Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tėvų sąrašas - auklių pagalba auklėm
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2
knielita
Trumpai parasysiu is savo varpines apie pokalbi telefonu. Kiek ejau darbintis ir kiek veliau tobulinausi personalo srityje pirmas klausimas apie atlyginima tau garantuoja uzvertas duris i sia firma. Laiko uzteko, kad isitikinciau. Niekas i tave neziures jei tu sakysi, kad dirbi tik del pinigu. Taip tai motyvuojantis dalykas, taciau pirma stovi tokie faktoriai kaip tavo pasaukimas tokiam darbui, saves realizavimas jame ir pan. Pinigai aptariami pokalbio pabaigoje, kai tu suzinai konkrecias darbo salygas, pareigas, uzduotis ir pan. Aisku,buna, kad darbdavys taves paklausia apie atlyginima, tada gali atsakyti, bet pirmam paklausti ir pradzioje pakalbio schmoll.gif
Kas liecia punktualuma, tvarkinguma pokalbio metu taip pat yra labai svarbu. Nemanau, kad labai lengvai pavyktu susirasti darba nesilaikant siu taisykliu, tad naturalu kad mamos i aukles ziuri taip pat kaip darbdaviai i pretendentus i darbuotojus. Todel ir man maloniau kai paskambinusi moteris nepuola pasisveikinusi klausti apie busima atlygi, net nepaklausus nei ko as noriu nei ka ji tures daryti.
Turejau ir as nuotyki su aukle, kuri ejo i pokalbi du kartus, bet nei viena neatejo. Liko pikta, kad zmogus negerbia mano laiko. Turejau tiek planu, juos nekeliau del jos vizito. O pasiteisinimas - blogas oras, na taip ta diena kaip tik linojo. Daugiau jos nekvieciau pokalbiui.
Dar dalis aukliu atbyrejo, kai paprasiau pirma darbo diena atsinesti savo paso kopija. Daugelis nustero nuo tokios zinios. Vadinasi privalu vaika ir namuose esanti turta palikti auklei kurios nei tikros pavardes nezinai? Tokie mano pastebejimai del pokalbio su aukle.
flight
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 03 26, 16:36)
Ir tada is kitos puses paziurejus.As nuolatos gaunu i az tik klausyma----kiek kainuoja mano paslaugos uz pilna darbo diena.Tai man ka atmesti tokias mamas ir net nesileisti i kalbas. g.gif
*

Jolita Martyna, bet kas būtų, jei forume pasirodytų toks skelbimas : "sveiki, tėveliai, šiuo metu su mažu vaiku sėdžiu namuose ir labai trūksta pinigėlių, tad sugalvojau puikų verslo planą - įkurti namudinį vaikų darželį. ". bigsmile.gif Ar labai daug norinčių atsirastų klausti, kiek tavo paslaugos kainuoja?
Matyt, taip pasijunta mamos, kurių (per) greitai paklausiama apie atlyginimą. Juk aš, kaip mama, ieškau ne žmogaus, kuriam labai reikia pinigų, o žmogaus, norinčio dirbti būtent su vaikais, būtent tokį darbą. Tai norisi jausti, matyt, net per pirmąjį pokalbį telefonu... smile.gif
JM
QUOTE(flight @ 2007 06 28, 23:52)
Jolita Martyna, bet kas būtų, jei forume pasirodytų toks skelbimas : "sveiki, tėveliai, šiuo metu su mažu vaiku sėdžiu namuose ir labai trūksta pinigėlių, tad sugalvojau puikų verslo planą - įkurti namudinį vaikų darželį. ".  bigsmile.gif  Ar labai daug norinčių atsirastų klausti, kiek tavo paslaugos kainuoja?
Matyt, taip pasijunta mamos, kurių (per) greitai paklausiama apie atlyginimą. Juk aš, kaip mama, ieškau ne žmogaus, kuriam labai reikia pinigų, o žmogaus, norinčio dirbti būtent su vaikais, būtent tokį darbą. Tai norisi jausti, matyt, net per pirmąjį pokalbį telefonu... smile.gif
*

Sutinku,bet ir as noriu,kad mano darba vertintu ne tik pagal mano prasoma atlygi.Bet vertintu mane kaip aukle,kaip zmogu ir t.t.Labai dziaugiuosi,kad dirbu su puikiais teveliais,kad nebuna jokiu nesusipratimu.Ir,kad.............vertiname vienas kita mirksiukas.gif
Sapokliaka

QUOTE(dange @ 2007 03 26, 16:25)
Domėtis atlyginimu yra gerai  mirksiukas.gif  ir minčiai, kad dirbame dėl pinigų irgi pritarčiau. Bet manau, kad mamų pasipiktinimą sukelia ne klausimas apie atlyginimą, bet tai, kad dažną pretendentę į aukles atlyginimo suma domina kur kas labiau, nei klausimas ką, kiek ir kaip reikės dirbti  mirksiukas.gif Pradėti derybas dėl atlyginimo, net nesusipažinus su darbo apimtim, reikalavimais ir tt, sutik, keistoka....
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Apskritai pirmas klausimas apie atlyginima man rodo zmogaus neissiauklejima.. Manau, kad tiesiog neetiska po 'laba diena" klausti, kiek mokesi... Juolab kai nezinai, kas ieina i tas pareigas doh.gif doh.gif
As is irg nesikalbeciau su tokia aukle...
Del maisto gaminimo ir pasaliniu darbu, tai cia kaip sutaria zmones...Bet as manau, kad auklei turetu buti papildomai mokama uz buities darbus, tokius kaip drabuziu lyginimas ar langu plovimas. Ir tie darbai turetu buti dirbami kai vaikas miega arba po darbo (uz papildoma mokesti, zinoma).
Mano vienintelis reikalavimas auklei is "pasaliniu darbu" - pagaminti vaikui pietus ir vakariene. Ne visai seimai, o tik vaikui (ir sau, jei nori). Visa kita - ne jos darbas. As net leidziu jai prigulti ir pailseti kartu, kai vaikas miega... ax.gif
12345
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 08 09, 09:35)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Apskritai pirmas klausimas apie atlyginima man rodo zmogaus neissiauklejima.. Manau, kad tiesiog neetiska po 'laba diena" klausti, kiek mokesi... Juolab kai nezinai, kas ieina i tas pareigas  doh.gif  doh.gif
As is irg nesikalbeciau  su tokia aukle...
Del maisto gaminimo ir pasaliniu darbu, tai cia kaip sutaria zmones...Bet as manau, kad auklei turetu buti papildomai mokama uz buities darbus, tokius kaip drabuziu lyginimas ar langu plovimas. Ir tie darbai turetu buti dirbami kai vaikas miega arba po darbo (uz papildoma mokesti, zinoma).
Mano vienintelis reikalavimas auklei is "pasaliniu darbu" - pagaminti vaikui pietus ir vakariene. Ne visai seimai, o tik vaikui (ir sau, jei nori). Visa kita - ne jos darbas. As net leidziu jai prigulti ir pailseti kartu, kai vaikas miega...  ax.gif
*

Pritariu 100%,pašaliniai darbai po vaiko priežiūros turi būti iš anksto aptariami ir atskirai apmokami.Pagaliau yra moterų ieškančių būtent namų šeiminikės darbo.
ynksster
kai paskaitau ir dziaugiuosi, kad teko priziureti mazylius pas labai saunius tevelius, net neisivaizduoju kaip cia taip isejo, o svarbiausia, kad pati neieskojau, patys surado vieni per kitus kalbedami, tai priziuriu mazylius teveliu draugu rate, tai susitinkma daznai visi smile.gif mano mazyliai ir ju seimos yra thumbup.gif nes visada zinojau, kad gerbe ir vertino mane,malonu, kada matai, kad dziaugiasi tavimi smile.gif
linkiu, kad gerbtume vieni kitus, tada bus kitaip smile.gif sekmes thumbup.gif
Papildyta:
visi darbaikurie yra susije su vaiku - tikrai yra aukles darbas, pritariu.
bet kai kalbejau su kai kuriom auklem, kad jos turi lyginti, vyro baltinius, mamytes sukneles ir dar po savaitgalio tvarkyti kambarius, plauti indus, yra nenormalu, atrodo, kad mam tycia savaitgali nesitvarko, bet palieka auklei, ir kuo toliau tuo daugiau palikieka netvarkos. kai pagalvoju, jos priziurimas mazylis atsiklelia 7 val ir uzmiega tik apie 14 val - 16val. tai normaliai. taip ir nesidaro, suprantu karta gali but, kad savo indu nespeji suplauti, bet taip palikineti jau nezmogiska doh.gif
Nemarioji
sveikutės pasisakysiu ir aš mirksiukas.gif

Mano auklė yra nebloga, nebloga rašau,nes kaip ir kiekvienas žmogus turi trūkumų...Aš prieš priimant ją prižiūrėti mano dukrytę viską aptarėm..aš liepiau rūpintis tik mažyle, valgyti daryti jai, apiprausti, vitaminus suduoti, laukelyje pavedžioti, užmigdyti ir jokių kitų papildomų darbų...Bet ji pati nori tvarkyti kambarius ir drabužius išplautus tvarkyti,aš neprieštarauju,bet neprašau....
Aš auklei atlyginimą moku laiku ir net ankčiau sumoku negu priklauso terminas...
Daivasys
Sveikos,
o koks poziuris mamu i tas aukles, kurios nori priziureti vaikus savo namuose?
Gal tokiu yra, kaip reaguoja vaikai i kita aplinka? Ar miega, valgo ir.t.t. g.gif
Geikutux
QUOTE(Daivasys @ 2007 08 30, 12:24)
Sveikos,
o koks poziuris mamu i tas aukles, kurios nori priziureti vaikus savo namuose?
Gal tokiu yra, kaip reaguoja vaikai i kita aplinka? Ar miega, valgo ir.t.t.  g.gif
*

Cia gi aukliu skyrelis smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.