ruci prašymu atidarau temą apie karpinius.
nuoroda kuria atrado ruci http://www.stencil-library.com/
Ačiū
ruci, puikūs tavo karpiniai
Man reikėjo dukrai į mokyklą kalėdoms angelus pjaustyt, aišku įrankio tai jokio padoraus neturėjau, bet pats procesas labai užkabino QUOTE(Stiuardese @ 2007 01 25, 12:44) Ačiū QUOTE(Stiuardese @ 2007 01 25, 12:44) Man reikėjo dukrai į mokyklą kalėdoms angelus pjaustyt, aišku įrankio tai jokio padoraus neturėjau, bet pats procesas labai užkabino Pjaustau su specialiu peiliuku, kurį galima laisvai nusipirkti raštinės prekės - vėliau įkelsiu nuotrauką. Pjaustiniui perku fakturinį popierių, nes paprastas, skirtas spausdinimui plyšta. Kartą bandžiau pjaustyti iš lipnios plėvelės - nepasisekė, nes smulkios dalys iš karto atsiklijuoja. Šiaip su internetiniais ištekliais anglų kalba šiek tiek problematiška, bent jau man kol kas
Niu pagaliau sulaukiau šios temos
Aš jau spėjau visą krūvą schemučių prisirinkti, tai tik laukiu progos į parduotuvę išlėkti popieriaus nusipirkti QUOTE(ruci @ 2007 01 25, 12:49) Ačiū Pjaustau su specialiu peiliuku, kurį galima laisvai nusipirkti raštinės prekės - vėliau įkelsiu nuotrauką. Pjaustiniui perku fakturinį popierių, nes paprastas, skirtas spausdinimui plyšta. Kartą bandžiau pjaustyti iš lipnios plėvelės - nepasisekė, nes smulkios dalys iš karto atsiklijuoja. Šiaip su internetiniais ištekliais anglų kalba šiek tiek problematiška, bent jau man kol kas tai kad tas stencils-library mokamas
Aš tai "nusikopinu" ir persikeliu į word'ą, o tada belieka tik atsispausdinti
Papildyta: Beje radau labai gražų tigrą, tik nemoku čia paveiksliuko įkelt, tai rašau nuorodą http://www.papercutters.org/gallery.html O ten dar įlindus į "links and references", manau, ir daugiau galima ko rasti
Labai geras puslapis, grąžūs karpiniai.
Aš irgi buvau susižavėjusi karpiniais, grąžiai galima papuošti namus pvz. Kalėdoms. Ieškojau karpinių internetinių puslapių, bet kažkaip nieko gero nepavyko surasti, o šis puslapiukas tikrai vertingas. Džiugu, kad ne vien mezgimas ir nėrimas rankdarbių temoje gyvas
Tai kad dauguma iš tavo parašytos nuorodos
O kitus radau tame kur įkėliau nuorodą Tu, ruci, gal įmesk ir šioj temoj savo darbelius, manau čia užsukę mamytės ir pamatę tas grožybes iškart "kablį" pagautų QUOTE(sizike @ 2007 01 25, 12:57) tai kad tas stencils-library mokamas Taip, dauguma karpinių yra mokami, bet kai kurie yra tinkamo dydžio. Aš spaudžiu dešinįjį pelės klavišą ant patikusio piešinio, pasirenku "Save as..." išsisaugau, o paskui atsispausdinu. Kartais pati darau schemą pagal patikusį paveiksliuką, tačiau tai šiek tiek sudėtingiau...Čia mano pjaustinių įrankis:
Aš dar dėl popieriaus noriu pasiklausti: sakei perki faktūrinį popierių - tai čia tą tokį plonytį? Aš kaip tik galvojau kad storą reikia pjaustinėti...
QUOTE(bugytė @ 2007 01 25, 13:05) Beje radau labai gražų tigrą, tik nemoku čia paveiksliuko įkelt, tai rašau nuorodą Nebloga nuoroda Popierių perku storesnį nei spausdinimo, o rašydama faktūrinį, turėjau omenyje, kad jis nėra lygaus paviršiaus, t.y. su kokiu nors paveiksliuku. Ar aiškiai parašiau? Papildyta: Keli mano jau matyti karpiniai: ![]()
Su paveiksliuku??? mmm.. nelabai supratau...
Papildyta: Ir dar išduok vieną paslaptį...
Sveiki,
Aš norėjau dar dėl popieriaus paklaust. Gal bent maždaug galit pasakyt kokios gramatūros popierių patogiausia rinktis karpiniams, nes faktūrinio kiek mačiau yra ir labai plono ir kaip kartono. QUOTE(bugytė @ 2007 01 25, 13:56) Ne, vienspalvį. Jis būna su iškiliu paveiksliuku... QUOTE(bugytė @ 2007 01 25, 13:56) Ir dar išduok vieną paslaptį... Galima daryti ir taip. Šiaip dažniausiai jaustau iš balto, raudono popieriaus... Schemą ant jo persipiešiu per langą,prieš šviesą... Papildyta: QUOTE(sainara @ 2007 01 25, 13:57) Sveiki, Aš norėjau dar dėl popieriaus paklaust. Gal bent maždaug galit pasakyt kokios gramatūros popierių patogiausia rinktis karpiniams, nes faktūrinio kiek mačiau yra ir labai plono ir kaip kartono. Na, aš naudoju šiek tiek storesnį nei spausdinimui. Galima imti plonesnį kartoną, jei karpinys bus naudojamas kaip šablonas, pvz. puškimui...Schemos Kalėdoms (nors ir pavėluotai ![]() ![]() ![]()
QUOTE(bugytė @ 2007 01 25, 13:47) Aš dar dėl popieriaus noriu pasiklausti: sakei perki faktūrinį popierių - tai čia tą tokį plonytį? Aš kaip tik galvojau kad storą reikia pjaustinėti... Čia priklauso, ką nori kirpti. Pav. atvirukus, ar paveikslus, tai tada geriau plonas tinka,o vitražams, erdviniams karpiniams tinka storas popierius.
Faktūrinio popieriaus pvz.
![]() Moterų schemos: originalas: ->pjaustinys: ![]() ![]() ![]() ![]() Sorry, kad tokie dideli paveiksliukai...
Karpiniai mano gyvenimas. Jeigu kam įdomu galit man išsiust savo el.pašto adresą išsiusiu asmeniškai. Nes esu naujokė ir man dar negalima šiame puslapyje rodyt savo karpinius. Butent tą temą vedu seminarus,praktinius užsiemimus. Nuolat dalyvauju parodose ir t.t. Galyt kreiptis
Na va dabar viskas aišku dėl popieriaus
O tos damos
as tikriausiai
krita, aš tau išsiunčiau savo el. pašto adresą, bet po to pagalvojau, kad tikriausiai visoms būtų įdomu pamatyti tavo darbelius, tad gali kuriai mamytei (kuri turi teisę dėdi čia paveiksliukus) išsiųsti, na o ji patalpintų juos šičia
QUOTE(bugytė @ 2007 01 25, 14:53) krita, aš tau išsiunčiau savo el. pašto adresą, bet po to pagalvojau, kad tikriausiai visoms būtų įdomu pamatyti tavo darbelius, tad gali kuriai mamytei (kuri turi teisę dėdi čia paveiksliukus) išsiųsti, na o ji patalpintų juos šičia Taip bet matau čia visos tokios dar jaunos.Cha -cha.Užpuolet netikėtai visos iškart pameginsiu atsiust. el.paštu
Ruci, as jau apsikreciau
Vakar vis mislijau, kaip cia graziau yra. Ar kai ispjaustai po dalele ir suklijuoji i paveiksliuka, ar kai padarai sablona ir is kitos puses priklijuoji kitos spalvos popieriu (kazkas panasaus i vitraza)? Man is spalvotu patiko sitas (iatriu, kad cia nupurksta), bet galima ispjaustyt ir is spalvoto popieriuko. Ane? ![]() Arba va dar kas patiko: ![]() Jetaus kokios mazos gavos... Nu bet ideja aiski QUOTE(bugytė @ 2007 01 25, 14:53) krita, aš tau išsiunčiau savo el. pašto adresą, bet po to pagalvojau, kad tikriausiai visoms būtų įdomu pamatyti tavo darbelius, tad gali kuriai mamytei (kuri turi teisę dėdi čia paveiksliukus) išsiųsti, na o ji patalpintų juos šičia gavai?
Dėkui už temą,
QUOTE(bugytė @ 2007 01 25, 14:46) Atsiūsk kokių gražių pvz.Valentino dienai ar Vėlykoms. Mano paštas galiciniene@gmail.com Ačiū Papildyta: QUOTE(krita @ 2007 01 25, 14:32) Karpiniai mano gyvenimas. Jeigu kam įdomu galit man išsiust savo el.pašto adresą išsiusiu asmeniškai. Nes esu naujokė ir man dar negalima šiame puslapyje rodyt savo karpinius. Butent tą temą vedu seminarus,praktinius užsiemimus. Nuolat dalyvauju parodose ir t.t. Galyt kreiptis Atsiprašau ne tos prašiau pvz.Prašau tavęs galiciniene@gmail.com
Pabandysiu įmesto vieną schemutę, kuri tiktų valentino dienai, bet jei nesigaus, nesijuokit - niekada to nedariau
![]() Papildyta: Valio
Kaip gražu.. Klausimas, o ant ko pjaustai su peiliuku, ka po apačia pasidedi kad lengviau būtų? Norėčiau bent kiek pjaustymo technologijos sužinoti... Reiks bandyti, nieko nebus
Krita, atsiusk man i elektronini pasta ir as ikelsiu. As tau rasiau jau i az, ar gavai?
QUOTE(Monada @ 2007 01 25, 15:30) Ruci, as jau apsikreciau Na, bet tu ir auksarankė QUOTE(Monada @ 2007 01 25, 15:30) Vakar vis mislijau, kaip cia graziau yra. Ar kai ispjaustai po dalele ir suklijuoji i paveiksliuka, ar kai padarai sablona ir is kitos puses priklijuoji kitos spalvos popieriu (kazkas panasaus i vitraza)? Aš pjaustau baltą/kt. spalvos popierių, o po pjaustiniu dedu kitą spalvą. Neklijuoju QUOTE(Monada @ 2007 01 25, 15:30) Tas juodas/nuspalvintas dalis išpjauni ir gautą rezultatą dedi ant kitos spalvos popieriaus.Papildyta: QUOTE(diora @ 2007 01 25, 17:25) Pjaustau ant seno linoleumo gabalo. Jis minkštesnis nei mediena ar kt. todėl lengviau laviruoti peiliuku.Papildyta: QUOTE(bugytė @ 2007 01 25, 17:06) Pabandysiu įmesto vieną schemutę, kuri tiktų valentino dienai, bet jei nesigaus, nesijuokit - niekada to nedariau bugyte, puikiai gavos QUOTE(krita @ 2007 01 25, 19:08) No,ar matei? Žinok paukščiukai visada į tėmą , čia ne angelai, kad praėjo šventės ir viskas. Jos galima iškirpt ir ant siuliuko pakabint kur nori, ant šakų, langų erdvėje ir t.t. Va itariu siandien pameginsiu kazka tokio pasidaryt ir virtuvej pasikabint
Oi, kol perverciau pirmus 3 lapus, ziuriu ir ketvirta priraset
QUOTE(sigita @ 2007 01 25, 20:37) Oi, kol perverciau pirmus 3 lapus, ziuriu ir ketvirta priraset Kaip šaunu! O gal kokių schemų dabar turi? Būtų šaunu, jei pasidalintum...
va kokia įdomi temelė, nuo ryto visus 4 psl prirašėt
QUOTE(ruci @ 2007 01 25, 12:44) Čia mano pjaustinių įrankis: Tokį pas vyra įrankių dėžėj mačiau naują QUOTE(krita @ 2007 01 25, 13:32) Karpiniai mano gyvenimas. Jeigu kam įdomu galit man išsiust savo el.pašto adresą išsiusiu asmeniškai. Nes esu naujokė ir man dar negalima šiame puslapyje rodyt savo karpinius. Butent tą temą vedu seminarus,praktinius užsiemimus. Nuolat dalyvauju parodose ir t.t. Galyt kreiptis Tai jei aš teisingai suprantu, imam lapą, nusipaišom, išpjaustom, tada dedam tą lapą su išpjaustytom ertmėm ant kitos spalvos lapo ir į rėmelius, ar taip? Arba išpjaustom detales ir jas klijuojam ant kitos spalvos lapo, ar gerai suprantu? Jei ką galit apmėtyt daržovėm jei kokią nesąmonę parašiau, o paskui atsakyt
Pasižvalgykit Čia Nors nežinau ar čia vertinga kas yra, nes dar "žalia" esu
QUOTE(Stiuardese @ 2007 01 25, 23:21) Taip gerai supratot.Tik patarimas ne kopijot,o pačiai stengtis kurt ir tada turėsi savo grožį.Pradėt nuo nesudetingų elementų. QUOTE(Stiuardese @ 2007 01 25, 22:53) Tai jei aš teisingai suprantu, imam lapą, nusipaišom, išpjaustom, tada dedam tą lapą su išpjaustytom ertmėm ant kitos spalvos lapo ir į rėmelius, ar taip? Arba išpjaustom detales ir jas klijuojam ant kitos spalvos lapo, ar gerai suprantu? Jei ką galit apmėtyt daržovėm jei kokią nesąmonę parašiau, o paskui atsakyt Aš tai neklijuoju, o išpjaustau ir dedu ant kitos spalvos popieriaus, bet idėja panaudoti likusias dalis labai gera Beje, nuoroda verta dėmesio
stiuardese, nebloga nuoroda, gražių širdelių yra valentino dienai
Ruci, gražus darbas QUOTE(krita @ 2007 01 26, 07:45) Taip gerai supratot. Tik patarimas ne kopijot,o pačiai stengtis kurt ir tada turėsi savo grožį. Pradėt nuo nesudetingų elementų. Aš tai pati retai piešiu, geriau prisirenku idėjų iš interneto ar žurnalų ir pjaustau... Tai gaunasi šioks toks kopijavimas
Pažiūrėjau ir aš jūsų temą. Liuks
Papildyta: O čia karpiniai su dekupažu Papildyta: Labai gera idėja dviejų sluoksnių karpiniui:
QUOTE(augustep @ 2007 01 26, 09:30) Pažiūrėjau ir aš jūsų temą. Liuks Man iš to psl. patiko štai kas:
Šituos darbus turbūt jau matėt, bet man tai jie nerealūs...
karpiniai
augustep, tikrai labai įspūdingi karpiniai.
O aš radau dar vieną neblogą internet psl., bet karpinių schemos mokamos... |