mano pazistamos vardas ne Limante,o Laimante.dar gali pagalvt ir apie Laimante
Limantė man iškart asociacija, kad suklysta rašant "Rimantė", toks sušvepluotas variantas, gal todėl, kad giminėje yra Rimantė. O Laimantė skamba gražiai.
Vardo reikšmė man yra svarbu, atsižvelgiau ir rinkdama vardus vaikams.
Man tai atrodo, jog svarbu ne tik kad graziai skamba, bet dar kad ir prase turetu, o cia jau nekokia prasme... visvien vardo vibracijos lydi vaika, juk tas vardas per gyvenima tokia daugybe kartu bus tariamas.... ir jei ta prasme nekokia ar net neigiama, tai vaikas gali isties ilgainiui tas savybes prisiimti. Yra daug zmoniu, kurie tuo netiki, bet pvz as tai tikrai jauciu, kad mano vardas mane siek tiek itakoja, kai pasiskaiciau apie mano vardo nesama garsu vibracija ir kaip tai turetu veikti, turejau pripazinti, jog tikrai tame buvo tiesos
Rinkdama sūnui vardą net nežinojau jo reikšmės.Užteko žinoti,kad tai vienas seniausių pagonių vardų.Visai neseniai sužinojau jo reikšmę " mažaūgis" ir pasidarė juokinga,nes sūnus yra aukštas.Po to susimąsčiau,juk tas reikšmes kažkas juk turėjo sugalvoti, ir kodėl mes jomis taip turime tikėti?Žinoma,kvailais,išgalvotais vardais niekada nepavadinčiau savo vaikų.Pvz:Fekalija,Ingas ir t.t.Žinoma,tai tik mano nuomonė.Aš tik manau,kad bet kokį reikšmingiausią ir skambiausią vardą galima lengvai suteršti,o anksčiau buvęs nemielas vardas gali taip "prilipti",kad taps pačiu mieliausiu.
Manau, reikšmė labai svarbu, neįsivaizduoju, kaip galima vaiką pavadint, nežinant vardo reikšmės - daug kas rašo: "tik vėliau sužinojau"
Jau negana to - gi niekas neapdraustas, kad tas vardas su normalia reikšme kokia nors kalba reikš, tarkim, "unitazą", o dar jei pati reikšmė iškart vos ne tokia
O as nezinojau savo vaiku vardu reiksmiu.Va cia forume man juos parase.Tai manau,kad reiksmes nera svarbios
QUOTE(Noa @ 2008 06 05, 18:01) Manau, reikšmė labai svarbu, neįsivaizduoju, kaip galima vaiką pavadint, nežinant vardo reikšmės - daug kas rašo: "tik vėliau sužinojau" Jau negana to - gi niekas neapdraustas, kad tas vardas su normalia reikšme kokia nors kalba reikš, tarkim, "unitazą", o dar jei pati reikšmė iškart vos ne tokia Na,ka padarysi,vadinasi mano suo gavo geresni varda uz sunu(Šaras).
Na bent jau man reiksme buvo svarbi. Kai nezinai, tai ir nesvarbu, o kai suzinai, tai vis prisimeni, ka reiskia, ypac jeigu reiksme nekokia.
Mes visada norėjom sūnaus su galingu vardu. Kai sužinojom kad gims sūnus, pradėjom rinkti, norėjom pavadinti Dovydu, bet po kurio laiko vyras jo nebenorėjo, tada sakau pavadinkim Kentauru. Ir jis sutiko. Racionalaus mąstymo galinga kovinga būtybė pusiau žmogus pusiau arklys ... Ne gyvūnas bet ir ne visai žmogus.... Kas čia tame blogo kad reikėtų smerktį tokį vardą ?? O kaikas riebiai susiraukia išgirdęs jį, tipo "nepasidomėjot ką reiškia...". Man jis vyriškas stiprus vardas su galinga reikšme. Ne koks Petras ar Jonas kurie man asmeniškai asocijuojasi su kaime prasigėrusiais diedais (nors nieko blogo prieš šiuos vardus neturiu). Niekas juk nesmerkia kai kasnors pavadina medžiu (pvz. Ąžuolas) ar gamtine stichija (pvz. Vėjas)... tai nėr ko raukytis ir prieš tokį vardą...
Tiesa,, kai davėm vardą, vėliau pasirodė kad jis gimė būtent po Kentauro žvaigždynu ...
Graikų mitologijoj kentaurai apibūdinami kaip laukiniai, nesvetingi padarai, savo gyvuliškų aistrų vergai.
QUOTE(Laurulka @ 2007 02 03, 02:53) Man atrodo, kad nieko tokio... Be to, netokia jau baisi ta reikšmė, mane vyras meiliai pikčiurna vadina pvz Man irgi reikšmė nėra super svarbi renkant vardą. Aišku, yra labai nepatinkančių ir nepriimtinų reikšmių, bet čia vėl asmeninis reikalas - vieniems viena reikšmė labai baisi, kitiems - kita. "Pikčiurna" man, pvz, visai nėra neigiamas variantas
man, renkant vardą, reikšmė yra vienas iš kriterijų. Mano nuomone, reikšmė labai svarbi. Negalėčiau duot vardo, nežinodama, kokia jo reikšmė. Esu išbraukiusi vardus iš galimų duoti sąrašo vien dėl jų reikšmės.
QUOTE(Niutsi @ 2007 01 28, 18:37) Sveikos, Viena pažįstama laukia mergytės ir klausia nuomonės... Jai su vyrų patinka tie patys vardai, jie renkasi iš 3: Limantė, Samanta ir Nerūnė. Šiaip labaiusiai linksta prie Nerūnės vardo, tačiau baido jo reikšmė: "pikčiurna, greitai užsiplieskianti, supykstanti Tuo tarpu Jiems patinka kitų dviejų vardų reikšmės, ypač Samantos vardo, bet patys vardai ne tokie mieli, kaip kad Nerūnė... Samanta - klausytoja, klusni Limantė - atrodanti kaip protinga Norėtume išgirst Jūsų nuomonę, kokį vardą iš šių pasirinktumėt, ir kodėl? Ar dėl skambėsio, ar dėl reikšmės? Ar verta kreipti dėmėsį į reikšmę ir pavadinti vaikiuką mažiau patinkančiu vardu? Pagal reikšmes, man jie visi trys atrodo su bloga reikšme.... 1. Nerūnė, gražiai skamba, bet užprogramuoti vaiką piktumui, tai nenorėčiau 2. Samanta, visų pirma man ir pats vardas 3. Limantė, skamba neblogai, nors ne ypatingas vardas, o ir reikšmė QUOTE(Noa @ 2008 06 05, 18:01) Jau negana to - gi niekas neapdraustas, kad tas vardas su normalia reikšme kokia nors kalba reikš, tarkim, "unitazą", o dar jei pati reikšmė iškart vos ne tokia QUOTE(Isila @ 2009 09 29, 11:34) man, renkant vardą, reikšmė yra vienas iš kriterijų. Mano nuomone, reikšmė labai svarbi. Negalėčiau duot vardo, nežinodama, kokia jo reikšmė. Esu išbraukiusi vardus iš galimų duoti sąrašo vien dėl jų reikšmės. QUOTE(Isila @ 2009 09 29, 10:34) man, renkant vardą, reikšmė yra vienas iš kriterijų. Mano nuomone, reikšmė labai svarbi. Negalėčiau duot vardo, nežinodama, kokia jo reikšmė. Esu išbraukiusi vardus iš galimų duoti sąrašo vien dėl jų reikšmės. QUOTE(žydrynė @ 2009 10 03, 20:50)
Aš ir atmečiau vieną vardą dėl jo reikšmės. Nes manau kad vardas gyvenime daug lemia.
Galbūt vardo reikšmė daug lemia žmogaus gyvenime, tačiau tai priklauso nuo to, kaip pats žmogus į tai reaguoja, tiki tuo ar ne... jei draugei toks klausimas jau iškilo, tai siūlyčiau tuos vardelius atmesti, nes paskui tik ir galvos apie tai
vardo reikšmės galima ir nežinoti. Mūsų vardynuose (a la day.lt) dauguma reikšmių paaiškinimų - pardon, gryna komedija
domėjausi kažkada savo vardo kilme ir prasme (eilinis, gan dažnas vardas, ne biblinis), 'mūsiška' jo interpretacija manęs neįtikino, bet kito paaiškinimo kaip ir neradau. Kai tėvai jį man parinko, įtariu labiausiai sužaidė kad buvo labai žavi giminaitė tokiu vardu Kartą bendravau su indų kilmės žmogumi, jis manęs ir klausia - o ką reiškia tavo vardas? Na, aš ten jam aiškinu kaip jau pas mus deklaruojama, a la trumpinys iš tokio ir tokio vardo, bet gal ir skandinaviškos kilmės, etc . O jis ir sako: ar žinai, kad toks žodis yra hindi kalboje? Ne, aišku šito nežinojau. O ką jis reiškia, klausiu? O jis reiškia - Tikėjimas na, man ši versija man pasirodė daug priimtinesnė ir dabar savo vardo reikšmę taip ir interpretuoju QUOTE(axa @ 2010 08 16, 13:17) vardo reikšmės galima ir nežinoti. Mūsų vardynuose (a la day.lt) dauguma reikšmių paaiškinimų - pardon, gryna komedija domėjausi kažkada savo vardo kilme ir prasme (eilinis, gan dažnas vardas, ne biblinis), 'mūsiška' jo interpretacija manęs neįtikino, bet kito paaiškinimo kaip ir neradau. Kai tėvai jį man parinko, įtariu labiausiai sužaidė kad buvo labai žavi giminaitė tokiu vardu Kartą bendravau su indų kilmės žmogumi, jis manęs ir klausia - o ką reiškia tavo vardas? Na, aš ten jam aiškinu kaip jau pas mus deklaruojama, a la trumpinys iš tokio ir tokio vardo, bet gal ir skandinaviškos kilmės, etc . O jis ir sako: ar žinai, kad toks žodis yra hindi kalboje? Ne, aišku šito nežinojau. O ką jis reiškia, klausiu? O jis reiškia - Tikėjimas na, man ši versija man pasirodė daug priimtinesnė ir dabar savo vardo reikšmę taip ir interpretuoju būtent
nu vardas Klaidas (angl. Clyde, Klyde) yra nuo upės Clyde Škotijoj. nors gal kažkas sugalvojo ir lietuviškai išversti. kaip kad Ieva ir Saulius -- ta seni žydiški vardai, bet lietuviškas reikšmes galima lengvai prilipdyt
Vakar girdėjau įdomų indišką vardą - Auruna. Pagalvojau, kad tai tikraiusiai dar nuo sanskritiškos - indoeuropietiškos bendrystės laikų ir galėtų būti gražus lietuviškas vardas Aurūna.
Paskubėjau. Pasirodo, kad tokiu vardu bent jau viena mergina Lietuvoje tikrai yra. Man gražus. QUOTE(Isila @ 2010 08 19, 10:13) na, bet pavyzdžiui linas, lina. lietuviai jį kildina iš augalo. kitose šalyse vardas kildinamas iš lotynų kalbos ir reiškia palmės medį arba mažybinę formą vardų besibaigiančių -line (pvz. caroline). tiesiog kai kurie vardai gali turėti kelias skirtingas reikšmes skirtingose kalbose, manau ir klaidas gali būti viena iš jų. QUOTE(l'eau @ 2010 08 19, 11:21) na, bet pavyzdžiui linas, lina. lietuviai jį kildina iš augalo. kitose šalyse vardas kildinamas iš lotynų kalbos ir reiškia palmės medį arba mažybinę formą vardų besibaigiančių -line (pvz. caroline). tiesiog kai kurie vardai gali turėti kelias skirtingas reikšmes skirtingose kalbose, manau ir klaidas gali būti viena iš jų. niekad nepatikėsiu, kad Klaidas nors ką nors bendro turi su lietuviška reikšme
Labai grazus vardas Nerūnė,o zmogu apsprendzia ne vardo reiksme ,o pats zmogus.
Gal geriau ir gražus,ir su gražia reikšme
Gal ir nieko, bet man negrazi reiksme sugadina ir vardo grozi
rinkdamiesi varda atsizvelgeme ir i ju reiksme, nes jei reiksme butu nekokia tokio vardo vaikuciui neduociau
QUOTE(Isila @ 2009 09 29, 11:34) man, renkant vardą, reikšmė yra vienas iš kriterijų. Mano nuomone, reikšmė labai svarbi. Negalėčiau duot vardo, nežinodama, kokia jo reikšmė. Esu išbraukiusi vardus iš galimų duoti sąrašo vien dėl jų reikšmės. Renkant vardus vertėtų pasinagrinėti jų reikšmes ir kilmę,nors jeigu ir netiki QUOTE(MariDona @ 2010 08 16, 12:51) Galbūt vardo reikšmė daug lemia žmogaus gyvenime, tačiau tai priklauso nuo to, kaip pats žmogus į tai reaguoja, tiki tuo ar ne... jei draugei toks klausimas jau iškilo, tai siūlyčiau tuos vardelius atmesti, nes paskui tik ir galvos apie tai
man asmniškai reikšmė būtų svarbi
Svarbu vardo reiksme, net jei vardas grazus, o reiksme negrazi, vardas automatiskai suprasteja
O aš savo vardo reikšmę sužinojau tik būdama kokia 17 metų. Kažkaip tėvai nelabai suko galvas dėl tų reikšmių,
man Samanta nepatinka vardas. Galbūt todėl, kad teko pažinti mergina tokiu vardu ir ji buvo labai bjauraus charakterio. Nerūnė? man kažkoks ne toks... Limante irgi savo vaiko nevadinčiau. Aš norėčiau kad mano vaikas būtų protingas o ne tik toks atrodytų. Mergytei mano nuomone geriausias vardas Santa. Tai ir mano pačios vardas ir reikšmė gera: iš ispanų kalbos verčiasi kaip Šventa.
QUOTE(sweet lemon @ 2011 04 24, 11:48) man Samanta nepatinka vardas. Galbūt todėl, kad teko pažinti mergina tokiu vardu ir ji buvo labai bjauraus charakterio. Nerūnė? man kažkoks ne toks... Limante irgi savo vaiko nevadinčiau. Aš norėčiau kad mano vaikas būtų protingas o ne tik toks atrodytų. Mergytei mano nuomone geriausias vardas Santa. Tai ir mano pačios vardas ir reikšmė gera: iš ispanų kalbos verčiasi kaip Šventa. Nenoriu įžeisti bet man irgi teko sutikti žmogų su vardu Santa. Ir tiktai jau ji nebuvo tokia ir "šventa" Todėl su tokiais vardais reiktų atsargiai. Kaip Gerutis, Skaistutė, Drąsutis
Nežinau tokių gražių vardų, dėl kurių nekokios reikšmės vardas taptų nebegražus
QUOTE(Toe @ 2011 05 05, 09:42) Tokių vardų daug. Vieni kilę iš ne kokios reikšmės žodių, pvz., Klaudija - šluba arba Kameronas - kreivanosis, kiti tokiais tapę dėl asociacijų su garsiomis asmenybėmis, pvz.,Adolfas, arba personažais,pvz., Lolita, Alfonsas, dar kiti - kadangi šnekamojoje kalboje (slenge) vartojami kaip grubesnio žodžio pakaitalas - plg. lietuvišką Miką ar anglišką Diką. Manau, šioje temoje būtent apie tokius vardus ir diskutuojama. QUOTE(Ašaka @ 2011 05 05, 11:41) Tokių vardų daug. Vieni kilę iš ne kokios reikšmės žodių, pvz., Klaudija - šluba arba Kameronas - kreivanosis... Klaudija ir Kameronas - man nėra gražūs vardai, tad jų reikšmė visiškai neįtakoja jų pasirinkimo. O dėl nekokių asociacijų - jų visada bus. Jei ne jums, tai jūsų artimiesiems, kaimynams, draugams. Tad... Vardas arba gražus, arba ne - bent jau man jo reikšmė jokios įtakos neturi. |