Pasidalinkime patirtimi - gimdymas, dalyvaujant studentams. Kaip vyko gimdymas ir kaip jautėtės?
Aš gimdžiau AK, ten dažniausiai dalyvauja studentai gimdymo metu. Tą žinojau ir pasirašiau, kad sutinku, kad studentai dalyvautų. Esu tokio nuomonės, kad studentams reikia iš kažko mokytis. Nors kažkiek pergyvenau, kad atves gimdymo metu visą grupę studentų ir spoksos visi.
Na ir kadangi gimdžiau dieną, kaip tik studentai lankėsi. Kažkaip kai tau sąrėmiai, tai nelabai svarbu kas ten tave apžiūrinėja. Kiek atsimenu trys panelės buvo su dėstytoja atėjusios, tik neatsimenu ar kai žiūrėjo kiek gimdos kaklelis atsidaręs ar kai jau stūmiau savo mažiuką. pabuvo jos ten kelias minutes ir viskas. Man tikrai nė kiek netrukdė.
Man atrodo, kad studentai tik AK būna. Na aš tai tikrai nepageidaučiau, kad studentai dalyvautų, nors suprantu, kad iš kažko jie mokytis turi. Bet tokiu momentu, kad šimtas akių į mane spoksotų, na jau ne.
QUOTE(Ferrari @ 2007 01 23, 16:04) Aš gimdžiau AK, ten dažniausiai dalyvauja studentai gimdymo metu. Tą žinojau ir pasirašiau, kad sutinku, kad studentai dalyvautų. Esu tokio nuomonės, kad studentams reikia iš kažko mokytis. Nors kažkiek pergyvenau, kad atves gimdymo metu visą grupę studentų ir spoksos visi. pas mane buvo trumpam įėję kelios mergaitės su dėstytoja, pažiūrėjo ką aparačiukai rašo - sąrėmius ir leliuko širdelę - ir išėjo taip pat visą gimdymą buvo gydytoja rezidentė
Gimdymo metu dalyvavo studentė, tačiau ji daugiau darbo dirbo nei daktarė, jai buvo sakoma ką reikia daryt, tą ji ir darė. Iš jos ir palaikymas ir supratingumas
Kazkaip tai nenoreciau, kad pasaliniai asmenys butu tokiu man svarbiu momentu.
Aš tai asmeniškai nenorėčiau, kad dalyvautų pašalyniai asmenys
As irgi visai nenoreciau,kad kas butu is studentu
Na zinokit per mano gimdyma dalyvavo 4studentai, kurie tiesiog stebejo kaip viskas vyksta. 2 merginos ir 2 vaikinukai. Na galiu pasakyt kad gimdem visi kartu. Jie ir kvepavo ir stume kartu su manim
Nezinau gal as cia be kompleksu, bet man buvo visiskai vienodai tuo metu kas ten toj gimdykloj buvo. Juk studentai busimi daktarai, reikia gi is kazko mokytis QUOTE(juraciux @ 2007 01 26, 16:04) Nezinau gal as cia be kompleksu, bet man buvo visiskai vienodai tuo metu kas ten toj gimdykloj buvo. Juk studentai busimi daktarai, reikia gi is kazko mokytis visų pirma, jiems reikia mokytis o antra, tuomet ir gydytojai kitaip elgiasi, juk studentai stebi
Studijų metu pati buvau per gimdymus, praktiką atlikinėjau
na as tai tikrai nenoriu, kad dar nezinia kiek zmoniu stebetu ar mane apziurinetu.
Nežinau, bet aš taip pat nekreipiau jokio dėmesio į studentę, tikrai galiu pasakyti, kad tuo metu jokių nepatogumų nepajaučiau ir tikrai nerūpėjo kas stovi, nes svrbiausia buvo mano mažiuko gimimas
Man asmeniškai tai būtų tas pats, kas leisti stebėti intymias akimirkas su vyru
as iskart uzdejau parasa, kad esu pries, kad dalyvautu studentai ir spoksotu
Aš tai visus kartus leidau dalyvauti studentams, bet jie dalyvavo tik per paskutinio vaikelio gimimą, nes jis gimė dienos metu
1995 m. laukiant pirmojo mūsų vaikučio, teko gimdyti, dalyvaujant gausiam būreliui studentų. Kaip tik buvo rytas, kai į mažą gimdymo palatą, pačiu atsakingiausiu stūmimo metu, sugužėjo apie 10 studentų, iš kurių dauguma vaikinai. Esant skausmams, man jau buvo tas pats, kas dalyvauja. Mano vyras susinervino ir sako:- Jau čia taip nėra vietos. Man išblaškė dėmesį, net neatsimenu, kur nuo žmonių gausos atsirado vyras, anksčiau stovėjo šalia galvos ir laikė už rankos. Vaikutis greitai gimė. Vėliau neegzistavo pašaliniai žmonės, mačiau tik savo vyrą, laikantį vaikutį. Dar ir dabar prisimenu, kaip daktarė paprašė, kad studentas man ištrauktų lašalinę, kai traukė ir laikė užspaudęs vata, jo rankos drebėjo (pamaniau, kad per prievartą atėjo ir savo vaiko gimimo, tikriausiai, matyt nenorės). Studentų, manau, tikrai neišgąsdinome - nebuvo nei panikos, nei riksmų. Vėliau gydytoja mus pagyrė, kad elgėmės labai pavyzdingai. Studentai labai mandagiai atsisveikino, palinkėję užauginti sveiką vaikutį.
Pageidavimai ir pastebėjimai: 1.Aišku, norėtųsi, kad prieš pat gimdymą atsiklaustų poros, ar gali dalyvauti studentai. 2.Geriau būtų, kad gimdyme dalyvautų nedaugiau kaip 1-4 studentai. 3.Geriau būtų, kad studentų būrys dalyvautų nepirmo gimdymo metu. 4.Gimdymo palata, manyčiau, turėtų būti irgi didesnė, kad liktų vietos ir vyrui.
kai as gimdziau(tiksliau dare cezari) buvo viena studente.Operacijos metu tai vienodai sviete kas ir kur ten ziuri, ir is viso kiek ten zmoniu.bet pries operacija kai apziurineja studente ir po to dar gydytoja ir taip kelis kartus, tai kaip koks mokomasis manekenas jautiesi
Pas mane vos atvykus į gimdyklą spėjo studentė pačiupinėt, bet vos komplikavos reikalai tai buvo išsiųsta pasiganyt. Tik va anesteziologas ją pagavo
Ir tai ji paksui koki pusvalandi stebėjosi, kodėl man neskauda. Sako- ar tikrai ar tikrai. Paskui ji sako anesteziologui: kodėl visoms neduodat jei kitoms skauda. O jis sako- neprašo. Nu iš tiesų ne viena sgydytojas jau sakė: kokios kvailos kad neprašo, skao- nekainuoja gi ištikrųjų, tik duoda kas nori. Tas tiesa
As manau ,kad tai nenormalu,kad burys studentu stovetu ir ziuretu
Aišku ne kaskas kai kalnas studentų prieina, bet gi klausia ir duoda pasirasyti ar sutinki kad dalyvautu studentai?? Turbut ne visos skaitom.....
AS pirma vaikuti gimdziau pries devynis metus. Gimdyme dalyvavo ir vyras. Atvaziavau 7 val. ryto, o pagimdziau 7 val vakaro. Visa gimdyma stebejo kruva busimu akuseriu, bet jos man netrukde. Viena buvo labai aktyvi, vis norejo man nugara pamasazuoti, klausinejo ar neskauda. Jau kai prasidejo baisus skausmai man nelabai rupejo kas ten ziuri i mane, as tik laukiau kada visa tai baigsis. Bet kai prasidejo pats gimdymas atleke keli vyrukai, atsistojo gale koju ir ziurejo. Tada jau mane pradejo nervinti, pasijutau labai nepatogiai, as suprantu kad jie busimi gydytojai, bet jie dar ir jauni vyrai. Mano vyrui tai baisiai nepatiko, norejo visus isvyti. Dabar kai gimdziau pries puse metu antra vaikeli dave lapa kuriame reikejo pasirasyti, ten buvo klausimas ar sutikciau kad gimdyme dalyvautu studentai, parasiau kad nesutikciau. As manau kad vaikelio gimimas labai intymus seimos ivykis ir jame gali dalyvauti tik artimi zmones ir aisku gydytojai kurie priima tavo vaikeli.
QUOTE(Pupsiukas @ 2007 01 26, 19:54) Studijų metu pati buvau per gimdymus, praktiką atlikinėjau Per mano antrus gimdymus dalyvavo studentes, tai jos vieninteles manę palaikė QUOTE(saule** @ 2007 01 26, 21:02) na as tai tikrai nenoriu, kad dar nezinia kiek zmoniu stebetu ar mane apziurinetu. Aš lygiai taip pat galvojau, kad nenorėčiau gimdyti, pašaliniams stebint. Išvada būtų tokia: 1. Jei nenorite, kad dalyvautų studentai, atidžiai žiūrėkite kur dedate parašą. 2. Jei vis dėlto jie stebi gimdymą, jie tikrai netrukdo.
man irgi gimdant atėjo 2 studentės. is pradžių jų nemačiau, bet baigiant stumt atsimerkiau ir pamačiau jas stovinčias ir žiūrinčias kaip aš plyštu, kaip lenda mano auksiukas, nelabai malonu buvo...
Man tik atvykus, sesutė pati varnele pažymėjo, kuriose vietose ant dokumentų rašyti, kad nesutinku dėl studentų vizitų ir dalyvavimų.
Turbūt jai net minties nebuvo, kad pacientas gali rašytis kitaip Ir iš tikrųjų, per 22val. į mano palatą nė vienas nebuvo užėjęs. Gal tai daugiau priklauso nuo gyd.įstaigos vidaus tvarkos QUOTE(-rasa- @ 2007 04 03, 00:14) Man tik atvykus, sesutė pati varnele pažymėjo, kuriose vietose ant dokumentų rašyti, kad nesutinku dėl studentų vizitų ir dalyvavimų. Turbūt jai net minties nebuvo, kad pacientas gali rašytis kitaip Ir iš tikrųjų, per 22val. į mano palatą nė vienas nebuvo užėjęs. Gal tai daugiau priklauso nuo gyd.įstaigos vidaus tvarkos o man priešingai, man rodos AK visada automatiškai studentus duoda, o jei nenori, reik žiūrėt ką pasirašai
Skaitau, kaip mamos pasisako prieš studentus ir nesuprantu. Tai gal visos imkim ir prieštaraukim, kad studentai gimdymus stebėtų.
Kai prieš 2 mėn. gulėjau ligoninėj, man kateterį į ranką dūrė studentė. Nežinau, gal ji pasirodyt, prieš ją prižiūrinčią gydytoją norėjo, gal jai mano amžius kuo neįtiko (atrodau kaip nėščia mokinukė), bet elgėsi su manim grubiai...
Galvoju, kad gal geriau to mano gimdymo nestebėtų (vis tik pirmas kartas), bet iš kitos pusės mokytis visiems reikia ir tie studentai tikriausia verčia pasitempti akušerę. Man atrodo labiausiai erzinti jie gali gimdyme dalyvaujantį vyrą, tai reikia klaust jo nuomonės
Aš manau, kad studentai galėtų dalyvauti gimdyme, bet tik ne pirmame... Pirmąjį gimdymą galėtų palikti tik šeimai, manau, kad ir taip ten įtampos užtenka... Ir jei gimdančiai moteriai jau tas tas pats, kas aplinkui vyksta, tai manau, kad jos vyrui tikrai ne kas dalyvauti visame tame realybės šou.
Man studente labai padejo. Akusere pastoviai nebudavo. O vat ji per didziausius saremius man nugara masazavo. Gal ir gerai.
O manes net niekas neklause, noriu ar ne..
Kai jau buvo pacios lemtingiausios akimirkos i gimdykla iejo apie 20 studentu ir taip labai idemei stebejo... tai i akis ziurejo, tai "ten" man buvo tikrai labai geda.... bet ka padarysi, jiems irgi reikia mokytis. QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2007 04 09, 11:56) O manes net niekas neklause, noriu ar ne.. Kai jau buvo pacios lemtingiausios akimirkos i gimdykla iejo apie 20 studentu ir taip labai idemei stebejo... tai i akis ziurejo, tai "ten" man buvo tikrai labai geda.... bet ka padarysi, jiems irgi reikia mokytis. Jei neklausė, vadinasi pasirašei dokumentuose, kad sutinki su studentų dalyvavimu, nes jei nebūtų tavo parašo, o atvestu studentus, galėtum į teismą paduoti QUOTE(Ferrari @ 2007 04 09, 13:02) Jei neklausė, vadinasi pasirašei dokumentuose, kad sutinki su studentų dalyvavimu, nes jei nebūtų tavo parašo, o atvestu studentus, galėtum į teismą paduoti Nu tikrai skaiciau ka pasirasineju... nebuciau pasirasius kad jie dalyvauti.. bet jie tik kokias 10 minuciu pabuvo .. as pirma per tas 10 ir pagimdziau QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2007 04 09, 12:11) Nu tikrai skaiciau ka pasirasineju... nebuciau pasirasius kad jie dalyvauti.. bet jie tik kokias 10 minuciu pabuvo .. as pirma per tas 10 ir pagimdziau Kai pildai dokumentus, vienas punktų yra, apie tai sutinki ar ne, kad studentai dalyvautų gimdyme, (ten žinoma skamba kiek kitaip), tai turi pažymėti arba taip arba ne.
Na aš prieš gimdymą buvau griežtai prieš studentų dalyvavimą ir pasirašiau prieš, bet po 22 valandų sąrėmių tampa jau tas pats
QUOTE(Sini @ 2007 04 03, 14:18) Aš manau, kad studentai galėtų dalyvauti gimdyme, bet tik ne pirmame... Pirmąjį gimdymą galėtų palikti tik šeimai, manau, kad ir taip ten įtampos užtenka... Ir jei gimdančiai moteriai jau tas tas pats, kas aplinkui vyksta, tai manau, kad jos vyrui tikrai ne, kas dalyvauja visame tame realybės šou. Man pasirašius ties NE, studentų nemačiau. Tik po visko sekančiomis paromis procedūriniame nors ir mačiau studenčių, bet jų arti neprileisdavo QUOTE(Pupsiukas @ 2007 01 26, 18:54) Studijų metu pati buvau per gimdymus, praktiką atlikinėjau Tikrai teisingai pastebėta. Nors aš abu kartus pasirašinėjau prieš studentų dalyvavimą, bet nemanau, kad jie neturėtų iš ko mokytis. AK yra centras, kur suvežamos gimdyvės iš aplinkinių rajonų, daug asocialių moterų. Gal ir grubiai skamba, bet joms tikrai nesvarbu, ar stebi jas kas gimdymo metu, ar ne. Be to, ne taip jau mažai ir geranoriškų gimdyvių, kurios neprieštarauja studentų dalyvavimui...
As pasirasiau popieriuose, kad nesutinku, kad dalyvautu. Bet vistiek buvo dvi
Manau cia pavasari ir vasara kai studentams buna praktika - tada jie gimdymuose dalyvauja.
Bet pati tai nenoreciau, nebent kaip cia rase viena ar dvi merginos galetu buti, bet ne 10 zmoniu grupe
Na norėčiau pasakyti ir iš studento pusės
QUOTE(Mea @ 2007 01 26, 19:52) visų pirma, jiems reikia mokytis o antra, tuomet ir gydytojai kitaip elgiasi, juk studentai stebi kazkaip pradejau i tai teigiamai reaguoti bet kai pagalvoju, tikrai kad gydytojai atsakingiau tuo metu elgiasi as galbut ir sutiksiu.. ziuresim
Duok dieve, kad studentas iš susijaudinimo ir stresinės situacijos kameros iš rankų neišmęstų. Man vienas studentas iš rankos turėjo išimti lašalinę, tai jam rankos taip drebėjo, kad jau 12 metų, kaip šiandien prisimenu.
Nenorėčiau, kad svetimi dalyvautų. Man tai labai intymu
QUOTE(Ferrari @ 2007 04 28, 10:17) |