vakar ryte pas mane jau buvo atsidaręs 1cm., buvo kelis kartus per dieną užėję netikrieji sąrėmiai, bet gydytoja sakė, kad prognozuot kažką sunku, pasidalinkit savo patirtimi, per kiek laiko pas jus atsidarinėjo kaklelis ir ar skausmingai, ar ne, pas mane tai neypatingas maudimas???
Per paskutinį patikrinimą buvo atsidarę 2-3 cm. Tada dar nieko neskaud4jo, tik kartais suskdavo pilvą.
Po to patikrinimo už dviejų dienų išejo gleivių kamštis, o už savaitės prasidėjo reguliarūs sąrėmiai. Po 7 valandų nuo sąrėmių pradžios, iš kurių 4 pramiegojau ir tikrai dar nebuvo labai sunku, kaklelis buvo atsivėręs 7 cm. Pilnas atsidarymas buvo dar po 2-2,5 val. Va tos valandos jau buvo sunkokos. Ypač paskutinis pusvalandis. Čia su pirmu vaiku. Sako, su antru, trečiu ir t.t būna šiek tiek kitaip. Mausti ir po truputį atsivėrinėti kaklelis gali dar ilgiau. O po to staigiai užeina sąrėmiai, greitai dažnėja ir greitesnis "rezultatas" Lengvute, sėkmės tau ir gražaus gimdymo
As pora savaiciu pravaiksciojau su 2 cm atidarymu, kai atvaziavau i ligonine buvo 4cm (iki to laiko saremius- maudima jauciau 6 val.) per likusias 4 val atsidare 6 cm ir psio.
Sekmes
Cia kaip kam. Mane patikrino vakare ginekologas, pasake, kad dar visiskai uzdara ir kad kokia savaite tikrai negimdysiu. Ta pacia nakti del kraujavimo isvaziavau i ligonine ir po kokiu 20 val pagimdziau.
Bet, tiesa sakant, man tas kaklelis pats visai neatsidarinejo Gal cia paveldima, nes mano mamai irgi panasiai buvo. Palinkejimas: dziaukites kiekvienu centimetru
Aš gimdyti atvykau su 6cm.Prieš tai jau kokią gerą sav kas antrą dieną jaučiau maudimą, tempimą pilvo apačioje.Sąrėmiai mane užklupo staiga ir l stiprūs;toliau jau gimdykloje atsidarinėjo po 1cm per pusvalandį.Žodžiu, per porą val datraukiau iki 10cm.
Su pirmu vaiku, saremiai prasidejo kakleliui visai neatsidarius. Ir jis atsidarinejo septyniolika valandu. Epidurinis dar nebuvo madoje, taigi ir as ir tuomet busimas tetis turejome gera vakar, nakti ir dar pusdieni.
Po pirmagimio prireike net septyniu metu ryztis antram vaikui. Jei buciau zinojusi kaip viskas kitaip, matyt jau tureciau kokius keturis vaikus Dvi savaites isvaiksciojau su 2-3 cm. Gimdyti atvaziavau su 6 cm ir per 4 val pagimdziau Sekmes! ir net jeigu nebus lengva, nebutinai kita karta sunku:)
Pazhinojau mergina, kuri vos ne menesi su 3 cm pravaikshchiojo Mane pachia skatino. Iki tol jokio progreso nebuvo, o nuo skatinimo pradzhios atsidare per 15 val. Kiek suprantu fiziologija, kaklelio atsidarinejimas ir skausmas neturi nieko bendra. Skauda per saremius del gimdos susitraukimu. Na, gal bus mamu, kur paneigs tai...
as i ligonine atvaziavau 19.40 jau su 6 cm
Saremiai prasidejo 20 val., i ligonine atvaziavom 22.00 su 3 cm. Kai padare epiduri, kaklelis per valanda atsidare iki 8 cm (tikslaus laiko nebeatsimenu). Pagimdziau 6.15.
As i ligonine atvaziavau be saremiu, su uzdaru kakleliu ir tekanciais vandenimis. 7-8 val kankinausi su skatinamaisiais ir be nuskausminamuju - kaklelis atsidare 1 cm. 3 val su morfinu - 3 cm. Dar kokias gal 2-3 val kankinausi, kai pasibaige morfino veikimas ir laukiau epiduro. Po to seke epiduras, tai per 5 gal valandas kaklelis atsidare pilnai.
Kai atsiguliau i gimdymo skyriu tai kaklelis buvo atsidares 2centimetrus ir skausmas buvo kas4min.,ir visai neskubejo atsidarineti ,kai po 4valandu pasikeite gydytoju pamaina tai daktaras sake kad atsidares tik 4centim. ,o naujai atejus gydytojai ne motais - prakirpo vandenis ir pasake gal po kokia 3 valandu turesiu
Mano istorija panasi i Merlote, tik saremiai truko 15 val, ir lygiai tiek laiko nuo 1 ar 2 cm gydytojas ji rankomis atidarinejo (ty plese, skausmas - geriau 2kart pagimdyt).
labai panasiai buvo ir mano mamai, sako, beveik visada dukros gimdo kaip mamos. bet antras ir mamai ir man tikiuos bus lengvesnis. Nors kazko antgamtiska ir neistveriama nebuvo, bet vistiek dziaugiuos, kad turiu berna ir antra lygtai irgi prognozuoja vyruka.
Likus trims savaitems iki gimdymo gydytoja pasake, kad mano kaklelis atsidares 4 cm. Buvau
Nu ir baisu turetu buti zalioms nestukems cia jusu pasiskaicius
Atvaziavau i ligonine su saremiais kas 5 min ir 2cm atsidariusiu kakliuku 23 val, o 2val jau buvo visai atsidares Taip kad buna ir lengvu vaikuciu kelioniu - to visoms ir linkiu
As atvaziavau gimdyt su 1cm, 4val.ryto pradejo mausti pilva, maniau gal ka suvalgiau, bet kadangi buvo gimdymo data,tai nuvaziavom i ligonine, ten budejo mano gydytoja, sake - bandom, o jei ne vaziuosi namo, po valandos taip uzejo...
Nu cia tai tikrai baisu skaityt.. retai kam pakenciamai buna
Mums dabar 34 savaites, tai pasiskaiciau ir pries akis iskilo tas siaubingas skausmas, kuri patyriau su pirmuoju. Ilgai as to jausmelio nepamirsau. Suneliui jau 7 metukai..Tikiuosi, sikart bus paprasciau.. Nors epidurinio darytis negaliu, turiu 2 isvarzas
Man 3 sav iki gimdymo 1 cm buvo, o gimdyt atvaziavau su 6 cm, paryciais saremiai prasidejo pradejau skaiciuot ziuriu kas 10 min, po valandos paskambinau gydytojui ir isvaziavau gimdyt ir po 7 val jau supau savo
Papildyta @ [mergetime]1101656617[/mergetime] Man 3 sav iki gimdymo 1 cm buvo, o gimdyt atvaziavau su 6 cm, paryciais saremiai prasidejo pradejau skaiciuot ziuriu kas 10 min, po valandos paskambinau gydytojui ir isvaziavau gimdyt ir po 7 val jau supau savo
kipshiuke linkiu lengvai ir neskausmingai pagimdyti
2 savaites vaiksciojau su 1 cm ir pasisalinusiu kamsciu. gimdyma skatino, bet pakako tik zele kaklelyje. pilnai atsidare nuo skatinimo pradzios per 10 valandu
man stiproki saremiai prasidejo 4 val.ryto, nuvaziavom i gimdymo namus, o atsidarymas 1cm-praktiskai nieko...Taip pralaukiau iki 16val., issekusi jauciausi, bet vis dar 1cm
Saremiai kas 10 min. prasidejo pirmadieni vakare, tesesi visa nakti (nemiegojau). I ligonine nuvykom 6 val. ryto. Savo mazyle turejom antradieni 16.36 popiet. Siaip tai man gimdos kaklelis atsidarinejo letai.
man siandien gimdyti, o atsidarymas tik per viena pirsta
Nuvaziavau i ligonine su atsidariusiais 4cm. ~Per 5val. atsidare visi 10cm. Beje, veikla suaktyvejo kai prakirpo vandenmaisi.
daiwuce, tai gal dar ne taip greit gimdyt, jei tik 1 cm
as 41 savaites pirmaji pagimdziau
nu as ir pirmaji pagimdziau, kai buvau 41 savait. ir 1 dienos. Todel galvoju, kad taip atsitiks ir si karta
nu va, jau beveik 2 sav. vaikštau su 3cm. atsidarymu ,galvytė pilnai įsistačius, na ir ką
Su pirma dukra gimdziau kaip priklauso, 8 val .+skatinimas , nes nepakankama gimdymo veikla. Uztat su antraja
Atvaziavau i ligonine buvo atsidare 2-3 cm.Daktaras siule gultis jau ir gimdyti.O aslabai dar nenorejau gultis nebuvo 19 val.ir Joniniu isvakares.Daktaras sake jei dar galesiu uzmigti nu tai vaziuok namo tai as ir isvariau,bet vistiek grizau apie 22.30val,nes jau rimciau pradejao skaudeti.Ai bet dar pavazinejom su masina (nes atrode lyg maziau skauda vaziuojant),nuvarem paziuret kaip zmines Santakoj Jonines svencia.Ir tik tada i ligonine.Buvo atsidare 4-cm. 12.30val nuleido vandenis.PO to atsigulaiu i vonia ir po 1 val atsidare iki 9cm o 3.25val gime mano
Papildyta @ [mergetime]1102334167[/mergetime] Tai realiai kakleleis atsidare per 12 val
O man tai buvo taip. pagulde mane i ligonine del kraujo spaudimo. Jau buvo 39 savaites. kaip visada tokiais atvejais gydytoja paziurejo kaip ten tas kaklelelis. O jis jau buvo 2 cm atsidares. tas buvo vidurdieni. Na o po pietu, kazkaip man jau prdejo mausti pilvo apachia. Bet labai nesmarkai ir neskaudziai. Net nepagalvojau, kad galas artinasi:). Apie kokia 23 jau eme stipriau skaudet. Emiau skaichiuot kas kiek ir kiek laiko skauda. ogi kas 3 minutes ir po 40 sekundziu. Seseles iskviete gydytoja, ta apziurejo - 6 cm. tada nuleido vandenis. tas buvo apie 24. O jau 1.25 turejau leliuka. Tie paskutiniai keturi centimetrai skaudziausi buvo.
bet kiekvienai gi kitaip. Mano brolienei per 16 val. atsidare tik 2 cm. as irgi ruoshiausi ilgam ir skausmingam gimdymui, o skausmo apturejau tik 1,5 val.
man tai kaklelis iki pat paskutines dienos nenorejo atsidarinet. jau buvo 41 savaite, ir gydytoja pasake, kad ateiciau antradieni 15 val ir tada mane skatins. o viskas prasidejo nakti is pirmadienio i antradieni - kai nuvaziavau 2 val nakti i ligonine kaklelis buvo 2 cm atsidares, o leliukas gime 13 val. taigi visas procesas truko apie 11 valandu, paskutines trys valandos tai taip labai ilgai slinko, skaudejo neblogai... Bet didvyriskai laikiaus iki pat galo
Man kaklelis atsidarinejo nuo 30 savaites. Paskutine diena buvau pas gydytoja - sako 4cm, o vakare prasidejo saremiai. Per 1val )kol nuvykome i ligonine) jau buvo 8cm. O nuo tada sunelis gime per nepilnas 2 valandas.
Vaje
Mane gydytoja išsiuntė į ligonine 4cm.bet kai ten patikrino sakė kad dar tik 2-3cm.bet visvien paguldė.Labai pergyvenau, nes dar nenorėjau gultis. :verkiu:Laiku nepagimdžiau.Užtempiau 2 dienas.į gimdyklą išvedė su 4cmbuvo 9.45val.O ten turėjau laukti.Vandenis pradūrė.prasidėjo sąrėmiai 10val.nereguliarūs.kas 20,15,10 ir t.t.min.12val.sąrėmiai susireguliavo.tada jau buvo kas 3min.Taip buvo 5val.Ir 17.13val BOOOM.Gimė mūsų sūnelis
Mane i ligonine ryte pagulde su 3cm atsidariusiu kakleliu iki vakaro ledai nejudejo, o nakti prasidejo visas smagumas tai apie 5 i gimdykla tada tiesiai i dusa, o 09:04 turejom savo dukryte, taigi tie 7cm atsidare per 3-4 valandas
Siaip teorijoj raso, kad 1cm - 1 valanda
Sveikos
Na jus taip graziai giriates, reik ir man pasigirti ir jus apraminti... O viskas buvo tap: as gulejau ligonineje ir vakare man nubego vandenys. man visiskai nieko neskaudejo, saremiu jokiu. Sesele nuramino kad dar man tex apie 22 val. kankintis... paskambinau vyrui kad atvaziuotu, pati nuejau pas gyditoja, bet ji buvo gimdykloje, todel nuejau krautis daiktelius savo ir leliuko. Tik tada pajutau saremius labai skausmingus... tad atejo gidytoja (kazkur uz pusvalandzio), patikrino ir apsalusi konstatavo kad kaklelis jau 6 cm prasivere. Skubedami nuvede mane i gimdykla, nespejo net sirdeles paklausyti maziuko, vos vos uzsiropsciau ant "lovos"... viens, du ir maziukas jau ant mano krutines... (cia jau buvo 22.45) Idomu per kiek laiko antra pagimdysiu...?
Man kadangi kaklelis pradejo atsidaryneti tik nuleidus vamdenis tai: pirmas gimdymas 6val, antras - 6val, o trecias gimdymas - puse valandos
Pirmą vaiką pagimdžiau 42 savaičių, gimdžiau nuo 19 val. vakaro iki 11.45. Gal būčiau pagimdžiusi ir anksčiau bet mums suleido migdomųjų, nes tą naktį kas valandą gimdė....tik spėjo gimdyklas sterilizuoti
Dabar laukiuosi antro vaikučio, viską pamiršau, todėl vėl iš naujo bijau. Bet apie tai, kad moterys išvaikšto su atidaryta gimda po 2-3 sav. pirmą kartą girdžiu.
Žinot mamulės,
ties kai kai kuriom temom turėtų būti užrašas NEGIMDŽIUSIOMS NESKAITYTI!!! Siaubas dideliausias paima paskaičius... Galvojame apie mažylį
na va as ir jau pusantros savaites vaikstau su 3 cm atdaru. ir nieko. laukiam ziniu.
Kai buvo kaklelis atsidares 4cm. mane pagulde i ligonine. Su gydytoju del gimdymo buvau susitarusi is anksto.
Pasake kad tikrai negimdysiu dar bent para, bet pagulde i patologijos skyriu tipo kad apsiprasciau (buvo ketvirtadienio rytas) ligonineje. Visa para praejo ramiai be jokiu skausmu tik isleidau palatos kaimynes gimdyti(joms nakti prasidejo gimdymas) Ryte kai gydytojas mane patikrino liepe tuoj pat ruostis i gimdykla, nes kaklelis prasiveres 6cm.. o as nieko nejutau. 10 val. jau buvau gimdykloje, o tik 13 val. pajutau tikrus saremius. Pilnai kaklelis atsivere apie 17.30, o 17.55 jau turejau dukryte. Visom linkiu sekmes
as gimdziau 41 sav. tai as visa paskutine savaite pravaiksciojau su 3 cm. atsidariusiu gimdom kakleliu. kai prasidejo gimdymas, po vandenu nuleidimo jau buvo 5 cm. veliau suletejo gimdymo veikla ir teko gydytojui leisti skatinancius, bei atidarineit rankomis. Kadangi gimdziau su epiduru tai skausmo visai nejauciau (baisu isvazduoti koks jis galejo buti tuo metu, nes pradzia buvo tikrai skausminga!).
Man atsidare per10valandu
As dvi savaites su dviem cm. atdaru kakleliu pravaiksciojau laukdama kada gimdysiu
Per 10 val taip pat
16v. buvau ligonine - kaklelis buvo atsidares 2.5cm. o 20.30 jau leliu ant krutines laikiau
užtrūko 4 val, tai dabar liepta, kai tik bent mažiausiai įtarimas tuojau pat lekt i ligoninę kad namuose nepagimdyčiau
Kol atsidare kaklelis PRASIKANKINAU 18 val
Antrą kartą užtrukau 2,5 val.
|