Turbut ne vienai teko susidurti su skyrybu roceso nemalonumais. o kur dar nemalonumai norint prisiteiti alimentus? as siandien is advokates suzinojau, kad norint prisiteisti daugiu nei minimuma, ty daugiau nei 125lt, reikia rinkti kvitukus..
Sveikukutes
Turbut ne vienai teko susidurti su skyrybu roceso nemalonumais. o kur dar nemalonumai norint prisiteiti alimentus? as siandien is advokates suzinojau, kad norint prisiteisti daugiu nei minimuma, ty daugiau nei 125lt, reikia rinkti kvitukus..
Šis skyrelis skirtas forumo techninei pagalbai, klausimams apie forumo darbą užduoti.
Tema perkelta į tam skirtą skyrelį
QUOTE(ligita33 @ 2007 01 29, 18:33) gal atsirastu mmyciu, kurios galetu man pagelbeti ir "paskolinti" arba padovanoti kvituku??? keistai skmba bet kaip man dabar teisejai parodyti, kad pirkau ir lovyte, ir visa patalyna, ir vezima, ir rublius, pampersus, maisteli ir tt... manau mamytes tai puikiai zino, kiek viskas kainuoja. o as neissaugojau ne vieno kvituko cia tipo bajeris?! o kuri ir renka tuos cekiukus, kad alimentus prisiteist, abejoju, kad skolintu. juk tai daiktinis irodymas !!! QUOTE(leliux @ 2007 01 31, 10:03) cia tipo bajeris?! o kuri ir renka tuos cekiukus, kad alimentus prisiteist, abejoju, kad skolintu. juk tai daiktinis irodymas !!! Va butent, as pati tai vos ne nuo jogurtu visokiu cekiukus i kruva dedu, maza kadu prireiks
O as maniau,kad alimentai skaiciuojami pagal tevo pajamas ir vaiko poreikius?Tai jei vingiu jonas uzdirba nuo 5000 lt,as turiu rinkti cekius,kad gauciau daugiau nei 125 lt?
QUOTE(Shater @ 2007 01 31, 12:31) O as maniau,kad alimentai skaiciuojami pagal tevo pajamas ir vaiko poreikius?Tai jei vingiu jonas uzdirba nuo 5000 lt,as turiu rinkti cekius,kad gauciau daugiau nei 125 lt?
Nesamone
As baldeju,pvz misiniukas kainuoja 17 lt,jo uztenka 3 dienom,taigi i menesi reikia 10,taigi,jau 170 lt be pampersu....kokio bukumo teisejui reikia tokiu cekiu?!!Ar pas mus cia kainos jau desimtmeti nesikeicia?
Alioooo,Mamos,kurios cia neseniai apturejot ta malonuma skirtis ir ismusineti alimentus!Ar cekius neset i teisma?
Beje,pavarysiu jums is CK aiskinimo:"Civilinio kodekso (toliau-CK) 3.192 straipsnyje nurodoma, kad tėvai privalo materialiai išlaikyti savo nepilnamečius vaikus. Išlaikymo tvarka ir forma nustatoma bendru tėvų susitarimu. Išlaikymo dydis turi būti proporcingas nepilnamečių vaikų poreikiams bei jų tėvų turtinei padėčiai ir užtikrinti būtinas vaikui vystytis sąlygas. Materialinį išlaikymą savo nepilnamečiams vaikams privalo teikti abu tėvai. Civilinis kodeksas, skirtingai negu anksčiau galiojęs Šeimos ir santuokos kodeksas, nepilnamečių vaikų išlaikymo ribų (maksimumo arba minimumo) nenustato. Pagal galiojantį įstatymą išlaikymo dydis tiesiogiai nesiejamas su tėvų pajamų dydžiu, vaikų skaičiumi ir panašiai. Tačiau CK numatomi orientaciniai kriterijai, kuriais turėtų būti vadovaujamasi sprendžiant išlaikymo dydžio klausimus konkrečiu atveju. Vaiko išlaikymo dydis pirmiausia siejamas su protingais jo paties poreikiais. Vaiko poreikius apsprendžia jo gabumai, polinkiai (pvz. vaiko polinkis dailei, muzikai ar kitokie išryškėję gabumai sąlygoja poreikį didesniam išlaikymui nei vaiko, kuris niekuo kitu papildomai neužsiima), sveikatos būklė (pvz. medikamentų, geresnio maitinimo poreikis), amžius (augant vaiko poreikiai didėja ir pan.). Pažymėtina, kad išlaikymo dydžiui neturi įtakos paties vaiko turimas turtas. Nepilnamečio vaiko išlaikymo dydį lemia tėvų turtinė padėtis. Jeigu tėvo (motinos) turtinė padėtis leidžia, vaikui galima priteisti gerokai didesnį išlaikymą, ir atvirkščiai, jei vaiko tėvų turtinė padėtis sunki, išlaikymo dydis gali būti mažinamas".
P.S. Is esmes pradejau knisti QUOTE(Shater @ 2007 01 31, 12:44) As baldeju,pvz misiniukas kainuoja 17 lt,jo uztenka 3 dienom,taigi i menesi reikia 10,taigi,jau 170 lt be pampersu....kokio bukumo teisejui reikia tokiu cekiu?!!Ar pas mus cia kainos jau desimtmeti nesikeicia? Alioooo,Mamos,kurios cia neseniai apturejot ta malonuma skirtis ir ismusineti alimentus!Ar cekius neset i teisma? Na, su tais 125 Lt, tai perlenkėt Bet šiaip daug nuo advokato priklauso QUOTE(leliux @ 2007 01 31, 12:40) Jei normaliai uždirba(Ne vokelyje gauna, ir alga ne minimumas) tada priklauso nuo atlyginimo. Anksciau buvo po 1/3 kiekvienam vaikui bet ne daugiau kaip 2/3 viso atlyginimo, bet nemažiau kaip po 125 kiekvienam vaikui- dar teisėjas primena kad tai yra jo vaikai ir jis turėtųb jeis rūpintis- dabar net juokas ima, labai jau jam rūpi po skyrybų jo vaikai
Gerai,Mamos,dabar pasisakykim,ar tetukai PATYS pristato savo esamas-nesamas-susiveiktas ir kitokias pazymas apie gaunamas kapeikas i teisma,ar teismas pats jas savo keliais susiranda?
QUOTE(diinka @ 2007 01 31, 13:50) Jei normaliai uždirba(Ne vokelyje gauna, ir alga ne minimumas) tada priklauso nuo atlyginimo. Anksciau buvo po 1/3 kiekvienam vaikui bet ne daugiau kaip 2/3 viso atlyginimo, bet nemažiau kaip po 125 kiekvienam vaikui- dar teisėjas primena kad tai yra jo vaikai ir jis turėtųb jeis rūpintis- dabar net juokas ima, labai jau jam rūpi po skyrybų jo vaikas Dabar šie abra kadarba nebegalioja
A kaip buna?
štai, ką man pasakė profesionalus teisininkas į klausimą apie alimentus:"Ieškinyje teismui reikia nurodyti kokios sumos Jūs norit vaiko išlaikymui, o įrodinėti, kad ji perdidelė tai atsakovo reikalas." Taigi
QUOTE(Shater @ 2007 02 01, 16:06) štai, ką man pasakė profesionalus teisininkas į klausimą apie alimentus:"Ieškinyje teismui reikia nurodyti kokios sumos Jūs norit vaiko išlaikymui, o įrodinėti, kad ji perdidelė tai atsakovo reikalas." Paklauskite profesionalaus teisininko, kiek proc tikimybė, kad prisiteisite 2 milijonus litų per mėnesį iš žmogaus, gaunančio vidutinį atlyginimą? Aš rimtai, man įdomus profesionalaus teisininko atsakymas.
Medini, man px procentines tikimybes.Man idomu MANO kapeikytes
na matau sulaukiau ivairiu vertinimu... kiekvienai mums aisku, kiek vaikuciui uzauginti pinigeliu reikia... o maniskis tetukas oficialiai niekur nedirba, taip sakant dirba savo nuosavam garaze ir laukia, kol man kantrybe truks ir as mokesciams paskusiu
Papildyta: beje... ne toks jau blogas dalykas, tas cekiuku rinkimas... as net vaistu cekiu nebeturiu... o maziukui dar tik 2.5 men o pas daktarus jau daug kartu buvom. kazi kaip taksistas i mane paziures, kai rytoj, vaziuodama i klinikas, paprasysiu cekio QUOTE(vodka @ 2007 02 01, 17:52)
deja deja, pas juos tikriausia smegenys kitaip įstatytos. Jie vaikus "myli" tik kol gyvena kartu. Tai ko is jų tikėtis. Aš su savu pragyvenau 14 metų, ir vaikus lyg mylėjo. O po skyrybų pinigus gavau tik per teismą, ir tik po 125lt priteise, tai net tu negaudava, nes atlyginimas per mažas , tai skola kaupėsi. pasisekė kad sužinojau jog pardvė jų šeiminėlė tėvų būtą, turėjau pažįstamą antstolę, tai greitai per saskaitėlę prasisuko(tai jau buvo skolos virš 2000 prisikaupę- būtų vaikams vos ne iki pensijos mokėjęs) Ir šiaippasistengė vaikučius apiplėšt.butas buvo mano vardu, bet parduot jis nesutiko. Tai pora metų ten gyveno su mergom, o mes su vaikais nuomavom. Pas kui sutiko parduot, bet su sąlyga kad jam priklauso pusė sumos. Tiesa sakant ne baisiai noriu prisimint to košmaro(teko ir pabadaut irknygas visas pardaviau ir t.t- tiesa vaikai nepajuto kad badaujam- pasistengau)
Linkiu visoms stiprybės- mes juk stiprios tai ne jie - jei kas tuj kartis. QUOTE(Shater @ 2007 02 01, 16:45) Medini, man px procentines tikimybes.Man idomu MANO kapeikytes Norėčiau pasakyti, kad jei teismo ieškinyje neprašote skirti JUMS išlaikymo, tai JŪSŲ kapeikyčių iš vis nebus. Teismas nustato koks išlaikymas reikalingas vaikui. O jūs žinote, kiek pinigų reikia vaiko išlaikymui? Suma? Ai, dar, nepagalvokite, kad kabinėjuosi, tiesiog mėgstu tikslumą. Jums negali būti px, geriausiu atveju jums do pzd. QUOTE(Medinis @ 2007 02 02, 16:00) Norėčiau pasakyti, kad jei teismo ieškinyje neprašote skirti JUMS išlaikymo, tai JŪSŲ kapeikyčių iš vis nebus. Teismas nustato koks išlaikymas reikalingas vaikui. O jūs žinote, kiek pinigų reikia vaiko išlaikymui? Suma? Ai, dar, nepagalvokite, kad kabinėjuosi, tiesiog mėgstu tikslumą. Jums negali būti px, geriausiu atveju jums do pzd. Tave taip per gera tarka perleisti, varyk i savo skyrelius ir makaluokis, cia nesi labai pageidaujamas su savo komentarais ne i tema QUOTE(voverius @ 2007 02 02, 14:07) Tave taip per gera tarka perleisti, varyk i savo skyrelius ir makaluokis, cia nesi labai pageidaujamas su savo komentarais ne i tema Na kodėl gi... Balandžio - gegužės mėnesiais gal jūs skaitysite šią temą (taip pat kai kurias kitas) ir džiaugsitės, kad yra nors kas nors, kas realiai mąsto. QUOTE(voverius @ 2007 02 02, 16:19) ar skaitete forumo taisykles?
[quote=Medinis,2007 02 02, 15:00]
Norėčiau pasakyti, kad jei teismo ieškinyje neprašote skirti JUMS išlaikymo, tai JŪSŲ kapeikyčių iš vis nebus. Teismas nustato koks išlaikymas reikalingas vaikui. O jūs žinote, kiek pinigų reikia vaiko išlaikymui? Suma? Labai gerai zinau,kiek reikia dabar,kiek reikes veliau,negana to,zinau,kokias pajamas gauna oficialus tevelis.. QUOTE(ooo @ 2007 02 02, 16:23) ar skaitete forumo taisykles? Saunu, laukiu ispejimo QUOTE(Shater @ 2007 02 02, 14:25) Labai gerai zinau,kiek reikia dabar,kiek reikes veliau,negana to,zinau,kokias pajamas gauna oficialus tevelis.. Atsiprašau, o prie ko čia oficialaus tėvelio pajamos? Čai jau teismas spręs kuris po kiek turite prisidėti prie vaiko išlaikymo. Svarbu ar jūs žinote kiek reikia. Beje, jei nesunku patenkinkite mano smalsumą - kiek reikia pinigų išlaikyti jūsų vaiką? QUOTE(Medinis @ 2007 02 02, 16:31) Atsiprašau, o prie ko čia oficialaus tėvelio pajamos? Čai jau teismas spręs kuris po kiek turite prisidėti prie vaiko išlaikymo. Svarbu ar jūs žinote kiek reikia. Beje, jei nesunku patenkinkite mano smalsumą - kiek reikia pinigų išlaikyti jūsų vaiką? Medini, nebijai pavirsti i buratina visur savo nosi kisdamas ? Papildyta: QUOTE(ooo @ 2007 02 02, 16:23) ar skaitete forumo taisykles? O grubus zodziai sutrumpinti iki triju raidziu, jau nebesiskaito grubus ? QUOTE(ooo @ 2007 02 02, 16:36) o negalima perziurejus tavo temas, tai matau ne nuo to galo pradejai ruostis QUOTE(voverius @ 2007 02 02, 16:38) a ruostis tai galima ne tik temas uzvedinejant bet ir skaitant jau uzvestas... juk kur maziausiai zinau, tai negi pradesiu temas uzvedinet ir diskutuot? Papildyta: nu dar karta pasiziureju savo uzvestas temas Gal geriau prie alimentų? Nes manęs panašūs užkabinimai jau seniai seniai nebeveikia. Todėl nereikia diskusijų bent apie tai. QUOTE(ooo @ 2007 02 02, 16:46) a ruostis tai galima ne tik temas uzvedinejant bet ir skaitant jau uzvestas... juk kur maziausiai zinau, tai negi pradesiu temas uzvedinet ir diskutuot? Papildyta: nu dar karta pasiziureju savo uzvestas temas Tai gal tu su mediniu ir diskutuok, jis cia visuose reikaluose nusimano QUOTE(Medinis @ 2007 02 02, 15:31) Atsiprašau, o prie ko čia oficialaus tėvelio pajamos? Čai jau teismas spręs kuris po kiek turite prisidėti prie vaiko išlaikymo. Svarbu ar jūs žinote kiek reikia. Beje, jei nesunku patenkinkite mano smalsumą - kiek reikia pinigų išlaikyti jūsų vaiką? Prie ko tevo pajamos,tai skaitykite postais keliais auksciau arba nuo pradziu,nes vaika islaikyti pagal CK turi po lygiai abu tevai.As zinau,kiek reikia mano vaikui todel,kad PATI JI AUGINU.o Kiek reikia vaikui-skaiciuokite pats -valgis,plius sauskelnes,plius espumisanai ir visokie tepaliukai,plius drabuzeliai,plius mokami skiepai,plius inasai i draudima,plius nuo rudens aukle,nes esiu dirbti,plius buto nuoma, -t.y. stogas virs vaiko galvos -nes darbas kitame mieste,plius benzinas ir t.t.Kiek gaunasi?Aha...Man meta nuo 3000 litu i menesi. P.S.Ekologiskam maistui,gerai mokyklai ir savo lupdaziams cia neidejau QUOTE(Medinis @ 2007 02 02, 16:50) Gal geriau prie alimentų? Nes manęs panašūs užkabinimai jau seniai seniai nebeveikia. Todėl nereikia diskusijų bent apie tai. O tu dar mazai sita tema pridiskutavai, kur tik tema apie pinigus, ten ir medinis, gal uzteks, gal laikas keistis Papildyta: QUOTE(ooo @ 2007 02 02, 16:57) Tame ir beda tikriausiai, kad tik egzistuoji QUOTE(ooo @ 2007 02 02, 17:02) Man keists vienas dalykas, vyrai lenda tik i tas temas kur alimentai, islaikymai ir t.t arsiai gina vyru pozicjas. O jus iliskit i tema pvz kaip sunku vienai ir kitokias, kuriu pilna siame forume, pabreziu butent siame, kur moterys vienos augina vaikus. Ar ne laikas keistis ? QUOTE(voverius @ 2007 02 02, 17:07) Man keists vienas dalykas, vyrai lenda tik i tas temas kur alimentai, islaikymai ir t.t arsiai gina vyru pozicjas. O jus iliskit i tema pvz kaip sunku vienai ir kitokias, kuriu pilna siame forume, pabreziu butent siame, kur moterys vienos augina vaikus. Ar ne laikas keistis ? cia buvo taikyta man ar Mediniui?
Ahoj,Medini,kur komentarai?Kur pamastymai apie tai,kad as negausiu 50 procentu nuo norimos sumos?
QUOTE(Shater @ 2007 02 02, 14:58) Man meta nuo 3000 litu i menesi. Ne, tėvo pajamas įvertins teismas, taip pat kaip ir jūsų, todėl jums tai nelabai turėtų ir rūpėti. Taigi 3000Lt. Suma nemaža. Ją tikrai reikės pagrįsti tiksliais skaičiavimais. Beje, kokios dabar yra jūsų pajamos ir išlaidos vaikui? Jūs negalvokite, kad aš klausinėju šiaip sau. Atsakydama į mano klausimus jūs atsakote į klausimus, kurie bus užduoti teismo metu. Manau advoakatas turėtų jus paruošti, bet esu girdėjęs nemažai istorijų apie tokius advokatus, kad kaukti norisi... Tiesa iš kart galiu pasakyti, kad bus sunkoka benzino išlaidas įterpti į išlaikymo vaikui skaičiavimą. Taip pat ir įnašus į draudimą pavadinti vaiko išlaikymu galėtų tik "kieta" teisėja. Bandau būti nešališkas, bet man atrodo, kad 3000Lt 3 mėnesių vaikui yra daugoka, jei nėra kažkokių aplinkybių su vaiko sveikata, kurios man nežinomos. |