Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Bebriena
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
giedrag
Sveikos mamytės

Gal esate kada nors gaminę arba žinote kaip gaminti bebreną?
Šiandien medžiotojai padovanojo didžiulį mėsos gabaliuką, o aš niekada jos net mačiusi prieš tai nebuvau... Tik girdėjau, kad žvėrieną reikia kažkaip kitaip paruošti nei paprastą mėsą...
Kaja888
QUOTE (giedrag @ 2004 11 12, 12:09)
Gal esate kada nors gaminę arba žinote kaip gaminti bebreną?

laugh.gif laugh.gif laugh.gif Ruošies kailiuką valgyti? Bebrena- tai bebro kailis laugh.gif laugh.gif laugh.gif
giedrag
Na ne tik kailis... Turėjau galvoje mėsytę. Ir esu tikra, kad supratote mane teisingai...
Gytutė
Bebrienos labai skanus šašlykas, guliašas ar kepsniukai. Gali gaminti kaip tik išmanai. Pati mėsa turi savotišką, įdomų skonį, mėsytė minkšta, skani.
Tačiau ruošiant žvėrieną yra kelios taisyklės: ją būtina numirkyti, kad nebūtų kraujo ir specifinio kvapo. Jei ruošiesi troškinti, reikia pirmiau nuvirti ir išpilti vandenį, tada jau gaminti. Jei kepsi, po numirkymo reiktų gerai išmarinuoti. Kadangi mėsa gana sausa, labai tinka riebus majonezas + prieskoniai. Jei tai didelis gabalas galima kepti folijoje (išmarinavus), tik pridėti daug margarino ar lašinukų, nes kaip sakiau, mėsa yra sausa.
Mano vyro rekomendacijomis bebras skaniausias plovo ar guliašo pavidalu. Skanus ir šašlykas, bet čia labai jau pikantiškas variantas.
Skanaus!
Mil@na
Mes tai valgeme pas draugus saslyka. Toks visai nieko thumbup.gif . Bet girdejau, kad skaniausia yra bebrienos guliasas!
Avenita
Nu idomu, idomu... Norečiau paragaut smile.gif
Boba
jei kas galit parašykit tikslesnių receptukų, skubiai reikia.Gelbėkit verysad.gif
Utiuitiutė
Dažniausiai bebriena ruošiama taip:
1.Kumpius ištrini druska (nemenkai taip), SALDVOS priekoniais žvėrienai, kmynais, pipiriukais, lauro lapais, apdedi česnako griežinėliais. Marinuoji porą parų. Kiši į kepimo rankovę, apdedi morkomis, dž.slyvomis, obuoliais, grybais (kuo turi), užriši galus ir- į piečką. Kepi apie porą valandų 180 laipsnių temperatūroj. Jei nori labiau apskrudusios mėsytės- prieš pabaigą prapjauk rankovę mirksiukas.gif
2. Uodega:
-Nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti. Marinuoti porą dienų (kaip šašlyką su majonezu).Ištroškinti aliejuje mirksiukas.gif
-Pamarinuotą uodegą pusdienį pertrauki per dūmelį ir vytini apie mėnesį laiko. Čia prie aliuko thumbup.gif
-uodega, morka, poras, 2-3 česnako skiltelės, 0,5 stiklinės alaus, aliejaus. Marinatui: kapotų česnakų, krapų stiebų, žiupsnelis pjaustytų krienų lapų, druskos, cukraus, šaukštelis aštraus pomidorų padažo. Bebro uodegą nuplikyti verdančiu vandeniu, supjaustyti skersai pagal sąnarius. Marinato prieskonius išmaisyti su uodegos gabaleliais, gerai paslėgti ir padėti į šaldytuvą. Marinuoti 1-2 paras.
Į įkaitintą keptuvę pilti aliejaus, sudėti uodegą, griežinėliais pjaustytą morką, porą, česnaką. Kai užvirs, supilti alų ir troškinti 40-50 min.
-Bebro uodega (ne tik žvynuotoji , bet ir po kailiu esanti dalis), druska, česnakas, malti pipirai, lauro lapai, kadagio uogos. Bebro uodega gerai nuplaunama ir supjaustoma į 4-5 gabalus (priklausomai nuo uodegos dydžio). Į druską smulkiai supjaustome česnaką, suberiame pipirus ir kadagio uogas, sutrupiname lauro lapus. Šiuo mišiniu gausiai įtriname uodegos gabalus. Taip pat šiuo mišiniu pabarstomas į puodą dedamų uodegos gabalų kiekvienas sluoksnis. Uodegos laikomos dvi paras vėsioje vietoje. Rūkoma karštai apie 1-1,5 val. Valgoma atvėsusi ax.gif

Virti bebrienos nepatartina- nelabai skanu schmoll.gif Sriubos taip pat nelabai kokios schmoll.gif Tikriausiai pastebėjai, kad marinuoti reikia ilgai, o kepimo laikas priklausys nuo bebro "senatvės"- senį gali tekt kepti net iki 4 val.
Skanaus smile.gif
Boba
dar maniškis tik pakeliui su bebru, o aš jau turiu receptukų .LABAI AČIŪ smile.gif
Kaidas
Bebru mesa iš tikruju labai skani thumbup.gif Skanūs šašlykai. Jei norit paragauti, rašykit man, galiu parduoti vilniečiams, širvintiškiams, ukmergiškiams, jonaviškiams. As jos visada turiu. Rekomenduoju paragauti smile.gif
ultraviolet
gal moderatorė su žverienos tema sujungtų ax.gif
adamska
Bebriena tikrai labai gera ir pikantiško skonio mėsa, na ji šiek tiek kitokia. Iš jos galima daryti ką tik nori, o skaniausias netikras zuikis su džiovintų vaisuų įdarų. Gaminamas kaip iš paprastos mėsos, bet skonis unikalus, tiesiog sunku papasakoti, reikia paragauti. mirksiukas.gif
raminta1985
pirma karta girdziu, kad kas bebriena valgytu... blink.gif
lorespa
4u.gif Kai man drauge dave bebrienos koncevu,kuriuos dare jos tevas,tai truputi keistai i tai ziurejau,nes iki to laiko niekad nebuvau girdejusi,kad ji valgoma...bet,kai pagaminau troskini su tais konservais,tai nusprendziau,kad tikrai valgoma,o be to ir skanu!!! thumbup.gif
žostautė
QUOTE(Kaidas @ 2006 11 02, 15:34)
Bebru mesa iš tikruju labai skani thumbup.gif Skanūs šašlykai. Jei norit paragauti, rašykit man, galiu parduoti vilniečiams, širvintiškiams, ukmergiškiams, jonaviškiams. As jos visada turiu. Rekomenduoju paragauti smile.gif
*

NORIU!!!
palade
na va, po tiek laiko tema atgaivinsiu biggrin.gif
as ir noriu bebrienos, jei kas turetumete pardavimui brukstelkite i az
kaunas
ingridukas
ir as pirkciau,laukiu ziniu,gal kas parduoda smile.gif
regna
Pasidarė smalsu,o,ką bebrus augina namų sąlygomis?
Kokos skonis?ką primena?
ssiimmaa
as kazkaip vis tik nedirsciau ragauti...
Vetra2
kepiau bebrienos saslyka ax.gif buvo super, marinavau apie 2 paras, su riebiu majonezu, zverienos prieskoniais, svogunu, o pries kepant, na likus kelioms valandoms iki kol kepiau, tai uzpyliau astraus barbekiu marinato smile.gif skonis buvo fantastiskas mirksiukas.gif
Bebre
QUOTE(regna @ 2009 01 13, 23:36)
Pasidarė smalsu,o,ką bebrus augina namų sąlygomis?
Kokos skonis?ką primena?
*

Skonis primena karklo skonį.nes medžiais jie minta bigsmile.gif spalva irgi tamsiai raudona kaip jautiena,darant kotletus reikia maišyti su riebia kiauliena ,tai neblogi gaunasi ir rūkėm uodegą ,tai kaip kaimiški lašiniai .Aš buvau pirkus ,svėrė jis visas apie 12 kg. ir mokėjau 50 litų .o dabar irgi norėčiau pirkti ,nes nuo kovo 1 d. juos galima medžioti,tai gi medžiotojai siulykit. Pamiršau parašyti ,kad kunigai bebrus valgė pasniko metu ,nes skaitė kad tai ne mėsa blush2.gif
labutis
Bebrai namu salygomis tikrai neauginami doh.gif Siaip zveriukai gana sunkiai pagaunami, nes daugiausia laiko praleidzia po vandeniu 4u.gif i lauka islenda tik pagrauzti medziu mirksiukas.gif Bebriena - labai sveika, dietine mesa, svarbu ja gerai numirkyti, kad neturetu specifinio kvapo, nes bebras minta vien medziais, ju zieve, todel zveriuko mesos skonis skiriasi nuo kitos mesos.
O nedirstantiems bebrienos paragauti, galeciau pasakyti - kad be reikalo. Taigi tai zoledis gyvunas, nemintantis jokia maita kaip pvz. sernas, ar ta pati kiaule seriama jovalu, tai labai svarus gyvunas, ir jei baiminates uzsikresti kokia nors liga nuo mesos - geriau nevalgykite kiaulienos mirksiukas.gif
grazdanka
Gal yra norinčių bebrienos paragaut?

Siūlau įsigyt Vilniuje

Parašykit mailą grazdanka@gmail.com

grazdanka
Dažniausiai bebriena ruošiama taip:

1.Kumpius ištrini druska (nemenkai taip), SALDVOS priekoniais žvėrienai, kmynais, pipiriukais, lauro lapais, apdedi česnako griežinėliais. Marinuoji porą parų. Kiši į kepimo rankovę, apdedi morkomis, dž.slyvomis, obuoliais, grybais (kuo turi), užriši galus ir- į piečką. Kepi apie porą valandų 180 laipsnių temperatūroj. Jei nori labiau apskrudusios mėsytės- prieš pabaigą prapjauk rankovę.

2. Uodega:
-Nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti. Marinuoti porą dienų (kaip šašlyką su majonezu).Ištroškinti aliejuje
-Pamarinuotą uodegą pusdienį pertrauki per dūmelį ir vytini apie mėnesį laiko. Čia prie aliuko.
-uodega, morka, poras, 2-3 česnako skiltelės, 0,5 stiklinės alaus, aliejaus.

Marinatui: kapotų česnakų, krapų stiebų, žiupsnelis pjaustytų krienų lapų, druskos, cukraus, šaukštelis aštraus pomidorų padažo. Bebro uodegą nuplikyti verdančiu vandeniu, supjaustyti skersai pagal sąnarius. Marinato prieskonius išmaisyti su uodegos gabaleliais, gerai paslėgti ir padėti į šaldytuvą. Marinuoti 1-2 paras.
Į įkaitintą keptuvę pilti aliejaus, sudėti uodegą, griežinėliais pjaustytą morką, porą, česnaką. Kai užvirs, supilti alų ir troškinti 40-50 min.

-Bebro uodega (ne tik žvynuotoji , bet ir po kailiu esanti dalis), druska, česnakas, malti pipirai, lauro lapai, kadagio uogos. Bebro uodega gerai nuplaunama ir supjaustoma į 4-5 gabalus (priklausomai nuo uodegos dydžio). Į druską smulkiai supjaustome česnaką, suberiame pipirus ir kadagio uogas, sutrupiname lauro lapus. Šiuo mišiniu gausiai įtriname uodegos gabalus. Taip pat šiuo mišiniu pabarstomas į puodą dedamų uodegos gabalų kiekvienas sluoksnis. Uodegos laikomos dvi paras vėsioje vietoje. Rūkoma karštai apie 1-1,5 val. Valgoma atvėsusi

Virti bebrienos nepatartina- nelabai skanu. Sriubos taip pat nelabai kokios. Marinuoti reikia ilgai, o kepimo laikas priklausys nuo bebro "senatvės"- senį gali tekt kepti net iki 4 val.

Skanaus
Agnestar
Sveikos, mano vyras medziotojas, tad bebrienos turim pilna saldytuva, man dbr taip smalsu pasidare, o kokia kaina jos?a?
Mes is bebrienos darom desras thumbup.gif pasaka, dar tokiu skaniu nesu valgiusi 4u.gif
Karosė
QUOTE(Agnestar @ 2009 04 08, 11:10)
Sveikos, mano vyras medziotojas, tad bebrienos turim pilna saldytuva, man dbr taip smalsu pasidare, o kokia kaina jos?a?
Mes is bebrienos darom desras thumbup.gif  pasaka, dar tokiu skaniu nesu valgiusi 4u.gif
*

Tai kiek jų reik prigaudyti ,kad dešros išeitų,nes ten nelabai kas yra tik užpakaliniai kumpiai didesni
Virginija68
Šiandien vyras irgi pagavo bebrą, labai pravertė jūsų patarimai, net nežinau ką pirmiausia gaminti ax.gif
regna
QUOTE(Virginija68 @ 2009 04 22, 10:03)
Šiandien vyras irgi pagavo bebrą, labai pravertė jūsų patarimai, net nežinau ką pirmiausia gaminti  ax.gif
*

Man būtų gaila žudyti tokį gražų žvėreliį
bugie
QUOTE(regna @ 2009 04 22, 19:02)
*

o kai tas grazus zverelis puse misko uztvenkia ir del to miskas pradeda "mirti" tada negaila buna? smile.gif
žostautė
QUOTE(regna @ 2009 04 22, 19:02)
*

Kiaulytės irgi gražios. O jau veršeliai... Bet ką padarysi.
regna
QUOTE(žostautė @ 2009 04 27, 13:43)
Kiaulytės irgi gražios. O jau veršeliai... Bet ką padarysi.
*

Gerbiu,tą jūsų nuomonę 4u.gif ,bet,jie tokie padarėliai,nesutverti žmogaus maistui,gal ir labai skanu,bet,jo žmogutis neaugina būtent maistui.
Norėčiau paklausti ,ar jų,tiek prisidaugino,kad,jie tiek padaro didelės žalos.
Nepykite ,čia mano toks pažiūris į bebrus.
Kiauliukus augina žmogus.
KibirVibir
Gal bebru saugotojos susikurkit atskira tema Kerteleje sielai ir diskutuokit apie gailesti valgomiems bebrams doh.gif Cia Kulinarines idejos, kaip skaniai paruosti mesa biggrin.gif bigsmile.gif
regna
QUOTE(KibirVibir @ 2009 05 03, 23:21)
Gal bebru saugotojos susikurkit atskira tema Kerteleje sielai ir diskutuokit apie gailesti valgomiems bebrams  doh.gif Cia Kulinarines idejos, kaip skaniai paruosti mesa  biggrin.gif  bigsmile.gif
*

Puikiai suprantu,kad tai,mesos receptai,as,gerbiu,jusu nuomoneo,kodel as neturiu teises pasakyti savosios.
jeigu ,man tai nepriimtina{cia mano tokia nuomone},
smekla
QUOTE(regna @ 2009 05 03, 19:52)
Gerbiu,tą jūsų nuomonę 4u.gif ,bet,jie tokie padarėliai,nesutverti žmogaus maistui,gal ir labai skanu,bet,jo žmogutis neaugina būtent maistui.
Norėčiau paklausti ,ar jų,tiek prisidaugino,kad,jie tiek padaro didelės žalos.
Nepykite ,čia mano toks pažiūris į bebrus.
Kiauliukus augina žmogus.
*

Nesusilaikiau neparasiusi-tas grazusis zverelis pernai tiek zalos man pridare,kad dar dabar nuostoliu nepadengiau.Uz jo nusiaubta miska turejau sumoketi 4000lt. kaip ''uz misko nepriziurejima''.Tai ne tik marinuota,bet ir zalia as ji buciau suvalgius, jei tik butume pagave
KibirVibir
QUOTE(smekla @ 2009 10 20, 16:32)
Nesusilaikiau neparasiusi-tas grazusis zverelis pernai tiek zalos man pridare,kad dar dabar nuostoliu nepadengiau.Uz jo nusiaubta miska turejau sumoketi 4000lt. kaip ''uz misko nepriziurejima''.Tai ne tik marinuota,bet ir zalia as ji buciau suvalgius, jei tik butume pagave
*

brangus pietus butu biggrin.gif Kiek vienas bebras sveria, kokia butu kg savikaina tavo atveju biggrin.gif g.gif
As esu valgius bebro uodega medziotoju vestuvese cool.gif visai skanu cool.gif
Elektraaa
Kaip tik vakar valgiau rukyta bebriena su vynu, su alum tai isvis thumbup.gif Labai keistas skonis g.gif bet tikrai verta paragauti 4u.gif
maknik
Labai skani mesite thumbup.gif .Ištrini druska,pipirais ir cesnakais.2 paras palaikit ir i kepimo rankove su morkom.Kepiau 2 val. essen.gif
Mil@na
Sveiki. labai reikia patarimo-ar bebrienos naudojate tik kumpius? O nugarkaulis netinka ? Turiu bebrą, bet niekada nesu bebrienos ruošusi...
linkakalinka
išimsiu šiandiena bebrieną pradėsiu mirkyti. Iki ryto atmirks, galėsiu marinuoti guliašui. Tikiuosi skaniai gausis smile.gif
linkakalinka
receptų tai visai nedaug vos keli bebrienai paruošti..
skambinausi pažystamam medžiotojui (kaip tik medžiojo lotuliukas.gif )
sakė, kad bebro mirkyti nereikia. Jei šaldytas (kaip pas mane) - tai tik išpjaustyti krešulius atleidus, marinuoti ilgai ir kepti...
flyone
QUOTE(linkakalinka @ 2011 05 16, 21:12)
receptų tai visai nedaug vos keli bebrienai paruošti..
skambinausi pažystamam medžiotojui (kaip tik medžiojo lotuliukas.gif )
sakė, kad bebro mirkyti nereikia. Jei šaldytas (kaip pas mane) - tai tik išpjaustyti krešulius atleidus, marinuoti ilgai ir kepti...
*

Na mirkyti tikrai reikia, nebent patinka stiprus specifinis kvapas ir skonis. Aisku jei buvo mirkitas pries uzsaldant, tada visai kitas reikalas ax.gif
Atė
O kaip reik mirkyti? Tiesiog paprastam vandeny? Kiek laiko?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.