per 15val
~7val.
Pas mane kaip vadovėlyje per 1 val. 1cm
Sveikutes,
Norejau paklausti, o gali
svikutes,na sako kad kaklelis apsidarineja 1cm i 1 val. bet man tai greiciau buvo. 3val nuvaziavom, sako jau 6cm, 4 val jau buvo 8 cm, o pagimdziau 6.36val. na bet cia taip su antru
Papildyta: QUOTE(sija8 @ 2010 05 31, 15:44) Sveikutes, Norejau paklausti, o gali vaikscioti gali pilnai, pas mane zinok kamstis net neiseidinejo, o jau 6 cm kai nuvaziavau buvo. laikykis ir sekmingo gimdymo
pasidalinsiu ir as savo patirtim. 9 h ryto nubego vandenys.Nuvaziavom i ligonine o kaklelis visiskai nebuvo atsiveres, jokios veiklos apart to kad vandenys bega. Iki 15 h prasedejom , nieko nevyksta. Taigi 15 h pastato lasaline su skatinamaisiais ir 4,10 ryto jau turejau maziuka
su pirmu tai 22val. buvo 4cm, pagimdžiau 02.20. Skatino. tai kiek daugiau nei 4val...
Su antru 22val irgi buvo 4cm, kadangi sąrėmių nebuvo išleido namo.8val grįžau su sąrėmiais, 9val buvo beveik 8cm. 9.37val pagimdžiau. Čia jau ilgiau, bet sąrėmius pajutau tik 5.60val.
Tiesa pasakius nezinau, 23 val nubego vandenys, 00.10 buvome su vyru jau skyriuje (priemamajame ilgai buvau, nes ten nesijudina
praita savaitele buvo atisidares 1 cm., po savaites (parengiamuju saremiu) - 3 cm.... ir ka, vandneys nenubega, parengiamieji tik istisai kankina..... ar buna, kad atsidaro kaklelis iki nu pvz., 7 cm., o nei vandenys nei saremiai neprasideda...?
pas gydytoja tik po savaites..... ech...
Na o man su pirmaja mergaite namie nubego vandenys 24val, pagimdziau ryte 5:35, o dabar 4val nakties eme skaudeti nugara, pilvo apcia,5val buvom ligoninej o 6:14 gime musu antragime
QUOTE(eturib9 @ 2010 06 09, 11:45) Na o man su pirmaja mergaite namie nubego vandenys 24val, pagimdziau ryte 5:35, o dabar 4val nakties eme skaudeti nugara, pilvo apcia,5val buvom ligoninej o 6:14 gime musu antragime jarguteliau, kokia jus laiminga, kai taip viskas greitai...net baltu pavydu pavydziu jums.... man vandenys nubego 4 val. ryto (kaklelis vis dar buvo 3 cm.), saremiai truko iki 17 val., kol prasidejo stumimas....
tris savaites iki gimdymo buvo paruosiamieji kas 3-5-7 minutes, kakleli per ta laika atidare iki 3 cm.
Galiausiai nuleido vandenis, saremiai tapo labai skausmingi, per 8 valandas pasistumejo tik per du cm...suleidus epidura, viskas vyko greitai. 7 ryto buvo 3 cm, 15 val- 5 cm (tada suleido epidura), ir 17 val jau stumiau, nes buvo pilnas atsidarymas, tiesa, stumiau dvi valandas dar. Tai pats gimdymas 12 val
I ligonine nuvaziavom del tekanciu vandenu ( beje, pasorodo vandenys gali teketi ir po sauksteli, taip pravaiksciojau beveik para laiko
Man atsidare visiskai per gera pusvalandi, i GN atvaziavau su 4 cm. atsidarymu. Net gine sake, kad tokiu stebuklu labai jau retai buna. Tik naudos is to mazai, nes paskui veikla visiskai sustojo, ir likusias 4 valandas skatinamuju pagalba bande is manes vaikeli islupti...
As i GN atvaziavau 15 val. su 4 cm atsidarymu, o pilnai atsidare tik apie vidurnakti. Visa ta laika - saremiai vienas po kito...
Mano gyd. sake kad per tokius karscius gimda labai gerai ir greit atsidarineja todel visos moterys greit pagimdo... Na ziuresim kaip cia bus
Man nuo pirmo saremio iki visisko atsidarymo praejo septynios su puse valandos. Is visu triju gimdymu sis buvo greiciausias.
Be ja, po manes gimde viena moteris-tai ji atvaziavo su 3cm(be jokiu skausmu, tik vandenys buvo nubege), o po valandos jau buvo visi 10. Net gydytojai buvo sunku patiketi kad taip greit gali atsidaryti. Sake per 20m jos praktikos tai toks antras kartas QUOTE(s.saulute @ 2010 07 23, 16:01) Man nuo pirmo saremio iki visisko atsidarymo praejo septynios su puse valandos. Is visu triju gimdymu sis buvo greiciausias. Be ja, po manes gimde viena moteris-tai ji atvaziavo su 3cm(be jokiu skausmu, tik vandenys buvo nubege), o po valandos jau buvo visi 10. Net gydytojai buvo sunku patiketi kad taip greit gali atsidaryti. Sake per 20m jos praktikos tai toks antras kartas nu jei skaiciuojant nuo pirmo saremio iki visisko atsidarymo tai man tada viskas uztruko beveik dvi paros. o siaip 23.15 buvau GN su 6cm atsidarymu o pagimdziau 6.10 ryto, tai galima sakyti visas "smagumas" vyko 7 valandas, is ju truputi daugiau nei valanda truko stumimas
Su pirmu vaikiuku tai nuo vandenu nubegimo iki leliuko gimimo 5val.30min. I ligonine nuvaziavau 7val. ryte su 4cm. po poros valandu jau visi 10 buvo ir 9val. jau pradejau stumti
Dabar jau su antru paskutines dieneles skaiciuoju. Ketvirtadieni buvau pas gine tai buvo 3cm kaklelio atsidarymas. Pirmadieni liepe atvaziuoti gimdyti. Sake vandenis nuleis ir viskas prasides, nes nelabai nori kad su tokiu atsidarymu vaiksciociau
Lygiai prieš savaitę atsidarymas buvo 4 cm
Jokių paruošiamųjų nejaučiu... Ryt guluosi į GN, nuleis vandenis ir gimdysiu
Nuo reguliariu saremiu pradzios praejo 24 val, dar 6 val su nereguliariais buvau
Per 10 val.cia buvo mano pirmas gimdymas.vandenys nubego,nejutau skausmu 3 val.7 val skausmai buvo ir pagimdziau mergyte
Man 1 val. nakties nubego vandenys, apie 2 val. buvau GN su 4 cm atsidarymu, tuomet kazkodel suletejo veikla, saremius prakentejau dar keleta val., suleido skatinamuju ir tada jau vyko viskas greitai - 7 val. ryto jau leliukas buvo gimes. Viskas uztruko apie 6 val. Tai buvo mano pirmas gimdymas.
man sąrėmiai prasidėjo pusė 10 vakare, vandenys nubėgo apie pusė 5 ryto, pusė 6 ryto buvom ligoninėje, tada kaklelis jau buvo atsivėręs 8,5 cm, ir po 7,20 ryte pagimdžiau. Tai viskas truko grubiai 12 valandų.
Jokių skatinamųjų man neleido, viskas įvyko labai greitai, ir pats gimdymas truko tik 25 minutes
Nuo reguliariu saremiu pradzios visiskai atsidare per kokias 3val.Buvo bezboznai skauda, bet va taip greit gime mano sunelis...Praspyre vandenis,prasidejo saremiai ir ilgai netrukom...
man nuo pirmuju saremiu iki vaikiuko gimimo praejo nepilnai 3 val
Vandenys nubego apie 12val., saremiu nebuvo jokiu, tada pradejo leisti skatinamuosius apie 14val. ir jau po poros valandu buovatsidarymas 5cm tada neapsikentusi skausmu padare epidura ir per 15min atsivere likusieji 5cm tai dukryte gime 18.40val
na kad labai skausminga tai nelabai buvo, tik jau pabaigoje skaudėjo daug ir smarkiai. sarėmiai prasidėjo sekmadieni vakare, o pagimdžiau tik antradieni 11val
per 21 val
Nubegus vandenims abiems atvejais iskart vaziavau i gimdymo namus ir jau budavo visiskas kaklelio atsidarymas, nors pries tai pirmu atveju nejauciau jokiu saremiu, antro laukdamasi tai pora valandeliu vos pamaudeno pilvo apacia gera valandele ir viskas
Atvaziavau y ligonine, kadangi buvo 3 dienos po termino ir sumazejo judesiu, gine apziurejus pasake, kad einam y gimdykla, nes atsidarymas 7 cm
per 5 val
Man kaklelis buvo uzsicementaves net 11 d. po termino. Nubegus soniniams vandenims buvo 2.5 cm, o po kokiu 3 h saremiu jau visi 8 cm ir valandos begy pagimdziau
Labas, man dabar prasidejo 41-a savaite, bet mazylis dar nepasirode..Zinoma, daznai paskaudena strenas, pilva pamaudzia, jis sukieteja. Taciau pastoviu saremiu dar nejauciu. Noreciau esamu mamyciu pasiteirauti ar pajutus stipresnius ir regulairius pilvo ar strenu skausmus jau tai galiu traktuoti kaip prasidedanti gimdyma ir per kiek laiko reiktu nuvaziuoti i ligonine?
visi 10cm per 7,5val. skausmai labai nevargino, buvo poilsio tarp sąrėmių
nuo skatinimo pradzios iki gimdymo praejo 4.5 val. Saremius pradejau jaust nuo skatinimo praejus porai val. Taigi saremiavau 2.5 val, bet ojojojojjj kaip skausmingai, su dievuliu jau snekejau
Visi skausmai isgaravo pamacius maziuka zvirbliuka
rankomis kaklelis buvo atvertas iki 4cm, o visi like atsivere per 3,5val.
1 cm kaklelis buvo atsidares likus savaitei iki gimdymo. Kai prasidejo saremiai 2 h nakties ir nuvaziavau i ligonine 5 val, tai buvo kokie 3 cm. Kaklelis buvo labai kietas, tai akuseriai teko padirbeti
1val.30min.pasirode kraujingos isskyros ir vos juntami skausmai,5val buvo atsidarymas 8cm jau stiprus saremiai buvo,7val.48min.pagimdziau
labai panasiai buvo ir per pirma gimdyma
pirma karta per 8 val, anta per 4 val
13 valandu
PER 7-8 VAL PIRMAS, O ANTRAS BUS MATYT...
pirma karta per 12val.,antra per 2val
QUOTE(Renatuska_J @ 2010 11 04, 16:25) Nubegus vandenims abiems atvejais iskart vaziavau i gimdymo namus ir jau budavo visiskas kaklelio atsidarymas, nors pries tai pirmu atveju nejauciau jokiu saremiu, antro laukdamasi tai pora valandeliu vos pamaudeno pilvo apacia gera valandele ir viskas Čia tai bent
Sveikos, niekur neradau temos tokiu pavadinimu (na, nebent pražiūrėjau kažką), todėl sukūriau šitą. Man tai aktualu, gal kuriai iš Jūsų irgi..
Pirmo gimdymo metu gimdos kaklelis prasivėrė iki 6 cm (ir tai tik su skatinamaisiais), visos istorijos nerašysiu (aprašyta prie gimdymo istorijų, reziumuojant - viskas pasibaigė ekstriniu Cezario pjūviu), man tik įdomu dėl kokių priežasčių jis neatsidaro? Dabar vėl laukiuosi ir gimdyt vasaros pabaigoj, tad galvoju, ar vėl kartosis ta pati situacija, ar jis vis gi gali atsidaryti? Mano ginekologė sako, jog galėsiu gimdyt pati, nors aš kažkaip abejoju, juk po gimdymo tebus praėję vos 1,5 m. Norėtųsi aiškumo, bet kol kas jo nėra... Gal kuri buvot panašioj situacijoj? QUOTE(Jurgita Decor @ 2011 03 04, 16:02) Sveikos, niekur neradau temos tokiu pavadinimu (na, nebent pražiūrėjau kažką), todėl sukūriau šitą. Man tai aktualu, gal kuriai iš Jūsų irgi.. Pirmo gimdymo metu gimdos kaklelis prasivėrė iki 6 cm (ir tai tik su skatinamaisiais), visos istorijos nerašysiu (aprašyta prie gimdymo istorijų, reziumuojant - viskas pasibaigė ekstriniu Cezario pjūviu), man tik įdomu dėl kokių priežasčių jis neatsidaro? Dabar vėl laukiuosi ir gimdyt vasaros pabaigoj, tad galvoju, ar vėl kartosis ta pati situacija, ar jis vis gi gali atsidaryti? Mano ginekologė sako, jog galėsiu gimdyt pati, nors aš kažkaip abejoju, juk po gimdymo tebus praėję vos 1,5 m. Norėtųsi aiškumo, bet kol kas jo nėra... Gal kuri buvot panašioj situacijoj? Baime, mieloji, adrenalinas Manau, tikrai padetu psichoterapijos kursas, o taip loterija Ka kalbu zinau, nes viska ta esu patyrus, ir neskubekit atsakyt, kad nieko nebijojot, buvot rami ir t.t. Cia samones lygys, bet valdo pasamone P.S. kai uzsinoresiu antro vaiko, net nebandysiu pati gimdyt, nes CP tooookia pasaka O kokio aiskumo jus norit?
Jurgita Decor, as jusu vietoj nerizikuociau ir rinkciaus planini CP ..
Bet kaip bebutu, linkiu teisingai apsispresti QUOTE(musik @ 2011 03 04, 23:10) Ka kalbu zinau, nes viska ta esu patyrus, ir neskubekit atsakyt, kad nieko nebijojot, buvot rami ir t.t. Cia samones lygys, bet valdo pasamone P.S. kai uzsinoresiu antro vaiko, net nebandysiu pati gimdyt, nes CP tooookia pasaka O kokio aiskumo jus norit? Manau, kiek kiekviena gimdanti pirmą kartą - patiria daug ir įvairiausių jausmų - nuo baimės iki laimės... Be to ne visada psichologija kalta, juk yra ir fiziologiniai dalykai.... Papildyta: QUOTE(Domke @ 2011 03 05, 00:58) Jurgita Decor, as jusu vietoj nerizikuociau ir rinkciaus planini CP .. Bet kaip bebutu, linkiu teisingai apsispresti Aš ir nesu linkusi rizikuoti, todėl ir noriu aiškumo, bet kol kas jo iš savo prižiūrinčios gydytojos nelabai gaunu - ji sako, jog viskas paaiškės eigoje...gimdymo namuose... Mano išansktinis sprendimas tikrai būtų - tik operacija, nes pirmą kartą buvau tiek prisikankinusi, kad kai dabar pagalvoju - nenoriu dar patirti tokių skausmų, kai tave laužia iš vidaus... |