musu kojytes jau nebegipsuojamos mes jau su batukais
Sveikutes.
Turiu dar toki klausimuka Kada Jusu vaikiukai pradejo vartytis ir sliauziot? Ar del itvariuku neveluoja sie ju judesiukai? QUOTE(jovial @ 2007 02 21, 12:56) Sveika,del to tikrai nesijaudink.Ateis laikas ir vartysis,ir sliauzios.Sunku pasakyti ar neveluos motorika del itvaro,juk kiekvienas vystosi individualiai.Kaip palyginimui galiu parasyti,kad mano vyresnysis taip ir neismoko ropoti.Nors buvo visiskai sveikas ir turejo laisvas kojytes QUOTE(leni @ 2007 02 22, 16:53) ...Judruoliui ir itvaru kojyciu"nesurisi" Tikra tiesa. Po eilinio miego saviski radau va toki: http://public.fotki.com/jovital/euro/bebato.html QUOTE(jovial @ 2007 02 23, 00:28) Tikra tiesa. Po eilinio miego saviski radau va toki: http://public.fotki.com/jovital/euro/bebato.html Juokas juoku,bet batukai nekaip pritvirtinti QUOTE(leni @ 2007 02 23, 09:15) ...batukai nekaip pritvirtinti ...O kur gamintas jusu itvaras? Cia dar nieko Juokiaus iki nukritimo. Uzvakar vakare labai reke. As jam pazadejau, kad jei nurims nuavus batus, tai daugiau niekada ju nenuavinesiu. Nurimo... Taip mane prvercia pazado neteset. Musiskis "1 zingsnio".
Aš irgi sutinku kad įtvarai neturi didelės reikšmės vystymuisi, maniškis pradėjo ropoti 8 mėn., o vaikščioti 11 mėn.
Vystimasis neturetu veluoti. mano vaikas ismoko vartytis su itvaru, 6,5men ismoko netgi ropoti su juo, ir 7menesiu atsistoti. baisu ziuret budavo kai stodavosi lovyteje su itvaru. Bet nieko
Evuk, o kodelvaika vel gipsavo? Recidyvas? O mes greit eisim gydytojai pasirodyti. Idomu ka pasakys
sveikos labai laukiau atsakymu apie leliu vystymasi. Galvojau kad bus baisiau, bet man atrodo viskas labai laiku. Tikrai evuk kodel vel gipsavo?
QUOTE(violla @ 2007 02 24, 17:50) Vystimasis neturetu veluoti. mano vaikas ismoko vartytis su itvaru, 6,5men ismoko netgi ropoti su juo, ir 7menesiu atsistoti. baisu ziuret budavo kai stodavosi lovyteje su itvaru. Bet nieko Evuk, o kodelvaika vel gipsavo? Recidyvas? O mes greit eisim gydytojai pasirodyti. Idomu ka pasakys Mes nebuvom operuoti, todėl Gintautienė iš karto sakė kad gali reikėti dar gipsuoti. Taip ir buvo
Labas mamytes,
Kaip gera skaityti, kad forume jau nera ne vieno vaikelio kuris operuotas ar gydytas-neisgydytas po 1 metu gipsavimo. Dabar pastoviai bunu Rusijos sleivapedziuku forumuose, tai ten istorijos daug graudesnes. Prasymas. Jei kam nereikia isaugtu batuku, tai Rusijos seimos ju labai laukia. Ten itvarai dar negaminami, o Ponseti taikantis gydytojas yra vienintelis Jaroslavlio mieste ir gydo vaikus is visos Rusijos. Dabar viena seima is Archangelsko praso 8 dydzio bent bateliu, sako kad pati itvara susimeistraus. Jolanta www.kosolapost-ponseti.ru
Sveikos mamytes.Jau seniai lankiausi cia pas jus.
Mes jau visa menesi atnesiojom batus,jau prie ju pripratom,turbut bus keista kai jau ju nereikes.Atrodo lyg viskas butu gerai,tik panorejau pasiguosti.Justo gydoma kojyte liko daug trumpesne uz sveikaja ir atrodo kad auga tik sveikoji. Be to ji po paskutinio gipsavimo kazkokia lyg perlenkta.As ja vis glostau masazuoju, "bandau tiesinti",bet ji kolkas islieka tokia kokia buvo.Ar kam nors buvo tokiu bedu ir ar laikui begant viskas pranyks?
Labas visiem likimo draugams,nesenai uzsiregistravau cia,tai jei kas netaip nepykit. Pries 9 dienas mums gime sunus su sunkia abieju koju sleivapedyste,gyvenam siauliuose tai nuejo pas vietinius ortopedus. Jau buvau paskaites apie ponseti buda,tai iskart paklausiau ar siuo budu bus gydoma,daktaras pasake,kad taip. Bet dabar man kyla stiprios abejones,nes gipsas yra dedamas kas 4 dienas,pirmadieni de trecia karta,nu gipsuoja kaip aprasyta ponseti,bet man atrodo per daznai. Ortopedo klausiau,tai jis sako kiekvienam individualiai,o ponseti rasoma,kad reikia keisti gipsa kas savaite. Vienu zodziu ketvirtadieni vaziuojam i kauna,pas Gintautiene. Nes siauliu ortopedas,neminesiu pavardes, man nekelia pasitikejimo,kazkaip su juo sunku susikalbet,kiekviena klausima priima kaip asmenini izeidima. Dar norejau paklausti,gal zinot kaip veliau sleivapedziukai vaiksto,ta prasme vyresni,as labai bijau,kad nebutu invalidukas vaikas.
QUOTE(oskaras @ 2007 03 03, 22:15) Dar norejau paklausti,gal zinot kaip veliau sleivapedziukai vaiksto,ta prasme vyresni,as labai bijau,kad nebutu invalidukas vaikas. Labas,musu mazius taip pat gime su sunkia abipuse sleivapedyste.Puikiai suprantu jus,nes tas pats klausimas nedave ir mums ramybes...Bet siandien mazius vaiksto,begioja kaip ir visi sveiki vaikai. QUOTE(lantajo @ 2007 03 01, 12:37) Prasymas. Jei kam nereikia isaugtu batuku, tai Rusijos seimos ju labai laukia. Ten itvarai dar negaminami, o Ponseti taikantis gydytojas yra vienintelis Jaroslavlio mieste ir gydo vaikus is visos Rusijos. Dabar viena seima is Archangelsko praso 8 dydzio bent bateliu, sako kad pati itvara susimeistraus. Galiu padovanoti isaugtus batukus,o itvaras kolkas dar patiems reikalingas.Musu patys pirmieji batukai yra 11 dydzio.Tik kur,kam ir kaip perduoti? Pelaite,Jorio kaire blauzda buvo stipriai islinkusi i vidu,todel kojyte atrode daug trumpesne uz desiniaja.Bet po gipsavimu issitiesino ir skirtumo neliko.Dabar kiekvienasyk gydytoja pamatuoja kojytes,sako kad skirtumas nezymus.Mes patys isvis nieko nepastebim.
[quote=leni,2007 03 04, 23:39]
Galiu padovanoti isaugtus batukus,o itvaras kolkas dar patiems reikalingas.Musu patys pirmieji batukai yra 11 dydzio.Tik kur,kam ir kaip perduoti? Leni, Kokiam Jus mieste, Vilniuj?
Sveikos mamytės,
Noriu jūsų paklausti, kada ir kokie požymiai buvo, kad pastebėjot šią ligą? Mano mažoji dabar beveik 9 mėn.,yra storuliukė, tad dar neatsistoja, bet kai apmaunu batukus,(paprastus) tai man atrodo, kad viena kojytė kažkokia kreiva, o gal tiesiog ki ją suriečia? Pas daktarę kai pastebėjau dar nebuvom dėl nelemtų epidemijų, o gal vertėtų jų nebijot ir pasirodyt kuo greičiau? Ačiū už atsakymus
[quote=lantajo,2007 03 06, 13:35]
[quote=leni,2007 03 04, 23:39] Galiu padovanoti isaugtus batukus,o itvaras kolkas dar patiems reikalingas.Musu patys pirmieji batukai yra 11 dydzio.Tik kur,kam ir kaip perduoti? Leni, Kokiam Jus mieste, Vilniuj? [/quote] Mes iš Alytaus.Parašysiu e-mailu ir susitarsim,taip bus paprasčiau [quote=Liūdesytė,2007 03 06, 17:11] Sveikos mamytės, Noriu jūsų paklausti, kada ir kokie požymiai buvo, kad pastebėjot šią ligą? [/quote] Įgimta šleivapėdystė yra pastebima tik gimus kūdikiui ir diagnozuojama dar gimdymo namuose.Bet kokiu atveju patarčiau kreiptis pas ortopedą.
sveikutes visos. mes jau apsipratom su batukais ir jau maze buvo labai gera, bet dabar po menesio vel kaprizinasi labai laukia kada nuimsiu batukus. kai reikia pampersa keist isgirsta lipukus ir issisiepia. taip gaila pasidaro
QUOTE(ingrida*** @ 2007 03 06, 23:50) sveikutes visos. mes jau apsipratom su batukais ir jau maze buvo labai gera, bet dabar po menesio vel kaprizinasi labai laukia kada nuimsiu batukus. kai reikia pampersa keist isgirsta lipukus ir issisiepia. taip gaila pasidaro Dziaukites!!! Dukryte vis protingesne daros. Kas bus kai taps labai protinga? O as jau maniau, kad tik maniskis toks gudruolis patampa Kartais visai nuaut nesinori nes kai pagalvoji kaip reiks apaut Jus kaskart keisdamiesi sauskelnes nusiaunat???
as nuimu beveik kiekviena kart nes mes dar balna nesiojam. tai kai pradedu tai viska atsegu
O mes siandien pas Galvydiene buvom, tai nudziugino, kad vaikui viskas gerai, kad kojytes atrodo graziai, tai ir man ramu pasidare.
O visom kitom, kantrybes, pamatysit,kad po metu vaikas bus sveikas, lakstys, ir ne zymes nesimatys. Sekmes jums. Ir visas su svente QUOTE(violla @ 2007 03 08, 16:37) O mes siandien pas Galvydiene buvom, tai nudziugino, kad vaikui viskas gerai, kad kojytes atrodo graziai, tai ir man ramu pasidare. O visom kitom, kantrybes, pamatysit,kad po metu vaikas bus sveikas, lakstys, ir ne zymes nesimatys. Sekmes jums. Ir visas su svente Sveika,tai taip iseina,kad tos spec.basutes jums padejo QUOTE(oskaras @ 2007 03 03, 21:15) Labas visiem likimo draugams,nesenai uzsiregistravau cia,tai jei kas netaip nepykit. Pries 9 dienas mums gime sunus su sunkia abieju koju sleivapedyste,gyvenam siauliuose tai nuejo pas vietinius ortopedus. Jau buvau paskaites apie ponseti buda,tai iskart paklausiau ar siuo budu bus gydoma,daktaras pasake,kad taip. Bet dabar man kyla stiprios abejones,nes gipsas yra dedamas kas 4 dienas,pirmadieni de trecia karta,nu gipsuoja kaip aprasyta ponseti,bet man atrodo per daznai. Ortopedo klausiau,tai jis sako kiekvienam individualiai,o ponseti rasoma,kad reikia keisti gipsa kas savaite. Vienu zodziu ketvirtadieni vaziuojam i kauna,pas Gintautiene. Nes siauliu ortopedas,neminesiu pavardes, man nekelia pasitikejimo,kazkaip su juo sunku susikalbet,kiekviena klausima priima kaip asmenini izeidima. Dar norejau paklausti,gal zinot kaip veliau sleivapedziukai vaiksto,ta prasme vyresni,as labai bijau,kad nebutu invalidukas vaikas. Gerai padarete, gydytoju reikia pasitiketi, jei jauciat kad kazkas netaip - kodel bijoti antros nuomones? Puikiai nusprendet - Gintautiene Ponseti pioniere Lietuvoj, tikrai busite gerose rankose. Manau gipsas kas keturios dienos - tikrai per daznai. Jei lengva sleivapedyste, tai ne buvimo gipse laikas trumpinamas, o gipsu skaicius. Pvz. uztenka 2 gipsu po 7 dienas. Taip pat svarbu, kad gydytojas butu atviras, juk pas ka daugiau kreiptis, su ivairiausiais klausimais kad ir del itvaro nesiojimo? Juk neuztenka isgipsuoti, reikia dar keleta metu stebeti kaip nesiojamas itvaras, kaip auga peda, o tai juk pastovus bendravimas su savo gydytoju. Skaudu, kad musu gydytojai i normalu bendravima su pacientu kaip su sau lygiu ziuri kaip i anomalija. Vaiksto Ponseciukai kuo puikiausiai
man atrodo kol musu maziai neuzaugs tol mus ir kankins tas klausimas ar viskas bus normaliai? reik but optimistem ir tiketis geriausio ar ne?
QUOTE(ingrida*** @ 2007 03 13, 23:23) man atrodo kol musu maziai neuzaugs tol mus ir kankins tas klausimas ar viskas bus normaliai? reik but optimistem ir tiketis geriausio ar ne? Taip ir yra ,kankina ir kankins.Atrodo uzaugom ,pradejo vaikscioti,begioti.Bet tas nerimas niekur nedingo.O kaip toliau?Juolab kad gydymas dar nebaigtas,o Joris pradejo netoleruot itvaro...Tai ir tas nerimas jau gal perdetas gavosi.Ir ziuriu kas ryta kaip tos pedutes atrodo,nes pilnai visos nakties jau nepavyksta islaikyt su itvaru
Nepergyvenk taip, mano vaikas jau 1metu netoleravo itvaro. Kadangi musu temos susidubliavo, tai anoje temoje rasiau, kad mums padejo spec basutes kuriu padukas padarytas taip, kad pedutems nebutu leista suktis i vidu. Jei nutiktu taip ,kad negalesit nesioti itvaro, tai siulyciau nusipirkti tokias basutes ir buti su jom namuose. Pirkau jas virsuliskese (tiesa nepamenu kokiame mieste pati gyveni)
P.S. vaikas tikrai neuzaugs invalidas. Pati esu patyrusi viska savo kailiu, nors buvau gydyta ir nugydyta, bet ir laksciau ir vaikstau be problemu. Vienintele beda , tai blauzdu apimciu skirtumas. Tai va del to sioks toks kompleksas. O pas berniukas, net jei tas skirtumas ir bus, nelabai ir matysis po kelnem. Taigi daugiau optimizmo
Tai,kad tas optimizmas eme ir isgaravo,vos tik Joris pradejo nepakest itvaro
QUOTE(jovial @ 2007 03 17, 19:11) Pirkau virsuliskese, kur Medija(Maxima) parduotuve. Tam paciam pastate isikursi ortopediniu prekiu parduotuve. Berods Idemus vadinasi. Gali uzeit kada paziuret. Tu basuciu padukas ispjautas taip,kad neleistu pedutem suktis i vidu. Tokius batukus vadina adukciniais ir jie specialai skirti sleivukams. Kaina nuo 150lt ir ju nekompensuoja. Brangoka aisku, bet karta i puse metu nusipirkt galima.
Merginos o jusu lialiukai tu itvaru netoleruoja kaip? Ar patys nusiima ar verkia kol nenuimat? Ir as pergyvenu, kad paugejus panai bus tas pat.
Sveikos.Retai kada prisedu prie interneto,o kai prisedu,tai iskyla klausimu,tiesa sakant noreciau patarimo.As tai niekaip nesugalvoju,kaip vaikuti su tuo itvaru paguldyti ant soniuko.Nejaugi visa laika ir tures gulet ant nugaros?Jau visus plaukucius pakausyje pamete.Gal galit ka patarti.
Ir ar kam nors yra buve,kad skirtusi peduciu ilgis.Mano justuko sveika kojyte kaip sveika,o buvusi sleiva pedute daug trumpesne uz sveikaja.Ar tai praeis?Tokie man klausimai kyla ir neduoda ramybes. Visoms kantrybes ir dziaugsmo paprastuose dalykuose linkiu.Iki. QUOTE(ingrida*** @ 2007 03 17, 21:39) Merginos o jusu lialiukai tu itvaru netoleruoja kaip? Ar patys nusiima ar verkia kol nenuimat? Ir as pergyvenu, kad paugejus panai bus tas pat. Dadar jau pats labai meistriskai issineria,ne lipduku neatseges.Kartais itvara randu gale koju,viskas vyksta tyliai.Kartais pradeda klykt (tikraja to zodzio prasme),muistytis,tada kai paciam nesiseka lengvai issmukt.Nurimsta tik tada,kai nuimu.Kai imiega vel uzdedu.Taip ir kariaujam QUOTE(pelaite @ 2007 03 18, 17:08) Sveikos.Retai kada prisedu prie interneto,o kai prisedu,tai iskyla klausimu,tiesa sakant noreciau patarimo.As tai niekaip nesugalvoju,kaip vaikuti su tuo itvaru paguldyti ant soniuko.Nejaugi visa laika ir tures gulet ant nugaros?Jau visus plaukucius pakausyje pamete.Gal galit ka patarti. As tarp kojyciu idedu pagalve ir jos krastu paremiu nugaryte.Kai nenori miegot ant soniuko,pats lengvai atsivercia ant nugarytes.Kuri laika mums tai padejo,gana ramiai ismiegodavo visa nakti.Gal kitos mamos ka geriau sugalvoja,parasykit QUOTE(pelaite @ 2007 03 18, 16:08) Sveikos.Retai kada prisedu prie interneto,o kai prisedu,tai iskyla klausimu,tiesa sakant noreciau patarimo.As tai niekaip nesugalvoju,kaip vaikuti su tuo itvaru paguldyti ant soniuko.Nejaugi visa laika ir tures gulet ant nugaros?Jau visus plaukucius pakausyje pamete.Gal galit ka patarti. Ir ar kam nors yra buve,kad skirtusi peduciu ilgis.Mano justuko sveika kojyte kaip sveika,o buvusi sleiva pedute daug trumpesne uz sveikaja.Ar tai praeis?Tokie man klausimai kyla ir neduoda ramybes. Visoms kantrybes ir dziaugsmo paprastuose dalykuose linkiu.Iki. Manioske miegodavo pusiau ant sono , pusiau ant pilvuko. Vartesi normaliai , kaip tik nori.Taviskis tiesiokdar maziukas, gal negali dar pats apsiversti. Mano vaiko kojos dar pries gera pusmeti skiresi, buvo vienos kojos plonesne blauzdyte, ir koja trumpesne 0,5 cm. Dabar blauzdu skirtumo nebera, arba visai nematomas, o viena pedute trumpesne uz kita tik 3mm. Siaip tokie dalykai pasimato tik kai vaikus bus kokie 2 metai. Gali buti,kad tavo vaiko kojos susivienodins pradejusvaikscioti. Bet cia sunku prognozuoti, belieka tik palaukti.
Radau tos parduotuves tinklalapi www.idemus.com Vilniuje yra 2 parduotuves, viena virsuliskese, kita zveryne. Tiesa tinklalapyje tie batukai butent nepavaizduoti, reiketu nuvaziuot ir pasiziuret.
Sveikos,mes ka tik is gydytojos.Pedutem viskas gerai,pati gydytoja pasidziauge kartu su mum.
Sveikos, norejau paklausti, toms kurioms baigesi invalidumas, ar pratese? Na mums kita menesi baigsis ir mokejimas pasalpos uz invaliduma. As kai buvau pas Galvydiene pamirsau paklausti del invalidumo pratesimo. O dar kaip tik padidino pasalpa, butu gaila netekt tu pinigeliu
Matau cia visom sleivapedyste nuo gimimo, o mums niekas nenustate, o dabar mergytei du metai ir pastebejau, kad labai suka pedutes i sona, ypac viena. Mane siaubas apeme, uzsiregistravom pas chirurge ziuresim ka pasakys. Oi kaip baisu ar gales mum padet? Ir as taip blogai jauciuos kaltinu save kur mano akys buvo, kad praziopsojau. Seip su basutem ji labai nepastebimai sleivina, bet va su zieminiais batais viena kojyte tai labai.
QUOTE(ramsaite @ 2007 03 27, 10:52) Matau cia visom sleivapedyste nuo gimimo, o mums niekas nenustate, o dabar mergytei du metai ir pastebejau, kad labai suka pedutes i sona, ypac viena. Mane siaubas apeme, uzsiregistravom pas chirurge ziuresim ka pasakys. Oi kaip baisu ar gales mum padet? Ir as taip blogai jauciuos kaltinu save kur mano akys buvo, kad praziopsojau. Seip su basutem ji labai nepastebimai sleivina, bet va su zieminiais batais viena kojyte tai labai. Sleivapedyste paprastai nustatoma tik gimus vaikui ( jau gimdymo namuose dazniausiai pasako, arba gydytoja kai aplanko naujagimi namuose), ir tai yra labai pastebima. Kad vaikas sleivuoja, tai dar nereiskia, kad kazkas su kojom negerai. Kad pas gyditoja uzsiraset tai gerai, bet jei po abziuros pasakys,kad kauliukai teisingai isideste, tai vaikai paprastai isauga is to sleivojimo. Galit profilaktiskai pavaiksciot i masaza. Ir saves kaltinti nereikia, jei anksciau nesimate,kad vaikas sleivuoja, tai neturetu buti dideliu problemu.
Sveikos mamos,
Taigi mano mažylė šiandien jau antra savaitė kaip sugipsuota, taigi ieškau šiokios tokios informacijos. Šleivapėdystę mums pastebėjo poliklinikoj kai nuėjom mėnesio laiko pas pediatrę, o ši dėl bambutės išvaržos nusiuntė pas chirurgą. Va chirurgė ir pastebėjo, davė siuntimą pas ortopedą. O gimdymo namuose niekas nieko nepastebėjo, nors Antakalnį praleidom 12 dienų iš kurių 7 mažoji gulėjo intensyvios terapijos skyriui. Kreipėmės į gyd.Galvydienę, kiek girdžiu atsiliepimai apie ją geri. Tik nesuprantu, kodėl ji vis kažko mum nedasako. Iš pradžių pasakė, kad tai tik estetinė problema, o internete perskaičiau, kad toli gražu ne tik estetinė. Ar mūsų šleivapėdystės forma itin lengva???? Taigi gydytoja mėnesį laiko liepė daryt masažus, atlenkinėt pėdutę. Po mėnesio vėl pasirodėm, pasakė, kad niekas nesikeičia, todėl sugipsavo. Sakė, kad užteks dviejų savaičių. Po savaitės nuėmus gipsą pasakė, kad pėdutės atsitiesė ir dabar tiesiog reikia užfiksuot, kad negrįžtų atgal. Taigi vėl sugipsavo ir liepė ateit nuimt gipso po ... dviejų savaičių. Ar galima kojytes laikyti nepergipsavus net dvi savaites???? Juk kūdikis auga šitaip greitai. Dabar jau bijau tikėt jos pasakymu, kad nuėmus šį gipsą jau bus viskas gerai. QUOTE(Geltona @ 2007 04 03, 18:51) Sveikos mamos, Taigi mano mažylė šiandien jau antra savaitė kaip sugipsuota, taigi ieškau šiokios tokios informacijos. Šleivapėdystę mums pastebėjo poliklinikoj kai nuėjom mėnesio laiko pas pediatrę, o ši dėl bambutės išvaržos nusiuntė pas chirurgą. Va chirurgė ir pastebėjo, davė siuntimą pas ortopedą. O gimdymo namuose niekas nieko nepastebėjo, nors Antakalnį praleidom 12 dienų iš kurių 7 mažoji gulėjo intensyvios terapijos skyriui. Kreipėmės į gyd.Galvydienę, kiek girdžiu atsiliepimai apie ją geri. Tik nesuprantu, kodėl ji vis kažko mum nedasako. Iš pradžių pasakė, kad tai tik estetinė problema, o internete perskaičiau, kad toli gražu ne tik estetinė. Ar mūsų šleivapėdystės forma itin lengva???? Taigi gydytoja mėnesį laiko liepė daryt masažus, atlenkinėt pėdutę. Po mėnesio vėl pasirodėm, pasakė, kad niekas nesikeičia, todėl sugipsavo. Sakė, kad užteks dviejų savaičių. Po savaitės nuėmus gipsą pasakė, kad pėdutės atsitiesė ir dabar tiesiog reikia užfiksuot, kad negrįžtų atgal. Taigi vėl sugipsavo ir liepė ateit nuimt gipso po ... dviejų savaičių. Ar galima kojytes laikyti nepergipsavus net dvi savaites???? Juk kūdikis auga šitaip greitai. Dabar jau bijau tikėt jos pasakymu, kad nuėmus šį gipsą jau bus viskas gerai. QUOTE(Geltona @ 2007 04 03, 18:51) Sveikos mamos, Taigi mano mažylė šiandien jau antra savaitė kaip sugipsuota, taigi ieškau šiokios tokios informacijos. Šleivapėdystę mums pastebėjo poliklinikoj kai nuėjom mėnesio laiko pas pediatrę, o ši dėl bambutės išvaržos nusiuntė pas chirurgą. Va chirurgė ir pastebėjo, davė siuntimą pas ortopedą. O gimdymo namuose niekas nieko nepastebėjo, nors Antakalnį praleidom 12 dienų iš kurių 7 mažoji gulėjo intensyvios terapijos skyriui. Kreipėmės į gyd.Galvydienę, kiek girdžiu atsiliepimai apie ją geri. Tik nesuprantu, kodėl ji vis kažko mum nedasako. Iš pradžių pasakė, kad tai tik estetinė problema, o internete perskaičiau, kad toli gražu ne tik estetinė. Ar mūsų šleivapėdystės forma itin lengva???? Taigi gydytoja mėnesį laiko liepė daryt masažus, atlenkinėt pėdutę. Po mėnesio vėl pasirodėm, pasakė, kad niekas nesikeičia, todėl sugipsavo. Sakė, kad užteks dviejų savaičių. Po savaitės nuėmus gipsą pasakė, kad pėdutės atsitiesė ir dabar tiesiog reikia užfiksuot, kad negrįžtų atgal. Taigi vėl sugipsavo ir liepė ateit nuimt gipso po ... dviejų savaičių. Ar galima kojytes laikyti nepergipsavus net dvi savaites???? Juk kūdikis auga šitaip greitai. Dabar jau bijau tikėt jos pasakymu, kad nuėmus šį gipsą jau bus viskas gerai. Perskaiciau,bet is pasakojimo taip ir nesupratau ar jums igimta sleivapedyste,kuriai budinga kaulu ir raumenu deformacija?Nejau jums gyd.nepaaiskino kokio sunkumo sleivapedyste?Ir kartu su ja neaptaret gydymo plano?As ir nelabai suprantu kokiu metodu esat gydomi.Jei tai Ponseti metodas gipsas turetu but keiciamas nereciau kaip kas 5-7 dienos. QUOTE(leni @ 2007 04 04, 09:30) Perskaiciau,bet is pasakojimo taip ir nesupratau ar jums igimta sleivapedyste,kuriai budinga kaulu ir raumenu deformacija?Nejau jums gyd.nepaaiskino kokio sunkumo sleivapedyste?Ir kartu su ja neaptaret gydymo plano?As ir nelabai suprantu kokiu metodu esat gydomi.Jei tai Ponseti metodas gipsas turetu but keiciamas nereciau kaip kas 5-7 dienos. Leni, del to ir sakau, kad ta gydytoja atrodo, kad kažko nedasako. Tikriausiai jos viską klaust prispyrus reikia. Į tą Ponseti metodą panašu, kiek apie jį skaičiau. Gipsuoja dviesia: sesutė gipsuoji, ji reguliuoja pėdutę, pėdutes atsuko tuo 75 laipsnių kampu, pirmą gipsą nuėmė po 7 dienų. Bet dabar kai sugipsavo pasakė: būtų geriausia jei iškęstumėt dvi savaites, jei neiškęsit, ateikit anksčiau O ar įgimta QUOTE(Geltona @ 2007 04 04, 10:51) Leni, del to ir sakau, kad ta gydytoja atrodo, kad kažko nedasako. Tikriausiai jos viską klaust prispyrus reikia. Į tą Ponseti metodą panašu, kiek apie jį skaičiau. Gipsuoja dviesia: sesutė gipsuoji, ji reguliuoja pėdutę, pėdutes atsuko tuo 75 laipsnių kampu, pirmą gipsą nuėmė po 7 dienų. Bet dabar kai sugipsavo pasakė: būtų geriausia jei iškęstumėt dvi savaites, jei neiškęsit, ateikit anksčiau O ar įgimta Vadinasi jums netikroji sleivapedyste dar kitaip vadinama'' netinkamo susipakavimo gimdoje''sleivapedyste.Kai vaisius didelis,arba mazai vandenu ir t.t.Tai visai kas kita nei tikroji igimta sleivapedyste.Ir jai gydyti kartais is tiesu pakanka tik masazu.Todel jus pradzioj gydytoja ir paliko tik mankstintis ir masazuoti ir pasake,kad tai tik estetine problema.Manyciau,kad jums tikrai nereiketu perdaug nerimauti.O Ka toliau darys kai nuims siuos gipsus?Ar nesake? Mes ir pas ja gydomes,kartais tikrai reikia po zodi traukti.Apie igimta sleivapedyste ir Ponseti metoda gali paskaityti www.global-help.org (yra rusu ir anglu kalba) QUOTE(leni @ 2007 04 04, 14:31) Vadinasi jums netikroji sleivapedyste dar kitaip vadinama'' netinkamo susipakavimo gimdoje''sleivapedyste.Kai vaisius didelis,arba mazai vandenu ir t.t.Tai visai kas kita nei tikroji igimta sleivapedyste.Ir jai gydyti kartais is tiesu pakanka tik masazu.Todel jus pradzioj gydytoja ir paliko tik mankstintis ir masazuoti ir pasake,kad tai tik estetine problema.Manyciau,kad jums tikrai nereiketu perdaug nerimauti.O Ka toliau darys kai nuims siuos gipsus?Ar nesake? Mes ir pas ja gydomes,kartais tikrai reikia po zodi traukti.Apie igimta sleivapedyste ir Ponseti metoda gali paskaityti www.global-help.org (yra rusu ir anglu kalba) Oi tuomet truputi nuraminai mane Toliau kiek supratau seks masažai ir reiks po mėnesio vėl pasirodyt. Tik įdomu, pas mane ji gimė mažutė, neišnešiota 36 savaičių 2620gr. ir vandenų kai žiūrėdavo, sakė pakankamai Skaičiau lietuviškus puslapius šia tema, gaila nei anglų nei rusų kalba dorai skaityt nemoku Mhm, teks ko gero man apie viska vadinasi klausinėt jos, kad papasakotų. QUOTE(Geltona @ 2007 04 04, 20:42) Oi tuomet truputi nuraminai mane Toliau kiek supratau seks masažai ir reiks po mėnesio vėl pasirodyt. Tik įdomu, pas mane ji gimė mažutė, neišnešiota 36 savaičių 2620gr. ir vandenų kai žiūrėdavo, sakė pakankamai Skaičiau lietuviškus puslapius šia tema, gaila nei anglų nei rusų kalba dorai skaityt nemoku Mhm, teks ko gero man apie viska vadinasi klausinėt jos, kad papasakotų. Vadinasi po gipsu nuemimo jokios kalbos apie itvaro nesiojima nebuvo.Zinoma,as ne gydytoja,bet speju kad jums tikrai netikroji sleivapedyste.Kitaip po gipsu nuemimo butumet ''ipakuoti'' i itvara.O ir jeigu kulniukas pakiles(cia del sutrumpejusios achilo sausgysles)pries tai tektu atlikti achilotomija.Bet zinoma,geriausia,kad viska paaiskintu gydytoja. QUOTE(leni @ 2007 04 04, 21:37) Vadinasi po gipsu nuemimo jokios kalbos apie itvaro nesiojima nebuvo.Zinoma,as ne gydytoja,bet speju kad jums tikrai netikroji sleivapedyste.Kitaip po gipsu nuemimo butumet ''ipakuoti'' i itvara.O ir jeigu kulniukas pakiles(cia del sutrumpejusios achilo sausgysles)pries tai tektu atlikti achilotomija.Bet zinoma,geriausia,kad viska paaiskintu gydytoja. mes po gipso nuėmimo nebuvome"įpakuoti į"įtvarą
sveikutes. Turiu klausima
QUOTE(virdzinija 7 @ 2007 04 04, 22:20) Tai papasakokit daugiau.Idomu,kokiu budu buvot gipsuoti?Nes itvaras yra sudedamoji Ponseti metodo dalis gydant igimta sleivapedyste QUOTE(ingrida*** @ 2007 04 04, 22:55) sveikutes. Turiu klausima Smukdavo ir mums tas itvaras.Ir butent nuo tos kojytes,kuria iaudavau paskutine |