Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: gimdysiu, kai snigs
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Pages: 1, 2
žiog(ien)ė
Tą dieną, kai gimdysiu bus balta balta, sniegenos išvertusios raudonus pilvus supsis apsnigtuose medžiuose, į žemę tyliai leisis didelės snaigės, o vakare žiūrint į kelio žibintus atrodys, kad iš dangaus krentantys vatos kamuoliukai sveikina naujai užgimusį Žmogų...

Tačiau, kas galėjo pagalvoti, kad ši žiema bus tokia šilta, šlapia ir... be sniego...

Artėjant sausio pabaigai apima jausmas, kad teks nešiot iki vasario pabaigos, nes sinoptikai neprognozuoja atšalimo... Sakau, važiuosiu gimdyt į Slovakiją. Nusileisiu porą sykių nuo kalno, gal ir gimdymo veikla prasidės? Nes iki šiol nejaučiu jokios Pabaigos, jokių požymių, kad TUOJ TUOJ, kad šiandien, kad rytoj, kad dabar.. būsiu amžinai nėščia. Ir tegu. Man ir taip gerai. Niekas niekada neprisikabins, kad stora ir būsiu nuolat graži. Juk nėščios visos gražios. mirksiukas.gif

Pirmadienį gydytojas po eilinės apžiūros konstatuoja, kad negimdau (pati žinau, kad ne cool.gif ) ir liepia atvažiuoti po trijų dienų. Reikia stebėti vaiko tonus..

Ketvirtadienį patempusi lūpą važiuoju į VGN. Nenoriu, kad skatintų. Noriu, kad gimdymas prasidėtų natūraliai. Juo labiau, kad nuo pirmadienio sninga! Vis dėlto gimdysiu kada nors.

Gydytojas klausia, ar nieko nejaučiu. Ne nieko. Man viskas gerai (gi tikiuos, kad paleis namo, jei sakysiu, kad neskauda). O jis šypsosi – keliauk į gimdyklą, atsidarymas 5 cm. Nu keliaut tai keliaut. Nukeliauju. 10 val ryto, nesuprantu, ką aš čia veikiu g.gif . Na bet gimdykla maža, jauki, galiu pasėdėt ir čia... Vyras išlekia daiktų. Ateina akušerė, pasikalbam, pajuokaujam. Sako tuoj grįš, matuosim vaiko tonus. Sėdžiu ant lovos toliau ir mataruoju kojom, nieko nejaučiu. Negi tikrai gimdysiu? Grįžta vyras, abu žiūrim, kaip gražiai sninga lauke. Atlekia gydytojas nelabai maloniai apžiūrai, bet gi nesiraukau... jei jau čia pradėsiu raukytis galvoju, tai kaip per gimdymą reiks elgtis? g.gif biggrin.gif

11 val mane paguldo į lovą matuoti toniukams ir pastato lašinę skysčių. Taip tarp 11 ir 12 begulėdama pradedu po truputį jaust sąrėmius (na taip apžiūrėta tai tikrai turėjau pradėt KĄNORS jaust tongue.gif ). 12 val man leidžia stotis ir aš žirglioju sau po gimdyklą, plepėdama su vyru. Sąrėmiai intensyvėja, pažiūriu į laikrodį ir konstatuoju, kad iki vakaro pagimdysiu. Sąrėmiai prasideda kas dvi minutes. Vienas skausmingas, kitas ne. Vyras sako, užskaitom kas antrą bigsmile.gif

13 val mane vėl guldo į lovą, kad matuot tonus, sąrėmiai jau tokie normalesni. Jau kartais net nejuokinga. Vyras klausia, ko nešneku su juo sąrėmio metu? Nugi tikrai, galėčiau pasakyt ką nors tokio kaip Aj Oj biggrin.gif . Kai sąrėmis praeina vėl ima juokas. Ir taip kas dvi minutes – juokinga ne, juokinga ne. Akušerė pradeda ruošti gimdymo stalą. Nu nu, galvoju, ar ne per anksti? g.gif Ateina gydytojas, juokauja, šneka bele ką. Žodžiu nusprendžiu, kad viskas čia dar tik daina irnesakyk.gif . Bet išlenda su kauke akušerė, gydytojas tuo metu mane apžiūri (suskambus telefonui dar pasibara su statybininkais dėl nekokybiškų plytelių palatų remontui) ir sako kvieskit pediatrą.

Jaučiu, kad apsisiusiosiu… cool.gif sakau duokit basoną. Sako tai gal stumt nori. Galvoju? g.gif Tikrai noriu… wink.gif leidžia man stumt. Stumiu, pati jaučiu, kad rezultatyviai ir ojojoj kaip apsidžiaugiu! Gi moku stumt. O dar akušerė pasako, kad aš šaunuolė, tai iš vis jaučiuosi Žvaigždė bis.gif . Na ir prasideda, stumk kvėpuok, stumk. Atsimenu, kaip vyras glosto man galvą, šypsosi (nuuuuu, šypsosi! Lyg aš čia šiaip gulėčiau, o ne gimdyčiau umn.gif ) ir man vis primena ramiau ramiau (nes aš visur su užsidegimu, jei kvėpuot, tai kaip už tėvynę, jei stumt tai kaip už Lietuvą).

Šiaip man visai ramu. Matau ramius gydytojo ir akušerės veidus, matau išsišiepusį vyrą ir man ramu. Žinau, kad viskas vyksta sklandžiai.

Sakau man sąrėmis, stumsiu. Jie juokias, sako nestumk. Bandau įtikint, kad nemeluoju, bet nieks manim netiki schmoll.gif (o galvojau, kad aš čia Žvaigždė…. ). ir tada tikrai ateina sąrėmis. Stumiu ir… pamatau, kad vaiko galvutė jau buvo užgimusi ano sąrėmio metu.. su šiuo sąrėmiu užgimsta petukai ir vaikutis pasveikina mus pirmuoju savo weeeee. Sakau JAU??? blink.gif Gydytojas juokias, jau, netiki? Tikrai netikiu… 13 val 37 min.. kaip vyras dabar juokias – 5 sąrėmiai, 3 stangos ir visas gimdymas…

O aš ir dabar netikiu. Žiūrėjau gulėdama pogimdyvinėj palatoj pro rožines žaliuzes į krintančias snaiges, klausiausi kaip šalia manęs tyliai murkia Dovydėlis, stebėjau kaip ramiai šalia lovoj miega vyras ir galvojau: vieni vaikus randa kopūstuose, kitiems juos atneša gandras. Mūsiškis nusileido iš dangaus kartu su snaigėmis....

Į Dovydėlio dienoraštį įrašiau „gimei, kai snigo“.....
alles
Labai labai labai šiltas ir jaukus pasakojimas wub.gif toks dvelkiantis ramybe ir meile wub.gif net nėra ką palinkėt, nes viską, ko reikia, jau turit 4u.gif

nors iš tikro linkiu parašyti ne vieną tokį pasakojimą, kuriame būtų jau kiti metų laikai ir kiti vaikų vardai mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Ingušija
Jau kaip gražu wub.gif

Susigraudinau.. suskydau ir esu labai laiminga.. tokia laiminga, kad norisi tau padėkoti už "snaigių" vaiką wub.gif 4u.gif
stebukliuke
Nerealus pasakojimas 4u.gif Nieko panašaus nesu skaičiusi
jutta
wub.gif cray.gif cray.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Onora
wub.gif be galo grazi, silta, nuotaikinga istorija.
Taigi
Labai gražiai papasakota istorija.. ir pati istorija labai graži.. wub.gif Džiaugiuos už tave Žmogiuk 4u.gif
Saula*
wub.gif perskaičiau ir sustingau... susigraudinau... viskas taip paprasta ir taip gražu... viskas taip naturalu ir tuo pačiu nerealu.... wub.gif viskas taip....... taip.... thumbup.gif

labai džiaugiuosiu už jus wub.gif

ir prisidedu prie Bustos linkėjimo ,,kad dar būtų ne viena tokia istorija...''
linada
"Mūsiškis nusileido iš dangaus kartu su snaigėmis....".....o kartu atsirado ir dar vienas angelas - Dovydo angelas žemėje - mama
pavadinčiau ne gimdymo istorija wink.gif o tiesiog Dovydo atėjimo, nes gimdymu čia nekvepia - o tik ramybe, šiluma, meile ir tokia svaigia paslaptim wub.gif

taip ir toliau wub.gif
Elita
Labai grazu wub.gif Sekmes visai seimai 4u.gif
Ritužė
Istorija kaip pasaka wub.gif
Linkiu ir jums gyvent kaip pasakoj 4u.gif
Šypsenėlė24
labai graži ir šilta istorija,. net susigraudinau beskaitydama wub.gif aukit sveikučiai ir didučiai 4u.gif
Pa2shka
ZMOGIUK, saunuole esi wub.gif Aukite dideli ir sveiki clap_1.gif
Zuikiosaulute
Labai graži istorija thumbup.gif
kersiene
istorija kaip ir gimdymas vertas medalio thumbup.gif labai dziaugiames uz jus,sveikatos ir stiprybes!!! 4u.gif 4u.gif
Oragė
Žmogiuk, nuostabu... (SMe nėra tokių "šypsenėlių", kurios bent iš dalies atvaizduotų tą jausmą, kuris apima perskaičius tavo istoriją...)

Aukit dideli ir stiprūs 4u.gif 4u.gif Džiaugiuosi kartu su jumis friends.gif oro_buckis.gif oro_buckis.gif
Isila
su tokiu malonumu perskaičiau thumbup.gif nuostabiai parašyta 4u.gif
vataipva
Zhmogiuk, kokia nuostabi istorija! notworthy.gif
net susigraudinau mirksiukas.gif
Mintibutė
Zmogiuk wub.gif Tikrai to nusipelniai
matre
Už širdies griebianti istorija.Labai gražu wub.gif wub.gif wub.gif
lai
wub.gif wub.gif wub.gif
SilRa
graziai papasakota sauni istorija wub.gif
sekmes jusu seimynai 4u.gif

o vaikucio vardas tikrai atitinka savo reiksme wub.gif wub.gif wub.gif
Baffie
Turbūt viena iš gražiausių aprašytų gimdymo istorijų 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

wub.gif
Strika
Ir siandiena sninga, tai labai nuotaikingai perskaiciau wub.gif Dovydeliui sveikateles, o mamytei, kad neprarastu geros nuotaikos ir optimizmo wub.gif
Agninga
Labai gražus pasakojimas Žmogiuk thumbup.gif Sėkmės auginant savo mažąjį snaigiuką Dovyduką .
agriva
Tegul ir toliau pildosi visi tavo norai, mamka mirksiukas.gif
O Dovyda visuomet telydi sekme, visi gyvenimo sunkumai lai buna lengvi kaip sniegas ir tetirpsta kaip pirmosios snaiges 4u.gif

Labai grazi istorija wub.gif wub.gif wub.gif
-Diana-
labai jaudinanciai parasei wub.gif sekmes auginant 4u.gif
Alaplaja
zmogiuk wub.gif wub.gif wub.gif
sedziu ir zliumbiu...
tu ir tavo pasakojimas ir tavo potyriai... tikra Dievo dovana wub.gif
Indre_G.
Na tokiai mamytei tai tik vaikeliu sir gimdyti!!!!!!!!!!!!!!!!!! laimes visokeriopos. mirksiukas.gif
žiog(ien)ė
labai visoms ačiū už pagyras ir už palaikymą 4u.gif
vasar_a
Sveikinu ir aš 4u.gif

Ir dar galima būtų visom bailėm nėštukėm parekomenduot paskaityt, tokia rami, graži ir labai optimistiškai nuteikianti istorija!
Gulka
Kitokio Tavo gimdymo kažkodėl ir nesitikėjau, nius jau tep atitinka Tave, kad net per džiaugsmo ašarėles šypsena sustingo lūpų kamputyje bigsmile.gif
Aukit sveikučiai ir drūtučiai, jūs to verti wub.gif
Na po tokio gimdymo dar ir flirt.gif reikėtų ax.gif Ko mes nuo visos dūšios linkim biggrin.gif
Moncike
Tiesiog nepaprasta istorija, sveikinu 4u.gif
*karolina*
labai grazi istorija bigsmile.gif . net siurpuliukai perbego rolleyes.gif .
sveikinu, aukit didukai, bukit geruciai 4u.gif
waidoolka_
ir aš labai sveikinu 4u.gif wub.gif gražu wub.gif
evelina
Gražu wub.gif wub.gif wub.gif taip už širdies sugriebė wub.gif mano Ru miega glėby, išbučiuočiau iš to užplūdusio gerumo, bet nenoriu trukdyti miegelio happy.gif
Elenele Raganele
ax.gif ax koks grazus pasakojimas,aciu wink.gif
Otaip
wub.gif wub.gif wub.gif žmogiuk 4u.gif
suuuuuuuuuuuuper wub.gif
(aš gi, vėpla karėpla blush2.gif doh.gif tik dabar radau tavo istoriją...)
4u.gif 4u.gif 4u.gif - kaip Busta sakė - daugiau tokių istorijų jūsų šeimoj - ir kitais metų laikais 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Aurėja

Šis pasakojimas Gimdymo istorijų konkurse (2007 sausis) laiomėjo III vietą ir yra apdovanotas supermama.lt bronzos medaliu!

user posted image
žiog(ien)ė
QUOTE(Aurėja @ 2007 02 07, 11:13)
Šis pasakojimas Gimdymo istorijų konkurse (2007 sausis) laiomėjo III vietą ir yra apdovanotas supermama.lt bronzos medaliu!
user posted image
*

ačiū 4u.gif
kulka
4u.gif 4u.gif sveikinu, sveikateles jums, labai patiko pasakojimas, tikrai gerai nuteikia 4u.gif
RVJ
Labai šilta istorija. Iš jūsų minčių supratau, kad jums būti mama, tiesiog yra didžiausias pašaukimas ir gyvenimo prasmė, todėl linkiu dar sulaukti 2 vaikučių. 4u.gif
Smalsu dėl pediatrės, dalyvavusios gimdyme. Dėl kokių priežasčių ji buvo pakviesta? g.gif
EveningRoutine
nerealu... wub.gif
taip skaitau.. ir sirdele uzplusta tokia siluma, ramuma.. wub.gif wub.gif wub.gif
zavinga.. wub.gif
žiog(ien)ė
QUOTE(RVJ @ 2007 02 23, 08:41)

Smalsu dėl pediatrės, dalyvavusios gimdyme. Dėl kokių priežasčių ji buvo pakviesta? g.gif
*

kad įvertintų vaikučio būklę, taip pat ėmė kraują iš venos tyrimams. dėl to, kad po pirmo gimdymo turėjau visokių komplikacijų ir pan mirksiukas.gif
Lakūdra
atrodo svajonių gimdymas wub.gif
askyte
Sužavėta, pakerėta. Viskas taip gražu wub.gif
Esi sutverta buti motina wub.gif
Lai tai nutinka dar kartą tekant vasarinei saulei ar lyjant rudeninim lietui, o gal ir kvepiant pavasariui.........
clap_1.gif
siaulietuke
Nei viena gimdymo istorija nebuvo tokia grazi kaip sita. wub.gif
žiog(ien)ė
QUOTE(askyte @ 2007 11 01, 00:58)

Lai tai nutinka dar kartą tekant vasarinei saulei ar lyjant rudeninim lietui, o gal ir kvepiant pavasariui.........
clap_1.gif
*

aš tai norėčiau dar dviejų kartų ax.gif biggrin.gif
zvaigzdute_as
Kokia graži istorija 4u.gif
Norečiau kad ir mano sunelis gimtu kai gražiai snigs wub.gif ir dar taip lengvai.
Laimės jums su suneliu 4u.gif
Lady_W
Tikrai pasakojimas FANTASTISKAS!!!!!!!!!!! wub.gif wub.gif wub.gif Oj kaip grazu - perskaiciusi tik atsidusau giliai ir issisiepiau ax.gif ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.