ne, cia ne nestumas, cia paprasciausias ciklo sutrikimas.
ne, deje, neteisi...
Prasidejo kak tik mano dienos... Gal kas nori ryt rytoj 7.00 pas klima? Esu uzsirasiusi, galeciau savo numereli atiduoti...
Sim-a,vadinasi, bereikalo jaudinaisi. Jeigu įtariamas nėštumas,imamas kraujas B-HG ir viskas. Organizmas šiuo atveju pats nusprendė, kad jam laikas daugintis. O šiaip nesu iš planuojančių, kaip teisingai pastebėjo viena forumo dalyvė:)))
O kas tas B-HG?
Čia hormonas toks, kuris priklauso nuo placentos. Dažniausiai imamas šis testas, kuris anksčiausiai parodo nėštumą, vėliau jau echoskopija vaginaliniu davikliu.
Vicky norejo pasakyt kad tas hormonas - tai horioninis gonadotropinas
o placenta ji tik nuo 12 sav. pilnai perima vaisiaus maitinimo ir kt funkcijas... O jau kai ji perima tas funkcijas, nemanau kad nestumui patvirtinti reikia krauja tirti Vienu zodziu.... PS Vicky....sekmes molsluose
Jeigu tu rašai apie chorioninį gonadotropiną, tai jo trumpinamas hCG.
Sim-a, ačiū labai. Kaip tik bėgu jau mokytis:))
Papildyta @ [mergetime]1100605644[/mergetime] Migluže, aš kartais rusiškas abreviatūras galiu sumaišyti su lietuviškomis. Manua, kad esmę supratome, o tai svarbiausia.
nu buvo parasyta kad tas hormonas priklauso nuo placentos...o ankstyvo nestumo hormonas ir yra HCG, o paminetas...niekad negirdejau kad ji nestumo pradzioje tirtu
O horionas, tai ne placenta Kad kitu nepainioti, tiesiog sustaciau viska i savo vietas
Šį hormoną nėštumo pirmą trimestrą sintetina vaisiaus dangalas - būsima placenta
ir būtent jis naudojamas ankstyvo nėštumo diagnostikai (kraujyje ir šlapime) gyveni ir mokaisis
Panos,
jus vis kalbat ape ilga cikla, menesiniu nebuvima, bet gal kam yra kita problema - per trumpas ciklas? Maniskis linkes trumpeti 28 d. tai jau gerai, o siaip tai ir 23 tik buna Gal kam yra panasiu problemu ir ka darot?
aistuke, nekurk problemų. Normalus ciklas nuo 21 iki 35 dienų. Tai kad be reikalo nerimauji. Daryti tikrai nieko nereikia.
Labutis visoms
Na ir man šiek tiek neramu pasidarė. Šiandien jau 50-a diena, kai nesulaukiu mėnesinių. Šiap mano ciklas poilgis 32-35 dienos, nereguliarus, bet tiek dar niekada nevėlavo. Kiek dienų aš jų dar galiu laukti, o kada jau reikėtų kreiptis į medikus ?
Jeigu įsitikinusi, kad nesi nėščia, gali palaukti 10 dienų ramiai.
man ne v4eluoja- bet per anksti prasideda... nesuprantu- gal čia nuo nuovargio- stresu...? ar vėl kas negerai...
Margo, o kas kiek dienu tau prasideda? Mano irgi kazkos sutrumpejes ciklas. Merginos sako , kad normalus (zinau ir as tas normas), bet anksciau buvo ilgesnis. Man tai nelabai patinka. Vina karta buvo tik 17d.
O mano nereguliaraus ciklo istorija tokia: iki KT vartojimo būdavo nei šioks, nei toks, bet niekada ne ilgesnis nei kokios 35 d. Vartojant KT pasaka, o ne ciklas 28 d. bet čia, aišku, KT poveikis, o ne mano organizmo nuopelnas. Pabaigus vartot KT mmm nesulaukiau
90 dienų.
Dabar jei stimuliuojuosi ir darausi IUI 28-30 d. Jei nesistimuliuoju ir nesidarau IUI be duphastono nė žingsnio negaliu žengt. Va, išsipasakojau.
labutes...
Mergaites gal kas galetu pasakyti jeigu menesines buna tai po 26 tai po 32 dienu tai jau laikoma nereguliariomis menesinemis ar ne?
As geriau apie 2 metus KT, bet del apsisaugojimo o ne gydymo tikslu. Pries tai mano menesines nebudavo labai reguliarios t.y. tai ciklas sutrumpedavo kaip pas kuria cia rasiusia iki kokiu 20 dienu tai pailgedavo iki kokiu 35. Nustojus gerti KT ciklas pora menesiu buvo kaip laikrodis kas 28 dienas, bet dabar vel pradeda darytis skirtingi intervalai. Ir dar pastebejau viena dalyka, kad po to kai baigiau gerti KT menesines lyg ir kazkaip sunkiai prasideda menesines. Kokias tris dienas pries lyg ir prasideda lyg ir ne, biski patepa ir nustoja nu zodziu kazkaip sunkiai pramusa Dar vienas idomus dalykas kuris mane vercia galvoti kad man kazkas vis tiek yra ne taip, kad man netiko jokios KT, bandziau gal 4 rusiu ir visa laika man tepdavo.... Gydytoja kaip ir nieko nemato blogo tame Ar cia as durna issigalvoju kazka?
Na va, atejo mano mm
25 d. ciklas
dėl šventos ramybės galėtum pasidaryti hormoninius tyrimus Papildyta @ [mergetime]1101712524[/mergetime] aistuk, bet 25 dienų ciklas laikomas normaliu
mano istorija prasidejo nuo pirmuju mmm nuo 14 metu jos man visada nereguliarios,daktarai sakydavo sulauksi 18 susinormalizuos,bet..... tai vartojau KT tai buvo viskas gerai,bet panorau pastoti,tai nutraukus KT ciklas 50-80 dienu
Greičiausiai taip ir yra, prie tokių ciklo svyravimų greičiausiai ovuliacija visai nevyksta, arba įvyksta labai retai. Tačiau labai nenusimink, jei nėra daugiau jokių sutrikimų, ovuliaciją galima lengai sukelti vaistais ir tada turėsi daug
sveikutes!ar kuriai buvo,kad po duphastono kurso nesusirgote,man taip niekad nebuvo visa laika mmm po jo budavo kaip laikrodis,o dabar keli lasai ir nebera
Nu ne, nebuvo. Dažniausiai tai pila kaip iš kibiro
Radau straipsniuką apie mėnesinių ciklo sutrikimus http://www.moteris.lt/04nov/04/straipsnis0403.html
aš dabar irgi pradėjau turėti problemų su mėnesinėmis. pirmą kartą ciklas sutriko kai nutraukiau vaistų (tame tarpe ) hormoninių vartojimą kai ruošiausi KRIO, bet apstebėjo polipą - prasidėjo mėneėsinės po 2 savaičių nuo mmm pradžios, o dabar vėl. po dviejų savaičių nuo mmm pradžios, nuo stimuliacijos pradžios vėl pradėjo tepti, dabar jau savaitę nebesistimuliuoju, tai vakar pradėjo tepti, šiandien dar tepa, bet normalių mmm nėra, gal ir nebus, gal bus dar po 2 savaičių, kaip paprastai turėtų būti ir man būdavo. o gal, greičiausiai ir vėl atsiras mmm. vartoju kažkokį vaistą, kad neatsirastų taip greitai mmm, bet galvoju, kad nepadės jau jisai, jeigu procesas prasidėjo. tikiuosi tai nėra mano kokios nors naujos ligos pradžia? tikiuosi, kad tai tik nuo tų vaistų...
iš kitos pusės, kuo dažniau tos mano bergždžiosios mėnesinės, tuo sparčiau aš artėju prie savo tikslo - eilinio IVF
as dabar geriu duphastona , bet jau ryt tikiuosi sulaukti mmm. Jau yra visi simptomai. taigi , kad ir kaip noreciau nesirgti po duphastono, deja deja...
mallena, neperšokusi upelio, nesakyk ,,op"
Migluze aciu,bet jokio streso ar dar ko neapturejau!Bt rodo lygiai 37,ziuresiu kaip bus rytoj,nes kiek laiko vis gerdavau tai nespedavau isgerti visu tableciu ir pasipildavo,kai truputi patepe jau galvojau na va ryte jau zliaugsiu bet kur tau jau beveik 3 dienos kaip nieko,reiks pasidaryt testuka ir siausti pas gydytoja!Praita menesi geriau duphastona ir viskas buvo ciki
tikrai nemato. Apart , kad tai psichologinis poveikis, kurio pati deja nepajauciu. Per griovi dar nesokineju, bet manau tuoj persoksiu
psichologinis poveikis? tipo ,,užsiblokavai" ir dėl to negalite turėti vaikų???
bet juk tai nesąmonė, juk tu nori vaikų. Keista, labai keista, o atostogų buvote per tą laiką, kai pas Klimą gydotės?
buvome, bet pacioj pradzioj, kai dar nedareme IUI. Dabar ju tikrai neisiu kol neturesiu lialiaus. Dabar jei nepasiseks, ant kaledu vistiek del sventos ramybes pasidarysiu sesta IUI, bent jau zinosiu, kad ja pasidariau, kad paskui negrauztu kirminas, kad gal sestas butu buves laimingas. Nors IUI sekme musu atveju nebetikiu. Bet per griovi nesoku ir op nesakau.
tiesiog dėl bendro išprūsimo, anksčiau buvo šiokių tokių diskusijų apie ciklo reguliarumą. Kai radau, tai pagalvojau tik diskusijos pratesimui O dėl to, kad prasidėdavo mmm dar nepabaigus gerti, tai nelabai gerai. Dažniausiai tai reiškia, kad dozė per maža (esu tokią nuomonę girdėjusi).
na vasara buvo man taip, tai jau galvojau kad nescia, oi kiek testu prisidariau, net du kartus echoskopo begau, vis pas kita gydytoja (tipo ta gal nemato ar echoskopas prastas nu o paskui po 60 dienu susirgau. tai uz du ciklus buvo
man jau sesios dienos jau kankyne, o jei 60
tai cia va ir kankinkis. kiek kartu buvau itikejus kad nescia tik niekas nenori man to patvirtinti
ech... o kiek dienu ar sav. turi buti kad pamatytu nestuma echoskopu? nu testas tai zinau kad po 10 dienu jau gali rodyt
va radau info apie menstruacini cikla; gal kam pravers
http://www.sveikas.lt/straipsniai2.asp?id=248 del dufastono - taip, kai jo/progesterono/ doze per maza, menesines prasideda ji geriant. kodel, nezinau
nezinau, nes to dar nebuvo, kai parodys - pasakysiu . Bet siaip atrodo nuo penkiu savaiciu
kiek dienų ir po kiek geriate duphastoną?
tai gal man ir neprasideda normalios mmm, kad duphastoną geriu? po truputį tik teplioja...
Aš geriu po 10 mg, 10 dienų. Bet man ta dozė irgi ant ribos
man tai liepe gerti iki tol kol mmm ateis. Po dvi tabletes per diena
dufastonas uzlaiko menesines /jei nera nestumo, zinoma/ apie 3-5 dienas. bet as visada ateinancias men. matau pagal nukritusia BT.
aš pradėjau gerti šeštadienį (taip gydytoja liepė - dvi savaitės po mm pradžios) o sekmadienį pradėjo teplioti, tai man gerti toliau ar nutraukti???
man kai prasideda mmm liepia nutraukti
as pasitarciau su gydytoja. paskambinciau
o man kai paskyre dufastona, tai liepe gerti kol ateis mmm. sako gerk negeres, jei jau nepastojai tai vis tiek jos ateis
O čia jau žiūrint kaip gersi. Kažkur Kolibriukė jau rašė apie tai. Jei nuo ciklo pradžios - tai veiks kaip kontraceptikai.
apie dufastoną daug prirašyta nepakankamo geltokūnio fazės temoje. taip, geriamas nuo ciklo pradžios, iki ovuliacijos, progesteronas slopina ją/ovuliaciją/. blogybė su dufastono gėrimu yra ta, kad ovuliacija ne visoms įvyksta 14tą ciklo dieną, todėl geriant anksčiau, bus pasiektas priešingas efektas; tačiau dauguma gydytojų standartiškai rekomenduoja gerti nuo 16 ciklo dienos.
|