Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Darželio auklėtojos
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
SIMPSONAI
Ką daryti jeigu auklėtoja mano, kad 4 metų vaikas turi viską mokėti pats. Kad mes mokėdami už darželį, mokam tik už maitinimą, o ne už vaiko priežiūra ir jos visai nepaiso tavo nuomonės. Jei šlapios pirštinės įdėtos į kepurę, tai yra jom normalu, ir mano pastaba jom sukelia juoką. Vaikai būna lauke be šalikų ir ant kojų užsidėję priešingai batus ir taip jie išbūna lauke apie valandą, tačiau nieko negali padaryti, nes jos iškarto puolą pirmos, nespėjus nieko pasakyt.Negi, joms nėra priemonių, gal jos ten jaučiasi visagalės? verysad.gif
#Mia#
Nueik pasisneketi pas vedeja. Jei situacija nesikeis svietimo skyriui susirask atsakinga zmogu.
Žilvinė
Kuriame čia daržylyje? negasdinkite taip doh.gif aš bandau pasiryžti nuo pavasario į darželį leisti..

tokias auklėtojas gun_bandana.gif
SIMPSONAI
QUOTE(JURGAKUKTIENE @ 2007 01 25, 12:18)
Ką daryti jeigu auklėtoja mano, kad  4 metų vaikas turi viską mokėti pats. Kad mes mokėdami už darželį, mokam tik už maitinimą, o ne už vaiko priežiūra ir jos visai nepaiso tavo nuomonės. Jei šlapios pirštinės įdėtos į kepurę, tai yra jom normalu, ir mano pastaba jom sukelia juoką.  Vaikai būna lauke be šalikų ir  ant kojų užsidėję priešingai batus ir taip jie išbūna lauke apie valandą, tačiau nieko negali padaryti, nes jos iškarto puolą pirmos, nespėjus nieko pasakyt.Negi, joms nėra priemonių, gal jos ten jaučiasi visagalės? verysad.gif
*

Jei gyveni miestelyje, jei nelaiku ir ne vietoje išsižiosi, viskas atsisuks prieš vaiką, čia reikėtų atsargiai, vedėja ir auklėtojos čia viena ranka. Rasti ką nors konkrečiai, kad žinotų jog už savo elgesį gali nukentėti pačios. Juk jų nepagąsdinsi "vilkais" ir "baubais'.
Raganiūkštė
QUOTE(JURGAKUKTIENE @ 2007 01 25, 12:40)
Jei gyveni miestelyje, jei nelaiku ir ne vietoje išsižiosi, viskas atsisuks prieš vaiką, čia reikėtų atsargiai, vedėja ir auklėtojos čia viena ranka.  Rasti ką nors konkrečiai, kad žinotų jog už savo elgesį  gali nukentėti pačios. Juk jų nepagąsdinsi "vilkais" ir "baubais'.
*

g.gif Na, gal su kitais tėvais pašnekėk, įdomu, kokia jų nuomonė? Ar su jų vaikais tas pats? doh.gif Gal jei daugiau tėvų turėtų analogiškų pastabų - kažkaip sureaguotų, kurgi pasidėtų?
Coxe
Pas mane buvo panaši situacija: vaikui kelnes apvilktos atvirkščiai - smulkmena, bliuzonas atvirkščiai - smulkmena.... Bet jis mokosi iš tų dalykų.... Tai aš pirmiausia pakalbėjau su pačia auklėtoja dėl tų smulkmenų, bet kai mačiau, kad situacija negerėja - nuėjau pas darželio direktorę. Dabar jau praėjo pora mėnesių nuo pokalbio su direktore - situacija tiesiog IDEALI.... Nebėra smulkmenų, vaikas prižiūrėtas, apžiūrėtas.... Manau, reikia bet kokiu atveju kovoti už savo vaiką. Ir nepasiduoti.
Erija
Butinai kovok uz savo vaika. Tylesi - situacija nepasikeis. Baigesi tie laikai, kur aukletojos buvo visagales ir amzinos. Siais laikais, kai pasikeite visuomenes poziuris i vaiku auklejima, teisybes privalai ieskoti. Nereguoja darzelio valdzia, tam yra svietimo skyrius. I pastaraji kreipkis rastiskai. Nesureguos - pakartotinai, tuo paciu antra egzemplioriu nepamaisys i svietimo ministerija pristatyti. Atsako tikrai sulauksi. O kad bijot, kad vaikas taps nemylimas ir uzguitas, tikrai neverta. Nemaisytu ir kitu tevu paklausti, ar juos tenkina aukletojos toks poziuris. Gal sajungininku atsirastu daugiau? Sekmes kovojant uz savo vaiko gerove ir sveikata victory.gif
Reikejo paklausti aukletoju uz ka jos gauna atlyginima? g.gif
Inesute J
O kas kitas jei ne tu kovosi už savo vaiką? Jis dar mažiukas, todėl jam reikia pagalbos. Akivaizdu kad auklėtojos yra kažkokios neišprususios. JOs turbūt pačios neturi vaikų. Jų darbas yra prižiūrėti vaikus. Kovok už savo vaikutį. Man buvo problema kai mano sūnelis pareidavo namo su mėlynėm, ir tai tęsėsi 2 mėnesius, pradėjau kelti tą problemą į viešumą ir žinai pasikeitė
renolda
Aš taip pat nueičiau pasikalbėti su vedėja, jei pokalbis su auklėtoja jokios naudos neduotų, mes esame mamos ir mes kovojame už savo pipirus mirksiukas.gif
JO/NE
Nu man tai nerealu tokia situacija ir poziuris i vaika doh.gif Kai savo dukryte vedziau i lopseli, situacija buvo panasi, pastabos aukletojai nepadejo. Pakeiciau darzeli, nuo 3m pradejau vest i montesori. Aukletojos ten nuostabios, tokios prieziuros ir bendravimo su vaikais tikrai nesitikejau. Aciu joms 4u.gif Manau, kad skundai valdziai nelabai pades. Gal prieziura ir pasikeis, bet tokiu aukletoju gerbti vaika kaip zmogu jau nepriversi...
renolda
QUOTE(JO/NE @ 2007 01 27, 19:21)
Nu man tai nerealu tokia situacija ir poziuris i vaika doh.gif  Kai savo dukryte vedziau i lopseli, situacija buvo panasi, pastabos aukletojai nepadejo. Pakeiciau darzeli, nuo 3m pradejau vest i montesori. Aukletojos ten nuostabios, tokios prieziuros ir bendravimo su vaikais tikrai nesitikejau. Aciu joms 4u.gif  Manau, kad skundai valdziai nelabai pades. Gal prieziura ir pasikeis, bet tokiu aukletoju gerbti vaika kaip zmogu jau nepriversi...
*

Na net ir nežinau, mums teko spręst kai kuriuos konfliktus su auklėtojomis, bet užteko tik paminėti valdžią viskas susitvarkė ir vaikučiai labai jau myli jas ir jo mylimos yra ax.gif
Nagi
Manau, dar bandyk kalbėtis su pačiomis auklėtojomis.
Adalija
Aisku toks poziuris i vaiku auklejima yra baisu ohmy.gif , bet tikrai ne visos aukletojos tokios thumbup.gif Mano mama isdirbo darzelyje 29 metus ir as tikrai zinau, kaip dirba aukletojos. clap_1.gif
jovitn
na tu tik neisizeisk,bet tos kur isdirba 30 metu tai jau is viso tu vaiku nebemyli.....mano vaiko aukletojos tokios,tai pastoviai matau kaip saukia ant vaiku net prie manes!!!!kysiu tik laukia....o kur jaunos dirba(aisku buna ir isimciu)tai jos visai kitaip i vaika ziuri....kad aukletojos viena ranka su vedeja musa tai faktas verysad.gif geriausia butu pakeisti grupe pries tai aisku gerai apsiziurejus....
Inesute J
QUOTE(jovitn @ 2007 01 29, 21:18)
na tu tik neisizeisk,bet tos kur isdirba 30 metu tai jau is viso tu vaiku nebemyli.....mano vaiko aukletojos tokios,tai pastoviai matau kaip saukia ant vaiku net prie manes!!!!kysiu tik laukia....o kur jaunos dirba(aisku buna ir isimciu)tai jos visai kitaip i vaika ziuri....kad aukletojos viena ranka su vedeja musa tai faktas verysad.gif geriausia butu pakeisti grupe pries tai aisku gerai apsiziurejus....
*

Mano močiutė darželyje išdirbo virš 30 metų, ir žinai, dar ne vienai jaunai auklėtojai reikėtų iš jos pasimokinti. Taip pat ne kartą darželyje buvau ir mačiau kaip ji dirba
Adalija
QUOTE(Inesute J @ 2007 01 29, 22:22)
Mano močiutė darželyje išdirbo virš 30 metų, ir žinai, dar ne vienai jaunai auklėtojai reikėtų iš jos pasimokinti. Taip pat ne kartą darželyje buvau ir mačiau kaip ji dirba
*

Sutinku! thumbup.gif Mano mama darzelyje jau nedirba, bet ji kuo puikiausiai iki 2.5 metu priziurejo mano dukra. Kai nusprendeme, kad jau laikas i darzeli, tai vaikas daug ka jau mokejo. Pagal amziu ja paskyre dar i mazesniuju grupe, bet jai ten neidomu buvo, nes ji jau daug ka mokejo. Tai va uz tai esu dekinga savo mamai, nes ji su ja uzsieiminejo.
Papildyta:
QUOTE(jovitn @ 2007 01 29, 22:18)
*

Nesutinku. Patirtis siame darbe yra labai svarbi. Ir as daug ramiau jauciuosi, kai palieku savo vaika darzelyje su aukletoja, kuri jdarzelyje isdirbo jau 18 metu! ax.gif
ungrida
biggrin.gif o as manau,kad nesvarbu,kiek darzely isdirbo ,jauna ar sena svarbiausia atsidavimas tam darbui ,kitaip tariant pasaukimas turi buti(taip rasau,nesdarzeli lankem daug aukletoju turejom),o viena mama labai teisi,kad reikt grupe pakeist,nes ir tame paciame darzeli visokiu aukletoju sekmes
renolda
QUOTE(ungrida @ 2007 01 30, 09:27)
biggrin.gif o as manau,kad nesvarbu,kiek darzely isdirbo ,jauna ar sena svarbiausia atsidavimas tam darbui ,kitaip tariant pasaukimas turi buti(taip rasau,nesdarzeli lankem daug aukletoju turejom),o viena mama labai teisi,kad reikt grupe pakeist,nes ir tame paciame darzeli visokiu aukletoju sekmes
*

Būtent, tai ir yra pagrindas drinks_cheers.gif
jovitn
na manau ,kad svarbiausia atsidavimas..... drinks_cheers.gif
Adalija
Ir meile! biggrin.gif drinks_cheers.gif
Nagi
Manau svarbu žmogiškosios savybes, aišku ir atsidavimas, sugebėjimas dirbti su vaikais.
renolda
QUOTE(Gitana @ 2007 02 03, 19:05)
Manau svarbu žmogiškosios savybes, aišku ir atsidavimas, sugebėjimas dirbti su vaikais.
*

Meilė vaikams - pagrindinis dalykas dirbant, su šiais mažučiais žmogeliukais blush2.gif
G-M
Aš taip pat manau, kad jaunesnės auklėtojos yra geriau g.gif Nors kai sūnus lankė ir vieną auklėtoją išleidom i pensiją labai liūdna buvo verysad.gif Tokia gal griežtoka, bet taip mokėjo dirbt su vaikais. Labai buvo atsidavus savo darbui thumbup.gif . O yra ir tokių kurios tik atstumia laiką ir psio jokio pašaukomo schmoll.gif
edisada
Auklėtoja auklėtojai nelygi.. ax.gif Net ir tam pačiam daržely..
Manau, reiktų dar su savąja pakalbėt, o jei rezultatų nebūtų- keist grupę mirksiukas.gif
Cerlina
Aš irgi buvau nepatenkinta kai kuriais auklėtojos darbo metodais. Pasakyti į akis sunku, nes auklėtoja su manim ir mano vaiku labai maloni. Bet iš vaiko pasakojimų žinau, kaip ji elgiasi su kitais vaikais. Man nesvarbu, mano vaikas ar ne mano - man visų mažiukų gaila, o jie galbūt nepasiskundžia tėvams (nes jei auklėtoja mane bara ir užgaulioja, vadinasi aš blogas, ir tėvams geriau nesakyt, nes dar daugiau gausiu). Paskambinau vedėjai, gražiai pasikalbėjom. Vedėja buvo dėkinga už pastabas, ji kaip tik laukia tėvų atsiliepimų apie auklėtojų darbą. Problemėlė buvo išspręsta, bet dar liko nemažai kitų... g.gif
Pastebėjau, kad auklėtojos malonesnės su tais tėvais, kuriuos mato kasdien. T.y. ateikit su vaiku į grupę, ir kol jis rengiasi, pasisveikinkit ir pabendraukit su auklėtoja. Nes daugybė tėvų ryte skuba į darbą ir paleidžia vaikus prie darželio vartelių arba tik atidaro lauko duris, o į grupę net neužeina. Va tokių tėvų vaikiukai, galima sakyti, 'nurašyti'. Aišku, nesakau, kad visuose darželiuose taip. Bet toks mano pastebejimas verysad.gif
Adalija
Manau, kad viena is didziausiu problemu ta, jog aukletoju darzeliuose truksta. Mazai, kas nori eiti dirbti i darzeli uz tokius pinigus schmoll.gif
laukinuke
sveikutes!teisingai pastebėta,kad bet kokiu atveju bendravimas yra būtinas,nes kaip kitaip juk ir neįmanoma,aš čia apie tevų ir auklėtojų santykius.Bet žinai,kad nemažai yra tokių aukletojų,kurios nemoka su tėvais bendraut,o su vaikučiais jos nuostabios (aišku yra išimčių) ir patys vaikai jas myli ir gerbia kad ir gauna bart.Aš nekartą bandžiau savo pupos klaust gal kas negerai ,gal muša ,gal taip kas nepatinka nu dėkui Dievui,kad ji yra laiminga ten ir myli abi auklėtojas ir gerai jaučiasi.Man buvo ,kad kartais kaikas nepatikdavo,bet nejaučiačiau kad nepatiktų pupai,tai ir nebuvo problemų.
klivija
[quote=JURGAKUKTIENE,2007 01 25, 11:18]
Ką daryti jeigu auklėtoja mano, kad 4 metų vaikas turi viską mokėti pats. Kad mes mokėdami už darželį, mokam tik už maitinimą, o ne už vaiko priežiūra ir jos visai nepaiso tavo nuomonės. Jei šlapios pirštinės įdėtos į kepurę, tai yra jom normalu, ir mano pastaba jom sukelia juoką. Vaikai būna lauke be šalikų ir ant kojų užsidėję priešingai batus ir taip jie išbūna lauke apie valandą, tačiau nieko negali padaryti, nes jos iškarto puolą pirmos, nespėjus nieko pasakyt.Negi, joms nėra priemonių, gal jos ten jaučiasi visagalės? verysad.gif
*

[/quote

Siaubinga situacija ir taip palikti negalima. Pirmiausia pasakyciau aukletojai, kad neketinu pakesti tokio elgesio su savo ir kitais vaikais. Ju darbas visapusiskai rupintis vaiku. Ir jei ji nekeis savo poziurio ir elgesio kreipsiuos i direktore, jei tai nepades eisiu toliau. Juk vaikas yra svarbiausia wub.gif Ir tegu pabando kersyti vaikui. Tuomet uz savo veiksmus... Juk keturmetis jau gali papasakoti daug.
VyVa

Zinoma,negalima nutylet. schmoll.gif Jei dabar nieko nesakysi-tai veliau gali dar daugiau problemu buti.Tik nelabai suprantu,kaip aukletojos gali nepaisyti tevu pastabu,ir juolab saipytis is ju. g.gif Is karto kreipciausi i vedeja. cool.gif
sandratiske
[sveikos mamos!blemba,ten tuose darzeliuose baisus dalykai dedasi,as taip pat jei pasakau kaskokia pastaba,tai aukletoja ziuri i mane kaip i beprote.gal dabar madinga vaikus engti,kankinti ir tt... verysad.gif verysad.gif verysad.gif pradedu sirgt paranoja! g.gif
Adalija
Na nezinau, visi tik blogai apie darzeli sneka schmoll.gif Chm, mano dukrai patinka darzelyje ir man nera kuo skustis unsure.gif
jjjj
O kas kitas jei ne tu kovosi už savo vaiką? Jis dar mažiukas, todėl jam reikia pagalbos. Akivaizdu kad auklėtojos yra kažkokios neišprususios. JOs turbūt pačios neturi vaikų. Jų darbas yra prižiūrėti vaikus. Kovok už savo vaikutį. Man buvo problema kai mano sūnelis pareidavo namo su mėlynėm, ir tai tęsėsi 2 mėnesius, pradėjau kelti tą problemą į viešumą ir žinai pasikeitė

aš pažistu net keleta auklėtojų ir jos visos net labai išprususios . O toke nesusipratimai dažniausei kila tada kai tėvai patis vaiku normalei nežiuri ir jų nemoko , bet jei darželyje auklėtoja viena karta padare ką netaip tai jau ir dirbti jei ten ne vieta ir auklėtoja bloga .
vil

Nusivyliau auklėtojomis ir aš doh.gif Net nežinau, ar čia mano vaikai nebesutvardomi, ar kaip: maniškiai viska vakarais papasakoja, ka veikė, kokius gerus ir blogus darbus padarė. Ir štai vakar rengiamės, o maniškiai ir sako: auklėtoja šiandien mane tiesiai iš lovos per pietus išvedė į rūbinėlę ir tel liepė sėdėti, nes aš nemiegojau... Kai pasiklausiau auklėtojos, kas čia nutiko, ji puolė: "neilgai jis ten buvo, neginkit savo vaiko, nes jis jaučia jūsų gynimą ir neklauso mūsų. O be to, ką daryti, kad jis neklauso ir nemiega pietų miego.... unsure.gif" Net nebežinau ką daryti, kaip reaguoti į tokius auklėtojos skundus: ar bausti savo vaikus, mokyti, kad jie nežadintu kitų vaikų ir tarpusavyje nekalbėtų, ar eiti pakalbėti su vedėja. doh.gif Jie niekada namuose nemiega, išsimiega po 10 val per para, tai manau, kad užtenka.
Tas pats ir su valgymu, po vienam vaikui išoperuoto apendicito, labai prisižiūrime maistą, tai darželyje pradėjo nebevalgyti g.gif O auklėtojos pyksta verysad.gif .
Aš suprantu, kad auklėtojos turi kažkaip su vaikais tvarkytis, bet pliką vesti į rūbinėlę, ar į kitą grupę - doh.gif man nepriimtina. Būna, kad maniškiai krečia kvailystes, tai tegu stato į kampą, bet .... Ką jūs manote?
ingakyca
Neturi teises pliku vaiku vesti jeigu nemiega, nenori ir tegul nemiega. Kazkokia nesamoninga tvarka. Tiesiog aukletojos nori, kad viskas pagal jas butu, o namano, kad kiekvienas vaikas individualus. Kaip kokiam kaleime,pagal grafika viska turi daryti. Suprantu, kad turi kazkokia tvarka turi buti, bet kad versti valgyti ar miegoti, nesamone. verysad.gif
Bekasė
QUOTE(vil @ 2007 03 09, 17:04)
Net nebežinau ką daryti, kaip reaguoti į tokius auklėtojos skundus: ar bausti savo vaikus, mokyti, kad jie nežadintu kitų vaikų ir tarpusavyje nekalbėtų, ar eiti pakalbėti su vedėja. doh.gif  Jie niekada namuose nemiega, išsimiega po 10 val per para, tai manau, kad užtenka.
*

pliku tai neturi teises vesti, bet kazka daryti privalo. Nes man pvz nusispjauti, kad kazkoks vaikas vaidina labai dideli ir nenori miegoti pietu miego. O mano vaikai miega ( dazniausiai ne savo noru nueina miegoti, bet kazkodel greitai nuluzta ir bent jau valanda ismiega) ir jeigu darzelyje yra tam skirtos valandos, tai ir nenoriu, kad kiti vaikai neleistu maniskiam pailseti.
Nieko neatsitiks, jeigu vaikas pamiegos valanda ir dienos metu - nuo to jam blogiau tikrai nebus. O jeigu jau nenori miegoti, tai tegul nors ramiai pabuna ta laika.
Pas vedeja nuejus reiketu pasiaiskinti, kad aukletoja netinkamai vaikus baudzia. O paciai namuose reikia irgi su vaiku pasikalbeti, kad miego metas po pietu yra skirtas poilsiui ir per ji reikia atitinkamai elgtis
olenka
QUOTE(Silvute @ 2007 03 12, 18:23)
pliku tai neturi teises vesti, bet kazka daryti privalo. Nes man pvz nusispjauti, kad kazkoks vaikas vaidina labai dideli ir nenori miegoti pietu miego. O mano vaikai miega ( dazniausiai ne savo noru nueina miegoti, bet kazkodel greitai nuluzta ir bent jau valanda ismiega) ir jeigu darzelyje yra tam skirtos valandos, tai ir nenoriu, kad kiti vaikai neleistu maniskiam pailseti.
Nieko neatsitiks, jeigu vaikas pamiegos valanda ir dienos metu - nuo to jam blogiau tikrai nebus. O jeigu jau nenori miegoti, tai tegul nors ramiai pabuna ta laika.
Pas vedeja nuejus reiketu pasiaiskinti, kad aukletoja netinkamai vaikus baudzia. O paciai namuose reikia irgi su vaiku pasikalbeti, kad miego metas po pietu yra skirtas poilsiui ir per ji reikia atitinkamai elgtis
*

sutinku drinks_cheers.gif
Vidara
QUOTE(ingakyca @ 2007 03 12, 13:12)
Neturi teises pliku vaiku vesti jeigu nemiega, nenori ir tegul nemiega. Kazkokia nesamoninga tvarka. Tiesiog aukletojos nori, kad viskas pagal jas butu, o namano, kad kiekvienas vaikas individualus. Kaip kokiam kaleime,pagal grafika viska turi daryti. Suprantu, kad turi kazkokia tvarka turi buti, bet kad versti valgyti ar miegoti, nesamone. verysad.gif
*

Pliku -tikrai blogas elgesys! wub.gif Bet kad kiekviena individualybe elgtusi kaip tik ta minute sauna i galva - irgi negali buti. Juk grupeje vaiku 15-20 ! Ir daug (ypac jaunesniu), kurie tikrai pamiegotu, bet trukdo individualybes. Cia ir tevu darbas turetu buti, kad isaiskinti saviskiams, kam skirtas popiecio miegas. Maniske miega ir ilgai, jei tik grupeje tylu. O tylu, kai niekas netriuksmauja. doh.gif
Darijana:)
Paskaitinėjau jūsų pasisakymus,nusprendžiau ir aš įsiterpti.Nesenai mano sūnus pradėjo pasakot ką auklėtoja veikia su jais,tai aš pakraupau blink.gif Juos sakė pastoviai veda į tualetą,nes tipo neklauso ir turi ten būti,kitiems vaikams sakė netgi valgyti nunešė į tualetą doh.gif .Kaip guli irgi jei nemiega sako liepia tuoj bėgt į tualetą sėdėt,sako net nespėju apsimaut tapkių,liepia greit ir jis turi plikom kojytėm ten stovėt blink.gif Ir dar daugiau kaip pasakė kad per veida netgi jam duoda blink.gif blink.gif blink.gif Mano sūnus tiek įbaugintas tos auklėtojos,kad sako aš bijau jei ką pasakyt nes grįšiu primuštas su mėlynėm wacko.gif Klausiau kaip kita auklėtoja ar irgi taip pat elgiasi? Sako ne ji tik ant kėdutės liepia pasėdėt jei ką nusikalstam,o į jokius tualetus neveda.O ji yra jauna,nesenai atėjusi dirbti ir mano sūnus ja labai patenkintas,gerai sutaria.Man atrodo jaunos auklėtojos geriau dirba savo darba,nei senos,nes jos pripratusios prie tarybinių laikų kaip su vaikais nesiskaitydavo,taip ir dabar (žinoma ne visos).
Pas auklėtoja aiškintis nėjau,nes žinau kad labai gražiai išsisuks,sakys vaikas prisigalvojo ir tiek.Nes jau buvo atvejis kaip mano vaikui ausis tampė,tai kaip nuėjau sako,negali būti kažką vaikas sumaišė ar prisigalvojo doh.gif prie akių vaidina labai gerą.Buvau nuėjusi pas vedeją,bet jos tada neradau,bet būtinai nueisiu pasikalbėt,nes taip palikti negalima,nes skriaudžiamas yra ne vien mano vaikas unsure.gif
aurime
Tikriausiai padykęs tas jūsų berniukas, bet taip elgtis auklėtoja neturėtų. Ar jūs paklausiat auklėtojos, kaip jis elgiasi, ar buvo geras šiandien? Lyg tarp kitko užsiminkit, kad jūsų berniukas viską pasakoja, kas atsitinka daržely, kartu aptarkit, patarkit, kokie drausminimo būdai jam veiksmingi. O dėl miego- su penkiamečiu jau galima susitarti, kad jei ramiai gulės, auklėtoja jį anksčiau pakels. Ir su vaiku kasdien kalbėkit apie jo elgesį darželyje, pasakykit, kaip jums būna malonu, kai jis gerai elgiasi. Neaptarinėkit su vaiku ar jam girdint, kokia ta auklėtoja bloga, nes tai dar pasunkins vaiko ir auklėtojos bendravimą.
QUOTE(aurime @ 2007 04 28, 21:10)
Tikriausiai padykęs tas jūsų berniukas, bet taip elgtis auklėtoja neturėtų. Ar jūs paklausiat  auklėtojos, kaip  jis elgiasi, ar buvo geras šiandien? Lyg tarp kitko užsiminkit, kad jūsų berniukas viską pasakoja, kas atsitinka daržely, kartu aptarkit, patarkit, kokie drausminimo būdai jam veiksmingi. O dėl miego- su penkiamečiu jau galima susitarti, kad jei ramiai gulės, auklėtoja jį anksčiau pakels. Ir su vaiku kasdien kalbėkit apie jo elgesį darželyje, pasakykit, kaip jums būna malonu, kai jis gerai elgiasi.  Neaptarinėkit su vaiku ar jam girdint, kokia ta auklėtoja bloga, nes tai dar pasunkins vaiko ir auklėtojos bendravimą.
*

Padykusi vadinasi yra visa grupe,jei visus veda į tualetą,bet kažin kodėl kita auklėtoja šito nedaro? g.gif Jei dirba tokį darbą manau turėtų išmanyti kaip vaikus auklėti ir juos sutramdyti,nevedant jų į tualetą stovėt ar per veidą trankyt doh.gif Mano sūnus jau iš vis nebenori eiti į darželį,aš vis jį kalbinu,raminu verysad.gif
Eveneirka
QUOTE(Darijana:) @ 2007 04 28, 20:24)
taip palikti negalima,nes skriaudžiamas yra ne vien mano vaikas  unsure.gif
*

šiaip kraupu skaitant,kad tokių auklitojų vis dar yra doh.gif
manau reiktų nenuleist rankų ir kovot už vaikus.Auklitojos turi mokint vaikus gerų pavyzdžių ,bet jokių būdu ne tualetuose baudas skirt.
eičiau tiesiai su vaiku pas darželio vedėja ir išsakyčiau savo nuomuonę.

QUOTE(aurime @ 2007 04 28, 21:10)
Tikriausiai padykęs tas jūsų berniukas, bet taip elgtis auklėtoja neturėtų. Ar jūs paklausiat  auklėtojos, kaip  jis elgiasi, ar buvo geras šiandien? Lyg tarp kitko užsiminkit, kad jūsų berniukas viską pasakoja, kas atsitinka daržely, kartu aptarkit, patarkit, kokie drausminimo būdai jam veiksmingi. O dėl miego- su penkiamečiu jau galima susitarti, kad jei ramiai gulės, auklėtoja jį anksčiau pakels. Ir su vaiku kasdien kalbėkit apie jo elgesį darželyje, pasakykit, kaip jums būna malonu, kai jis gerai elgiasi.  Neaptarinėkit su vaiku ar jam girdint, kokia ta auklėtoja bloga, nes tai dar pasunkins vaiko ir auklėtojos bendravimą.
*

taip...nereikia ir tikėtis ,kad darželinukas sedės rankas sudėjas.Jei auklitojos nemoka vaikus užimti-piešimais ,visokiais darbeliais ir t.t.
jei auklitojos skirtu jiems visiems daugiau dėmesio ir tikrai,kad nebūtų vaikų neklausymų...susižalojimų unsure.gif
O jei padykęs tai nereiškia,kad juos bausti tokiom bausmėm kaip ausų tampymai-pliokštelėjimai per veidą ar tualete leisti pusvalandžiai unsure.gif
Voverė
QUOTE(vil @ 2007 03 09, 17:04)
išvedė į rūbinėlę ir tel liepė sėdėti, nes aš nemiegojau... ................ Būna, kad maniškiai krečia kvailystes, tai tegu stato į kampą, bet .... Ką jūs manote?
*

Tai koks skirtumas ar į kampą, ar į rūbinėlę lotuliukas.gif Galvokit ką kalbat ......... čia jau principai manau žaidžia tamstos smile.gif

QUOTE(ingakyca @ 2007 03 12, 13:12)
*

Turi būti tvarka .......... o jei jos nenorite laikytis, tai auginkite vaikus namie. Vaikų grupėje 20 ir kas bus , jei auklėtoja tenkins visų poreikius ir kaprizus ....... nenori miegoti, tegul ramiai guli , nenori valgyti, tegul nevalgo, bet kartu su visais sėdi prie stalo ........... mes dirbam tokiu principu smile.gif O apie plikų neaprengtų vaikų palikimą šalti, tai čia jau kitas reikalas ......... taip daryti nevalia.
Pagalvokite kas bus, jei į mokyklą ateis vaikas, kuris galvos, kad gali daryt ką nori g.gif Noriu mokaus, noriu nesimokau, noriu sėdžiu pamokoj , noriu ne , noriu triukšmauju, noriu ne ............ g.gif Ką paskui kaltinsite ........... duodu 100 proc. , kad mokyklą ir mokytojas lotuliukas.gif

Apskritai, šiuolaikiniai tėvai dažniausiai mato tik auklėtojų klaidas, o savų vaiko auklėjimo spragų net nelinkusios matyti smile.gif
Eveneirka
QUOTE(Voverė @ 2007 04 29, 14:36)

Apskritai, šiuolaikiniai tėvai dažniausiai mato tik auklėtojų klaidas, o savų vaiko auklėjimo spragų net nelinkusios matyti  smile.gif
*

nelinkusi kaltinti tik auklitojus schmoll.gif ...vaikus pačios auginam ir žinom juos visus kvailiojimus,kapizus ir t.t.
bet auklitojos turi visada atsiminti savo pareigą,kad mes mokome vaikus gerų pavyzdžių ax.gif
Esu girdėjusi čia ,kad padaužiukus vaikus,atskiria nuo vaikų,apibrežia metrą ant metro kvadratėlį ir jame pastato vaiką blink.gif -ir vaikas turi būt vietoje,vaikščioti tik tame plote unsure.gif vat čia ir bausmė-ar tai valia? blink.gif

O dėl (grafiko ) sutinku, vaikai turi viso šio išmokti.Nematau jokio blogio . 4u.gif
Voverė
QUOTE(eveneir @ 2007 04 29, 14:58)
atskiria nuo vaikų,apibrežia metrą ant metro kvadratėlį ir jame pastato vaiką blink.gif  -ir vaikas turi būt vietoje,vaikščioti tik tame plote unsure.gif vat čia ir bausmė-ar tai valia? blink.gif
*

Man tai čia bausmė nesiskirianti nuo pasodinimo prie stalo ar pastatymo į kampą ........ nieko blogo tame nematau ................ tai kaip laikinas laisvės apribojimas ir sutramdymas ......... nemanau, kad ilgai ten vaikas laikomas ......... turbūt būna toje erdvėje, kol nusiramina . Čia smurto, luošinimo ar žalojimo nematau. Beja, tai gal net net lenvesnė bausmės forma, nei kad sėdėt ant kėdės g.gif , o šitas būdas naudojamas tikrai visur , nes kaip kitaip sutramdyt įsisiautėjusį vaiką smile.gif

O aš iš savo vaikystės pamenu, kad pas mus darželyje nusikaltusius , per pietų miegą kalbančius, vaikus pusnuogius vesdavo į kitas grupes ant galvos uždėjus nupieštą liežuvį. Va čia tai yra vaiko žalojimas, nes visi vaikai mokinami šaipytis iš vaiko atėjūno su dideliu liežuviu. Daugelis vaikų garsiai juokdavosi, o man širdis į kulnus nukrisdavo iš baimės , kad ir aš neatsidurčiau toje vietoje.
Eveneirka
QUOTE(Voverė @ 2007 04 29, 17:35)
Man tai čia bausmė nesiskirianti nuo pasodinimo prie stalo ar pastatymo į kampą ........ nieko blogo tame nematau ................ tai kaip laikinas laisvės apribojimas ir sutramdymas ......... nemanau, kad ilgai ten vaikas laikomas ......... turbūt būna toje erdvėje, kol nusiramina . Čia smurto, luošinimo ar žalojimo  nematau.  Beja, tai gal net net lenvesnė bausmės forma, nei kad sėdėt ant kėdės  g.gif , o šitas būdas naudojamas tikrai visur , nes kaip kitaip sutramdyt įsisiautėjusį vaiką  smile.gif

*

nemanau,kad čia yra geras būdas taip vaikus tramdyt....vis dėlto čia yra VAIKAI ,o ne narve laikomi gyvūnai.Reikia tą visada atsiminti. VAIKAM LABAI GREIT ĮSTRINGA IR JIE NUO TO TIKRAI,KAD NEPASIDARYS GERESNI.Iš narvo paleisti žvėrys-daug aršesni-nei,kad buvę prieš tai.
ir bėje...-tas vaikas laikomas(apibrėštam kvadrate) ne tada, kai tik nusikalsta,o visada pertraukėliu metu-kaip suprantama jis kelią grėsmę visuomenei bet kokiu laiku doh.gif

man aktuali ši tema...bet ir žiauri unsure.gif
Voverė
Smarkiai nesiginčiju .............aišku yra individualios situacijos . O vaiką sutramdyti tikrai pats geriausias būdas pasodinti prie stalo ir įduoti į rankas kokią dėlionę. Vaikams apskritai labai nepatinka jokie laisvės apribojimai. Bet kitos humaniškos išeities nuraminti įsisiautėjusį, nusikaltusį vaiką nėra.
Aš esu tik prieš smurtą ir įžeidinėjimą, kitos priemonės nėra tikrai tokios baisios . Tik dažnai mums nelabai patinka, kai svetimas žmogus imasi drausminti mūsų vaikus betkokiom priemonėm. Man pačiai kartais sužaidžia šitas jausmas. Duodu 100 proc. , kad visos mes barame savo vaikus........ bet neduok Dieve tai padarys auklėtoja ar bet koks svetimas žmogus ........... iš karto darome iš to katastrofą ir puolame grasintis teismais lotuliukas.gif
Eveneirka
QUOTE(Voverė @ 2007 04 29, 19:30)
Smarkiai nesiginčiju .............aišku yra individualios situacijos . O vaiką sutramdyti tikrai pats geriausias būdas pasodinti prie stalo ir įduoti į rankas kokią dėlionę.

Duodu 100 proc. , kad visos mes barame savo vaikus........ bet neduok Dieve tai padarys auklėtoja ar bet koks svetimas žmogus ........... iš karto darome iš to katastrofą  ir puolame grasintis teismais  lotuliukas.gif
*

sutinku su tokia vaikų bausme,kad juos tik taip baustų ir mamoms niekada nekiltų naras -eiti pas vyr.darželio vedėjas ir vaikai į darželius eitų su dideliu noru.

Kaip sakoma:MANO VAIKAS -MANO PASAULIS 4u.gif
QUOTE(Voverė @ 2007 04 29, 19:30)
Smarkiai nesiginčiju .............aišku yra individualios situacijos . O vaiką sutramdyti tikrai pats geriausias būdas pasodinti prie stalo ir įduoti į rankas kokią dėlionę. Vaikams apskritai labai nepatinka jokie laisvės apribojimai.  Bet kitos humaniškos išeities nuraminti įsisiautėjusį, nusikaltusį vaiką nėra.
Aš esu tik prieš smurtą ir įžeidinėjimą, kitos priemonės nėra tikrai tokios baisios . Tik dažnai mums nelabai patinka, kai svetimas žmogus imasi drausminti mūsų vaikus betkokiom priemonėm. Man pačiai kartais sužaidžia šitas jausmas. Duodu 100 proc. , kad visos mes barame savo vaikus........ bet neduok Dieve tai padarys auklėtoja ar bet koks svetimas žmogus ........... iš karto darome iš to katastrofą  ir puolame grasintis teismais  lotuliukas.gif
*

Kad auklėtoja turi sudrausminti ir subarti vaikus tai niekas ir nesako,jog negalima to daryti.Juk suprantama kad suvaldyti šitiek vaikų nėra lengva,bet aš esu kategoriškai prieš tokias auklėtojas kurios smurtauja,tyčiojasi ir įžeidinėja vaikus.
O gal aš per daug noriu??? Gal darželiuose tai normalus dalykas??? g.gif Bet nemanau schmoll.gif ,nes kaip su daug kuo pakalbu tai labai nustemba,kad dar šiais laikais taip auklėtojos gali daryti.Mano draugė yra darželio auklėtoja,tai sako na ir drąsios tos auklėtojos,kaip nebijo už tokius dalykus išlėkt iš darbo doh.gif
Vidara
QUOTE(Darijana:) @ 2007 04 29, 20:22)
Kad auklėtoja turi sudrausminti ir subarti vaikus tai niekas ir nesako,jog negalima to daryti.Juk suprantama kad suvaldyti šitiek vaikų nėra lengva,bet aš esu kategoriškai prieš tokias auklėtojas kurios smurtauja,tyčiojasi ir įžeidinėja vaikus.
O gal aš per daug noriu??? Gal darželiuose tai normalus dalykas???  g.gif  Bet nemanau  schmoll.gif ,nes kaip su daug kuo pakalbu tai labai nustemba,kad dar šiais laikais taip auklėtojos gali daryti.Mano draugė yra darželio auklėtoja,tai sako na ir drąsios tos auklėtojos,kaip nebijo už tokius dalykus išlėkt iš darbo  doh.gif
*

As manau, kad smurtaujanciu aukletoju neturi buti! Todel jums reiketu pakalbeti su ja, o po to su direktore. Problema galetu kazkiek issispresti. 5 metu vaikas jau pasakys, kas jam blogai. Blogiausiu atveju gal yra galimybe pakeisti grupe, jei aukletojos negalima pakeisti. O ar kiti teveliai nesiskundzia panasiu aukletojos elgesiu? Reiketu gal grupes tevams susivienyti ir bandyti spresti sia nenormalia padeti vaiku labui. Tevai siais laikais didele jega! drinks_cheers.gif
laurinute
Mes del savo aukletojos nusiskundimu neturim thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.