kai gimdžiau,pas mane irgi buvo dvi mergaitės,tai nors ir buvo vyras šalia,jos man labai padejo.Ir nugara masažavo ir morališkai palaike.Bet aš jom nepavydžiu,kad turejo tokia gimdyve kaip aš.Be galo ilgas ir sunkus gimdymas.Jos ne ka mažiau išvargo už mane
tfiu, kai prisimenu...nieks neklausė noriu ar ne kad dalyvautų - ir dar virpančiais pirštais čiupinėdama mekeno ,,nieko nesuprantu, kur tas kaklelis ''. Pasijaučiau šlykščiai, ir taip 20 val gimdžiau. gerai kad mama pasakė : gal užteks praktikuotis....
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2007 04 28, 10:28) bet vienas kitas labai nemaišė
kaip keista 10 mano gimdymo palatoje mes visi 6 tebuvome, o kai mažoji gimė tai 8 ir buvo laaaabai ankšta, kai buvo atėjusi anestezologė tai ir gydytoja ir studentės išėjo- kad kitos dvi atėjusios su gydytoja tilptų- o čia kalba apie 10- kur gimdėte?
QUOTE(Klepesova @ 2007 04 29, 19:21) kaip keista 10 mano gimdymo palatoje mes visi 6 tebuvome, o kai mažoji gimė tai 8 ir buvo laaaabai ankšta, kai buvo atėjusi anestezologė tai ir gydytoja ir studentės išėjo- kad kitos dvi atėjusios su gydytoja tilptų- o čia kalba apie 10- kur gimdėte? As irgi AK.. Tik ten buvo 3 vietos vienoje palatoje atskirtos shirma... Ir labai daug vietos buvo. Gimdziau 11 val ryte tai ir buvo sdudentu, dar balandi kai praktika
Yra AK laabai didelė gimdykla, ten 10 studentų grupė be problemų tilptų
QUOTE(Sini @ 2007 04 03, 13:18) Aš manau, kad studentai galėtų dalyvauti gimdyme, bet tik ne pirmame... Pirmąjį gimdymą galėtų palikti tik šeimai, manau, kad ir taip ten įtampos užtenka... Ir jei gimdančiai moteriai jau tas tas pats, kas aplinkui vyksta, tai manau, kad jos vyrui tikrai ne kas dalyvauti visame tame realybės šou. Pirmąjį vaikelį gimdžiau prieš 7,5 m Antakalnio klinikose. Buvau labai jauna, 19 m, mažai žinojau apie gimdymą, ėjau gimdyt nesusitarusi, tačiau visai be baimės. Tada niekas net neklausė, ar noriu, kad dalyvautų studentai. O studentų per visą gimdymą prie manęs buvo nemažai, nes gimdyt pradėjau naktį, o pagimdžiau 11 val. dienos, per tą laiką pasikeitė pamainos. Šiandien galiu pasakyti, kad labai džiaugiuosi, jog mano gimdyme dalyvavo studentai. Vienas jaunas rezidentas man ypač padėjo ir palaikė, masažavo nugarą, bandė prajuokinti, gimus vaikučiui mane profesionaliai susiuvo. O gydytoja su akušere padarė tik tai, kas buvo būtina (ir už tai joms ačiū). Man, nors buvau jauna ir drovi, gėdijausi netgi šaukti per sąrėmius ir sukandusi dantis kentėjau, per visą gimdymą nė karto nekilo mintis, kad mane erzina tie visi studentai palatoje (buvo ir jaunučių mergaičių, kurios vėliau man mano daiktus pernešė į palatą). Priešingai, susidariau nuomonę, kad jie dar nesugadinti ir stengiasi sąžiningai atlikti savo darbą. QUOTE(Ferrari @ 2007 01 23, 18:04) Aš gimdžiau AK, ten dažniausiai dalyvauja studentai gimdymo metu. Tą žinojau ir pasirašiau, kad sutinku, kad studentai dalyvautų. Esu tokio nuomonės, kad studentams reikia iš kažko mokytis. Nors kažkiek pergyvenau, kad atves gimdymo metu visą grupę studentų ir spoksos visi. Na ir kadangi gimdžiau dieną, kaip tik studentai lankėsi. Kažkaip kai tau sąrėmiai, tai nelabai svarbu kas ten tave apžiūrinėja. Kiek atsimenu trys panelės buvo su dėstytoja atėjusios, tik neatsimenu ar kai žiūrėjo kiek gimdos kaklelis atsidaręs ar kai jau stūmiau savo mažiuką. pabuvo jos ten kelias minutes ir viskas. Man tikrai nė kiek netrukdė. Sveiki Manau, kad jei gimdai "susitarusi" su gydytoju, jokiu studentu nebus kvieciama. Tai aktualu toms, kurios nenori svetimu zmoniu dalyvavimo. O jei atvirai, kai jau vyksta pats gimdymas, nelabai svarbu, ar yra tu studentu, ar nera - tikrai ne iki ju tuo momentu. Be to, ir jiems reikia is kazko mokytis! QUOTE(Uabaduba @ 2007 05 04, 12:17) Sveiki Manau, kad jei gimdai "susitarusi" su gydytoju, jokiu studentu nebus kvieciama. Tai aktualu toms, kurios nenori svetimu zmoniu dalyvavimo. O jei atvirai, kai jau vyksta pats gimdymas, nelabai svarbu, ar yra tu studentu, ar nera - tikrai ne iki ju tuo momentu. Be to, ir jiems reikia is kazko mokytis! Studentų dalyvavimas arba nedalyvavimas priklauso tik nuo pačios gimdyvės, nes ji pasirašo ten kur klausiama sutinki ar njesutinki, kad dalyvautų. aš gimdžiau susitarus AK, ir pasirašiau, kad sutinku ir buvo studentės, nejau gydytoja jas išvarys tik dėl to, kad tu su ja susitarei. QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2007 04 09, 11:56) O manes net niekas neklause, noriu ar ne.. Kai jau buvo pacios lemtingiausios akimirkos i gimdykla iejo apie 20 studentu ir taip labai idemei stebejo... tai i akis ziurejo, tai "ten" man buvo tikrai labai geda.... bet ka padarysi, jiems irgi reikia mokytis. Kažkaip sunku patikėti, kad 20 studentų į gimdyklą vienu metu galėtų sutilpti.... o jei ir sutilptų..tai ar ką pamatytų.. čia jau gaunasi jog dviejų grupių studentai buvo sukviesti.. tiesiog nepasisekė..išgąsdino labiau nei gero padarė...... bent jau KMUK daugiau kaip po 2 eiti neleidžia.. taip pat neleidžiama įsiveržti stūmimo metu.. Yra tam tikri reikalavimai studentams..jie turi gimdyvės atsiklausti dar sąrėmių metu, paisyti jos nuomonės ir pageidavimų.. O gimdančios universitetinių klinikų akušeriniuose skyriuose gi tikriausiai žino, jog klinika yra universitetui pavaldi gydytojų ruošimo įstaiga..Tačiau, bent jau KMUK, moters pageidavimų visada paisoma..
As pati kaip studente esu dalyvavusi ir cezari ir naturaliam gimdyme. Ejom tik atsiklause gimdyviu.
Mano gimdyme irgi dalyvavo dvi studentes, jos labai maloniai elgesi, buvo truputeli issigandusios As nieko pries pries studentus
Mano gimdymo pradžioje dalyvavo dvi būsimos akušerės ( manęs tai niekas neklausė, noriu aš to ar ne, bet turbūt ir nebūčiau prieštaravus). Akušerė toms studentėms liepė uždėti man ant pilvo (na, nežinau kaip ten vadinasi tas prietaisas, kad būtų girdimi leliuko širdies dūžiai), o pati išėjo. Jos vargšės deda man ant pilvo,deda, o tų dūžių kaip nėr taip nėr . Jos sumišo, pradėjo dairytis viena į kita
Bet kad 20studentų būtų susirinkę...nenorėčiau...
Kai trečią gimdžiau buvo tokys jaunas vyrukas
Man visai nerūpėjo kiek žmonių gimdykloj - galėjo nors ir 20 stovėt - tada buvo dzin.
o neslykstu kai kas nors spokso?
QUOTE(ejeva @ 2007 05 19, 20:27) Kai trečią gimdžiau buvo tokys jaunas vyrukas Man visai nerūpėjo kiek žmonių gimdykloj - galėjo nors ir 20 stovėt - tada buvo dzin. gal tam rezidentui ir teko garbe siuti, bet ar nepagalvojai, kad del jo nepatyrimo veliau gali nukenteti? Buna regis patyrusi gydytoja, o kad susiuna...lieka kaip grebliu pravaziuota QUOTE(sposa @ 2007 05 27, 00:24) gal tam rezidentui ir teko garbe siuti, bet ar nepagalvojai, kad del jo nepatyrimo veliau gali nukenteti? Buna regis patyrusi gydytoja, o kad susiuna...lieka kaip grebliu pravaziuota Nu jeigu jam patikėjo tokį darbą, tai manau, kad aš jam buvau ne pirma.
O studentai būna tik KMUK, ar ir kitur?
Mano draugei vos nenutiko tragedija dėl to, kad gimdymą priėmė nelabai patyręs rezidentas. Jis turbūt bijojo savarankiškai daryti cezario operaciją, nors vaikelis buvo pernešiotas, širdelės tonai nuolat silpo, gimdos kaklelis net ir skatinant vėrėsi beveik 17 val., o vandenys (beje, žali) buvo nutekėję beveik prieš dvi paras... Vaikelis gimė su hipoksija, jį teko reanimuoti, po gimdymo ilgai keliauti po ligonines su visokiom sveikatos bėdom...
Aš būčiau nieko prieš, kad mano gimdyme dalyvautų studentai, bet su sąlyga, kad šalia stovėtų patyręs gydytojas ir akylai stebėtų kiekvieną jų žingsnį bei priimtų sprendimus. Civilizuotame krašte, beje, taip turėtų ir būti. Deja, pas mus dažnai yra kitaip. Todėl nė už ką nesirašysiu "Sutinku" po punktu, kad mano gimdymas bus panaudotas mokymo tikslais (ar kaip ten jis būna suformuluotas) atvažiavusi gimdyti. QUOTE(Heart @ 2007 05 27, 17:04) Mano draugei vos nenutiko tragedija dėl to, kad gimdymą priėmė nelabai patyręs rezidentas. Jis turbūt bijojo savarankiškai daryti cezario operaciją, nors vaikelis buvo pernešiotas, širdelės tonai nuolat silpo, gimdos kaklelis net ir skatinant vėrėsi beveik 17 val., o vandenys (beje, žali) buvo nutekėję beveik prieš dvi paras... Vaikelis gimė su hipoksija, jį teko reanimuoti, po gimdymo ilgai keliauti po ligonines su visokiom sveikatos bėdom... Aš būčiau nieko prieš, kad mano gimdyme dalyvautų studentai, bet su sąlyga, kad šalia stovėtų patyręs gydytojas ir akylai stebėtų kiekvieną jų žingsnį bei priimtų sprendimus. Civilizuotame krašte, beje, taip turėtų ir būti. Deja, pas mus dažnai yra kitaip. Todėl nė už ką nesirašysiu "Sutinku" po punktu, kad mano gimdymas bus panaudotas mokymo tikslais (ar kaip ten jis būna suformuluotas) atvažiavusi gimdyti. Mes čia labiau apie tai šnekam, kad gimdymą priima gydytoja su akušere, o studentai tik stebi ar minimaliai padeda (kateterį įstato, širdies tonus pamatuoja ar po visko susiuva). Pas rezidentą be patirties ir aš nenorėčiau gimdyti
Šiaip aš asmeniškai nenorėčiau, kad dalyvautų kokie tai studentai, ar rezidentai. Tačiau gimdant nebuvo labai svarbu kas ten yra, nes rūpėjo mažylis, jo širdutės toniukai ir ,žinoma, skausmas darė savo.
QUOTE(Heart @ 2007 05 27, 19:04) Todėl nė už ką nesirašysiu "Sutinku" po punktu, kad mano gimdymas bus panaudotas mokymo tikslais (ar kaip ten jis būna suformuluotas) atvažiavusi gimdyti. Kai atvaziuosi gimdyt, sesutes tau pakisa lapuka ir sako, pasirasykite kur varneles sudetos, daznai mamytes net neskaito kas ten parasyta, ne tas buna galvoje. Tu gi neskaitysi kas ten prirasyta kai uzejo skausmai ir galvoje visos mintys tik apie maziuka. QUOTE(klastune @ 2007 07 02, 12:06) Šiaip aš asmeniškai nenorėčiau, kad dalyvautų kokie tai studentai, ar rezidentai. Tačiau gimdant nebuvo labai svarbu kas ten yra, nes rūpėjo mažylis, jo širdutės toniukai ir ,žinoma, skausmas darė savo. Aš irgi nenorėjau.bet per pirmą dalyvavo (darė cezarį), o antro metu įspėjau gydytoją kad nenoriu.
Nu o as dar kol laukiaus jau buvau tvirtai nusprendus kad mano gimdyme nebus jokiu studetu
o aš sutikčiau, kad dalyvautų. kaip jie išmoks, jei neturės vaizdinių priemonių?
Jeigu jau vykstat gimdyti i Universitetine ligonine,tai studentai ir rezidentai tikrai gali buti.Juk gal kita jusu leliuka jau priims tas jaunas gydytojas,tai kaip jam ismokti?
QUOTE(Puccha @ 2007 05 27, 02:37) Mano brolis tik nusijuoke sako jeigu nenori kad gimdymo stebetu studentai tai ir nevaziuok i kauno akademines klinikas tai juk yra mokomoji istaiga ir cia bet kuriuo atveju buna studentai rezidentai ir pan... siuva galvas, rankas,po gimdymo tas vieteles kas netingi ir niekas nei neklausia sutinki ar ne, nepatinka vaziuok i rajono ligonine arba bet kuria kita, o cia mes mokomes
Aš būčiau sutikusi, kad studentai būtų, vis tiek nelabai mačiau, kas ten aplink, kai gimdžiau. Aišku mano gydytoja ir akušerė turėtų būti ir man padėti, o studentai, tik stebėtojai ir pagalbininkai.
Man dare neplanini cezari ir jau operacinej paklause, ar gali stebeti praktikantai keli, tai man tuo momentu viskas dzin jau buvo, sakau gali
Teisingai - kaip išmoks studentai jeigu nestebės? Aš sutikčiau dėl studentų dar ir dėl personalo - manau, jie krupščiau dirbtų
As asmeniskai laaaabai dekinga nezinomam studentui, kuris per pirma mano gimdyma laike uz rankos, ramino, moke kada stumti, kada giliai kvepuoti, kaip kvepuoti ir pan. Nes gydytoja vis reke, tai stumk, tai nestumk, tipo ne taip darai, lyg pirma kart gimdant tureciau viska moketi
QUOTE(simutė @ 2007 09 21, 16:37) As asmeniskai laaaabai dekinga nezinomam studentui, kuris per pirma mano gimdyma laike uz rankos, ramino, moke kada stumti, kada giliai kvepuoti, kaip kvepuoti ir pan. Nes gydytoja vis reke, tai stumk, tai nestumk, tipo ne taip darai, lyg pirma kart gimdant tureciau viska moketi Va tokiam galima ir gėlių nusiųsti
Na as tikrai nenoreciau
QUOTE(simutė @ 2007 09 21, 16:37) As asmeniskai laaaabai dekinga nezinomam studentui, kuris per pirma mano gimdyma laike uz rankos, ramino, moke kada stumti, kada giliai kvepuoti, kaip kvepuoti ir pan. Nes gydytoja vis reke, tai stumk, tai nestumk, tipo ne taip darai, lyg pirma kart gimdant tureciau viska moketi Taip juokingai skamba, kai vyrai sako kada stumt kada ne, kaip kvepuot - tarsi jie kada butu gimde... Cia tik siaip pastebejimas
Kai pasirašinėjau dokumentus dėl leidimo studentams susipažinti su mano gimdymo teorine medžiaga, tai perklausiau, ar tikrai tik teorine? Ar neįsiverš banda studentų gimdymo metu?
Aš tikrai nenorėčiau kad būrys studentų būtų buvęs per gimdymą
Sveikutes moterytes! Dziaugiuosi uz Jus ir Jusu grazius vaikelius. Visos turite savo aiskia nuomone kas liecia studentu dalyvavima ir tai yra labai gerai, butu blogiau jei neturetumet. Seip pati kaip studente dalyvavau gimdyme kartu su dar dvejom kolegem, na mes mokinami esame apie visa gimdymo procesa, jo etapus, zinome kokiu kampu ir i kuria puse pasisuka naujagimio galvele leisdamosi gimdymo takais, taip pat stebime personalo veiksmus, mums pamatyti tai begalo idomu ir svarbu, i vidu neilysime, bet pagal kakalelio atsidaryma mazdaug numanome ties kuria vieta galvele juda takais:))
Na o pirmaji naujagymi pagimdeme kartu su savo bendraamze, tai asaros reidejo skraustais, niekad neuzmirsiu tos akimirkos, dziaugemes uz mama, teveli salia buvusi... zodziu pasakiskas jausmas...
nors pati gimdziau be jokiu studentu,bet kadangi buvo siokiu tokiu komplikaciju suleke visi anesteziologai,pediatrai,seseles ir kiti.tai is viso gimdykloj buvo apie 10-12zmoniu.turiu pasakyti nesijauciau labai jaukiau issiskietus(visu grazumu
O as irgi studentei dekinga. Tiesa, jau bebaigianciai, bet vis tiek studente. Praktiskai ji visa mano gimdyma ir reguliavo ir prieme, kartu su akusere. Bet akusere irgi mazai kisosi, tik jei studente nebuvo del ko nors tikra tik tada akuseres klausdavo. Gydytoja tik salia pastovejo ir tai tik tada atejo kai galvyte jau buvo islindusi.
BEt studente MALADIEC. Taip jaukiai mane nuteike ir drasino, taip mokejo viska laiku pasakyti ir tikrai gimde kartu su manim. Ir ji tokia uztikrinta ir pasitikinti savimi. LABAI LABAI jai dekinga, gaila kad tik zodziais atsidekojau, bet vis dar svajoju su mazium kada nuvaziuot ja bandyti susirasti bent jau kokia dovanele nuvezti...
Mane su gimdant pirmąjį vaikelį- skatino, buvo komplikacijų. Žinoma visada norisi gerų, patyrusių gydytojų. Bet jei būtų buvę dar studentų ar kareivių būrys... Aš jau į nieką nereagavau... Galvojau, kad tik greičiau šis košmaras baigtųsi.
QUOTE(sposa @ 2007 05 27, 01:24) gal tam rezidentui ir teko garbe siuti, bet ar nepagalvojai, kad del jo nepatyrimo veliau gali nukenteti? Buna regis patyrusi gydytoja, o kad susiuna...lieka kaip grebliu pravaziuota Na manau kad tas rezidentas 100kartų geriau susiūs nei patyręs gydytojas. Mat studentas dirbs iš širdies... QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 07 27, 18:21) Mano brolis tik nusijuoke sako jeigu nenori kad gimdymo stebetu studentai tai ir nevaziuok i kauno akademines klinikas tai juk yra mokomoji istaiga ir cia bet kuriuo atveju buna studentai rezidentai ir pan... siuva galvas, rankas,po gimdymo tas vieteles kas netingi ir niekas nei neklausia sutinki ar ne, nepatinka vaziuok i rajono ligonine arba bet kuria kita, o cia mes mokomes Na matyt čia tik kauno klinikose taip negerbia žmonių. Antakalnio klinikose retai kada jei parašei kad nesutinki pasibeldžia studentai- ir paklausia ar gali užeiti, ar gali stebėti jūsų gimdymą. Bent jau man taip buvo nesamonė- jei nenori- parašai- ir niekas neateina. Bent jau Ak. mano atveju atlėkė 2 studenčiokės su mandagiu prašymu ar galėtų dalyvauti- aš sutikau- tai mes ir paplepėjome, ir pajuokavome. Jos paskui prasitarė, kad atėjo vien todėl- kad dar nematė kaip gimdo su epidiūru- mat visos su nejautra atsisako studentes įsileisti. Dar pasakojo- kad jos gimdys tik su nejautra- pamačiusios kaip aš atsipalaidavusi Dėl bambėjimo- niekas nebambėjo- kad nedaviau sutikimo... Dėl bandomojo triušio- na čia jau persūdyta. O jei rimtai- tai tu pati negali žinoti ar tavo gydytojas rezidentas ar ne. Nebūna ant kaktos parašyta. Jei atėjo 2 gydytojai iš kurių tik 1 pasiliko- visai galimas dalykas kad teko tau laimė gimdyti su rezidentu Na mes nutolome nuo temos- juk kalbame "gimdymas dalyvaujant studentams" o rezidentus galime skaityti jau gydytojais. Studentai tai tie kurie iš šono tik stebi gimdymą jei gimdyvė leidžiasi į kalbas paplepa su ja ir t.t.t mes nekalbame apie rezidentų darbą... (arba aš čia jau nieko nesuprantu) Ir iš viso man tas palyginimas su išbandomuoju triušiu ypač gyvenant JAV atrodo juokingas....Juk ten tiesiog kas antras žmogus išbandomasis triušis...
Rezidento statusas priklauso kai baigi 6metus medicinos islaikai valstybini egzamina, atlikai 1metus bendros praktikos ir vel tada egzaminas ir tik tada stojamieji i specialybe- istoji pvz i akuserija ginekologija..Tai gi rezidentai nera lygu studentai. O rezidentai jau turi gydytojo varda ir savo antspauda.
As pati gimdziau KMUK ir gimdyma prieme gydytoja su kuria susitariau bet buvo ir gydytoja rezidente.
as nesutikciau
As tai padaryciau, kad net nereiketu atsiklausti ar gali studentas, ar negali. Jei jau nori gimdyti universitetineje klinikoje, tai buk maloni. Jei nenori tai gimdyk ten, kur studentu nebuna. Ir vietoj universitetiniu kliniku daktaru net nesakyciau, kad cia yra studentas - apvelki baltu chalatu ir viskas. O poziuris "idi treniruisia na drugich" keistas atrodo. Kaip zmonems, kurie galbut primines jusu anukus, ismokti priimti gimdymus? Ar pagalvojot apie tai?
QUOTE(mamutiene @ 2008 01 11, 14:50) As tai padaryciau, kad net nereiketu atsiklausti ar gali studentas, ar negali. Jei jau nori gimdyti universitetineje klinikoje, tai buk maloni. Jei nenori tai gimdyk ten, kur studentu nebuna. Ir vietoj universitetiniu kliniku daktaru net nesakyciau, kad cia yra studentas - apvelki baltu chalatu ir viskas. O poziuris "idi treniruisia na drugich" keistas atrodo. Kaip zmonems, kurie galbut primines jusu anukus, ismokti priimti gimdymus? Ar pagalvojot apie tai? labai pritariu juk tam ir vadinasi UNIVERSITETINĖ LIGONINĖ. Prieš beveik 3 metus gimdžiau Antakalny. Gimdymo pradžioj įėjo dvi nedrąsutės studentės pažiūrėt, kaip man sekėsi. Gavo užduotį - pajungt prie manęs aparačiuką, matuojantį širdies vaisiaus tonus. Jos bijojo 100 kartų daugiau už mane O patį gimdymą man prėmė rezidentė. Ji ir žaizdeles susiuvo. Esu jai labai dėkinga ir tikrai galiu jai pasakyt didelį AČIŪ. Labai stengėsi ir padėjo man, kaip galėjo. Deja, neatsimenu jos pavardės Jei būtų kas klausęs ar sutinku, tai tikrai nebūčiau atsakius neigiamai. |