Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 5mėn. vaikiuko dienos meniu
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
madlena
Mano dukrytei 5men.Nuo 4men valgom HIPP tyreles jas labai valgo,dabar ant karto suvalgo visa indely tyreles....... thumbup.gif na va o su darzovem turiu beda,JOKIU JOKIU nevalgo,nebent tos kur yra nuo 4men su mesyte,bet ir tai valgo vos ne per prievarta blink.gif bandziau virti ir bulves su morkytem ir su kopustu NIEKO ....saku nezianu ka daryti,pirktiniu darzoviu ir nevalgo,tik idedi sauksta burnon ir spjauna atgal arba iskart verkai iki uzkimimo......siandien bandziau isvirti kruopu kose(grikiu)nes gydytoja sake duoti grikius,,,,,galvojat valge,pirma dar nurijo,na o paskui spjauna ir rekia..... schmoll.gif gal jums kuriai taip buvo?kaip pratinti man mazyle prie kosiu? g.gif g.gif g.gif
agnee
sveika, mano mazyliai irgi 5 men ir lygiai tas pats tik pas mane nieko ji nevalgo tik misinuka ir banana. jokiu tyreliu, nei pirktu , nei namie darytu, pirkau kosiu grikiu, manu su bananais, aviziniu, aviziniu su vaisiu tyrele, tai ji taip pradeda ziaugciot lotuliukas.gif . zodziu ta pati situacija nezinau ne ka duot , nei kaip.
tyiesa daviau paragaut saltibarsciu ir naturalaus jogurto, tai oi kaip cepsejo bigsmile.gif
*Lina*
mums irgi tas pats buvo,mamytės tik turėkit kantrybės ir viska su laiku susitvarkys, pvz,mano dukra taip valgė kažkur iki 7,5mėn,veną dieną valgydavo normaliai paskui kelias dienas tik mišinukas eidavo unsure.gif
vasiliok
Ir as galiu patarti-tik kantrybes,naujas maistas jiems doh.gif .O paskui galima bus daugiau mesytes duoti,tai tik spesit virti thumbup.gif
Kuzia
O dar biški paaugs, tai tik ir braižysis apie šaldytuvą su mintim ką čia suvalgius dar g.gif ...
dark
O ką šiaip valgo? MP? Jei valgo tavo pienuką, tai kam tu jai 5 mėn. bruki košę? blink.gif Maniškis dar 6 nevalgė daržovių. Netoli 7 daviau kruopines-jas valgė. Daržoves pradėjo valgyt 7mėn ir kelių dienų.
Na o jei valgo mišinius, tada nžn kaip ten maitint reiktų g.gif Bet vis tiek, gal bandyk tada kruopų košių duot g.gif
madlena
QUOTE(dark @ 2006 07 22, 20:31)
O ką šiaip valgo? MP? Jei valgo tavo pienuką, tai kam tu jai 5 mėn. bruki košę?  blink.gif  Maniškis dar 6 nevalgė daržovių. Netoli 7 daviau kruopines-jas valgė. Daržoves pradėjo valgyt 7mėn ir kelių dienų.
Na o jei valgo mišinius, tada nžn kaip ten maitint reiktų  g.gif  Bet vis tiek, gal bandyk tada kruopų košių duot  g.gif
*

valgom jau nuo 2men misinius,,,bandziau duot ir kruopu,nevalgo spjauna atgal ir tuo viskas pasakyta schmoll.gif na jau dabar kazkaip tai keistai suvalge HIPP darzoves kur su mesyte vaikams nuo 4men,gal gi jau po truputi isivaziuosim su tom kosytem g.gif g.gif g.gif
agnee
o nuo keliu men. ja galima duot mesytes itrinus i kosele ?
isviriau vulve ir vistos gabaliuka sutryniau taui jau taip skaniai valge, bet gal dar truputi ankstoka ?
vakar daviau tyreles baklazanas su bulve ir ji valge thumbup.gif yik neaisku ar sendien valgys cool.gif
Rucelie
man atrodo - tiesiog per anksti bruki ax.gif tuolab - su mėsytėm blink.gif juk per maža dar taviškė tam. apskritai košes tik nuo pusės metų dabar rekomenduoja įvest. gal tiesiog nenori dar jų tavo lelia...pabandysi kai ateis tam laikas - ir valgs...
agnee
[quote=Rucelie,2006 07 24, 09:56]
man atrodo - tiesiog per anksti bruki ax.gif tuolab - su mėsytėm blink.gif juk per maža dar taviškė tam. apskritai košes tik nuo pusės metų dabar rekomenduoja įvest. gal tiesiog nenori dar jų tavo lelia...pabandysi kai ateis tam laikas - ir valgs...
*

tai kad gydytoja sake duoti ir tyreles ir koseles, tik zinoma mesos dar sake nera jai porekio valgyt. as ne pati maitinu todel jau liepe primaitinti
Isila
naujas maistas, vaikiukas nepratęs. ILgai teks iešjoti ir pratinti, reikia kantryvės. Mėsai tikrai per anksti. Ar ją duoti liepė gydytoja, taip ir nesupratau... Bandyk visas daržoves po vieną, po dvi. Bet nenorėk, kad valgytų iškart. Reiks ne vieno ir ne dviejų kartų.
aida1
Aš irgi manau, kad dar per anksti. Nuo 5 mėn. gaudavo tik daržovių ir banano, obuoliuko. 4u.gif
still_magic
Sveiki,na mes ta pacia problema turejom,virtu darzoviu nevalgo visai,tik hipp ir tai jei imaisau i kose grikiu,tada atrodo nepastebi ir suvalgo.Mano nuo 2 menesio jau ant misinuku,tai as 4 men pradejau duoti hipp kosiu,nes kitu nenorejo ir iki siol nenori,pradejau nuo saldziu,labai jam patiko,po to perejau prie nesaldziu,irgi patiko:) siandien bandziau versienos duot saukstuka,tai sunkiai aisku...o siap tai pradzioje visai mazai darzoviu i kosyte dejau,po to daugiau ir t.t.
Panamira
Mes jau 2 menesiai kaip pratinames valgyti su shakshteliu ivairias koshytes ir HIPP tyreles su mesyte, ish pradziu tai buvo tragedija, bet dabar jau koshes valgom normliai, uztad tyreles vis dar problema - jei su vishtiena, tai dar puse velnio, bet jei vershiena, jautiena arba ne Hipp firmos tyrele vel rekimai doh.gif
nuotaka
musu mazoji darzoves valgo nuo 4 men. gaminu pati namie, nes nemanau kad kzkas ypatingo yra tose pirktinese darzovese, ypac kai dabar viskas sviezia ax.gif tai kol kas valgo kaip sakant atbulais dantim, bet nespjauna smile.gif o vaisiu tyreliu dar nedaviau, ziuresim kaip i jas reaguos mirksiukas.gif
Viliomante
QUOTE(madlena @ 2006 07 21, 14:54)
Mano dukrytei 5men.Nuo 4men valgom HIPP tyreles jas labai valgo,dabar ant karto suvalgo visa indely tyreles....... thumbup.gif na va o su darzovem turiu beda,JOKIU JOKIU nevalgo,nebent tos kur yra nuo 4men su mesyte,bet ir tai valgo vos ne per prievarta blink.gif bandziau virti ir bulves su morkytem ir su kopustu NIEKO ....saku nezianu ka daryti,pirktiniu darzoviu ir nevalgo,tik idedi sauksta burnon ir spjauna atgal arba iskart verkai iki uzkimimo......siandien bandziau isvirti kruopu kose(grikiu)nes gydytoja sake duoti grikius,,,,,galvojat valge,pirma dar nurijo,na o paskui spjauna ir rekia..... schmoll.gif gal jums kuriai taip buvo?kaip pratinti man mazyle prie kosiu? g.gif  g.gif  g.gif
*

pas mus tokia pat problema, hippa labai gerai valgo, o mano padaryta darzoviu kose net neziuri. dabar pradejau i darzoves ideti trinto banano. tai sulapnoja visa dubeneli. pabandyk ir tu idet i kose ta ka ji megsta. mano nazoji (6 men) labai megsta avizine kose, bet ir turiu ideti kokios nors vaisiu tyreles .
dowilia
įdėkit truputi mėsytės arba praskiet koše su pienuku. Tiesiog, aš darau tokia košę,kad ir man skanu būtų,tada ir vaikas valgo. ax.gif
kasiopeja
O jūs pačios bandėt tą trintą bulvę valgyt? Įsivaizduokit, pusę metų žmogus valgė vien tik saldoką maistą (mišinukai tikrai gan saldūs), o čia kažkoks beskonis marmalas... doh.gif Pamėgink nuryti blink.gif
o jei rimtai, galima pamėginti vaiką taip apgauti: vienas šaukštelis mėgiamos tyrelės, antras šaukštelis neskanios košės, vėl šaukštelis mėgiamos tyrelės arba sulčių ir vėl šaukštelis "brudo". Maniškiui gerai veikia biggrin.gif Be to, į daržovių tyrelę pilu šlakelį sultinio - nuo 6 mėn. jau galima. Vis skaniau biggrin.gif O kruopas verdu ant vandens, o kai jau būna gatava, įdedu šiek tiek mišinuko miltelių. Vis panašiau į įprastą skonį... biggrin.gif
litavkasam
Mūsiškė irgi jokių daržovių nevalgo.... nei morkų, nei brokolių, nei bulvių nei ko nors nebent su obuoliuku tyrelė būna. doh.gif kankinamės... reikia gi valgyti. užtat visokius vaisius tai laaaabai mėgsta lotuliukas.gif
mambu
Gal pradejai nuo saldziu tyreliu?Tada tai problematiska truputi.O gal pabandyk palaukt kol vaikas isalks ir tada pasiulyk.
Isila
va, tuoj bus 5 mėnesiai kaip daržoves turėtų valgyti. Bet ne, neįsiūlysi. Spjauna viską lauk doh.gif visaip išbandžiau. Pati valgau, o jam vis tiek netinka lotuliukas.gif
Soni
Maniškis irgi ne super mėgsta daržovienę, tai aš įmaišau dar grūdų košės, tada labiau limpa.
Melisiukas
Maniškė Hipp tyrelės valgo su mielu noru, o vat kai šiandien pasiūliau namų gamybos bulvių košė - spjaudėsi ir vaidino kad springsta. Šiaip įtariu, jog ji nemėgsta bulvių (anksčiau galvojau kad moliūgo), tačiau moliūgą su obuoliais kramto noriai.

Na, nežinau, reik bandyti, tik tiek galiu patarti. Kai nenorėjo valgyti moliūgo su bulvėm, įmaišiau dar moliūgo su obuoliais, kitąkart - slyvų tyrelės ir valgė. taip kad turbūt tik bandymais galima kažko pasiekti... sėkmės 4u.gif
Mozure
Mes pradejom nuo banano, obuoliuko 4,5men. Veliau nuo 5men. vaisiu tyreles. Labiauiai valgo slyvas, bananu, obuoliu. Pries kelias dienas jau paragavom bulves. Tai labai nepatiko schmoll.gif Tada imaisiau morkytes ir paskaninau savo pienu smile.gif Skaniai suvalge biggrin.gif Dar valgom labai po nedaug ir apie kosytes dar negalvojam. Bet jauciu, kad padariau klaida, kad pradejau nuo saldziu tyreliu.. Bet taip patere daktare unsure.gif
koyoties
mums 5 men ir 2 sav tai jau dvi savaites valgom darzoviene. ir manau mamos protingai elgiasi kai duoda pirmiausia darzoviu tyrele, opaskui pereina prie vaisiniu. jau siandien antra diena kai vakarienei valgysim kosele avizu. viskas labai gerai valgo noriai. thumbup.gif ir dar patarimas cool.gif nuo pat mazu dienu d vitamina daviau sauksteliu, tai dabar jokiu problemu, turi savo sauksta mazius tik pamato sauksta is karto ziojasi thumbup.gif
mile_
Sveikos supermamytės. Auginu 5 mėn leliuka 2.gif Mūsų maistelio racionas dar skurdokas blush2.gif bet gal kas galit duot patarimų ar receptėlių, kuo paskaninti mažiuko košytes? essen.gif Didelis dėkui 4u.gif
Eivinutė
QUOTE(mile_ @ 2007 01 27, 16:34)
Sveikos supermamytės. Auginu 5 mėn leliuka  2.gif Mūsų maistelio racionas dar skurdokas blush2.gif bet gal kas galit duot patarimų ar receptėlių, kuo paskaninti mažiuko košytes?  essen.gif Didelis dėkui  4u.gif
*

gali i kosyte imaisyt vaisiu tyreles..mm kaip skanu thumbup.gif
mile_
QUOTE(Eivinutė @ 2007 01 31, 23:28)
gali i kosyte imaisyt vaisiu tyreles..mm kaip skanu  thumbup.gif
*

Dekui 4u.gif Isbandysim thumbup.gif
Jolanta123
Aš auginu 5 mėn. dukrelę, bet nieko papildomo dar neduodu. Valgo tik mamos pieną ir vakare primaitinu mišinėliu. Skaičiau žurnale, kad iki 6 mėn. nieko vaikui papildomai neduoti, nesvarbu ar kūdikis valgo mamos pieną ar mišinėlį. O tai kaip ištikrųjų?[FONT=Arial] g.gif
mile_
QUOTE(Jolanta123 @ 2007 02 04, 21:23)
Aš auginu 5 mėn. dukrelę, bet nieko papildomo dar neduodu. Valgo tik mamos pieną ir vakare primaitinu mišinėliu. Skaičiau žurnale, kad iki 6 mėn. nieko vaikui papildomai neduoti, nesvarbu ar kūdikis valgo mamos pieną ar mišinėlį. O tai kaip ištikrųjų?[FONT=Arial] g.gif
*

Nu cia kaip is kokios puses paziuresi g.gif Jei vaikui uztenka mamos pienelio tai liuks thumbup.gif , bet jei valgo tik misinuka tai manau naturalesni maisteli galima vaikuciui ir anksciau duot, nes taM misinuke sintetikos tikrai netruksta. Man gydytoja sake suneliui duot papildomai nuo 4 men. Ragaujam po truputi darzoviu kosytes ir grudiniu. Viskas thumbup.gif vaikiukas valgo noriai, o ir skranduko problemeliu nera. Manau grynas vitaminas geresnis uz sintetini piena. Galima ir nuo 5 men duot nieko blogo nebus. Aisku butina pasitart su savo gydytoju ir zet kaip vaikiukas toleruos. SEKMES 4u.gif
inesiuxe
Na, o mums taipogi neseniai suėjo 5mėn. pradėjau po šaukšteli paskui po du ir taip toliau, pirktinkių košelių iš morkytės. Matydama, kad neblogai priima naujovę, išviriau savo morkytes, bulvytę ir kalafojoro skiltelę maža dadėjau. Tai mūsų mažoji, kad pradės žiaukčioti verysad.gif Spjauna, pyksta, tad ir vėl pirktines pradėjau duoti. Pabandėm šiandien grikių košelę duoti, taipogi nenori g.gif Gal mamytės gali patarti kokias labiausiai vaikai mėgsta, nes nežinau net ką ir pirkti bei virti, o gal tai laikina ir mano morkytes pradės valgyti unsure.gif
deivydukomama
o as savo kletckiukui duodu ir ryziu koseles ir grikiu koseles ir bulviu kosele su mesyte o jam tik kita savaite bus 5 men ir jam labai patinka thumbup.gif
Solemi
QUOTE(deivydukomama @ 2007 02 25, 14:58)
o as savo kletckiukui duodu ir ryziu koseles ir grikiu koseles ir bulviu kosele su mesyte o jam tik kita savaite bus 5 men ir jam labai patinka  thumbup.gif
*

Na, mėsytę, mamyte, manau paskubėjai duoti. Juk dar per anksti. Nors jeigu gerai toleravo, tai gal ir nieko...
Mano mažylė valgo mamos pieną, bet dar duodu ir vaisinės tyrelės, kurią pati pagaminu iš obuoliuko ir banano. Mažylei labai patinka thumbup.gif O taip pat kasdien duodu po pora šaukštelių morkų sulčių truputį skiestų vandenuku. Kalbėjau su gydytoja, tai jau nuo kitos savaitės pabandysime valgyti bulvytę, po to morkytę, po to gal kalafijorą, paskui viską sumaišysime ir t.t. mirksiukas.gif
saulyte0925
mes nuo 5 menesiuko valgom tyreles pirktines po 4 a.s., sultyciu 30 ml. spaustu obuoliu ir valgom darzoviu kose, pradejom nuo bulves, veliau morka. dar tik tiek spejom, kas savaite vis ivedu kita darzove. sake duoti 2 valgomuosius saukstus.

ai ir valgom MP kas dvi valandas, todel ir pradejau kosyte duoti, kad taip daznai valgo. essen.gif
kersiene
mes jau ragaujam su mesyte darzovienes,bet labai sunkiai sekasi verysad.gif gal dantukai kalti,nenori nei kruopu nei darzoviu unsure.gif
Auksis
O taip doh.gif Dukryte ir Hipp'o ir mano su meile ruostas darzoviu tyreles labai smagiai purskia man i akis lotuliukas.gif As jai i burnyte, o ji - is burnytes. Taip ir stumdom ... Na, kokius du saukstus taip sustumdau jai, o visa kita suvalgyti tenka paciai verysad.gif Bet vis dar neprarandu vilties drinks_cheers.gif
krista85
sveikutes mamytes smile.gif Gal pasidalinsit fantazijomis savo blush2.gif Mergytei 5men verdu darzoviu koseles ir nesugalvoju kaip isvirti vis su kitokiom darzovem kad neatsibostu g.gif dedu kopusta,morkyte,bulve ir kalafijora.Ka dar dedate?
jutu
As dar dedu cukinija, briuselio kopusteliu.
gupija
Brokolis, poras, pomidoras, saliero šakelės ir tt. Pasiskaityk parduotuvėj ant indelių, kas įeina į tavo leliuko amžiaus košeles ir sužinosi tongue.gif
TimbaLimba
as dedu morka, bulve, cukinija (labai patinka), zirniuku, kopusteli, kalafiora, brokoliu. kartais ryziu ar kukuruzu kruopu idedu, kai tingiu pjaustyt blush2.gif paskaninimui dedu petrazoliu arba krapu.
oj pamaciau kad jums 5men, tai zirniukai ir kruopos dar nelabai tinka..
Magnifique
Galima moliugo ideti thumbup.gif
daividija
O as verdu visas darzoves,paprikas,moliugus,saldzias bulves,kalafijorus,brokolius,porus,pomidorus,prie vistos isverdu obuoli,kukuruzus,cukinijas,dar verdu lesius su darzovem...
krista85
QUOTE(gupija @ 2007 09 16, 18:00)
Brokolis, poras, pomidoras, saliero šakelės ir tt. Pasiskaityk parduotuvėj ant indelių, kas įeina į tavo leliuko  amžiaus košeles ir sužinosi tongue.gif
*

sveikute smile.gif nuo 5men dedi pomidora?ar jau galima?
Papildyta:
aciu mamytes uz patarimus thumbup.gif
gupija
QUOTE(krista85 @ 2007 09 17, 18:19)
sveikute smile.gif nuo 5men dedi pomidora?ar jau galima?

gal ir klystu, bet kažkurios firmos košelėj tikrai mačiau parašyta. Pasiskaitinėk Milupos sudėtis. Ten labai įvairių būna.
Saulužė
QUOTE(daividija @ 2007 09 16, 23:13)
O as verdu visas darzoves,paprikas,moliugus,saldzias bulves,kalafijorus,brokolius,porus,pomidorus,prie vistos isverdu obuoli,kukuruzus,cukinijas,dar verdu lesius su darzovem...
*

Paprikos? Nuo kada galima? 4u.gif

O pomidorą mums nuo pusės metų gyd pasiūlė, pati nebūčiau sugalvojus, beje dar nedaviau, kaip paruošiat ir kiek verdat rolleyes.gif
Sirana
Agurotis irgi tinka, jis panasus, kaip ir cukinija.
TimbaLimba
as vakar mazylei viriau grikius ir biski druskytes idejau, tai suvalge net puse porcijos bigsmile.gif cia mums didelis pasiekimas.. blush2.gif matyt mazutei saldumas nepatinka.. g.gif

gupija
QUOTE(TimbaLimba @ 2007 09 26, 12:04)
matyt mazutei saldumas nepatinka..  g.gif
*

o tu kokios daržovės į kruopienę nebandei įmaišyt? "Bebi" firma gamina kviečius, ryžius su daržovėm. Reiškia, ir namie galima panašiai pasidaryt ax.gif
nika70
tai vis delto patarkit,kaip isiulit vaikui koses,jokiu neiima,knkinames 2sav kasdien
rikutis
QUOTE(nika70 @ 2007 10 02, 18:13)
tai vis delto patarkit,kaip isiulit vaikui koses,jokiu neiima,knkinames 2sav kasdien
*

dvi savaites dar nieko, as suneliui visa menesi vis bandziau ikist darzoviu- vemdavo, spjaudavo, ziaugciojo, rekdavo... o as vis po sauksteli, po du, kai gera nuotaika, kasdiena, nors jau budavo, kad galvoju- nu ir nevalgyk blink.gif .... o viena diena eme ir sukirto visa porcija- ne is sio ne is to... mirksiukas.gif
svarbu nekisti vaikui maisto, kai jis nera alkanas, kai jis verkia, kai atsisako valgyti/ragauti (tuomet geriau palaukt valandele ir bandyti darsyk), ir kasdiena ragauti, ragauti, ragauti...
kantrybes, pamatysit, viena diena mazius nustebins jus sukirsdamas viska ir pareikalaudamas: "DAR!!!" essen.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.