Na kur yra tema "Kraitelis" ten rašoma daugiau vasarinukams ir pavasarinukams, na o mes planuojame gimti rudeny, tagi paskelbiaus naują temą. Tikiuosi nesupyksite. Na tai va rašykite kas ką žinote ir tiek
Mūsų mažiukas turi gimt vasarį,tai ši tema taip pat aktuali.
Aš jau turiu šiltą kepurytę ir pirštinytes,vilnonių kojinaičių.Manau ,kad reiks susirast kombinzoną,bet kadangi gimdyt turėčiau vasario vidury,tai ,manau ,gal pasiskolinsiu ,nes šalta bus gerą mėn.,o vaikiuko iš pradžių į lauką nevešiu,tai nežinau ,kiek investuot į šį daikčiuką,nes kitą žiemą jau reiks kito. Reiks nusipirkt megztukų ir šiltų kelnyčių ,bet vakar ieškojau ir nieko gero neradau.Gal teks pačiai bandyt numegzt. Na,ir nusipirkau tik gimusiam mažiukui truputį šiltesnius šliaužtinukus. Kadangi vaikiukas pirmas,tai ir taip nežinau ,ko reikia,bet įsivaizduoju ,kad nuo visų kitų vaikiukų mūsiškiai skirsis tik tuo ,kad turės turėti daugiau šiltų rūbelių.
Maniškis
Laukelin nosį kišdavom susikūtoję į antklodėles - turėjom labai šiltą vilnonę (kimštą vilna), prieš tai dar susupdavau i lengvesnę, kepurytę šiltą iš vilnos ant galvos - ir tupėdavom ant laktų (gi su tokiu labai daug nepribūsi - geras pusvalandis ir namo lendi O nuo kokių trijų mėnesių jau pravertė ir normali apranga -kombinezonas (aišku, geriausia uždarais kojyčių galais). Maniškis nusprendė tokiu metu, kad jau laikas pradėti domėtis pasauliu ir nėra čia ko miegoti, kai laukan neša. Tokia štai mūsų patirtis.
Mano pirmagimis gime rugsejo pradzioj, tai dar buvo silta - i lauka ejom su plonu kombinezoniuku+vokelis+antklodele pagal poreiki. Namuose sliauztinukai siltesni, megztukelis, vilnones kojinytes, na, kol ijunge sildyma kartais budavo su plona kepurele ir pirstinytem, jei salta diena pasitaikydavo. Dabar seimos pagausejimo laukiam spali, tai irgi turbut bus panasiai - ruduo jau kelinti metai pasitaiko siltas, tikiuosi, kad ir siemet toks bus
QUOTE(snaige @ 2006 05 13, 17:49) Mano maziukas irgi gims spali,tai stengiuos pirkti kazka jau siltesnio.O dar poto ziema laukia,tai reikes ir vilnoniu kojinyciu pas teta uzsisakyt kad numegztu. Jau svarkeli rudenini nupirkau su kapisoniuku,reikes dar kepureliu parupint siltesniu. As ir kazkaip tikiuosi kad ruduo bus siltas ir nereikes tiek.Bet si ziema buvo ziauriai salta,tai bijau kad bus ir si ziema tokia. mano pypliukas gimė spalio gale. Tai turėjau du kombinzonus šiltesnius - patogiausia buvo į juos mažylį dėti. Kepuryčių turėjau įvairiausių. Juk teko dėti ir ploną ir storesnę vienu me. Namie kepuriukų nedėjau, nereikėjo. Šiltos vilnonės kojinaitės buvo pats tas. Daugiausia vilkai šiltesnius falnelinius šliaužtus ir marškinukus. Dar turėjau keletą megztukų ir šiltesnių kelnių, prisireikė ir sėkmingai nešiojom. Užkloti turėjau šiltą vilnonį dekį
As tai turejau kailini vokeli, tai sia salta ziema oi kaip gerai jis buvo, kaip meskos ausy lelius miegojo, ir pritulot jo tiek daug nereikejo. Rengdavau sliauztus, megztini, megztas kojines, kurios buvo ilgos per visas kojas, ir tada i kombinezona. Budavo pats tas, nei per silta, nei per salta
As turiu daug rubeliu nuo sunaus kudikystes likusiu - o jis pas mane irgi rudeninis, tai kai iseisiu i dekretines, tada nusipirksiu nauja komoda specialiai vaikelio rubeliams ir viska issitrauksiu, susirusiuosiu, issiskalbsiu, dasipirksiu nauju keleta
Aš jau irgi apie pirkinius pradėjau galvoti...O mes tai nieko..nieko neturi ir turbūt nelabai bus kas atiduos..paskolins ar pan. Tai va reikės pačiai viską pirkti..
Kol kas dar vyras vis stabdo kad nepirkčiau, palaukčiau kol išeisiu į dekretą.. Bet kartais tokia nežinomybė užpuola..o ką pirkti..kiek pirkti...kokio dydžio ir t.t QUOTE be to drauge pries menesi pagimde tai gal ka perleis o mes neturim is ko pasiskolinti bent pirmuju rubeliu, kuriuos beibis isaugs per menesi. todel laukia laaabai didelis pirkimas QUOTE(kastone @ 2006 06 04, 10:18) o mes neturim is ko pasiskolinti bent pirmuju rubeliu, kuriuos beibis isaugs per menesi. todel laukia laaabai didelis pirkimas Man gimdyti rugpjucio pabaigoje tai jau bemaz viska ir susipirkau pradziai, kad nereiketu stresuoti paskui, na maza ka...gimdyti anksciau pradesiu, o be to kuo toliau tuo sunkiau po parduotuves begioti, as beja perku second handuose ir tikrai randu su etiketemis arba visai kaip naujus drabuzelius viska isvirinu, islyginu+dar perskalbiu nes nauju kaineles ujujui
Mano pirmas vaikiukas gimė gruodžio 2 d. o mes jam kraitelį nupirkome tik lapkričio gale. Taip ilgai nepirkome todėl, kad norėjome patys įsitikinti, kad vaikiukas gims sveikas. Šiuo klausimu esu labai prietaringa, nes sako kad jei labai anksti susiperki mažiukui daiktus gali prisišaukti nelaimę. Nors tai tik prietarai, tačiau jei tai liečia mano vaiką, geriau jų laikytis. Juk dabar ne rusų laikai...
Šiuo metu laukiuosi jau 2 vaikiuko, kuris turi gimti sausį. Kraitelį susipirksiu Kalėdoms. Nemanau, kad tai per anksti, nes visada išlieka tikimybė, kad mažylis gims anksčiau.
Maniškis dar tik rugsėjį gims, bet aš jau darau turimų rubelių (atsiuntė sesuo savo mažiaus) inventorizaciją. Kaip gerai pasakė viena mama "roges ruošk vasarą".
Mano vyras irgi nesupranta, kur aš taip skubu...bet aš manau, kad kuo greičiau susidėsiu viską į lentynėles, tuo ramiau miegosiu ir laukti mažiaus bus smagiau O kaip manot, kada pirkti pientraukį reikėtų? Man tai baisoka, kad jeigu pati negalėsiu maitinti, tai pinigai veltui QUOTE(Mikasiene @ 2006 06 09, 11:49) O kaip manot, kada pirkti pientraukį reikėtų? Man tai baisoka, kad jeigu pati negalėsiu maitinti, tai pinigai veltui Oij, tikrai nepirk! Labai didele tikimybe, kad jo isvis nereikes: pieno pertekliu ir pan. galima ir netgi labiau rekomenduojama nusitraukti rankytemis. Kai pagimdziau suneli, drauge perleido savo turetus 3 rusiu pientraukius, vienas is ju buvo nerealiai brangus, kazkoks labai "navarotnas", bet nei vieno neprireike, paturejau pusmeti ir grazinau dulkes nuvaliusi. Taip kad tikrai nemetyk pinigu, jei neissiversi be ju, visose vaistinese rasi bent keliu firmu ir rusiu. QUOTE(Vaiduze @ 2006 06 11, 12:33) Dar norėjau paklausti, ar galima mažiuką bus vilkti vilnoniais drabužėliais? Nekils nuo to alergija ar kažkas pan.? As manau,kad reikia kazka po apacia medvilnytes rubeli apmaut,o ant virsaus vilnoni,bet cia tik manonuomone.Nes man rodos tikra vilna biski vaikuciui gali kasti(Kutenti)
Naujagimius, o ypač neišnešiotukus gydytojai pataria renkti vilnonėmis kojinytėmis, kepurytėmis... nes tai gerina jų kraujo apytaką.
QUOTE(Velniuke @ 2006 06 11, 15:09) Naujagimius, o ypač neišnešiotukus gydytojai pataria renkti vilnonėmis kojinytėmis, kepurytėmis... nes tai gerina jų kraujo apytaką. Dekui uz patarima,tikrai nezinojau del vilnoniu rubeliu,man jie paciai grauzia ir kutena,tai galvojau kad ir vaikiukui tas pats.Bet saunu kad pasisako patyrusios mamos
mamytes noriu paklausti ka perkat jus ar kombinzoniukus storus ar atskirai striukyte ir kelnes????
nes as jau susimakalavau? QUOTE mamytes noriu paklausti ka perkat jus ar kombinzoniukus storus ar atskirai striukyte ir kelnes???? nes as jau susimakalavau? mano leliukas gims rugseji,tai gal galesiu as ji i lauka nesti is pradziu ir vokelyje,ar geriau iskart nusipirkt kombinzona,bet jis juk kokiem 2-3 men ir reiks nauja pirkti? pasitariau su draugem, kuriu vaikiukai gime rudeni/ziema. man jos sako, kad vokelio pirkti labai neapsimoka, nes tik pora kartu reikia. patogiau yra siltas kombinezonas. ziema dar kaldryte silta vaikeli apkloja ir labai gerai buna. as greiciausiai kombinezono didesnio is karto ir ieskosiu Papildyta: p.s. man atrodo, kad ir vokelis, ir kombinezonas bus brangoka, nes geresni tiek vienas, tiek kitas nemazai kainuoja... QUOTE(kastone @ 2006 06 25, 21:59) pasitariau su draugem, kuriu vaikiukai gime rudeni/ziema. man jos sako, kad vokelio pirkti labai neapsimoka, nes tik pora kartu reikia. patogiau yra siltas kombinezonas. ziema dar kaldryte silta vaikeli apkloja ir labai gerai buna. as greiciausiai kombinezono didesnio is karto ir ieskosiu Papildyta: p.s. man atrodo, kad ir vokelis, ir kombinezonas bus brangoka, nes geresni tiek vienas, tiek kitas nemazai kainuoja... Na mes žiemai turbūt pirksime kombinezoną...bet mama patarė nuspirkti ir plonesnį vokelį namuose mikdyti lovelėje... QUOTE Na mes žiemai turbūt pirksime kombinezoną...bet mama patarė nuspirkti ir plonesnį vokelį namuose mikdyti lovelėje... Pamenu kai mano mažoji sesė ( gimusi rugpjūčio mėn ) vis miegodavo vokelyje..Tokiam nestoram..ir labai patogu būdava..mamai nebuvo baimės kad naktyje nusipardis..sušals ar pan zinot, ka kijeve perduotuvese maciau? miegmaisius kudikiams, kad nenusispardytu miegant. grazus, susegami 'knopkytem', kad butu galima pampersus keisti nezadinant vaikelio. QUOTE(kastone @ 2006 06 26, 17:35) zinot, ka kijeve perduotuvese maciau? miegmaisius kudikiams, kad nenusispardytu miegant. grazus, susegami 'knopkytem', kad butu galima pampersus keisti nezadinant vaikelio. tik maciau toki kaip body vaikeliams, kad nenusispardytu, jis atrodo kaip bodis virsuj, o apacioj nera kojyciu tik toks kvadratinis, kad vaiko kojytes butu laisvos, labai geras daiktas, musu draugai tokia pizama savo dukrelei deda nakciai QUOTE(kastone @ 2006 06 26, 15:35) zinot, ka kijeve perduotuvese maciau? miegmaisius kudikiams, kad nenusispardytu miegant. grazus, susegami 'knopkytem', kad butu galima pampersus keisti nezadinant vaikelio. Maciau maciau as ir tokius pas mus,tik man kazkaip ne prie sirdies nei oro gaus vaikas tarp kojyciu,bet gal is kitos puses ziema ir gerai. Va cia tokie kuriuos maciau:
Snaige, tas bodziukas kur nuotraukoj tai jis labai storas manau miegojimui, o draugai tai turi toki frotini,be kapisono labai miela vaikeliui miegoti. o sitas manau issinesimui i lauka skirtas, pvz. paguldyti i vezimeli
man drauge pripirko secondhand'e labai graziu drabuzeliu visa maisa. sliauztuku, bodziu su rankovytem ir be, megztuku ziemai, kitai vasarai suknyciu, dzinsiuku. tikiuosi, kad maze visko nespes isaugti
as irgi padevetais nesiskundziu, tuo labiau kad neimanoma atskirti ar jie nauji ar deveti, tai nelabai matau reikalo pirkti naujus firminius drabužėlius ką tik gimusiam sraigiukui, kuriuos uždėsi kelis kartus-ir išaugs
![]() Tai nebutinai toki koki as parodziau pirkt,gal su tuo ir per karsta,bet su situo tai tikrai ne. o cia kitoks va... ,visvien kapisonas gerai,nes jei ismaudzius migdysim tai neperpus galvytes.O bodziukus as perku su knopkutem per sona,man drauge patare,nes sake,kad mazuti bus sunkoka per glva rengt,o per sona nusegei ir liuks Papildyta: va dar koki radau pavyzdeli
Isivaizduojat - o as net nepagalvojau, kad vaikuciui dar ir uzklotuku kokiu nors reiks
Kazi ar vaikuciams yra skirtos kokios specialios kaldrytes?? Kokios jos buna?? Ir kur jus ju ieskote?? Drabuzeliu parduotuvese?? Gelbekit!! QUOTE(snaige @ 2006 06 28, 18:00) As siandien atkreipiau demesi parduotuvej i tuos miegmaisiukus vaikuciams,tai pas mus 15 euru pigiausias kainuoja Na tai dar pusė velnio ta kaina...Jeigu storas ir geras tai gal ir galima pirkti QUOTE(mikke @ 2006 06 28, 20:04) Isivaizduojat - o as net nepagalvojau, kad vaikuciui dar ir uzklotuku kokiu nors reiks Kazi ar vaikuciams yra skirtos kokios specialios kaldrytes?? Kokios jos buna?? Ir kur jus ju ieskote?? Drabuzeliu parduotuvese?? Gelbekit!! Man šiandien draugė kaip tik užsiminė dėl užklotų, kaldryčių ir t.t Dar sakė pagalvoti ant ko vystysiu vaiką...NA ant lovo nepatogu tai stalo reikia...O patiesti sakė geriausia rankšluostį storesnį Aš kaldryčių, dekikių ir pan mačiau drabužėlių parduotuvėse..mana ten ir pirksiu..Tik va nežinau kokias
as tai nusipirkau viena vilnone kaldryte i lauka vezti kleckui.bet dar reikia ir i lovuyte,nes kai pklausiau ar negalima tos pacios naudot tai mane greit nugesino
sako o tu ka su paltu lovoj apsiklojus miegi kad vaikui nori ir i lauka ir i lova tos pacios kaldrytes o pirkau tai vaikisku prekiu parduotuvej,ten visokiausiu yra QUOTE Isivaizduojat - o as net nepagalvojau, kad vaikuciui dar ir uzklotuku kokiu nors reiks . Turiu rubeliu galybe (drauge ir sesuo priveze) ir sedziu sau rami - nei i galva, kad ta vaikeli dar ir suvyniot i lauka einant ar uzklot reiks Kazi ar vaikuciams yra skirtos kokios specialios kaldrytes?? Kokios jos buna?? Ir kur jus ju ieskote?? Drabuzeliu parduotuvese?? Gelbekit!! Savo mazylio laukiu spalio pradzioj, ar tai reiskia, kad ziemai man reiks maziausia dvieju uzklotuku - plonesnio (loveleje) ir storesnio (eiti i lauka)?? tai kad visu pataleliu i lovyte reikia... ciuzinio, kaldrytes, plonytes pagalveles. ir uzvalkaliuku pataliukams. as rudeniui/ziemai ieskosiu silto uzkloto i vezimeli. gerai butu rasti koki avies kailio. QUOTE Man šiandien draugė kaip tik užsiminė dėl užklotų, kaldryčių ir t.t Dar sakė pagalvoti ant ko vystysiu vaiką...NA ant lovo nepatogu tai stalo reikia...O patiesti sakė geriausia rankšluostį storesnį as kaip tik girdejau, kad ant lovos patogu vystyti, ant keliu atsiklaupus... noriu nusipirkti specialu neperslampama vystykla ar kazka panasaus, kad maze musu ciuzinio nesugadintu. sake, kad labai geras daiktas
o jus neziurejot parduotuvese tokiu pervystimo stalu kur ant lovytes dedasi
as tai gavau po pigiaj komoda su pervystimo stalu tai tik ta paralona reik ant virsaus nusipirkt ir bus QUOTE o jus neziurejot parduotuvese tokiu pervystimo stalu kur ant lovytes dedasi berods apie 50lt kainuoja bet sake kad labai geras daigtas ir lankstytis mamai nereikia.turetu buti patogu as tai gavau po pigiaj komoda su pervystimo stalu tai tik ta paralona reik ant virsaus nusipirkt ir bus gerai butu toki stala isigyt, bet man pasirode, kad jie ne 50, o kelis simtus litu kainuoja... komoda QUOTE(kastone @ 2006 06 30, 20:50) komoda Mes tai nusprendėm kitaip - nusipirkom Jysk'e paprasčiausią komodą už 200 Lt. Vyras paplatino viršų ir priklijavo vystymo lentą. Kadangi daiktas nebrangus ir negaila jo visaip "niokoti", tai dar paprašiau prisulti iš šono tokias vielines lentynėles visokiems mažmožiams, kurių reikia po ranka susidėti. Gal ir ne stebuklas, bet aš kaip tik galvoju, kad toks daiktas neamžinas, nes kai beibis paaugs norėsis kažką padoresnio jo kambary pastatyt. Beje, dar apie tuos miegmaišius. man vis irgi paranoja, kad tas vaikas žiemą sušals. Prisižiūrėjau čia jūsų nuotraukėlių ir staiga Kaune "Dainavos" prekybos centre užėjau tokią keistų vokiškų daiktų krautuvėlę. Jos dažnai pasitaiko visokiose keistose vietose, o gali nusipirkti nuo pižamos ir odinių švarkų iki kokių puodų ar svarstyklių. Firma ant tų daiktų parašyta TCM. Tai va, taip iš toli pradėjau, bet čia radau tokį "termosinį" miegmaišį (deja, vienintelį), skirtą nuo 6 mėn iki 3 metų už 48 Lt. Stvėriau, nesvarbu, kad žydras, o pilvely greičiausiai tupi mergička. Šiaip jis gana ilgas, bet gal kaip nors susitalpinsim.
Toas vystymo lentos kur ant lovytes dedasi
QUOTE Na as irgi pervystymo stalus (ant lovytes), maciau uz 51 Lt. Tai tikrai isigysiu, tik siek tiek veliau. Nes tikrai labai patogu, mano drauge atsidziaugti negali ! O komoda tai is vis butu , bet labai jau daug kainuoja !!! o tai QUOTE O mes su vyru savo komodą atlaisvinsime žinriukui...Tikėsimes tilps jo rūbeliai mes irgi turime labai faina komoda, tai 2 jos stalcius jau atlaisvinau mazutei. iskrausciau MB drabuzius QUOTE(gooda @ 2006 07 01, 08:11) Na as irgi pervystymo stalus (ant lovytes), maciau uz 51 Lt. Tai tikrai isigysiu, tik siek tiek veliau. Nes tikrai labai patogu, mano drauge atsidziaugti negali as tai nauja komoda su vystimo stalu pirkau uz 180lt nestandartiniuose balduose.tik kad jos kampai ir rankeneles melynos buvo tai as jas greit rudai nudaziau ir visai QUOTE(Nikota @ 2006 07 01, 10:44) ne tos lentos truputi skiriasi ta kur ant komodos dedasi tai ten tik porolonas apvoilktas ta neperslampama medziaga.o tos ant lovytes tai jau su tokiu kietu pagrindu. beto gali ir ant paprastos komodos padet ta lenta.daug kur uzsienyje esu macius kad padeda sonu ir labai puikiai ten leliukus vysto
Uzejau apsiuostyti, mes dar tik vasari gimsime, bet labai rupi suzinoti kokiu dalykeliu reikes leliui. O jeigu sugalvochiau ka pati nusimegzti ziemai ten kokia kepuryte ar pirshtinytes, nezinote kokia vilna yra geriausia?
QUOTE(_Vita_ @ 2006 07 02, 23:45) Uzejau apsiuostyti, mes dar tik vasari gimsime, bet labai rupi suzinoti kokiu dalykeliu reikes leliui. O jeigu sugalvochiau ka pati nusimegzti ziemai ten kokia kepuryte ar pirshtinytes, nezinote kokia vilna yra geriausia? Yra specialūs siūliukai kūdikiams. 100 proc. ėriuko vilna. Labai minkštučiai ir tikrai neturėtų graužti. Aš siūlų parduotuvėje paklausiau pardavėjos, tai rodė net trijų rūšių.
Na, musu pupa turetu gimti lapkričio pabaigoje. Dar nieko nepirkau, bet vyro tėtis jau suremontavo ir nulakavo lovelę (joje užaugo vyras ir dar 2 jo broliai
Rūbeliais (medžiaginiais) pradėsiu domėtis, kai išeisiu į dekretą, o kažką megzti gal jau ir pradėsiu, nes, kaip pasakytų mano amžiną atilsį močiutė, kol NUKNEBINĖSIU...
As tai jau "pasiraitojus rankoves"
QUOTE(Reika @ 2006 07 19, 15:26) nesuvokiu ...kiek reikia vaikuti rengti,kad jam nebutu salta...kazkaip man tie vaikiski drabuzeliai atrodo tokie ploni... NA spalio mėn jeigu kambaryje +21 vaikelis turėtų trim sluoksniais aprengtas...Bliuskelė plona...šliaužtai ir ant viršaus bliuskelė Į lauką vežti taip kaip jūs pačios apsirengiate tik vienu sluoksniu daugaiu Bent jau tiek šiai dienai esu perskaičiusi ir per kursu išgirdusi QUOTE(Reika @ 2006 07 19, 15:38) man atrodo,kad kazko nenupirkau...arba per mazai nupirkau...durnos baimes...:/ greiciau viskas praeitu ir susirikiuotu i vietas... Aš tai iš vis tyliu...kai beveik nieko neturiu..o tuoj mums 30 sav..tai baisu darosi...Bet vis į dekretą neišeinu...ir nėra laiko apsipirkinėti
As dar tik mintyse sudarineju sarasa ko mums reikes, o nusipirkusi esu tik manieza, nes gera kaina pasitaike. Gal si karta neskubu, nes dar yra likusiu rubeliu nuo pirmojo vaiko, jis zieminukas, bet atsinaujinti reiks, bet manau dar yra pakankamai laiko.
Lietuvoje ir uzsieny kainos panasios(bent kiek as ziurinejau), bet ten didesnis pasirinkimas grazesniu rubeliu, nei LT.
O aš dabar nusiraminau. Mano vaikas bus rudeninukas - žieminukas (lapkričio pabaiga), tai man svarbiausia "susiveikti" šiltesnių rūbelių bei higienos reikmenų. Vežimėlio pradžiai visai neplanuoju pirkti. Tiesa, iš pradžių labai aktyviai juo domėjausi, kol... nepasikalbėjau su savo mama. Aš pati žieminukė, todėl mamytės patirtis man kaip tik. Tai va, mano mama sakė, kad jei lauke šalta, tai kokias 2 savaites vaikučio ten visai nenešti. Po to galima pradėti: šiltai apmuturiuoti (sakė, parodys, kaip
Man va toks klausimuks iškilo..Kažin koks kombinezonas patogiau lialiukui-rudeninukui? Kažkaip buvau įsitikinus, kad labai gerai yra toks "be kojyčių", na kaip vokelis, tik kad su rankovėmis. Maniau aprengti patogiau... Bet parduotuvėj viena pardavėja sakė "jo, turėjom tokių, bet paskui nukainavom, nes nieks nepirko"..o kita irgi sakė, kad lialiukui patogiau tas su kojytėm...
O kaip jūs manot?
Aš tai galvoju - kokį gausiu, koks bus pigesnis, tokį ir pirksiu. O gal turėsiu abu - su kelnytėm nusipirksiu, o vokelį su rankovytėm nusimegsiu. Rankdarbių skyrelyje aptikau neblogą nuorodą - ten toks gražutis vokelis su zuikio ausytėm
O jei tu tikrai nori rinktis, tai pradžiai aš būčiau už vokelį. Juk jis skirtas labai nedideliam laikotarpiui - iki 3 (jei neklystu) mėnesių. Vaikelis vokelyje labai gražiai atrodo. Tai ir reikia tuo pasidžiaugti. Be to, šaltesniu oru vokeliu galima aprengti ir kelnėtą mažylį. Paskui bus tik kelnės. Ir kelninėtis reikės visą likusį gyvenimą O nepirkimo priežastis toje parduotuvėje, manau, galėjo būti labai didelė kaina. Juk jei rūbelis kūdikiui kainuoja 100 ir daugiau Lt, tai tokiam pirkėjų daug ir neatsiranda.
na sunus gimes rudeni, tai buvau prisipirkus visokiu kombenzonu, bet nepatogu labai gi. Kitam vaikuciui pirksiu tik iklotus kailinius i masinines kedutes va kaip cia https://secure.nicheretail.com/JJ-Cole-Bundle-Me-Infant.pro Labai patogu-masinoj ar kokioj parduotuvej atitrauki, nesusyla vaikas, o kai eini vel i lauka uztrauki. Labai patogus daiktas, gaila, kad nebnuvau jo isigijus anksciau
QUOTE(Asta @ 2006 07 27, 10:00) Man va toks klausimuks iškilo..Kažin koks kombinezonas patogiau lialiukui-rudeninukui? Kažkaip buvau įsitikinus, kad labai gerai yra toks "be kojyčių", na kaip vokelis, tik kad su rankovėmis. Kazkur iki 3 men. patogiau paprastas vokelis, pries tai silciau aprengus. Paskui tai jau reikia kombinezono - kudikis auga, o vokeliai daugumoj skirti patiems maziausiems. QUOTE(snaige @ 2006 07 30, 10:49) Tai reiskia pradzioj uzteks vokelio,o paskui kombinezona nusipirkt. Nu matai kaip, i vokeli tai juk nedesi vienais marskineliais ir sliauztinukais - buna tokiu lengvu kombinezoniuku, arba siltesnes kelnytes+svarkelis. Reikia pagal ora ziureti. Jau netrukus turi pasirodyti parduotuvese rudens-ziemos sezonui skirti rubai, manau, kad ka nors panasaus uztiksi. QUOTE(Mininga @ 2006 07 31, 09:03) Sveikutes, noriu paprasyti pagalbos. Kazkada buvau radusi toki sarasiuka, ka reiketu isigyti pirmai pradziai - tokia kraitelio "spargalke", o dabar niekur neberandu. Laiku neatsispausdinau, tai dabar niekaip nesuprantu kur ten buvau radusi. Gal galit kas padeti ? Aciu labai Sveikute, sitas sarasiukas neblogas Ką pasiimti į gimdymą: 1. Dokumentai (Pasas, SoDros knygelė, nėščiosios kortelė) 2. Higienos priemonės (šampūnas, dantų šepetėlis, pasta, tualet.popierius, muilas, rankšluostis, įklotai po gimdymo Abrisan ar pan.(3dydžių po5), paprasti naktiniai paketai, vienkart.triusikėliai, veido kremas, drėgnos servetėlės intymiai higienai(labai gerai,jei susiūna..) ,vienkart.nosinės, drėgnos servetėlės lėlytės šikniukui, pampersų pokas) 3. Drabužiai sau (naktinukai su atsegamu priekiu, chalatas, triusikėliai, šlepetės guminės(į dušą), šlepetės medžiaginės, pora liemenėlių maitinimui+įklotukai į jas, korsetas po gimdymo(nebūtinai,bet aš kadangi turiu,tai pasiimsiu)) 4. Tėtukui (šlepetės, maistas) 5. Negazuotas mineralinis+vata(labai reiktų,nes sako,kad burna džiūsta ir lūpos trūkinėja,tai suvilgyti vyras gali,kad nestovėtų šalia kaip asilėlisJ) 6. Fotikas 7. Tepaliukas Bepanthen rožinis, tepaliukas Octenisept jei plyštų ar kirptų,skatinantis gyjimą(apie 12lt) 8. Mobiliakas+pakrovėjas 9. PINIGAI 10. Termometras 11. Drabužėliai lėlytei (vilnonės kojinytės, kepurytė plona,storesnė, siaustinukai(2vnt.), šliaužtinukai(3vnt.),marškinėliai su pirštinytėm(2vnt.), drabužėliai parsivežimui, adijaliukas suvynioti) 12. Soskė 13. Žurnalai Kraitelis: Miegojimui: 1. Lopšys (iki 3 mėn.) 2. Lovytė+apsaugos 3. Čiužinys (kokosinis) 4. Kaldrytė, pagalvėlė, paklodė 5. Užvalkalai patalynei + 6. Adijaliukas vilnonis 7. Prisukama muzikinė karuselė (negarsi)virš lovelės(nebūtina,bet raminančiai veikia lėlytes, kaip pakaitalas labai liuks koks CD relaksacinis,tada lelka geriau žindaJ) Maudymui: 1. Muiliukas Tindimėlynas(nes be kvapo ir tinka alergiškiems leliams) 2. Vonelė 3. Termometras vandeniui 4. Kempinė 5. Rankšluostis 6. Ausų krapštukai 7. Žirklutės 8. Kremas (nuo 3 mėn.) 9. Šampūnas (nuo 6 mėn.) 10. Skystas prausiklis (Sebamed) Maitinimui: 1. Buteliukas 2. Soskė 3. Merliukas 4. Šaukštelis+dubenėlis (nuo 4 mėn.) 5. Seilinukas 6. Maisto šildytuvas 7. Šepetys buteliukams plauti 8. Pankolio arbatėlė nuo pilvuko pūtimo (Hipp) ? 9. Pientraukis Išvykoms: 1. Vežimėlis 2. Krepšys vaiko reikmenims 3. Šiltas kombinezonas 4. Šalikas, kepurytė šilta 5. Pirštinės 6. Šiltos kojinytės ? 7. Autokėdutė Higienos priemonės: 1. Pampersai mažiausio dydžio 2. Drėgnos servetėlės 3. Kremas arba pudra nuo iššutimų 4. Šukytės+šepetukas 5. Jūros druskos tirpalas Humer 6. Klijuotės 7. Aliejukas (Sebamed) 8. Pompytė nosytei 9. Kalio permanganatas? 10. Vitaminas D? 11. Spiritas,žaluma 12. Termometras paprastas 13. Merlinės palutės + nosinaitės 14. Palutės flanelinės, medvilninės (vystymui) 15. Pipetė 16. Vatos tamponėliai 17. Skalbimo milteliai (Neutral/Surcare/Ringuva/Bobas) Drabužiukai: 2 megztukai, 2 medviln.plonos kepurytės, 2 šiltos kepurytės, plonesnės kojinytės, marškinėliai+šliaužtai(4vnt.), apatiniai marškinėliai(2-3vnt.) body trumpom rankovėm(3vnt.)
Sąrašėlis tikrai nuostabus: ir išsamus, ir daiktai suskirstyti pagal paskirtį ir net naudojimo pradžios laiką (iš karto matyti, kuo būtina pasirūpinti prieš gimdymą, o ko ieškoti po kelių mėnesių). Ačiū
Bet aš norėčiau paklausti dėl merlinių ir flanelinių palučių. Ar jų būna kur pirkti jau gatavų (pasiūtų), ar reikia siūti pačiai (tai irgi ne bėda). Jei pačiai, tai kokio dydžio tos palutės turėtų būti? |