
Bet aš po gimdymo kantrybės neturėjau, tai gan greitai tieisog griežtai pasakydvau, kad patarimų nereik. Kartojau ir aš, pyko ir vyras, nekart teko priminti savo poziciją, galų gale net teko griežtai pasakyt, kad NELEISIU kištis ir pan.

Aišku, įsižeidė truputį, bet jau dabar įprato - prieš kažką duodamos vaikams bent jau manęs atsiklausia, ar galima. Tiesa, už nugaros vis tiek bėdavoja, kad tiems vargšams vaikams nieko skanaus tie tėvai neduoda tongue.gif

QUOTE(katuksss @ 2007 01 23, 11:01)
na ir man buvo pasiulyta nusitraukineti piena ir maitinti is buteliuko kad zinociau kiek vaikas suvalgo  doh.gif  o as neklausau, gerai kad nekartu gyvenam  lotuliukas.gif  ir dar as esu labai bloga mama, nes miegu minkstai savo lovoj, o vaikas guli ant lentos(kokosinio ciuzinuko) ir net be pagalves  blush2.gif o dar tokia salta ziema lauke su vaiku bunu valanda ar dvi  tai isvis baisu  blink.gif  ir neduodu vaikui atsigerti saldintu arbateliu  rolleyes.gif

thumbup.gif pasiūlymai lotuliukas.gif
O tau dar nesiūlė kitų baisiai naudingų patarimų - kelių mėn kūdikiui (žindomam mirksiukas.gif MP) iš buteliuko BŪTINAI duoti skystos manų košės, kad pavalgytų, o ne badu (t.y. MP) marinti.
Arba dar mintis, kad jei vaikas iki 4 mėnesių neišmoks valgyti viską, tai jau niekada neišmoks.

cool.gif Kažkaip nesutikau dar nie vieno 18-mečio maitinamo iš buteliuko g.gif
AGFA
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 01 23, 12:40)

O tau dar nesiūlė kitų baisiai naudingų patarimų -
*

...sakyčiau reikia patarimus išklausyti....o vat jais ar pasinaudoti tai kiekviena mama sprendžia kas vaikui gerai o kas ne.
K.KEITE
jei gyvenate atskirai nuo tevu ar mociuciu,tai galima isklausyti biggrin.gif kai kurie patarimai pravercia,na o kaikurie labai pasene.mano mama nesikisa niekada,mano maociute pataria tik susirgus mano mazylei.na o anyta labai kisdavosi ir sakydavo kad nemoku auginti ir esu niekam tikusi doh.gif pradzioje tylejau o paskui atsibodo ir aprekiau.nuo to laiko nesikisa tongue.gif
na o kitas reikalas jei gyvenate kartu doh.gif tada kazkaip jiems suprantama kalba reiketu paaiskinti,na kad ir pasakyti kad vaiko gydytoja zino geriau uz senelius.kas vaikui geriausia.arba iskloti viska tiesiai sviesiai.ir laukti kas bus.gal priekaistu ar patarimu sumazes.juk tevai ilgai nepyksta. biggrin.gif

----------------------------------------

user posted imageuser posted image
Nemarioji
Sveikutes,
Man niekada nei anyta,nei mano mama nera primetusi savo patarimu.Ir as tuo esu patenkinta thumbup.gif .Pasitaiko zinoma,kad kazka pataria,bet man tie patarimai pravercia smile.gif
Roza_Liuksemburg
Aš nesuprantu iš viso, kaip gali kilti tokia problema. Juk vaikas yra jūsų, o ne jūsų mamos ar anytos. Užtenka vieną kartą pastasyti į vietą- daugiau įkyrių patarimų nebus.
Mane irgi iš pradžių bandė terorizuoti. Bet aš pati ką nori užterorizuosiu biggrin.gif Atkirtau, kad dar vienas kvailas patarimas- anukę jos matys tik pilnametę, ir baigėsi pamokymai.
Tvirčiau reikia elgtis, mergaitės. Savo nuomonę reikia mokėti apginti. Jeigu klausyčiausi močiučių, tikriausiai jau nebeturėčiau pieno ar dar kokią nesamonę padaryčiau.
AGFA
QUOTE(Mama_anarchija @ 2007 01 23, 13:30)
1. Atkirtau, kad dar vienas kvailas patarimas- anukę jos matys tik pilnametę, ir baigėsi pamokymai.
2.Jeigu klausyčiausi močiučių, tikriausiai jau nebeturėčiau pieno ar dar kokią nesamonę padaryčiau.
*

1.Siaubas...jokios pagarbos vyresniam žmogui...
2. Tai kaži jau kuom maitino mūsų močiutės vaikus....įdomu kokiame prekybos centre jos mišinukus pirkdavo?... g.gif

Būkit tolerantiškos....nu duokit senam žmogui išsikalbėt....juk iš meilės anūkams jos patarinėja...norėdamos kaip geriau...nu bent joms taip atrodo...ne jau manot kad jos savo anūkams linki tik blogo....ir savo vaikus reik įzuoliuot nuo močiučių iki pilnametystės...
Roza_Liuksemburg
QUOTE(AGFA @ 2007 01 23, 13:41)
1.Siaubas...jokios pagarbos vyresniam žmogui...
*

O kur pagarba man? Kai aš vos galiu nuo lovos atsikelti po gimdymo, o man peršami patarimai, kurių aš neprašau? Nedramatizuokit. Nesiunčiau juk nieko ant trijų raidžių, pasakiau ramiu balsu- suprato.

2. Tai kaži jau kuom maitino mūsų močiutės vaikus....įdomu kokiame prekybos centre jos mišinukus pirkdavo?... g.gif
*

Pirmą kartą girdit, kad močiutės jau nuo pirmo/antro mėnesio primaitindavo ir prigirdydavo vaikus? Keista.
AGFA
QUOTE(Mama_anarchija @ 2007 01 23, 13:46)
Pirmą kartą girdit, kad močiutės jau nuo pirmo/antro mėnesio primaitindavo ir prigirdydavo vaikus? Keista.
*

Nu žinai kad pirmą lotuliukas.gif lotuliukas.gif ....Nes mano močiutė užaugino 6 vaikus ir visus maitino iki 1,5 ir daugiau metų....
Roza_Liuksemburg
Būkit tolerantiškos....nu duokit senam žmogui išsikalbėt....juk iš meilės anūkams jos patarinėja...norėdamos kaip geriau...nu bent joms taip atrodo...ne jau manot kad jos savo anūkams linki tik blogo....ir savo vaikus reik įzuoliuot nuo močiučių iki pilnametystės...
*

Primiausia aš žiūriu vaiko ir savo interesus. Vaikui reikalinga rami, nenervuota mama. Užkirtau kelia įkyriems patarimams ir esu rami ir patenkinta. Taškas.
Papildyta:
QUOTE(AGFA @ 2007 01 23, 13:47)
Nu žinai kad pirmą....Nes mano močiutė užaugino 6 vaikus ir visus maitino iki 1,5 ir daugiau metų....
*

Visko gali būti. O man buvo įkyriai kartojama- aš neturėjau pieno, ir tu neturėsi, duok vaikui manų košės ar arbatėlės (o vaikui mėnuo), duok atsigerti- jį gi gerti nori, o tu krutį kiši...
Ar turėjau taikstytis su tuo?
Barikada
Aš irgi džiaugiuosi, kad į mano vaikų auginimą nė viena močiutė, nė viena mama nesikišo. ax.gif Visad tik buvo pritarimas MP geriausias vaistas ir juo maitink tik ilgiau. O aš tą ir darau biggrin.gif
*Lina*
aš patarčiau nekreipti dėmesio,jūsų bvaikas ką norit tą darot.
man irgi ohoho kiek patarėjų buvo,aš išklausydavau,o darydavau savaip,o jei akivaizdžiai nusišnekėdavo taip taip ir pasakydavau
pvz., viena bobulė pasakė jog mergaičių negalima sodinti iki metų,nes tada atseit neįsivystis gimda,mano dukrytei kai buvo 1 mėn nustatė bambytės išvarža tai patarė uždėt 5 lt monetą ir užklijuot pleistriuku,nu atsiprašau kas čia per vaiko kankinimas lai užsiklijuoja ir pabūna.
aišku būdavo jog supyksta jog neklausau,tada grieščiau paaiškindavau jog netikiu bobučių pasakom
monikam
niekada neklausau jokiu mociuciu pamokymu, auginu savo lelyte pagal save mirksiukas.gif
gintuks
Tikrai matau kad dauguma mamyciu susiduria su tokia "problemele". Na taip zinoma isklausyti ir praleisti pro ausis, bet kaip kartu gyveni, ir kaip pastoviai paskui vaiksto ir duok ta, duok ana ir t.t. tai jau kantrybe senka...Va neuzteko kad banano dave, siandie kol isvaziavus buvau ir obuoliuku pamaitino ir duonos plutele dave pagrauzti, na zinot, juk aiskiai sakiau kad vaikeli noriu iki 6men tik savo pieneliu maitinti, kurio tikrai jam uztenka, bet va doh.gif Nu negaliu, as ja labai gerbiu, tyliu ir todel kad ji labai daug padeda, ypatingai finansiskai, gal del to ir susilaikydavau visada nuo pykcio, bet siandie apsizliumbiau, blemba kaip pyktis uzvire, o ji nu ka, o kas cia blogo? Mano sunelis (P.S mano vyras) ir knygute 60metu atkiso, va pagal ja jau vaikelis 5men kulsele rankoj nesiodavo, nu siaubas doh.gif
Viskas viena isvada gyventi atskirai nuo uosviu!!!!!!!!!!!!!!!!!Nezinau gal silpna esu, nesugebu pasipriesinti, grieztai uzrikti, nu negaliu.....
O siaip gyvenime viskas keiciasi, manau kad ir kaip butu visvien turime auginti savo mazucius ka naujo ir gero turime siame simtmeti
~INGUTĖ~
QUOTE(Jurate26 @ 2007 01 23, 13:11)
Sveikutes,
Man niekada nei anyta,nei mano mama nera primetusi savo patarimu.Ir as tuo esu patenkinta  thumbup.gif .Pasitaiko zinoma,kad kazka pataria,bet man tie patarimai pravercia  smile.gif
*

Pas mane lygei tokia pati situacija. Jug kai kurie patarimai tikrai pravercia. Na pvz. mano maziukas visai nesileidzia vaistuku sugirdomas, tai anyta patare kad reik uz nosyte suspausti ir ka jus padejo thumbup.gif
AGFA
QUOTE(INGUTE. @ 2007 01 23, 19:24)
Pas mane lygei tokia pati situacija. Jug kai kurie patarimai tikrai pravercia. Na pvz. mano maziukas visai nesileidzia vaistuku sugirdomas, tai anyta patare kad reik uz nosyte suspausti ir ka jus padejo  thumbup.gif
*

Nors vienas protingas atsiliepimas... mirksiukas.gif
Teresiukas
Mes irgi gaunam daug patarimų iš visų pusių.Kas man priimtina,pabandau.Neskubėkim teisti močiučių ir mamų.Turbūt pačios taip elgsimės-savo vaikams aiškinsim kaip juos auginom smile.gif
AGFA
QUOTE(Teresiukas @ 2007 01 23, 20:20)
Mes irgi gaunam daug patarimų iš visų pusių.Kas man priimtina,pabandau.Neskubėkim teisti močiučių ir mamų.Turbūt pačios taip elgsimės-savo vaikams aiškinsim kaip juos auginom smile.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif .....
...kitais atvejais ir galim pasigailėt kad nepaklausėm ką močiutės patarė.... mirksiukas.gif
Teresiukas
Dabar mes visos esam informacijos aukos.O kas pasakys,kad mamos ir močiutės blogai vaikus augino?Todėl,kad nuo antro mėnesio pradėjo morkų ar obuolių po truputį duot(pvz. mano mama)?Todėl,kad nuo pat gimimo maitino pagal grafiką ir užgert arbatėlės duodavo?Bet juk joms taip ligoninėj aiškino ir tai buvo teisinga.Kaip ir dabar.Aš dar ant gimdymo stalo gulėjau,į savo klecką žiūrėjau didelėm akim,kai pristojo kokia tai mėlynu chalatu ir pradėjo aiškint,kad turiu maitint iki dviejų metų.Gimdymo namuose ant kiekvieno kampo kabo plakatai-maitink pati,jokiu buteliukų,jokių žindukų...
Kiekviena mama jaučia ir žino,ko reikia jos kūdikėliui soske.gif
Ir neužaugom mes blogesni ar kreivesni.O augino tai mus tos pačios mamos ir močiutės smile.gif
MamaAustralijoj
zinot, o is viso blogiausia, kai ne mamos ar mociutes, bet siaip pazistami zmones ne tik sako ka ir kaip daryti, bet dar ir uz tave padaro.....
mes viena diena buvom ka tik po skiepu ir susitikom gatvej pazistama... o ji ir sako: "kam tau ta soske..? nesamone kazkokia!" - ir istrauke mano mazylei zinduka is burnos... jau kaip nervas paeme tai ne tas zodis....

as isvis visiems patarejams sakau arba "mes vadovaujames naujausiu tyrimu isvadom" arba "mes jau daug ka isbanden ir tai (pvz zindukas) mums labiausiai tinka"....

mano brangioji ka tik ant manes koki puse litro atpyle doh.gif gerai kad as dar su pizama.... blush2.gif

bet tu patarimu tai nuolat kaip is gausybes rago....... jei gali tai patyli ir pasijuoki ir darai savaip... bet kartais tai tikrai uzknisa.........
Vaiduze
Na su mamos ir anytos patarimais susitvarkau... Tiksliau mamytė mano mažai patarinėja, nes žino, kad dabar vaikai auginami kitaip nei prieš 20 metų thumbup.gif , o va anyta (su ja gyvenam vienam mieste, o mano mamytė- už 1000 km.. verysad.gif )... tai ji nuolat-mažoji sušals, aprenk ją šilčiau... duok jai atsigerti vandenuko, ne tik pienuku maitink... daryk, taip... daryk anaip... gerai, kad ji retai ateina į svečius (gyvenam mes atskirai), tai paklausau ir vis tiek darau taip kaip man reikia thumbup.gif blush2.gif

Tik man iškilo kita bėda... mūsų gydytoja- va ji tai tikrai kai baigė mokslus prieš kokius 35 metus, taip ir nesidomėjo nuo to laiko jokiomis naujovėmis doh.gif Bara mane, kad vaikui neduodu vandens gerti, kad neduodu arbatyčių... mol, pienukas tai maistas, o vaikui reikia vandens... unsure.gif Kad negalima vaiko rengti, o reikia būtinai vystyti... doh.gif kad dabar mano mergytės bus kreivos kojytės, nes aš kaip bloga mama ją visokiais šliaužtinukais rengiu... ir pan. Sakiau tikrai bėgsiu aš nuo tokios gydytojos, bet baisu, kad ant tokios pat galiu pataikyti... kaip sakoma "nuo vilko, ant meškos"... blink.gif
saulyte24
pas mane tas pats,,,,,,,,,,, cool.gif
patarimu daug esu gavusi, bet kai vaikas gime dariau taip kaip man sirdele liepe o ne kaip gimines sake , beja jug literaturos pilna bigsmile.gif

vassara
anyta mano labai tolerantiska. nesikisa i mazyliuko auginima. atnese visokiu vaistazoliu, primoke visokiu gudrybiu bigsmile.gif tai manau jei netycia susirgsim tai pirmiausia isbandysiu jos metodus.
na bet cia aisku pagal situacija.
o mama mano, nesikiso, bet jau labai norejo man padeti po gimdymo. ko as labiausiai nenorejau doh.gif tai net susipyke buvom, nes teko man ja isprasyt is namu. per ilgai uzsibuvo. blush2.gif
Reika
kiek teko su mama ir teta sneketi(aciu,bet jos manim pasitiki,tai patarimais nekvarsina galvos),tai va jos man pasake,kad maitinimas nustatytu laiku ir primaitinimas,buvo experimentinis elgesys(pavadinkim taip),juk mokslininkai nori zinoti kaip geriau auginti vaika,galiausiai buvo juk nustatyta,kad vaika galima maitinti betkada,kad negalima duoti maisto per anksti ir t.t.Mano mama augino pirma vaika pagal paliepimus,antra(t.y. mane augino kaip norejo pagal savo nuojauta)ir isaugom 2skirtingi vaikai,mano brolis daznai serga,o as labai retai..plius as kudesne tongue.gif

O vyro mama tai uzknisa,kai maziukui slogyte buvo,tai net aliejaus norejo pilti i nosi,tipo prasivalys..brrr...as paprasciausiai maitinau MP,valiau nosyte ir greit viskas vel buvo ok...o jos net neprileidziu .
Zen
QUOTE(AGFA @ 2007 01 23, 19:15)
Nors vienas protingas atsiliepimas... mirksiukas.gif
*

Si fraze nedaro tau garbes.

Neuzaugome mamu auginami kreivi. Ir musu vaikai neuzaugs kreivi. Ir jei abu budai geri, tai kodel neleisti jaunoms mamoms elgtis savo nuoziura? Kam jas grauzti primygtinai reikalaujant taikyti 60-u, 70-u metu metodus?

Juk ne tik mociutes nori vaikams tik gero, mamos taip pat, ar ne?

Pavyzdziui, mane mama kiekvienos slogos proga primaitindavo antibiotikais, kasmet leisdavo degintis pliaze kol nusilupdavo oda ir buti valandu valandas keliu vyru tirstai prirukytame kambaryje. Suprantu, kad is nezinojimo leido, ne is nerupestingumo. Ir uzaugau sveika, nealergiska, nei atspari antibiotikams, nei odos, nei plauciu vezio taip pat dar neturiu. Tai ka, ir as savo vaikui tureciau tai leisti?

Blogiausia, kad su patarimais kartu eina ir priekaistai. Pavyzdziui, kai karta mano mama atejusi uztiko vaika verkianti, paklause, kiek jau VALANDU AS JI VIRKDAU? Nors vaikutis ir negali buti ramus, juk neduodu ciulptuko!...
Keleta menesiu tikino, kad neduodama vandens ir saldziu arbatu numarinsiu ji troskuliu.
Kai pirma bandymu savaite vaikas nelabai norejo valgyti tyreliu sauksteliu, ji nusprende, kad tai del to, kad as ji per ilgai ( vaikui 5 men.) maitinau MP be priedu. Neklausiau, kai liepe sulciu ir duonos duot, o dabar va! Problemos!
Zodziu, esu bloga dukra, mama, neklausau, kankinu savo vaika. Mociute DAAAUG GERIAU juo pasirupintu... doh.gif

Idomu butu isgirsti sitaip besielgianciu mociuciu poziuri, gal ir psichologo komentara. Mano mama neturejo pieno, tai lyg tycia ypac daug neigiamu pastabu apie maitinima. Ir nusilpsiu, ir prisidarysiu sveikatos problemu (min. koks mastitas prikibs), ir vaika badu numarinsiu.

P.S. Reikia skirti patarimus ir nuomones primetima. Patariama, kai yra problema, kuriai dar nerasta sprendimo ir paliekama teise rinktis, kaip pasielgti.
** Svaja**
TIESIOG BUNA PASAKYTA KAD DABAR JAU NEBE 35 METAI ATGAL mirksiukas.gif IS PRADZIU DAR BAMBEJO BET PASKUI SUSITAIKE SU TA MINTIM KAD VISTIK DABAR MAMA ESU AS 4u.gif 4u.gif
AGFA
QUOTE(Zen @ 2007 01 24, 12:43)
Si fraze nedaro tau garbes.

*

Ne garbės medalių atėjau čia susirink. Tiesiog smagu skaityt kai savo kūdikių meilę mamos dalinasi ir su savo tėvais. O ne per duris veja.... Kai bėda ar leki iškart pas svetimą...kaimyną, draugę...manau kiekviena pirmiausia klausia patarimo mamos....tik gaila kad bijo mamos prisipažint....nereikia vaidint suaugusioms ir išmintygoms....visažinančioms....
Iš mamos lūpų ir patarimai ir priekaištai skamba visai kitaip...
Zen
QUOTE(AGFA @ 2007 01 24, 12:21)
1.Ne garbės medalių atėjau čia susirink.
2.Tiesiog smagu skaityt kai savo kūdikių meilę mamos dalinasi ir su savo tėvais.

3.nereikia vaidint suaugusioms ir išmintygoms....visažinančioms....

*

1.Na, man tik uzkliuvo nepagarbi fraze kitokiai nuomonei.

2.Ir man grazu, kai mamos, mociutes sekmingai "bendradarbiauja" augindamos vaikucius, viena kitai padeda ir kartu jais dziaugiasi. Deja, taip buna ne visada.

3. Ne visazines nei dukra, nei mama....

Artulia
QUOTE(Vaiduze @ 2007 01 24, 08:33)
Na su mamos ir anytos patarimais susitvarkau... Tiksliau mamytė mano mažai patarinėja, nes žino, kad dabar vaikai auginami kitaip nei prieš 20 metų  thumbup.gif , o va anyta (su ja gyvenam vienam mieste, o mano mamytė- už 1000 km.. verysad.gif )... tai ji nuolat-mažoji sušals, aprenk ją šilčiau... duok jai atsigerti vandenuko, ne tik pienuku maitink... daryk, taip... daryk anaip... gerai, kad ji retai ateina į svečius (gyvenam mes atskirai), tai paklausau ir vis tiek darau taip kaip man reikia  thumbup.gif  blush2.gif

Tik man iškilo kita bėda... mūsų gydytoja- va ji tai tikrai kai baigė mokslus prieš kokius 35 metus, taip ir nesidomėjo nuo to laiko jokiomis naujovėmis  doh.gif Bara mane, kad vaikui neduodu vandens gerti, kad neduodu arbatyčių... mol, pienukas tai maistas, o vaikui reikia vandens... unsure.gif Kad negalima vaiko rengti, o reikia būtinai vystyti... doh.gif kad dabar mano mergytės bus kreivos kojytės, nes aš kaip bloga mama ją visokiais šliaužtinukais rengiu... ir pan. Sakiau tikrai bėgsiu aš nuo tokios gydytojos, bet baisu, kad ant tokios pat galiu pataikyti... kaip sakoma "nuo vilko, ant meškos"...  blink.gif
*

Vaiduze, tikrai bek tu nuo tokios gydytojos kuo toliau blink.gif Kiek zinau,abi esam is vieno miesto, tai net smalsu pasidare, kas cia per gydytoja, tokias nesamones snekanti g.gif O del vystymo - kai as savo mazaja profilaktiskai pas chirurga nuvedziau, tai jis man visa paskaita atskaite apie tai, kokios pasekmes klubu sanariams yra del vaiku vystymo vaikystej...
Na, o patarimu is uosves ar savo mamos irgi gaunu. Bet mano mama kazkaip juos issako neikyriai, o uosve kategoriskiau. Bet ji jau zino, kad vis tiek darysiu taip, kaip vaikui geriau. Ir tokius pamokymus as kartais atsakau taip: Medicina zengia i prieki, o ne atgal, todel as augindama vaika vadovaujuosi naujasiomis mokslinemis pediatru ziniomis ir pan.
Mes esam mamos, ir pacios geriausiai zinom, kas musu vaikams geriausia mirksiukas.gif
Edelveis
na, išklausyt - išklausau, jei reikia, patarimais pasinaudoju, bet šiaip, tai nelabai klausau tų visų patarimų - jau ir pati galiu jų padalinti lotuliukas.gif
^lauryte^
na mano mama supratinga, nesikisa i anukytes auginima biggrin.gif , jei man ,kas idomu as jos pasiklausiu kaip buvo anksciau , bet primygtinai man nieko nekisa - juolab , kad pati mato , kaip siuolaikinis vaiku auginimas skiriasi nuo to kaip buvo pries 25metus. su anyta problemu taip pat neturiu - nes ji toli uz juru mariu thumbup.gif , bet manau , jei ir gyventu lietuvoj - ju netureciau - ji labai thumbup.gif
bet mano mociute .... - cia jau truputi kitas reikalas - duok arbatyciu , duok vandenuko , duok uogyciu paragauti (4men dukrytei!!!) , leisk jai pasedeti ir t.t.
- bet gerai ,kad cia tik pasiulymai mirksiukas.gif
Dunja
su uosviene tai turejau bedu, grauze mane, kad neduodu 3 menesiu vaikui atsigerti vandens, kad marinu troskuliu ji blink.gif kaip gali zmogus, nai veino savo vaiko nemaitines savo pienu aiskinti man maitinanciai kada ir ka duoti g.gif neismanele schmoll.gif o savo mamos klausiu patarimo, kai man reikia, ji pati turi 2 metuku vaikiuka tai lb neatsilieka nuo permainu, nors ne visada jos klausau mirksiukas.gif
Aš tiesiog aš
Sveikutės,

Matau pas visas tas pats.Nu bet ką daryt mane tai tiesiog atrodo užmušt gali su tais patarimais doh.gif .Ypatingai močiutė tik įsileisk į namus ir tuojau girdisi "Vaikeli,mažylei sauskelnės šlapios!"Nieko jos nešlapios kai močiutė ateina tik gražiai aprengiu pakeičiu sauskelnes ir aš geriau žinau arba būna "Kristinute,mažiukė verkia.Ji nori valgyti" O kaip tik pamaitinus būnu.Kai einu gatve atrodo ausyse girdisi tu tą tu aną ir t.t. Labai nervuoja mane!
Mea
aš viską išklausau, bet darau savaip smile.gif
Terija:)
"Mociutes klausau,bet savo darau..." Deja laikai skirtingi ir vaikus auginam kitaip,va taip ir pasakau tom aiskinanciom tetom,mociutem,bobutem lotuliukas.gif
virugie
su uošviene visai neturiu jokių reikalų, o mama neįkyriai bet visad stengias ką patart, nors abi juokiamės kad dukrą prieš 12 metų reikėjo kitaip augint kitokie patarimai gydytojų buvo, dabar gal vaikai kitokie gimsta? patarimai gydytojų visai kitokie lotuliukas.gif aš išklausau, bet vadovaujuos savo širdim biggrin.gif
juravy
Ziuriu, pas visas panasi situacija, bet nejaugi tai reiskia, kad ir mes savo dukras ir marcias mokysim, kaip vaikus auginti?!

O mes su vyru visus pamokymus isklausome, bet ne visus panaudojame, tiesiog, atsirenkame. Retai buna, bet pasitaiko, kai primygtinai kai ka musu tevai rekomenduoja. Zinoma, elgiames, kaip mums atrodo geriausia.
jurgita112
Na taip isklausyti galima ir atsirinkti patarimus taip pat galima, bet ka daryti, kad vaika palieki prieziurai, tai ir viena ir kita mociute giriasi, kad mano dukrai dave ir vandenuko saldinto atsigerti ir kaip ji godziai gere, kita mociute giriasi kaip medaus uztepe ant lupu ir kaip jai patiko ir labiausiai mane sudirgino tai, kai atejau pasiimti vaiko ir pamaciau kaip mano uosvene banana ant saukstelio nugradziusi brunka mano dukrai i burnyte. Patikslinu, kad mano dukrai dar tik du menesiai, o jau uosviene kalba,kad jai laikas varskytes duoti ar koki apelsina duoti paciulpti, tipo tegu pazindinasi su skoniais. Vis nenoriu pyktis ir nieko neaiskinu, tiesiog reciau stengiuosi palikti vaika mociutem, nors kartais tai taip neisvengiama. Viena mociute vos ne visada laiko anuke pasisodinta ant keliu, kita aprengia kuo silciau, kad tik vaikas nesusaltu, nors dukra jau vis suprakaitavusi. Nervina mane visa tai, bet nesinori pyktis, todel nutyliu, bet jauciu, kad greit sprogsiu ir viska pasakysiu, kad as zinau ko mano dukrai reikia ko ne... Viena laime, kad manoji dar ima kruti ir godziai geria mano pieneli, po visu saldintu vandenuku ar medaus... is kitos puses jos abi uzauginusios po tris vaikus atrodo geriau turetu zinoti kaip auginami vaikai, bet kai taip elgiasi su mano vaiku kosmariska ziureti... O pamperiai joms abiem atrodo is viso nereikalingas dalykas ir keicia juos kas dvidesimt minuciu... Nu vienu zodziu siutina mane...
Karta nuvezusi uosvienei vaika su kelnytem ir svarkeliu ji sugebejo ji perengti sliauztais tipo jai nepatogu su kelnem ir kudikiu taip rengti negalima... Sliauztus pasirodo ji nupirko parduotuveje is anksto.
Patarimai yra patarimai, bet kai visa tai virsta veiksmais, mane siutina... Vis nenoriu pyktis, nes abi mociutes labai greitai isizeidzia. doh.gif
naitas
Užjaučiu visas mamas. NEžinau, kaip ten toms "patarėjoms" iš šono atrodo, kad reikia taip "patarinėti" doh.gif
Antrą vaiką augindama, drąsiai atsilaikiau prieš visokius "arbatyčių ir ko nors stipresnio" atakavimus hihihi.gif . Taigi, iki pusės metų neturėjom bėdų su papildomais maistais. Vaikas priaugdavo po 1,5 kg vien tik nuo "prėsko" MP rolleyes.gif .
Labiausiai nervina, kai kokia močiutė jau iš anksto "pasiruošus" laukia atvykstant anūko. Mums buvo taip: turiu nupirkus BARTEK basutes, kad paduko skliautas teisingai formuotųsi. Visada jas apaunam. Tai ne, mylinti močiutė ir teta būtinai užmauna SAVO pirktas kinietiškas ceratines "tapkutes", kuriose koja net šlapia nuo prakaito būna bash.gif . Porą kartų perspėjau, kad vaikas aprūpintas. Tačiau tas nepadeda blink.gif Amžinai užsiima saviveikla devil.gif
nanainis
QUOTE(jurgita112 @ 2007 01 30, 17:03)
Patarimai yra patarimai, bet kai visa tai virsta veiksmais, mane siutina... Vis nenoriu pyktis, nes abi mociutes labai greitai isizeidzia.  doh.gif
*

visiškai pritariu, mano mami išsidrąsino iki to, kad jau ėmė atrodyt, jog vaikas jos, o ne mano doh.gif viskas prasidėjo nuo išklausymo, o priėjo iki...... verysad.gif plius iš šalies kas netingėjo patarė vaiką rimčiau maitint nei mišinukais, kai jam 2 mėn! Gerai, kad po gulėjimo su mažium ligoninėj, galėjau griežtai atsakyt, kad gydytojai uždraudė be 4 mėn. neprimaitint, o kuo maitint irgi susakė - patarėjų būriui tas suveikė mirksiukas.gif
Sevika
Isklausau, ka mama pasako. jei duoda tikrai netinkamus patarimus ir primygtinai reikalauja, kad daryciau taip, kaip "mes anksciau darem..." doh.gif , tai paaiskinu, kodel taip daryt negalima, t.y. kokios dabar gydytoju rekomendacijos. Anksciau uk beveik jokiu rekomendaciju nebuvo, visos mamytes dare, tai ka patare kitos, ka pacios mane esant vaikui geriausia ir pan.
dabar gerai, kad turim ivairios literaturos, pazengusia medicina ir pan., tad galim gaut info apie tai, ka daryt reikia, ko ne thumbup.gif
Dzhine
Paskaičiau kaip mamos kariauja su patrėjų gvardijomis ir pasidžiaugiau, kad man netenka pyktis. Mano mama žino, kad dabar tiek naujovių yra, jog tik pasako kaip buvo anksčiau ir paklausia kaip dabar. Močiutė labiau konservatoriško požiūrio, tačiau VISADA argumentuoju savo atsakymą. Jeigu duotas patarimas man visai nesuprantamas, paklausiu "Kodėl?" O jei nė viena nežinom argumentų, bėgu prie interneto, randu ataskymu ir visi būna patenkinti, kad nekalbama bet kas thumbup.gif
Būsimoji anyta gal kiek atsargiau "patarinėja" bet labai nesikiška. Aš užkertu kelią tokiems patarimams. dar kai laukiausi pasakojau apie echoskopija, ką ten mato, kiek vaikelis sveria. Juk tuo metu, kai laukėsi ji, tokių dalykų niekas nė nesapnavo ax.gif Dabar paskoju kaip buvom pas daktarę, ką ji patarė, nes vaikiuką labai mėgsta statyti. mano mažylis labai mėgsta remtis pirštų galais, nors jokių vaikštynių nenaudojame. tad teko papasakoti, jog buvome pas neurologę, kad liepė štai tokias (tuo metu rodau kokias) mankšteles daryti, nes mažiukas tokia bėdelę turi ir uždraudė vaikštynę iš viso. vat taip ir su kitas dalykais. Nesipykstam, nesiginčyjam. visiems viskas aišku 4u.gif

P.S. nors labai stebėjosi dėl arbatėlių, neprimaitinimo bei alergijos obuoliukui ir t.t. , bet aš vis sakau, kad gaučiau daug pylos nuo daktarės. truputi blefas, bet suveikia blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.