giedrag
2004 11 12, 12:08
Sveikos mamytės
Gal esate kada nors gaminę arba žinote kaip gaminti bebreną? Šiandien medžiotojai padovanojo didžiulį mėsos gabaliuką, o aš niekada jos net mačiusi prieš tai nebuvau... Tik girdėjau, kad žvėrieną reikia kažkaip kitaip paruošti nei paprastą mėsą...
Kaja888
2004 11 12, 12:12
| QUOTE (giedrag @ 2004 11 12, 12:09) | Gal esate kada nors gaminę arba žinote kaip gaminti bebreną? |
giedrag
2004 11 12, 12:44
Na ne tik kailis... Turėjau galvoje mėsytę. Ir esu tikra, kad supratote mane teisingai...
Bebrienos labai skanus šašlykas, guliašas ar kepsniukai. Gali gaminti kaip tik išmanai. Pati mėsa turi savotišką, įdomų skonį, mėsytė minkšta, skani. Tačiau ruošiant žvėrieną yra kelios taisyklės: ją būtina numirkyti, kad nebūtų kraujo ir specifinio kvapo. Jei ruošiesi troškinti, reikia pirmiau nuvirti ir išpilti vandenį, tada jau gaminti. Jei kepsi, po numirkymo reiktų gerai išmarinuoti. Kadangi mėsa gana sausa, labai tinka riebus majonezas + prieskoniai. Jei tai didelis gabalas galima kepti folijoje (išmarinavus), tik pridėti daug margarino ar lašinukų, nes kaip sakiau, mėsa yra sausa. Mano vyro rekomendacijomis bebras skaniausias plovo ar guliašo pavidalu. Skanus ir šašlykas, bet čia labai jau pikantiškas variantas. Skanaus!
Mes tai valgeme pas draugus saslyka. Toks visai nieko  . Bet girdejau, kad skaniausia yra bebrienos guliasas!
Avenita
2006 05 18, 13:44
Nu idomu, idomu... Norečiau paragaut
jei kas galit parašykit tikslesnių receptukų, skubiai reikia.Gelbėkit
Utiuitiutė
2006 10 02, 16:12
Dažniausiai bebriena ruošiama taip: 1. Kumpius ištrini druska (nemenkai taip), SALDVOS priekoniais žvėrienai, kmynais, pipiriukais, lauro lapais, apdedi česnako griežinėliais. Marinuoji porą parų. Kiši į kepimo rankovę, apdedi morkomis, dž.slyvomis, obuoliais, grybais (kuo turi), užriši galus ir- į piečką. Kepi apie porą valandų 180 laipsnių temperatūroj. Jei nori labiau apskrudusios mėsytės- prieš pabaigą prapjauk rankovę 2. Uodega: -Nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti. Marinuoti porą dienų (kaip šašlyką su majonezu).Ištroškinti aliejuje -Pamarinuotą uodegą pusdienį pertrauki per dūmelį ir vytini apie mėnesį laiko. Čia prie aliuko -uodega, morka, poras, 2-3 česnako skiltelės, 0,5 stiklinės alaus, aliejaus. Marinatui: kapotų česnakų, krapų stiebų, žiupsnelis pjaustytų krienų lapų, druskos, cukraus, šaukštelis aštraus pomidorų padažo. Bebro uodegą nuplikyti verdančiu vandeniu, supjaustyti skersai pagal sąnarius. Marinato prieskonius išmaisyti su uodegos gabaleliais, gerai paslėgti ir padėti į šaldytuvą. Marinuoti 1-2 paras. Į įkaitintą keptuvę pilti aliejaus, sudėti uodegą, griežinėliais pjaustytą morką, porą, česnaką. Kai užvirs, supilti alų ir troškinti 40-50 min. -Bebro uodega (ne tik žvynuotoji , bet ir po kailiu esanti dalis), druska, česnakas, malti pipirai, lauro lapai, kadagio uogos. Bebro uodega gerai nuplaunama ir supjaustoma į 4-5 gabalus (priklausomai nuo uodegos dydžio). Į druską smulkiai supjaustome česnaką, suberiame pipirus ir kadagio uogas, sutrupiname lauro lapus. Šiuo mišiniu gausiai įtriname uodegos gabalus. Taip pat šiuo mišiniu pabarstomas į puodą dedamų uodegos gabalų kiekvienas sluoksnis. Uodegos laikomos dvi paras vėsioje vietoje. Rūkoma karštai apie 1-1,5 val. Valgoma atvėsusi Virti bebrienos nepatartina- nelabai skanu  Sriubos taip pat nelabai kokios  Tikriausiai pastebėjai, kad marinuoti reikia ilgai, o kepimo laikas priklausys nuo bebro "senatvės"- senį gali tekt kepti net iki 4 val. Skanaus
dar maniškis tik pakeliui su bebru, o aš jau turiu receptukų .LABAI AČIŪ
Bebru mesa iš tikruju labai skani  Skanūs šašlykai. Jei norit paragauti, rašykit man, galiu parduoti vilniečiams, širvintiškiams, ukmergiškiams, jonaviškiams. As jos visada turiu. Rekomenduoju paragauti
ultraviolet
2006 11 03, 12:01
gal moderatorė su žverienos tema sujungtų
adamska
2006 12 29, 21:58
Bebriena tikrai labai gera ir pikantiško skonio mėsa, na ji šiek tiek kitokia. Iš jos galima daryti ką tik nori, o skaniausias netikras zuikis su džiovintų vaisuų įdarų. Gaminamas kaip iš paprastos mėsos, bet skonis unikalus, tiesiog sunku papasakoti, reikia paragauti.
raminta1985
2007 03 05, 15:39
pirma karta girdziu, kad kas bebriena valgytu...
lorespa
2007 03 13, 18:12
 Kai man drauge dave bebrienos koncevu,kuriuos dare jos tevas,tai truputi keistai i tai ziurejau,nes iki to laiko niekad nebuvau girdejusi,kad ji valgoma...bet,kai pagaminau troskini su tais konservais,tai nusprendziau,kad tikrai valgoma,o be to ir skanu!!!
žostautė
2007 06 06, 17:25
QUOTE(Kaidas @ 2006 11 02, 15:34) Bebru mesa iš tikruju labai skani  Skanūs šašlykai. Jei norit paragauti, rašykit man, galiu parduoti vilniečiams, širvintiškiams, ukmergiškiams, jonaviškiams. As jos visada turiu. Rekomenduoju paragauti  NORIU!!!
na va, po tiek laiko tema atgaivinsiu  as ir noriu bebrienos, jei kas turetumete pardavimui brukstelkite i az kaunas
ingridukas
2009 01 13, 18:08
ir as pirkciau,laukiu ziniu,gal kas parduoda
Pasidarė smalsu,o,ką bebrus augina namų sąlygomis? Kokos skonis?ką primena?
ssiimmaa
2009 01 13, 22:44
as kazkaip vis tik nedirsciau ragauti...
kepiau bebrienos saslyka  buvo super, marinavau apie 2 paras, su riebiu majonezu, zverienos prieskoniais, svogunu, o pries kepant, na likus kelioms valandoms iki kol kepiau, tai uzpyliau astraus barbekiu marinato  skonis buvo fantastiskas
QUOTE(regna @ 2009 01 13, 23:36) Pasidarė smalsu,o,ką bebrus augina namų sąlygomis? Kokos skonis?ką primena? Skonis primena karklo skonį.nes medžiais jie minta  spalva irgi tamsiai raudona kaip jautiena,darant kotletus reikia maišyti su riebia kiauliena ,tai neblogi gaunasi ir rūkėm uodegą ,tai kaip kaimiški lašiniai .Aš buvau pirkus ,svėrė jis visas apie 12 kg. ir mokėjau 50 litų .o dabar irgi norėčiau pirkti ,nes nuo kovo 1 d. juos galima medžioti,tai gi medžiotojai siulykit. Pamiršau parašyti ,kad kunigai bebrus valgė pasniko metu ,nes skaitė kad tai ne mėsa
labutis
2009 03 11, 12:37
Bebrai namu salygomis tikrai neauginami  Siaip zveriukai gana sunkiai pagaunami, nes daugiausia laiko praleidzia po vandeniu  i lauka islenda tik pagrauzti medziu  Bebriena - labai sveika, dietine mesa, svarbu ja gerai numirkyti, kad neturetu specifinio kvapo, nes bebras minta vien medziais, ju zieve, todel zveriuko mesos skonis skiriasi nuo kitos mesos. O nedirstantiems bebrienos paragauti, galeciau pasakyti - kad be reikalo. Taigi tai zoledis gyvunas, nemintantis jokia maita kaip pvz. sernas, ar ta pati kiaule seriama jovalu, tai labai svarus gyvunas, ir jei baiminates uzsikresti kokia nors liga nuo mesos - geriau nevalgykite kiaulienos
grazdanka
2009 03 31, 22:29
Gal yra norinčių bebrienos paragaut?
Siūlau įsigyt Vilniuje
Parašykit mailą grazdanka@gmail.com
grazdanka
2009 03 31, 23:00
Dažniausiai bebriena ruošiama taip:
1.Kumpius ištrini druska (nemenkai taip), SALDVOS priekoniais žvėrienai, kmynais, pipiriukais, lauro lapais, apdedi česnako griežinėliais. Marinuoji porą parų. Kiši į kepimo rankovę, apdedi morkomis, dž.slyvomis, obuoliais, grybais (kuo turi), užriši galus ir- į piečką. Kepi apie porą valandų 180 laipsnių temperatūroj. Jei nori labiau apskrudusios mėsytės- prieš pabaigą prapjauk rankovę.
2. Uodega: -Nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti. Marinuoti porą dienų (kaip šašlyką su majonezu).Ištroškinti aliejuje -Pamarinuotą uodegą pusdienį pertrauki per dūmelį ir vytini apie mėnesį laiko. Čia prie aliuko. -uodega, morka, poras, 2-3 česnako skiltelės, 0,5 stiklinės alaus, aliejaus.
Marinatui: kapotų česnakų, krapų stiebų, žiupsnelis pjaustytų krienų lapų, druskos, cukraus, šaukštelis aštraus pomidorų padažo. Bebro uodegą nuplikyti verdančiu vandeniu, supjaustyti skersai pagal sąnarius. Marinato prieskonius išmaisyti su uodegos gabaleliais, gerai paslėgti ir padėti į šaldytuvą. Marinuoti 1-2 paras. Į įkaitintą keptuvę pilti aliejaus, sudėti uodegą, griežinėliais pjaustytą morką, porą, česnaką. Kai užvirs, supilti alų ir troškinti 40-50 min.
-Bebro uodega (ne tik žvynuotoji , bet ir po kailiu esanti dalis), druska, česnakas, malti pipirai, lauro lapai, kadagio uogos. Bebro uodega gerai nuplaunama ir supjaustoma į 4-5 gabalus (priklausomai nuo uodegos dydžio). Į druską smulkiai supjaustome česnaką, suberiame pipirus ir kadagio uogas, sutrupiname lauro lapus. Šiuo mišiniu gausiai įtriname uodegos gabalus. Taip pat šiuo mišiniu pabarstomas į puodą dedamų uodegos gabalų kiekvienas sluoksnis. Uodegos laikomos dvi paras vėsioje vietoje. Rūkoma karštai apie 1-1,5 val. Valgoma atvėsusi
Virti bebrienos nepatartina- nelabai skanu. Sriubos taip pat nelabai kokios. Marinuoti reikia ilgai, o kepimo laikas priklausys nuo bebro "senatvės"- senį gali tekt kepti net iki 4 val.
Skanaus
Agnestar
2009 04 08, 11:10
Sveikos, mano vyras medziotojas, tad bebrienos turim pilna saldytuva, man dbr taip smalsu pasidare, o kokia kaina jos?a? Mes is bebrienos darom desras  pasaka, dar tokiu skaniu nesu valgiusi
QUOTE(Agnestar @ 2009 04 08, 11:10) Sveikos, mano vyras medziotojas, tad bebrienos turim pilna saldytuva, man dbr taip smalsu pasidare, o kokia kaina jos?a? Mes is bebrienos darom desras  pasaka, dar tokiu skaniu nesu valgiusi  Tai kiek jų reik prigaudyti ,kad dešros išeitų,nes ten nelabai kas yra tik užpakaliniai kumpiai didesni
Virginija68
2009 04 22, 09:03
Šiandien vyras irgi pagavo bebrą, labai pravertė jūsų patarimai, net nežinau ką pirmiausia gaminti
QUOTE(Virginija68 @ 2009 04 22, 10:03) Šiandien vyras irgi pagavo bebrą, labai pravertė jūsų patarimai, net nežinau ką pirmiausia gaminti  Man būtų gaila žudyti tokį gražų žvėreliį
QUOTE(regna @ 2009 04 22, 19:02) Man būtų gaila žudyti tokį gražų žvėreliį o kai tas grazus zverelis puse misko uztvenkia ir del to miskas pradeda "mirti" tada negaila buna?
žostautė
2009 04 27, 12:43
QUOTE(regna @ 2009 04 22, 19:02) Man būtų gaila žudyti tokį gražų žvėreliį Kiaulytės irgi gražios. O jau veršeliai... Bet ką padarysi.
QUOTE(žostautė @ 2009 04 27, 13:43) Kiaulytės irgi gražios. O jau veršeliai... Bet ką padarysi. Gerbiu,tą jūsų nuomonę  ,bet,jie tokie padarėliai,nesutverti žmogaus maistui,gal ir labai skanu,bet,jo žmogutis neaugina būtent maistui. Norėčiau paklausti ,ar jų,tiek prisidaugino,kad,jie tiek padaro didelės žalos. Nepykite ,čia mano toks pažiūris į bebrus. Kiauliukus augina žmogus.
KibirVibir
2009 05 03, 22:21
Gal bebru saugotojos susikurkit atskira tema Kerteleje sielai ir diskutuokit apie gailesti valgomiems bebrams  Cia Kulinarines idejos, kaip skaniai paruosti mesa
QUOTE(KibirVibir @ 2009 05 03, 23:21) Gal bebru saugotojos susikurkit atskira tema Kerteleje sielai ir diskutuokit apie gailesti valgomiems bebrams  Cia Kulinarines idejos, kaip skaniai paruosti mesa  Puikiai suprantu,kad tai,mesos receptai,as,gerbiu,jusu nuomoneo,kodel as neturiu teises pasakyti savosios. jeigu ,man tai nepriimtina{cia mano tokia nuomone},
QUOTE(regna @ 2009 05 03, 19:52) Gerbiu,tą jūsų nuomonę  ,bet,jie tokie padarėliai,nesutverti žmogaus maistui,gal ir labai skanu,bet,jo žmogutis neaugina būtent maistui. Norėčiau paklausti ,ar jų,tiek prisidaugino,kad,jie tiek padaro didelės žalos. Nepykite ,čia mano toks pažiūris į bebrus. Kiauliukus augina žmogus. Nesusilaikiau neparasiusi-tas grazusis zverelis pernai tiek zalos man pridare,kad dar dabar nuostoliu nepadengiau.Uz jo nusiaubta miska turejau sumoketi 4000lt. kaip ''uz misko nepriziurejima''.Tai ne tik marinuota,bet ir zalia as ji buciau suvalgius, jei tik butume pagave
KibirVibir
2009 10 20, 18:58
QUOTE(smekla @ 2009 10 20, 16:32) Nesusilaikiau neparasiusi-tas grazusis zverelis pernai tiek zalos man pridare,kad dar dabar nuostoliu nepadengiau.Uz jo nusiaubta miska turejau sumoketi 4000lt. kaip ''uz misko nepriziurejima''.Tai ne tik marinuota,bet ir zalia as ji buciau suvalgius, jei tik butume pagave brangus pietus butu  Kiek vienas bebras sveria, kokia butu kg savikaina tavo atveju As esu valgius bebro uodega medziotoju vestuvese  visai skanu
Elektraaa
2009 11 14, 09:43
Kaip tik vakar valgiau rukyta bebriena su vynu, su alum tai isvis  Labai keistas skonis  bet tikrai verta paragauti
Labai skani mesite  .Ištrini druska,pipirais ir cesnakais.2 paras palaikit ir i kepimo rankove su morkom.Kepiau 2 val.
Sveiki. labai reikia patarimo-ar bebrienos naudojate tik kumpius? O nugarkaulis netinka ? Turiu bebrą, bet niekada nesu bebrienos ruošusi...
linkakalinka
2011 05 16, 18:48
išimsiu šiandiena bebrieną pradėsiu mirkyti. Iki ryto atmirks, galėsiu marinuoti guliašui. Tikiuosi skaniai gausis
linkakalinka
2011 05 16, 19:12
receptų tai visai nedaug vos keli bebrienai paruošti.. skambinausi pažystamam medžiotojui (kaip tik medžiojo  ) sakė, kad bebro mirkyti nereikia. Jei šaldytas (kaip pas mane) - tai tik išpjaustyti krešulius atleidus, marinuoti ilgai ir kepti...
QUOTE(linkakalinka @ 2011 05 16, 21:12) receptų tai visai nedaug vos keli bebrienai paruošti.. skambinausi pažystamam medžiotojui (kaip tik medžiojo  ) sakė, kad bebro mirkyti nereikia. Jei šaldytas (kaip pas mane) - tai tik išpjaustyti krešulius atleidus, marinuoti ilgai ir kepti... Na mirkyti tikrai reikia, nebent patinka stiprus specifinis kvapas ir skonis. Aisku jei buvo mirkitas pries uzsaldant, tada visai kitas reikalas
O kaip reik mirkyti? Tiesiog paprastam vandeny? Kiek laiko?
|
|