Sveikos, Viena pažįstama laukia mergytės ir klausia nuomonės... Jai su vyrų patinka tie patys vardai, jie renkasi iš 3: Limantė, Samanta ir Nerūnė. Šiaip labaiusiai linksta prie Nerūnės vardo, tačiau baido jo reikšmė: "pikčiurna, greitai užsiplieskianti, supykstanti Tuo tarpu Jiems patinka kitų dviejų vardų reikšmės, ypač Samantos vardo, bet patys vardai ne tokie mieli, kaip kad Nerūnė... Samanta - klausytoja, klusni Limantė - atrodanti kaip protinga Norėtume išgirst Jūsų nuomonę, kokį vardą iš šių pasirinktumėt, ir kodėl? Ar dėl skambėsio, ar dėl reikšmės? Ar verta kreipti dėmėsį į reikšmę ir pavadinti vaikiuką mažiau patinkančiu vardu?
o gal gražiau N arūnė? asocijuojasi su ''nardyti''. Toks ''gilus'' vardas
muminukas
2007 01 28, 17:07
kas ir kokia auksu pabarstyta Samantos reikšmė būtų, Lietuvoje ji man rėžia ausį nors tu ką. o ir Nerūnė, ir Limantė labai šaunūs vardai. beje, lietuvių vardų reikšmės yra gerokai alogizuotos.
Man Limantė gražus vardukas. Samantų tai jau tikrai daug yra. Na Nerūnė gražu, bet ta reikšmė ne kokia, tai šio vardo tik dėl to neduočiau.
Langoza
2007 01 28, 17:52
samanta tai man labai negrazus vardas. ir nesvarbu kokia jo reiksme. renkantis is likusiu dvieju, siaip grazesnis Limante. reiksme man turi reiksme  nesirinkciau vardo su bloga reiksme
litavkasam
2007 01 28, 18:22
Aš irgi nenorėčiau vaiko vadint gražiu vardu, negera reiškiančiu. Juk ne viskas paviršiuj tik
O tai kas čia per vardas ir iš kur tas Limantė
Simple girl
2007 01 28, 19:32
Iš šių vardų Nerūnė neblogas, gal todėl kad mano dukrytė Jorūnė. O kiti nelabai. Čia dėl skambesio. O reikšmė labai svarbi ir aš nesirinkčiau vardo su neigiama reikšme.
Kokenytė
2007 01 28, 19:39
mAN TAI LABAI GRAŽUS VARDAS nERŪNĖ IR NEMANAU KAD TA REIKŠMĖ GALI ĮTAKOTI VAIKĄ,NA KAI AŠ RINKAU VARDA TIKRAI I REIKŠMĘ NEŽIŪRĖJAU TIESIOG IŠRINKOM MĖGSTAMIAUSIĄ IR TIEK.
Man gražiau Narūnė, Lymantė. Samanta visai nepatinka.
man visi  nerinkčiau vardo su nekokia reikšme
Jei reikšmė ne kokia, nė už ką neduočiau tokio vardo. Nei Limantė, nei Samanta man nepatinka. Narūne skamba dag gražiau  Nors man gražus vardas Šarūnė
Ridikute
2007 01 28, 20:42
As tai manau, kad jei tevams vardas grazus, tai ir tegul renka.. Kas ten kreips ta demesi i reiksme?? Niekas  Nu kur girdejot - labas, koks tavo vardas? -Nerune, reiskia "pikciurna"
QUOTE(Ana_21 @ 2007 01 28, 17:37) Nerūnės vardo, tačiau baido jo reikšmė: "pikčiurna, greitai užsiplieskianti, supykstanti Ar verta kreipti dėmėsį į reikšmę ir pavadinti vaikiuką mažiau patinkančiu vardu? Tikrai neduočiau vardo, kurio reikšmė yra nepriimtina. Bet šiuo atveju nemanau, kad pikčiurna ir greitai užsiplieskianti yra neigiama. Mano nuomone tai karšto būdo, greitai supykstanti, bet greitai ir atsileidžianti. O supykstam tai visi, skiriasi tik tai kaip greitai tai parodome.
Langoza
2007 01 28, 21:45
QUOTE(Ridikute @ 2007 01 28, 21:42) As tai manau, kad jei tevams vardas grazus, tai ir tegul renka.. Kas ten kreips ta demesi i reiksme?? Niekas  Nu kur girdejot - labas, koks tavo vardas? -Nerune, reiskia "pikciurna"   ne tame esme, kas kreips ar nekreips demesi i reiksme pati reiksme duoda didziule prasme vardui... tikrai nemanau, kad pati noretum duot vaikui varda, kuris reiskia kokia mirti, pabaisa ar dar kazka tokio  juk norisi kad vardas ne tik graziai skambetu, bet ir reikstu kazka grazaus... ta reiksme reikalinga ne prisistanat, bet gyvenant
alexxandra
2007 01 28, 23:42
Draugo pavardė Limantas... Susimasčiau gal tikrai atrodo protingas?  Šiaip man nė vienas negražus.
Europiete
2007 01 29, 04:17
Man Samanta grazus vardas...
muminukas
2007 01 29, 08:33
o kaip žmonės vaikus šlubiais vadina? Klaudijus/ Klaudija; kančiomis - Doloresa, Kęstutis; mažiais - Paulius, Povilas.
QUOTE(muminukas @ 2007 01 29, 08:33) mažiais - Paulius, Povilas. Mažiais vadinti normalu  Juk būna Jaunėlis  Bet čia pas anglus, ne pas mus
muminukas
2007 01 29, 09:13
pas mus Jaunių irgi yra
Pangasija
2007 01 29, 09:56
pvz. Barbora -- lyg ir normalus vardas, bet reikšmė: moteris su barzda
muminukas
2007 01 29, 10:01
Na, nezinau, bet man vardo reiksme gal net svarbesne, nei pats vardas.. Juk sako, kad vardas turi itakos gyvenime.. kad martynas ( kiles is marso - karo dievo), nebus ramus vaikas.. o kieciausia reiksme, tai ATRODO kaip protinga, ar kaip ten buvo  Na, gyvenime neduociau tokio vardo.. Aisku, niekas neprisistato labas, mano vardas reiskia ta ir ta.. bet jau geriau, kai vardas reiskia grazu dalyka.. Beje, musu berniukas Paulius.. siaip, pavadintas mano proseneles garbei, bet reiksme mazas jam buvo kaip tik, nes gime neisnesiotas ir labai maziulis.. ir kas, kad jis jau vyras kaip reikiant, aukstas vaikas, bet mes ji vadinam mazu visitek.. gal net dazniau nei paulium.. juk mamai vaikas visad liks mazas
kamileh
2007 01 29, 15:57
Pumpurėlis
2007 01 29, 16:47
Man nei vienas negražus (net pamiršau, kaip tiksliai ten tie vardai skamba, kol parašiau šitą sakinį)  Na jei būtų tik šie trys vardai pasaulyje, tai gal sakyčiau Limantė normaliausias...
Hermion@
2007 01 29, 21:32
O man Nerūnė patinka  Niekas tos reikšmės nežino ir neverta į tai orientuotis  Mano sūnaus vardas Šarūnas. Reikšmė - "gerai šeriamas, nupenėtas arklys". Ar kas nors žinojot? O kad day.lt kai kurios vardų reikšmės iš lubų paimtos, visiškai pritariu.
man reikšmė atrodo svarbi iš šių vardų rinkčiausi Limantę  nors ir Samanta gražu  reiktų žiūrėt kuris prie pavardės gražiau skamba
Siūlyčiau iš LIMANTĖS padaryt ILMANTĘ ir bus
QUOTE(Isila @ 2007 01 28, 21:32) Nors man gražus vardas Šarūnė  Bet Šarūnas pagal Lietuvių kalbos žodyną irg "riebus arklys" ar kažkas panašaus...
kamileh
2007 01 30, 13:49
QUOTE(Hermion@ @ 2007 01 29, 21:32) Mano sūnaus vardas Šarūnas. Reikšmė - "gerai šeriamas, nupenėtas arklys". Ar kas nors žinojot? O kad day.lt kai kurios vardų reikšmės iš lubų paimtos, visiškai pritariu. Labai gražus vardas  Beje: Šarūnas lietuvių: šarus greitas
RitaRazi
2007 01 30, 14:54
Niekada neduociau savo vaikui vardo, kuris savyje nestu neigiama reiksme ar prasme Kas cia dabar: Limante - "atrodanti kaip protinga"? Negi siaip ji kvaila, bet atrodo kaip protinga? Susimastyciau... Man asmeniskai Limante - kazkaip "lipniai" skamba. Aisku,nieks ten to vardo gal gyvenime ir nenagrines, bet juk pats tai zinosi reiksme... Samanta - ne... Nerune - gal, bet gal is tikruju geriau Narune? Linkiu ramaus laiko iki gimdymo, gero gimdymo ir grazaus vardo mergaitei Ir gal verta prisiminti ta patarle apie dideli rasta ir isejima is krasto..
vvandene
2007 01 30, 15:32
man is tu triju nei vienas negrazus o siaip vardo reiksme svarbu manau..
Limante grazus ir Nerune. Tik Samanta
kamileh
2007 01 30, 23:14
QUOTE(Gulia @ 2007 01 30, 19:45) Limante grazus ir Nerune. Tik Samanta 
joločka
2007 01 31, 19:12
O aš visai nekreipčiau dėmesio į vardo reikšmę, jei patinka, tai patinka ir vsio. Nerūnė visai neblogas vardas. Dar net nesu girdėjusi tokio
Laurulka
2007 02 03, 01:53
Man atrodo, kad nieko tokio... Be to, netokia jau baisi ta reikšmė, mane vyras meiliai pikčiurna vadina pvz  tad rinkčiausi Nerūnė, juk toks gražus ir nedažnas vardas
Gwettul
2007 02 03, 02:21
Limante visai man kazkaip nesipaiso i vardus Nerūnė irgi nei i tvora , nei i meta Na o Samanta pats geriausias variantas, ir siaip grazus vardas Ir rinkausi tikrai ne del reiksmes, labiau del skambesio
Pardon bet nė vienas....Nežinau ar dukra bus dėkinga už tokią kūrybą.....
Dar gerai pagalwokit priesh duodami wiena ish shiu wardu
QUOTE(Treise @ 2007 05 28, 15:42) Dar gerai pagalwokit priesh duodami wiena ish shiu wardu 
Ramunita
2007 05 28, 14:08
Muminuk,o kokias reikšmes šiems vardams pateikia tavo biblija? visai tokias pat kaip day.lt?
dincek2006
2007 05 28, 14:57
QUOTE(Kokenytė @ 2007 01 28, 20:39) mAN TAI LABAI GRAŽUS VARDAS nERŪNĖ IR NEMANAU KAD TA REIKŠMĖ GALI ĮTAKOTI VAIKĄ,NA KAI AŠ RINKAU VARDA TIKRAI I REIKŠMĘ NEŽIŪRĖJAU TIESIOG IŠRINKOM MĖGSTAMIAUSIĄ IR TIEK. Mes irgi nesidomėjom reikšme,patiko vardai ir pavadinom tokiais,kurie mums patiko. Aš irgi už- Nerūnė.
sandddra
2007 05 28, 15:01
O man labai patinka Samanta  Man tai labai gražiai skambantis... Ir nepažįstu nei vienos Samantos, todėl jis man ir nenuvalkiotas atrodo  Iš tų trijų vardukų - Samanta arba Limantė  Šiaip reikšmė daro įtaką...
Jurgytė
2007 05 28, 15:13
QUOTE(Piranija @ 2007 02 03, 23:45) Pardon bet nė vienas....Nežinau ar dukra bus dėkinga už tokią kūrybą.....  Negi trūksta normalių vardų?
sandddra
2007 05 28, 17:16
QUOTE(Jurgytė @ 2007 05 28, 16:13) Negi trūksta normalių vardų?  Kiekvieno skonis skirtingas  Jums vienas normalus, o Jiems kitas
QUOTE(Piranija @ 2007 02 04, 01:45) Pardon bet nė vienas....Nežinau ar dukra bus dėkinga už tokią kūrybą.....  Seniai čia beatsakynėjau ir vėl užlindau  Tai pamačiau kad tiesiai man prieš nosį buvo šis tas, į ką privalau atsakyti Nedekinga ar dekinga - iš kur žinot, kaip bus?? Na aš žinau Liną, kuri keikia tėvus, kad davė jai tokį vardą, nes jų buvo 4 vienoje klasėje, o kas čia žinojo, kad už tokį normalų vardą vaikas kentės? O beje už tokią "kūrybą" (prie ko čia kūryba, taip ir nesuprantu  ) aš savo mamai labai dekinga  , nes gal busiu pagyrūnė, bet man gražiausias moteriškas vardas - mano pačios vardukas (manau matosi koks mano  ) QUOTE(Jurgytė @ 2007 05 28, 17:13) Negi trūksta normalių vardų?  Normalių?  Jūsų "normalūs" gal kitiems visiška nesąmonė... Žinokit jau mane tokie posakiai veikia, atseit žino labiausiai, kas yra normalus vardas  Iš kur, kokioj knygoje parašyta?  Vardas egzistuojantis, nėra labai jau egzotiškas ir naudojamas ne vienoje šalyje, tai kas čia bloga, nenormaliaus???????? Na suprantu, negali visiems patikt, tai ir rašykit, nepatinka, negražus, bet kai rašo kad nenormalus tai priimu kaip įžeidimą  man pavyzdžiui pats geriausias vardas Samanta, nes pati tokia esu, ir skamba puikiai, visad juo didžiavausi, ir nežinau, kada išleido įstatymą, pagal kurį jis pripažintas nenormaliu QUOTE(sandddra @ 2007 05 28, 19:16) Kiekvieno skonis skirtingas  Jums vienas normalus, o Jiems kitas 
Samanta tai normalus vardas, bet kitu du, tai kazkaip man i vardus ne nepanasus  Nors tiesa pasakius ne vieno is ju savo vaikui neduociau
daivux30
2007 07 18, 13:55
Vardas Limante man dar negirdetas,siaip visai nieko  ,bet jau Samanta-tai nevyrskinu sito vardo.Na o del reiksmes- tai manau kad reiketu atsizvelgti
|
|