Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rudeninukų ir žieminukų kraitelis...
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Prekės ir paslaugos nėštukėms
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Soul
QUOTE(Laumiux @ 2006 07 31, 20:26)
Bet aš norėčiau paklausti dėl merlinių ir flanelinių palučių. Ar jų būna kur pirkti jau gatavų (pasiūtų), ar reikia siūti pačiai (tai irgi ne bėda). Jei pačiai, tai kokio dydžio tos palutės turėtų būti?
*

Yra pirkti ir merlinių, ir flanelinių..pvz. Akropolio Maximoje mačiau prie vaikiškų higienos priemonių ir pledukų mirksiukas.gif . Merlinės kainuoja apie 3,-, flanelinės- 6,-.

Papildyta: Oj, tu iš Klaipėdos, ale parduotuvės ir pas jus tos pačios gi... cool.gif
Nikota
QUOTE(Laumiux @ 2006 08 01, 09:52)
Teko skaityti, kad jų reikia gana daug. Kažkas rašė, kad turėjo apie 20 ir vos ne pritrūko. Jei viena kainuoja 6 Lt, tai išleisti 120 Lt vien už flanelės gabaliukus... g.gif
*

pradžiai nusipirksiu 6vnt flanelinių...ir merlinių gal kokias 5 ax.gif O po to jau pagal poreikį matysiu..Juk ne tundroje gyvename ir ent kada galės vyras nuvažiuoti ir nupirkti papildomai...
Pvz mano vienai draugei beveik tų palučių nereikėjo...o kita va daug ir ilgai naudojo...Taip kad pagal save geriausia bus žiūrėti ax.gif
Soul
QUOTE(Laumiux @ 2006 08 01, 09:52)
Teko skaityti, kad jų reikia gana daug. Kažkas rašė, kad turėjo apie 20 ir vos ne pritrūko. Jei viena kainuoja 6 Lt, tai išleisti 120 Lt vien už flanelės gabaliukus... g.gif
*

Skaitei, kad flanelinių daug reikia??? g.gif Planuoju jų pirkti tikrai nedaug- na max 4. O marlinių tai kokių 10 vnt. Nagi rimtai, kur naudosim tas flanelines palutes??? g.gif Aš maniau, kad tik patiest kur nors- na ant vystymo lentos, į vežimuką ir pan.
vilmaaa
Kai auginau pirmąjį, tai turėjau gal 8 flanelines palutes. Užteko. Dabar daugiau kaip 8 tikrai nepirksiu. O patiesdavau, kol mažius plikutis spardydavosi. O jie sugeba greit apsysint. Jei ilgiau palieki plikutį, tai už kokių 15-20 min ir šlapia palutė būna. tongue.gif
Laumiux
Na, tada ir aš pradžiai gal kokias tik 5 įsigysiu. Ir marlinių tiek pat. Bet jei matysiu, kad pačiai siūnant išeina pigiau nei 6Lt už vnt., tai tikrai nepraleisiu progos šiek tiek sumažinti ir taip nemenkas kūdikio kraitelio išlaidas rolleyes.gif
Laumiux
QUOTE(Asta @ 2006 08 01, 17:09)
Oho  blink.gif  20?  blink.gif Tai čia turbūt pampersų nenaudojant tiek reiktų gal... g.gif
*

Aš kol kas viską galiu tik bandyti įsivaizduoti. Bet štai ką rašo mamytės apie tas palutes:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...ic=39049&st=216
Laumiux
Dar, mergaitės, turiu tokį prašymą blush2.gif
Gal galėtumėte, kas neseniai gimdėte arba turite šalia ką tik iškeptų mamyčių, man parašyti, kokia būna naujagimio blauzdelės apimtis. Nors mezginių aprašymuose ir būna nurodyta, kiek akių uždėti ar pynelės kilpų nunerti, tačiau jei mano turimi siūlai bus plonesni ar storesni, tai akių skaičius turės būti kitoks. Žinodama kūdikėlio cm, aš pati pasiskaičiuočiau.

Ačiū
Pakeliautoja
mamytes o kokius patarsit kombinezoniukus pirkti,
ju yra su naturalios vilnos pamusalu
sintetiniais pamusalais
persidarantys i vokely

net nzn koks butu geriau ?
Linuxeee
Skaiciau apie tas palutes ir kazkurios mamytes rase kad naudoja jas dar vystymui blink.gif Nesuprantu maniau vystydavo lelius tik musu mamos blink.gif Siaip as tokias 2 palutes turiu ir galvoju kad kazi ar is viso man ju reikes g.gif I vonele gi dabar pilna pirkti tu idekliuku kempines pavidalu laikikliu visokiu manau zymiai geriau nei pala patiest g.gif ech nezinau kaip su tom palom bus, UK niekur nemaciau tokiu daiktu pirkti schmoll.gif O rubeliu tai pati nezinau pirkau kazkiek ir vistiek man atrodo kad per mazai as ju turiu. Kazkoks jausmas kad nesamoniu prisipirkau doh.gif Tu bodziuku gal 12 turiu sliauztuku 5 turiu ir dar 3 tokius miegojimui pirkau balti tokie ir atsagstomi per pilvuka ir klynuka knopkutem. Visi mano sliauztukai yra trikotaziniai, tai dabar galvoju ar nebus salta su jais mano kleckiui? unsure.gif Turiu vienus siltesnius truputuka, ir dar toki kostiumeli kelnytes ir bliuzoniuka siltesnius ir viskas, vienas vilnones kojinikes, 3 kepurytes plonytes 2 storesnes su raistukais 1 pirstinikes ir 2 maikutes ir viskas. Nebezinau ko man dar truksta, neturiu nei kaldrytes nei adijaliuko dar nieko blink.gif o juk jau 36 savaicikes blink.gif Ech, susisukusi galva visiskai, pati nebesuprantu ko dar reikia kas butina o kas nelabai doh.gif unsure.gif
Papildyta:
Tiesa, niekaip nesuprantu. Na kas yra SLIAUZTINUKAI suprantu, bet gal kasnors man paaiskins ir pasakys kaip atrodo SIAUSTINUKAI blush2.gif visada skaitydavau ir galvodavau kad gal cia su klaidom parase apie sliauztinukus, bet paskui pagalvojau kad visos tokios pat klaidos nedarys doh.gif Tai kas yra tie SIAUSTINUKAI? blush2.gif 4u.gif
zilile.c
As tai ir visai nieko nenusimanau. Jei jau pagimdziusiu paklausiu, tai visos pirko skirtingai. As vokeli turiu toki gal truputi su sintetika, o va dekuti tai padovanojo vilnoni, kuris susisega ir pasidaro vokelis. Nu labai fainas.
Del rubiuku tai labai nedaug turiu, kelis 56 ir 62slaiuztus, nes nu ka as zinau kokio ugio mano mergina bus.
En:)
QUOTE(Pakeliautoja @ 2006 09 27, 14:21)
mamytes o kokius patarsit kombinezoniukus pirkti,
ju yra su naturalios vilnos pamusalu
sintetiniais pamusalais
persidarantys i vokely

net nzn koks butu geriau ?
*

sveikos, mamytes ax.gif

Manau, sintetiniu neverta pirkti ne tik del galimu alergiju. Labiausiai reiketu galvoti apie tai, kad sintetika neleidzia kunui kvepuoti ir nesugeria prakaituko. Reiskia kudikis bus pvz slapia nugaryte ir islipus is masinos gali greitai perpusti ir pan. tas pats galioja ir automobilinems kedutems..
zilile.c
QUOTE(gooda @ 2006 09 27, 22:25)
O del SIAUSTINUKU, tai as ir nelabai zinau kas tai yra  blush2.gif !!!
*

Tai tokie marskinukai naujagymiams kurie niekur neuzsisega, o tik apsisiaucia. Kaip apatiniai marskinukai lelytei, o poto ant virsaus jau kazka kita rengi.
As kai juos pirma karta pamaciau, man jie tokia nesamone atrode, bet kai man "zaliai" poto viska paaiskino, tai tiesiog labai geras rubelis.
zilile.c
QUOTE(Linuxeee @ 2006 09 28, 13:15)
Aciukas zilili.c uz paaiskinima zaliukei  4u.gif  blush2.gif  Tikrai net su draugu ilgai svarstem kas gi per daiktas tas siaustinukas  blush2.gif  as galvojau gal koks vilnonis kombinezoniukas ar dar kas  doh.gif  lotuliukas.gif  blush2.gif
*

Nu nera uz ka irnesakyk.gif as tai zinojau kas tai yra, tik kai pamaciau tai nesuprtau kaip juos rengti, nei jokios sagutes, nei siaip kokio raistelio, tai mama paasikino, kad cia kudikiu rubelis kuris dedasi ant kuno ir jokiu susegimu nera, kad nespaustu niekur.
laimakp
QUOTE(Linuxeee @ 2006 09 27, 21:46)
Skaiciau apie tas palutes ir kazkurios mamytes rase kad naudoja jas dar vystymui  blink.gif  Nesuprantu maniau vystydavo lelius tik musu mamos  blink.gif  Siaip as tokias 2 palutes turiu ir galvoju kad kazi ar is viso man ju reikes  g.gif  I vonele gi dabar pilna pirkti tu idekliuku kempines pavidalu laikikliu visokiu manau zymiai geriau nei pala patiest  g.gif  ech nezinau kaip su tom palom bus, UK niekur nemaciau tokiu daiktu pirkti  schmoll.gif  O rubeliu tai pati nezinau pirkau kazkiek ir vistiek man atrodo kad per mazai as ju turiu. Kazkoks jausmas kad nesamoniu prisipirkau  doh.gif  Tu bodziuku gal 12 turiu sliauztuku 5 turiu ir dar 3 tokius miegojimui pirkau balti tokie ir atsagstomi per pilvuka ir klynuka knopkutem. Visi mano sliauztukai yra trikotaziniai, tai dabar galvoju ar nebus salta su jais mano kleckiui?  unsure.gif  Turiu vienus siltesnius truputuka, ir dar toki kostiumeli kelnytes ir bliuzoniuka siltesnius ir viskas, vienas vilnones kojinikes, 3 kepurytes plonytes 2 storesnes su raistukais 1 pirstinikes ir 2 maikutes ir viskas. Nebezinau ko man dar truksta, neturiu nei kaldrytes nei adijaliuko dar nieko  blink.gif  o juk jau 36 savaicikes  blink.gif  Ech, susisukusi galva visiskai, pati nebesuprantu ko dar reikia kas butina o kas nelabai  doh.gif  unsure.gif
Papildyta:
Tiesa, niekaip nesuprantu. Na kas yra SLIAUZTINUKAI suprantu, bet gal kasnors man paaiskins ir pasakys kaip atrodo SIAUSTINUKAI  blush2.gif  visada skaitydavau ir galvodavau kad gal cia su klaidom parase apie sliauztinukus, bet paskui pagalvojau kad visos tokios pat klaidos nedarys  doh.gif  Tai kas yra tie SIAUSTINUKAI?  blush2.gif  4u.gif
*

Siaustinukai, tai tokie marskineliai be saguciu ir be sniureliu. Jie tiesiog susisiaucia nugaroje. Dazniausiai buna kartu su pirstinytem. Siunami is perkelio (apatiniai) arba flaneles(virsutiniai). Dazniausiai ligoninese vos gimusius mazylius jais ir velka. O ant virsaus sliauztinius mauna.
Kol neuzgijus bambute, jais naudotis labai patogu. Bet paskui man labiau patinka smelinukai. smile.gif
zilile.c
QUOTE(Laumiux @ 2006 09 29, 13:39)
Norėčiau pasiteirauti apie megztus rūbelius.
Ketinu numegzti pačius pirmuosius savo žirnelio rūbelius, kuriais aprengs ką tik gimusį: tai kojinytes ir kepurėlę.
Ar būtina ieškoti specialių siūlų, atseit skirtų naujagimiams, ar tinka ir paprasta kaimiška vilna?
*

Tokiam reikalui naturali kaimiska vilna yra pati geriausia! thumbup.gif Bet kaip man akusere aiskino, tai i gimdyma vaziuojant reikia dvieju poru kojinyciu (vilnoniu), nes katik gimusiam dar nenuprastam leliukui jas uzmauna,o kitas deda jau svariam, graziam, kai su mama paltoj guli. ir 2 kepurytes, bet man sake, kad medvilnines gerai, o dvi irgi del to, kad viena deda vos gimusiam, o poto kita jau nupraustam vaikuciui. Tad manau neverta tau megzti ir vilnones kepurytes.
Nikota
QUOTE(Laumiux @ 2006 09 29, 12:39)
Norėčiau pasiteirauti apie megztus rūbelius.
Ketinu numegzti pačius pirmuosius savo žirnelio rūbelius, kuriais aprengs ką tik gimusį: tai kojinytes ir kepurėlę.
Ar būtina ieškoti specialių siūlų, atseit skirtų naujagimiams, ar tinka ir paprasta kaimiška vilna?
*

Aš kojinytes pirkau megztas iš šiurkščios kaimiškos vilnos ax.gif
O va dabar pati mezgu megztinuką ir kelnytes tai pirkau spec siūlus..vaikiškus 100 proc merinos vilna smile.gif smile.gif
Linuxeee
[QUOTE]Bet kaip man akusere aiskino, tai i gimdyma vaziuojant reikia dvieju poru kojinyciu (vilnoniu), nes katik gimusiam dar nenuprastam leliukui jas uzmauna,o kitas deda jau svariam, graziam, kai su mama paltoj guli.[QUOTE]

Sveikute 4u.gif

Kaip siandien tavo sveikatele, kaip laikotes? Labai super, kad parasei, jog reikia 2 poru kojinyciu vilnoniu, ne nebuciau pagalvojusi, kad vinas mauna mazuciui tik gimusiam nenupraustam doh.gif blush2.gif Reikes nulekt ir dar viena porele nupirkti 4u.gif
O siandien vaikstinedama po miesta uztikau tokia leliuku parduotuve, ivarau ogi ten akcija visiems rubeliams 20% nuolaida bigsmile.gif Tai koookiu as tik drabuzeliu nepripirkau savo pupuliui wub.gif Niu negaliu kai ilindau i lentynas tai valanda laika manes nesimate biggrin.gif Nupirkau labai fainuti kombinezoniuka toki baltuti kaip pukelis niu super juo negaliu atsidziaugti bigsmile.gif Dar nupirkau pora kelnyciu labai siltuti bliuzoniuka su kapisonu ir uztrauktuku per pilvuka, maikute ilgom rankovytem, ir siltus sliauztukus, sakiau su jais namo vesiuosi savo mazulyti wub.gif dar 3 poras kojinyciu trikotaziniu, kepuryte plona ir maikute trumpom rankovytem. Einu is tos parduotuves lauk ir galvoju, gal dar sugrizti ir dar ka nupirkti, na juk ta akcija tik siandien tevyksta, bet susilaikiau, galvoju pripirkau ir taip normaliai rolleyes.gif unsure.gif Bet vistiek ziuriu i tuos mazutelius grazumelius ir man ju vis mazai atrodo doh.gif vis norisi dar kazka nupirkti wub.gif rolleyes.gif
mikke
Spalio menesio mamytes, noreciau jusu paklausti, kokius konkreciai rubelius jus vesites i ligonine, noredamos parsivezti savo lelius po gimdymo namo (ne visom 3 dienom, kol bunat ligoninej, bet tik parsivezimui)?? Man niekaip nepavyksta visko susidelioti verysad.gif
Ar uzteks:
- vilnoniu kojinyciu
- siaustinuko
- marskineliu (ar svarkelio)
- sliauztu
- 2 kepuryciu (plonos ir siltesnes)
- pirstinyciu (plonu, ne i lauka eiti skirtu)
- kombinezoniuko
- vokelio (ar adialiuko)??

Gal as dar ka pamirsau ar per daug prisidejau?? g.gif Ar nebus leliui per salta??

Linuxeee
Spalio menesio mamytes, noreciau jusu paklausti, kokius konkreciai rubelius jus vesites i ligonine, noredamos parsivezti savo lelius po gimdymo namo (ne visom 3 dienom, kol bunat ligoninej, bet tik parsivezimui)?? Man niekaip nepavyksta visko susidelioti 
Ar uzteks:
- vilnoniu kojinyciu
- siaustinuko
- marskineliu (ar svarkelio)
- sliauztu
- 2 kepuryciu (plonos ir siltesnes)
- pirstinyciu (plonu, ne i lauka eiti skirtu)
- kombinezoniuko
- vokelio (ar adialiuko)??

Gal as dar ka pamirsau ar per daug prisidejau??  Ar nebus leliui per salta??

Sveikute. Na as gimdyti turiu irgi spali tad sis klausimukas aktualus ir man 4u.gif Bet kiek skaiciau mamyciu pasisakymus ka reikia imti rudeninukams, tai manau tu viska gerai susrasei, tik manau jei jau mazuliuka rengsi kombinezono tai vokelio nebereikia, uztenka ir pleduko g.gif rolleyes.gif Bent jau as taip zadu daryti. Vezantis namo zadu rengti:
- bodziukas
- silti sliauztinukai
- 2 kepurytes, viena plonute kita siltesne
- plonutes pirstinytes
- kombinezoniukas siltas
- ir dar pleduku apkamsyti
Nezinau as gerai aprengsiu unsure.gif bet man atrodo kaip spaliukui tai pats tas turetu buti, juk spalio menesi dar nera taip labai salta unsure.gif
mikke
QUOTE(Linuxeee @ 2006 09 29, 21:45)
- ir dar pleduku apkamsyti
*

Oi, aciu, linuxeee 4u.gif
Bet kur tu savo mazyli pleduku kamsysi?? g.gif Ta prasme, kur zadi leliu ideti, kai jau is ligonines vesies?? Na, ar rankose ji reikia nestis, ar galima kur nors isideti?? g.gif Gal ir keistai as cia paklausiau, bet man sesuo paskolino toki kaip ir medziagini lopsiuka (su pakietintu dugnu), tai as galvoju i ji leliu isiguldyti ir parsivezti. Ale jo viduje toks kailiukas yra, kazi ar nebus per silta?? g.gif
Linuxeee
Bet kur tu savo mazyli pleduku kamsysi??  Ta prasme, kur zadi leliu ideti, kai jau is ligonines vesies?

Niu vienos vezasi lopsiuose va butent tokiuose kur tu turi mirksiukas.gif siaip geras daiktas, bet ilgam jo nepanaudosi, tik kol leliukas mazuliukas visai. O kitos dar naudoja tuos lopsius is vevimelio kur issiima tokie, kaip kedute ar kas, nemoku paaiskinti, bet tikiuosi suprasi blush2.gif ax.gif Mes tai lopsio neturim, o vezima irgi zadam tik po leliuko gimimo pirkti tai saviski as galvoju rankose parsivesiu, kaip nors susuksiu maziu i pleduka ir parsivesiu ax.gif wub.gif

Sveikute,
Na mes dar 2 in 1  Kaulus kasdien lauzo, visur skauda, bet...daugiau niekas nevyksta. O jau galetu..
Isisvaizduoju kaip smagu buvo pirkti rubelius savo kleckiukui. As tai kai nueinu i vaiku parduotuve, tai mes abu su vyru po rubelius kuiciames  Vakar buvom sveciuose pas mano drauge, tai tiek dovanu parsivezem! Viso komplektuka i lovyte gavom, ir apsauga sonam ir kaldrute ir pora pagalveliu. O jau kokia suknute nerealia padovanojo 1-2menesiu mergaiciukei, kad tiesiog susilydziau pamacius. Dar ziemai kepuryte su pirstinytem. Namo parlekiau kaip ant sparnu. O kaip jus laikotes? Ziuriu cia musu labai daug kurios spali sulauks lelyciu, tai kai dingsim is forumo, tai mazai kas beliks 

Labulis 4u.gif

Niu jei jau kaulus lauzo tai jau tikrai ilgai nebetempsit 4u.gif Dar pora dieneliu ir gal jau panores pasauleli pamatyti. O tu su gydytoja nekalbejai, nieko ji nesake?
O kas del rubeliu tai mano vyrelis nenupirko ne vieno drabuzelio verysad.gif na kad taip gaunasi jis dirba istisa savaite net ir savaitgaliais, tai rubeliais aprupinti savo atzalele belieka man ax.gif Maniskis tik kai gauna laisva minute nulekiam iki parduotuves ka nors rimtesnio nupirkti va lovyte vystymo staliuka, vaziuosim gal vezimo paziureti, bet kadangi ji po gimdymo zadam pirkti tai as gal nevaziuosiu, mes jau nusiziureje esam, tai draugas ir vienas ji nupirkti gales smile.gif O kaip faina tau, kad tokiu super dovaneliu gavai wub.gif ech, gerai jums kai draugai artimieji salia. As kai gyvenu ne LT tai cia tik mudu su draugu esam, vieninteliai artimieji. Tai nera nei kur pas draugus nueiti, nei su artimaisiais pasidziaugti nestumu ir busimu leliuku, tik internetu pabendrauji ir viskas.
O mes tai thumbup.gif laikomes, vis nepamirstam mamytei sonkauliu paskaiciuoti ar visi vietoj lotuliukas.gif labai jau spurdukas pas mane pilvely gyvena. O spaliukes kiek skaiciau tai jau taip sakant lukstenasi viena po kitos. Nuejau pasiskaitineti i paplepejimai ar kaip ten kur mamytes plepa, tai spaliukes jau gal kokios 5 jei ne daugiau leliukus turi wub.gif Baltai pavydziu as joms ax.gif
a79
Na gal būsiu ir nepopuliari, bet su pirmagimiu man neprireikė nei lovelės, nei maniežo. Į lovelę savo klecką naktim kilnojau gal savaitę ar dvi. Būdavo net ašaros rieda, kai vaiką pamaitinus keliu į lovelę, gulu ir mintyse sukasi, nu valandžiukė ir vėl ket reiks. Paskui paprasčiausiai pasiguldžiau pas save ir nors išsimiegodavau naktim... TAip kad antram net nepirksiu lovelės.
Su buteliukais ir pientraukiais taip pat siūlyčiau neskubėt, mano pirmagimiui 2,5 metų, bet nė vieno buteliuko neprireikė. Pati maitinau, o paskui jis jokių čiulptukų nepripažino, kai buvo pusmetinukas pirkau tik avent snapelį.
Palučių irgi daug neprireikė, tik maudant ant stalo pasitiesdavau adijala ir užtiesdavau pala, paskui rankšluostį, kad tik ištraukus iš vonelės viskas būtų po ranka. Pasispardymui naudodavau vienkartines palutes is vaistinės, didesnes net kirpau per pusę, kad pigiau būtų.. Kas čia dar g.gif
Pačių pirmųjų šliaužtukų ir marškinėlių neprireikė daugiau nei po trejetą. Gal šiandien ir neįtinamai skambės, bet išauga per porą sav., o be to išskalbus ant gyvatuko, pernakt ir sausa... Taip kad neišlaidaukit pirmiesiems rūbeliams... Vaikeliui gimus ir taip nenumatytų išlaidų bus... Neprisipirkit visokių pudrų ir kremų, gal jų net neprireiks... Tokių "stebuklų" pilnos vaistinės ir parduotuvės, visada spėsit. Tad tiek iš mano patirties tongue.gif
Sėkmės...
Linuxeee
QUOTE(a79 @ 2006 10 03, 14:09)
Paskui paprasčiausiai pasiguldžiau pas save ir nors išsimiegodavau naktim...
*

Niu nezinau, kiek pastebejau dauguma mamu kazkodel linkusios vaikucius savo lovose migdyti. As tai tvirta nuomone turiu pries tokius dalykus. Yra vaikui skirta lovele ir tegul miega joje, na ir kas kad teks keltis uz valandos vel, bet paskui nebus problemu norint atpratinti vaika miegoti atskirai nuo tevu. Na diena sutinku gali kleckiukas teveliu lovoj miegoti, bet jau nakti tai tik savo lovelej, ir tai as planuoju mazulio lovyte savo kambary laikyti tik max iki kol maziui metukai sueis, paskui jau jis turi savo kambareli ir miegos ten. Gal ir ziauriai cia nuskambes kai kurioms, bet nemanau kad taip pasielgdama nuskriausiu savo vaika.
Laumiux
QUOTE(Linuxeee @ 2006 10 03, 17:58)
Niu nezinau, kiek pastebejau dauguma mamu kazkodel linkusios vaikucius savo lovose migdyti. As tai tvirta nuomone turiu pries tokius dalykus. Yra vaikui skirta lovele ir tegul miega joje, na ir kas kad teks keltis uz valandos vel, bet paskui nebus problemu norint atpratinti vaika miegoti atskirai nuo tevu. Na diena sutinku gali kleckiukas teveliu lovoj miegoti, bet jau nakti tai tik savo lovelej, ir tai as planuoju mazulio lovyte savo kambary laikyti tik max iki kol maziui metukai sueis, paskui jau jis turi savo kambareli ir miegos ten. Gal ir ziauriai cia nuskambes kai kurioms, bet nemanau kad taip pasielgdama nuskriausiu savo vaika.
*

drinks_cheers.gif . Be to, šalia moters lovoje vieta yra skirta VYRUI. Ne svarbu, kad per pogimdyminį laikotarpį smileysex.gif nesinori, tačiau labai svarbus abiejų sutuoktinių buvimas šalia.
Mūsų vaikučio lovelė iki metukų (tikriausiai, po to pamatysime) irgi bus mūsų miegamajame. Naktimis mažulėlį, bent jau pirmą mėnesį, man padavinės vyras. Taip nušausiu kelis zuikius: man nereikės keltis prie vaiko (tik jį maitinti), MB bus šalia, vaikas jaus abiejų tėvų rūpestį.

Vaiko migdymą savo lovoje suprantu tik vienu atveju - jei nėra šalia vyro.
Kai maniškiui bus budėjimai, tada savo pupą gal irgi šalia pasiguldysiu. Bet tokių naktų bus ne daugiau kaip 3 per mėnesį.
a79
Aš pasiūliau pasivaikščiot po žadintuvo čirkštelėjimo, kad išsibudintum smile.gif O ne tai turėjau galvoj, kad vaikiuko lovelė kitam buto gale smile.gif
Norint vaikiuką paimt vistiek tenka iš lovos atsikelt, net kai lovelė šalia, paskui atsikelt, kad paguldyt ir pan... Na, bet aš jau pasuoju, gal pakalbėsim kai jau realiai isbandysit.
O tikėtis, kad vaikiukas nuo pirmų dienų išmiegos visą naktelę, tai biški nerealu smile.gif
Jei taip ir bus, kuom nelabai tikiu, tai tada šokinėsit žiūrėt ar dar kvėpuoja doh.gif
Tokia jau "motiniška paranoja", bet tikriausiai nė viena to neišvengsim lotuliukas.gif
Laumiux
Aš irgi nesitikiu, kad kūdikėlis išmiegos visą naktį. ypač pirmus 3 mėnesius.
Bet man atrodo, kad keltis iš lovos mamytei reikia, nepriklausomai nuo to, kur vaikutis miega: savo ar tėvų lovelėje. Juk pamaitintą kleckiuką reikia PANEŠIOTI, kad atsirūgtų.
O gal to reikia ne visada? g.gif
Linuxeee
QUOTE(a79 @ 2006 10 04, 13:50)
Aš pasiūliau pasivaikščiot po žadintuvo čirkštelėjimo, kad išsibudintum smile.gif O ne tai turėjau galvoj, kad vaikiuko lovelė kitam buto gale smile.gif
Norint vaikiuką paimt vistiek tenka iš lovos atsikelt, net kai lovelė šalia, paskui atsikelt, kad paguldyt ir pan... Na, bet aš jau pasuoju, gal pakalbėsim kai jau realiai isbandysit.
O tikėtis, kad vaikiukas nuo pirmų dienų išmiegos visą naktelę, tai biški nerealu smile.gif
Jei taip ir bus, kuom nelabai tikiu, tai tada šokinėsit žiūrėt ar dar kvėpuoja  doh.gif
Tokia jau "motiniška paranoja", bet tikriausiai nė viena to neišvengsim  lotuliukas.gif
*

Niu gal tu ir teisi 4u.gif tikrai neuzginciju tavo nuomones, tiesiog as kai nepatyrusi dar sitam reikale, todel ir kalbu taip kaip manau as elgsiuosi ax.gif Kazkodel as isitikinusi kad nenoriu migdyti leliaus savo lovoj, o ir draugas turbut visas pries butu, nes ir taip tik gimusi maziuka norejo kitam kambari jau migdyti blink.gif sakau ar tu isprotejai, eik pats tada ir miegok kitam kambari. Maziukas miegos musu miegamajame, tik savo lovytej rolleyes.gif O kas del tu leliuku ramumo, tai as turiu drauge ji liepos pabaigoj pasigimde dukryte, tai sake tokio ramaus vaiko turbut kiekviena pavydetu, sako vakare kai paskutinis maitinimas buna nzn kelinta valanda ir sake visa nakti ramiausiai ismiega tik 6 ryte prabunda valgyti nori wub.gif Niu tai uz tai ir sakau pasitaiko gi visokiu tu leliuku pupuliuku 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 04, 14:57)
Juk pamaitintą kleckiuką reikia PANEŠIOTI, kad atsirūgtų.
O gal to reikia ne visada?  g.gif
*

Na kiek as girdejau ir ismanau tai reikia visada panesioti kad maziukas atsirugtu g.gif na nes vistiek juk privalgius ir paciai norisi atsirugti blush2.gif tai galvoju ir leliui taip pat to reikia unsure.gif blush2.gif
Laumiux
QUOTE(Linuxeee @ 2006 10 04, 19:18)
Na kiek as girdejau ir ismanau tai reikia visada panesioti kad maziukas atsirugtu  g.gif  na nes vistiek juk privalgius ir paciai norisi atsirugti  blush2.gif  tai galvoju ir leliui taip pat to reikia  unsure.gif  blush2.gif
*

Tai vis tiek reikia KELTIS...

Dar noriu pasigirti ax.gif , kad ką tik baigiau siūti flanelines palutes. Kol kas turiu 5, ir kainavo jos visos 6 Lt smile.gif

Ir klausimėlis būtų: gal kas mezgėte kojinytes leliukui? Aš nusipirkau iš turgaus storų vilnonių (natūralios vilnos) siūlų, suktų po 2. Jei kas iš tokių mezgėte, gal pasufleruotumėte, kiek akių dėti.
Taip noriu, kad pirmos kojinytės, kurias užmaus tik gimusiam mano kleckiukui, būtų mano rankų darbas ax.gif
Linuxeee
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 04, 18:41)
Tai vis tiek reikia KELTIS...

Dar noriu pasigirti  ax.gif , kad ką tik baigiau siūti flanelines palutes. Kol kas turiu 5, ir kainavo jos visos 6 Lt  smile.gif

Ir klausimėlis būtų: gal kas mezgėte kojinytes leliukui? Aš nusipirkau iš turgaus storų vilnonių (natūralios vilnos) siūlų, suktų po 2. Jei kas iš tokių mezgėte, gal pasufleruotumėte, kiek akių dėti.
Taip noriu, kad pirmos kojinytės, kurias užmaus tik gimusiam mano kleckiukui, būtų mano rankų darbas  ax.gif
*

Kazkur supermamoj skaiciau kad mazyliui mezgant kojinytes reikia 11 akiu mirksiukas.gif na atrodo tiek kad tik nenusnekeciau unsure.gif bet kad manau tikrai tiek rolleyes.gif
O as pati megzti nemoku blush2.gif tai kojinytes nupirkau. Zinoma faina kai tavo mazylis apredytas mamos darbo rubeliais 4u.gif
O as siandien susikroviau daiktus i ligonine ax.gif Kazkaip gal velokai bet nezinau, nesiskubinau as su ta tase blush2.gif Nezinau ar viska sudejau, leliukui paemiau 3 sliauztukus 3 bodziukus 2 maikutes ilgom rankovytem kombinezoniuka pleduka pampersus vilnones kojinytes 1 2 plonas kepurytes ir 1 storesne 1 pirstinytes tepaliuka bepanthen ir dregnas serveteles. Dar sau maitinimo liemeneles, iklotus pirkau allways ultra nigt net nezinau ar man jie nebus per "menki"? blink.gif Nu as neisivaizduoju kaip atrodo tie pogimdyviniai iklotai tai UK as cia net nezinau ko ir ieskoti, tai pasiemiau pacius didziausius menesiniu paketus g.gif
zirzile
QUOTE(Linuxeee @ 2006 10 04, 21:36)
Kazkur supermamoj skaiciau kad mazyliui mezgant kojinytes reikia 11 akiu  mirksiukas.gif  na atrodo tiek kad tik nenusnekeciau  unsure.gif  bet kad manau tikrai tiek  rolleyes.gif 
O as pati megzti nemoku  blush2.gif  tai kojinytes nupirkau. Zinoma faina kai tavo mazylis apredytas mamos darbo rubeliais  4u.gif
O as siandien susikroviau daiktus i ligonine  ax.gif  Kazkaip gal velokai bet nezinau, nesiskubinau as su ta tase  blush2.gif  Nezinau ar viska sudejau, leliukui paemiau 3 sliauztukus 3 bodziukus 2 maikutes ilgom rankovytem kombinezoniuka pleduka pampersus vilnones kojinytes 1 2 plonas kepurytes ir 1 storesne 1 pirstinytes tepaliuka bepanthen ir dregnas serveteles. Dar sau maitinimo liemeneles, iklotus pirkau allways ultra nigt net nezinau ar man jie nebus per "menki"?  blink.gif  Nu as neisivaizduoju kaip atrodo tie pogimdyviniai iklotai tai UK as cia net nezinau ko ir ieskoti, tai pasiemiau pacius didziausius menesiniu paketus  g.gif
*

svekute
del paketu tai kazin ar tokio uzteks kur nusipirkai,nes pirmadiena ta buna blink.gif blink.gif blink.gif as tai pirkau speceliai po gimdymo tokius trejus didelius ir trejusmazesnius tai man labai pagelbejo, o jau kitom dienom tie alwais gerai buna , nu ciamano nuomone irpatirtis mirksiukas.gif , bet va dabar vel susipirkau tuos pacius paketus ax.gif
a79
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 04, 15:57)
Juk pamaitintą kleckiuką reikia PANEŠIOTI, kad atsirūgtų.
O gal to reikia ne visada?  g.gif
*

Užtenka vaikiuką stačią palaikyt 4u.gif

QUOTE(Linuxeee @ 2006 10 04, 21:36)
Kazkur supermamoj skaiciau kad mazyliui mezgant kojinytes reikia 11 akiu  mirksiukas.gif  na atrodo tiek kad tik nenusnekeciau  unsure.gif  bet kad manau tikrai tiek  rolleyes.gif 
... iklotus pirkau allways ultra nigt net nezinau ar man jie nebus per "menki"?  blink.gif 
*

Aš pati megzt nelabai moku, bet pirmagimiui uošvienė buvo numezgus vienas kojinytes tokias kaip kad visos buna: lygiom akim, aišku su užkulniu kitaip megztu (sorry, bet nemoku paaiškint) o antras: viena bloga akis, kita gera, nu taip kaip atnariukai mezgami, plius užkulnis normaliai įdėtas. Tai tos buvo nepalyginamai patogesnės už pirmąsias. Nors pradžiai keistokai atrodė. Jos geriau laikėsi ant kojytės, ir buvo lengviau apmaunamos.
O dėl įklotų, tai gal paieškok vaistinėse, vistiek juk turi būt. Nes, bent jau man, tie always buvo vos ne kaip švitrinis popierius. Nors nebuvau nei siūta, nei kirpta. tiek iš mano patirties. BEt pradžioj, TEN būna labai jautru. O paketai skirti gimdyvėms, tikrai daug švelnesni už paprastus.
Linuxeee
QUOTE(a79 @ 2006 10 05, 07:00)
O dėl įklotų, tai gal paieškok vaistinėse, vistiek juk turi būt. Nes, bent jau man, tie always buvo vos ne kaip švitrinis popierius. Nors nebuvau nei siūta, nei kirpta. tiek iš mano patirties. BEt pradžioj, TEN būna labai jautru. O paketai skirti gimdyvėms, tikrai daug švelnesni už paprastus.
*

Oi dekui uz patarimus merginos 4u.gif Reikes tada lekt i vaistine ir prasyt pogimdyviniu iklotu. Nes pati kai lentynose ten pasiziurejau, tai nieko nesupratau kurie ten skaitosi po gimdymo. Radau tokius kaip "triusikus" nu kur slapimo nelaikantiems, galvoju gal toki nusipirkti doh.gif siaubas, pasikalbejau su savo vaikino sese ji sako as always naudojau ir gerai buvo, tai juos ir nusipirkau g.gif bet as ir galvoju, kad man jie gali buti per mazi, nu vienu zodziu eisiu ieskoti normaliu smile.gif
Sirana
O as tai vat ieskojau mazos, siltos kepurytes pacio maziausio dydzio, bet jau ne tokios medvilnines ar flanelines, bet normalios kepures, tai susiduriau su nenormaliom kainom: pvz. Cipoline kumscio dydzio kepuryte ziemine kainuoja 53 Lt blink.gif Jos uzteks pirmam menesiui tik...
Nerytė
QUOTE(Sirana @ 2006 10 05, 14:08)
O as tai vat ieskojau mazos, siltos kepurytes pacio maziausio dydzio, bet jau ne tokios medvilnines ar flanelines, bet normalios kepures, tai susiduriau su nenormaliom kainom: pvz. Cipoline kumscio dydzio kepuryte ziemine kainuoja 53 Lt blink.gif Jos uzteks pirmam menesiui tik...
*

taip taip tokios tu mazuciuku drabuzeliu kainos doh.gif , o ka visi naudojasi proga, kad reikia ir pirksi cool.gif
Linuxeee
QUOTE(Sirana @ 2006 10 05, 12:08)
*

O kada tu gimdysi, kad ieskai ziemines kepurytes? unsure.gif Na man tai ant savaiciu gimdymas (as kazkaip taip jauciu) tai ziemines zadu dar nedeti, viena plonute medvilnine ir kita storesne medvilnine is keliu sluoksniu, na ir kapisona kombinezono uzdesiu. Manau nesusals, juk ne peskom is ligonines eisiu tai mazylis lauke pabus vos pora sekundziu g.gif O jau veliau kai pradesiu i lauka vezioti tai ir ziemine nupirksiu... Jergu, dabar kai pradedu galvoti, gal man reikejo rubeliu i ateiti prisipirkti unsure.gif dabar turiu tik porai menesiuku i prieki, ir tai neturiu jokio megzto rubelio vien tik sliauztukai pas mane unsure.gif doh.gif
Linana
Merginos pagelbėkit, apie kokius kombinezonus jūs čia kalbate parsivežant leliukus iš ligoninės? aš maniau kad šiltesni rūbeliai plius medvilninė antklodėlė ir viskas.....o dabar gal reikia dar nusipirkti jūsų minimą kombinezoną ir kur tokį pirkote jei nepaslaptis.

Iš anksto dėkoju
akai
QUOTE(Linana @ 2006 10 05, 19:49)
Merginos pagelbėkit, apie kokius kombinezonus jūs čia kalbate parsivežant leliukus iš ligoninės? aš maniau kad šiltesni rūbeliai plius medvilninė antklodėlė ir viskas.....o dabar gal reikia dar nusipirkti jūsų minimą kombinezoną ir kur tokį pirkote jei nepaslaptis.

Iš anksto dėkoju
*

Manau kad cia kalbama apie paprasciauius kombinezonus, bet jei neturi pirkti tikrai nevertetu. Mes viena mergina viduryje ziemos parsivezem su siltais drabuzeliais ir suvyniota i kaldra. O kombinezona ziemai galima ir veliau isigyti, jei jis bus reikalingas.
Linuxeee
QUOTE(Linana @ 2006 10 05, 17:49)

Iš anksto dėkoju
*

Labutis,

Na as kombinezoniuka pirkau paprasciausia. Sakiau juo apvilksiu maziuka ir vesiuosi namo, jei dar lauke bus vejuota pleduka pasiimsiu. O siaip teisingai rase akai, kad galima apvilkti ir siltesniais sliauztukais, suvynioti i kaldryte ir parsivezti mirksiukas.gif Juk vaziuojant namo su leliuku ne peskom iki namu eisi, tai mazulis lauke pabus labai trumpai ir tikrai nesusals mirksiukas.gif O vietoj kombinezono galima vokeli naudoti, kaip kam patogiau mirksiukas.gif
Nerytė
as jau turiu vokeli, gavau dovanu thumbup.gif , manau tai geriausias budas (man) parsivezti vaikeli, nes toki maziuka net nenoreciau grusti i kombinezona... juk kelias sav. tai tikrai neiseisim i lauka (sausio men. per pacius salcius), o po to jau bus didesnis ir tada tik pirkim jam kombinezoniuka wub.gif
Laumiux
QUOTE(Nerytė @ 2006 10 05, 21:37)
as jau turiu vokeli, gavau dovanu thumbup.gif , manau tai geriausias budas (man) parsivezti vaikeli, nes toki maziuka net nenoreciau grusti i kombinezona... juk kelias sav. tai tikrai neiseisim i lauka (sausio men. per pacius salcius), o po to jau bus didesnis ir tada tik pirkim jam kombinezoniuka  wub.gif
*

Aš irgi manau, kad pirmiems mėnesiams vokelis gal kiek patogiau už kombinezoniuką. Jei spėsiu, gal nusimegsiu. Jei ne, tai pirksiu kombinezoniuką. "vaikų mieste" kombinezoniukas kainuoja 100 Lt, o turguje (naujas, nei iš dėvėtų) - 50 Lt.

Papildyta:
Cipoline kumscio dydzio kepuryte ziemine kainuoja 53 Lt blink.gif Jos uzteks pirmam menesiui tik...
*

tikrai pasižiūrėk turguje. juo labiau, kad Vilniuje yra Gariūnai ir tikriausia dar kitų nemažai.
Aš prieš kelias dienas turguje pirkau rinkinėlį naujagimiui (apatiniai marškinėliai - siaustinukas, pirštinytės, termo frote medžiagos palaidinė, kelnytės ir kepurėlė išvirkščiomis siūlėmis), tai net neišpakuotas. O parduotuvėse, jei imi kabantį vitrinoje, tai rūbelis dažnai būna NUČIUPINĖTAS pirkėjų, be to, kaip kažkur rašė viena panašios parduotuvės darbuotoja, tie rūbeliai dažnai ir ant žemės nukrenta. O kaina - kelis kartus didesnė nei turguje.
Taip kad neapsistok ties viena parduotuvėlė, bet pasidairyk ir kitur.
TeQuiLa
*

oho blink.gif blink.gif nieko sau kainyte!!! Tuo labiau, kad tas kepuriukas bus staigiai isaugtas, o per didelio negali pirkti, kad vejai nespilpautu schmoll.gif
As tai nusipirkau labai graziu vaikisku siulu ir mano mama numegs thumbup.gif
Fira
Aš parsivežimui irgi vokelį pirkau, bet ir apie kombinzoną pagalvoju g.gif
TeQuiLa
QUOTE(RamuneR @ 2006 10 06, 09:23)
Aš parsivežimui irgi vokelį pirkau, bet ir apie kombinzoną pagalvoju g.gif
*

bet ar verta vien del parsivezimo pirkti vokely, o paskui ir kombinzona g.gif
Sirana
QUOTE(Linuxeee @ 2006 10 05, 17:05)
O kada tu gimdysi, kad ieskai ziemines kepurytes? 
*

Treciadieni man terminas biggrin.gif Na, ieskau gal nevisai ziemines, norejau tokios siltesnes ir tiek, bet matyt, kad teks issiversti su tokia, kaip tu aprasei, nes tik tokia turim, o paskui ziuresim. Del drabuzeliu pirkimo i ateiti, tai manau nereikia labai apsikrauti - paskui daugiau dziaugsmo turesi po pardes pasivaikscioti smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 06, 07:44)
Taip kad neapsistok ties viena parduotuvėlė, bet pasidairyk ir kitur.
*

Visa tai zinau, bet jau nebera jegu po turgus vazinetis - gimdymas ant nosies! Buvau uzsukusi Kalvarijose ne per seniausiai - visai neblogu buvo, bet didokos dar naujagimiui.
Linuxeee
[quote=Sirana,2006 10 06, 09:18]
Treciadieni man terminas biggrin.gif Na, ieskau gal nevisai ziemines, norejau tokios siltesnes ir tiek, bet matyt, kad teks issiversti su tokia, kaip tu aprasei, nes tik tokia turim, o paskui ziuresim. Del drabuzeliu pirkimo i ateiti, tai manau nereikia labai apsikrauti - paskui daugiau dziaugsmo turesi po pardes pasivaikscioti smile.gif

Va jej kaip tau faina bigsmile.gif baltai as pavydziu toms, kurioms jau gimdymas ant dienu blush2.gif as taip laukiu savo pumpuriuko, o man dar 3 savaites liko iki pilno isnesiojimo, atrodo dar tiek daug laiko doh.gif nebent sugalvos anksciau pasibelsti, o ta kazkaip instinktyviai nujauciu, kad nebe ilgai jis tupes pas mane...
Nuraminai kazkaip del tu rubeliu mane, buvau jau rimtai sunerimusi, galvoju prisipirkau nesamoniu ir sedziu patenkinta blush2.gif doh.gif O kas del tu vokeliu ir kombinezonu tai zinoma, kaip kam patogiau ir kaip kam kisene leidzia. As turiu vokeli, paskolino draugo sesuo, bet vistiek pirkau kombinezona ir sakiau su juo maziuka vesiuosi namo, kazkaip man tas vokelis nelabai schmoll.gif blush2.gif
Nerytė
QUOTE(tequila @ 2006 10 06, 10:40)
bet ar verta vien del parsivezimo pirkti vokely, o paskui ir kombinzona  g.gif
*

as manau, kad man vokelis tarnaus ilgiau ne tik parsivezimui
Laumiux
QUOTE(Nerytė @ 2006 10 06, 14:41)
as manau, kad man vokelis tarnaus ilgiau ne tik parsivezimui
*

Taip. Kiek žinau, vokelis tinka 3 mėnesius. jei pirktum kombinezoną, tai irgi išaugtų per tiek. Todėl vokelį bent jau aš naudosiu visur, kur naudočiau kombinezoną.
Bet aš čia kalbu apie šiltą storą vokelį, o ne apie tą dekoratyvinį plonutį, kuris tinkamas tik vaikučiui papuošti.
Nikota
Na aš pasidalinsiu savo šviežia patirti apie aprengimą parsivežant leliuką smile.gif
Prieš dvi dienas kai vežėme lelytę namo buvo vėsoka..Tai aš šiltesnį komplektelį uždėjau..kombinezoną turėjau ir vyniojau į adialiuką o tada į lopšį nuo vežimo mirksiukas.gif
Dėjau medvilninę kepurytę o ant viršaus turėjau šiltesnę kepurytę biggrin.gif bet nežieminę dar smile.gif
akai
QUOTE(Linuxeee @ 2006 10 06, 14:38)
...O kas del tu vokeliu ir kombinezonu tai zinoma, kaip kam patogiau ir kaip kam kisene leidzia. As turiu vokeli, paskolino draugo sesuo, bet vistiek pirkau kombinezona ir sakiau su juo maziuka vesiuosi namo, kazkaip man tas vokelis nelabai  schmoll.gif  blush2.gif

Kalbant apie kombinezonus ir kitokius daiktus po pirmojo gimdymo man daug ka padovanojo, juk seneliai draugai eidami lankynu pasiteirauja ko reiketu, tai as tada ir nesikuklinau, o susakiau kas mums buvo butina. Tai ir dabar neskubu pirkti, pagyvensim pamatysim blush2.gif
mikke
QUOTE(Nikota @ 2006 10 06, 15:54)
Na aš pasidalinsiu savo šviežia patirti apie aprengimą parsivežant leliuką  smile.gif
Prieš dvi dienas kai vežėme lelytę namo buvo vėsoka..Tai aš šiltesnį komplektelį uždėjau..kombinezoną turėjau ir vyniojau į adialiuką o tada į lopšį nuo vežimo  mirksiukas.gif
Dėjau medvilninę kepurytę o ant viršaus turėjau šiltesnę kepurytę  biggrin.gif  bet nežieminę dar  smile.gif
*

Ot, tai aciu 4u.gif Mat as vis suku galva, kuom aprengus man ta mazyli namo parsivezti g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.