Mano leliui 2 men.Kai praejo gelta,tai pasimate kad pamele apie burnyte,sakau gal mazakraujyste,bet kraujukas geras.Gal kam taip taip pat yra?
Mums 3 men. Irgi buvo pamele po nosyte aplink burnyte ir marmuruota odele (ryskiai matyt paodinis kraujagysliu tinklas). Neurologe rekomendavo pasikonsultuoti su vaiku kardiologe - gali buti sirdeles problemos. Buvom po 1 men - padare EKG (viskas amziaus normos ribose), buvom siandien (jau 3 men) - padare echoskopija (jokiu anatominiu pakitimu nerado).
Taigi pasikonsultuokit, tikriausiai ir jums nieko blogo, bet bus
Kai mano dukryte buvo mazesne,irgi budavo nei is sio nei is to pameldavo aplink burnyte,irgi ziurejom sirdele,bet visa laime viskas gerai. Pastebedavau,kad kai salciau jai budavo,tada kazkaip pameldavo. Manau pasikonsultuokit su gydytoju,tikrai bus ramiau
Neurologe mate,bet nieko nesake.Kai gelta mazejo tai ir islindo tas melynumas,bet reikes prasyti kad pas kardiologa nusiustu,del sventos ramybes
mano broliui taip būdavo, tai sakė, kad siejasi su tuo, kad gimė pridusęs, mėlynas
As nelabai susirupinus buvau,sakau daktarai bent du mate,bet jei nieko nesako tai normalu,bet dabar jau matau kad nieko normalaus cia nera.Na pirmadieni jau leksiu siuntimo.
Sveikute
Ir aš pritariu patarimui nulėkti pas kardiologą ir pasitikrinti vaikiuko širdelę echoskopu. Mano dukrytės širdutė operuota ir jai iki tol aplink lupytes pamėlynuodavo, nors ir nežymiai.
ir mums tas pats buvo,bet pasikonsultavom su vaiku kardiologe,sake nieko rimta nera.tiesiog tokiu mazu vaikiuku kraujagysles pavirsiuj,tai ir melynuoja
QUOTE(Laimuska1111 @ 2007 01 26, 16:02) Mano leliui 2 men.Kai praejo gelta,tai pasimate kad pamele apie burnyte,sakau gal mazakraujyste,bet kraujukas geras.Gal kam taip taip pat yra? Su mūsų mažaja lygiai taip pat buvo. Kreipėmės į vaikų kardiologą, patvirtino širdutės ydą. Kas tris mėnesius darydavo širdies kardiogramą, žiūrėdavo echoskopu, kaskart rezultatai buvo geresni, ligą išauginėja. Dabar paneliai 2,6 m., viskas normos ribose, konsultuotis atvykti tik prieš mokyklą. Tačiau aplink lūpytes vis vien pastebiu, kad retai, bet pamėlinuoja. Gydytoja paaiškino, kad taip gali atsitikti dėl pavienių spazmų QUOTE(neas @ 2007 04 28, 13:06) ir mums tas pats buvo,bet pasikonsultavom su vaiku kardiologe,sake nieko rimta nera.tiesiog tokiu mazu vaikiuku kraujagysles pavirsiuj,tai ir melynuoja mums tą patį sakė kmuk kardiologė A.Stirbienė. bet mano mažoji dar turi nedidelę širdies ydą, nors tikimės ją išaugti.
Mano suneliui 6 savaites, jam aplink burnyte pamele, taip pat aplink akytes paakiai melyni ir po nosyte paraude, kunelio oda marmuruota. Akytese turi stafilokoka is gimdymo namu, niekaip neissigydo... Pradzioj maniau, gal nuo to, bet, kazkaip pradedu abejoti. Dar turejo negera bakterija zarnyne, bet ja "uzmusem" su antibiotikais, nors vis dar tebeviduriuoja. Jau ir kauliukai trasket jam pradejo...Zodziu visa kruva negeru simptomu, o kas konkreciai jam negerai niekaip negalim issiaiskinti? Ir ligoninej gulejom, ir visokius tyrimus, echoskopijas dare - nieko... Gal kam yra panasiai buve? Buciau labai dekinga, jei kas pasidalintu savo patirtimi!
QUOTE(newvogue @ 2010 02 08, 13:37) Mano suneliui 6 savaites, jam aplink burnyte pamele, taip pat aplink akytes paakiai melyni ir po nosyte paraude, kunelio oda marmuruota. Akytese turi stafilokoka is gimdymo namu, niekaip neissigydo... Pradzioj maniau, gal nuo to, bet, kazkaip pradedu abejoti. Dar turejo negera bakterija zarnyne, bet ja "uzmusem" su antibiotikais, nors vis dar tebeviduriuoja. Jau ir kauliukai trasket jam pradejo...Zodziu visa kruva negeru simptomu, o kas konkreciai jam negerai niekaip negalim issiaiskinti? Ir ligoninej gulejom, ir visokius tyrimus, echoskopijas dare - nieko... Gal kam yra panasiai buve? Buciau labai dekinga, jei kas pasidalintu savo patirtimi! O Jūsų mažiulis negime su trauma? Mūsų mergytė po gimimo trečią dieną pamėlo visa,ir taip tris kartus.Pasirodo buvo išniręs kaklo slankstelis gimdymo metu. O šiandien pamėlo aplink lūpytes,nors tuo metu intensyviai žaidė,spygavo. Na,bet kuriuo atveju,būtinai pasirodykite gydytojui,ne juokai visgi. Bet tikėkimes geriausio,viskas bus gerai
Maniškiui irgi buvo pamėlę aplink burnytę, tai siuntė pas kardiologą. Bet kardiologas sakė, jei su širdelė būna blogai, tai mėlsta pirmiausiai ausyčių kraštukai ir pirštukai.. o ne panosė. Sakė, kad kūdinkių tiesiog labai plona dar odelę, tai ir atdoro taip pajuodus... Bet man atrodo reikia būtinai pasitikrinti, maža ką... atsarga gėdos nedaro...
sveikos,
matau forumas kiek primires, bet gal kuri atrasys mano dukrytei pamelo aplink burnyte kai buvo menesiuko, baisiai issigandau, nulekem i santariskes pasitikrinti, tai kardiologe sake kad viskas normos ribose (rado skylute pertvaroje 3mm) ir turim isaugti, bet visviena neramu nes tas blyskumas apie lupytes laikosi, skaitineju kad kai kuriems vaikams su tokiom bedom daro operacijas tai gal kuri mama parasytu ka ten operuoja? kokios komplikacijos galimos, ar pavojinga operacija ir t.t is ankto dekui
sveikos, buvom siandien pas gyd nes sestadieni mazoji dukryte (3,5 men) sukarsiavo, kai gyd pradejo apziura ji pradejo verkt ir pamelo aplink lupytes, gyd issigando ir mane labai isgasdino kad cia labai sunkios ligos susijusios su sirdimi pozymiai. Ji pasidare labai rami, miega ir miega,pabudusi 5 min pasisypso ir vel miega. Maitinu MP bet nutraukiu pientraukiu,anksciau pasildzius ji is kart suvalgydavo o dabar ragauja po truputi kol MP atvesta ir suvalgo vesesni nei visada. Gal tai tikrai sunkios ligos pozymis, o gal jai tiesiog skauda gerklyte(apziurejusi gerklyte sake grazi, bet apziura truko vos puse akimirkos,ar imanoma taip greit zvilgtelejus ka pamatyti?). Namie turiu kelias knygas apie vaiku ligas visur parasyta kad esant sirdies ligoms pamelinuoja ne tik aplink lupas bet ir ranku bei koju pirstai, nagai. Nezinau ka ir be galvot. Bet kokiu atveju ryte ieskosiu kardiologo kuris priimtu taip greitai mus.
Gal pas kazka buvo panasiu pozymiu ir ka nustate? |