Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gimdymas, dalyvaujant studentams
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
austulis
kai gimdžiau,pas mane irgi buvo dvi mergaitės,tai nors ir buvo vyras šalia,jos man labai padejo.Ir nugara masažavo ir morališkai palaike.Bet aš jom nepavydžiu,kad turejo tokia gimdyve kaip aš.Be galo ilgas ir sunkus gimdymas.Jos ne ka mažiau išvargo už mane blush2.gif
kaisa
tfiu, kai prisimenu...nieks neklausė noriu ar ne kad dalyvautų - ir dar virpančiais pirštais čiupinėdama mekeno ,,nieko nesuprantu, kur tas kaklelis ''. Pasijaučiau šlykščiai, ir taip 20 val gimdžiau. gerai kad mama pasakė : gal užteks praktikuotis....
Mea
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2007 04 28, 10:28)
lotuliukas.gif Bet cia gi gydytojai!!! lotuliukas.gif  As tai neatsisakyciau irgi poros studenciu jei gimdyciau viena, nes gal jos ir pades. O kai tu jau v samom razgare ir ieina kruva studentu - daugiau nei 10... ir stovi visi kruvelei ir ziuri tai ten tai tau i akys  blink.gif  tai snabzdasi, tai man tas nelabai patiko... dar zinant kad ka tik tave skute su sovietiniu laiku britva... beje net neisivaizdavau kad taip gali buti - sumuilino tualetini popieriu, patryne  ir nuskute  blink.gif  blink.gif  blink.gif Tai nu naf...k!!!! Taip ir norejosi pasakyt: "KO ZIURIT?" Bet gerai kad viskas greit baigesi ir teko mane migdyti!!!  Bet prisiminus juokas ima...  lotuliukas.gif
*

blink.gif jeigu 10 tai ir aš nenorėčiau doh.gif
bet vienas kitas labai nemaišė ax.gif
Ferrari
QUOTE(Mea @ 2007 04 28, 18:40)
blink.gif jeigu 10 tai ir aš nenorėčiau doh.gif
bet vienas kitas labai nemaišė ax.gif
*

Nors aš už studentų dalyvavimą gimdyme, bet jei jų daugiau nei 2-3 tai ačiū ne schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Matyt reikėtų dar vieną punktą parašyti, kad jei sutinku, kad dalyvautų, tai jų turi būti ne daugiau nei 2. g.gif
Klepesova
kaip keista 10 mano gimdymo palatoje mes visi 6 tebuvome, o kai mažoji gimė tai 8 ir buvo laaaabai ankšta, kai buvo atėjusi anestezologė tai ir gydytoja ir studentės išėjo- kad kitos dvi atėjusios su gydytoja tilptų- o čia kalba apie 10- kur gimdėte? blink.gif didelės gimdymo palatos matyt. Aš AK 8 palatoje- ji buvo maža
JaunaDvynukuMamyte
QUOTE(Klepesova @ 2007 04 29, 19:21)
kaip keista 10 mano gimdymo palatoje mes visi 6 tebuvome, o kai mažoji gimė tai 8 ir buvo laaaabai ankšta, kai buvo atėjusi anestezologė  tai ir gydytoja ir studentės išėjo- kad kitos dvi atėjusios su gydytoja tilptų- o čia kalba apie 10- kur gimdėte?  blink.gif  didelės gimdymo palatos matyt. Aš AK 8 palatoje- ji buvo maža
*

As irgi AK.. Tik ten buvo 3 vietos vienoje palatoje atskirtos shirma... Ir labai daug vietos buvo. Gimdziau 11 val ryte tai ir buvo sdudentu, dar balandi kai praktika smile.gif
Ferrari
Yra AK laabai didelė gimdykla, ten 10 studentų grupė be problemų tilptų wink.gif
Bahama mama
QUOTE(Sini @ 2007 04 03, 13:18)
Aš manau, kad studentai galėtų dalyvauti gimdyme, bet tik ne pirmame... Pirmąjį gimdymą galėtų palikti tik šeimai, manau, kad ir taip ten įtampos užtenka... Ir jei gimdančiai moteriai jau tas tas pats, kas aplinkui vyksta, tai manau, kad jos vyrui tikrai ne kas dalyvauti visame tame realybės šou.
*

Pirmąjį vaikelį gimdžiau prieš 7,5 m Antakalnio klinikose. Buvau labai jauna, 19 m, mažai žinojau apie gimdymą, ėjau gimdyt nesusitarusi, tačiau visai be baimės. Tada niekas net neklausė, ar noriu, kad dalyvautų studentai. O studentų per visą gimdymą prie manęs buvo nemažai, nes gimdyt pradėjau naktį, o pagimdžiau 11 val. dienos, per tą laiką pasikeitė pamainos. Šiandien galiu pasakyti, kad labai džiaugiuosi, jog mano gimdyme dalyvavo studentai. Vienas jaunas rezidentas man ypač padėjo ir palaikė, masažavo nugarą, bandė prajuokinti, gimus vaikučiui mane profesionaliai susiuvo. O gydytoja su akušere padarė tik tai, kas buvo būtina (ir už tai joms ačiū). Man, nors buvau jauna ir drovi, gėdijausi netgi šaukti per sąrėmius ir sukandusi dantis kentėjau, per visą gimdymą nė karto nekilo mintis, kad mane erzina tie visi studentai palatoje (buvo ir jaunučių mergaičių, kurios vėliau man mano daiktus pernešė į palatą). Priešingai, susidariau nuomonę, kad jie dar nesugadinti ir stengiasi sąžiningai atlikti savo darbą.
Uabaduba
QUOTE(Ferrari @ 2007 01 23, 18:04)
Aš gimdžiau AK, ten dažniausiai dalyvauja studentai gimdymo metu. Tą žinojau ir pasirašiau, kad sutinku, kad studentai dalyvautų. Esu tokio nuomonės, kad studentams reikia iš kažko mokytis. Nors kažkiek pergyvenau, kad atves gimdymo metu visą grupę studentų ir spoksos visi.  schmoll.gif
Na ir kadangi gimdžiau dieną, kaip tik studentai lankėsi. Kažkaip kai tau sąrėmiai, tai nelabai svarbu kas ten tave apžiūrinėja. Kiek atsimenu trys panelės buvo su dėstytoja atėjusios, tik neatsimenu ar kai žiūrėjo kiek gimdos kaklelis atsidaręs ar kai jau stūmiau savo mažiuką. pabuvo jos ten kelias minutes ir viskas. Man tikrai nė kiek netrukdė.
*

Sveiki 4u.gif
Manau, kad jei gimdai "susitarusi" su gydytoju, jokiu studentu nebus kvieciama. Tai aktualu toms, kurios nenori svetimu zmoniu dalyvavimo. O jei atvirai, kai jau vyksta pats gimdymas, nelabai svarbu, ar yra tu studentu, ar nera - tikrai ne iki ju tuo momentu. Be to, ir jiems reikia is kazko mokytis! smile.gif
Ferrari
QUOTE(Uabaduba @ 2007 05 04, 12:17)
Sveiki  4u.gif
Manau, kad jei gimdai "susitarusi" su gydytoju, jokiu studentu nebus kvieciama. Tai aktualu toms, kurios nenori svetimu zmoniu dalyvavimo. O jei atvirai, kai jau vyksta pats gimdymas, nelabai svarbu, ar yra tu studentu, ar nera - tikrai ne iki ju tuo momentu. Be to, ir jiems reikia is kazko mokytis! smile.gif
*

Studentų dalyvavimas arba nedalyvavimas priklauso tik nuo pačios gimdyvės, nes ji pasirašo ten kur klausiama sutinki ar njesutinki, kad dalyvautų. aš gimdžiau susitarus AK, ir pasirašiau, kad sutinku ir buvo studentės, nejau gydytoja jas išvarys tik dėl to, kad tu su ja susitarei. unsure.gif
zuikiausia
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2007 04 09, 11:56)
O manes net niekas neklause, noriu ar ne..
Kai jau buvo pacios lemtingiausios akimirkos i gimdykla iejo apie 20 studentu ir taip labai idemei stebejo... tai i akis ziurejo, tai "ten" man buvo tikrai labai geda.... bet ka padarysi, jiems irgi reikia mokytis.
*

Kažkaip sunku patikėti, kad 20 studentų į gimdyklą vienu metu galėtų sutilpti.... o jei ir sutilptų..tai ar ką pamatytų.. čia jau gaunasi jog dviejų grupių studentai buvo sukviesti.. tiesiog nepasisekė..išgąsdino labiau nei gero padarė......
bent jau KMUK daugiau kaip po 2 eiti neleidžia.. taip pat neleidžiama įsiveržti stūmimo metu.. Yra tam tikri reikalavimai studentams..jie turi gimdyvės atsiklausti dar sąrėmių metu, paisyti jos nuomonės ir pageidavimų..
O gimdančios universitetinių klinikų akušeriniuose skyriuose gi tikriausiai žino, jog klinika yra universitetui pavaldi gydytojų ruošimo įstaiga..Tačiau, bent jau KMUK, moters pageidavimų visada paisoma..
*Gabriella*
As pati kaip studente esu dalyvavusi ir cezari ir naturaliam gimdyme. Ejom tik atsiklause gimdyviu.
Mano gimdyme irgi dalyvavo dvi studentes, jos labai maloniai elgesi, buvo truputeli issigandusios smile.gif
As nieko pries pries studentus bigsmile.gif
Aujusa
Mano gimdymo pradžioje dalyvavo dvi būsimos akušerės ( manęs tai niekas neklausė, noriu aš to ar ne, bet turbūt ir nebūčiau prieštaravus). Akušerė toms studentėms liepė uždėti man ant pilvo (na, nežinau kaip ten vadinasi tas prietaisas, kad būtų girdimi leliuko širdies dūžiai), o pati išėjo. Jos vargšės deda man ant pilvo,deda, o tų dūžių kaip nėr taip nėr . Jos sumišo, pradėjo dairytis viena į kita blink.gif . šalia buvo mano vyras, tai pastebėjo, griežtai joms paskė "jei nesugebat, tai kvieskit tą, kas sugeba". Jos išbėgo ir matyt pasakė, kad niekaip vaisiaus dūžių nesigirdi. Po pusės minutės, kad sulėkė būrys gydytojų , jau turbūt pasiruošę mane operuot lotuliukas.gif . Bet akušerei tik uždėjus, tie dūžiai iškart pasigirdo ax.gif
Bet kad 20studentų būtų susirinkę...nenorėčiau... schmoll.gif
ejeva
Kai trečią gimdžiau buvo tokys jaunas vyrukas flirt.gif , gal rezidentas, o gal studentas - nesiaiškinau. irnesakyk.gif Tai per patį gimdymą buvau pagerbta tarp vyrų wub.gif biggrin.gif - iš vienos pusės MB stovėjo, iš kitos tas vyrukas. Jam teko garbė susiūti plyšimus. rolleyes.gif hihihi.gif
Man visai nerūpėjo kiek žmonių gimdykloj - galėjo nors ir 20 stovėt - tada buvo dzin. biggrin.gif
rituleg
o neslykstu kai kas nors spokso? ax.gif
Mea
QUOTE(rituleg @ 2007 05 24, 21:28)
*

tai kad jie nespokso, jie irgi dirba kartu su gydytoju, akušere... smile.gif
klaara
QUOTE(rituleg @ 2007 05 24, 21:28)
*

slykstu tai gal ir ne,bet kad nesmagu,tai tikrai.... doh.gif
Ferrari
QUOTE(rituleg @ 2007 05 24, 20:28)
*

QUOTE(klaara @ 2007 05 24, 22:10)
slykstu tai gal ir ne,bet kad nesmagu,tai tikrai.... doh.gif
*

O kad gydytoja ir akušerė priima gimdymą šlykštu? Ar nesmagu? Studentai taip pat būsimi gydytojai/akušeriai, jie ateina mokytis o ne spoksot doh.gif
Zylute1
QUOTE(Ferrari @ 2007 05 25, 11:12)
O kad gydytoja ir akušerė priima gimdymą šlykštu? Ar nesmagu? Studentai taip pat būsimi gydytojai/akušeriai, jie ateina mokytis o ne spoksot  doh.gif
*

būtent thumbup.gif wink.gif thumbup.gif
sposa
QUOTE(ejeva @ 2007 05 19, 20:27)
Kai trečią gimdžiau buvo tokys jaunas vyrukas  flirt.gif , gal rezidentas, o gal studentas - nesiaiškinau.  irnesakyk.gif Tai per patį gimdymą buvau pagerbta tarp vyrų  wub.gif  biggrin.gif - iš vienos pusės MB stovėjo, iš kitos tas vyrukas. Jam teko garbė  susiūti plyšimus.  rolleyes.gif  hihihi.gif
Man visai nerūpėjo kiek žmonių gimdykloj - galėjo nors ir 20 stovėt - tada buvo dzin.  biggrin.gif
*

gal tam rezidentui ir teko garbe siuti, bet ar nepagalvojai, kad del jo nepatyrimo veliau gali nukenteti? Buna regis patyrusi gydytoja, o kad susiuna...lieka kaip grebliu pravaziuota blink.gif Na bet jau mes mamytes is tos euforijos kai gimsta beibis nebekreipiame demesio i nieka kita biggrin.gif
ejeva
QUOTE(sposa @ 2007 05 27, 00:24)
gal tam rezidentui ir teko garbe siuti, bet ar nepagalvojai, kad del jo nepatyrimo veliau gali nukenteti? Buna regis patyrusi gydytoja, o kad susiuna...lieka kaip grebliu pravaziuota blink.gif Na bet jau mes mamytes is tos euforijos kai gimsta beibis nebekreipiame demesio i nieka kita biggrin.gif
*

Nu jeigu jam patikėjo tokį darbą, tai manau, kad aš jam buvau ne pirma. tongue.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nu jei ir pirma, tai garbė ir laimė lotuliukas.gif lotuliukas.gif O jei rimtai, patirtis irgi klaidų padaro. unsure.gif
Horo
O studentai būna tik KMUK, ar ir kitur?
M.A.M.A
Mano draugei vos nenutiko tragedija dėl to, kad gimdymą priėmė nelabai patyręs rezidentas. Jis turbūt bijojo savarankiškai daryti cezario operaciją, nors vaikelis buvo pernešiotas, širdelės tonai nuolat silpo, gimdos kaklelis net ir skatinant vėrėsi beveik 17 val., o vandenys (beje, žali) buvo nutekėję beveik prieš dvi paras... Vaikelis gimė su hipoksija, jį teko reanimuoti, po gimdymo ilgai keliauti po ligonines su visokiom sveikatos bėdom...
Aš būčiau nieko prieš, kad mano gimdyme dalyvautų studentai, bet su sąlyga, kad šalia stovėtų patyręs gydytojas ir akylai stebėtų kiekvieną jų žingsnį bei priimtų sprendimus. Civilizuotame krašte, beje, taip turėtų ir būti. Deja, pas mus dažnai yra kitaip. Todėl nė už ką nesirašysiu "Sutinku" po punktu, kad mano gimdymas bus panaudotas mokymo tikslais (ar kaip ten jis būna suformuluotas) atvažiavusi gimdyti.
Ferrari
QUOTE(Heart @ 2007 05 27, 17:04)
Mano draugei vos nenutiko tragedija dėl to, kad gimdymą priėmė nelabai patyręs rezidentas. Jis turbūt bijojo savarankiškai daryti cezario operaciją, nors vaikelis buvo pernešiotas, širdelės tonai nuolat silpo, gimdos kaklelis net ir skatinant vėrėsi beveik 17 val., o vandenys (beje, žali) buvo nutekėję beveik prieš dvi paras... Vaikelis gimė su hipoksija, jį teko reanimuoti, po gimdymo ilgai keliauti po ligonines su visokiom sveikatos bėdom...
Aš būčiau nieko prieš, kad mano gimdyme dalyvautų studentai, bet su sąlyga, kad šalia stovėtų patyręs gydytojas ir akylai stebėtų kiekvieną jų žingsnį bei priimtų sprendimus. Civilizuotame krašte, beje, taip turėtų ir būti. Deja, pas mus dažnai yra kitaip. Todėl nė už ką nesirašysiu "Sutinku" po punktu, kad mano gimdymas bus panaudotas mokymo tikslais (ar kaip ten jis būna suformuluotas) atvažiavusi gimdyti.
*

Mes čia labiau apie tai šnekam, kad gimdymą priima gydytoja su akušere, o studentai tik stebi ar minimaliai padeda (kateterį įstato, širdies tonus pamatuoja ar po visko susiuva).
Pas rezidentą be patirties ir aš nenorėčiau gimdyti schmoll.gif Ir manau, kad gydytojas rezidentas bent penkis metus turėtų dirbti stebimas gydytojų cool.gif
Klastūnė
Šiaip aš asmeniškai nenorėčiau, kad dalyvautų kokie tai studentai, ar rezidentai. Tačiau gimdant nebuvo labai svarbu kas ten yra, nes rūpėjo mažylis, jo širdutės toniukai ir ,žinoma, skausmas darė savo. doh.gif
angelo2
QUOTE(Heart @ 2007 05 27, 19:04)
Todėl nė už ką nesirašysiu "Sutinku" po punktu, kad mano gimdymas bus panaudotas mokymo tikslais (ar kaip ten jis būna suformuluotas) atvažiavusi gimdyti.
*

Kai atvaziuosi gimdyt, sesutes tau pakisa lapuka ir sako, pasirasykite kur varneles sudetos, daznai mamytes net neskaito kas ten parasyta, ne tas buna galvoje. Tu gi neskaitysi kas ten prirasyta kai uzejo skausmai ir galvoje visos mintys tik apie maziuka.
joge
QUOTE(klastune @ 2007 07 02, 12:06)
Šiaip aš asmeniškai nenorėčiau, kad dalyvautų kokie tai studentai, ar rezidentai. Tačiau gimdant nebuvo labai svarbu kas ten yra, nes rūpėjo mažylis, jo širdutės toniukai ir ,žinoma, skausmas darė savo.  doh.gif
*

Aš irgi nenorėjau.bet per pirmą dalyvavo (darė cezarį), o antro metu įspėjau gydytoją kad nenoriu.
***Meskute***
Nu o as dar kol laukiaus jau buvau tvirtai nusprendus kad mano gimdyme nebus jokiu studetu schmoll.gif
Ieva-Pieva
o aš sutikčiau, kad dalyvautų. kaip jie išmoks, jei neturės vaizdinių priemonių? tongue.gif
swarcas
Jeigu jau vykstat gimdyti i Universitetine ligonine,tai studentai ir rezidentai tikrai gali buti.Juk gal kita jusu leliuka jau priims tas jaunas gydytojas,tai kaip jam ismokti?
*PM*
QUOTE(Puccha @ 2007 05 27, 02:37)
O studentai būna tik KMUK, ar ir kitur?
*

Mano brolis tik nusijuoke sako jeigu nenori kad gimdymo stebetu studentai tai ir nevaziuok i kauno akademines klinikas tai juk yra mokomoji istaiga ir cia bet kuriuo atveju buna studentai rezidentai ir pan... siuva galvas, rankas,po gimdymo tas vieteles kas netingi ir niekas nei neklausia sutinki ar ne, nepatinka vaziuok i rajono ligonine arba bet kuria kita, o cia mes mokomes blink.gif doh.gif gimdziau jav bet cia prase mano sutikimo, jo nedaviau ir viskas buvo oki. niekas nebambejo. pasirasiau kad nenoriu jokiu studentu-rezidentu.... be abejones jiems ismokti irgi kazkaip reikia, bet pamaniau kad as siuo atveju nebusiu tuo isbandomuoju triusiu blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Luknė
Aš būčiau sutikusi, kad studentai būtų, vis tiek nelabai mačiau, kas ten aplink, kai gimdžiau. Aišku mano gydytoja ir akušerė turėtų būti ir man padėti, o studentai, tik stebėtojai ir pagalbininkai.
ravesa
Man dare neplanini cezari ir jau operacinej paklause, ar gali stebeti praktikantai keli, tai man tuo momentu viskas dzin jau buvo, sakau gali smile.gif. Svarbiausia, kad ne jie operuoja ax.gif
Anafora
Teisingai - kaip išmoks studentai jeigu nestebės? Aš sutikčiau dėl studentų dar ir dėl personalo - manau, jie krupščiau dirbtų ax.gif
simutė
As asmeniskai laaaabai dekinga nezinomam studentui, kuris per pirma mano gimdyma laike uz rankos, ramino, moke kada stumti, kada giliai kvepuoti, kaip kvepuoti ir pan. Nes gydytoja vis reke, tai stumk, tai nestumk, tipo ne taip darai, lyg pirma kart gimdant tureciau viska moketi 4u.gif ax.gif
Anafora
QUOTE(simutė @ 2007 09 21, 16:37)
As asmeniskai laaaabai dekinga nezinomam studentui, kuris per pirma mano gimdyma laike uz rankos, ramino, moke kada stumti, kada giliai kvepuoti, kaip kvepuoti ir pan. Nes gydytoja vis reke, tai stumk, tai nestumk, tipo ne taip darai, lyg pirma kart gimdant tureciau viska moketi  4u.gif  ax.gif
*

Va tokiam galima ir gėlių nusiųsti 4u.gif ax.gif
laurada
Na as tikrai nenoreciau schmoll.gif nes ir taip per pacius didziausius skausmus nenorejau, kad aplamai kas nors butu,per abu gimdymus buvau uzsidariusi tuolete ir nieko neleidau,tai pirmo vos jame ir nepagimdziau blink.gif biggrin.gif o cia dar burys studecioku butu buve doh.gif
JaunaDvynukuMamyte
QUOTE(simutė @ 2007 09 21, 16:37)
As asmeniskai laaaabai dekinga nezinomam studentui, kuris per pirma mano gimdyma laike uz rankos, ramino, moke kada stumti, kada giliai kvepuoti, kaip kvepuoti ir pan. Nes gydytoja vis reke, tai stumk, tai nestumk, tipo ne taip darai, lyg pirma kart gimdant tureciau viska moketi  4u.gif  ax.gif
*

Taip juokingai skamba, kai vyrai sako kada stumt kada ne, kaip kvepuot - tarsi jie kada butu gimde... Cia tik siaip pastebejimas lotuliukas.gif
jbs
Kai pasirašinėjau dokumentus dėl leidimo studentams susipažinti su mano gimdymo teorine medžiaga, tai perklausiau, ar tikrai tik teorine? Ar neįsiverš banda studentų gimdymo metu? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif (Na, taip grubiai nepaklausiau). Priėmime tik nusišypsojo ir pasakė, kad rugpjūčio mėn studentai atostogauja ir tikrai į gimdyklą neužsuks nė vienas. Sutinku su pozicija, kad jei nė vienas neįsileis, tai kaip jie išmoks. Bet tik teoriškai. Praktiškai tegu mokosi ant kitų. Ir ne tik gimdymo metu. Apskritai, kol buvau prisirašiusi prie KMUK Šeimos klinikos, tai nė karto nesutikau būti studentų apžiūrinėjama. Tegu ant kitų studentų praktikuojasi.
Niktė
Aš tikrai nenorėčiau kad būrys studentų būtų buvęs per gimdymą schmoll.gif Man ir taip buvo sunku, o čia dar studenčiokai doh.gif
datule
Sveikutes moterytes! Dziaugiuosi uz Jus ir Jusu grazius vaikelius. Visos turite savo aiskia nuomone kas liecia studentu dalyvavima ir tai yra labai gerai, butu blogiau jei neturetumet. Seip pati kaip studente dalyvavau gimdyme kartu su dar dvejom kolegem, na mes mokinami esame apie visa gimdymo procesa, jo etapus, zinome kokiu kampu ir i kuria puse pasisuka naujagimio galvele leisdamosi gimdymo takais, taip pat stebime personalo veiksmus, mums pamatyti tai begalo idomu ir svarbu, i vidu neilysime, bet pagal kakalelio atsidaryma mazdaug numanome ties kuria vieta galvele juda takais:)) mirksiukas.gif O mums merginoms, moterims ir pacioms idomu kaip moterys jauciasi gimdymo metu nes ateityje musu visa tai laukia...Mano vyras taip pat med. studentas, dalyvavo gimdymuose, susizavejo moteru stiprybe, sugebejimu pajuokauti tongue.gif biggrin.gif gimdymo metu.
Na o pirmaji naujagymi pagimdeme kartu su savo bendraamze, tai asaros reidejo skraustais, niekad neuzmirsiu tos akimirkos, dziaugemes uz mama, teveli salia buvusi... zodziu pasakiskas jausmas...
Putlutė
nors pati gimdziau be jokiu studentu,bet kadangi buvo siokiu tokiu komplikaciju suleke visi anesteziologai,pediatrai,seseles ir kiti.tai is viso gimdykloj buvo apie 10-12zmoniu.turiu pasakyti nesijauciau labai jaukiau issiskietus(visu grazumu biggrin.gif ) pries sitiek zmoniu.aisku,tai buvo mano vaikelio labai,bet jei reiktu rinktis,siuo atveju ar galetu mano gimdyme dalyvauti studentai-matyt atsisakyciau g.gif
Rhealife
O as irgi studentei dekinga. Tiesa, jau bebaigianciai, bet vis tiek studente. Praktiskai ji visa mano gimdyma ir reguliavo ir prieme, kartu su akusere. Bet akusere irgi mazai kisosi, tik jei studente nebuvo del ko nors tikra tik tada akuseres klausdavo. Gydytoja tik salia pastovejo ir tai tik tada atejo kai galvyte jau buvo islindusi.
BEt studente MALADIEC. Taip jaukiai mane nuteike ir drasino, taip mokejo viska laiku pasakyti ir tikrai gimde kartu su manim. Ir ji tokia uztikrinta ir pasitikinti savimi. LABAI LABAI jai dekinga, gaila kad tik zodziais atsidekojau, bet vis dar svajoju su mazium kada nuvaziuot ja bandyti susirasti bent jau kokia dovanele nuvezti...
Dikaa
Mane su gimdant pirmąjį vaikelį- skatino, buvo komplikacijų. Žinoma visada norisi gerų, patyrusių gydytojų. Bet jei būtų buvę dar studentų ar kareivių būrys... Aš jau į nieką nereagavau... Galvojau, kad tik greičiau šis košmaras baigtųsi.
Klepesova
QUOTE(sposa @ 2007 05 27, 01:24)
*

Na manau kad tas rezidentas 100kartų geriau susiūs nei patyręs gydytojas. Mat studentas dirbs iš širdies... biggrin.gif jeigu jau priėjo studenčiokas iki tokios stadijos, kad jam leidžiama siūti tai jau atsijotas yra. Tie kurie jau prileidžiami prie gimdyvių, siūna, stebimi gydytojų visą juodą darbą daro yra vadinami: "gydytojas be 1minutės"(jie jau išsileikę visus egzaminus- diplomas galima sakyti rankose- tik atlieka kelis metelius praktika ne praktika, net nežinau kaip vadinama- kurios metu dirba su gydytojų priežiūra. Viskas galima juos vadinti gydytojais. O dabar pačios pamąstykite: kas labiau prie širdies: gydytojas kuris matė begales gimdymų ir jam jau viskas giliai dzin- jūsų riksmas iš žvėriško skausmo jam tik darbo fonas... ar taip pat gydytojas tačiau išgyvenantis kartu su jumis, pasiruošęs padėti- ir neapsimetinėdamas už pinigus- o tikrai- iš širdies dar mylintisd savo darbą... aš norėčiau gimdyti antrą su rezidentu blush2.gif , o prie kiekvieno rezidento priklauso gydytojas- mat patyręs gydytojas atsako jei kas ne taip...Todėl saugodami savo kailį ir gydytojai labiau žiūrės

QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 07 27, 18:21)
Mano brolis tik nusijuoke sako jeigu nenori kad gimdymo stebetu studentai tai ir nevaziuok i kauno akademines klinikas tai juk yra mokomoji istaiga ir cia bet kuriuo atveju buna studentai rezidentai ir pan... siuva galvas, rankas,po gimdymo tas vieteles kas netingi ir niekas nei neklausia sutinki ar ne, nepatinka vaziuok i rajono ligonine arba bet kuria kita, o cia mes mokomes  blink.gif  doh.gif gimdziau jav bet cia prase mano sutikimo, jo nedaviau ir viskas buvo oki. niekas nebambejo. pasirasiau kad nenoriu jokiu studentu-rezidentu.... be abejones jiems ismokti irgi kazkaip reikia, bet pamaniau kad as siuo atveju nebusiu tuo isbandomuoju triusiu  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif
*

Na matyt čia tik kauno klinikose taip negerbia žmonių. Antakalnio klinikose retai kada jei parašei kad nesutinki pasibeldžia studentai- ir paklausia ar gali užeiti, ar gali stebėti jūsų gimdymą. Bent jau man taip buvo
nesamonė- jei nenori- parašai- ir niekas neateina. Bent jau Ak. mano atveju atlėkė 2 studenčiokės su mandagiu prašymu ar galėtų dalyvauti- aš sutikau- tai mes ir paplepėjome, ir pajuokavome. Jos paskui prasitarė, kad atėjo vien todėl- kad dar nematė kaip gimdo su epidiūru- mat visos su nejautra atsisako studentes įsileisti. Dar pasakojo- kad jos gimdys tik su nejautra- pamačiusios kaip aš atsipalaidavusi ax.gif
Dėl bambėjimo- niekas nebambėjo- kad nedaviau sutikimo...
Dėl bandomojo triušio- na čia jau persūdyta. O jei rimtai- tai tu pati negali žinoti ar tavo gydytojas rezidentas ar ne. Nebūna ant kaktos parašyta. Jei atėjo 2 gydytojai iš kurių tik 1 pasiliko- visai galimas dalykas kad teko tau laimė gimdyti su rezidentu tongue.gif

Na mes nutolome nuo temos- juk kalbame "gimdymas dalyvaujant studentams" o rezidentus galime skaityti jau gydytojais. Studentai tai tie kurie iš šono tik stebi gimdymą jei gimdyvė leidžiasi į kalbas paplepa su ja ir t.t.t mes nekalbame apie rezidentų darbą... (arba aš čia jau nieko nesuprantu)

Ir iš viso man tas palyginimas su išbandomuoju triušiu ypač gyvenant JAV atrodo juokingas....Juk ten tiesiog kas antras žmogus išbandomasis triušis...
rence*
Rezidento statusas priklauso kai baigi 6metus medicinos islaikai valstybini egzamina, atlikai 1metus bendros praktikos ir vel tada egzaminas ir tik tada stojamieji i specialybe- istoji pvz i akuserija ginekologija..Tai gi rezidentai nera lygu studentai. O rezidentai jau turi gydytojo varda ir savo antspauda.
As pati gimdziau KMUK ir gimdyma prieme gydytoja su kuria susitariau bet buvo ir gydytoja rezidente.
eladzius
as nesutikciau
mamutiene
As tai padaryciau, kad net nereiketu atsiklausti ar gali studentas, ar negali. Jei jau nori gimdyti universitetineje klinikoje, tai buk maloni. Jei nenori tai gimdyk ten, kur studentu nebuna. Ir vietoj universitetiniu kliniku daktaru net nesakyciau, kad cia yra studentas - apvelki baltu chalatu ir viskas. O poziuris "idi treniruisia na drugich" keistas atrodo. Kaip zmonems, kurie galbut primines jusu anukus, ismokti priimti gimdymus? Ar pagalvojot apie tai?
Muskari
QUOTE(mamutiene @ 2008 01 11, 14:50)
As tai padaryciau, kad net nereiketu atsiklausti ar gali studentas, ar negali. Jei jau nori gimdyti universitetineje klinikoje, tai buk maloni. Jei nenori tai gimdyk ten, kur studentu nebuna. Ir vietoj universitetiniu kliniku daktaru net nesakyciau, kad cia yra studentas - apvelki baltu chalatu ir viskas. O poziuris "idi treniruisia na drugich" keistas atrodo. Kaip zmonems, kurie galbut primines jusu anukus, ismokti priimti gimdymus? Ar pagalvojot apie tai?
*

labai pritariu drinks_cheers.gif .
juk tam ir vadinasi UNIVERSITETINĖ LIGONINĖ.
Prieš beveik 3 metus gimdžiau Antakalny. Gimdymo pradžioj įėjo dvi nedrąsutės studentės pažiūrėt, kaip man sekėsi. Gavo užduotį - pajungt prie manęs aparačiuką, matuojantį širdies vaisiaus tonus.
Jos bijojo 100 kartų daugiau už mane biggrin.gif.

O patį gimdymą man prėmė rezidentė. Ji ir žaizdeles susiuvo. Esu jai labai dėkinga ir tikrai galiu jai pasakyt didelį AČIŪ. Labai stengėsi ir padėjo man, kaip galėjo. Deja, neatsimenu jos pavardės blush2.gif
waiduliux

Jei būtų kas klausęs ar sutinku, tai tikrai nebūčiau atsakius neigiamai.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.