Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Alyvuogės
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3
Teja
atradome skaniausia mazylio maista- alyvuoges. Vienu kartu jei leisciau, suvalgytu pilna indeli. Pati alyvuoges pradejau megti neperseniausiai. Ar yra jas valganciu vaikuciu, ydomu, kiek galima ju duoti?
v*i*j*a
QUOTE(Teja @ 2007 01 27, 21:45)
atradome skaniausia mazylio maista- alyvuoges. Vienu kartu jei leisciau, suvalgytu pilna indeli. Pati alyvuoges pradejau megti neperseniausiai. Ar yra jas valganciu vaikuciu, ydomu, kiek galima ju duoti?
*

drinks_cheers.gif mano mazyliui dar nera 2-ju metuku,bet laaabai megsta alyvuoges biggrin.gif
jei matys padetas matomoj vietoj,tai sauks tol,kol negaus lotuliukas.gif
nezinau kiek galima ir ar isviso galima tokiems pupuliukams ju duoti,bet mes ne piktnaudziaujam per daug ax.gif
Nireglina
Maniškis pirmąkart alyvuogių paragavo gal kokių 2.9 m. Nelabai susižavėjo. Aš dėl to tik džiaugiuosi- vis tik tai konservuotas maistas. schmoll.gif
Ewute
maniškė irgi labai norėjo paragauti, o aš nelabai norėjau duoti, bet pabandė ir, mano laimei, nepatiko ax.gif , iš esmės tai konservuotų produktų neduodu schmoll.gif , ir marinuotų ne, ta prasme agurkų marinuotų neduodu ir t.t., nes su actu, tai man kažkaip nelimpa tokie produktai prie vaiko raciono g.gif schmoll.gif
RESPECT...
Iš mūsų visi pažįstami juokdavosi, kad vaikas alyvuoges taip valgo lotuliukas.gif . Tai kiek duotum tiek ir suvalgytų turbūt essen.gif . Kažkur nuo 1,5 m. paragavo ir jam labai jos patinka. Mes kavinėje vieną kartą buvome, tai prie gretimo staliuko vyras valgė kepsnį ir alyvuogių buvo lėkštėj, tai maniškis atsistojęs prie jo sako: - noniu oga (verčiu - noriu uogos) doh.gif Įsivaizduojat kaip jaučiausi blink.gif Mano sūnui ir dabar pati skaniausia uoga - alyvuogė thumb_yello.gif Nemanau, kad kažkuo blogai leisti vaikui valgyti alyvuoges, svarbu neperduozuot mirksiukas.gif
Ai dar neparašiau, kad valgo tiktai juodąsias alyvuoges, žalių - nė iš tolo (sako rūgštu)
*Lina*
mes su vyru alyvuogių nemėgstam,tai neperkam,bet kai nuvažiuojam pas senelius,tai dukrytė mielai jas valgo rolleyes.gif
naitas
Ė, bet jūs nesakot, juodas ar žalias taip mėgsta jūsų vaikai bigsmile.gif
Manasis nemėgsta. O aš tai labai mėgstu juodas rolleyes.gif
eglute555
Dukryte labai megsta alyvuoges juodas jau keli menesiai kaip valgo, aisku ne per dazniausiai, bet jei valgo, tai daug. Dabar mums 17 men. O kai nebuvo juodu tik zalios ir dar idarytos , pamaciau kad ir tas noriai valgo - pati pasieme nuo stalo, nors susiraukia, bet vistiek kemsa i burna... blink.gif
litavkasam
Bet ar sveika tokiem mažučiam? Aš va irgi gundausi duot paragauti. blush2.gif
Gulia
Patinka,valgo ir labai nori.
Aisku nevalgo ju kiekviena diena arba savaite,bet per sventes ar siaip valgo.Visa laika namie yra alyvuogiu-reikia tik atidayti.
ingere
Aš pati labai mėgstu alyvuoges, labai daug valgiau nėštumo metu. O va mažoji tik suvalgo ir paleidžia pilvą, tad stengiuosi neduoti.
gaika
as labai mielai buciau pries visokias marinuotas gerybes, jei mano 1.8 m mergina nesikraustytu is proto pajutusi agurkeliu, alyvuogiu kvapeli. Tai valgom pasislepe arba vaidinam, kad jai paskutini kasni atiduodam doh.gif
Mama123
Mūsiškis, tai alyvuoges mėgsta nešioti ir duoti kitiems paragauti, pats - nevalgo, jam kažkuo jos nepatinka. Bet užtat marinuotus agurkėlius tai turime slėpti, gali jų valgyti tiek, kiek bus smile.gif
O alyvuogėmis leisčiau retkarčiais pasimėgauti, juk jos ir maistingos, ir naudingos net ir marinuotos smile.gif
Jurlin
Maniskiai yra paragave , bet siaubingai nepatiko, bet sunenas del ju is proto ejo, nieko neidavo sumaitinti. parodai metuku vaikui alyvuoge-issizioja ir tada mama ikisa sauksta su kose lotuliukas.gif taip ir apgaudinedavo, nors ir ju gaudavo truputi lotuliukas.gif
-simona-
na kaip užsimaniau alyvuogių tongue.gif o mūsų dukrytė kažkada iš lėkštės pagrėbė, į burnytę, ir kad spjovė.... biggrin.gif na marinuoto maisto aš dar neduodu.
Vaima
Aš nėštumo metu pamėgau alyvuoges, stiklainiukais ėjo lotuliukas.gif , tai mažylis mielu noru ir juodas ir žalias valgo.
*Lina*
QUOTE(naitas @ 2007 01 31, 19:32)
Ė, bet jūs nesakot, juodas ar žalias taip mėgsta jūsų vaikai bigsmile.gif
Manasis  nemėgsta. O aš tai labai mėgstu juodas rolleyes.gif
*

maniškei nėra skirtumo visokias valgo smile.gif
ryyd
net nebuvo minciu duoti ax.gif
gal dar paaugsim...
ievakoln
As pati labai megstu alyvuoges ir labai daznai valgau..bet net ir nezinau, ar musu berniukas ju ragavo, turbut, kad ne..Galvoju, kad gal dar anksti..
JuliaVa
o mes patys ju nemegstam tai ir vaikam nesiulom bigsmile.gif
vyšniux
QUOTE(JuliaVa @ 2007 03 11, 15:39)
o mes patys ju nemegstam tai ir vaikam nesiulom bigsmile.gif
*

Mes taip pat drinks_cheers.gif
Dany
O mes labai alyvuoges megstam,ir musu mazoji-didele megeja-valgo ir juodas ir zalias!
auslialia
O as siulau duoti paragauti, jeigu tik vaikiukas nori. Nebijokit kad alyvuogs konservuotos, nes nuo keliu alyvuogiu blogai nebus, o vaikuciui skonio ivairove bus tik i nauda. 4u.gif
Taide
Namie dažniausiai valgom juodas, tai ir mažiulis vieną-kitą suvalgo. Per šventes ar svečiuose kartais paragauja ir žaliųjų. Manau, alyvuogės - skanu ir paįvairina racioną.
Kam
as savajai ir daviau paragaut tai zalios labai patiko o nuo melynu labai isbere tai daugiau jokiu neduodu
traske
o kam taip skubeti? nemanau kad pats tinkamiausias uzkandis vaikams tie visokie marinuoti, konservuoti dalykeliai. dar inkstai maziuku nepasiruose tokiai cukraus ir druskos gausybei apdoroti
Vyyte
Mano visi vaikai labai megsta valgyt alyvuoges tiek zalias tiek juodas tai mazajai savo duodu 5 alyvuoges i dena nezinau gal galima ir daugiau bet as nerizikuoju kai paaugs truputi duosiu daugiau mirksiukas.gif
Vilusa
Net dreba kaip nori - bet - tik "Marios" juodas su kauliukais. Kitokias - spjauna.
Jurgitukas1
Maniske alyvuoges kerta, nebuna tai daznai, nes ir cipsus kirstu, jei kas leistu doh.gif
kedute
Sveiki, savo mazajei dar tokiu dalyku neduodu valgyti , bet karta su drauge gerem vyna ir jos mazoji( 2 metu), su mumis kartu tas alyvuoges valge, tai ant akiu isbere, net iskart su zaizdelem , tai va....... nors tikrai niekam niekad aleggiska nebuvo
Aniukes mama
ačiū dievui, maniškei tokios nesąmonės nepatinka. mano nuomone, mažiems vaikams koncervuoti bei visokie marinuoti daiktai nėra pats tinkamiausias. žinoma, kartais palepinti, jei vaikui labai patinka, nepakenks...
amirrr
mano mažoji retkarčiais irgi paima, kartais valgo, kartais spjauna, nematau nieko blogo, jei suvalgo keletą alyvuogių rolleyes.gif , mes valgom žalias su omarais,tai jas ir ragauja smile.gif
lijanka
dar nebandziau duoti ir artimiausiu metu nesiruosiu schmoll.gif
mantomama
mano sunui uz keliu dienu bus du metukai.kaip tik siandien pirma kart paragavo alyvuogiu.lb patiko.jei buciau leidus,turbut visa stiklainiuka butu suvalges.is kart puoliau internete ieskot informacijos ar sveika tokiem pypliam jas valgyt.ziuriu ,kad mamos i tai ziuri dviprasmiskai g.gif
Magnifique
Vyresnėlė tai nuo 2 metų valgo alyvuoges...Laaabai mėgsta,bet žinoma daug negauna..tik kartais,kai grakiškas salotas darom tai jai daugiau alyvuogių ipjaustom thumbup.gif thumbup.gif
ulyta
daviau bet jam labai nepatyko tai daugiau net neziuri i jas doh.gif
minik
Savo pypliui pirma karta paragauti alyvuoge ikisau, kai jam dar net nebuvo 1 m. Tai butumet mate jo reakcija - prarijo net nekramtes ir tiese rankytes i lekste, prasydamas dar ir dar blink.gif . Jei butu jo valia, tai jis jas kimstu saujomis, bet daznai neduodu, nebent kai viduriukai uzkieteja, tada pusryciams suvalgo kelias biggrin.gif . Be to, duodu tik juodas alyvuoges, nes zalios man ir paciai neskanios unsure.gif
mylimuke
Nedaviau dar, man kažkaip schmoll.gif kad jas duot. Nors pati juodąsias tai labai mėgstu.
virginija.k
Patys nemėgstam ir vaikui neduodam schmoll.gif
Tuana
Mes patys megstam ir sunui patiko,pusryciam visada kelias suvalgo 4u.gif 4u.gif
artistė
Mano mažius visai su malonumu valgo alyvuoges. Aišku, duodu kokias 2-3. Keista, tie šiuolaikiniai žmonės tokie gurmanai, cha cha .Pamenu, aš pati pirmą kartą alyvuogę paragavau nuo picos paauglystėj, tai išspjoviau- pamaniau baisiausia šlykštynė schmoll.gif . Dabar jau kitaip manau. Na, maniškis ir baltos mišrainės neatsisako- tikras lietuvis lithuania.gif
Carevna
Mano tūzas būzas kas kartą iš lėkštės man graibo alyvuoges ir kas kartą meta purkšdamas, kad fu kaka, nesvarbu ar žalios ar juodos alyvuogės bet jam kažkuo netinka, tai aš lieku su alyvuogėm , o jis įsisuka į pelėsinį sūrį lotuliukas.gif lotuliukas.gif
opium
mėgsta tik juodąsias
Sirana
Davem paragaut, nes labai domejosi - nevalge, spjauna.
Švelni
O mano mažius tiesiog dreba dėl juodųjų alyvuogių smile.gif Turbūt kiek duočiau, tiek valgytų rolleyes.gif
Zuikis-Puikiss
Daviau kazkada, bet nepatiko maziui schmoll.gif
saulytek
Is pradziu nepatiko visiskai. O dabar tiesiog dreba tiek del zaliu, tiek del juoduju alyvuogiu thumbup.gif
*ssuzzi*
neduodu,nes ir pati nemegstu unsure.gif
Cadus
Duodu. Valgo puikiausiai.
Ajurekiuke
mano lelyte tai jas labai megsta biggrin.gif bet stengiuosi duoti nedaug
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.