Na, mano vaikai buvo abu labai dideli: dukra svere 4400g, ugis 56cm. Saremiai prasidejo is karto kas dvi minutes ir tesesi 12 valandu. Plysau truputi. Sunus gime 4400g 54cm plysimas mazas kaklelyje, gimdymas truko 6 val., patys stipriausi saremiai tik 1,5 val. Taip, kad nereikia gasdintis, kad sunku isgimdyti dideli vaika.
o kodel man gydytojas nepasako, koks bus vaikiukas???
Nesamone, kad vaikelio dydis priklauso nuo mamos apetito. As visa nestuma tiek ir valgiau - jogurtus, vaisius - daugiau nelindo i skrandi
Nu turbut. Nes as tai valgiau galingai pradzioje, paskui skaiciavau kalorijas nerealiai, bet svoris kaip augo taip ir augo, o p ogimdymo likau visai savimi patenkinta, bet vaikai tai mano druckiai gime 4.200 ir 4.900.
Tai nuo ko gi priklauso, ar bejbis bus didelis? Mums 33 sav., o bejbis jau dabar 2.5 kg sveria. Tevelio ugis - beveik 2 metrai
NUO PONO DIEVO (GENŲ RINKINUKO) PRIKLAUSO BEIBIO DYDIS. O KUO VAIKELIS DIDESNIS, TUO GERESNĘ GIMDYMO VEIKLĄ JIS IŠ VYSTO (KARTU SUMAMULE) SĖKMĖS, MAMYTĖS GIMDYTI DIIIIIIDELIUS
Tai stai.
4,2 kg dukryte. Gavom 10 balu ivertinima esam sveikos ir grazios Bet kad del didelio vaiko labai sklandziai gimdymas vyktu, tikrai nepasakyciau. Saremiai baisiniai, o kaklelis neatsidarinejo. Prileido tonas oksitocino. Ir dar. Didelis vaikelis yra didelis vaikelis. Man iplyso gimdos kaklelis ir makstis, o tarpviete kirpo. Taigi esu visa susiuta, bet viskas nublanksta, kai paimi vaika ant ranku... Stiprybes mamkos, linkiu lengvai pagimdyti ir kad vaikelis butu sveikas!
MELSVUTE, O TAU PRANASAVO, KAD LIALIUKAS BUS DIDELIS?
Taip, sake kad bus virs 4 kg
O KODEL MAN NESAKO???
Na man su antru gydytoja gasdino, kad oi didelis vaikas, o gime 3.790 kg. Nu nemazas, bet jau ir ne gigantas. Gimdziau su epidura, o pats stumimas truko max 10 min.
Tavo, Astyte, gydytojai profesionalesni. Is tikruju niekas tiksliai negali pasakyti nei svorio, nei lyties ir uzsiima speliojimais. Stai mums 100 proc. garantavo berniuka, o gime 100 proc. mergyte.
MELSVUTE, TAI KAD IR MUMS BERNIUKA PRANASAUJA, SAKE, KAD PIMPALIUKA IR KIAUSIUKUS MATO, TAI VYRAS TADA VISAS APSIPATENKINES BUVO
sunku, nes prie kompo tiesiai sedet negaliu, tik ant vienos slaunies
O siaip gimdymas man kosmaro neprimine. Kosmaras buvo pati pimroji naktis, kai su dukrele nejo susineketi, ji visa laika klyke nesavu balsu, ciumpino spenelius ne sustojimo lyg noredama juos nukasti, pukste i sauskelnes kas 15 min ir paleisdavo sirena kas karta, kai noredavau pakeisti pampersa... Siaip siankat pirma karta normaliai issimiegojau. Patarimas - labai ziureti ka valgai, nes pirma para mane seiminyksciai pamalonino slyvu sultimis
Melsvute, o ką, nuo kakavos nepučia pilvo
aš kažkaip kai perskaitau apie tuos plyšimus ir kirpimus... tai jei jau mato, kad
Ner taip baisu, kaip tau atrodo tie plysimai. Drykst - ir viskas
Cia daktaria nusprendzia ar pagimdysi ar ne. Jei dupce pakankamai gerai tam reikalui pritaikyta viskas bus kliuks. Na neturetu daktarai leisti plyst moteriskei jei ji tikrai nesugebes issteneti didelio leliuko. Nepanikuok ir parasyk kai pagimdysi, laukiam
Mano kleckas irgi buvo nemazas - gime 4.158kg ir 53cm ugio. Nors ginekologe sake, kad pilvas didelis, lelius stambus, bet kalbos apie cezari nebuvo. O ir pagimdziau pati - be epiduro ir be jokiu skatinimu; tai ivyko praejus 4 val nuo vandenu nutekejimo (tik jiems nutekejus pradejo jaustis ir stipreti saremiai). Is anksto numatyti, ar plysi - neimanoma. O be to, manau, kad geriau pora savaiteliu negalet normaliai sedet, nei ~7d po cezario but ligoninej (ar gimdymo namuose) ir po to kuri laika negalet kelti sunkesnio svorio - pvz, kad ir didelio, virs 4kg vaikiuko
Siaip pati esu smulki, nediduke, o vaikelis gime 4.980 kg, 58 cm. Cezario budu. Del per didelio vaikelio komplikaciju buvo ir gan rimtu. Bet aciu dievui viskas pasibaige laimingai.
oho, beveik kaip mano, t.y. biskiuka didesnis. Maniskis 4940, ir 56 cm, bet va as neypatingai smulki tai pagimdziau ir komplikaciju nebuvo. papasakok prasau placiau, ar leido tau bandyt gimdyt naturaliai, ar speji is anksto kad didelis vaikelis bus, ir kaip gi taui mazutei pasiseke uzsiausgint tokii galiuna????
Pati per nestuma priaugau 12 kg,visai valgyti nenorejau,labai pergyvenau,kad vaikutis bus smulkutis
Gal paguosiu nerimaujancias...
Pagimdziau dukra - 4050 g, 56 cm, galvytes apimtis 38 cm. Gimdymas buvo labai skausmingas, bet kiek dabar jau suprantu, tikriausiai del to, kad nubego vandenys ir leido skatinancius. Taciau visiskai niekur neplysau ir nekirpo. Buna ir taip...
Sveikos visos
Manau, kad viskas labai priklauso nuo gydytojo. Pati jau nescia udama zinojau, kad mano Noriu visu paklausti, ar gimdymo eiga priklauso nuo skatinanciuju? Ar tada buna gimdymas sunkesnis?
Mano mazius gime 4060 gr 53 cm,-irgi nemazas. Gimdziau
pirma, kaip gydytojai sake labai lengvai, nuo atvykimo i ligonine praejo 2.5 val ir mano sunus jau buvo man ant pilvo. Na truputy plysau, bet kitos plysta ir 3 kg vaika gimdydamos, taip, kad cia nerodiklis. Nors manau, kad plysau, nes kai jau gydytoja sake: nestumk, as tuo momentu jos kaip ir negirdejau ir negalvot, kad -oi nepagimdysiu, manau pasitikek gydytojais ir viskas bus gerai. Sekmes P.S. Beje kai gydytojai ziurejo ehoskopu , tada buvo 32 sav, tai ir mano mazius buvo 2 savaitem didesnis, o galvyte buvo net 3 sav, bet gydytoja visai manes negasdino ir sake viskas cia gerai. Taigi gimem, ir galvyte normalaus dydzio ir lialius ne 5 kg ir balu 9-10 gavom
mano dukros neipatingai dideles, bet anatomiskai labai siauras dubuo.Pirma 2,895g pati pagimdziau, o antra 3,576g dare cezari
Nepyk, bet mant tai cia truputi kvepia tokia propaganda: darykit cezarius, o ne gimdykit naturaliai. As tai kaip imanoma uz naturalu gimdyma. Aisku, yra nemazai atveju, kai jie neisvengiami. As manau, kad 8 val. kancios yra netgi trumpos, todel panikuot dar nera ko. Pirmam gimdymui normalu 12-18 val. Pazistu labi daug moteru, kurioms pirma karta pjove, o antra karta pacios labai trosko ir pagimde. Tai yra neikainojamas jausmas visam gyvenimui, o kancios su laiku pasimirsta. Cia tik mano subjektyvi nuomone.
Kazkokia panasi tema yra ir skyrelyje "Po gimdymo", tai tikiuosi moderatoriai neisizeis jei ir cia panasia uzvesiu, nes labai jau domina mane sis klausimas ir noreciau, kad savo patirtimi pasidalintu mamytes, kuriu kleckiukai gime dideli, t.y. 4kg ir daugiau. Ar imanoma paciai pagimdyti? Ar labai sunku? Ar geriau patartumet epidura tokiu atveju (siaip tai noreciau pagimdyt kuo naturaliau).
Man kazkodel visi dideli leliuka pranasauja (dar 10 savaiciu jam liko augti Kaip jus manote? Aciu
Paziurek, gal rasi naudingos informacijos cia
manau, tikrai, kad galima. svarbiausia nusiteikimas!
gimdziau be jokiu nuskausminamuju ir viskas liux
Viskas imanoma. As dideli klecka nors ir sunkiai, bet pati isperejau, o issvajotasis epiduras nesuveike
Aciu, mergaites
O ką medikai sako? Aš saviškę (4,050g) perėjau perėjau daugiau kaip pusę paros, ale šnipštas gavosi.
Medikai nieko kol kas nesako. Siaip tai Danijoj kuo naturalesni gimdymai yra propaguojami. Mano drauge gimde pries metus ir tikrai ilgai ir sunkiai. Epiduro neprisiprase, nes akuseres vis ikalbinejo kad palauktu, nes jau tuoj, tuoj... O tas tuoj, tuoj uzsitese ilgai. Nebeprisimenu kiek jos kleckiukas svere kai gime, bet ji siaip tai gana siauroku klubu, tai gal del to taip kankinosi...
Mano sesuo pagimde 4424 g, 56 cm.
Pati, be epiduro. Jinai pati gana smulki, bet klubai nesiauri. Pagimde gana greitai, nors nelabai lengvai, kirpo, vienu momentu buvo pradeje silpneti
jei mama lengvai gimde, visai tiketina, kad ir nebus jokiu problemu.
As turiu visa kolekcija gimusiu virs 4000: 4050, 4125, 4230 nu ir nieko:) Gimdziau laiku, be jokiu intervenciju, jokiu vaistu ir skatinimu. Ir per pusvalandi beje, pries gimdant mums rode skandinaviska filmuka apie gimdyma - jie ten saunuoliai, tikrai nepergyvenk, viskas jums bus gerai. Sekmes ir sveikatos, na dar geru ir ismananciu zmoniu aplink x valanda
Mano dukte gime 4550, 54 cm ugio. Esu labai labai siauraklube, berniukishkos figuros. Ir pagimdzhiau pati be jokio epiduro. Ar buvo sunku? Dabar atrodo ne. Tada atrode bishki kitaip
Dekui jums dar karta uz gerus zodzius.
Dar as galiu tave paguosti, kad gydytojai kartais klysta. Pvz. man visa nestuma zyze, kad bus didelis vaikas, o gime 3650 g. - normalus normaliausias.
O mano sesei iki paskutines nestumo savaites sake, kad vidutinis, bet jokiu budu nedidelis. rezultatas - 4424 g Taip kad nesinervink be reikalo, nes gali pasirodyti, kad nervinaisi del to, ko nera. Gims tas tavo vaikiukas taip, kaip ir turi gimti. Ir viskas bus gerai
Pažįstu vieną šaunią mamą, kuri pagimdė 4500 g. klecką be epidūro, be skatinimo, be kirpimų ir be plyšimų. Manau, svarbiausia čia nusiteikimas ir teigiamos mintys. Germante, sėkmės tau didžiausios!
Ikishiu trigrashi... Klubai tikrai neturi reikshmes gimdymui, stumimui. Reikshme turi, kaip ten viduj susiformave kaulai, gimdymo kanalas. Zhinau atveju, kai su siaurais klubais lengviausiai pagimde, o su plachiais ilgai kankinosi.
Patarchiau teigiamo nusiteikimo, bet tureti plana B - kad gimdymas yra nenuspejamas dalykas ir reikia buti viskam pasiruoshus. Svarbiausia tik, saves nekaltint, jei jis klostosi ne taip, kaip buvai 'susiplanavusi'. Pasitikek daktaru - jis padarys viska, kad tu ir mazhius butumet sveiki ir druti
iš tiesų klubų plotis neturi reikšmės gimdymui, ir iš tiesų gydytojai su vaiko dydžio prognozėm dažnai apsirinka, sunku tiksliai įvertint, man gydytoja sakė, kad smulkių kaulų moterys lengviau gimdo, aš labai smulki, visai nesportuojanti, abu gimdžiau be nuskausminamų, be kirpimų, plyšimų, bet ir vaikai buvo nedidukai, nežinau, kaip bus trečiąkart, taigi, nežinau, kaip su tais dideliais vaikais.Jei numato, kad vaikas netilps pro kaulus, daro cezarį, o jei makštis per siaura, įkerpa šiek tiek, man atrodo.
ats. i temos klausima- imanoma
pati pagimdziu, be epidiuro 4.350kg klecka
Germante, as galiu pasidalinti dar svieziais ispudziais -gimdziau pries 2sav. ir pagimdziau berniuka 4350.g 55cm... pati esu visutinio sudejimo ir 1.62...... patikek, daugiau nei sunku buvo.... as irgi galvojau be epiduro praslysiu, bet kai pradejo zeme su dangumi maisytis, tai baigesi mano visi kentejimai......o as esu tikrai ne is tu kurios alpsta nuo skaumo, ta prasme pakanti skaumui......Galbut cia tik man taip, nezinau. Galbut, ka dpirmas vaikas, bet buvo labai suuuuunnnkuuu... i
Norit tikekit, norit ne bet su manim gulejusi pana pagymde antra berniuka 4.800, pati be epiduru. Nezinau ar kirpo jai ten ar ne, prisimenu skundesi hemorojumi.
Nemanau , kad tai galima, as gulejau palatoj su ir ka tik pagimdziusia vos ne 5 kg, tai cezaris buvo, mano vyro sese bande tai, vaiko petys buvo tada per dideli tai uzstrigo vaikutis, o ka , atgal tai nespausi, istrauk irgi neina. Na jei tokia situacija jei klubus butu sulauzia , kad vaikas iseitu. Bet gerai , kad viskas sekmingai baigesi.
Angela, tu tikriausiai Danijoje gimdei. Nors nemanau, kad toje pacioje ligonineje kurioje as gimdysiu (pagal gyvenamaja vieta neatitinka). Kaip sekesi? Ar didelis leliukas buvo?
Manau , kad imanoma, nuo moters priklauso, jos sudejimo ir tt. na, man is karto pasake, kad savosios nepagimdysiu 4104 g., nes klubai per siauri, is karto dare cezari
O as manyciau,kad jei vaikutis didelis,tai geriau nerizikuoti,nes traumu tikimybe tikrai nemaza.
Turbūt labai svarbu nusiteikimas. Pirmas vaikelis gimė 3010g- ir pati nepagimdžiau, atliko Cezarį, o antrą vaikelį pagimdžiau pati, nors ne toks jau didelis 3830g., bet man tai buvo pasiekimas.
Aš pažystu vieną mamą, kurios ūgis 148, svere nežinau kiek, bet tikrai smulkaus sudėjimo ir pagimdė bverniuką 4kg pati. Tiesa sakė, jei būtų didesnis būtų reikėję daryti cezario pjūvį
|