Ką daryti jeigu auklėtoja mano, kad 4 metų vaikas turi viską mokėti pats. Kad mes mokėdami už darželį, mokam tik už maitinimą, o ne už vaiko priežiūra ir jos visai nepaiso tavo nuomonės. Jei šlapios pirštinės įdėtos į kepurę, tai yra jom normalu, ir mano pastaba jom sukelia juoką. Vaikai būna lauke be šalikų ir ant kojų užsidėję priešingai batus ir taip jie išbūna lauke apie valandą, tačiau nieko negali padaryti, nes jos iškarto puolą pirmos, nespėjus nieko pasakyt.Negi, joms nėra priemonių, gal jos ten jaučiasi visagalės?
Nueik pasisneketi pas vedeja. Jei situacija nesikeis svietimo skyriui susirask atsakinga zmogu.
Kuriame čia daržylyje? negasdinkite taip
tokias auklėtojas QUOTE(JURGAKUKTIENE @ 2007 01 25, 12:18) Ką daryti jeigu auklėtoja mano, kad 4 metų vaikas turi viską mokėti pats. Kad mes mokėdami už darželį, mokam tik už maitinimą, o ne už vaiko priežiūra ir jos visai nepaiso tavo nuomonės. Jei šlapios pirštinės įdėtos į kepurę, tai yra jom normalu, ir mano pastaba jom sukelia juoką. Vaikai būna lauke be šalikų ir ant kojų užsidėję priešingai batus ir taip jie išbūna lauke apie valandą, tačiau nieko negali padaryti, nes jos iškarto puolą pirmos, nespėjus nieko pasakyt.Negi, joms nėra priemonių, gal jos ten jaučiasi visagalės? Jei gyveni miestelyje, jei nelaiku ir ne vietoje išsižiosi, viskas atsisuks prieš vaiką, čia reikėtų atsargiai, vedėja ir auklėtojos čia viena ranka. Rasti ką nors konkrečiai, kad žinotų jog už savo elgesį gali nukentėti pačios. Juk jų nepagąsdinsi "vilkais" ir "baubais'. QUOTE(JURGAKUKTIENE @ 2007 01 25, 12:40) Jei gyveni miestelyje, jei nelaiku ir ne vietoje išsižiosi, viskas atsisuks prieš vaiką, čia reikėtų atsargiai, vedėja ir auklėtojos čia viena ranka. Rasti ką nors konkrečiai, kad žinotų jog už savo elgesį gali nukentėti pačios. Juk jų nepagąsdinsi "vilkais" ir "baubais'.
Pas mane buvo panaši situacija: vaikui kelnes apvilktos atvirkščiai - smulkmena, bliuzonas atvirkščiai - smulkmena.... Bet jis mokosi iš tų dalykų.... Tai aš pirmiausia pakalbėjau su pačia auklėtoja dėl tų smulkmenų, bet kai mačiau, kad situacija negerėja - nuėjau pas darželio direktorę. Dabar jau praėjo pora mėnesių nuo pokalbio su direktore - situacija tiesiog IDEALI.... Nebėra smulkmenų, vaikas prižiūrėtas, apžiūrėtas.... Manau, reikia bet kokiu atveju kovoti už savo vaiką. Ir nepasiduoti.
Butinai kovok uz savo vaika. Tylesi - situacija nepasikeis. Baigesi tie laikai, kur aukletojos buvo visagales ir amzinos. Siais laikais, kai pasikeite visuomenes poziuris i vaiku auklejima, teisybes privalai ieskoti. Nereguoja darzelio valdzia, tam yra svietimo skyrius. I pastaraji kreipkis rastiskai. Nesureguos - pakartotinai, tuo paciu antra egzemplioriu nepamaisys i svietimo ministerija pristatyti. Atsako tikrai sulauksi. O kad bijot, kad vaikas taps nemylimas ir uzguitas, tikrai neverta. Nemaisytu ir kitu tevu paklausti, ar juos tenkina aukletojos toks poziuris. Gal sajungininku atsirastu daugiau? Sekmes kovojant uz savo vaiko gerove ir sveikata
Reikejo paklausti aukletoju uz ka jos gauna atlyginima?
O kas kitas jei ne tu kovosi už savo vaiką? Jis dar mažiukas, todėl jam reikia pagalbos. Akivaizdu kad auklėtojos yra kažkokios neišprususios. JOs turbūt pačios neturi vaikų. Jų darbas yra prižiūrėti vaikus. Kovok už savo vaikutį. Man buvo problema kai mano sūnelis pareidavo namo su mėlynėm, ir tai tęsėsi 2 mėnesius, pradėjau kelti tą problemą į viešumą ir žinai pasikeitė
Aš taip pat nueičiau pasikalbėti su vedėja, jei pokalbis su auklėtoja jokios naudos neduotų, mes esame mamos ir mes kovojame už savo pipirus
Nu man tai nerealu tokia situacija ir poziuris i vaika
QUOTE(JO/NE @ 2007 01 27, 19:21) Nu man tai nerealu tokia situacija ir poziuris i vaika Na net ir nežinau, mums teko spręst kai kuriuos konfliktus su auklėtojomis, bet užteko tik paminėti valdžią viskas susitvarkė ir vaikučiai labai jau myli jas ir jo mylimos yra
Manau, dar bandyk kalbėtis su pačiomis auklėtojomis.
Aisku toks poziuris i vaiku auklejima yra baisu
na tu tik neisizeisk,bet tos kur isdirba 30 metu tai jau is viso tu vaiku nebemyli.....mano vaiko aukletojos tokios,tai pastoviai matau kaip saukia ant vaiku net prie manes!!!!kysiu tik laukia....o kur jaunos dirba(aisku buna ir isimciu)tai jos visai kitaip i vaika ziuri....kad aukletojos viena ranka su vedeja musa tai faktas
QUOTE(jovitn @ 2007 01 29, 21:18) na tu tik neisizeisk,bet tos kur isdirba 30 metu tai jau is viso tu vaiku nebemyli.....mano vaiko aukletojos tokios,tai pastoviai matau kaip saukia ant vaiku net prie manes!!!!kysiu tik laukia....o kur jaunos dirba(aisku buna ir isimciu)tai jos visai kitaip i vaika ziuri....kad aukletojos viena ranka su vedeja musa tai faktas Mano močiutė darželyje išdirbo virš 30 metų, ir žinai, dar ne vienai jaunai auklėtojai reikėtų iš jos pasimokinti. Taip pat ne kartą darželyje buvau ir mačiau kaip ji dirba QUOTE(Inesute J @ 2007 01 29, 22:22) Mano močiutė darželyje išdirbo virš 30 metų, ir žinai, dar ne vienai jaunai auklėtojai reikėtų iš jos pasimokinti. Taip pat ne kartą darželyje buvau ir mačiau kaip ji dirba Sutinku! Papildyta: QUOTE(jovitn @ 2007 01 29, 22:18) na tu tik neisizeisk,bet tos kur isdirba 30 metu tai jau is viso tu vaiku nebemyli.....mano vaiko aukletojos tokios,tai pastoviai matau kaip saukia ant vaiku net prie manes!!!!kysiu tik laukia....o kur jaunos dirba(aisku buna ir isimciu)tai jos visai kitaip i vaika ziuri....kad aukletojos viena ranka su vedeja musa tai faktas Nesutinku. Patirtis siame darbe yra labai svarbi. Ir as daug ramiau jauciuosi, kai palieku savo vaika darzelyje su aukletoja, kuri jdarzelyje isdirbo jau 18 metu! QUOTE(ungrida @ 2007 01 30, 09:27) Būtent, tai ir yra pagrindas
na manau ,kad svarbiausia atsidavimas.....
Ir meile!
Manau svarbu žmogiškosios savybes, aišku ir atsidavimas, sugebėjimas dirbti su vaikais.
Aš taip pat manau, kad jaunesnės auklėtojos yra geriau
Auklėtoja auklėtojai nelygi..
Manau, reiktų dar su savąja pakalbėt, o jei rezultatų nebūtų- keist grupę
Aš irgi buvau nepatenkinta kai kuriais auklėtojos darbo metodais. Pasakyti į akis sunku, nes auklėtoja su manim ir mano vaiku labai maloni. Bet iš vaiko pasakojimų žinau, kaip ji elgiasi su kitais vaikais. Man nesvarbu, mano vaikas ar ne mano - man visų mažiukų gaila, o jie galbūt nepasiskundžia tėvams (nes jei auklėtoja mane bara ir užgaulioja, vadinasi aš blogas, ir tėvams geriau nesakyt, nes dar daugiau gausiu). Paskambinau vedėjai, gražiai pasikalbėjom. Vedėja buvo dėkinga už pastabas, ji kaip tik laukia tėvų atsiliepimų apie auklėtojų darbą. Problemėlė buvo išspręsta, bet dar liko nemažai kitų...
Pastebėjau, kad auklėtojos malonesnės su tais tėvais, kuriuos mato kasdien. T.y. ateikit su vaiku į grupę, ir kol jis rengiasi, pasisveikinkit ir pabendraukit su auklėtoja. Nes daugybė tėvų ryte skuba į darbą ir paleidžia vaikus prie darželio vartelių arba tik atidaro lauko duris, o į grupę net neužeina. Va tokių tėvų vaikiukai, galima sakyti, 'nurašyti'. Aišku, nesakau, kad visuose darželiuose taip. Bet toks mano pastebejimas
Manau, kad viena is didziausiu problemu ta, jog aukletoju darzeliuose truksta. Mazai, kas nori eiti dirbti i darzeli uz tokius pinigus
sveikutes!teisingai pastebėta,kad bet kokiu atveju bendravimas yra būtinas,nes kaip kitaip juk ir neįmanoma,aš čia apie tevų ir auklėtojų santykius.Bet žinai,kad nemažai yra tokių aukletojų,kurios nemoka su tėvais bendraut,o su vaikučiais jos nuostabios (aišku yra išimčių) ir patys vaikai jas myli ir gerbia kad ir gauna bart.Aš nekartą bandžiau savo pupos klaust gal kas negerai ,gal muša ,gal taip kas nepatinka nu dėkui Dievui,kad ji yra laiminga ten ir myli abi auklėtojas ir gerai jaučiasi.Man buvo ,kad kartais kaikas nepatikdavo,bet nejaučiačiau kad nepatiktų pupai,tai ir nebuvo problemų.
[quote=JURGAKUKTIENE,2007 01 25, 11:18]
Ką daryti jeigu auklėtoja mano, kad 4 metų vaikas turi viską mokėti pats. Kad mes mokėdami už darželį, mokam tik už maitinimą, o ne už vaiko priežiūra ir jos visai nepaiso tavo nuomonės. Jei šlapios pirštinės įdėtos į kepurę, tai yra jom normalu, ir mano pastaba jom sukelia juoką. Vaikai būna lauke be šalikų ir ant kojų užsidėję priešingai batus ir taip jie išbūna lauke apie valandą, tačiau nieko negali padaryti, nes jos iškarto puolą pirmos, nespėjus nieko pasakyt.Negi, joms nėra priemonių, gal jos ten jaučiasi visagalės? [/quote Siaubinga situacija ir taip palikti negalima. Pirmiausia pasakyciau aukletojai, kad neketinu pakesti tokio elgesio su savo ir kitais vaikais. Ju darbas visapusiskai rupintis vaiku. Ir jei ji nekeis savo poziurio ir elgesio kreipsiuos i direktore, jei tai nepades eisiu toliau. Juk vaikas yra svarbiausia Zinoma,negalima nutylet.
[sveikos mamos!blemba,ten tuose darzeliuose baisus dalykai dedasi,as taip pat jei pasakau kaskokia pastaba,tai aukletoja ziuri i mane kaip i beprote.gal dabar madinga vaikus engti,kankinti ir tt...
Na nezinau, visi tik blogai apie darzeli sneka
O kas kitas jei ne tu kovosi už savo vaiką? Jis dar mažiukas, todėl jam reikia pagalbos. Akivaizdu kad auklėtojos yra kažkokios neišprususios. JOs turbūt pačios neturi vaikų. Jų darbas yra prižiūrėti vaikus. Kovok už savo vaikutį. Man buvo problema kai mano sūnelis pareidavo namo su mėlynėm, ir tai tęsėsi 2 mėnesius, pradėjau kelti tą problemą į viešumą ir žinai pasikeitė
aš pažistu net keleta auklėtojų ir jos visos net labai išprususios . O toke nesusipratimai dažniausei kila tada kai tėvai patis vaiku normalei nežiuri ir jų nemoko , bet jei darželyje auklėtoja viena karta padare ką netaip tai jau ir dirbti jei ten ne vieta ir auklėtoja bloga . Nusivyliau auklėtojomis ir aš Tas pats ir su valgymu, po vienam vaikui išoperuoto apendicito, labai prisižiūrime maistą, tai darželyje pradėjo nebevalgyti Aš suprantu, kad auklėtojos turi kažkaip su vaikais tvarkytis, bet pliką vesti į rūbinėlę, ar į kitą grupę -
Neturi teises pliku vaiku vesti jeigu nemiega, nenori ir tegul nemiega. Kazkokia nesamoninga tvarka. Tiesiog aukletojos nori, kad viskas pagal jas butu, o namano, kad kiekvienas vaikas individualus. Kaip kokiam kaleime,pagal grafika viska turi daryti. Suprantu, kad turi kazkokia tvarka turi buti, bet kad versti valgyti ar miegoti, nesamone.
QUOTE(vil @ 2007 03 09, 17:04) Net nebežinau ką daryti, kaip reaguoti į tokius auklėtojos skundus: ar bausti savo vaikus, mokyti, kad jie nežadintu kitų vaikų ir tarpusavyje nekalbėtų, ar eiti pakalbėti su vedėja. pliku tai neturi teises vesti, bet kazka daryti privalo. Nes man pvz nusispjauti, kad kazkoks vaikas vaidina labai dideli ir nenori miegoti pietu miego. O mano vaikai miega ( dazniausiai ne savo noru nueina miegoti, bet kazkodel greitai nuluzta ir bent jau valanda ismiega) ir jeigu darzelyje yra tam skirtos valandos, tai ir nenoriu, kad kiti vaikai neleistu maniskiam pailseti. Nieko neatsitiks, jeigu vaikas pamiegos valanda ir dienos metu - nuo to jam blogiau tikrai nebus. O jeigu jau nenori miegoti, tai tegul nors ramiai pabuna ta laika. Pas vedeja nuejus reiketu pasiaiskinti, kad aukletoja netinkamai vaikus baudzia. O paciai namuose reikia irgi su vaiku pasikalbeti, kad miego metas po pietu yra skirtas poilsiui ir per ji reikia atitinkamai elgtis QUOTE(Silvute @ 2007 03 12, 18:23) pliku tai neturi teises vesti, bet kazka daryti privalo. Nes man pvz nusispjauti, kad kazkoks vaikas vaidina labai dideli ir nenori miegoti pietu miego. O mano vaikai miega ( dazniausiai ne savo noru nueina miegoti, bet kazkodel greitai nuluzta ir bent jau valanda ismiega) ir jeigu darzelyje yra tam skirtos valandos, tai ir nenoriu, kad kiti vaikai neleistu maniskiam pailseti. Nieko neatsitiks, jeigu vaikas pamiegos valanda ir dienos metu - nuo to jam blogiau tikrai nebus. O jeigu jau nenori miegoti, tai tegul nors ramiai pabuna ta laika. Pas vedeja nuejus reiketu pasiaiskinti, kad aukletoja netinkamai vaikus baudzia. O paciai namuose reikia irgi su vaiku pasikalbeti, kad miego metas po pietu yra skirtas poilsiui ir per ji reikia atitinkamai elgtis sutinku QUOTE(ingakyca @ 2007 03 12, 13:12) Neturi teises pliku vaiku vesti jeigu nemiega, nenori ir tegul nemiega. Kazkokia nesamoninga tvarka. Tiesiog aukletojos nori, kad viskas pagal jas butu, o namano, kad kiekvienas vaikas individualus. Kaip kokiam kaleime,pagal grafika viska turi daryti. Suprantu, kad turi kazkokia tvarka turi buti, bet kad versti valgyti ar miegoti, nesamone. Pliku -tikrai blogas elgesys!
Paskaitinėjau jūsų pasisakymus,nusprendžiau ir aš įsiterpti.Nesenai mano sūnus pradėjo pasakot ką auklėtoja veikia su jais,tai aš pakraupau
Pas auklėtoja aiškintis nėjau,nes žinau kad labai gražiai išsisuks,sakys vaikas prisigalvojo ir tiek.Nes jau buvo atvejis kaip mano vaikui ausis tampė,tai kaip nuėjau sako,negali būti kažką vaikas sumaišė ar prisigalvojo
Tikriausiai padykęs tas jūsų berniukas, bet taip elgtis auklėtoja neturėtų. Ar jūs paklausiat auklėtojos, kaip jis elgiasi, ar buvo geras šiandien? Lyg tarp kitko užsiminkit, kad jūsų berniukas viską pasakoja, kas atsitinka daržely, kartu aptarkit, patarkit, kokie drausminimo būdai jam veiksmingi. O dėl miego- su penkiamečiu jau galima susitarti, kad jei ramiai gulės, auklėtoja jį anksčiau pakels. Ir su vaiku kasdien kalbėkit apie jo elgesį darželyje, pasakykit, kaip jums būna malonu, kai jis gerai elgiasi. Neaptarinėkit su vaiku ar jam girdint, kokia ta auklėtoja bloga, nes tai dar pasunkins vaiko ir auklėtojos bendravimą.
QUOTE(aurime @ 2007 04 28, 21:10) Tikriausiai padykęs tas jūsų berniukas, bet taip elgtis auklėtoja neturėtų. Ar jūs paklausiat auklėtojos, kaip jis elgiasi, ar buvo geras šiandien? Lyg tarp kitko užsiminkit, kad jūsų berniukas viską pasakoja, kas atsitinka daržely, kartu aptarkit, patarkit, kokie drausminimo būdai jam veiksmingi. O dėl miego- su penkiamečiu jau galima susitarti, kad jei ramiai gulės, auklėtoja jį anksčiau pakels. Ir su vaiku kasdien kalbėkit apie jo elgesį darželyje, pasakykit, kaip jums būna malonu, kai jis gerai elgiasi. Neaptarinėkit su vaiku ar jam girdint, kokia ta auklėtoja bloga, nes tai dar pasunkins vaiko ir auklėtojos bendravimą. Padykusi vadinasi yra visa grupe,jei visus veda į tualetą,bet kažin kodėl kita auklėtoja šito nedaro? QUOTE(Darijana:) @ 2007 04 28, 20:24) šiaip kraupu skaitant,kad tokių auklitojų vis dar yra manau reiktų nenuleist rankų ir kovot už vaikus.Auklitojos turi mokint vaikus gerų pavyzdžių ,bet jokių būdu ne tualetuose baudas skirt. eičiau tiesiai su vaiku pas darželio vedėja ir išsakyčiau savo nuomuonę. QUOTE(aurime @ 2007 04 28, 21:10) Tikriausiai padykęs tas jūsų berniukas, bet taip elgtis auklėtoja neturėtų. Ar jūs paklausiat auklėtojos, kaip jis elgiasi, ar buvo geras šiandien? Lyg tarp kitko užsiminkit, kad jūsų berniukas viską pasakoja, kas atsitinka daržely, kartu aptarkit, patarkit, kokie drausminimo būdai jam veiksmingi. O dėl miego- su penkiamečiu jau galima susitarti, kad jei ramiai gulės, auklėtoja jį anksčiau pakels. Ir su vaiku kasdien kalbėkit apie jo elgesį darželyje, pasakykit, kaip jums būna malonu, kai jis gerai elgiasi. Neaptarinėkit su vaiku ar jam girdint, kokia ta auklėtoja bloga, nes tai dar pasunkins vaiko ir auklėtojos bendravimą. taip...nereikia ir tikėtis ,kad darželinukas sedės rankas sudėjas.Jei auklitojos nemoka vaikus užimti-piešimais ,visokiais darbeliais ir t.t. jei auklitojos skirtu jiems visiems daugiau dėmesio ir tikrai,kad nebūtų vaikų neklausymų...susižalojimų O jei padykęs tai nereiškia,kad juos bausti tokiom bausmėm kaip ausų tampymai-pliokštelėjimai per veidą ar tualete leisti pusvalandžiai QUOTE(vil @ 2007 03 09, 17:04) išvedė į rūbinėlę ir tel liepė sėdėti, nes aš nemiegojau... ................ Būna, kad maniškiai krečia kvailystes, tai tegu stato į kampą, bet .... Ką jūs manote? Tai koks skirtumas ar į kampą, ar į rūbinėlę QUOTE(ingakyca @ 2007 03 12, 13:12) Neturi teises pliku vaiku vesti jeigu nemiega, nenori ir tegul nemiega. Kazkokia nesamoninga tvarka. Tiesiog aukletojos nori, kad viskas pagal jas butu, o namano, kad kiekvienas vaikas individualus. Kaip kokiam kaleime,pagal grafika viska turi daryti. Suprantu, kad turi kazkokia tvarka turi buti, bet kad versti valgyti ar miegoti, nesamone. Turi būti tvarka .......... o jei jos nenorite laikytis, tai auginkite vaikus namie. Vaikų grupėje 20 ir kas bus , jei auklėtoja tenkins visų poreikius ir kaprizus ....... nenori miegoti, tegul ramiai guli , nenori valgyti, tegul nevalgo, bet kartu su visais sėdi prie stalo ........... mes dirbam tokiu principu Pagalvokite kas bus, jei į mokyklą ateis vaikas, kuris galvos, kad gali daryt ką nori Apskritai, šiuolaikiniai tėvai dažniausiai mato tik auklėtojų klaidas, o savų vaiko auklėjimo spragų net nelinkusios matyti QUOTE(Voverė @ 2007 04 29, 14:36) Apskritai, šiuolaikiniai tėvai dažniausiai mato tik auklėtojų klaidas, o savų vaiko auklėjimo spragų net nelinkusios matyti nelinkusi kaltinti tik auklitojus bet auklitojos turi visada atsiminti savo pareigą,kad mes mokome vaikus gerų pavyzdžių Esu girdėjusi čia ,kad padaužiukus vaikus,atskiria nuo vaikų,apibrežia metrą ant metro kvadratėlį ir jame pastato vaiką O dėl (grafiko ) sutinku, vaikai turi viso šio išmokti.Nematau jokio blogio . QUOTE(eveneir @ 2007 04 29, 14:58) atskiria nuo vaikų,apibrežia metrą ant metro kvadratėlį ir jame pastato vaiką Man tai čia bausmė nesiskirianti nuo pasodinimo prie stalo ar pastatymo į kampą ........ nieko blogo tame nematau ................ tai kaip laikinas laisvės apribojimas ir sutramdymas ......... nemanau, kad ilgai ten vaikas laikomas ......... turbūt būna toje erdvėje, kol nusiramina . Čia smurto, luošinimo ar žalojimo nematau. Beja, tai gal net net lenvesnė bausmės forma, nei kad sėdėt ant kėdės O aš iš savo vaikystės pamenu, kad pas mus darželyje nusikaltusius , per pietų miegą kalbančius, vaikus pusnuogius vesdavo į kitas grupes ant galvos uždėjus nupieštą liežuvį. Va čia tai yra vaiko žalojimas, nes visi vaikai mokinami šaipytis iš vaiko atėjūno su dideliu liežuviu. Daugelis vaikų garsiai juokdavosi, o man širdis į kulnus nukrisdavo iš baimės , kad ir aš neatsidurčiau toje vietoje. QUOTE(Voverė @ 2007 04 29, 17:35) Man tai čia bausmė nesiskirianti nuo pasodinimo prie stalo ar pastatymo į kampą ........ nieko blogo tame nematau ................ tai kaip laikinas laisvės apribojimas ir sutramdymas ......... nemanau, kad ilgai ten vaikas laikomas ......... turbūt būna toje erdvėje, kol nusiramina . Čia smurto, luošinimo ar žalojimo nematau. Beja, tai gal net net lenvesnė bausmės forma, nei kad sėdėt ant kėdės nemanau,kad čia yra geras būdas taip vaikus tramdyt....vis dėlto čia yra VAIKAI ,o ne narve laikomi gyvūnai.Reikia tą visada atsiminti. VAIKAM LABAI GREIT ĮSTRINGA IR JIE NUO TO TIKRAI,KAD NEPASIDARYS GERESNI.Iš narvo paleisti žvėrys-daug aršesni-nei,kad buvę prieš tai. ir bėje...-tas vaikas laikomas(apibrėštam kvadrate) ne tada, kai tik nusikalsta,o visada pertraukėliu metu-kaip suprantama jis kelią grėsmę visuomenei bet kokiu laiku man aktuali ši tema...bet ir žiauri
Smarkiai nesiginčiju .............aišku yra individualios situacijos . O vaiką sutramdyti tikrai pats geriausias būdas pasodinti prie stalo ir įduoti į rankas kokią dėlionę. Vaikams apskritai labai nepatinka jokie laisvės apribojimai. Bet kitos humaniškos išeities nuraminti įsisiautėjusį, nusikaltusį vaiką nėra.
Aš esu tik prieš smurtą ir įžeidinėjimą, kitos priemonės nėra tikrai tokios baisios . Tik dažnai mums nelabai patinka, kai svetimas žmogus imasi drausminti mūsų vaikus betkokiom priemonėm. Man pačiai kartais sužaidžia šitas jausmas. Duodu 100 proc. , kad visos mes barame savo vaikus........ bet neduok Dieve tai padarys auklėtoja ar bet koks svetimas žmogus ........... iš karto darome iš to katastrofą ir puolame grasintis teismais QUOTE(Voverė @ 2007 04 29, 19:30) Smarkiai nesiginčiju .............aišku yra individualios situacijos . O vaiką sutramdyti tikrai pats geriausias būdas pasodinti prie stalo ir įduoti į rankas kokią dėlionę. Duodu 100 proc. , kad visos mes barame savo vaikus........ bet neduok Dieve tai padarys auklėtoja ar bet koks svetimas žmogus ........... iš karto darome iš to katastrofą ir puolame grasintis teismais sutinku su tokia vaikų bausme,kad juos tik taip baustų ir mamoms niekada nekiltų naras -eiti pas vyr.darželio vedėjas ir vaikai į darželius eitų su dideliu noru. Kaip sakoma:MANO VAIKAS -MANO PASAULIS QUOTE(Voverė @ 2007 04 29, 19:30) Smarkiai nesiginčiju .............aišku yra individualios situacijos . O vaiką sutramdyti tikrai pats geriausias būdas pasodinti prie stalo ir įduoti į rankas kokią dėlionę. Vaikams apskritai labai nepatinka jokie laisvės apribojimai. Bet kitos humaniškos išeities nuraminti įsisiautėjusį, nusikaltusį vaiką nėra. Aš esu tik prieš smurtą ir įžeidinėjimą, kitos priemonės nėra tikrai tokios baisios . Tik dažnai mums nelabai patinka, kai svetimas žmogus imasi drausminti mūsų vaikus betkokiom priemonėm. Man pačiai kartais sužaidžia šitas jausmas. Duodu 100 proc. , kad visos mes barame savo vaikus........ bet neduok Dieve tai padarys auklėtoja ar bet koks svetimas žmogus ........... iš karto darome iš to katastrofą ir puolame grasintis teismais Kad auklėtoja turi sudrausminti ir subarti vaikus tai niekas ir nesako,jog negalima to daryti.Juk suprantama kad suvaldyti šitiek vaikų nėra lengva,bet aš esu kategoriškai prieš tokias auklėtojas kurios smurtauja,tyčiojasi ir įžeidinėja vaikus. O gal aš per daug noriu??? Gal darželiuose tai normalus dalykas??? QUOTE(Darijana:) @ 2007 04 29, 20:22) Kad auklėtoja turi sudrausminti ir subarti vaikus tai niekas ir nesako,jog negalima to daryti.Juk suprantama kad suvaldyti šitiek vaikų nėra lengva,bet aš esu kategoriškai prieš tokias auklėtojas kurios smurtauja,tyčiojasi ir įžeidinėja vaikus. O gal aš per daug noriu??? Gal darželiuose tai normalus dalykas??? As manau, kad smurtaujanciu aukletoju neturi buti! Todel jums reiketu pakalbeti su ja, o po to su direktore. Problema galetu kazkiek issispresti. 5 metu vaikas jau pasakys, kas jam blogai. Blogiausiu atveju gal yra galimybe pakeisti grupe, jei aukletojos negalima pakeisti. O ar kiti teveliai nesiskundzia panasiu aukletojos elgesiu? Reiketu gal grupes tevams susivienyti ir bandyti spresti sia nenormalia padeti vaiku labui. Tevai siais laikais didele jega!
Mes del savo aukletojos nusiskundimu neturim
|