Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nereguliarus ciklas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
sim-a
Sveikos merginos
ir vel mane uzpuole tos pacios problemos, kurias turiu jau nuo 14 metu...
Ciklas nera reguliarus.
Pageriu KT 3-6 men, susitvarko, kokius 4-6 menesius viskas OK, po to vel - nera menesiniu, vel Provera + KT ir tt...jau nuo kokiu 21 metu laikausi sios shemos.
Tai va, 6 ciklai buvo viskas OK, o si - jau 40 dieno o mm...nera, uzvakar pradejau matuotis BT - 37.0 rodo, krutys jau kelias dienas kaip jautrios...
Nestumo diagnoze netinka, gal tik 0.1 pr. is 100. Bt 8 c.d. uzkibti tikrai negalejo, o be to PMS pozymiai tik pries 3 dienas atsirado...
Gal kas panasiu ciklo problemu turejo ar turi? gal ka patarsite?
Daiva
Aš tai tik patarčiau pas gydytoją pasirodyti, kad pažiūrėtų echoskopiškai - pagal vaizdą matys kokią ciklo fazę maždaug atitinka vaizdas, o pagal tai ir gydymą galės paskirti (jei nepamatys nėštumo ar artėjančių mėnesinių, nors nėštumą testai jau turėtų rodyti).
Pamparam
PMS'o požymiai irgi kartais būna nėštumo požymiai. Aš tavo vietoj pasidaryčiau testą, nes kartais tereikia 0,1 proc iš šimto. O jei nieko nerodys, tai būtinai pas gydytoją eik.
sim-a
taip, Daivut, sutinku, bet pasakys kad vel ciklas shaibom nuejo, kad reikia vel KT, o priezasties kodel taip..., jeigu per tiek laiko nepasake tai jau kazin ar ka naujo pasakys...
Mano apylinkes gyd. dar pries 10 metu pasake - kad tai hipofizes hormonu sutrikimas.
Papildyta @ [mergetime]1100168762[/mergetime]
man tai kartais atrodo kad as cia viena su tokiu ciklu, kazkaip niekas iki siol nesiskunde...
Daiva
Simut, na akivaizdu, kad tai hormoninis sutrikimas. Yra ir daugiau tokių mergaičių, tiesiog gal geria pastoviai vaistus ir viskas. Dažniausiai policistukės nuo to kenčia kiek žinau - pašnekink Paidukę, Miglužę, greičiausiai jos irgi vargsta su ciklu...
sim-a
malonu butu jei jos ar kitos merginos parasytu, kaip jos gydosi, kas padejo...manau tokios temos dar neturim, butu ir kitom idomu pasiskaityti...

Bet sutrikimu pozymiai labai jau i nestumo panasus, nors tai tikrai ne nestumas, garantuotai. Bet kodel tuomet tie pozymiai atsiranda?

Mano ciklo sutrikimai tai visuomet i ilgesne puse... Bet ilgiau kai 45-50 dienu niekad nelaukiu, is karto varau pas Klima... Matyt taip ir reikes padaryt jei sia savaite taip ir nesulauksiu.
Meina
As su tokia pacia problema...
Kol geriau KT, viskas buvo normaliai, dabar menesines reteja ir mazeja ju kiekis sad.gif
Visalaik gydytoja mane, kad cia pades KT, bet... Dabar tiriuosi. Vienas tyrimas labai blogas unsure.gif sad.gif
Laukiu kas bus toliau...
SDFVBN
QUOTE (sim-a @ 2004 11 11, 12:13)
Sveikos merginos
ir vel mane uzpuole tos pacios problemos, kurias turiu jau nuo 14 metu...
Ciklas nera reguliarus.
Pageriu KT 3-6 men, susitvarko, kokius 4-6 menesius viskas OK, po to vel - nera menesiniu, vel Provera + KT ir tt...jau nuo kokiu 21 metu laikausi sios shemos.
Tai va, 6 ciklai buvo viskas OK, o si - jau 40 dieno o mm...nera, uzvakar pradejau matuotis BT - 37.0 rodo, krutys jau kelias dienas kaip jautrios...
Nestumo diagnoze netinka, gal tik 0.1 pr. is 100. Bt 8 c.d. uzkibti tikrai negalejo, o be to PMS pozymiai tik pries 3 dienas atsirado...
Gal kas panasiu ciklo problemu turejo ar turi? gal ka patarsite?

Sveika Sima,

Turejau ir as dideliu problemu su savom menesinem.Taip pat gerdavau ir kontraceptikus ir visus kitus biesus.Taciau rezultatas tiks pat kaip ir tavo.Ir taip 2 metai kankinausi,kol po 2 metu pastebejo pas many 2 cistas kaiusidese.Norst pries tai ju nebuvo tuos 2 metus.Jos augo ir augo.Daktarai nutare operuotui laparaskopijos budu.Ir po laporaskopijos jau puse metu,kaip mano menesines reguliarios.Sergu kas 30 dienu, o prieš tai buvo kas 2 men ir ilgiau, kol neisgeriu vaistu,kurie iššauktų menesines.Taip, kad man padejo laparaskopija.O gal pas tave irgi yra kokia cista užsitupejusi?
Taip, kad geriau apsilankyk pas daktara, kuris patars ka tau daryti.Sekmes:))
Jutare
Sveika, Sim-a. Aš irgi turiu tokią problemą - nereguliarus ciklas. Pradėjau gerti "Agnucaston". Homeopatiniai vaistukai, bet kiek žinau, labai neblogai sureguliuoja. Ir nereikia gerti kontraceptikų, ypač jei nori vaikelio... clap_1.gif
sim-a
ne , cistu nebuvo, bent jau pries 3 menesius...Laporoskopija buvo rugsejo pradziai paskirta, bet kazkaip nebuvoproblemu ir nutarem kad neverta daryti ta intervencija...
Jo, menesines ir mano ne supergausios kaip buvo anksciau...beto jau pora metu gleivine ne kaip auga...0.5-0.6 tik ... Gal vis del to reikejo su tuo Gonaliu paeksperementuot...
skambinsiu tuoj uzsiregistruosiu pas Klima kitai savaitei...
sim-a
QUOTE (zuikaa @ 2004 11 11, 12:51)
As su tokia pacia problema...
Kol geriau KT, viskas buvo normaliai, dabar menesines reteja ir mazeja ju kiekis sad.gif
Visalaik gydytoja mane, kad cia pades KT, bet... Dabar tiriuosi. Vienas tyrimas labai blogas unsure.gif sad.gif
Laukiu kas bus toliau...

o koks tyrimas?
Meina
Man prolaktino kiekis padidejes beveik 3 kartus, be to, vienoje kiausideje rado folikulu nemazai, kiek suprantu visa tai ir trikdo cikla...
Svarbiausia, kad iki siol nieko nebuvo rade, o dabar taip staigiai susidejo.
Bet, tau Sim-a, nebutinai tas turi buti, bandyk viska issitirti
Kaledaite
Sveikos "likimo drauges" .Jau penkti metai turiu ta pacia svajone kaip ir jus.. man taip atsibodo daktarai,kad jau pusmetis pas juos nesilankau. Neranda nieko,kaip tik nedideli hormonu nukrypima, ir tai ne visada. Visi kiti tyrimai ,anot ju, idealus. Nusibodo visos hurmonines stimuliacijos tabletem ir injekcijom, pakaitine hormonu terapija ir t.t. ...Ciklas ir be ju bevei geras,nukrypimai prie labai dideliu fiziniu kruviu +- 5 dienos. geriu naturalius stimuliatorius pvz.: soja izaflavonidai.. Gal Jus turetumet man ka patart??Turiu didelius kruvius,gal per kuda?( dkt. Klimas sake -storumo pakaktu, bet nat. budu,is praktikos galima laukti 8 metus! Tikiu,kad mums pasiseks!! lauksiu patarimu. g.gif
Gytutė
Ginekologui paklausus kokio ilgumo ciklas atsakydavau - nereguliarus, pas mane išvis beveik jokio cikliškumo nebūdavo, skirdavosi 12-60 d ir čia dar ne riba, nesirgau kartą pusę metų, o vienu metu tepliodavo kas savaitę. O viskas prasidėjo kažkur nuo 12 klasės ir vis progresavo. Nuo KT man jau bloga. Homeopatiniai nepadeda. Bet jau susitaikiau, iki operacijos gėriau dufastoną cikliškai. O šiuo metu laukiu stebuklo wink.gif
vicky
Ciklo reguliarumas - ne sveikatos rodiklis. Reguliarias mėnesines galima turėti geriant KT, tačiau tai bus tik mėnesinių imitacija:). Šiaip, jeigu nėra pusę metų, tai yra jau antrinė amenorėja. Jeigu hormoniniai sutrikimai, tai tada reikėtų gydytis tikrai. Kartais ir be hormoninių sutrikimų nereguliarios. Tokiu atveju reikėtų keisti gyvenimo būdąsmile.gif)) Šiaip, jeigu kam įdomu galėčiau mano geros gydytojos išdėstyti požiūrį kiek išsamiau.
Meina
QUOTE (vicky @ 2004 11 11, 17:06)
Ciklo reguliarumas - ne sveikatos rodiklis. Reguliarias mėnesines galima turėti geriant KT, tačiau tai bus tik mėnesinių imitacija:). Šiaip, jeigu nėra pusę metų, tai yra jau antrinė amenorėja. Jeigu hormoniniai sutrikimai, tai tada reikėtų gydytis tikrai. Kartais ir be hormoninių sutrikimų nereguliarios. Tokiu atveju reikėtų keisti gyvenimo būdąsmile.gif)) Šiaip, jeigu kam įdomu galėčiau mano geros gydytojos išdėstyti požiūrį kiek išsamiau.

Sakyk viska, ka zinai smile.gif
Labai idomu
vicky
Gerai:))) Pabandysiu išdėstyti mano nepakartojamos gydytojos nuomonę dėl mėnesinių nereguliarumo, nebuvimo.
Kol Jūs miegate po 5 valandas per parą, gulatės pirmą valandą nakties, visą dieną sėdite prie kompiuterio, laikote egzaminus, verkiate naktimis dėl nelaimingos meilės, jaučiate nuolat nuovargį ir svajojate apie atostogas - tokiomis karinėmis sąlygomis organizmas nesiruošia daugintis ir ruoštis tam, ir jis teisus - jam dar reikia palaikyti darbą visų kitų organų, todėl kad jeigu "neveiks" inkstai ar skrandis, Jūs sirgsite, o jeigu dings menstruacijos, tai sveikatai jokios įtakos neturės ir tuo labiau - taip visiems bus geriau smile.gif)
Reguliarus mėnesinių ciklas - tai ne sveikatos rodiklis ir net ne garantija, kad galėsite pastoti. Nėštumas gali būti esant daugiamečiam menstruacijų dingimo fone, tačiau gali nėštumo nebūti, kai ciklas "kaip laikrodis'". Visada labai svarbu aiškiai formuluoti - ko Jūs norite šiandien? Jeigu Jums dėl tam tikrų priežasčių reikalingi reguliarūs kraujavimai - gerkite hormoninius preparatus, ir viskas bus nuspėjama ir pagal valandas. Jeigu Jums reikalingas nėštumas - planuokite ir nekreipkite dėmesio į antrinius simptomus nuo kurių nieko nepriklauso. Jeigu Jums reikalinga sveikata - keiskite gyvenimo būdą taip kaip Jums "pataria" sveikas protas ir Jūsų nuosavas organizmas.
Tai kol kas tiek:) Manau, labai įdomus požiūris smile.gif Tačiau pagrįstas realia darbo patirtimi ir mokėjimu pateikti žinias.
Daiva
QUOTE (vicky @ 2004 11 11, 21:51)
Tai kol kas tiek:) Manau, labai įdomus požiūris smile.gif Tačiau pagrįstas realia darbo patirtimi ir mokėjimu pateikti žinias.

Tikrai labai įdomus - tik ar pagrįstas rezultatais - turiu omeny nėštumus wink.gif Jei ne, tai grynų gryniausia demagogija...Atsiprašau, jei ką įžeidžiu.
sim-a
Darbas...egzaminai...asaros...kaip visa tai arti...ir be galo pazystama...
Nu ka gi, uzsirasiau pagaliau pas daktara, treciadieni eisiu...

Turiu dar viena klausimuka - kai sutrinka ciklas, kokia BT laikosi? Gal yra cia tokiu, kurios matavosi? Tarkim 40 -45c.d. ? g.gif
Meina
Paskutinį mėnesį matavausi BT, mėnesinės vėlavo 2 svaites. Tai BT buvo normali: pirmoj ciklo pusej maziau 37, pakilo tuo metu, kai mano skaičiavimais turėjo būti ovuliacija ir laikėsi virš 37 tol, kol prasidėjo kažkas panašaus į mėnesines g.gif
Dabar kai pažiūriu į savo grafikėlį, tai beveik 4 savaitės BT buvo 37,1-37,2.
Tai va, man šitaip smile.gif

Ir aš turiu klausimą. Pavyzdžiui, man kuo daugiau suvėluoja, tuo blogiau jaučiuosi. Jei man vėlavo 2 savaites, tai mazdaug nuo 38 c.d. pradėjo darytis silpna, neturėjau jėgų nieko daryti. Ar jums, kai vėluoja, taip nebūna?
sim-a
man ir panasiai...miego labai norisi,ir siaip labai silpna, jauciu net sirdies permusimus... BT siandien 37.1
Papildyta @ [mergetime]1100248425[/mergetime]
manau kad viskas nuo nervu...labai daug teko pergyventi paskutini menesi...
Meina
Sima, o kelinta tau ciklo diena?
sim-a
jau gal 42-45 cool.gif
Meina
jau gal 42-45

Tai gal, kaip pati sakei, dėl nervinimosi. Parašyk, kaip seksis pas gydytoja.
Sėkmės tau wink.gif
meduksi
Sveikutes!kaip smagu,kad galesim paplepeti sia tema tongue.gif
Taigi pas mane irgi labai nereguliarus ciklas,va be jokiu vaistu jau ejo antras menesis kai mmmm neatsirado,todel reikejo gerti duphaston,kad jas issaukti!As irgi pradejau matuoti BT tai tuo laiku kai ansciau prasidedavo mmm laikesi auksta temperatura.Gydytoja sako jei laikosi auksta BT reiskia kazkas su estrogenais.
Planuojam 2.gif ,bet ka cia su tokiu ciklu paplanuosi g.gif
O kas del pojuciu-tai irgi kaip nestuke.gif
O siaip jei naudojamas duphastonas tai BT tom dienom gali pakilti.
Sim-a man 40-45 c.d.laikesi gan auksta,bet ne nestuke.gif ,o kalti tie estrogenai.
vicky
"Tikrai labai įdomus - tik ar pagrįstas rezultatais - turiu omeny nėštumus Jei ne, tai grynų gryniausia demagogija...Atsiprašau, jei ką įžeidžiu. "
Daiva, tikrai neįžeidei. Dėl nėštumų, tai tikrai pagrįsta rezultatais, todėl tai tikrai nėra demagogijos.
Kita vertus, keista, kodėl viena iš rašiusių ruošiasi gerti diufastoną, kad iškviesti mėnesines. Tokia taktika yra švelniai tariant netinkama.
meduksi
QUOTE (vicky @ 2004 11 12, 15:59)
"Kita vertus, keista, kodėl viena iš rašiusių ruošiasi gerti diufastoną, kad iškviesti mėnesines. Tokia taktika yra švelniai tariant netinkama.

Vicky tu cia man rasiai ar kitai?O kodel netinkama?
vicky
Leduke, tave turėjau omeny. Nereikia dirbtinai iššaukinėti mėnesinių, o reikia šalinti priežastį. Tiesiog tavo organizmas specialiai išjungė papildomą "energijos" šaltinį ir todėl mėnesinių nėra. Tai yra "saugumo" reakcija į stresą ir t.t. todėl tai yra norma ir nereiklauja mėnesinių iššaukimo. Jeigu labai norėtum, galėčiau išsamiau paaiškinti originalo kalba.
Papildyta @ [mergetime]1100266487[/mergetime]
Pamiršau pasakyti, kad visa tai tinka tik jeigu nėra hormoninių sutrikimų. Nes kartaos ir taip būna, kad ciklas nereguliarus, o hormonai normos ribose.
meduksi
Vicky butu didelis aciu jei parasytum,bet gerti duphastona liepe gydytoja.
Matai as tyriausi hormonus-skydliauke inkstus viskas gerai.Bet va kas tas estrogenas del kuriu laikosi BT man neaisku isvis joks gydytojas mmm nebuvimo priezasties man nepaaiskina.As net ejau i klinikas pas ginekologe-endikrinologe ir vistiek nieks nieko nepasako sad.gif
vicky
leduke, del aukštos BT reikia ilgiau pasižiūrėti. Tačiau nelabai aišku, ar aukšta BT reiškia estrogenų neatitikimą normai. Gerai rašau originalo kalba kol kas. Tikiuosi admin'as neužbanins mano posto
"В подростковом возрасте, в периоде становления менструации могут быть нерегулярными, это вариант нормы. На регулярность цикла также влияет изменение массы тела (как резкая потеря веса, так и увеличение), изменение диеты, физические нагрузки (спортивные школы и тп), психоэмоциональное перенапряжение (экзамены, дополнительные занятия, несчастная любовь). Организм взрослой женщины более устойчив к повреждающим факторам, но и в нем есть слабые места. При стрессе, сильной нагрузке страдает именно самое слабое место. Природой задумана самым слабым местом именно половая система, потому что без нее можно выжить, потому что ее отключение не влияет на здоровье женщины, в отличие, например, от пищеварительной системы или кровеносной. В условиях стресса не до размножения, и организм специально отключает лишни потребитель энергии, чтобы справиться и пережить неблагоприятные условия. Эот реакция защиты. Это норма. Стимулировать в этих случаях яичники и вызывать насильно менструации - неправильный подход, правильно - устранить причину, нормализовать условия жизни, и когда организм сочтет для себя условия приемлемыми, он опять включит систему размножения. Только тогда это будет истинным излечением, а не имитацией "цикла". Нужно четко разобраться с целью. Регулярность месячных - это ложная цель, она - не показатель здоровья. Ее добиться очень легко на фоне приема КОК, но это - имитация месячных, маскировка неполадок. Отменяются КОК и нарушения цикла становятся еще более выраженными. Если целью является излечение организма, то надо искать и устранять причины и создавать ему условия, в которых он сам захочет размножаться - а именно об этом свидетельствуют месячные."

Papildyta @ [mergetime]1100273363[/mergetime]
Leduke, pamiršau pasakyti. Jūs žinote, kad "На фоне приема гормональных противозачаточных средств измерять ректальную температуру не имеет смысла, она будет всегда одинаковой.". Tai kad neisjaudikite tokiu atveju.
Gytutė
Dirbtinai iššaukinėti mėnesines reikia, ypač jei gydytojas taip prirašė. Ilgai neatsirandant mmm galimi kiti pavojai ir išvis moteriai tai nėra "sveika".

Naivu tikėtis, kad menstruacijų ciklo sutrikimai atsiranda vien dėl streso. Mano ginekologė visada viską nurašydavo stresui ir aš tuo šventai tikėjau. Atrodė, jog pasibaigs visos sesijos ir viskas vėl bus gerai. Deja, nėra viskas taip paprasta.
Nesakau, kad visoms taip bus, gal kam ir padės ramesnis gyvenimo būdas, bet kuri gali sau leisti tokią prabangą?

O dėl gydymo internetu (čia apie gerti dufaston ar ne), atrodo visos susitarėm, tai yra gydytojo darbas, ne mums spręsti, reikia jo ar ne smartass.gif

p.s. teoriškai nuo dufastono gal ir galėtų kilti temperatūra, bet jo informaciniame lapelyje parašyta, kad jis temperatūros nekelia, praktiškai to nebandžiau patikrinti g.gif
Papildyta @ [mergetime]1100274824[/mergetime]
laugh.gif čia toks paradoksas - karo metais moterys gimdo daugiau berniukų. Tas būdinga ir kitiems organizmams. Todėl iš biologinės pusės, ta streso teorija teisinga tik iki tam tikos ribos smartass.gif
vicky
Migluže, dėl berniukų, tai mokslininkas Bortkvičius įrodė, kad 100 mergaičių gimsta 106 berniukai. Tai kad karas ne karas, o lygybė įrodyta:).
Dėl gerti ar negerti, turi apisipręsti pats pacientas. Forumas tam ir yra forumas:)
Gytutė
QUOTE (vicky @ 2004 11 12, 18:37)
Migluže, dėl berniukų, tai mokslininkas Bortkvičius įrodė, kad 100 mergaičių gimsta 106 berniukai. Tai kad karas ne karas, o lygybė įrodyta:).
Dėl gerti ar negerti, turi apisipręsti pats pacientas. Forumas tam ir yra forumas:)

Bet tas santykis ženkliai padidėja wink.gif
O tai dėl apsisprendimo, tai kam tada išvis kreiptis į gydytoją blink.gif
Čia net ne forume reikalas
meduksi
Na tai,kad jokio streso g.gif O duphastona ir klinikoje man israsydavo.
Manau jei nebuto reikalo ji vartoti-tai tikrai ne lieptu!
Kaledaite
Ciklo reguliarumas - ne sveikatos rodiklis. Reguliarias mėnesines galima turėti geriant KT, tačiau tai bus tik mėnesinių imitacija:). Šiaip, jeigu nėra pusę metų, tai yra jau antrinė amenorėja. Jeigu hormoniniai sutrikimai, tai tada reikėtų gydytis tikrai. Kartais ir be hormoninių sutrikimų nereguliarios. Tokiu atveju reikėtų keisti gyvenimo būdą:))) Šiaip, jeigu kam įdomu galėčiau mano geros gydytojos išdėstyti požiūrį kiek išsamiau.

Man tikrai idomu issamiaiu clap_1.gif apie ciklo nereguliaruma ir hormonu disbalansa!!!
Papildyta @ [mergetime]1100396785[/mergetime]
Ciklo reguliarumas - ne sveikatos rodiklis. Reguliarias mėnesines galima turėti geriant KT, tačiau tai bus tik mėnesinių imitacija:). Šiaip, jeigu nėra pusę metų, tai yra jau antrinė amenorėja. Jeigu hormoniniai sutrikimai, tai tada reikėtų gydytis tikrai. Kartais ir be hormoninių sutrikimų nereguliarios. Tokiu atveju reikėtų keisti gyvenimo būdą:))) Šiaip, jeigu kam įdomu galėčiau mano geros gydytojos išdėstyti požiūrį kiek išsamiau.

Man tikrai idomu issamiaiu clap_1.gif apie ciklo nereguliaruma ir hormonu disbalansa!!!
Kaledaite
Gerai:))) Pabandysiu išdėstyti mano nepakartojamos gydytojos nuomonę dėl mėnesinių nereguliarumo, nebuvimo.
Kol Jūs miegate po 5 valandas per parą, gulatės pirmą valandą nakties, visą dieną sėdite prie kompiuterio, laikote egzaminus, verkiate naktimis dėl nelaimingos meilės, jaučiate nuolat nuovargį ir svajojate apie atostogas - tokiomis karinėmis sąlygomis organizmas nesiruošia daugintis ir ruoštis tam, ir jis teisus - jam dar reikia palaikyti darbą visų kitų organų, todėl kad jeigu "neveiks" inkstai ar skrandis, Jūs sirgsite, o jeigu dings menstruacijos, tai sveikatai jokios įtakos neturės ir tuo labiau - taip visiems bus geriau smile.gif)
Reguliarus mėnesinių ciklas - tai ne sveikatos rodiklis ir net ne garantija, kad galėsite pastoti. Nėštumas gali būti esant daugiamečiam menstruacijų dingimo fone, tačiau gali nėštumo nebūti, kai ciklas "kaip laikrodis'". Visada labai svarbu aiškiai formuluoti - ko Jūs norite šiandien? Jeigu Jums dėl tam tikrų priežasčių reikalingi reguliarūs kraujavimai - gerkite hormoninius preparatus, ir viskas bus nuspėjama ir pagal valandas. Jeigu Jums reikalingas nėštumas - planuokite ir nekreipkite dėmesio į antrinius simptomus nuo kurių nieko nepriklauso. Jeigu Jums reikalinga sveikata - keiskite gyvenimo būdą taip kaip Jums "pataria" sveikas protas ir Jūsų nuosavas organizmas.

Keist gyvenimo buda?Atsisakyt kruviu, miegot.. O jei net pusei metu gudraujant buvo atsisakyta darbo,-miegota,valgyta.. .. ir be rezultato? O kitu priezasciu ,be kruviu ir stresu,nera? Ka daryt? Nors siaip tikiu , kad ciklas ne svarbiaiusa. sad.gif
Papildyta @ [mergetime]1100397514[/mergetime]

Keist gyvenimo buda?Atsisakyt kruviu, miegot.. O jei net pusei metu gudraujant buvo atsisakyta darbo,-miegota,valgyta.. .. ir be rezultato? O kitu priezasciu ,be kruviu ir stresu,nera? Ka daryt? Nors siaip tikiu , kad ciklas ne svarbiaiusa. sad.gif
Papildyta @ [mergetime]1100398779[/mergetime]
Atrodo nebesusitvarkau su kompjuteriu. Gal tikrai reikia miegot daugiau norint ..?
vicky
Kaledaite, galimi nebent endokrininiai sutrikimai. Kita vertus nemažai svarbu ir amžius:) Apie hormoninį disbalansą, suprantama originalo kalba:
"Для того чтобы исключить возможные эндокринные нарушения, стоит пройти обследование. Нужно сделать ультразвуковое обследование и сдать анализы на гормоны. Если менструации нерегулярны, но есть, гормоны надо сдавать на 5-7 день цикла (1 день менструации - 1 день цикла), если менструации долго нет, можно сдавать на фоне ее отсутствия. Сдавать надо следующие гормоны: ЛГ, ФСГ, эстрадиол, пролактин, тестостерон, ДГЭА-С, кортизол, 17-оксипрогестерон и ТТГ. Прогестерон имеет смысл сдавать только в середине второй фазы менструального цикла, которую при нерегулярных менструациях трудно отследить. В другие дни его значения невысоки, но это норма. Помочь сориентироваться с фазами цикла может динамическое УЗИ (каждые 2 недели) и измерение базальной температуры - с 6 до 8 утра в одно и то же время, не вставая с постели, 5 мин ртутным термоментром в прямой кишке. Через 5-7 дней стабильного подъема температуры можно сдавать прогестерон (при регулярном 28-30 дневном цикле - на 20-23 день)."

Papildyta @ [mergetime]1100426557[/mergetime]
Beje Ledukei, nežinančiai, gerti diufastoną ar ne. Diufastono anotacijoje net parašyta:"Препарат вызывает регулярные кровотечения, имитирующие нормальные менструации". Dėl šios priežasties Jūs patys sprendžiate, vartoti vaistą ar ne. Apskritai, kiek mokiausi, tai aiškiai pasakyta, kad Jūs turite rinktis gydytoją, kurio požiūris su Jūsų sutaptų. O kad Jūs nežinote ar abejojate dėl išrašytų vaistų, jau parodo tam tikrą požiūrio nesutapimą.
Eglė M.
QUOTE (vicky @ 2004 11 14, 11:54)
Kaledaite, galimi nebent endokrininiai sutrikimai. Kita vertus nemažai svarbu ir amžius:) Apie hormoninį disbalansą, suprantama originalo kalba:
"Для того чтобы исключить возможные эндокринные нарушения, стоит пройти обследование. Нужно сделать ультразвуковое обследование и сдать анализы на гормоны. Если менструации нерегулярны, но есть, гормоны надо сдавать на 5-7 день цикла (1 день менструации - 1 день цикла), если менструации долго нет, можно сдавать на фоне ее отсутствия. Сдавать надо следующие гормоны: ЛГ, ФСГ, эстрадиол, пролактин, тестостерон, ДГЭА-С, кортизол, 17-оксипрогестерон и ТТГ. Прогестерон имеет смысл сдавать только в середине второй фазы менструального цикла, которую при нерегулярных менструациях трудно отследить. В другие дни его значения невысоки, но это норма. Помочь сориентироваться с фазами цикла может динамическое УЗИ (каждые 2 недели) и измерение базальной температуры - с 6 до 8 утра в одно и то же время, не вставая с постели, 5 мин ртутным термоментром в прямой кишке. Через 5-7 дней стабильного подъема температуры можно сдавать прогестерон (при регулярном 28-30 дневном цикле - на 20-23 день)."

Papildyta @ [mergetime]1100426557[[b]*Rimantuks rgetime] [/b]
Beje Ledukei, nežinančiai, gerti diufastoną ar ne. Diufastono anotacijoje net parašyta:"Препарат вызывает регулярные кровотечения, имитирующие нормальные менструации". Dėl šios priežasties Jūs patys sprendžiate, vartoti vaistą ar ne. Apskritai, kiek mokiausi, tai aiškiai pasakyta, kad Jūs turite rinktis gydytoją, kurio požiūris su Jūsų sutaptų. O kad Jūs nežinote ar abejojate dėl išrašytų vaistų, jau parodo tam tikrą požiūrio nesutapimą.

Ledukei siek tiek apie dufastona (progesterona) originalo kalba:

http://www.wantbaby.ru/planning/female/follicular_phase/

beje, dufastono anotacijoje prirasyta nemazai neteisingu dalyku, kuriuos nuolat paneigineja rusu gydytojai wink.gif tai taip vadinamas dufastono mitas smile.gif apie tai galima pasiskaityti paieskojus rusiskuose medicininiuose tinklapiuose.
vicky
Aš kaip tik iš rusiškos anotacijos ėmiau:) Ten net parašyta, kad Diufastoną negalima vartoti tom, kurios planuoja nėštumą.
Eglė M.
QUOTE (vicky @ 2004 11 14, 16:38)
Aš kaip tik iš rusiškos anotacijos ėmiau:) Ten net parašyta, kad Diufastoną negalima vartoti tom, kurios planuoja nėštumą.

smile.gif rusiska anotacija pazodziui isversta is originalo kalbos wink.gif o kodel negalima dufastono vartoti toms, kurioms planuoja nestuma ? g.gif
uogiuke
Labukas,pas mane irgi tapati problema,menesines isaukiamos tik su KT, o jai ju nevartoju tai ir visus metus nesulauksi. Kiek kartu buvau pas gydytojus ir nieko naujo nepasiule,tik kontraceptines...,laparaskopija irgi nieko nepadejo. Daba jau 3 men. be perstojo pumpuoju kitus vaistukus ,tik ,va,idomu,kodel nedaro pertraukos, nes noreciau paziuret ar nuo tu vaistu atsiranda menesines.
meduksi
Sveikutes!planuojant nestuma galima duphastona gerti,bet tik kur maziau kazko tai vnz silpnesnes!
Sveikute uogiuke,o tu planuoji leliu?ir kokius vaistukus geri?
uogiuke
Aha,leduke,planuoju,tik,kad nelabai sekas smile.gif Vaistukus man liepe gert Progynova ir Provera.
Anelija
Mano mėnesinės irgi buvo nereguliarios visą gyvenimą. Pradžioje, kai paskaičiau čia kaikuriuos pasisakymus net kiek susierzinau, vėliau nuramino prierašas, kad ta informacija (gyvenimas be stresų kaip gydymo priemonė) galioja tais atvejais, kai nėra hormoninių sutrikimų.
Pas mane jie buvo, nes turiu policistines kiaušides. Daug metų beveik be pertraukaus vartojau KT, nes nutraukus ciklas tapdavo visiškai chaotiškas. Tas pat nutiko ir prdėjus planuoti leliuką. Beveik metus gėriau duphaston. Nežinau ar silpnesnį, gal tik dozę mažesnę - po vieną tabletę tariamai antroje ciklo pusėje, kad jis neslopintų ovuliacijos, jei tokia būtų, šio vaistuko paskyrimas buvo motyvuojamas tuo, kad užsikurtų cikliškumas, nes visi hormonai tarpusavyje labai susiję. man gydytojas sakė, kad su duphaston matuoti BT beviltiška, ji netiksli.
Pastojimui prireikė stimuliacijos.
Eglė M.
biggrin.gif na, kiek supratau, vicky yra 19metė studentė, studijuojanti ekonomiką wink.gif taip į ją ir reikia žiūrėti heart.gif kažko abejoju g.gif , ar ji intensyviai užsiima vaikų gamyba ir smulkiai išsistudijavusi vaisingumo problemas rolleyes.gif

heart.gif heart.gif heart.gif
meduksi
Sveikutes!Ketvirtadieni eisiu pas gydytoja,ziuresim ka sugalvos daryti toliau g.gif
Eglė M.
QUOTE (leduke @ 2004 11 16, 09:13)
Sveikutes!Ketvirtadieni eisiu pas gydytoja,ziuresim ka sugalvos daryti toliau g.gif

teisingai, tik gydytojas gali spręsti tokius klausimus.

o dėl dufastono ir nėštumo - būtent dufastonas (progesteronas) geriamas, esant progesterono deficitui po ovuliacijos ir padeda pastoti bei išlaikyti nėštumą, kol progesteroną pradeda gaminti placenta. mūsų paforumyje yra atskira tema wink.gif
sim-a
as taip ir nesulaukiau menesinui. Rytoj pas Klima einu...
Oktavija
QUOTE (sim-a @ 2004 11 16, 09:30)
as taip ir nesulaukiau menesinui. Rytoj pas Klima einu...

nu nieko sau, o kaip tu gaminai laugh.gif g.gif o gal natūraliai (tikėtina) pastojai g.gif
Eglė M.
QUOTE (viltis @ 2004 11 16, 09:41)
nu nieko sau, o kaip tu gaminai laugh.gif g.gif o gal natūraliai (tikėtina) pastojai g.gif

sim-a, biggrin.gif

viltis nėštumo ieško visur wink.gif kai turėjau žarnyno infekciją, ir mane šleikštulys kamavo nuo ryto iki vakaro, tai ir aš buvau nėščia tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.