Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar nieko, jei vardas gražus, bet reikšmė nekokia?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2
Niutsi
Sveikos,
Viena pažįstama laukia mergytės ir klausia nuomonės... smile.gif
Jai su vyrų patinka tie patys vardai, jie renkasi iš 3: Limantė, Samanta ir Nerūnė.
Šiaip labaiusiai linksta prie Nerūnės vardo, tačiau baido jo reikšmė: "„pikčiurna, greitai užsiplieskianti, supykstanti“
Tuo tarpu Jiems patinka kitų dviejų vardų reikšmės, ypač Samantos vardo, bet patys vardai ne tokie mieli, kaip kad Nerūnė... verysad.gif
Samanta - „klausytoja, klusni“
Limantė - „atrodanti kaip protinga“
Norėtume išgirst Jūsų nuomonę, kokį vardą iš šių pasirinktumėt, ir kodėl? Ar dėl skambėsio, ar dėl reikšmės? rolleyes.gif

Ar verta kreipti dėmėsį į reikšmę ir pavadinti vaikiuką mažiau patinkančiu vardu?
opium
o gal gražiau Narūnė? asocijuojasi su ''nardyti''. Toks ''gilus'' vardas g.gif
muminukas
kas ir kokia auksu pabarstyta Samantos reikšmė būtų, Lietuvoje ji man rėžia ausį nors tu ką.
o ir Nerūnė, ir Limantė labai šaunūs vardai. beje, lietuvių vardų reikšmės yra gerokai alogizuotos.
Kribuk
Man Limantė gražus vardukas. Samantų tai jau tikrai daug yra. Na Nerūnė gražu, bet ta reikšmė ne kokia, tai šio vardo tik dėl to neduočiau.
Langoza
samanta tai man labai negrazus vardas. ir nesvarbu kokia jo reiksme.

renkantis is likusiu dvieju, siaip grazesnis Limante.

reiksme man turi reiksme rolleyes.gif nesirinkciau vardo su bloga reiksme ax.gif
litavkasam
Aš irgi nenorėčiau vaiko vadint gražiu vardu, negera reiškiančiu. Juk ne viskas paviršiuj tik g.gif
M & G
O tai kas čia per vardas ir iš kur tas Limantė g.gif
Simple girl
Iš šių vardų Nerūnė neblogas, gal todėl kad mano dukrytė Jorūnė. O kiti nelabai. Čia dėl skambesio. O reikšmė labai svarbi ir aš nesirinkčiau vardo su neigiama reikšme.
Kokenytė
mAN TAI LABAI GRAŽUS VARDAS nERŪNĖ IR NEMANAU KAD TA REIKŠMĖ GALI ĮTAKOTI VAIKĄ,NA KAI AŠ RINKAU VARDA TIKRAI I REIKŠMĘ NEŽIŪRĖJAU TIESIOG IŠRINKOM MĖGSTAMIAUSIĄ IR TIEK.
Gytarė
Man gražiau Narūnė, Lymantė. Samanta visai nepatinka.
Soni
man visi lotuliukas.gif nerinkčiau vardo su nekokia reikšme lotuliukas.gif
Isila
Jei reikšmė ne kokia, nė už ką neduočiau tokio vardo. Nei Limantė, nei Samanta man nepatinka. Narūne skamba dag gražiau thumbup.gif Nors man gražus vardas Šarūnė blush2.gif
Ridikute
As tai manau, kad jei tevams vardas grazus, tai ir tegul renka.. Kas ten kreips ta demesi i reiksme?? Niekas schmoll.gif Nu kur girdejot - labas, koks tavo vardas? -Nerune, reiskia "pikciurna" lotuliukas.gif
Betse
QUOTE(Ana_21 @ 2007 01 28, 17:37)
Nerūnės vardo, tačiau baido jo reikšmė: "„pikčiurna, greitai užsiplieskianti, supykstanti“
Ar verta kreipti dėmėsį į reikšmę ir pavadinti vaikiuką mažiau patinkančiu vardu?
*

Tikrai neduočiau vardo, kurio reikšmė yra nepriimtina.
Bet šiuo atveju nemanau, kad pikčiurna ir greitai užsiplieskianti yra neigiama. Mano nuomone tai karšto būdo, greitai supykstanti, bet greitai ir atsileidžianti. O supykstam tai visi, skiriasi tik tai kaip greitai tai parodome.
Langoza
QUOTE(Ridikute @ 2007 01 28, 21:42)
As tai manau, kad jei tevams vardas grazus, tai ir tegul renka.. Kas ten kreips ta demesi i reiksme?? Niekas schmoll.gif Nu kur girdejot - labas, koks tavo vardas? -Nerune, reiskia "pikciurna"  lotuliukas.gif
*

doh.gif ne tame esme, kas kreips ar nekreips demesi i reiksme blink.gif doh.gif
pati reiksme duoda didziule prasme vardui...

tikrai nemanau, kad pati noretum duot vaikui varda, kuris reiskia kokia mirti, pabaisa ar dar kazka tokio blink.gif juk norisi kad vardas ne tik graziai skambetu, bet ir reikstu kazka grazaus...
ta reiksme reikalinga ne prisistanat, bet gyvenant rolleyes.gif
alexxandra
Draugo pavardė Limantas... Susimasčiau gal tikrai atrodo protingas? g.gif lotuliukas.gif Šiaip man nė vienas negražus.
Europiete
Man Samanta grazus vardas... user posted image
muminukas
o kaip žmonės vaikus šlubiais vadina? Klaudijus/ Klaudija;
kančiomis - Doloresa, Kęstutis;
mažiais - Paulius, Povilas.
M & G
QUOTE(muminukas @ 2007 01 29, 08:33)
mažiais - Paulius, Povilas.
*

Mažiais vadinti normalu tongue.gif Juk būna Jaunėlis biggrin.gif Bet čia pas anglus, ne pas mus rolleyes.gif
muminukas
pas mus Jaunių irgi yra wink.gif
Pangasija
pvz. Barbora -- lyg ir normalus vardas, bet reikšmė: moteris su barzda blink.gif
muminukas
QUOTE(Dios @ 2007 01 29, 10:56)
pvz. Barbora -- lyg ir normalus vardas, bet reikšmė: moteris su barzda  blink.gif
*

blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
graik. barbara - svetimšalė.
Ecola
Na, nezinau, bet man vardo reiksme gal net svarbesne, nei pats vardas.. Juk sako, kad vardas turi itakos gyvenime.. kad martynas ( kiles is marso - karo dievo), nebus ramus vaikas.. o kieciausia reiksme, tai ATRODO kaip protinga, ar kaip ten buvo lotuliukas.gif Na, gyvenime neduociau tokio vardo..
Aisku, niekas neprisistato labas, mano vardas reiskia ta ir ta.. bet jau geriau, kai vardas reiskia grazu dalyka..

Beje, musu berniukas Paulius.. siaip, pavadintas mano proseneles garbei, bet reiksme mazas jam buvo kaip tik, nes gime neisnesiotas ir labai maziulis.. ir kas, kad jis jau vyras kaip reikiant, aukstas vaikas, bet mes ji vadinam mazu visitek.. gal net dazniau nei paulium.. juk mamai vaikas visad liks mazas biggrin.gif
kamileh
Samanta tai visai negražus vardas doh.gif schmoll.gif doh.gif
O užtat Nerūnė ir Limantė puikūs. Beje, kai kurios day.lt surašytos vardų reikšmės nelabai atitinka realybę mirksiukas.gif Dėl Nerūnės ir Limantės neabejočiau. Labai gražūs vardai ax.gif
Pumpurėlis
Man nei vienas negražus (net pamiršau, kaip tiksliai ten tie vardai skamba, kol parašiau šitą sakinį) g.gif Na jei būtų tik šie trys vardai pasaulyje, tai gal sakyčiau Limantė normaliausias...
Hermion@
O man Nerūnė patinka 4u.gif Niekas tos reikšmės nežino ir neverta į tai orientuotis irnesakyk.gif
Mano sūnaus vardas Šarūnas. Reikšmė - "gerai šeriamas, nupenėtas arklys". Ar kas nors žinojot? mirksiukas.gif

O kad day.lt kai kurios vardų reikšmės iš lubų paimtos, visiškai pritariu.
Mea
man reikšmė atrodo svarbi smile.gif
iš šių vardų rinkčiausi Limantę 4u.gif
nors ir Samanta gražu bigsmile.gif reiktų žiūrėt kuris prie pavardės gražiau skamba mirksiukas.gif
Bagel
Siūlyčiau iš LIMANTĖS padaryt ILMANTĘ ir bus thumbup.gif
Urartu
QUOTE(Isila @ 2007 01 28, 21:32)
Nors man gražus vardas Šarūnė  blush2.gif
*

Bet Šarūnas pagal Lietuvių kalbos žodyną irg "riebus arklys" ar kažkas panašaus...
kamileh
QUOTE(Hermion@ @ 2007 01 29, 21:32)
Mano sūnaus vardas Šarūnas. Reikšmė - "gerai šeriamas, nupenėtas arklys". Ar kas nors žinojot?  mirksiukas.gif

O kad day.lt kai kurios vardų reikšmės iš lubų paimtos, visiškai pritariu.
*

Labai gražus vardas smile.gif Beje:
Šarūnas – lietuvių: šarus „greitas“ rolleyes.gif
RitaRazi
Niekada neduociau savo vaikui vardo, kuris savyje nestu neigiama reiksme ar prasme schmoll.gif

Kas cia dabar: Limante - "atrodanti kaip protinga"? Negi siaip ji kvaila, bet atrodo kaip protinga? Susimastyciau... Man asmeniskai Limante - kazkaip "lipniai" skamba.
Aisku,nieks ten to vardo gal gyvenime ir nenagrines, bet juk pats tai zinosi reiksme...

Samanta - ne...
Nerune - gal, bet gal is tikruju geriau Narune?

Linkiu ramaus laiko iki gimdymo, gero gimdymo ir grazaus vardo mergaitei 4u.gif
Ir gal verta prisiminti ta patarle apie dideli rasta ir isejima is krasto.. blush2.gif
vvandene
man is tu triju nei vienas negrazus
o siaip vardo reiksme svarbu manau..
Gulia
Limante grazus ir Nerune.
Tik Samanta schmoll.gif schmoll.gif
kamileh
QUOTE(Gulia @ 2007 01 30, 19:45)
Limante grazus ir Nerune.
Tik Samanta schmoll.gif  schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif
joločka
O aš visai nekreipčiau dėmesio į vardo reikšmę, jei patinka, tai patinka ir vsio. Nerūnė visai neblogas vardas. Dar net nesu girdėjusi tokio bigsmile.gif
Laurulka
Man atrodo, kad nieko tokio... Be to, netokia jau baisi ta reikšmė, mane vyras meiliai pikčiurna vadina pvz biggrin.gif tad rinkčiausi Nerūnė, juk toks gražus ir nedažnas vardas smile.gif
Gwettul
Limante visai man kazkaip nesipaiso i vardus unsure.gif
Nerūnė irgi nei i tvora , nei i meta blink.gif
Na o Samanta pats geriausias variantas, ir siaip grazus vardas smile.gif
Ir rinkausi tikrai ne del reiksmes, labiau del skambesio mirksiukas.gif
R&D
Pardon bet nė vienas....Nežinau ar dukra bus dėkinga už tokią kūrybą..... bash.gif
Samy
Tai aišku, kad "dzin" ta reikšmė mirksiukas.gif Gerai Nerūnė, jei patinka, o ir reikšmė ne tokia jau baisi smile.gif Bet aš tai už Samantą wub.gif wub.gif wub.gif blush2.gif
Treise
Dar gerai pagalwokit priesh duodami wiena ish shiu wardu g.gif
Gytarė
QUOTE(Treise @ 2007 05 28, 15:42)
Dar gerai pagalwokit priesh duodami wiena ish shiu wardu g.gif
*

drinks_cheers.gif
Ramunita
Muminuk,o kokias reikšmes šiems vardams pateikia tavo biblija? visai tokias pat kaip day.lt?
zuasta
Man nepatinka nei vienas
dincek2006
QUOTE(Kokenytė @ 2007 01 28, 20:39)
mAN TAI LABAI GRAŽUS VARDAS nERŪNĖ IR NEMANAU KAD TA REIKŠMĖ GALI ĮTAKOTI VAIKĄ,NA KAI AŠ RINKAU VARDA TIKRAI I REIKŠMĘ NEŽIŪRĖJAU TIESIOG IŠRINKOM MĖGSTAMIAUSIĄ IR TIEK.
*

Mes irgi nesidomėjom reikšme,patiko vardai ir pavadinom tokiais,kurie mums patiko.
Aš irgi už- Nerūnė. thumbup.gif
drinks_cheers.gif
sandddra
O man labai patinka Samanta wub.gif Man tai labai gražiai skambantis... Ir nepažįstu nei vienos Samantos, todėl jis man ir nenuvalkiotas atrodo smile.gif Iš tų trijų vardukų - Samanta arba Limantė ax.gif Šiaip reikšmė daro įtaką...
Jurgytė
QUOTE(Piranija @ 2007 02 03, 23:45)
Pardon bet nė vienas....Nežinau ar dukra bus dėkinga už tokią kūrybą.....  bash.gif
*

drinks_cheers.gif
Negi trūksta normalių vardų? g.gif
sandddra
QUOTE(Jurgytė @ 2007 05 28, 16:13)
drinks_cheers.gif
*

Kiekvieno skonis skirtingas mirksiukas.gif Jums vienas normalus, o Jiems kitas tongue.gif
Samy
QUOTE(Piranija @ 2007 02 04, 01:45)
Pardon bet nė vienas....Nežinau ar dukra bus dėkinga už tokią kūrybą.....  bash.gif
*

Seniai čia beatsakynėjau ir vėl užlindau 4u.gif Tai pamačiau kad tiesiai man prieš nosį buvo šis tas, į ką privalau atsakyti biggrin.gif
Nedekinga ar dekinga - iš kur žinot, kaip bus?? Na aš žinau Liną, kuri keikia tėvus, kad davė jai tokį vardą, nes jų buvo 4 vienoje klasėje, o kas čia žinojo, kad už tokį normalų vardą vaikas kentės? g.gif
O beje už tokią "kūrybą" (prie ko čia kūryba, taip ir nesuprantu g.gif ) aš savo mamai labai dekinga thumbup.gif , nes gal busiu pagyrūnė, bet man gražiausias moteriškas vardas - mano pačios vardukas (manau matosi koks mano tongue.gif )

QUOTE(Jurgytė @ 2007 05 28, 17:13)
drinks_cheers.gif
*

Normalių? blink.gif blink.gif Jūsų "normalūs" gal kitiems visiška nesąmonė... Žinokit jau mane tokie posakiai veikia, atseit žino labiausiai, kas yra normalus vardas doh.gif Iš kur, kokioj knygoje parašyta? blink.gif Vardas egzistuojantis, nėra labai jau egzotiškas ir naudojamas ne vienoje šalyje, tai kas čia bloga, nenormaliaus???????? Na suprantu, negali visiems patikt, tai ir rašykit, nepatinka, negražus, bet kai rašo kad nenormalus tai priimu kaip įžeidimą gun_bandana.gif man pavyzdžiui pats geriausias vardas Samanta, nes pati tokia esu, ir skamba puikiai, visad juo didžiavausi, ir nežinau, kada išleido įstatymą, pagal kurį jis pripažintas nenormaliu aggressive.gif bash.gif box.gif

QUOTE(sandddra @ 2007 05 28, 19:16)
Kiekvieno skonis skirtingas  mirksiukas.gif  Jums vienas normalus, o Jiems kitas  tongue.gif
*

drinks_cheers.gif
tasha
Samanta tai normalus vardas, bet kitu du, tai kazkaip man i vardus ne nepanasus g.gif Nors tiesa pasakius ne vieno is ju savo vaikui neduociau schmoll.gif schmoll.gif
daivux30
Vardas Limante man dar negirdetas,siaip visai nieko g.gif ,bet jau Samanta-tai nevyrskinu sito vardo.Na o del reiksmes- tai manau kad reiketu atsizvelgti biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.