Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Per kiek laiko jums visiškai atsidarė kaklelis?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
cherry coke
antra gimdziau lygiai 2 valandas ir viena minute biggrin.gif Bet visa tai nakti, prabudus. Kas ten zino, gal as tuos saremius pramiegojau, nes kaip turbut visos nesciosios nakti keldavaus i tuoleta. Ir takart pabudau manydama ,kad i tuoleta noriu, tik... cry.gif pirmyn i ligonine, be nuskausminamuju....kai nuveze iskart i gimdymo palata, nes dar liftu kildama jutau,kad tuoj tuoj imsiu stumti. Vos spejo nuvezti.
Gal vistik geriau kokias 4-5 valandas ir su nuskausminamaisiai (kaip pirmaji) negu per dvi valandas ir ne tik kad be nuskausminamuju, bet ir vos ne masinoje cry.gif cry.gif Ziauroka.
sesuoToma
Na, man nebaisu skaityti, nors ir nesu dar gimdziusi. Kaip radom, taip paliksim. rolleyes.gif
As tik skaitau ir galvoju, kaip jums gerai, kad jus zinojot, kiek atsidares jusu gimdos kaklelis. As apie tai supratimo zalio neturiu! Mat per visa nestuma nesu akyse macius ginekologes, vien tik bendros praktikos gydytoja, kuri specializuojasi sioje srityje. Ir tai mane tikrino tik tris kartus! Paskutinikart, kai nestumas buvo 35+2sav. Ultragarso tyrimas vos du kartai. unsure.gif Gal del to, kad vaiksciojau lengvai, be jokiu problemu.
Susidariau ispudi, beskaitydama jusu pasakojimus, kad Lietuvoj kur kas geresne nesciuju prieziura. Siom dienom jauciu daznai susitraukinejancia gimda, bet daugiau nieko. Poryt eisiu eiliniam patikrinimui, bet per patikrinima tepamatuoja kraujo spaudima, gimdos auksti ir pasveria. Stai ir viskas. O visa kita lieka paciai spelioti iki beprotybes... verysad.gif g.gif
cherry coke
QUOTE(sesuoToma @ 2005 06 06, 13:10)
Na, man nebaisu skaityti, nors ir nesu dar gimdziusi. Kaip radom, taip paliksim.  rolleyes.gif
As tik skaitau ir galvoju, kaip jums gerai, kad jus zinojot, kiek atsidares jusu gimdos kaklelis. As apie tai supratimo zalio neturiu! Mat per visa nestuma nesu akyse macius ginekologes, vien tik bendros praktikos gydytoja, kuri specializuojasi sioje srityje. Ir tai mane tikrino tik tris kartus! Paskutinikart, kai nestumas buvo 35+2sav. Ultragarso tyrimas vos du kartai.  unsure.gif Gal del to, kad vaiksciojau lengvai, be jokiu problemu.
Susidariau ispudi, beskaitydama jusu pasakojimus, kad Lietuvoj kur kas geresne nesciuju prieziura. Siom dienom jauciu daznai susitraukinejancia gimda, bet daugiau nieko. Poryt eisiu eiliniam patikrinimui, bet per patikrinima tepamatuoja kraujo spaudima, gimdos auksti ir pasveria. Stai ir viskas. O visa kita lieka paciai spelioti iki beprotybes...  verysad.gif  g.gif
*

matau, negyveni norvegijoj, nes tada ehoskopas butu tik viena karta. Ir aplamai, sioje salyje buvo nuskambejusios temos,kad ehoskopuoti nesciuju isvis nereikia...

Kas liecia gimdyma lietuvoje, tai jei tektu gimdyti trecia-rinkciausi tevyne smile.gif
ragnez
QUOTE(sesuoToma @ 2005 06 06, 14:10)
Na, man nebaisu skaityti, nors ir nesu dar gimdziusi. Kaip radom, taip paliksim.  rolleyes.gif
As tik skaitau ir galvoju, kaip jums gerai, kad jus zinojot, kiek atsidares jusu gimdos kaklelis. As apie tai supratimo zalio neturiu! Mat per visa nestuma nesu akyse macius ginekologes, vien tik bendros praktikos gydytoja, kuri specializuojasi sioje srityje. Ir tai mane tikrino tik tris kartus! Paskutinikart, kai nestumas buvo 35+2sav. Ultragarso tyrimas vos du kartai.  unsure.gif Gal del to, kad vaiksciojau lengvai, be jokiu problemu.
Susidariau ispudi, beskaitydama jusu pasakojimus, kad Lietuvoj kur kas geresne nesciuju prieziura. Siom dienom jauciu daznai susitraukinejancia gimda, bet daugiau nieko. Poryt eisiu eiliniam patikrinimui, bet per patikrinima tepamatuoja kraujo spaudima, gimdos auksti ir pasveria. Stai ir viskas. O visa kita lieka paciai spelioti iki beprotybes...  verysad.gif  g.gif
*

kuo mazhiau chiupineja, tuo gereu - besikrapshtydami po kakleli gali dar infekcija uzhneshti. jei gerai jauties - buk rami ir lauk. viskas bus liux. smile.gif
ash lietuvoj gimdzhiau, bet echoskopija man dare du kartus - neshtumo nustatymui (su pirmu 5, su antru 7 sav) ir dar viena karta (su pirmu apie 20 sav., su antru irgi panashiai). apskritai, stengiausi kuo mazheu pas daktarus vaikshtineti tongue.gif

o i tema - su pirmu kaklelis atsidare per 11 val, su antru per 6 val.
Žiba
Na pasigirsiu ir aš ax.gif Pirmą pagimdžiau per 4 valandas, o antrą vos per dvi biggrin.gif Na bet tas dvi tai oooj kaip skaudėjo cry.gif
Juodaplauke
saremiai man prasidejo 4.43 ryte buvo atsidarymas 3cm o visiskai atsidare 16.30 ir tik su skatinamaisias,skausmai buvo nerealus,bet jau pamirsau smile.gif
Milana
QUOTE(zib@liux @ 2005 06 07, 16:05)
Na pasigirsiu ir aš  ax.gif Pirmą pagimdžiau per 4 valandas, o antrą vos per dvi  biggrin.gif Na bet tas dvi tai oooj kaip skaudėjo  cry.gif
*

Zinau ka reiskia "ojojoi" sad.gif Bet tu visvien "palaiminta", nes tau "ojojoi" tik 4 ar 2 val, o man 18 blink.gif blink.gif blink.gif
Aurea
Man kaklelis atsidare per 6 val. Bet neskaudejo , nes "draugavau" su epiduru ax.gif , bet po to , kai reikejo stumti , vaistu nebeleido , stumiau 30 min , tai galvojau isprotesiu , tikrai skaudejo!!! O stumiau blogai , viska i zandus puciau , tai net zandai sutruko! Sako , jei greit kaklelis atsidaro , stumt buna sunku... blink.gif
sdr
Gimdžiau su skatinančiais, tai atsidarė per 3 val. Nu bet tikrai neskaudėjo nors gimdžiau be epidūro ir be jokių nuskausminančių. Kaip draugė sakė, turbūt aš nenormali jei neskaudėjo tongue.gif
ababa
Jokių sarėmių nejutau atėjus nustatytai datai, tik retkarčiais užeidavo toks suspaudimas, bet labai menkas, nebuvo jis reguliarus. Nuėjau pas gydytoją penktadienį, sako važiuok jau ligoninėn. Sakau: dar galiu palaukti, juk nieko niekur neskauda. Nu, ji pažiūrėjo į mane, sako - važiuok šiandien. Labai nenorėjau važiuot, tai galvoju šeštadienį iš ryto nuvažiuosiu. Iš vakaro dar taip užvalgiau gerai aštraus patiekalo. Naktį atsibudau į tuliką 3 val., žiūriu, kad kaip ir nesisioju (atsiprašau už išsireiškimą smile.gif ), bet kažkas bėga - supratau, kad tai vandenys. Nuvažiavau į ligoninę be jokių skausmų, pati užlipau laiptais į kitą aukštą, kaklelis buvo prasivėręs 3 cm ir labai sunkiai vėrėsi. Suleido skaitinamųjų. Iš pradžių galima buvo dar kentėt, bet į galą buvo kažkoks košmaras cry.gif . Nuo vandenų nubėgimo iki pagimdymo praėjo 18 val. Gimdymo metu jau prašiau, kad darytų cezarį, nes galvojau, kad niekad nepagimdysiu sad.gif . Bet gydytojos manęs neklausė ir pagaliau išstūmiau. Net nestumiant, pats kūnas stūmė. Gerai, kad nedarė cezario smile.gif

Antrą gimdysiu po maždaug 3 mėnesių. Galvoju apie gimdymą vandeny.

Beje, per pirmą nėštumą daug priaugau, girdėjau akušerės pasakymą, kad dėl to galimas daiktas sunkiai gimdysiu. Gal kuri žino, ar priaugtas svoris turi įtakos greitam kaklelio atsidarymui, ar ne?
ketti
Sąrėmiai prasidėjo 22 val. o kaklelis pilnai atsidarė apie 3 val. 30 min., t.y per 5 val. 30 min.. Kaip pirmam gimdymui sakyčiau labai greitai thumbup.gif

Tiesa, pirmųjų dviejų centimetrų net nejaučiau kaip jie atsidarė, nes tai įvyko iki sarėmių, gal net kelias dienas iki gimdymo..
Siracusa
Vandenys nuciureno 7 ryte, kaklas pilnai atsidare 10 val wink.gif
*jurga*
man vandenys nubego 17:30 (mazdaug), 21:00 paziurejes daktaras pasake, kad kaklelis pilnai atsidares tik galvute dar turi nusileisti. liepe dar pavaikscioti po gimdykla, 21:50 jau buvau grazaus sunelio mama tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Brooke
Kai atvažiavom į ligoninę, jau buvo 3 cm. atsidarymas, ir vandenys nutekėję. Nepamenu, kada kas atsidarė, bet nuo vandenų nutekėjimo iki kol pagimdžiau buvo praėję apie 11-12 valandų..
san
skaitau ir pavydziu mirksiukas.gif , kaip taip greitai atsidarineja...

man atvaziavus i ligonine atsidarymas buvo vos 2 cm, o saremiai jau tesesi 9 val. pagimdziau dar po 7 val.
Hmmm...
O man dar iki sąrėmių pradžios atsidarymas buvo 2 cm, sąrėmiai prasidėjo nubėgus vandenim, apie 4,30 val ryto, tada atsidarymas pasak gydytojos buvo 4 cm. Pagimdziau 14.55, gydytojai sake, kad viskas būtų buvę greičau, jei būčiau vaikščiojusi ir ant kamuolio sėdėjusi, bet aš labai jau miego norėjau ir beveik visą laiką (kol gydytojai nematė) gulėjau blush2.gif 4u.gif
*PM*
Nuvaziavau i ligonine sestadieni 4 ryto, kaklelis bus atsidares puse cm, o atsidare pilnai tik 8 vakaro, nors ir buvau skatinama....pagimdziau per 1h 40 min... blink.gif
IngaKate
Su sūnum sąrėmius pajutau 16.30, o pagimdžiau 23.15. O su mergyte - pilnai atsidarė per 4 valandas.
Isila
į ligoninę pas gydytoją važiavom apžiūrai, kaip buvom sutarę. Pasirodė, kad kaklelis 4cm atsivėręs. Sąrėmių nejutau. Tai tiesiu taikymu keliavom į gimdyklą. Į Gimdyklą įžengėm 21.45val., pagimdžiau 2.20val. Žinau, kad vos spėjo epidūrą padaryt, kai akušerė pasakė "lipam ant stalo". Skatino.
anzu
Saremius pajutau, kai kaklelis jau buvo atsidares 6cm apie 21val., vandenis nuleido apie 22val., o pagimdziau 00.30val. Sakyciau, labai greit thumbup.gif Tai uzteko intraveninio nuskausminimo, nes pora valandu buvo labai smagu blink.gif Manau, kad kazkokius saremiukus jutau jau kelias dienas pries gimdyma. Gerai, kad tada nesupratau, kas tai yra tongue.gif
Saldi Uoga
Vakare kazkaip ilgai nesimiegojo, bet pagaliau susiruosem, galvoju nuleksiu dar i tulika, buvo 1 val. nakties. Nueinu, o man tik per kojas silta srovele nutekejo.. taip ir supratau, kad vandenys nutekejo. Bet nieko neskauda. Priguliau pamiegot, galvoju jei neskauda tai dar galiu ramiai sau laukti. Po geros valandos pradejo skaudenti, tai jau 2.30 susiruosiau i ligonine. Atvykau gal puse 4 ir tada kai uzejo skausmelis ujuju blink.gif 6.15 pagimdziau dukryte, nieks nesake kiek cm.. nes labai jau greitai viskas vyko.. pati kaip per ruka pamenu laikrodi ant sienos.. smile.gif
gal antras greiciau :@)
Saldi Uoga
mirksiukas.gif si karta vandenyje gimdysiu, vaikuciui geriau ir moteriai lengviau smile.gif
besiba
pirmuosius skausmelius pajutau 10 val ryte 4u.gif - buvo kas 10 min... ax.gif ligoninej atsiduriau 15.30 doh.gif (ilgai tempiau tongue.gif ) -buvo jau 7 cm atsidarymas tongue.gif , o 18.12 val -jau lelyte buvo siame pasaulyje thumbup.gif kaip 8 val pirma karta -manau norma thumbup.gif
Agnusha
Pavydžiu, pirmi skausmeliai prasidėjo prieš tris paras iki gimdymo, paskutinę dieną apie 11 val. atsidarymas 7 cm, nuleido vandenis, 15 val. vis tie patys 7 cm, skatinamieji, 18 val. opijus, kad pailsėčiau, 19.30 val. vis tie patys 7 cm, 22 val. rankomis plečia gimdos kaklelį, 22.42 val. sūnelis...
kaunietuke
As vaziavau i ligonine jau po termino.Atsidarymo jokio nebuvo.Kai pradejo skatinti pilnas atsidarymas buvo tik po 13val.Visa diena iskankino,o vakare padare cezari,nes netilpo vaiko galvute
stebukliuke
36 savaitę kaklelis buvo atsidaręs per 2 cm, gimdžiau pilnų 42 savaičių, gimdymas truko 10 valandų
KV
Dvi savaites vaikščiojau su 2 cm. rolleyes.gif
42 sav. ir 5 dienų nuleido gydytojai vandenis, kaklelis iki 10 cm atsidarė per 10 val. dar + 2 val. iki cezario, nes netaisyklingai įsitaisė su galvyte ...
Viso 12 val. ax.gif
dowilia
kai atsigulaiu i ligonine 38nestumo sav, kaklelis buvo atsidares 2cm, po keliu dienu mane isleido namo, dar gimdyt nesitikejau, nakti nakvojau namie, o ryte grizau i ligonine, i gimdykla nuveze apie 4val ir po keliu valandu kaklelis buvo visiskai atsidares.Tai pilnai kaklelis atsidare per kokias 6valandas.
Ramacka
Pirmus saremius pajutau 4 unsure.gif , o dukryte ant ranku paemiau 12.25 thumbup.gif
ingridukas
Gimdos kaklelis buvo atsiveres 2cm,o skatinamuju deka teko laukt dar 14 valandu blink.gif schmoll.gif unsure.gif
Meka Pinavija
Pirmuosius skausmus pajutau kažkus 20 valandą, 23,30 jau buvau ligoninėjė, o 2,00 gimė mano dukrytė 4u.gif wub.gif
spurgele
man jau 36sav. buvo 2cm prasidarymas. sėkmingai atvaikščiojau dar 4sav. ir teko gimdyt su skatinamaisiais, nes vandenų nebuvo, o gimdymo veikla visiškai neprasidėjo. pagimdžiau per 2val 10min. nuo skatinamūjų suleidimo.
Nivea
Man pirmieji sarėmiai prasidėjo 18 val. Skausmai buvo nestiprūs, bet dažnėjo, taigi susiruošėm į ligoninę. Į GN nuvažiavom apie 21 val, Atsidarymas buvo 4 cm, o likę atsidarė prieš vidurnaktį , tačiau teko daryt cezari ir dukrytė gimė 00.25. Taigi galima sakyt, kad pilnai atsidarė per 6 val, nors pirmos 3 val labai lengvos ir neskausmingos buvo thumbup.gif
BooMe
saremiai prasidejo 31dienos 7val ryte, 22.00val kaklelis atsidares buvo 2cm, 3val ryto 4cm, pagimziau 1d 23.41val smile.gif taigi kaklelis atsidarinejo apie para unsure.gif
vija23
Pirmaja atvaziavau gimdyt be jokio atsidarymo. 8 ryto nuleido vandenis, o 17.19 jau pamaciau savo dukryte smile.gif
Antro nestumo metu apie men isvaikciojau su atsidariusiais 2 cm. 10 dienos vakare prasidejo reguliarus (3-7 min intervalais), bet neskausmingi saremiai su kuriais truputi pamiegodama ir panaktinedama islaukiau ryto. Ryte nuvaziavau i ligonine, bet pasake, kad veikla dar tikriausia tik prasideda, atsidarymas 3cm ir leido jei noriu grizt namuciu... Apie 13 saremiai pasidare daznesni (kas 2-3 min) ir ilgesni, apie 16 atvaziavau i ligonine su pilnu atsidarymu, bet nenubegusiais vandenimis ir neisistaciusia vaiko galvyte. 17.50 gime mazyle smile.gif
BooMe
oj kaip geda blush2.gif netai parasiau, kaklelis atsidarinejo ne apie para o apie 40valandu biggrin.gif
Rasytee
atvaziavau su 3cm atsidarymu buvo 19val o 23val buvo pilnas atsidarymas
giedree_grey
atvaziavau i ligonine 15d. su atsidariusiu kakleliu per 2 pirstus,o tik kita para(16 diena)atsidare iki galo.
Navita
vakar daktare apziurejo ir rado 1.2-2cm atsidaryma. kaklelis minkstas,pasiruoses gimdymui. daktare sake butu gerai kad ateinancia sav.dar negimdyciau doh.gif
o mums dar tik 35sav. nieko neskauda,lelius malasi,tik pilvelis daznokai susitraukineja + kokia sav pilvelis paleistas. o tai sake,kad reiksia jog neuzilgo gimdyt blink.gif
dbr kiekviena diena nerimas.. truputi per anksti leliukui belstis
Dasha
man pirmadieni per apziura patikrinus nustate kad dar 1.5 cm ilgis ir tik 2.5 cm atsidarymas. 4dieni jau buvo visiskai sutrumpejes ir beveik 3 cm atsidarymas. siandien 6dienio vakaras- vis dar negimdau unsure.gif labaaai jau indvidualiai viskas cia vyksta..
ramunių mergaitė
Su arkliška skatinamūjų doze, kaklelis atsidarė per 12 val.
~Honey~
Aš jau atvažiavau,kai buvo atsidaręs kaklelis 2,5 cm....O pilnai man jis atsidarė per 17 valandų smile.gif
spurgele
QUOTE(Navita @ 2006 07 01, 19:48)
vakar daktare apziurejo ir rado 1.2-2cm atsidaryma. kaklelis minkstas,pasiruoses gimdymui. daktare sake butu gerai kad ateinancia sav.dar negimdyciau doh.gif
o mums dar tik 35sav. nieko neskauda,lelius malasi,tik pilvelis daznokai susitraukineja + kokia sav pilvelis paleistas. o tai sake,kad reiksia jog neuzilgo gimdyt blink.gif
dbr kiekviena diena nerimas.. truputi per anksti leliukui belstis
*

pilvuką gali paleist ir nuo karščių, lengvai pabaik nešiot mirksiukas.gif
chriss
Atvažiavau kai buvo atsidaręs 5cm,o kiti atsidarė kažkur per nepilnas tris valandas biggrin.gif
Gerbera
siandien buvau pas gydytoja tai pasirodo jau kakalelis minkstas ir 3cm. sake kaip pirma karta gimdant labai daug. nu kol kas nieko nevyksta, buvo paruosiamuju saremiu, ir kamstis ka tik isejo biggrin.gif
Cikadelė
apie 2 savaites vaikštinėjau su prasidarymu 3 cm...
kai buvo 40 sav ir 2 dienos 2 val nakties prasidėjo sąrėmiai, 4 val atvažiavom į klinikas- prasidarymas 9 cm thumbup.gif po pusvalandžio atsidarė ir dešimtasis...o 8,30 jau gimė mūsų mažė wub.gif

kažkaip greitai čia mums pasisekė ax.gif blush2.gif biggrin.gif
zmamyte
QUOTE(ingridukas @ 2006 06 12, 04:35)
Gimdos kaklelis buvo atsiveres 2cm,o skatinamuju deka teko laukt dar 14 valandu blink.gif  schmoll.gif  unsure.gif
*

Man labai panasiai, buvo 1 cm atsidarymas, pradejo skatinima, po 14 val. pagaliau sulaukem 10 cm, ir po 20 min gime musu mazius.
Stebukle
as nuvaziavau gimdyt 22.00 su 3 cm atsidarymu, bet vaikiukas buvo dar gan aukstai, tada gavau nebloga doze skatinamuju, ir 01.01 gime Lukrecija wub.gif
Ievuzhe
Nuvaziavau i ligonine nubegus vandenims apie 1:00h. Nieko nevyko, nei saremiu, nei kaklelis atsidarinejo:) Buvo gal puse cm. Apie 10 val pradejo atsidarineti ir jau 14:00 h buvo visi 10 cm
Isila
kai atvariau buvo 4cm (šiaip važiavaui apžiūrai, ne gimdymui, jokių sąrėmių ir jokių nubėgusių vandenų). Tai čia buvo 22 val, o 02,20val jau buvau pagimdžius po dozės skatinamųjjų (vandenis nuleido, darė epidūrą)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.