Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Intymios vietelės :)
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2
carlabella
Sveikos,
Turiu 4 metų dukrą ir 2 metų sūnų. Visada juos maudau kartu. Kaip manot, ar tai nėra blogai? Gal reikėtų pradėti maudyti atskirai. Nors tai padaryti labai sunku. Kai vienas maudosi, kitas už durų rėkia... Kaip elgiatės jūs?
Ačiū
Kuzia
Aš irgi maudau kartu smile.gif . Ai, nedarau iš to problemos - kai pradės sarmatytis, maudysis atskirai. O dabar jiem tiesiog smagu žaist vonioj drauge thumbup.gif
Ramunita
mus tokio amziaus mama irgi maude-labai smagu budavo zaist!
Debasy
As saviskius irgi maudau kartu. Manau, maniskiai dar maziukai (3,8 ir 1,5 m.), man taip pat sunku butu juos maudyt atskirai, nes jeigu vienas yra vonioj, tai ir kitas ten kariasi. Su broliu, atsimenu, iki kokiu 5-6 metu (mes dvyniai) tai mus tikrai kartu maudydavo. O maniskiams tai baisus smagumas vonioj kartu turkstis. Nors jau visai neseniai isgirdau kitos mamos pastebejimą: tu kartu vaikus maudai?!
Kol kas tai jie tikrai nesigedina. Kai tai pastebesiu, reiks ir nutraukt. Kaip jus manot? Kiek metu yra riba?
rrrRRRRrrr
bent jau as pati prisimenu, kaip kokiu 5 metu grieztai atsisakiau maudytis su sese:) o sese buvo pora metu mazesne ir nesuprato kodel, verke labai.. vaikai patys pajaus kada prades gedytis nuogumo ir nores sleptis:) ir prasides grieztas atsikalbinejimas ir didelis nenoras maudytis nevienam:) va taip
Summer
Maniškiai irgi vienas be kito - nė per žingsnį. Bet aš kažkaip dar ir nesusimąsčiau, kad juos būtų galima atskirai g.gif Maži jie dar pas mus wub.gif Ir sutinku, kad patys išsiskirs, kai pradės gėdytis tongue.gif
carlabella
Ačių už nuomones. Na, dabar manau, kad tikrai nereikia dėl to jaudintis.
O dėl gėdos jausmo, tai nežinau, kada manoji pradės tai justi. Dabar ateina kaimynų berniukas ir prašo, kad ji parodytų užpakalį. Ji tai su malonumu padarytų, jei aš leiščiau...
Na, bet manau, tai pažinimo procesas. Vaikai pradeda jausti, kad jie yra skirtingi ir jiems įdomu pamatyti tuos skirtumus...
Ramunita
as su broliu maudziaus iki kokiu 5 metu...jis 3 metais jaunesnis...nors tiesa sakant nelabai pamenu,kada nustojom kartu maudytis g.gif
*egle*
mano penkiamete tai nebenori su broliu maudytis blink.gif o del ko iki galo neisiaisinau doh.gif
Patriuki
Mus su broliu mama irgi maude kartu, o tas noras maudytis atskirai ateis savaime. wink.gif
auraa
na kai nenores tai nesimaudys, problema kaip matau ispresta clap.gif
nerile
Maniske pazistama 9m. bern. ir 4m. merg. maudo kartu su triusikeliais, nors man tai nepatinka: jie labai ten visokiu nesamoniu prisneka, kad net koktu darosi klausytis.
lengvute
dėl berniuko ir mergaitės gal iki tam tikro laiko ir nieko kartu maudyt, bet reikia stebėt, kada jau daros pavojinga g.gif , mano dukros maudos kartu, tai nervina, kad jos ten visko prisigalvoja, taškosi, durniuoja, o išsimuilint pačiam gale tik sugalvoja, galvoju, kad gal jau ir nelabai higieniška jas kartu maudyt, gal atskirsiu jau, aišku, mamoms taip patogiau, vaikams smagiau, bet yra šiokių tokių bet..O kaip jums kai mamos su vaikais kartu maudos blink.gif
*Vaiva*
MANO MAZES IRGI KARTU MAUDESI,IKI TOL KOL MANES NEUZKNISO,I VONIA NEBUVO GALIMA IETI LABIAU I JURA BOVO PANASU,KUR TIK I MANOMA MUILAS rolleyes.gif
NU NEZINAU MAUDYDAVOS 2 VALANDAS DRAUGE,O DABAR KAIP ATSKIRAI JAU IR PUSE UZTENKA laugh.gif
swelnute
Žiūrėjau, bet tokios temos nepastebėjau, gal praleidau... ax.gif
Tai ką aš norėjau pasakyti? Norėjau mamytės mielos, su Jumis pasitarti.... Šiandien ryte, darželyje man auklėtoja ir sako:" žinote, aš nežinau ar leisiu susitikti Jūsų dukrą ir sūnų kartu žaisti..." (turėčiau paaiškinti, sūnus 4m, vaikšto į tą patį darželi su sesute 2m, tik į skirtingas grupes, jie susitnka lauke arba vakare, nes sesutės grupė prailginta), tai gi , mažosios auklėtoja suko suko aplinkui, kad ji galvojo ar man sakyti ir pan., kol galiausiai pasake, kad vakar vakare, vaikai lauke laukė tėvelių ir (maniškiai kaip visada lieka paskutiniai ax.gif ), auklėtoja palydėjo kažkokį vaiką iki vartelių, apsisuko, o maniškių nėra (na mažoji daro ką ir brolis rolleyes.gif ), kvietė, kvietė, galiausiai išgirdo, kad už pavėsinės kalbasi, ji pasižiūri ir ka gi pamato? Kad vyresnėlis nusimoves kelnes tupi, mažajai irgi numautos kelnes (nors aš pati ją mokiau, kai nori sisiu lauke, kad nusiimtų ir atsitūpusi padarytų), gal pati nusimovusi, o brolis jai kažką daro unsure.gif Pamatęs auklėtoją, jis pasimetė (nors pasimesti galėjo ir dėl kitų priežaščių, viena ta, kad jie pasislepė, o jų ieškojo....)
Kai ji man papasakojo, tai net kažkaip negerai pasidarė, nors namie jie abu nuogi laksto, kartu maudosi, net tualete kartu sėdi, atrodo, ir aiškinam, kad jie abu skirtingi, kad sesė negali turėti, ką turi jis...., gal auklėtoja ką nors ne taip suprato? Namie niekada, nieko panašaus nemačiau, net užuominų..... , vos neverkiau kai ėjau iš darželio, kažkokia nesąmonė..... verysad.gif
Patarkit, gal neverta graužtis? Gal kas susidūrėte su tokia situacija?
Katyte27
Sveikute,situacija tikrai nelabai maloni,net nezinau ka ir patarti tau g.gif
Topotuna
o tu bandei su sūnum kaip nors pasikalbėti? gal ten nieko blogo ir nebuvo. gal abu jieten sisių darė?
swelnute
QUOTE(Ni1 @ 2006 07 19, 10:01)
o tu bandei su sūnum kaip nors pasikalbėti? gal ten nieko blogo ir nebuvo. gal abu jieten sisių darė?
*

Vakar vakare pasikalbėjau..., nieko baisaus aš neižvelgiau, jis man papasakojo taip: "sesė užsimanė sisiu, aš nusimoviau kelnes ir pasiusiojau, aš sesei patraukiau už kelnių, kad neapsiusiotų, bet ji nesisiojo ir atėjo auklėtoja, uždėjo sesei triusikus ir kelnes", o kai klausiau, kas numovė kelnes sesei, jis pasake, kad ji pati tą padarė.... Kaip minėjau, tą išmokiau ją pati, kad nebūtų kėblumų , jei užsimanys lauke...., o be to, ji ne ta mergytė kuriai padarysi, o ypač kelnes numausi prieš jos valia, ji viską "pati" daro... mirksiukas.gif
Na aš nieko tame blogo neižvelgiau, nes man keista buvo kai auklėtoja papasakojo iš savo pozicijos, tai 4 metų vaikas, gavosi vos ne maniakas, kaip nenormalus, nei viena auklėtoja nikeo panašaus nebuvo sakiusi.... schmoll.gif , o ir namie nieko, net užuominų apie tai nemačiau, jam dar anksti norėti pažinti skirtumus, aš taip manau....
Beje, su šią auklėtoja mažąją pasiėmu visada prisisiotom kelnėm ir visom, kiek įdedu tai dienai pakeisti, jei prireiks....

Tai vat ir galvok ką nori g.gif
prabegom
Jei darzelis lietuviskas, tai garantija, kad 4-meciai jau buna tarpusavyje pasidaline pagrindiniais lyciu skirtumais, bet tai jokiu budu nereiskia, kad tavo sunus dare ka nors neleistino. Neitarinek vaiko ir nuramink aukletoja, paaiskink, kad berniukas sisiojo, o sese bezdzionavo. Jei namuose sie klausimai nera tabu, jei pati nesutrinki, kai vaikai ka nors aiskinasi is tos srities, tai tikrai neaugini maniako.

Tarp maniskiu 2 metai skirtumas. Ana diena sese pamate broli be kelniu ir padare isvada - klausyk, sako, pas tave kiausiniai bigsmile.gif Kai uzaugsi, is ju uzaugs ir islys vaikai. liezuvis.gif . Brolis atvaro pas mane visas persimaines - fear.gif mega_shok.gif . Teko raminti, kad is butent tu dvieju kiausiniu vaikai neuzaugs smile.gif))
Topotuna
QUOTE(swelnute @ 2006 07 19, 14:13)
Vakar vakare pasikalbėjau..., nieko baisaus aš neižvelgiau, jis man papasakojo taip: "sesė užsimanė sisiu, aš nusimoviau kelnes ir pasiusiojau, aš sesei patraukiau už kelnių, kad neapsiusiotų, bet ji nesisiojo ir atėjo auklėtoja, uždėjo sesei triusikus ir kelnes", o kai klausiau, kas numovė kelnes sesei, jis pasake, kad ji pati tą padarė.... Kaip minėjau, tą išmokiau ją pati, kad nebūtų kėblumų , jei užsimanys lauke...., o be to, ji ne ta mergytė kuriai padarysi, o ypač kelnes numausi prieš jos valia, ji viską "pati" daro... mirksiukas.gif
Na aš nieko tame blogo neižvelgiau, nes man keista buvo kai auklėtoja papasakojo iš savo pozicijos, tai 4 metų vaikas, gavosi vos ne maniakas, kaip nenormalus, nei viena auklėtoja nikeo panašaus nebuvo sakiusi....  schmoll.gif , o ir namie nieko, net užuominų apie tai nemačiau, jam dar anksti norėti pažinti skirtumus, aš taip manau....
Beje, su šią auklėtoja mažąją pasiėmu visada prisisiotom kelnėm ir visom, kiek įdedu tai dienai pakeisti, jei prireiks....

Tai vat ir galvok ką nori  g.gif
*

Tai manau, kad čia auklėtoja per daug jautriai į viską sureagavo. tuo labiau, jei vaikai vienas kitą yra matę nuogus ir su tėvų pagalba išsiaiškinę, kuo skiriasi mergaitė nuo berniuko.
swelnute
QUOTE(prabegom @ 2006 07 19, 14:44)
Jei darzelis lietuviskas, tai garantija, kad 4-meciai jau buna tarpusavyje pasidaline pagrindiniais lyciu skirtumais, bet tai jokiu budu nereiskia, kad tavo sunus dare ka nors neleistino. Neitarinek vaiko ir nuramink aukletoja, paaiskink, kad berniukas sisiojo, o sese bezdzionavo. Jei namuose sie klausimai nera tabu, jei pati nesutrinki, kai vaikai ka nors aiskinasi is tos srities, tai tikrai neaugini maniako.

Tarp maniskiu 2 metai skirtumas. Ana diena sese pamate broli be kelniu ir padare isvada - klausyk, sako, pas tave kiausiniai  bigsmile.gif Kai uzaugsi, is ju uzaugs ir islys vaikai.  liezuvis.gif . Brolis atvaro pas mane visas persimaines  - fear.gif  mega_shok.gif  . Teko raminti, kad is butent tu dvieju kiausiniu vaikai neuzaugs smile.gif))
*

OI , cia tai pralinksmino tavo dukreles pasakymas thumbup.gif Aciu, uz gera nuotaika 4u.gif

As irgi manau, kad viskas panasiai ir buvo, juk sese bezdzioniautoja is bezdzioniautoju, viska kartoja, net kalba kaip brolis, ir kai kalbejau su sunum vakar, man net kvaila pasirode (jis toks vaikiskai nuosirdus), kad is vis apie tai galejau pagalvoti, jeigu jam rupetu, tai nereiktu ir darzelyje ziureti...., juk auklejom, kad sesei reikia padeti, seses nemusti (vat cia suklydom, nes dabar sese ji lupa, o jis saukia, kad sese ji musa, padekit!) ir pan., jis tiesiog, norejo buti geras ir draugiskas, o se tau aukletoja....
Tabu pas mus nera, mes ir rimtai, o vyras moka ir papokstauti apie lyciu skirtuma, viska stengemes paaiskinti.... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ni1 @ 2006 07 19, 16:18)
Tai manau, kad čia auklėtoja per daug jautriai į viską sureagavo. tuo labiau, jei vaikai vienas kitą yra matę nuogus ir su tėvų pagalba išsiaiškinę, kuo skiriasi mergaitė nuo berniuko.
*

Ir aš taip manau, kad auklėtoja persitengė, juolabiau, kad ji tik pakaitinė ir vaikų nelabai pažįsta....
Kodėl mes vaikuose ižvelgiame suaugusiųjų veiksmus? verysad.gif

Beje, mūsų berniukai bendravardžiai? mirksiukas.gif
Topotuna
QUOTE(swelnute @ 2006 07 19, 16:33)
OI , cia tai pralinksmino tavo dukreles pasakymas  thumbup.gif Aciu, uz gera nuotaika  4u.gif

As irgi manau, kad viskas panasiai ir buvo, juk sese bezdzioniautoja is bezdzioniautoju, viska kartoja, net kalba kaip brolis, ir kai kalbejau su sunum vakar, man net kvaila pasirode (jis toks vaikiskai nuosirdus), kad is vis apie tai galejau pagalvoti, jeigu jam rupetu, tai nereiktu ir darzelyje ziureti...., juk auklejom, kad sesei reikia padeti, seses nemusti (vat cia suklydom, nes dabar sese ji lupa, o jis saukia, kad sese ji musa, padekit!) ir pan., jis tiesiog, norejo buti geras ir draugiskas, o se tau aukletoja....
Tabu pas mus nera, mes ir rimtai, o vyras moka ir papokstauti apie lyciu skirtuma, viska stengemes paaiskinti....  smile.gif
Papildyta:

Ir aš taip manau, kad auklėtoja persitengė, juolabiau, kad ji tik pakaitinė ir vaikų nelabai pažįsta....
Kodėl mes vaikuose ižvelgiame suaugusiųjų veiksmus?  verysad.gif

Beje, mūsų berniukai bendravardžiai?  mirksiukas.gif
*

tai va, kad mes suaugę per greitai padarom visokias išvadas ir dar perdėtas.

Aš ir pastebėjau, kad mūsų berniukščiai bendravardžiai 4u.gif
Svetucia
Sveikos mamytės ir tėveliai, 4u.gif
Turiu nedidele problemėle.Tikiuosi Jūsų pagalbos.
Auginu mergaite, jai dabar penkeri... Namuose apie skirtumus tarp vyrų ir moterų jau buvo šnekėta.Nuogo kūno mes nesigėdijam ir nesliapiam.Po pokalbio jai klausimų jokių nekilo ir buvo viskas aisku. Iki šiol.... Nes dabar atostogas ji leidžia pas močiūtę, o ten kieme daugiausiai yra berniukų... Vieną vakarą prausiantis duše ji paklausė - mamyte, o kur pas žmogų yra kiaušiniai?
Tik tuomet aš supratau, kad apie šia kūno dalį jai neužsiminiau...
Kaip dabar jai viska paaiškinti, kad ji suprastų? Ir nepradėtų pas tėtį ieškoti jų? blush2.gif
alfija

taip ir paaiškinti kur jie yra ir kam jie skirti.Mergaitė jau nemaža,ir jos suvokimo lygyje tikrai galima tai padaryti.
Svetucia
QUOTE(alfija @ 2006 07 25, 13:37)
taip ir paaiškinti kur jie yra ir kam jie skirti.Mergaitė jau nemaža,ir jos suvokimo lygyje tikrai galima tai padaryti.
*

blush2.gif Tiesiog nerandu žodžiu kaip tai pasakyti.... ax.gif
Džeinė
gal taip: salia pimpuko kabo du rutuliukai, tai juos ir vadina kiausiniais, jie yra ta pati kuno dalis... blush2.gif
turbut nekaip gavos..... ax.gif
alfija
QUOTE(Svetucia @ 2006 07 25, 16:54)
blush2.gif  Tiesiog nerandu žodžiu kaip tai pasakyti.... ax.gif
*

bet vaikui tai vienodai ar širdis,ar kiaušiniai,va jis tikrai nieko tame gėdingo nemato,ir nemanau,kad čia reikėtų dabar kokius kompleksus jam į mušinėti.Va taip viską kaip ir yra paaiškinti,kad tėvelis ir kiti vyrai juos turi,kas ten gero juose vyksta irt.t..O žodžiai kuo mažiau dirbtinumo,tuo geriau,visiškai neblogai sakyčiau kiek žemiau paaiškino.
Svetucia
Ačiū dzeine 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Visai pamiršau toki paprasta žodį kaip rutuliukai blush2.gif ....
Vakar jai paaiškinau ir manau , kad ji suprato. Kol kas papildomų klausimų nebuvo, išskyrus vieną - "o iš šitų kiaušinukų išsiris viščiukai?" biggrin.gif
Bet su šituo klausimu susitvarkiau bigsmile.gif
gugile
mes tai radom tokia knygele "is kur as atsiradau" tai ten labai gera pagalba tevams sprendziant tokius klausimus. Maciau kazkur internete bet tik vokiska versija paieskojus gal butu galima rasti ir daugiau....
Džeinė
QUOTE(Svetucia @ 2006 07 26, 09:23)
Ačiū dzeine 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Visai pamiršau toki paprasta žodį kaip rutuliukai blush2.gif ....
Vakar jai paaiškinau ir manau , kad ji suprato. Kol kas papildomų klausimų nebuvo, išskyrus vieną - "o iš šitų kiaušinukų išsiris viščiukai?" biggrin.gif
Bet su šituo klausimu susitvarkiau bigsmile.gif
*

ner uz ka, svarbu kad vaiko smalsumas patenkintas... mirksiukas.gif
Karna
QUOTE(gugile @ 2006 07 27, 12:39)
mes tai radom tokia knygele "is kur as atsiradau" tai ten labai gera pagalba tevams sprendziant tokius klausimus. Maciau kazkur internete bet tik vokiska  versija paieskojus gal butu galima rasti ir daugiau....
*

turiu tą knygelę, praeitą savaitę kaip tik atradau savo "archyve" biggrin.gif labai smagūs piešinukai blush2.gif tai nuvaliau dulkes ir dabar svarstau, ar jau duoti dukrai skaityti, ar dar palaukti?
dukrai beveik šešeri, protas, mano nuomone, pakankamas suvokti tokius dalykus, bet kad ji apie tai neklausinėja, o pamenu psichologų rekomendacijas suteikti panašaus pobūdžio info tik tuomet, kai vaikas klausia.
Kaip kitos mamos galvoja?
Ambro
Aš irgi turiu iš senų laikų tą knygelę. Tirkai smagi ji ir labai suprantamai paaiškinta. Mano dičkis, nesiskiria su ja, einant miegot vis pavarto biggrin.gif
carlabella
Oi, kaip netikėtai radau savo pačios temą... Maniškiams dabar jau 6 ir 4 ir dukra visai nebenori maudytis kartu... Tai įvyko kažkaip natūraliai...
Teisingai kažkuri iš mamyčių pasakė- kokia čia problema, kol norės, tol maudysis kartu, kai nebenorės- nesimaudys...
ore|gano
QUOTE(carlabella @ 2006 12 09, 21:46)
Oi, kaip netikėtai radau savo pačios temą... Maniškiams dabar jau 6 ir 4 ir dukra visai nebenori maudytis kartu... Tai įvyko kažkaip natūraliai...
Teisingai kažkuri iš mamyčių pasakė- kokia čia problema, kol norės, tol maudysis kartu, kai nebenorės- nesimaudys...
*

drinks_cheers.gif teisingai! Kol kas musu uogai ir zirniui patinka turkstis ir zaisti vonioje kartu, jokiu problemu mirksiukas.gif Vyresneliui buvo karta iskiles klausimas, kodel sese neturi "pypo", bet paaiskinom, kad ji turi ne pypa, o "pupa", tai ir tiek ziniu tongue.gif
renolda
QUOTE(oregano @ 2006 12 10, 13:02)
drinks_cheers.gif teisingai! Kol kas musu uogai ir zirniui patinka turkstis ir zaisti vonioje kartu, jokiu problemu  mirksiukas.gif Vyresneliui buvo karta iskiles klausimas, kodel sese neturi "pypo", bet paaiskinom, kad ji turi ne pypa, o "pupa", tai ir tiek ziniu  tongue.gif
*

Maniškiam taip pat linksmiau kartu, jie net nenori atskirai. tongue.gif Jie žaidžia sykiu, taip pat galvos plovimo baimė dingo vyresnėliui, nes gėda prieš seserį bigsmile.gif . jiems 5 ir 3 metukai
MEDUNE
Manau,kad visai naturalu,bet ateina laikas ir vaikiukai patys ima gedintis ir nebenori ,kad kasnors juos matytu,juo labiau brolis ar sese.Bent jau maniskiams taip buvo.
jurgixe
[QUOTE][quote=carlabella,2006 12 09, 22:46]
Teisingai kažkuri iš mamyčių pasakė- kokia čia problema, kol norės, tol maudysis kartu, kai nebenorės- nesimaudys...[/QUOTE]
pas mus taip ir buvo ,maudydavau sūnų ir dukrą kartu kol kažkaip savaime jis pradėjo norėt maudytis vienas.dabar aš ateinu pas jį į vonią tik galvą jam išplauti ir ausis išvalyti.sesių tai išvis neįsileidžia.
Novely
QUOTE(jurgixe @ 2007 03 26, 11:18)
pas mus taip ir buvo ,maudydavau sūnų ir dukrą kartu kol kažkaip savaime jis pradėjo norėt maudytis vienas.dabar aš ateinu pas jį į vonią tik galvą jam išplauti ir ausis išvalyti.sesių tai išvis neįsileidžia.
*

Man tik belieka tikėtis, kad būsimi broliai ir sesės nesimaudys, kaip vyresnioji po 2-3 val. blink.gif Nes reiks grafiką daryti lotuliukas.gif
su dukra nesimaudau schmoll.gif Ji duodasi vonioje kaip vijurkas, o aš ramiai mėgstu pagulėti, atsipalaiduoti...būna, kad ji išoka pas mane užtikusi, kad aš vonioje, bet po 5 min. manęs ten nelieka lotuliukas.gif
*geltona
kaip manote, iki kokio amžiaus galima tėvams maudytis kartu su vaikais? tos pačios ir skirtingos lyties? g.gif
meilute20
QUOTE(*Jūra* @ 2008 02 27, 16:51)
kaip manote, iki kokio amžiaus galima tėvams maudytis kartu su vaikais? tos pačios ir skirtingos lyties?  g.gif
*

nesupratau tevams su vaikais? blush2.gif na nzn jai taip ir supratau tai man tokie dalykai visai nepriimtini kad tevai kartu su vaikais vienoje vonioje blush2.gif na aisku cia juk kiekvieno savo nuomone biggrin.gif
*geltona
klausiu tokių, kam tokios maudynės priimtinos mirksiukas.gif tik nžn, iki kada...
medison
QUOTE(*Jūra* @ 2008 02 27, 18:08)
klausiu tokių, kam tokios maudynės priimtinos  mirksiukas.gif tik nžn, iki kada...
*

manau,kad kiekvienam individualiai... tarkim iki tada,kai nejaukiai pradeda jaustis vienas iš maudynių dalyvių mirksiukas.gif
Tarkim mano keturmetis sūnus pats pradėjo belstis prieš įeidamas pas mane į vonią,o prieš gerus metus kartu pliuškendavomės... doh.gif
zuvedra
Man labai patare masaziste maziaus maudytis su juo: ir del emocinio kontakto, ir del to, kad siltame vandenyje atsyla raumenukai ir galima vaika 'lamdyt' nebijant kad pazeisi... Bet pabandziau viena karteli ir nea... Ne del gedu kokiu nors, o del to kad as didele moteris lotuliukas.gif o vonia maza, ilendu ir vietos beveik nelieka, o dar mazylis judrus kaip vijurkas, zodziu bardakas ir tiek pasirode rolleyes.gif . Bet kam tai malonu - tai kodel ne ?..

Siaip ziuriu i nuogybes liberaliai ir manau, kad ateis laikas kai ir mums, konservatyviems lietuviams, nebus nepriimtina mintis apie tai, kad ne tik vaikai bet ir suauge gali maudytis vieshai su Adomo ir Ievos kostiumais ir nedaryt is to dideles istorijos...
Druska*
mano abu vaikai maudosi kartu, nors merginai 5m su puse, o sūnui 1m biggrin.gif jiem patinka kartu pliuškentis tik nežinau ar ilgam.... biggrin.gif
Mamize
Mano kavalierius su pana vienmečiai po 5,5 metų, tai jau prieš pusmetį panelytė ne tik kad maudytis nenori kartu, bet ir prie brolio gėdijasi kelnaites persimauti ax.gif o berniukas dar nesigėdija taip baisiai biggrin.gif viskam savo laikas 4u.gif
INGRIDŽIUKS
Mes su panele iki 1,7 m. maudėmės kartu, paskui abu vaikai kartu,bet su trusikėliais, o jau kokie 1,8 m tai jau atskirai .Dabar vienas kito taip gėdinasi ir vienas kitą erzina.Panelė net tėvelio gėdinasi lotuliukas.gif
saulala
QUOTE(*geltona @ 2008 02 27, 15:51)
kaip manote, iki kokio amžiaus galima tėvams maudytis kartu su vaikais? tos pačios ir skirtingos lyties?  g.gif
*

čia apie tai šnekama
gabvidas
Mano vaikai kol kas irgi maudosi kartu[sunui 3m o dukrai tuoj 5m]ir jiem taip linksma kartu ,kad brolis net į pirty be sesers nėjo kai tėtis vedėsi ax.gif kai pradės gėdytis maudysim po viena g.gif
mamavile
na aš irgi palaikau jūsų visų nuomonę, bet dabar skaitau... ir susimasčiau, juk mano berneliui jau 8, o mergikei 6. na jie kartu jau seniai nebesimaudo, nes neturim vonios, o duše nepatogu..., bet jei einam į pirtį, tai maudomės visi drauge ir su tėčiu, o ir namie dažiai nuogi "prasinešam..." berniukas su sese kartu miega, na ne toj pačioj lovoj, bet tam pačiam kambary, ir jie miega nuogi... gal sakau, laikas jau ir viska nutraukt??/
g.daiva
Mano sunui 10m.dukrai 3m.bet jie kartu nesimaude ir nepageidauja g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.