LAUKIU GREITOSIOS PAGALBOS
nemanau, kad iseis nuvalyt.uzuojauta. zelionke toks kavarnas daigtas, kuris labai gerai susigere.mane vyras pakartu jauciu. kaip jums taip nutiko?
QUOTE(padruske @ 2007 01 24, 21:14) nemanau, kad iseis nuvalyt.uzuojauta. zelionke toks kavarnas daigtas, kuris labai gerai susigere.mane vyras pakartu jauciu. kaip jums taip nutiko? nagi vaikis vejaraupiais serga, tai baigia visus namus 'apžaliuot' vaje...
varkse, mane irgi, kaip ir tave pjautu juodai.
kieno gamybos baldai? jei kokio "J alksnio" tai gal jie apsiimtu persiuti
ta daly kur sugadinta oda ka pades
gal cheminej valykloj kokius chemikalus tau patars..
QUOTE(Papugele @ 2007 01 26, 00:14) Taip, reikia bandyti su spiritu. Išims tikrai, tačiau nepersistenkite trinti -- reikia švelniai. Po to, gali likti šviesi dėmelė. Ją panaikinsite kelias dienas panaudoję bespalvį batų tepalą arba maitinamąjį veido kremą.
Už patarimus laukiam atsakymo,kaip tavo sofkės?Ar išvalei?Kas padėjo,spiritas ar kitkas?
Gal kas zino, kuo valyti odinius baldus.Turiu naturalios odos-ir dar baltus.Nors nepasakyciau, kad jau dabar tokie ir balti...Tik nezinau, su kuo juos atnaujinti.Gal kas pades?
QUOTE(Vijalija @ 2007 03 03, 16:01) Gal kas zino, kuo valyti odinius baldus.Turiu naturalios odos-ir dar baltus.Nors nepasakyciau, kad jau dabar tokie ir balti...Tik nezinau, su kuo juos atnaujinti.Gal kas pades? Turiu aš odinius baldus,na aš tai naudoju Amwejaus Loc'ą,praskiedžiu, labai man gerai išvalo
Gal kas žinot?
Vienas žmogus užsiminė, kad yra kažkoks tai lyg ir lakas odiniems baldamas prižiūrėti ir atnaujinti vis kažkiek laiko. Na, juo išpurški, išvalai, ir vėl oda gražiai blizga, jei kokie įbrėžimai tai užsilygina ir pan. Gal kas žinote ar tikrai toks daiktas yra?
Nors problema jau išspręsta, pasidalinsiu patirtim ir aš - gal kam ateičiai pravers
Bet turiu dėmių ir amžiams, kogero
O kuom galima butu isvalyti tusinuka is odiniu baldu? Ten nedidelis ibrezimas, bet vis tiek noretusi isvalyti
O mes turime tokią problemėlę su dirbtinės odos kėdėmis. Turime jas tik keletą dienų, dramblio kaulo spalvos, bet vyras pasedėjo su juodais treningais ir viena kėdė šiek tiek nusidažė nuo tų treningų
Gal kas ką stebuklingo pasiūlys? Visada galvojau kad dirbtinę odą lengviausia prižiūrėt QUOTE(Karmen @ 2007 05 01, 20:54) O mes turime tokią problemėlę su dirbtinės odos kėdėmis. Turime jas tik keletą dienų, dramblio kaulo spalvos, bet vyras pasedėjo su juodais treningais ir viena kėdė šiek tiek nusidažė nuo tų treningų Gal kas ką stebuklingo pasiūlys? Visada galvojau kad dirbtinę odą lengviausia prižiūrėt Žiūriu, Tavo pagalbos šauksmas per kelias vietas aidi. Taigi, kilniaširdiškai pasiknaisiojau vokiškuose forumuose. Dažniausiai atsakymas "š..., nieko nebepadarysi, jei su kuo kitu pavalei ir neišsiėmė - amen, įsiėdė" Dar radau pasiūlymą valyti specialiu trintuku, bet Tau netinka - jis tik nedideliems plotams, be to, jis veikia kaip švitrinis popierius, švelnus, bet vistiek švitrinis, taip kad gali pasikeisti paviršiaus struktūra, ir tada ko gero visoks brudas gali kibti geriau. O šiaip radau pasiūlymų nuo perdažyti iki išmesti ar uošvienei padovanot, žodžiu, ne kas, kai tiek baldas, tiek rūbas biškelį "su pričinia" - labai jau kartais gamintojamsvniežti greitai pinigą užsidirbti, taupant reikalingom apdorojimo medžiagom. vienintelė paguoda, nors ir menka - visam pasauly taip atsitinka, ne tik jums. Žodžiu, kitaip paguost nemoku.
reikia patarimo....Pirkom odines kėdės ir nežinia ar parduotuvėj,kai buvo supakuotos dėžėj ,ar mums transportuojant(vežėm be dėžės) nugarėlėse liko įspaudos(varžtų žymės) ir taip nefaina
Bijau nuvilt dėl krdžių, bet atspaudai gan ilgą laiką lieką, paskui jie kaip ir pranyksta.
O dėl tušinulo ant odinių baldų tai ir man reikia patarimo nes spiritasneišvalė, ir taik baltą dėmę paliko
Vyrui šuo šokdamas šiek tiek įplėšė rankovėje odą. Gal žinot kur gerai ir tvarkingai sutvarkytų, kad nelabai matytųsi. Kažkaip nesinori bet kur nešt, kad belekaip sutvarkytų
Matau, čia jau yra susidūrūsių ir su mano problema. Mes irgi nusipirkom šviesios eko odos baldus, turėjom svečių, ir fotelio nugarėlė ir porankiai nusidažė nuo ,megztinio melsvai. Bandžiau valyti ir muilu, ir langų valikliu, spec. priemonėm - niekas nepadeda. Gal kam pavyko išvalyti? Taip nefaina...
Priesais turgu delfina yra tokia drabuziu taisykla.Tai ten man uz 20 lt suklijavo iplysima ir tikrai labai gerai laiko ir labai gerai gavos
Dekui, bet jau sutvarkėm
QUOTE(Helly1 @ 2007 11 09, 10:53) Matau, čia jau yra susidūrūsių ir su mano problema. Mes irgi nusipirkom šviesios eko odos baldus, turėjom svečių, ir fotelio nugarėlė ir porankiai nusidažė nuo ,megztinio melsvai. Bandžiau valyti ir muilu, ir langų valikliu, spec. priemonėm - niekas nepadeda. Gal kam pavyko išvalyti? Taip nefaina... pabandyk su aliejumi,pas mane tai daznai nuo laikrasciu ar zurnalu lieka plemai,nes vaikas padeda ir atsiseda dar ant ju.tai mano vyras paeme su paprastu augaliniu aliejumi ir isvale
o gal kas bandėt padažyti prasitrynusią odą???? Man ties siūlėm apsitrynė spalva.
sos mergytes ir man.Taigis taigis nusipirkau neseniai labai man ciki dirbtines odos baldziukus.Nu ka ziuriu poporos savaiciu vaikis jau su tusinuku ibrezes.Prisiskaiciau cia patarimu.Puoliau su spiritu trint.Olialia. Nei tusinuko zyme nedingo, o dar bed atsirado
Mane ir domina tušinuko dėmių išėmimas iš odos. Kokį čia spiritą turit omeny? Alkoholio 98% ar pvz paprastos baltos degtinės užtenka? Nes aš pabandžiau su Salicilo spiritu, tai su visa spalva pradėjo valytis, matyt netinka :-(
Odinių baldų priežiūra.
Norint, kad odiniai baldai ilgai tarnautų ir būtų gražūs, reikia atsiminti kai kurias šio natūralaus produkto ypatybes. Oda yra higroskopinė kapiliarinė porėta medžiaga, lengvai sugerianti ir atiduodanti drėgmę. Drėgmės kiekis odoje turi būti apie 10-15 proc., tokį lygi nesunku palaikyti, jei patalpos santykinė drėgmė yra 65-70 proc. Taigi, patalpoje, kurioje laikomi odiniai baldai, visada turi būti palaikomas normalus santykinis drėgnumas. Jei santykinis drėgnumas mažesnis, oda pradeda atidavinėti drėgme, o tai lemia greitesnį odos išdžiuvimą, ji pasidaro trapi, gali pradėti byrėti dažikliai. Kalbant apie odos kapiliarinę porėtą sandarą reikia atsiminti, kad riebalinės medžiagos, kurios suteikia jai elastingumo, laikui bėgant išdžiūna. Šis procesas nėra greitas ir trunka ne vienerius metus, bet kai oda tampa nebe elastinga, pradeda trūkinėti jos paviršius. Siekiant šito išvengti reiktų odinius baldus porą kartų ar bent kartą per metus reiktų sutepti specialia priemone. Tam geriausiai tiktų stearino tepalu suvilgyta kempinė. Norint, kad anksčiau laiko neišbluktų arba neišdegtų odos dažiklis, tokių baldų nereiktų statyti taip, kad į juos tiesiogiai šviestų saulė arba jie gautų intensyvios elektros lempučių šviesos. Dulkių ir purvo valymui naudojama paprasta flanelinė pašluostė, kiek sudrėkinta paprastu vandeniu. Jei purvo iškart pašalint nepavyksta, galima naudoti silpną muilo tirpalą (muilas turi būti neutralus). Vaistinių antpilų, vyno, flomasterių dėmės valomos silpnu muilo tirpalu, o vėliau ta vieta nuvaloma stearinu suvilgyta kempine. Įvairios organinės riebalinės dėmės odai nebaisios, kadangi jos, laikui bėgant, persisunkia per visą odos storį. Jokiu būdu odai valyti nenaudokite tirpiklių, spirito, acetono, muilo ir skalbimo miltelių. Valymui naudokite odos valymui skirtą kremą. Rekomendacijos odinių baldų priežiūrai Odai reikia normalaus drėgmės kiekio ore. Ją reiktų reguliariai nušluostyti minkštu drėgnu audiniu. Odinius baldus reiktų reguliariai nusiurbti dulkių siurbliu - taip bus išvalytos odos poros. Jei ant odinio baldo pateko skysčių, niekada nelaukite, kol oda išdžiūs pati. Drėgmės perteklių tuoj pat nušluostykite sausu audiniu arba kempine. Jei būtina, dėmes galima pratrinti drėgna servetėle, sudrėkinta silpname muilo tirpale, o vėliau išdžiovinti sausu vilnoniu audiniu. Prieš sėsdamiesi, įsitikinkite, kad oda visiškai išdžiūvo. Jei ant odos pateko purvo, lengvai, ne įtrinant, išteptą vietą pašluostykite vatos gabaliuku arba sausu skudurėliu. Jei šito per maža, vatą sudrėkinkite ir trinkite lengvais sukamaisiais judesiais, bet nespauskite per stipriai. Drėgmės liekanas surinkite sausa vata. Jei vanduo purvo nenuplovė, pasidarykite silpną muilo tirpalą ir procedūrą pakartokite. Jei ant odos pateko augalinės ar gyvulinės kilmės riebalų, dėmę tiesiog nuvalykite sausu audiniu ir kuriam laikui palikite. Jokiu būdu nenaudokite vandens arba valiklių. Dėmė greitai susigers ir taps nepastebima. Kaip išsaugoti gerą odinių baldų išvaizdą Atminkite, kad oda su dviejų spalvų lakų danga reikalauja ypač atidžios priežiūros. Nelyginkite lygintuvu odinių lovos apdangalų. Saugokite nuo bereikalingo trynimo. Brangiai odai reikia atidžios priežiūros. Nestatykite tokių baldų šalia šilumos šaltinio. Palikite 20-40 cm tarpą. Saugokite odą nuo tiesioginių saulės spindulių. Odos džiovinimui niekada nenaudokite feno. Naudodami apdangalus, pledus ir pan. atminkite, kad dažanti tekstilė ant odos gali palikti dėmes. Odinius drabužius reiktų saugoti nuo prakaito. Neleiskite naminiams gyvūnams draskyti ir gadinti odinių baldų. Niekada ir jokiu būdu odos valymui nenaudokite agresyvių substancijų - dėmių valiklių, valančių tirpiklių, baldų lako, terpentino, tepalų, abrazyvinių valiklių, cheminių tirpiklių. Naudokite specialiai odos valymui skirtas priemones. Neskalbkite odinių baldų apmušalų. Odinių baldų saugojimo ir transportavimo žiemą taisyklės Pagamintus odinius baldus reikia saugoti tik šiltose patalpose. Pervežant odinius baldus iš vienos vietos į kitą, būtina juos uždengti. Kraunant odinius baldus į sunkvežimį, juos reikia dėlioti taip, kad ant jų nebebūtų dedami jokie kiti daiktai. Jei odiniai baldai kelias dienas vežami minusinėje temperatūroje, juos iškraunant reikia būti labai atsargiems. Baldų jokių būdų negalima laikyti už ranktūrių. Imti galima tik už apatinės baldo dalies. Iškrovus baldus reikia juos supakuotus 24 val. palikti šiltoje patalpoje. asa.lt
Ant mano naujų baltų odinių baldų atsisėdo svečias su mėlynom kelnėm, dabar ta vieta mėlyna
Bandysiu ta Amway Locą issigyti, sako, kad tinka valyti, nes su spiritu labai bijau . . . Ar tikrai jau toks geras? Tiesa, pirkau ten kazkoki odinems automobilio sedynems valyti. [Parasyta, kad isvalo ir visus odinius baldus, bet ne velnio, nieko nenuvalo...
jeigu nudažė tik paviršių (o pas mus taip labai dažnai būna nuo džinsų), tai tai sudrėkinkite skudurėlį ir su muilu pamuilinkite. Kai su tuo skudurėliu pavalysite, gerai nusausinkite. Nebijokite jeigu žmogaus odai muilas nekenkia, tai baldams tikrai nepakenks
Radau super dalykeli odiniu rubu, baldu ir net musu masinos salonui.
Na fantastiskas!!!!!! Buvo jau visai baisus tie baldai pasidare. Patepem pora kartu ir beveik kaip nauji. turi puslapiuka www.plw.lt Na amerikieciu kokybe nepaveda. Tikrai rekomenduoju. Va vyrui ir odine striuke atnaujinom, o po to ir salono nutrintas sedynes issitepem. Atjaunejo akyse daiktai. Naudojom leather restorer, o striukei isigijom Black Jacket.
Turim odinius svetaines baldus" Italsofa", nezinau kuo cia geriau nuvalyti, jau 3 men, o dar nevalem
Tai tada tikrai siulau pabandyti tas priemones is JAV.
Kai nepadejo kitos is Juodojo alksnio pirktos priemones, isvale ir atnaujino valiklis is plw. Jis kartu ir pamaitina oda, ne tik isvalo. QUOTE(Chicolita @ 2008 08 27, 15:17) Tai tada tikrai siulau pabandyti tas priemones is JAV. Kai nepadejo kitos is Juodojo alksnio pirktos priemones, isvale ir atnaujino valiklis is plw. Jis kartu ir pamaitina oda, ne tik isvalo. Okokios kainos to valiklio,mes turim baltus baldus tai nesinori uzleisti,pavalau su muiluotu vandeniu,bet noretusi priemoniu tam skirtu.
Ieškojau ir aš kaip tuos baltus odinius baldus nuo visokių tušinukų ir panašių dalykų išvalyti, tai automobilistų forume radau tokį receptą: variklių ploviklis+turtle wax priemonė odinių sėdynių valymui. Keletas bandžiusiųjų rašė kad rezultatas "superinis". Kažkaip nedrąsu man variklių ploviklį pilt ant savo sofkutės...
Sveikos,
gal cia kas gali patarti, ieskojau kitoj temelej atsakymo, bet taip ir negavau: Kaip butu galima "uzmaskuoti" pasibraizymus ant odiniu baldu. Nesuziurejom, pasirodo ant vaiko batuku esancios sagteles siek tiek isbraize sedimas dalis. Galvoju, gal kazkaip tokius nezymius ibrezimus galima paslepti? Gal yra kokios priemones atgaivinancios spalva (pati oda beveik nepazeista, tik spalvyte nubrezta)?? Labai lauksiu patarimu QUOTE(Chicolita @ 2008 08 22, 10:50) Radau super dalykeli odiniu rubu, baldu ir net musu masinos salonui. Na fantastiskas!!!!!! Buvo jau visai baisus tie baldai pasidare. Patepem pora kartu ir beveik kaip nauji. turi puslapiuka www.plw.lt Na amerikieciu kokybe nepaveda. Tikrai rekomenduoju. Va vyrui ir odine striuke atnaujinom, o po to ir salono nutrintas sedynes issitepem. Atjaunejo akyse daiktai. Naudojom leather restorer, o striukei isigijom Black Jacket. a vot ir ne nusipirkom ta "Black Jacket", pirkom masinos salonui, bet pabandymui tepiau ant juodu batu.. palaukus gera laika, su svaria sluoste valant ta vieta viskas ok, sluoste svari, bet pabandziau suslapinti ja, tai ir pajuodavo ji... tai kaip galima tept butu pvz masinos sedynes? vyras slapia nugara vasara vazinejas, tai rubai garantuotai butu juodi nuo tu dazu..
O tokio nesate bandę?
http://www.intero.lt/flypage/valymo-priemo...der-balsam.html
Girdėjau, kad odinius baldus reikia valyti su muiluotu vandeniu. Tik muilas turi būti vaikiškas. Ir būtin dulkes valyti bent kas savaite
Klausimas - o kuo skiriasi tikros ir dirbtinės odos priežiūra? Ar abiem atvejais galima naudoti tuos pačius valiklius?
Sveikos merginos
Sweikos
Del tusinuku piestuku ar net markeriu isemimo is odiniu baldu as naudoju "Magic Sponge" . Ju yra pirkti uk,gyvenu uk nezinau ar yra pirkti lietuvoje,nes sita daikciuka atradau darbe Jei kas is draugu pazystamu gyvena uk - paprasykite kad nupirktu - issigelbejimas Pastaba - siai kempinei negalima naudoti jokiu kitu chemikalu nei muilo nieko - tik vanduo,nes jau kempine paruosta su chemikalais Sekmes Magic sponge |