Mano dukrytei 5men.Nuo 4men valgom HIPP tyreles jas labai valgo,dabar ant karto suvalgo visa indely tyreles.......
sveika, mano mazyliai irgi 5 men ir lygiai tas pats tik pas mane nieko ji nevalgo tik misinuka ir banana. jokiu tyreliu, nei pirktu , nei namie darytu, pirkau kosiu grikiu, manu su bananais, aviziniu, aviziniu su vaisiu tyrele, tai ji taip pradeda ziaugciot
tyiesa daviau paragaut saltibarsciu ir naturalaus jogurto, tai oi kaip cepsejo
mums irgi tas pats buvo,mamytės tik turėkit kantrybės ir viska su laiku susitvarkys, pvz,mano dukra taip valgė kažkur iki 7,5mėn,veną dieną valgydavo normaliai paskui kelias dienas tik mišinukas eidavo
Ir as galiu patarti-tik kantrybes,naujas maistas jiems
O dar biški paaugs, tai tik ir braižysis apie šaldytuvą su mintim ką čia suvalgius dar
O ką šiaip valgo? MP? Jei valgo tavo pienuką, tai kam tu jai 5 mėn. bruki košę?
Na o jei valgo mišinius, tada nžn kaip ten maitint reiktų QUOTE(dark @ 2006 07 22, 20:31) O ką šiaip valgo? MP? Jei valgo tavo pienuką, tai kam tu jai 5 mėn. bruki košę? Na o jei valgo mišinius, tada nžn kaip ten maitint reiktų valgom jau nuo 2men misinius,,,bandziau duot ir kruopu,nevalgo spjauna atgal ir tuo viskas pasakyta
o nuo keliu men. ja galima duot mesytes itrinus i kosele ?
isviriau vulve ir vistos gabaliuka sutryniau taui jau taip skaniai valge, bet gal dar truputi ankstoka ? vakar daviau tyreles baklazanas su bulve ir ji valge
man atrodo - tiesiog per anksti bruki
[quote=Rucelie,2006 07 24, 09:56]
man atrodo - tiesiog per anksti bruki tai kad gydytoja sake duoti ir tyreles ir koseles, tik zinoma mesos dar sake nera jai porekio valgyt. as ne pati maitinu todel jau liepe primaitinti
naujas maistas, vaikiukas nepratęs. ILgai teks iešjoti ir pratinti, reikia kantryvės. Mėsai tikrai per anksti. Ar ją duoti liepė gydytoja, taip ir nesupratau... Bandyk visas daržoves po vieną, po dvi. Bet nenorėk, kad valgytų iškart. Reiks ne vieno ir ne dviejų kartų.
Aš irgi manau, kad dar per anksti. Nuo 5 mėn. gaudavo tik daržovių ir banano, obuoliuko.
Sveiki,na mes ta pacia problema turejom,virtu darzoviu nevalgo visai,tik hipp ir tai jei imaisau i kose grikiu,tada atrodo nepastebi ir suvalgo.Mano nuo 2 menesio jau ant misinuku,tai as 4 men pradejau duoti hipp kosiu,nes kitu nenorejo ir iki siol nenori,pradejau nuo saldziu,labai jam patiko,po to perejau prie nesaldziu,irgi patiko:) siandien bandziau versienos duot saukstuka,tai sunkiai aisku...o siap tai pradzioje visai mazai darzoviu i kosyte dejau,po to daugiau ir t.t.
Mes jau 2 menesiai kaip pratinames valgyti su shakshteliu ivairias koshytes ir HIPP tyreles su mesyte, ish pradziu tai buvo tragedija, bet dabar jau koshes valgom normliai, uztad tyreles vis dar problema - jei su vishtiena, tai dar puse velnio, bet jei vershiena, jautiena arba ne Hipp firmos tyrele vel rekimai
musu mazoji darzoves valgo nuo 4 men. gaminu pati namie, nes nemanau kad kzkas ypatingo yra tose pirktinese darzovese, ypac kai dabar viskas sviezia
QUOTE(madlena @ 2006 07 21, 14:54) Mano dukrytei 5men.Nuo 4men valgom HIPP tyreles jas labai valgo,dabar ant karto suvalgo visa indely tyreles....... pas mus tokia pat problema, hippa labai gerai valgo, o mano padaryta darzoviu kose net neziuri. dabar pradejau i darzoves ideti trinto banano. tai sulapnoja visa dubeneli. pabandyk ir tu idet i kose ta ka ji megsta. mano nazoji (6 men) labai megsta avizine kose, bet ir turiu ideti kokios nors vaisiu tyreles .
įdėkit truputi mėsytės arba praskiet koše su pienuku. Tiesiog, aš darau tokia košę,kad ir man skanu būtų,tada ir vaikas valgo.
O jūs pačios bandėt tą trintą bulvę valgyt? Įsivaizduokit, pusę metų žmogus valgė vien tik saldoką maistą (mišinukai tikrai gan saldūs), o čia kažkoks beskonis marmalas...
o jei rimtai, galima pamėginti vaiką taip apgauti: vienas šaukštelis mėgiamos tyrelės, antras šaukštelis neskanios košės, vėl šaukštelis mėgiamos tyrelės arba sulčių ir vėl šaukštelis "brudo". Maniškiui gerai veikia
Mūsiškė irgi jokių daržovių nevalgo.... nei morkų, nei brokolių, nei bulvių nei ko nors nebent su obuoliuku tyrelė būna.
Gal pradejai nuo saldziu tyreliu?Tada tai problematiska truputi.O gal pabandyk palaukt kol vaikas isalks ir tada pasiulyk.
va, tuoj bus 5 mėnesiai kaip daržoves turėtų valgyti. Bet ne, neįsiūlysi. Spjauna viską lauk
Maniškis irgi ne super mėgsta daržovienę, tai aš įmaišau dar grūdų košės, tada labiau limpa.
Maniškė Hipp tyrelės valgo su mielu noru, o vat kai šiandien pasiūliau namų gamybos bulvių košė - spjaudėsi ir vaidino kad springsta. Šiaip įtariu, jog ji nemėgsta bulvių (anksčiau galvojau kad moliūgo), tačiau moliūgą su obuoliais kramto noriai.
Na, nežinau, reik bandyti, tik tiek galiu patarti. Kai nenorėjo valgyti moliūgo su bulvėm, įmaišiau dar moliūgo su obuoliais, kitąkart - slyvų tyrelės ir valgė. taip kad turbūt tik bandymais galima kažko pasiekti... sėkmės
Mes pradejom nuo banano, obuoliuko 4,5men. Veliau nuo 5men. vaisiu tyreles. Labiauiai valgo slyvas, bananu, obuoliu. Pries kelias dienas jau paragavom bulves. Tai labai nepatiko
mums 5 men ir 2 sav tai jau dvi savaites valgom darzoviene. ir manau mamos protingai elgiasi kai duoda pirmiausia darzoviu tyrele, opaskui pereina prie vaisiniu. jau siandien antra diena kai vakarienei valgysim kosele avizu. viskas labai gerai valgo noriai.
Sveikos supermamytės. Auginu 5 mėn leliuka
Aš auginu 5 mėn. dukrelę, bet nieko papildomo dar neduodu. Valgo tik mamos pieną ir vakare primaitinu mišinėliu. Skaičiau žurnale, kad iki 6 mėn. nieko vaikui papildomai neduoti, nesvarbu ar kūdikis valgo mamos pieną ar mišinėlį. O tai kaip ištikrųjų?[FONT=Arial]
QUOTE(Jolanta123 @ 2007 02 04, 21:23) Aš auginu 5 mėn. dukrelę, bet nieko papildomo dar neduodu. Valgo tik mamos pieną ir vakare primaitinu mišinėliu. Skaičiau žurnale, kad iki 6 mėn. nieko vaikui papildomai neduoti, nesvarbu ar kūdikis valgo mamos pieną ar mišinėlį. O tai kaip ištikrųjų?[FONT=Arial] Nu cia kaip is kokios puses paziuresi
Na, o mums taipogi neseniai suėjo 5mėn. pradėjau po šaukšteli paskui po du ir taip toliau, pirktinkių košelių iš morkytės. Matydama, kad neblogai priima naujovę, išviriau savo morkytes, bulvytę ir kalafojoro skiltelę maža dadėjau. Tai mūsų mažoji, kad pradės žiaukčioti
o as savo kletckiukui duodu ir ryziu koseles ir grikiu koseles ir bulviu kosele su mesyte o jam tik kita savaite bus 5 men ir jam labai patinka
QUOTE(deivydukomama @ 2007 02 25, 14:58) o as savo kletckiukui duodu ir ryziu koseles ir grikiu koseles ir bulviu kosele su mesyte o jam tik kita savaite bus 5 men ir jam labai patinka Na, mėsytę, mamyte, manau paskubėjai duoti. Juk dar per anksti. Nors jeigu gerai toleravo, tai gal ir nieko... Mano mažylė valgo mamos pieną, bet dar duodu ir vaisinės tyrelės, kurią pati pagaminu iš obuoliuko ir banano. Mažylei labai patinka
mes nuo 5 menesiuko valgom tyreles pirktines po 4 a.s., sultyciu 30 ml. spaustu obuoliu ir valgom darzoviu kose, pradejom nuo bulves, veliau morka. dar tik tiek spejom, kas savaite vis ivedu kita darzove. sake duoti 2 valgomuosius saukstus.
ai ir valgom MP kas dvi valandas, todel ir pradejau kosyte duoti, kad taip daznai valgo.
mes jau ragaujam su mesyte darzovienes,bet labai sunkiai sekasi
O taip
sveikutes mamytes
As dar dedu cukinija, briuselio kopusteliu.
Brokolis, poras, pomidoras, saliero šakelės ir tt. Pasiskaityk parduotuvėj ant indelių, kas įeina į tavo leliuko amžiaus košeles ir sužinosi
as dedu morka, bulve, cukinija (labai patinka), zirniuku, kopusteli, kalafiora, brokoliu. kartais ryziu ar kukuruzu kruopu idedu, kai tingiu pjaustyt
oj pamaciau kad jums 5men, tai zirniukai ir kruopos dar nelabai tinka..
Galima moliugo ideti
O as verdu visas darzoves,paprikas,moliugus,saldzias bulves,kalafijorus,brokolius,porus,pomidorus,prie vistos isverdu obuoli,kukuruzus,cukinijas,dar verdu lesius su darzovem...
QUOTE(krista85 @ 2007 09 17, 18:19) sveikute gal ir klystu, bet kažkurios firmos košelėj tikrai mačiau parašyta. Pasiskaitinėk Milupos sudėtis. Ten labai įvairių būna. QUOTE(daividija @ 2007 09 16, 23:13) O as verdu visas darzoves,paprikas,moliugus,saldzias bulves,kalafijorus,brokolius,porus,pomidorus,prie vistos isverdu obuoli,kukuruzus,cukinijas,dar verdu lesius su darzovem... Paprikos? Nuo kada galima? O pomidorą mums nuo pusės metų gyd pasiūlė, pati nebūčiau sugalvojus, beje dar nedaviau, kaip paruošiat ir kiek verdat
Agurotis irgi tinka, jis panasus, kaip ir cukinija.
as vakar mazylei viriau grikius ir biski druskytes idejau, tai suvalge net puse porcijos
tai vis delto patarkit,kaip isiulit vaikui koses,jokiu neiima,knkinames 2sav kasdien
QUOTE(nika70 @ 2007 10 02, 18:13) dvi savaites dar nieko, as suneliui visa menesi vis bandziau ikist darzoviu- vemdavo, spjaudavo, ziaugciojo, rekdavo... o as vis po sauksteli, po du, kai gera nuotaika, kasdiena, nors jau budavo, kad galvoju- nu ir nevalgyk svarbu nekisti vaikui maisto, kai jis nera alkanas, kai jis verkia, kai atsisako valgyti/ragauti (tuomet geriau palaukt valandele ir bandyti darsyk), ir kasdiena ragauti, ragauti, ragauti... kantrybes, pamatysit, viena diena mazius nustebins jus sukirsdamas viska ir pareikalaudamas: "DAR!!!" |