Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Odinių baldų priežiūra
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > 100 ir 1 patarimas
brashke77
LAUKIU GREITOSIOS PAGALBOS 4u.gif
vazonas
QUOTE(brashke77 @ 2007 01 24, 17:55)
LAUKIU GREITOSIOS PAGALBOS  4u.gif
*

uzuojauta biggrin.gif
brashke77
QUOTE(Abonentienė @ 2007 01 24, 20:57)
uzuojauta biggrin.gif
*

dėkui , kad yra užjaučiančių žmonių sunkią valandą... lotuliukas.gif

nu,bet ką daryyyyyyt ????????????????
padruske
nemanau, kad iseis nuvalyt.uzuojauta. zelionke toks kavarnas daigtas, kuris labai gerai susigere.mane vyras pakartu jauciu. kaip jums taip nutiko?
brashke77
QUOTE(padruske @ 2007 01 24, 21:14)
nemanau, kad iseis nuvalyt.uzuojauta. zelionke toks kavarnas daigtas, kuris labai gerai susigere.mane vyras pakartu jauciu. kaip jums taip nutiko?
*

nagi vaikis vejaraupiais serga, tai baigia visus namus 'apžaliuot' doh.gif o baldeliai tai pieno spalvos doh.gif cry.gif vyras tai jau ruošiasi mane bash.gif box.gif bicycle.gif
vaje... unsure.gif
padruske
varkse, mane irgi, kaip ir tave pjautu juodai.
vazonas
QUOTE(brashke77 @ 2007 01 24, 19:29)
nagi vaikis vejaraupiais serga, tai baigia visus namus 'apžaliuot'  doh.gif  o baldeliai tai pieno spalvos  doh.gif  cry.gif  vyras tai jau ruošiasi mane  bash.gif  box.gif  bicycle.gif
vaje... unsure.gif
*

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif nu jo vaikas ne suo, neuzdarysi
happy
kieno gamybos baldai? jei kokio "J alksnio" tai gal jie apsiimtu persiuti
ta daly kur sugadinta oda g.gif Siaip zinau kur dazo odas,bet kazin ar tai
ka pades mastau.gif
brashke77
QUOTE(happy @ 2007 01 24, 21:57)
kieno gamybos baldai? jei kokio "J alksnio" tai gal jie apsiimtu persiuti
ta daly kur sugadinta oda  g.gif  Siaip zinau kur dazo odas,bet kazin ar tai
ka pades  mastau.gif
*

blink.gif nejaugi jau nieko nebeįmanoma padaryt? tik persiuvimas???? unsure.gif verysad.gif
happy
gal cheminej valykloj kokius chemikalus tau patars..
brashke77
QUOTE(happy @ 2007 01 25, 21:30)
gal cheminej valykloj kokius chemikalus tau patars..
*

ačiukas- gera mintis . na, .kad čia tokia tručizna-egaliu patikėt. nuo pirštų tai plaunasi 'little by little' biggrin.gif tai,sakau, kag ir prie baldelių pribėgant vis muiliuku patrint g.gif juk irgi oda... blush2.gif
Papugele
QUOTE(brashke77 @ 2007 01 25, 23:34)
tai,sakau, kag ir prie baldelių pribėgant vis muiliuku patrint  g.gif  juk irgi oda...  blush2.gif
*

O su spiritu ar bandei?Nuo rankų tai gerai nuvalo g.gif
Vytautas :)
QUOTE(Papugele @ 2007 01 26, 00:14)
O su spiritu ar bandei?Nuo rankų tai gerai nuvalo g.gif
*

Taip, reikia bandyti su spiritu. Išims tikrai, tačiau nepersistenkite trinti -- reikia švelniai. Po to, gali likti šviesi dėmelė. Ją panaikinsite kelias dienas panaudoję bespalvį batų tepalą arba maitinamąjį veido kremą.
Papugele
Už patarimus laukiam atsakymo,kaip tavo sofkės?Ar išvalei?Kas padėjo,spiritas ar kitkas? bigsmile.gif
brashke77
QUOTE(Papugele @ 2007 02 02, 13:47)
Už patarimus laukiam atsakymo,kaip tavo sofkės?Ar išvalei?Kas padėjo,spiritas ar kitkas? bigsmile.gif
*

ISSIVALE SPIRITU. paskui lyg ir matesi balta deme, bet dabar isnyko. zodziu,viskas tvarkoj!!! 4u.gif
Vijalija
Gal kas zino, kuo valyti odinius baldus.Turiu naturalios odos-ir dar baltus.Nors nepasakyciau, kad jau dabar tokie ir balti...Tik nezinau, su kuo juos atnaujinti.Gal kas pades?
Gaisrena
QUOTE(Vijalija @ 2007 03 03, 16:01)
Gal kas zino, kuo valyti odinius baldus.Turiu naturalios odos-ir dar baltus.Nors nepasakyciau, kad jau dabar tokie ir balti...Tik nezinau, su kuo juos atnaujinti.Gal kas pades?
*

Turiu aš odinius baldus,na aš tai naudoju Amwejaus Loc'ą,praskiedžiu, labai man gerai išvalo thumbup.gif
saimutė
QUOTE(vilma27 @ 2007 03 03, 17:02)
Turiu aš odinius baldus,na aš tai naudoju Amwejaus Loc'ą,praskiedžiu,  labai man gerai išvalo thumbup.gif
*

O ta priemonė tinka tik baltiems odiniams baldams, ar tinka ir raudoniems, nes pas mane tokie, ir kur tos priemonės ieškot?
Gaisrena
QUOTE(saimutė @ 2007 03 06, 13:45)
O ta priemonė tinka tik baltiems odiniams baldams, ar tinka ir raudoniems, nes pas mane tokie, ir kur tos priemonės ieškot?
*

Tinka ir raudoniems.O šitos priemonės ieškokite kas prekiauja Amwejaus prekėmis,vadinasi LOC, talpa 1 litras.
Limcamca
Gal kas žinot?
Vienas žmogus užsiminė, kad yra kažkoks tai lyg ir lakas odiniems baldamas prižiūrėti ir atnaujinti vis kažkiek laiko. Na, juo išpurški, išvalai, ir vėl oda gražiai blizga, jei kokie įbrėžimai tai užsilygina ir pan. Gal kas žinote ar tikrai toks daiktas yra? g.gif
Unregistered
Nors problema jau išspręsta, pasidalinsiu patirtim ir aš - gal kam ateičiai pravers mirksiukas.gif . Mano vaikas irgi vėjaraupiais sirgdamas ir kampą odinį, ir valgomojo kedes šviesias, bet čia jau dirbtinės odos išdažė smile.gif . Pradžioj sunerimau, bandžiau valyti drėgnu skudurėliu, fairy, bet netryniau stipriai, nes bijojau odą nulupti unsure.gif . Paskui palikau viską ramybėje, nes ką jau darysi g.gif ir po kiek laiko dingo ta "zelionkė"-nusitrynė thumbup.gif . Beje, nuo kėdžių kažkodėl dar greičiau g.gif . Įtariu, kad čia kažkas panašaus į viršutinio odos sluoksnio negyvų ląstelių nusinėrimą lotuliukas.gif ale kaip ir mes besiprausdami savo odą nušveičiam lotuliukas.gif
Bet turiu dėmių ir amžiams, kogero verysad.gif : viena jų tiesiog neįtikėtina - tėtis prakaituotas pakrito ant mūsų sofkutės, o liemuo tokiu ryžu diržu apjuostas buvo, tai ir liko dryžiai verysad.gif , o kitą, tai sūnus "pagamino" - nagus laku nuo kramtymo lakavosi sau tyliai ir savarankiškai, o aš nesužiūrėjau verysad.gif . Apvirto buteliukas ir tas kartus lakas išdegino odą cray.gif . Spiritu valyti nedrįstu blush2.gif . Kai pirkom baldus, minėjo apie kažkokį flomasterį, kuriuo dėmes (pvz., tušinuko) uždažyti galima g.gif .
kakajedze
O kuom galima butu isvalyti tusinuka is odiniu baldu? Ten nedidelis ibrezimas, bet vis tiek noretusi isvalyti g.gif
Limcamca
QUOTE(kakajedze @ 2007 04 12, 17:22)
O kuom galima butu isvalyti tusinuka is odiniu baldu? Ten nedidelis ibrezimas, bet vis tiek noretusi isvalyti  g.gif
*

jau buvo rašyta, kad spiritu mirksiukas.gif
Karmen
O mes turime tokią problemėlę su dirbtinės odos kėdėmis. Turime jas tik keletą dienų, dramblio kaulo spalvos, bet vyras pasedėjo su juodais treningais ir viena kėdė šiek tiek nusidažė nuo tų treningų doh.gif Vieną kartą draugė su juodom kelnėm pasedėjo ant mūsų sofos bet natūralios odos tai labai paprastai išvaliau tiesiog su vandeniu ir muilu o va tos kėdės iš dirbtinos odos nesivalo su niekuo - bandėm ir Higėjos spec valiklį visokios rūšies odoms kur rašo kad išvalo viską bet deja deja cray.gif
Gal kas ką stebuklingo pasiūlys? help.gif bigsmile.gif
Visada galvojau kad dirbtinę odą lengviausia prižiūrėt fool.gif
Amalia
QUOTE(Karmen @ 2007 05 01, 20:54)
O mes turime tokią problemėlę su dirbtinės odos kėdėmis. Turime jas tik keletą dienų, dramblio kaulo spalvos, bet vyras pasedėjo su juodais treningais ir viena kėdė šiek tiek nusidažė nuo tų treningų  doh.gif  Vieną kartą draugė su juodom kelnėm pasedėjo ant mūsų sofos bet natūralios odos tai labai paprastai išvaliau tiesiog su vandeniu ir muilu o va tos kėdės iš dirbtinos odos nesivalo su niekuo - bandėm ir Higėjos spec valiklį visokios rūšies odoms kur rašo kad išvalo viską bet deja deja  cray.gif
Gal kas ką stebuklingo pasiūlys? help.gif  bigsmile.gif
Visada galvojau kad dirbtinę odą lengviausia prižiūrėt fool.gif
*

Žiūriu, Tavo pagalbos šauksmas per kelias vietas aidi. Taigi, kilniaširdiškai pasiknaisiojau vokiškuose forumuose. Dažniausiai atsakymas "š..., nieko nebepadarysi, jei su kuo kitu pavalei ir neišsiėmė - amen, įsiėdė" verysad.gif cry.gif Ir staiga per kelias vietas randu vieną ir tą pačią priemonę giriant (gal to pačio asmens prirašyta g.gif ), va šita Adsorb Lederreinigung (arba Set - tada priedo yra ir priemonė išvalius priežiūrai.Ji deja tepardavinėjama (užsisakyti negalima) suomiškoje baldų parduotuvėje IKEA - nežinau, ar Lietuvoje yra, Maskvoj tai tikrai, nes reportažą mačiau.
Dar radau pasiūlymą valyti specialiu trintuku, bet Tau netinka - jis tik nedideliems plotams, be to, jis veikia kaip švitrinis popierius, švelnus, bet vistiek švitrinis, taip kad gali pasikeisti paviršiaus struktūra, ir tada ko gero visoks brudas gali kibti geriau. O šiaip radau pasiūlymų nuo perdažyti iki išmesti ar uošvienei padovanot, žodžiu, ne kas, kai tiek baldas, tiek rūbas biškelį "su pričinia" - labai jau kartais gamintojamsvniežti greitai pinigą užsidirbti, taupant reikalingom apdorojimo medžiagom. vienintelė paguoda, nors ir menka - visam pasauly taip atsitinka, ne tik jums. Žodžiu, kitaip paguost nemoku.
#vilmine#
reikia patarimo....Pirkom odines kėdės ir nežinia ar parduotuvėj,kai buvo supakuotos dėžėj ,ar mums transportuojant(vežėm be dėžės) nugarėlėse liko įspaudos(varžtų žymės) ir taip nefaina cray.gif Bandžiau patryt ranka,bet tos duobutės neatsistato.....gal kas žinot,ar įmanoma tai atstatyt,gal yra kokia priemonė? g.gif
gutė pinkutė
Bijau nuvilt dėl krdžių, bet atspaudai gan ilgą laiką lieką, paskui jie kaip ir pranyksta.
O dėl tušinulo ant odinių baldų tai ir man reikia patarimo nes spiritasneišvalė, ir taik baltą dėmę paliko verysad.gif
fggh
Vyrui šuo šokdamas šiek tiek įplėšė rankovėje odą. Gal žinot kur gerai ir tvarkingai sutvarkytų, kad nelabai matytųsi. Kažkaip nesinori bet kur nešt, kad belekaip sutvarkytų 4u.gif
Helly1
Matau, čia jau yra susidūrūsių ir su mano problema. Mes irgi nusipirkom šviesios eko odos baldus, turėjom svečių, ir fotelio nugarėlė ir porankiai nusidažė nuo ,megztinio melsvai. Bandžiau valyti ir muilu, ir langų valikliu, spec. priemonėm - niekas nepadeda. Gal kam pavyko išvalyti? Taip nefaina...
nessta
Priesais turgu delfina yra tokia drabuziu taisykla.Tai ten man uz 20 lt suklijavo iplysima ir tikrai labai gerai laiko ir labai gerai gavos smile.gif.Man taip pat iplese suo biggrin.gif
fggh
Dekui, bet jau sutvarkėm biggrin.gif . Nešiau į buitinį pas tokį vyra kur siuva viską ten iš odos, tai jis ten ir tvarko. Sumokėjau panačiai, bet sutvarkė tai tikrai negražiai doh.gif
livida
QUOTE(Helly1 @ 2007 11 09, 10:53)
Matau, čia jau yra susidūrūsių ir su mano problema. Mes irgi nusipirkom šviesios eko odos baldus, turėjom svečių, ir fotelio nugarėlė ir porankiai nusidažė nuo ,megztinio melsvai. Bandžiau valyti ir muilu, ir langų valikliu, spec. priemonėm - niekas nepadeda. Gal kam pavyko išvalyti? Taip nefaina...
*

pabandyk su aliejumi,pas mane tai daznai nuo laikrasciu ar zurnalu lieka plemai,nes vaikas padeda ir atsiseda dar ant ju.tai mano vyras paeme su paprastu augaliniu aliejumi ir isvale
Jūružė
o gal kas bandėt padažyti prasitrynusią odą???? Man ties siūlėm apsitrynė spalva.
pingvinuke
sos mergytes ir man.Taigis taigis nusipirkau neseniai labai man ciki dirbtines odos baldziukus.Nu ka ziuriu poporos savaiciu vaikis jau su tusinuku ibrezes.Prisiskaiciau cia patarimu.Puoliau su spiritu trint.Olialia. Nei tusinuko zyme nedingo, o dar bed atsirado 4u.gif 4u.gif 4u.gif Ta vieta kur patryniau su spiritu pradejo blizget.Ir kai nuo lango sviecias labai ta vieta blizga ir krinta i akis.Ech gelbekit .Ka man daba daryt? Nu isivaizduoju , kd pirmiausia begt salmo pirkt kol vyrs negriza biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Nu bet man cia nebejuoks .Juoks po juoku:(
Nerre
Mane ir domina tušinuko dėmių išėmimas iš odos. Kokį čia spiritą turit omeny? Alkoholio 98% ar pvz paprastos baltos degtinės užtenka? Nes aš pabandžiau su Salicilo spiritu, tai su visa spalva pradėjo valytis, matyt netinka :-(
baltė
Odinių baldų priežiūra.

Norint, kad odiniai baldai ilgai tarnautų ir būtų gražūs, reikia atsiminti kai kurias šio natūralaus produkto ypatybes.

Oda yra higroskopinė kapiliarinė porėta medžiaga, lengvai sugerianti ir atiduodanti drėgmę. Drėgmės kiekis odoje turi būti apie 10-15 proc., tokį lygi nesunku palaikyti, jei patalpos santykinė drėgmė yra 65-70 proc. Taigi, patalpoje, kurioje laikomi odiniai baldai, visada turi būti palaikomas normalus santykinis drėgnumas. Jei santykinis drėgnumas mažesnis, oda pradeda atidavinėti drėgme, o tai lemia greitesnį odos išdžiuvimą, ji pasidaro trapi, gali pradėti byrėti dažikliai. Kalbant apie odos kapiliarinę porėtą sandarą reikia atsiminti, kad riebalinės medžiagos, kurios suteikia jai elastingumo, laikui bėgant išdžiūna. Šis procesas nėra greitas ir trunka ne vienerius metus, bet kai oda tampa nebe elastinga, pradeda trūkinėti jos paviršius. Siekiant šito išvengti reiktų odinius baldus porą kartų ar bent kartą per metus reiktų sutepti specialia priemone. Tam geriausiai tiktų stearino tepalu suvilgyta kempinė.

Norint, kad anksčiau laiko neišbluktų arba neišdegtų odos dažiklis, tokių baldų nereiktų statyti taip, kad į juos tiesiogiai šviestų saulė arba jie gautų intensyvios elektros lempučių šviesos.

Dulkių ir purvo valymui naudojama paprasta flanelinė pašluostė, kiek sudrėkinta paprastu vandeniu. Jei purvo iškart pašalint nepavyksta, galima naudoti silpną muilo tirpalą (muilas turi būti neutralus). Vaistinių antpilų, vyno, flomasterių dėmės valomos silpnu muilo tirpalu, o vėliau ta vieta nuvaloma stearinu suvilgyta kempine. Įvairios organinės riebalinės dėmės odai nebaisios, kadangi jos, laikui bėgant, persisunkia per visą odos storį.

Jokiu būdu odai valyti nenaudokite tirpiklių, spirito, acetono, muilo ir skalbimo miltelių. Valymui naudokite odos valymui skirtą kremą.
Rekomendacijos odinių baldų priežiūrai

Odai reikia normalaus drėgmės kiekio ore. Ją reiktų reguliariai nušluostyti minkštu drėgnu audiniu.

Odinius baldus reiktų reguliariai nusiurbti dulkių siurbliu - taip bus išvalytos odos poros. Jei ant odinio baldo pateko skysčių, niekada nelaukite, kol oda išdžiūs pati. Drėgmės perteklių tuoj pat nušluostykite sausu audiniu arba kempine. Jei būtina, dėmes galima pratrinti drėgna servetėle, sudrėkinta silpname muilo tirpale, o vėliau išdžiovinti sausu vilnoniu audiniu. Prieš sėsdamiesi, įsitikinkite, kad oda visiškai išdžiūvo.

Jei ant odos pateko purvo, lengvai, ne įtrinant, išteptą vietą pašluostykite vatos gabaliuku arba sausu skudurėliu. Jei šito per maža, vatą sudrėkinkite ir trinkite lengvais sukamaisiais judesiais, bet nespauskite per stipriai. Drėgmės liekanas surinkite sausa vata. Jei vanduo purvo nenuplovė, pasidarykite silpną muilo tirpalą ir procedūrą pakartokite.

Jei ant odos pateko augalinės ar gyvulinės kilmės riebalų, dėmę tiesiog nuvalykite sausu audiniu ir kuriam laikui palikite. Jokiu būdu nenaudokite vandens arba valiklių. Dėmė greitai susigers ir taps nepastebima.

Kaip išsaugoti gerą odinių baldų išvaizdą

Atminkite, kad oda su dviejų spalvų lakų danga reikalauja ypač atidžios priežiūros. Nelyginkite lygintuvu odinių lovos apdangalų.
Saugokite nuo bereikalingo trynimo. Brangiai odai reikia atidžios priežiūros.
Nestatykite tokių baldų šalia šilumos šaltinio. Palikite 20-40 cm tarpą. Saugokite odą nuo tiesioginių saulės spindulių. Odos džiovinimui niekada nenaudokite feno.
Naudodami apdangalus, pledus ir pan. atminkite, kad dažanti tekstilė ant odos gali palikti dėmes.
Odinius drabužius reiktų saugoti nuo prakaito.
Neleiskite naminiams gyvūnams draskyti ir gadinti odinių baldų.
Niekada ir jokiu būdu odos valymui nenaudokite agresyvių substancijų - dėmių valiklių, valančių tirpiklių, baldų lako, terpentino, tepalų, abrazyvinių valiklių, cheminių tirpiklių. Naudokite specialiai odos valymui skirtas priemones. Neskalbkite odinių baldų apmušalų.

Odinių baldų saugojimo ir transportavimo žiemą taisyklės

Pagamintus odinius baldus reikia saugoti tik šiltose patalpose.
Pervežant odinius baldus iš vienos vietos į kitą, būtina juos uždengti.
Kraunant odinius baldus į sunkvežimį, juos reikia dėlioti taip, kad ant jų nebebūtų dedami jokie kiti daiktai.
Jei odiniai baldai kelias dienas vežami minusinėje temperatūroje, juos iškraunant reikia būti labai atsargiems. Baldų jokių būdų negalima laikyti už ranktūrių. Imti galima tik už apatinės baldo dalies.
Iškrovus baldus reikia juos supakuotus 24 val. palikti šiltoje patalpoje.

asa.lt

cingute
Ant mano naujų baltų odinių baldų atsisėdo svečias su mėlynom kelnėm, dabar ta vieta mėlyna doh.gif , matosi ne labai ryškiai, bet man vistiek gaila. Gi nauji.
Bandysiu ta Amway Locą issigyti, sako, kad tinka valyti, nes su spiritu labai bijau . . . Ar tikrai jau toks geras?
Tiesa, pirkau ten kazkoki odinems automobilio sedynems valyti. [Parasyta, kad isvalo ir visus odinius baldus, bet ne velnio, nieko nenuvalo...
jul-ija
jeigu nudažė tik paviršių (o pas mus taip labai dažnai būna nuo džinsų), tai tai sudrėkinkite skudurėlį ir su muilu pamuilinkite. Kai su tuo skudurėliu pavalysite, gerai nusausinkite. Nebijokite jeigu žmogaus odai muilas nekenkia, tai baldams tikrai nepakenks mirksiukas.gif
Chicolita
Radau super dalykeli odiniu rubu, baldu ir net musu masinos salonui. clap.gif
Na fantastiskas!!!!!! Buvo jau visai baisus tie baldai pasidare.
Patepem pora kartu ir beveik kaip nauji. turi puslapiuka www.plw.lt
Na amerikieciu kokybe nepaveda. Tikrai rekomenduoju. Va vyrui ir odine striuke atnaujinom, o po to ir salono nutrintas sedynes issitepem. Atjaunejo akyse daiktai. Naudojom leather restorer, o striukei isigijom Black Jacket. thumb_yello.gif Man asmeniskai super super dalykeliai first.gif
MamaSan
Turim odinius svetaines baldus" Italsofa", nezinau kuo cia geriau nuvalyti, jau 3 men, o dar nevalem blush2.gif , nesinori uzleiti, juolab, kad jie beveik balti, o priemoniu pasirinkimas labai skurdus , vos radau ermitaze kazka panasaus i odos valyma. pasirinkimo- nera doh.gif
Chicolita
Tai tada tikrai siulau pabandyti tas priemones is JAV. thumbup.gif Naujas gan produktas, bet man tai superinis. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Kai nepadejo kitos is Juodojo alksnio pirktos priemones, isvale ir atnaujino valiklis is plw. Jis kartu ir pamaitina oda, ne tik isvalo. wub.gif
unte
QUOTE(Chicolita @ 2008 08 27, 15:17)
Tai tada tikrai siulau pabandyti tas priemones is JAV.  thumbup.gif Naujas gan produktas, bet man tai superinis.  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Kai nepadejo kitos is Juodojo alksnio pirktos priemones, isvale ir atnaujino valiklis is plw. Jis kartu ir pamaitina oda, ne tik isvalo.  wub.gif
*

Okokios kainos to valiklio,mes turim baltus baldus tai nesinori uzleisti,pavalau su muiluotu vandeniu,bet noretusi priemoniu tam skirtu.
rikitikitavi
Ieškojau ir aš kaip tuos baltus odinius baldus nuo visokių tušinukų ir panašių dalykų išvalyti, tai automobilistų forume radau tokį receptą: variklių ploviklis+turtle wax priemonė odinių sėdynių valymui. Keletas bandžiusiųjų rašė kad rezultatas "superinis". Kažkaip nedrąsu man variklių ploviklį pilt ant savo sofkutės... doh.gif
Kyvis
Sveikos,
gal cia kas gali patarti, ieskojau kitoj temelej atsakymo, bet taip ir negavau:
Kaip butu galima "uzmaskuoti" pasibraizymus ant odiniu baldu. Nesuziurejom, pasirodo ant vaiko batuku esancios sagteles siek tiek isbraize sedimas dalis.
Galvoju, gal kazkaip tokius nezymius ibrezimus galima paslepti? Gal yra kokios priemones atgaivinancios spalva (pati oda beveik nepazeista, tik spalvyte nubrezta)??
Labai lauksiu patarimu
isdykusS
QUOTE(Chicolita @ 2008 08 22, 10:50)
Radau super dalykeli odiniu rubu, baldu ir net musu masinos salonui. clap.gif
Na fantastiskas!!!!!! Buvo jau visai baisus tie baldai pasidare.
Patepem pora kartu ir beveik kaip nauji. turi puslapiuka www.plw.lt
Na amerikieciu kokybe nepaveda. Tikrai rekomenduoju. Va vyrui ir odine striuke atnaujinom, o po to ir salono nutrintas sedynes issitepem. Atjaunejo akyse daiktai. Naudojom leather restorer, o striukei isigijom Black Jacket.  thumb_yello.gif Man asmeniskai super super dalykeliai  first.gif
*

a vot ir ne biggrin.gif
nusipirkom ta "Black Jacket", pirkom masinos salonui, bet pabandymui tepiau ant juodu batu.. palaukus gera laika, su svaria sluoste valant ta vieta viskas ok, sluoste svari, bet pabandziau suslapinti ja, tai ir pajuodavo ji... tai kaip galima tept butu pvz masinos sedynes? vyras slapia nugara vasara vazinejas, tai rubai garantuotai butu juodi nuo tu dazu..
zujka
O tokio nesate bandę?
http://www.intero.lt/flypage/valymo-priemo...der-balsam.html
Ziuvile
Girdėjau, kad odinius baldus reikia valyti su muiluotu vandeniu. Tik muilas turi būti vaikiškas. Ir būtin dulkes valyti bent kas savaite smile.gif
cameron
Klausimas - o kuo skiriasi tikros ir dirbtinės odos priežiūra? Ar abiem atvejais galima naudoti tuos pačius valiklius? g.gif
Ievuteliukas1990
Sveikos merginos smile.gif gelbekit !!! tuiu tokia problemele... nuipirkom nauja patalynes komplekta, ir k manote ? nudaze ne tik oda (dirbtine) bet ir gobelena... locas is amway nepadejo , tik siek tiek apsitryne... ka daryti? sako actas padeda , bet bijau, nes kampui tik antra savaite sad.gif(((
skujiene
Sweikos 4u.gif

Del tusinuku piestuku ar net markeriu isemimo is odiniu baldu as naudoju "Magic Sponge" . Ju yra pirkti uk,gyvenu uk nezinau ar yra pirkti lietuvoje,nes sita daikciuka atradau darbe biggrin.gif Dirbu mokykloje tad tusinuku,rasaliniu parkeriu,markeriu,flomasteriu demes nuima nuo bet kokio pavrisiaus,sunkiau - aliejiniais dazais dazytos sienos sad.gif Naudoju ir namie sitas kempineles,dukra tai stala tai spinta tai grindis tai sienas,tai saldytuva,tai plastikines duris ispaiso - be vargo tereikia su vandeniu suslapinti,nuo odiniu baldu jau nezinau kiek kartu valiau - jokiu pasikeitimu nieko - idealu !

Jei kas is draugu pazystamu gyvena uk - paprasykite kad nupirktu - issigelbejimas biggrin.gif 4u.gif

Pastaba - siai kempinei negalima naudoti jokiu kitu chemikalu nei muilo nieko - tik vanduo,nes jau kempine paruosta su chemikalais 4u.gif

Sekmes 4u.gif

Magic sponge
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.