na nzn,as ju nebeprisiverciu valgyt,del abejotinos mesos kokybes,uzteko karta apsinuodyt visai seimynai
Duodu koldunu,nes ir pati daznai valgau
Mes nuo 10 menesiuko pradejom noreti tai, ka valgo mama. Taigi, koldunai yra vienas is megstamiausiu sunelio patiekalu. Galvoju kada nors pati prisiruosiu padaryti, bet vis laiko neuztenka, o dar su tokiu "pagalbininku" tai
kartais nuperku koldūnų, bet tik tų, kuriių sudėtis man labai patinka
Nemanau, kad gerai tokiam maziukui koldunai ir dar is parduotuves
Ragauja ir maniske kai pamato, kad mes valgom, bet siaip tai specialiai jai neverdu, nezinau baisu man su tokiu maistu
Ir aš manau, kad parduotuviniai nėra labai jau tinkami vaikui. Nėra jie mūsų nauose tabu, jei jau patys valgom, tai ir savaja valgydinam, tačiau tai labai retai.
Mano nuomone pirktiniai koldūnai tikrai ne maistas vaikiukui. Nuo jų (kad ir brangesnių) man skrandis stoja, todėl jų galima sakyti neperku visai.
Kol kas ragaujam tik naminius, bet kai dar paugesim tikrai ragausim ( mamyte ne visada viska speja
Nemanau, kad pirktiniai koldūnai yra gerai tokiems vaikams.Nes ten tikrai dedama ne pačios geriausios kokybės mėsa.Net negalvoju artimiausiu metu duoti ragauti jų savo mažei.Va, reikia kada prisiruošti ir padaryti naminių.Tada bandysiu jau duoti ir jai
QUOTE(Indula @ 2007 06 02, 15:21) Nemanau, kad pirktiniai koldūnai yra gerai tokiems vaikams.Nes ten tikrai dedama ne pačios geriausios kokybės mėsa.Net negalvoju artimiausiu metu duoti ragauti jų savo mažei.Va, reikia kada prisiruošti ir padaryti naminių.Tada bandysiu jau duoti ir jai QUOTE(astisius @ 2007 06 08, 15:25) Na, čia jau kiekvieno asmeninis sprendimas, kuom savo atžalas maitinti Net ir pačios, ruošdamos koldūnus, negalite būti tikros, jog tie produktai, iš kurių gaminate, yra tokie, kokius juos manote esant. Čia daugiau psichologinis įsitikinimas ... Pritariu, jog tikrai yra nekokybiškų koldūnų, tačiau ir čia reikia išmokti atsirinkti, kaip ir visur kitur gyvenime...
As tai sakau, kad nesamone..Cia turbut mama taip sugalvojo, nes tingi pati kazka pagaminti... Juk neaisku ten kokia mesa ir kiek ten konservantu prideta.. Kodunai, tai nebent pati padarytum..tada gal..
QUOTE(Mozure @ 2007 06 14, 13:09) As tai sakau, kad nesamone..Cia turbut mama taip sugalvojo, nes tingi pati kazka pagaminti... Juk neaisku ten kokia mesa ir kiek ten konservantu prideta.. Kodunai, tai nebent pati padarytum..tada gal.. Lengva apie kitus spręsti, nieko nežinant. Dėl savo vaiko nieko netingiu. Bet ne vien vaikas apima visą gyvenimą. Beje, jis ir ne toks kūdikis. Daugiau nei dvigubai vyresnis nei temoje skelbiama. O koldūnų pirmą sykį parago 1,5 metų. Yra kitų priežasčių, kodėl negaliu daug gaminti...Savo įžeidinėjimus siūlau pasilaikyti SAU. "Juk neaisku ten kokia mesa ir kiek ten konservantu prideta" - tam ir yra gaminio sudėtis ant pakelio... O Jūs taip pat nežinote, kokia ta mėsa iš turgaus ar PC .... nebent savo auginate... Su tokiu požiūriu, tai ir cukrų, ir duoną, ir sviestą, ir grietinę tektų pačiai gamintis
Pirktiniai koldunai ir suaugusiems nera gerai, ka jau apie toki mazuliuka kalbet.
Kai vyras valgo koldunus, visuomet ir dukryte kartu kelis suvalgo. Ir nieko blogo nepastebejau. Manau svarbiausia - nupirkti brangesniu, tokiu koldunu gamyboje naudojami geresni produktai.
Feeee geriau pačiai padaryti, ten tokios šlykščios mėsos viduje būna, o dar kartais tokios rugščios, feeeee apsileidimas, pati gali padaryti, vaikai tokie daug nevalgo ir 10 koldūnų namie pasidaryti gali gi
Papildyta: QUOTE(diva3 @ 2007 08 08, 17:25) Kai vyras valgo koldunus, visuomet ir dukryte kartu kelis suvalgo. Ir nieko blogo nepastebejau. Manau svarbiausia - nupirkti brangesniu, tokiu koldunu gamyboje naudojami geresni produktai. Optimistė
Manau per sunkus maistas tokio amžiaus vaikui, o plius dar pirktiniai, savo vaikui tikrai neduočiau
Tema apie koldūnus ir mamos susipyko
man asmeniškai pirktiniai koldūnai laaabai neskanūs
QUOTE(*kakava* @ 2007 08 13, 16:38) O kam juo gaminti, jeigu gali nusipirkti Visi daro taip, kaip jiems reikia. Suaugę žmonės esame, ir neturime teisės vienos kitų dėl tokių mažmožių teisti Papildyta: QUOTE(*kakava* @ 2007 08 13, 16:38) Na, man irgi ne visi skanūs. Tiesiog iš visų išsirenku tuos, kurie man atrodo ir skaniausi, ir kokybiškiausi. Ir ...no problems. Vieną kartą į savaitę verdu koldūnų sriubą.
O Jūs taip pat nežinote, kokia ta mėsa iš turgaus ar PC .... nebent savo auginate...
Su tokiu požiūriu, tai ir cukrų, ir duoną, ir sviestą, ir grietinę tektų pačiai gamintis Visiskai pritariu mamytei, parasiusiai siuos zodzius. Kazkaip man labai idomu, kiek musu, suaugusiu isaugo "ant" ekologiniu produktu? Ne visi turejo kaimus ir is ten vezdavosi "ekologiskus"produktus...
Na kiek teko dometis koldunu etiketemis, tai ten mesos labai mazai, pagrinde atliekos ir priedai...o vaiko organizmui reikia tikros mesos
musu mazius labai MEGSTA KOLDUNIUKUS VALGO NOREI TIK NEPIRKTINIUS O NAMINIUS
Žinau,kad pirktiniuose koldūnuose naudos mažai, bet mano panelė juos mėgsta. Todėl kartais išverdu ir ji mielai valgo
As irgi kartais duodu ir nematau cia nieko bloga.Kai valgom mes tai ir ji labai jau nori paragaut..
na as dar nebanziau duoti koldunu reiks duot paziuresiu kaip ar patiks jam ar ne,o mano didysis tai labai jau juos megsta
O mes koldūnus taip pat valgome, mano mažylis mėgsta viską
Išverdu kartais, tik ji labaiu mėgsta valgyt tešlą, o ne įdarą
QUOTE(ryyd @ 2007 01 25, 00:26) As tai irgi duodu. Kelis suvalgo. Jei jai noris kitokio skonio... (dukrytei 1,4 m) Pati vaikystej LABAI juos megau ir nieko, sveika Papildyta: QUOTE(Renatulyte @ 2008 01 28, 12:19) As tai irgi duodu. Kelis suvalgo. Jei jai noris kitokio skonio... (dukrytei 1,4 m) Pati vaikystej LABAI juos megau ir nieko, sveika Tiesa, labai svarbu, kd mesa butu pilkos spalvos isvirus. Tai reiskia, kd neprikista jokiu nereikalingu priedu
Pirktinių niekada neduočiau,nes ir pati jais esu ne vieną kartą apsinuodijusi...
manau geriausi naminiai pacios mamytes gaminti
Pirktiniai, ir dar 1,2 m. vaikui
QUOTE(auroryte @ 2008 03 08, 12:06) Pirktiniai, ir dar 1,2 m. vaikui Juk sugaišus vos keliom minutėm daugiau, galima ir normalaus naminio maistelio pagamint. Negi tai taip sunku Dar keisčiau, kai mamos sako:"Žinau, kad tai niekam tikęs maistas, bet vis tiek duodu"...
Mano skrandis ilgai dar pyksta nuo tokio šlamšto, o vaikui tokiam
Nemanau, kad pirktiniuose koldūnuose yra kas nors gero.
O as perku ir duodu Liutuko virtinukus su mesa, nes tai vienas is megstamiausiu dukrytes valgymu , ji net parduotuveje pamacius saukia noriu "kepuriu" (nes jie panasus i mazas skrybelaites) Mums du metukai . Mielu noru gaminciau koldunus namie jei ji tik juos valgytu
QUOTE(PUka @ 2008 04 09, 14:30) O as perku ir duodu Liutuko virtinukus su mesa, nes tai vienas is megstamiausiu dukrytes valgymu , ji net parduotuveje pamacius saukia noriu "kepuriu" (nes jie panasus i mazas skrybelaites) Mums du metukai . Mielu noru gaminciau koldunus namie jei ji tik juos valgytu As ir duodu 'liutuko" ir labai skaniai valgo ir nieko nepasidaro nuo ju, musu visos seimos skrandukai geri, todel nematau problemos tame, o kas siais laikais sveika? tiesiog reikia jausti riba ir rizika, paragauti juk galima, nebutina pastoviai tuo maitintis ir piknaudziauti, reikia dometis ir pacia preke, jei pirkciau koldunus uz 2 litus, tai aisku, ten net ir mano suo neestu
as jei perku tai tik liūtuko firmos ir tai gal tik i men.karta
na mano manymu 1,2 metukai tikrai per anksti duoti pusgaminius
Mes su vyru retkarčiais pasigardžiuojame pirktiniais brangiais koldūnais... O vaikui... na esu davusi paragauti tą miltinę dalį- nuėmiau nuo koldūno- daviau... nepasakyčiau kad ji ten super susižavėjo. bet ragavo... nesu aš prieš pusgaminius. bet tokiam mažam- iš tiesų nemanau... na jei savas- paruoštas- gal kitaip žiūrėčiau... o čia...neaišku ko pridėta, aštru, sūru...
mano dukrai tai yra megstamiausis valgys kolduuuuuuuuuuuuuuunai,
gali valgyti 3 kartus per diena, bet jai jau 2.7 metu, perku irgi ar Liutuko ar Naminius
neduodu vaikui pirktiniu ir pati beveik nevalgau ju
Duodu ir tikrai skaniai valgo, tik atidziau paskaitau etiketes pries pirkdama
aš tai naminių netingiu padaryt.Jie man patikimiausi ir ,kas be ko,skaniausi
O maniskis 1.4 m. mielai valgo
Jokiu pusfabrikaciu mazkai neduodu
Aš pati negaliu valgyt pirktinių, iš karto skrandis sustoja, tai ir vaikui neduodu
|