Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tėvų sąrašas - auklių pagalba auklėm
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2
cimbou
tai va,skaitineju aukliu foruma ir pastebiu toki dalykeli-o gi,tevam labai svarbu suzinoti apie busima ar esama aukle,kiek ji patikima,gal dirbo pas kazka,gal prisidirbo.aptarinejate aukles forumuose,kaip jos elgiasi,kaip priziuri Jūsų mazylius.

bet kaip gi aukles?

as pati esu aukle,ir man yra svarbu kokioj seimoj dirbti.tad skelbiu sia tema,kad ir aukles galetu pasikonsultuoti,ka masto apie seimas,kuriose noretu dirbti,dirba ar jau yra dirbe.ko tikisi is seimos.

p.s. kazkokioj forumo temoje esu radusi zinute apie tai,kad aukles apsneka tevus iseja i lauka su kitomis auklemis.bet sia tema skiriu ne apkalbom is blogosios puses.o tam,kad ir aukle eidama i seima jaustusi saugi,zinodama kur eina.

tad kvieciu visas aukles prisideti ir pagelbeti kitom auklem susigaudyti seimu raizgalynej,kad ne tik tevai zinotu apie mus,bet ir mes zinotumem apie juos.
Fenomenali
Reiktų tada ir darbdaviams susivienyti ir supermamoje užvesti temą apie blogus darbuotojus - JUODASIS DARBUOTOJŲ SĄRAŠAS doh.gif
Na, man tavo tema, jei po teisybei tai g.gif schmoll.gif
norako
QUOTE(Skeveldra @ 2007 01 31, 23:36)
Reiktų tada ir darbdaviams susivienyti ir supermamoje užvesti temą apie blogus darbuotojus - JUODASIS DARBUOTOJŲ SĄRAŠAS  doh.gif
Na, man tavo tema, jei po teisybei tai  g.gif  schmoll.gif
*

Tiesiog logiška pastaba: "juodasis auklių sąrašas" jau yra rolleyes.gif
cimbou
QUOTE(norako @ 2007 02 01, 01:32)
Tiesiog logiška pastaba: "juodasis auklių sąrašas" jau yra  rolleyes.gif
*

vat butent...jei galima aptarineti aukles,tai kodel negalima tevu?

ir as pasikartosiu-si tema ne apkalbom,o tam kad aukles zinotu kur eina ir kaip su jomis bus ten elgiamasi.
JM
QUOTE(norako @ 2007 02 01, 01:32)
Tiesiog logiška pastaba: "juodasis auklių sąrašas" jau yra  rolleyes.gif
*

Taip,juk prisipazinkim,juk ne karta mus, aukles, yra apgave ir teveliai.Bet mes ju neuzvedam i juoduju teveliu sarasa doh.gif O gal vis tik reiketu g.gif
norako
QUOTE(cimbou @ 2007 02 01, 08:48)

vat butent...jei galima aptarineti aukles,tai kodel negalima tevu?

ir as pasikartosiu-si tema ne apkalbom,o tam kad aukles zinotu kur eina ir kaip su jomis bus ten elgiamasi.
*

Juodasis auklių sąrašas, manau, labai daug kam yra padėjęs (na ten tokios baisios istorijos, kad tiesiog būtina įspėti, jei tik yra galimybė, kitas mamas), bet jei auklei netiko tėvai, tai gal tiesiog asmeninių nesutarimų dalykai, o tai juk ne uviversalu, gal kita auklė sutars puikiai ir būtent tokių žmonių ieškos, o jei neturės išankstinės nuostatos, tai gal bus tik geriau, ji pati galės susipažinti nuo "A" iki "Z" su tėveliais ir vaikučiais. Aš kažkaip labai nenorėčiau patikėti, kad geriantys, įžeidinėjantys ir pan. (o būtent tokios istorijos yra juodajame auklių sąraše) tėvai samdytų auklę, t.y. rūpintųsi savo mažyliu.
Ir dar, cimbou, manau nesulauksi čia pasisakymų, nes jei yra tema, kur aptariamos kieme tėvelius "apkalbinėjančios" auklės, tai netikiu, kad kas ryžtųsi pasisakyti čia cool.gif , o gal, kaip jau ir minėjau, tai ir gerai, nes mūsų nuomonė yra mūsų nuomonė, visiškai subjektyvi biggrin.gif
cimbou
QUOTE(norako @ 2007 02 01, 10:54)
Juodasis auklių sąrašas, manau, labai daug kam yra padėjęs (na ten tokios baisios istorijos, kad tiesiog būtina įspėti, jei tik yra galimybė, kitas mamas), bet jei auklei netiko tėvai, tai gal tiesiog asmeninių nesutarimų dalykai, o tai juk ne uviversalu, gal kita auklė sutars puikiai ir būtent tokių žmonių ieškos, o jei neturės išankstinės nuostatos, tai gal bus tik geriau, ji pati galės susipažinti nuo "A" iki "Z" su tėveliais ir vaikučiais. Aš kažkaip labai nenorėčiau patikėti, kad geriantys, įžeidinėjantys ir pan. (o būtent tokios istorijos yra juodajame auklių sąraše) tėvai samdytų auklę, t.y. rūpintųsi savo mažyliu.
Ir dar, cimbou, manau nesulauksi čia pasisakymų, nes jei yra tema, kur aptariamos kieme tėvelius "apkalbinėjančios" auklės, tai netikiu, kad kas ryžtųsi pasisakyti čia  cool.gif  , o gal, kaip jau ir minėjau, tai ir gerai, nes mūsų nuomonė yra mūsų nuomonė, visiškai subjektyvi  biggrin.gif
*

nesutarimai cia niekuo deti.tiesiog atsiranda tokiu tevu,kurie elgiasi su aukle kaip su daiktu kuri nusipirko.manau tai niekam nera malonu.
pvz,atejus i pokalbi net nesiruosia taves paklausti kokia tavo patirtis,o is karto jau suplanuoja pusei metu kaip tu turesi ten dirbti.is pradziu bent pasidometu kas dirbs su ju vaikais.

arba kita situacija,kai dirbant matai kaip vaikus tevai lupa uz nieka..as pvz negaliu istverti tai matydama.gal vaikai ir nemano,o lupimas tevu auklejamoji dalis,bet vaiko zviegimas yra man nepakeliamas.negaleciau tokioj seimoj dirbti kur vaika musa.

arba dar viena,manau nesvetima daznai auklej,situacija,kai isidarbinant yra pazadama vienas uzmokestis ir tavo pareigos(priziureti tik vaika ir su juo susijusius dalykus),o galu gale uz ta pati atlyginima plauni namu langus,tvarkai kambarius ir lygini visos seimos drabuzius.as nesakau,kai visa tai yra sutarta.

beto,laiku nemokami atlyginimai,neplanuoti virsvalandziai uz kuriuos taip ir lieka nesumoketa...

yra daug blogu dalyku,kurie manau labai svarbus kiekvienam darbuotojui,taip pat ir auklem.

kodel aukle nuzeminate iki zemesnio lygio,nors ji yra toks pat zmogus.

zinoma yra puikiu isimciu ir dziugu kad ju yra.tai kodel visu tuo nepasidalinti?juk vienai auklei isejus teveliai galbut ieskos kitos ir bus daug lengviau apsispresti auklem kur eiti,kad nepapultu i nesaziningu ar priesingas vertybes turinciu tevu namus.
Noa
Manau, kad "Juodasis tėvų sąrašas" visai logiškas, bet turėtų būti rašoma apie tėvus, kurie tikrai neetiškai elgiasi su aukle. Pvz. nepagrįstai nemoka sutartos sumos, nesilaiko kitų teisėtų pažadų, seksualiai priekabiauja ar panašiai. Žodžiu, tokie, pas kuriuos darbintis būtų pavojinga.

O tokie kaip "atejus i pokalbi net nesiruosia taves paklausti kokia tavo patirtis,o is karto jau suplanuoja pusei metu kaip tu turesi ten dirbti" arba "ne tokiu tonu pasakė "laba diena" ir pan. - dovanokite, juokas ima smile.gif Tada mūsų auklė galėtų mane įtraukt į juodąjį sąrašą, mat, jai buvo nelabai miela, kad aš jai nepasakoju, kai susipykstu su vyru, kas, kaip ir kodėl hihihi.gif
O aš ją galėčiau įraukt į juodąjį sąrašą, nes nors aš ją prašiau nenaudot "vaikiškų žodžių", o ji vis tiek juos automatiškai naudojo laugh.gif Betgi iš esmės vis tiek buvo gera auklė, ir vaikai ją mylėjo, o kitai mamytei tie vaikiški žodžiai gal visai ir netrukdo... smile.gif
JM
QUOTE(Noa @ 2007 02 03, 23:40)
Manau, kad "Juodasis tėvų sąrašas" visai logiškas, bet turėtų būti rašoma apie tėvus, kurie tikrai neetiškai elgiasi su aukle. Pvz. nepagrįstai nemoka sutartos sumos, nesilaiko kitų teisėtų pažadų, seksualiai priekabiauja ar panašiai. Žodžiu, tokie, pas kuriuos darbintis būtų pavojinga.

O tokie kaip "atejus i pokalbi net nesiruosia taves paklausti kokia tavo patirtis,o is karto jau suplanuoja pusei metu kaip tu turesi ten dirbti" arba "ne tokiu tonu pasakė "laba diena" ir pan.  - dovanokite, juokas ima smile.gif Tada mūsų auklė galėtų mane įtraukt į juodąjį sąrašą, mat, jai buvo nelabai miela, kad aš jai nepasakoju, kai susipykstu su vyru, kas, kaip ir kodėl hihihi.gif
O aš ją galėčiau įraukt į juodąjį sąrašą, nes nors aš ją prašiau nenaudot "vaikiškų žodžių", o ji vis tiek juos automatiškai naudojo laugh.gif Betgi iš esmės vis tiek buvo gera auklė, ir vaikai ją mylėjo, o kitai mamytei tie vaikiški žodžiai gal visai ir netrukdo... smile.gif
*

Va,va reiketu abiems pusems tolerantiskumo labiau.Nes kai paskaiciau,kad viena mama i juoduosius sarasus itrauke aukle vien tik uz tai,kad neatejo i susitarta pokalbi,nors ir atsiprase moteriske,tai jau ir juokas nebeima doh.gif
daiva_z
Taip, ta mama as. Gal cia ne vietoj parasysiu, bet net nemanau, kad blogai padariau. Mes susitarem, kad ji ateis, as jos laukiau ir jei buciau nepaskambinus, tai taip ir liktu. Be to, as tik noriu, kad mamos atkreiptu demesi i ta moteri, jei tektu susipazint. Ir viskas. Ir pati buciau dekinga, jei mane kas perspetu.
Ir dar. Dabar nerasysiu, nei vardo, nei tel. Moteriske atejo i 1-ma pokalbi, po to sutarem del 2-o. Laukiu, laukiu-nera. Ryte skambinu, sako gerai ateisiu vakare. Vel laukiu-nera. Nei skambucio, nei nieko.
Tai cia atsakingas zmogus? kaip jus man tai paaiskinsit g.gif
Fenomenali
QUOTE(daiva_z @ 2007 02 04, 14:52)
Taip, ta mama as. Gal cia ne vietoj parasysiu, bet net nemanau, kad blogai padariau. Mes susitarem, kad ji ateis, as jos laukiau ir jei buciau nepaskambinus, tai taip ir liktu. Be to, as tik noriu, kad mamos atkreiptu demesi i ta moteri, jei tektu susipazint. Ir viskas. Ir pati buciau dekinga, jei mane kas perspetu.
Ir dar. Dabar nerasysiu, nei vardo, nei tel. Moteriske atejo i 1-ma pokalbi, po to sutarem del 2-o. Laukiu, laukiu-nera. Ryte skambinu, sako gerai ateisiu vakare. Vel laukiu-nera. Nei skambucio, nei nieko.
Tai cia atsakingas zmogus? kaip jus man tai paaiskinsit  g.gif
*

Nemanau, kad dėl tokio poelgio ši mama nusipelnė būti įtraukta į juoduosius sąrašus schmoll.gif Ji rinkosi, nieko konkrečiai dar nesutarėte. Darbdaviai irgi būna, kad nepaskambina sutartu laiku, o būna, kad ir į žadėtą ir suplanuotą susitikimą neatvyksta doh.gif O čia - nepaskambino irnesakyk.gif
Paskambins kita mirksiukas.gif
Sėkmės 4u.gif
Noa
QUOTE(daiva_z @ 2007 02 04, 15:52)
Taip, ta mama as. Gal cia ne vietoj parasysiu, bet net nemanau, kad blogai padariau.
*

Tiek padarei, kad jau antrą kartą ne į temą rašai laugh.gif Pirmą kartą - anoj temoj, antrą kartą - čia. Jei auklė neatėjo į pokalbį, tai nerodo, kad ji bloga auklė smile.gif Tiesiog tu neturėjai galimybės jos pamatyti ir įsitikinti, kokia ji. Kas ten žino, kaip su ta atsakomybe, kol dar žmogus neįdarbintas, bet tas iš esmės nieko neįrodo... Aišku, galima manyt, kad ne aukščiausias lygis, betgi jei kitai mamai ji taip pat neateis, tai ta mama ir be tavęs tą matys smile.gif tai kam teršt temą ir rašyt tai, kas akivaizdžiai matosi?
O vat jei ateitų, priburtų, o paskui namus apvogtų - tada taip, reikia pranešt.
daiva_z
Atsiprasau, bet tavo labai siauras mastymas-jei apvogtu, tai tada...... O as ir noriu, kad reikalas nedaeitu iki apvogtu ar pan.
Kaip nesupranti, kad ji pati pasake, kad ateis, mes susitarem ir du kartus neatejo. tai cia nieko nereiskia? Rasau taip, nes pati esu atsakinga ir pareiginga. Jei ko negaliu tai ir nezadu mirksiukas.gif
Krysta
QUOTE(daiva_z @ 2007 02 05, 15:36)
Atsiprasau, bet tavo labai siauras mastymas-jei apvogtu, tai tada...... O as ir noriu, kad reikalas nedaeitu iki apvogtu ar pan.
Kaip nesupranti, kad ji pati pasake, kad ateis, mes susitarem ir du kartus neatejo. tai cia nieko nereiskia? Rasau taip, nes pati esu atsakinga ir pareiginga. Jei ko negaliu tai ir nezadu  mirksiukas.gif
*

Kai aš ieškojau auklės, buvo nemažai skambinusių ir žadančių ateiti - iš tų žadančių į pokalbį neatėjo kas trečia. Žinoma, nepaskambino, neatsiprašė, tai man ką - visas į juodąjį sąrašą rašyti? O jei dar ir kitos surašytų neatėjusias mastau.gif
Iš kitos pusės - būtų gerai kad auklės rašydamos šį sąrašą pirmiausia gal nuspręstų kokie tėvai tokio sąrašo verti. Nes viena mano auklė išėjo, mat jai atrodė kad nepatinka mano vyrui. Jokio logiško paaiškinimo negirdėjau, keisčiausia kad ji mano vyrą matydavo ryte "labas rytas" ir vakare kartais, kai grįždavo anksčiau už mane ir išleisdavo ją namo. Tai čia jau gaunasi kaip pas Noa -atrodo kad atrodo nes atrodo cool.gif
Noa
QUOTE(daiva_z @ 2007 02 05, 16:36)
*

Tai tu su savo plačiu mąstymu teigi, kad jei neatėjo, tai atėjus būtų apvogus, ania? mastau.gif O jei būtų apvogus, tai ir namus padegus? mastau.gif O jei namus padegus, tai iš šeimininkės vyrą nuviliojus? mastau.gif O jei vyrą nuviliojus, tai ir triperiu apkrėtus? mastau.gif Nu tikriausiai taip, jums, plačiai mąstantiems, geriau matyt mastau.gif

Kaip nesupranti, kad ji pati pasake, kad ateis, mes susitarem ir du kartus neatejo. tai cia nieko nereiskia? Rasau taip, nes pati esu atsakinga ir pareiginga.
A jo jo mastau.gif Ir su plačiu mąstymu bigsmile.gif
jka
As cia visai ne i tema, cynkt cynkt.... bet man baisiai patiko Noa minciu padestymai... super
biscuit
[quote=Noa,2007 02 06, 11:39]
Tai tu su savo plačiu mąstymu teigi, kad jei neatėjo, tai atėjus būtų apvogus, ania? mastau.gif O jei būtų apvogus, tai ir namus padegus? mastau.gif O jei namus padegus, tai iš šeimininkės vyrą nuviliojus? mastau.gif O jei vyrą nuviliojus, tai ir triperiu apkrėtus? mastau.gif Nu tikriausiai taip, jums, plačiai mąstantiems, geriau matyt mastau.gif

dar pamirsai pasakyti, kad ir vaika butu pasisavinusi lotuliukas.gif
daiva_z
Matau, kad suteikiau galimybe mamytems pasikuokti. Ok. As dziaugiuosi jeigu jums labaiu pasiseke su auklem, nes man visiskas krachas doh.gif Siaip as esu labai patikli ir pan., bet labai nemegstu neatsakingu zmoniu verysad.gif Ir nekalbu apie vagyste ar vyro nuviliojima, bet kaip daznai dabar mamaos raso: Is vakaro( arba dar geriau iki darbo likus 10 min. ) aukle paraso, kad daugiau nebedirba doh.gif
Tai sorry, cia normalu. taigi jei prizadi, kad ateisi, tai buk maloni, o jei ne, tai gal nesunku bent zinute parasyt.
Agotukas.
[quote=biscuit,2007 02 09, 15:52]
[quote=Noa,2007 02 06, 11:39]

dar pamirsai pasakyti, kad ir vaika butu pasisavinusi lotuliukas.gif
*

[/quote]

Jo, ir kaip organų donorą mafijai pardavusi topsecret.gif
sraigyte1
Tiek mamos nori pareigingos darbuotojos,nes darbas su vaikiuku.Tiek auklės nori geros šeimos.
Lelija Pinavija
QUOTE(daiva_z @ 2007 02 09, 18:01)

As dziaugiuosi jeigu jums labaiu pasiseke su auklem, nes man visiskas krachas  doh.gif

*

Sekme cia niekuo deta.
rainiukas
Siaip tai visi skundai tai cia irgi turetu buti prafiltruojam. Ka reiskia nemokejo, kiek susitarem? Plaunu langus ir dar vyra aptarnauju uz ta pacia alga (jei primoketu, tai dar nieko butu lotuliukas.gif g.gif ). O mamyte pasakys, kad jus del tokios algos ir taretes 4u.gif Isvada. Visi piniginiai reikalai turi buti grieztai surasomi, kad nebutu paskiau nei vienai pusei pagundos pasakyti, kad nedomoka (ar permoka) mirksiukas.gif
Geikutux
QUOTE(sraigyte1 @ 2007 02 10, 12:47)
Tiek mamos nori pareigingos darbuotojos,nes darbas su vaikiuku.Tiek auklės nori geros šeimos.
*

Paskaiciau iki cia , siulau tada daryti ir "Baltaji seimu sarasa" jei jau apie juodaji eina kalba:D . Nezinau gal jau kas pasiule. Tikiuosi mes ten pateksime tongue.gif Labai stengiames biggrin.gif
JM
QUOTE(sraigyte1 @ 2007 02 10, 13:47)
*

Labai geri zodziai mirksiukas.gif Mano visu priziurimu vaikuciu teveliai----labai geri zmones,tikrai malonu su tokiais bendrauti.
Kai pradejau ikurti savo mini darzeli,tai buvo tiek teveliu,kurie pazadedavo ateiti ir neatejo,netgi buvo tokiu dalyku,kad susitare del vietos,laikiau net 2 menesius ir dingo...........Bet juk niekas tu teveliu nevardina,kaip nedoru,nesazinigu ir t.t.Kiekvienas gyvena kaip kas ismano.
Violetikas
Paskaiciau, tai net juokas paeme. Kiek vis del to pas mus lietuvius yra to cinizmo ir negatyvumo. Juk kiekviena moteris rasanti cia, nori, kad kitiems butu geriau. Raso tai, kas jai atrodo svarbu. Kam dabar pesiotis? Na mamyte tiesiog jautriai reaguoja, jai baisu palikti vaikuti svetimam zmogui ir dar pamato, kad tas zmogus nesilaiko susitarimu. Pilnai suprantu, as irgi nemegstu "laiko vagiu", kurie niekad neateina laiku, arba is viso perkelineja susitikima. O ka jei ta aukle viena ryta neatvaziuos, o paskui lyg niekur nieko dar pasipiktins, kad mamyte su ja negraziai sneka. Juk aukle ir samdoma tam, kad teveliai galetu dirbti ir zinoti, jog ju vaikuciai saugus.
Faktas, kad kiekviena darba reikia patvirtinti sutartimi, kurioje juodu ant balto surasytos pareigos, teises ir finansine darbu israiska. Butu lengviau, jei aukles isigytu individualios veiklos leidima ir dirbtu legaliai. Tada ju sutartys galiotu juridiskai ir nereiktu nerimaut. Taip pat butu saugiau ir teveliams.
Kiekviena klausima reikia aptarti atidziai ir nebijoti atvirai diskutuoti. O kai jau pasirasoma sutartis, kai aptariami klausimai ir ju sprendimai, tada jau aukle turi dirbti ir nedejuoti del mazo atlyginimo, sunkaus darbo ir t.t. Nes juk pati rinkosi si kelia, gauna uz tai sutarta atlyginima ir niekas per prievarta jos nelaiko. Kiekviename darbe yra sutartas laikas (ne maziau 14 dienu) per kuri darbuotojas gali pranes apie isejima, tai jei salygos netenkina ir nera sprendimu, gal neverta pesiotis?
Manau kad juodas sarasas skirtas ispeti apie zmones, kurie nesilaiko elementatrios darbo etikos. Ir pritariu jog nepunktualumas yra tikrai svarbus dalykas.
JM
Na bet uz tai,kad neatejo i susitikima,juk nereikia pulti rasyti i juodaji sarasa lotuliukas.gif Dar net jokio susitarimo nebuvo.Jokio juodu ant balto.Butent---daug cinizmo,juk truputi reikia ir susilaikyti,nuo tokiu smulkmenu skundimu.
Leksa
QUOTE(Violetikas @ 2007 02 21, 21:59)
Butu lengviau, jei aukles isigytu individualios veiklos leidima ir dirbtu legaliai. Tada ju sutartys galiotu juridiskai ir nereiktu nerimaut. Taip pat butu saugiau ir teveliams.
*

Aisku, kad butu lengviau. Manau ir pacios aukles to noretu (bent soc. garantijas turetu), bet ne visos tiek uzdirba, kad patentus issipirktu. Jei aukle gauna 600-700 Lt/men, tai nelabai pinigeliu gali atlikt patentui issipirkt. Galu gale, pameginkit pacios uz tokius pinigus pragyvent (ne tik uz buta sumoket. Aukle dar ir valgyt nori, ir apsirenkt ne vien senais skudurais norisi. Jei jauna, tai ir kosmetikai daugiau reikia, o jei vyrtesne, tai vaistams ir t.t.), tada galesit piktintis auklem be patentu.
madame
Jau senokai mastau apie aukles darba.Nemazai skambinau pagal skelbimus.Bet kartais, paskambinus, mamyte ieskanti aukles,pradeda tokius moralus skaityti, pvz,kodel pirmiausiai paklauset koks atlyginimas, o apie vaika nieko neklausinejat...O skaitydama mamu atsiliepimus apie aukles, visai siurpstu ir pradedu rimtai abejoti, ar man tokio darbo reikia.Atrodo, kad daugeliu atveju auklemis eina dirbti kazkokie monstrai-ir tingines, ir daug valgancios ir pijokes ir vagiancios..ir t.t.
Ir dar, as nelabai suprantu, kai reikalaujama, kad aukle ir valgyt gamintu, ir namus tvarkytu.Neisivaizduoju, kaip galima svetimo vaiko auklejima ir prieziura suderinti su siais darbais. Jei as ateinu i seima aukleti vaiko(aukle-auklejimas), tai as uzsiimu tik su juo-zaidziu, lavinu, mokinu.Neisivaizduoju, kaip galima maisant puoda, arba valant dulkes, priziureti vaika.Juk svetimas vaikas tokia atsakomybe...Neduok Dieve guza uzsistatys, taigi kalciausia aukle.
Aziza
QUOTE(madame @ 2007 02 27, 00:19)
Jau senokai mastau apie aukles darba.Nemazai skambinau pagal skelbimus.Bet kartais, paskambinus, mamyte ieskanti aukles,pradeda tokius moralus skaityti, pvz,kodel pirmiausiai paklauset koks atlyginimas, o apie vaika nieko neklausinejat...
*

man asmeniskai ir butu nepriimtina, jai atsiliepus telefonu pirmiausias klausimas butu koks atlyginimas? blink.gif bent jau as, vien del to nesirinkciau tokios aukles schmoll.gif savaime suprantama, kad pirmiausiai turetu issiklausinet apie vaikuti apie busimas pareigas, o tik paskui apie atlyginima ax.gif nes tik is pokalbio gali susidaryt toks vaizdas, kad tik del pinigu zmogus toki darba dirba schmoll.gif juk nezinai ka tau reiks daryti, gal trumpesnes darbo valandos, ar vaikutis didesnis tai savaime aisku, kad ir atlyginimas bus mazesnis rolleyes.gif
RamuneM
QUOTE(aziza @ 2007 02 27, 01:22)
man asmeniskai ir butu nepriimtina, jai atsiliepus telefonu pirmiausias klausimas butu  koks atlyginimas?  blink.gif  bent jau as, vien del to nesirinkciau tokios aukles  schmoll.gif savaime suprantama, kad pirmiausiai turetu issiklausinet apie vaikuti apie busimas pareigas, o tik paskui apie atlyginima  ax.gif nes tik is pokalbio gali susidaryt toks vaizdas, kad tik del pinigu zmogus toki darba dirba  schmoll.gif juk nezinai ka tau reiks daryti, gal trumpesnes darbo valandos, ar vaikutis didesnis tai savaime aisku, kad ir atlyginimas bus mazesnis  rolleyes.gif

Aš tik aukles rinkausi, neteko ja dirbti. Todėl auklių pasirinkime šiokią tokią patirtį turiu.
Tai gi, pirmiausia, auklė toks pats žmogus, kaip mes visi ir negalima jai apkrauti darbų, kurių pačios nesugebam būdamos su vaiku pasidaryti, ta prasme vienu metu lavinti vaikutį ir dar palaikyti idealią tvarką bei 3 kartus garuojančius valgius pagaminti. Jei taip sugebate, tuomet reikalaukite to ir iš žmogaus.

Antra, auklė, tai žmogus ieškantis darbo ir tikrai ne dėl to, kad neturi kur dėti laisvo laiko, o todėl, kad jai reikia pinigų. Negi Jūs visos dirbat tik todėl, kad dirbti ir pinigai jums visai nesvarbūs. Jei taip, tuomet valio, ieškokite auklės, kuriai pinigai nereikalingi ir atlyginimas nesvarbus. Ir šiaip, kai auklė skambinusi ir ieškojusi daug , tai ji net nenori vargti ir kalbėti kelias ar keliasdešimt minučių apie vaikutį telefonu, kuris beje iš jos kišenės apmokamas. Todėl ją ir dažniaus domina: koks vaiko amžius, ar visai dienai darbas ir koks atlyginiams. Jei šitie dalykai tenkina, tai tariamasi susitikti su žmogumi ir va tada iki smulkmenų vienas kitą išnarstot smile.gif

Gal aš laimės kūdikis, bet neteko man turėti rūpesčių su auklėmis. O gal mano reikalimai proto ribose ax.gif Nežinau, apie tai dar tik dabar susimąstau mirksiukas.gif

P.S.: aziza, pacitavau tavo žinutę, nes ji tiko mano norimam išsakyti komentarui, tačiau nieko asmeniškai netaikau mirksiukas.gif
Geikutux
Mamytes, taigi cia "auklių pagalba auklėm - tėvų sąrašas" smile.gif ...tai ir norėtusi kad auklės rašytų 4u.gif
Bekasė
QUOTE(Leksa @ 2007 02 22, 21:51)
Aisku, kad butu lengviau. Manau ir pacios aukles to noretu (bent soc. garantijas turetu), bet ne visos tiek uzdirba, kad patentus issipirktu. Jei aukle gauna 600-700 Lt/men, tai nelabai pinigeliu gali atlikt patentui issipirkt.
*

nejuokink.
Taves darbdavys labai klausia, ar tu pakankamai gauni, kad galetumei sau viska leisti?
Susitarei alga ir jisai tau moka, bet kadangi jau teisiskai taip sureguliuota, tai vos ne antra tavo alga sumoka ivairiems mokesciams.
As sutikciau gauti visus pinigus, kuriuos ant manes isleidzia darbdavys ir tada pati spresti, ar as noriu visu garantiju ( dali as ar siaip ar taip jau turiu uz vaikus, kaip ir beje dauguma dirbanciu aukliu ir man dubliavimasis visai nereikalingas), ar man geriau visus pinigus skirti pragyvenimui.
Ir nemaisyk - patentai yra skirti kiek kitokiai veiklai - baigtinei ( daznai kurybinei - pvz nauju programu kurimas). Aukles tureti dirbti pagal verslo liudijimus - pats verslo liudijimas metams iseitu apie 150 lt ( apsimoka imti iskart ilgesniam laikui, o ne po viena menesi).

P_.S teko stebeti vienos aukles reakcija, kai jai tevai pasiule pasirasyti sutarti.
Nieko ypatingo as toje sutartyje nemaciau ( teko paskaityti), bet aukle kategoriskai atsisake ja pasirasyti ir po to net nebegalvojo apie darba toje seimoje. Net ir nesupratau tikruju atsisake priezasciu, bet ispudis pasiliko keistas.
JM
QUOTE(Silvute @ 2007 02 27, 10:56)
nejuokink.
Taves darbdavys labai klausia, ar tu pakankamai gauni, kad galetumei sau viska leisti?
Susitarei alga ir jisai tau moka, bet kadangi jau teisiskai taip sureguliuota, tai vos ne antra tavo alga sumoka ivairiems mokesciams.
As sutikciau gauti visus pinigus, kuriuos ant manes isleidzia darbdavys ir tada pati spresti, ar as noriu visu garantiju ( dali as ar siaip ar taip jau turiu uz vaikus, kaip ir beje dauguma dirbanciu aukliu ir man dubliavimasis visai nereikalingas), ar man geriau visus pinigus skirti pragyvenimui.
Ir nemaisyk - patentai yra skirti kiek kitokiai veiklai - baigtinei ( daznai kurybinei - pvz nauju programu kurimas). Aukles tureti dirbti pagal verslo liudijimus - pats verslo liudijimas metams iseitu apie 150 lt ( apsimoka imti iskart ilgesniam laikui, o ne po viena menesi).

P_.S teko stebeti vienos aukles reakcija, kai jai tevai pasiule pasirasyti sutarti.
Nieko ypatingo as toje sutartyje nemaciau ( teko paskaityti), bet aukle kategoriskai atsisake ja pasirasyti ir po to net nebegalvojo apie darba toje seimoje. Net ir nesupratau tikruju atsisake priezasciu, bet ispudis pasiliko keistas.
*

Silvute,jei esat nepatenkinta auklemis,nepatinka si profesija ar nevertinate jos,tai galite savo pykti islieti ten kur kalbasi mamytes,cia bendrauja aukles.Tolerantiskumo kitiems smile.gif
norako
QUOTE(Silvute @ 2007 02 27, 09:56)
*

O aš, tarkim nieko keisto nematau, gal žmogui pasirodė, kad šeima ja nepasitiki, gal ir auklė tuomet gali nepasitikėti, o jei žmogus nėra "pasikaustęs" teisiniuose dalykuose, tai ko gero suprantama, kad sutarčių vengia (vengia, nes nesupranta, ne kam reikia, o kas ir kaip ten surašyta).
Papildyta:
QUOTE(RamuneM @ 2007 02 27, 09:19)
Ir šiaip, kai auklė skambinusi ir ieškojusi daug , tai ji net nenori vargti ir kalbėti kelias ar keliasdešimt minučių apie vaikutį telefonu, kuris beje iš jos kišenės apmokamas. Todėl ją ir dažniaus domina: koks vaiko amžius, ar visai dienai darbas ir koks atlyginiams. Jei šitie dalykai tenkina, tai tariamasi susitikti su žmogumi ir va tada iki smulkmenų vienas kitą išnarstot smile.gif

*

Sutinku, aš, ieškodama darbo perskaičiau skyrelius apie tai, ko reikia klausti, na juk irgi galėjau pusę val taukšti apie viską ir apie nieką, bet tai blefas, mane domino keli konkretūs dalykai (amžius, laikas, tėvelių sąlygos, pageidavimai ir norai, atlyginimas, kai tai tiko, susitikom ir tada tai jau apie vaikučius iki soties prisikalbėjom wub.gif ir kalbėjom net ne vieną val prie arbatos biggrin.gif ). Todėl, pagalvokit ir apie tai, ar Jūs norit girdėti saldžiabalsį tauškėjimą, ar sutikti konkretų žmogų.
madame
O man asmeniskai nepriimtina, kai mamos uzpyksta, kai pirmiausia paklausi koks bus atlyginimas. Tokiu atveju, pokalbio netesiu. Nelabai suprantu, kas cia izeidziancio - paklausti kiek mokes uz darba.Jeigu jau as pasiryzau dirbti toki darba, tai as sugebesiu prisiderinti prie vaiko charakterio.Jei as ieskau darbo, tai reiskia, kad as neuzsiimu labdara.Ir jeigu mama nori, kad vaikas butu auklejamas, lavinamas ir ....dar daug visokiu reikalavimu, tai nematau nieko blogo pirmiausia pakalbeti apie atlyginima.Ne visos mociutes savo nuosavus anukus priziuri be atlygio...
Papildyta:
Ir dar, jeigu jus manote, kad "vaikutis didesnis tai savaime aisku, kad ir atlyginimas bus mazesnis", tai jums turbut nesvarbu, jog aukle tik stebes, kad vaikas galvos nenusisuktu.Su juo nereikes nei zaisti, nei pamokas padet paruosti...
JM
QUOTE(madame @ 2007 02 27, 20:09)
O man asmeniskai nepriimtina, kai mamos uzpyksta, kai pirmiausia paklausi koks bus atlyginimas. Tokiu atveju, pokalbio netesiu. Nelabai suprantu, kas cia izeidziancio - paklausti kiek mokes uz darba.Jeigu jau as pasiryzau dirbti toki darba, tai as sugebesiu prisiderinti prie vaiko charakterio.Jei as ieskau darbo, tai reiskia, kad as neuzsiimu labdara.Ir jeigu mama nori, kad vaikas butu auklejamas, lavinamas ir ....dar daug visokiu reikalavimu, tai nematau nieko blogo pirmiausia pakalbeti apie atlyginima.Ne visos mociutes savo nuosavus anukus priziuri be atlygio...
Papildyta:
Ir dar, jeigu jus manote, kad "vaikutis didesnis tai savaime aisku, kad ir atlyginimas bus mazesnis", tai jums turbut nesvarbu, jog aukle tik stebes, kad vaikas galvos nenusisuktu.Su juo nereikes nei zaisti, nei pamokas padet paruosti...
*

Kuo vaikas didesnis tuo ji daugiau lavinti, mokyti reikia.Didesniam vaikui ir charakteris astresnis isryskeja.
Leksa
QUOTE(madame @ 2007 02 27, 18:09)
Papildyta:
*

drinks_cheers.gif thumbup.gif visiskai pritariu. Anot mamu, tai apie atlyginima geriau, kad aukle visai neklaustu lotuliukas.gif O gal aukle susitarus ir su kitais zmonemis susitikti? O gal jei ruosiaties jai moketi 2,50 Lt uz val., gal jai net neverta pas jus vaziuoti? Galu gale ir kelione kainuoja, o ir laikas veltui nueina is tokio bevercio pokalbio.
O del to kad "vaikutis didesnis tai savaime aisku, kad ir atlyginimas bus mazesnis", tai man atrodo atvirksciai turetu but. Kudiki aukle pamaitina, pakeicia pampersa ir, jei vaikutis ramus, uzmigdo ir tiek. O didesnis ir demesio daugiau reikalauja ir su juo uzsiimti reikia. O jei kainos mazesnes, tai gal is karto nustatykime ikainius uz vaiko prieziura:
iki 1 metu - 5 Lt/val.
nuo 1 metu iki 2 metu - 4 Lt/val
nuo 2 metu iki 3 metu - 3 Lt/val.
nuo 3 iki 4 metu - 2,5Lt/val
nuo 4 metu iki 5 metu - 1lt/val.
nuo 5 metu - NEMOKAMAI!!!!!!
O gal gerb. mamos pasiulytu kitus ikainius?
O gal toks algos mazinimas tiesiog reiskia, jog priimant darbuotoja i darba jam mokamas geras atlyginimas, paskui mazinamas... mazinamas... Abejoju, ar bent viena aukle atsirastu, kuri sutiktu is pradziu dirbti pvz. uz 1200 Lt., paskui uz 1000 Lt., paskui uz 600 Lt. O JUS AR SUTIKTUMET DIRBTI TOKIAM DARBE?!
Truputi zmogiskumo turekit.
Jau aukles uz skudurus laikot...

P.S. siaip jau, atlyginimai darbovietese paprastai didinami...
JM
QUOTE(Leksa @ 2007 03 01, 02:03)
drinks_cheers.gif  thumbup.gif  visiskai pritariu. Anot mamu, tai apie atlyginima geriau, kad aukle visai neklaustu  lotuliukas.gif  O gal aukle susitarus ir su kitais zmonemis susitikti? O gal jei ruosiaties jai moketi 2,50 Lt uz val., gal jai net neverta pas jus vaziuoti? Galu gale ir kelione kainuoja, o ir laikas veltui nueina is tokio bevercio pokalbio.
O del to kad "vaikutis didesnis tai savaime aisku, kad ir atlyginimas bus mazesnis", tai man atrodo atvirksciai turetu but. Kudiki aukle pamaitina, pakeicia pampersa ir, jei vaikutis ramus, uzmigdo ir tiek. O didesnis ir demesio daugiau reikalauja ir su juo uzsiimti reikia. O jei kainos mazesnes, tai gal is karto nustatykime ikainius  uz vaiko prieziura:
iki 1 metu - 5 Lt/val.
nuo  2 metu iki 3 metu - 3 Lt/val.
nuo 5 metu - NEMOKAMAI!!!!!!
O gal gerb. mamos pasiulytu kitus ikainius?
O gal toks algos mazinimas tiesiog reiskia, jog priimant darbuotoja i darba jam mokamas geras atlyginimas, paskui mazinamas... mazinamas... Abejoju, ar bent viena aukle atsirastu, kuri sutiktu is pradziu dirbti pvz. uz 1200 Lt., paskui uz 1000 Lt., paskui uz 600 Lt. O JUS AR SUTIKTUMET DIRBTI TOKIAM DARBE?!

*

Vat butent,juk ir mamos kai paskambina,juk neklausia ar as myliu vaikus,ar ar moku gaminti vaikams maista,kokius zaidimus su vaikais zaidziu.Juk pagrinde klausia---kokiame rajone gyveni (cia jei vaika i namus pas aukle atveza) ir kokia kaina ir viskas.Visa kita dazniausiai aptariama susitikus.
Tai ko cia pykti,jei man nepriimtinas variantas dirbti uz 3lt,koks tikslas gaisinti savo ir kitu laika,susitikti su teveliais ir t.t.
Bekasė
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 02 27, 11:10)
Silvute,jei esat nepatenkinta auklemis,nepatinka si profesija ar nevertinate jos,tai galite savo pykti islieti ten kur kalbasi mamytes,cia bendrauja aukles.Tolerantiskumo kitiems smile.gif
*

nelaukau aukles isskirtiniais zmonemis - tas tamstai matyt ir uzkliuna.
Kaip ir bet kuris kitas ieskantis darbo zmogus aukle tariasi ir ziuri, kas jei geriau. Todel pavirkavimai, kad norint tureti socialines garatijas reikia paciai uz jas moketi, atrodo tikrai keistai.
Nepatinka tas variantas, ieskokis kito - i kokias maximas pardavejas dabar oi kaip mielai priima ( ir socialines garantijas turesi). Tik norinciu tikrai nera daug.

As pries kelias dienas su pazistama aukle kalbejausi. Pradejau svarstyti, kad gal laikas sunui aukles ieskoti ( nuo rudens i mokykla, o vienas namie jisai nelabai buves), tai jinai mane iskart gasdinti pradejo, jog ieskau aukles ne visai darbo dienai ir tikrai nerasiu pigiau nei 6-7 lt uz valanda.
JM
QUOTE(Silvute @ 2007 03 01, 10:23)
nelaukau aukles isskirtiniais zmonemis - tas tamstai matyt ir uzkliuna.
Kaip ir bet kuris kitas ieskantis darbo zmogus aukle tariasi ir ziuri, kas jei geriau. Todel pavirkavimai, kad norint tureti socialines garatijas reikia paciai uz jas moketi, atrodo tikrai keistai.
Nepatinka tas variantas, ieskokis kito - i kokias maximas pardavejas dabar oi kaip mielai priima ( ir socialines garantijas turesi). Tik norinciu tikrai nera daug.
As pries kelias dienas su pazistama aukle kalbejausi. Pradejau svarstyti, kad gal laikas sunui aukles ieskoti ( nuo rudens i mokykla, o vienas namie jisai nelabai buves), tai jinai mane iskart gasdinti pradejo, jog ieskau aukles ne visai darbo dienai ir tikrai nerasiu pigiau nei 6-7 lt uz valanda.
*

Deja man uzkliuna tik poziuris i aukles,kad jas laiko zemesnio lygio,tai matosi is postu.Bet neverta gincytis,nes as dirbu su tokiais sauniais teveliais,kad skustis tikrai neturiu kuom.
Ir virkauti nevirkauju,nes dirbu si darba,kol auginu savo dukryte,veliau grisiu i ankstesni darba,tikrai ne i Maxima pardaveja tongue.gif
Limcamca
Labai gera ir sveikintina tema thumbup.gif
Jau vien SM paskaičius aišku, kad tėvų irgi būna visokių visokiausių ax.gif
madame
Labutis visoms auklems,
Su pavasariu!Geros nuotaikos, stiprybes ir kantrybes auklejant svetimus vaikus! ... ir tevelius....
Nelabai suprantu is kur pas daugeli mamyciu, ieskanciu aukliu, tiek daug mandrumo...
Siandien skambinau pagal skelbima del aukles darbo.Paklausus apie atlyginima, mamyte buvo labai nepatenkinta ir pasake, jog ji nenori tokios aukles, kuri domisi atlyginimu.Na, paaiskinkit kas nors man,prasau, nuo kada lietuves tokios mandros.
Ar teko skaityti lietuviu, gyvenanciu uzsienyje skelbimus.Siulo tokius atlyginimus uz aukles darba, kad nei juoktis nei verkt....Nesuprantu, kodel isivaizduoja, jog aukles darbas labai lengvas ir vos ne visos, ieskancios sito darbo yra tingines.
Is kur tas pasikelimas?
JM
QUOTE(madame @ 2007 03 26, 15:34)
Labutis visoms auklems,
Su pavasariu!Geros nuotaikos, stiprybes ir kantrybes auklejant svetimus vaikus! ... ir tevelius....
Nelabai suprantu is kur pas daugeli mamyciu, ieskanciu aukliu, tiek daug mandrumo...
Siandien skambinau pagal skelbima del aukles darbo.Paklausus apie atlyginima, mamyte buvo labai nepatenkinta ir pasake, jog ji nenori tokios aukles, kuri domisi atlyginimu.Na, paaiskinkit kas nors man,prasau, nuo kada lietuves tokios mandros.
Ar teko skaityti lietuviu, gyvenanciu uzsienyje skelbimus.Siulo tokius atlyginimus uz aukles darba, kad nei juoktis nei verkt....Nesuprantu, kodel isivaizduoja, jog aukles darbas labai lengvas ir vos ne visos, ieskancios sito darbo yra tingines.
Is kur tas pasikelimas?
*

Labutis ir jus taip pat su pavasariu ir.............noriu palinketi kantrybes ir stiprybes mirksiukas.gif ieskant aukles darbelio mirksiukas.gif .
As kiekviena diena dziaugiuosi,kad mano auklejamu vaikuciu teveliai yra tokie nuosirdus, zmoniski ir supratingi zmones.Tikrai dziaugiuosi,kad man pasiseke,nes siltas bendravimas tarp aukles ir teveliu tikrai butinas.Svarbiausia pagarba ir pasitikejimas vieni kitais.
As matai kitaip ieskojau savo vaikuciu,parasiau skelbima ir laukiau atsiliepimu,skambuciu.Ir galiu is patirties pasakyti,kad visos mamos visu pirma paklausia apie tai kiek reikes moketi ir tik tada jau renkasi toliau bendrauti,deretis ar susitikti.Ir tai naturalu.Juk mes tam ir dirbam,kad uzdirbtumem,o teveliai irgi iesko,kad samdamtis aukle dar ir jiems liktu nuo atlyginimo.Juk naturalu klausti apie piniginius reikalus.O su tokiom mamom kurios nenori apie tai sneketi pradzioje ir yra isdidzios tai net neverta prasideti,juk tiek aplinkui yra geru,supratingu ir protingu teveliu,kuriem nekyla tokiu bedu,jei paklausi uzmokescio thumbup.gif
taburete
Man tai nieko keista, kad zmogus domisi atlyginimu.
Dirbam gi del pinigu.
Gal buna isimciu, kai aukle (ir nebutinai aukle gal) dirbama tam, kad nesedet namie, ir pinigai ne taip svarbu.
Bet is esmes gi pagrindinis darbo motyvas - pinigai.
Todel tikrai nesuprantu, kaip darbdavys piktinasi, kad darbuotojas iskart klausia apie alga.
Kam kalbeti apie ora ir gaisti vienas kito laika, jei vienas tikisi uzdirbti 2000, o kitas tikisi moketi minimuma?
as visada klausiu kokia alga.
o jei kam nors tai pasirodys izulu ir as negausiu to darbo, tai ACIU DIEVUI.
Nes reiskia, kad tokiam darbe ir kabinesis prie smulkmenu, ir neduos normaliai dirbti, ir kaltu padarys del visko kas tik imanoma, ir moketi alga vengs.
Patirties turiu ir zinau, ka kalbu.

dange
QUOTE(taburete @ 2007 03 26, 15:24)
Man tai nieko keista, kad zmogus domisi atlyginimu.
Dirbam gi del pinigu.

Gal buna isimciu, kai aukle (ir nebutinai aukle gal) dirbama tam, kad nesedet namie, ir pinigai ne taip svarbu.
Bet is esmes gi pagrindinis darbo motyvas - pinigai.
Todel tikrai nesuprantu, kaip darbdavys piktinasi, kad darbuotojas iskart klausia apie alga.
Kam kalbeti apie ora ir gaisti vienas kito laika, jei vienas tikisi uzdirbti 2000, o kitas tikisi moketi minimuma?
as visada klausiu kokia alga.
o jei kam nors tai pasirodys izulu ir as negausiu to darbo, tai ACIU DIEVUI.
Nes reiskia, kad tokiam darbe ir kabinesis prie smulkmenu, ir neduos normaliai dirbti, ir kaltu padarys del visko kas tik imanoma, ir moketi alga vengs.
Patirties turiu ir zinau, ka kalbu.
*

Domėtis atlyginimu yra gerai mirksiukas.gif ir minčiai, kad dirbame dėl pinigų irgi pritarčiau. Bet manau, kad mamų pasipiktinimą sukelia ne klausimas apie atlyginimą, bet tai, kad dažną pretendentę į aukles atlyginimo suma domina kur kas labiau, nei klausimas ką, kiek ir kaip reikės dirbti mirksiukas.gif Pradėti derybas dėl atlyginimo, net nesusipažinus su darbo apimtim, reikalavimais ir tt, sutik, keistoka....
JM
QUOTE(dange @ 2007 03 26, 17:25)
Domėtis atlyginimu yra gerai  mirksiukas.gif  ir minčiai, kad dirbame dėl pinigų irgi pritarčiau. Bet manau, kad mamų pasipiktinimą sukelia ne klausimas apie atlyginimą, bet tai, kad dažną pretendentę į aukles atlyginimo suma domina kur kas labiau, nei klausimas ką, kiek ir kaip reikės dirbti  mirksiukas.gif Pradėti derybas dėl atlyginimo, net nesusipažinus su darbo apimtim, reikalavimais ir tt, sutik, keistoka....
*

Na manau nieks is karto ir neklausia,juk visu pirma pasiteiraujama koks vaikucio amzius,kiek reikes dirbti ir tada apie atlygi. Tai jau logiskai mastant butu 3 klausymas.Na nemanau,kad mamai atsiliepus telefonu ir pasisveikinus klausi-------kiek mokesit.
Ir tada is kitos puses paziurejus.As nuolatos gaunu i az tik klausyma----kiek kainuoja mano paslaugos uz pilna darbo diena.Tai man ka atmesti tokias mamas ir net nesileisti i kalbas. g.gif Juk dar manes net nepamato,nepabendrauja cool.gif o renkasi pagal tai ar isgales moketi tiek kiek as prasau.Ir cia naturalus dalykas,juk visu pirma jei ne milijonus uzdirbi tai renkiesi pagal finansus,ir tik poto jau is visu atsirenki sau priimtiniausia aukle cool.gif
madame
O as galvoju, kad klausti apie atlyginima iskart, kai skelbime nurodytas vaiko amzius ir aukles darbo valandos, labai naturalu.
Daznai gi buna, kad mamytes isdesciusios savo pageidavimus ir reikalavimus auklei, pasako,kad jos net 3 litu uz valanda moketi negali.Manau, kad ieskanciu darbo tarpe nera daug tokiu, kad eitu dirbti tik tam, kad iseiti is namu.Bent jau aukles darbas nera tam tinkamas.Svetimo vaiko prieziura - didziule atsakomybe.Ir tokiam darbe tikrai neprasiblaskysi.
krb

! 
Skelbimai šiame skyrelyje DRAUDŽIAMI
rainiukas
QUOTE(madame @ 2007 02 27, 01:19)
Neisivaizduoju, kaip galima  maisant puoda, arba valant dulkes, priziureti vaika.Juk svetimas vaikas tokia atsakomybe...Neduok Dieve guza uzsistatys, taigi kalciausia aukle.
*

Atleisk, bet rimtai abejoju tavo, kaip moters sugebejimais tvarkytis su vaikais. Jei nesugebi suderinti dvieju motinai naturaliai suprantamu dalyku, tai doh.gif Is viso neisivaizduoju, kaip vaikus ypac iki metu gali priziureti astuntokes ar panasiai g.gif Cia mano nuomone tongue.gif
Papildyta:
[quote=madame,2007 03 26, 14:34]
Siandien skambinau pagal skelbima del aukles darbo.Paklausus apie atlyginima, mamyte buvo labai nepatenkinta ir pasake, jog ji nenori tokios aukles, kuri domisi atlyginimu.[/quote]

Garantuoju, kad buvo pasakyta ne taip. Gal tik atlyginimu domejais, o gal 7 lt uz val norejai, bet nei puodu maisyt, nei langu valyt nenorejai tongue.gif

[/quote]
Ar teko skaityti lietuviu, gyvenanciu uzsienyje skelbimus.Siulo tokius atlyginimus uz aukles darba, kad nei juoktis nei verkt....
*

[/quote]

Nei verkt, nei juoktis. Kelias i uzsieni laisvas visiems, tik ten ir pragyvenimo lygis, ir teveliu algos kitokios, taip kad biski fool.gif taip lygint du nesulyginamus dalykus.
Spragtukas
QUOTE(Leksa @ 2007 03 01, 00:03)
drinks_cheers.gif  thumbup.gif  visiskai pritariu. Anot mamu, tai apie atlyginima geriau, kad aukle visai neklaustu  lotuliukas.gif  O gal aukle susitarus ir su kitais zmonemis susitikti? O gal jei ruosiaties jai moketi 2,50 Lt uz val., gal jai net neverta pas jus vaziuoti? Galu gale ir kelione kainuoja, o ir laikas veltui nueina is tokio bevercio pokalbio.
O del to kad "vaikutis didesnis tai savaime aisku, kad ir atlyginimas bus mazesnis", tai man atrodo atvirksciai turetu but. Kudiki aukle pamaitina, pakeicia pampersa ir, jei vaikutis ramus, uzmigdo ir tiek. O didesnis ir demesio daugiau reikalauja ir su juo uzsiimti reikia. O jei kainos mazesnes, tai gal is karto nustatykime ikainius  uz vaiko prieziura:
iki 1 metu - 5 Lt/val.
nuo  2 metu iki 3 metu - 3 Lt/val.
nuo 5 metu - NEMOKAMAI!!!!!!O gal gerb. mamos pasiulytu kitus ikainius?

*

Nu ir prajuokinai lotuliukas.gif nereikia gi taip sarkastiskai... schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.