Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar atėję svečiai turi nusiauti batus?
Supermamų klubas > Tarp mūsų, mergaičių... > Paplepėjimai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
nere
g.gif Vienam "Stiliaus" numeryje perskaičiau dizainerio J.Statkevičiaus mintį, kad jau praėjo tie laikai, kai atėję į svečius žmonės nusiaudavo batus.Nustebau.Pas mane ir dabar atėję nusiauna.Ir nematau aš čia problemos. Kodėl kažkas turėtų eiti per mano išvalytą butą, kuriame aš gyvenu, su savo nešvariais batais?Tai ar pritariate Juozukui, kad batų mautis nereikia?
norge
Priklauso. Jei lauke sausa, grindys ne ką tik po plovimo, namuose nėra vaikų, kurie ropinėja ant grindų ir kiša į burną viską, ką ten randa- prašom su batais. Kitaip- maloniai prašyčiau nusiauti... biggrin.gif

Mano mama buvo kartą gerai pastebėjus- batų nusiovimas svečiuose labai gerai parodo žmogaus išprusimo lygį. Jei kokis valdiškas santechnikas su kvapeliu ir kerzavais- tai žirgliodavo per mamos išplautas grindis net nesusimąstęs. O vat kai kunigas užsukdavo- tai nepaisydamas visų mamos kalbinėjimų- kilsteldavo sutaną ir batų raištelius mikliai mikliai ... smile.gif Sakydavo, reikia gerbti namų šeimininkę. smile.gif

Novia
mano manymu, tas batu nusiavimas niekad neiseis is mados... tai parodo ne vien zmogaus etiketa, bet ir tai kad vis delto vertina kitu zmoniu darba rolleyes.gif
o ir patiems zmonems kazin ar butu labai malonu varyt per kilima su baitais blink.gif
cipliukas
As irgi manau, kad turetu nusiauti batus. Man nemalonu, kai vaikstoma su batais po mano buta. Nesvarbu, koks oras uz lango. mad.gif
Šiaurė
То что не снимают обувь, я столкнулась в Литве doh.gif Я была в шоке.

И что меня убивает, видя что хозяйка босиком, дети - идти в обуви doh.gif

В России считается неуважением к хозяевам, если гость проходит в обуви.

Несколько раз я просто, четко и ясно говорила, что старомодных взглядов и прошу снять обувь

Даже с энергетической точки зрения не хорошо проходить в чужой дом в обуви.
Laiza
Kai kuriose salyse batai apskritai paliekami uz laukuju duru.. Teko su tuo susidurti. Netiketa buvo tai , kad juos ir rasdavom, kur palike... smile.gif Ten kilimai keliais sluoksniais sukloti, kas gi juos siurbliuos pastoviai? wink.gif
ugnieska
QUOTE (cipliukas @ 2004 11 16, 13:30)
As irgi manau, kad turetu nusiauti batus. Man nemalonu, kai vaikstoma su batais po mano buta. Nesvarbu, koks oras uz lango. mad.gif

pritariu ir as, juo lab jei yra mazu vaiku, kurie galbut dra tik sliauzioja.
Bet siaip jeigu naudosimes etiketo taisyklemis, tai atejus i svecius batu autis nereiketu, skaiciau kazkur. Bet man labiau patinka ir paciai nusiau atejus i svecius ir svecius nuauti thumbup.gif
Gerbera
man tai atrodo, kad autis batus ar ne tikrai apsprendzia isilavinimo lygis blink.gif nu blyn, man nedaeina per kilimus su batais varyt. man nors ir liepia nesiaut, as aunuosi. cia gi seimininku negerbimas... tipo atvarei, pridrebai ir isvarai?? man tokiu sveciu nereiktu ohmy.gif
Rigedora
na taip, atrodo pikta, kai eina su batais, o jei dar nešvariais... g.gif bet.... ar nepagalvojat, kad atėjęs svečias serga kojų grybeliu ir nusiavęs batus drabsto tas bacilas po jūsų butą? g.gif arba dar geriau, kai koks vyras užsuka į svečius pvz visą dieną batuose prabuvęs ir toooooooooooks aromatas pasklinda nuo jo kojinių??? blink.gif pvz turim draugą-kuris tiesiai taip pasako-nenusiausiu, nenoriu eit į kambarį, nes visą dieną batuose buvau-dujokaukės reiks wink.gif thumbup.gif gal tada geriau gabalėlis žemių ant kilimo, nei ta smarvė brūžinama į jį doh.gif Vat kažkur esu skaičiusi, kad ir gydytoja ar seselė atėjusi pas vaiką neturi nusiauti batų-nes elementariai gali pernešti bacilas... Tiesiog yra daugybė niuansų dėl tų batų... žinoma, jei ateina žiemą sniegais aplipę ir paskui balos telkšo-tai jau tikrai ne kas.. sad.gif bet jei tai vasarą ar sausu metu-tai nematau didelės problemos, jei ir nenusiaus rolleyes.gif
Lašelis
Jeigu as einu i baliu, nenusiaunu niekada , nor sir kilimai keliais sluoksniais tongue.gif tongue.gif . Siaip mes ivedem tokia mada , kad jei oras saltas ir uzvaziuojam pas draugus planuotai, vezames savo tapkes.Na neplanuotai tai basomis.Nes is tikruju nera higieniska autis svetimas tapkes. Jei silta nusiaunam ir vaikstom basi. man net paciai nepatogu butu su batais. rolleyes.gif rolleyes.gif
$
na kai aš kilimą namuose rankomis plaunu,tai man zapadlo būtų jei kas su batais iš lauko atėjęs per jį perbėgtų biggrin.gif
o šiaip kai aš ateinu į svečius ir man sako nesiauk nesiauk tipo nereikia,aš vis tiek nusimaunu batus pasakydama tokią frazę"aš noriu,kad pas mane nusiautų,todėl nusiaunu ir aš" kitą kartą tas žmogus atėjęs pas mane į svečius batus tikrai nusiaus clap_1.gif
Artemidė
QUOTE (nere @ 2004 11 16, 12:58)
g.gif Vienam "Stiliaus" numeryje perskaičiau dizainerio J.Statkevičiaus mintį, kad jau praėjo tie laikai, kai atėję į svečius žmonės nusiaudavo batus.Nustebau.Pas mane ir dabar atėję nusiauna.Ir nematau aš čia problemos. Kodėl kažkas turėtų eiti per mano išvalytą butą, kuriame aš gyvenu, su savo nešvariais batais?Tai ar pritariate Juozukui, kad batų mautis nereikia?

Taip tokie laikai ne tik praejo, bet kitose salyse nebuvo ir ateje, cia tik musu tarybinis ismislas buvo visiems ora gadint ir bacilas nesiot. Pirma karta ir man tokia mintis atrode keista, kai atejes pas mus i svecius higienistas kategoriskai atsisake nusiauti batus, bet pasirodo jis buvo teisus: jei laukiame sveciu, turime susitaikyti su tuo, kad:
1. po ju kambarius vis tiek reikes valyti, net jei batus nusiaus (taigi ir trupiniu ir siaip visko pasitaiko)
2. kai kuriu zmoniu kojos prakaituoja ir skleidzia nemalonius kvapus nepriklausomai nuo ju higienos.
3. prie duru patiesti tam skirti kilmeliai turetu pasitarnauti, kad kambarys neuztvintu nuo istirpusio sniego ir zemiu(deje, cia jau ir nuos sveciu priklauso,ar jie mokes jais pasinaudoti).

Taip kad 100 proc. pritariu Juozui - nusiaudineti batus ne tik nebemadinga, bet paprasciausiai nehigieniska.
asfaltuota
Visados nusiaunu, ir to paties tikiuosi iš kitų... Tiesa sakant, net pykstu, kai svečiai batų nenusiauna... Juk aš tas grindis plaunu, esi mano svečias, tad privalai mano triūsą gerbti. O kitas atsinešęs su batais šunšūdį ar molio gabalą dar akis išverčia: ale tu ir sugalvojai baltą kilimą nusipirkt...Jei matau, kad žmogus nesusipranta batų nusimt pradžioj bandau namiokais, jei dar nesupranta- jau piktokai liepiu nusiauti. Pas mus pirmas aukštas, tai viskas labai nešasi. Vasarą prisinešėm su batais blusų lervų, tai buvo visus apėdę...Kiek vargau kol to džiaugsmo atsikratėm... Ir šiaip, pilnas kiemas kačių prišiktas, galas žino kokių dar bakterijų galima prisinešti. O mažas vaikas kartais ir nuo grindų ką nukriusį suvalgo. Taigi šiuo klausimu esu labai kategoriška:
BATŲ NENUSIAUNA TIK VISIŠKI MUŽIKAI!!!
kažkada įskaudinta, net pati tokią temą norėjau forume užvest...
Artemidė
Dar papildau: jei einate i sveciu pas seseri, geriausia drauge ir pan. tai galima ir nusiauti, tuo labiau, kad tai darote daznai. Bet vakareliuose tai cia ne tik etiketo pazeidimas, tuo labiau ir reikalauti is sveciu negalima: gal zmogus turi problemu (kaip kazkas minejo grybeli ir pan.)
Tutsi
QUOTE (Rigedora @ 2004 11 16, 14:45)
na taip, atrodo pikta, kai eina su batais, o jei dar nešvariais... g.gif bet.... ar nepagalvojat, kad atėjęs svečias serga kojų grybeliu ir nusiavęs batus drabsto tas bacilas po jūsų butą? g.gif arba dar geriau, kai koks vyras užsuka į svečius pvz visą dieną batuose prabuvęs ir toooooooooooks aromatas pasklinda nuo jo kojinių??? blink.gif pvz turim draugą-kuris tiesiai taip pasako-nenusiausiu, nenoriu eit į kambarį, nes visą dieną batuose buvau-dujokaukės reiks wink.gif thumbup.gif gal tada geriau gabalėlis žemių ant kilimo, nei ta smarvė brūžinama į jį doh.gif Vat kažkur esu skaičiusi, kad ir gydytoja ar seselė atėjusi pas vaiką neturi nusiauti batų-nes elementariai gali pernešti bacilas... Tiesiog yra daugybė niuansų dėl tų batų... žinoma, jei ateina žiemą sniegais aplipę ir paskui balos telkšo-tai jau tikrai ne kas.. sad.gif bet jei tai vasarą ar sausu metu-tai nematau didelės problemos, jei ir nenusiaus rolleyes.gif

vat pritariu Rigedorai thumbup.gif as irgi manau, kad kai sausa, batai svarus, tai nera baisu, kad zmogus nenusiauna, ypac jei jis visa diena buna apsiaves wink.gif pvz., pas mano tevus kai nuvaziuojam, tai visada nusiaunam, nes ten visur kilimai ir kilimine danga, tad su batais zirglioti kaip ir nesmagu, o pas draugo tevus nusiaunam tik tada, jei uzsukam ilgesniam laikui, nes jie laikosi nuostatos, kad jau geriau zmogus su batais nei oro pavojus bute wink.gif
Freja
Na jei as dazniausiai bunu ka tik issiplovusi grindis, tai man irgi nepatinka kai su batais i kambari eina, yapc jei kas tik siaip kavai uzbega. Bet jei lauke sausa, ypac vasara kai ateina su lengvomis basutemis tai leidziu.

Jei darau vakareli, tai visiems leidziu buti su batais. Man paciai nemalonu, jei as ateinu sventiskai apsirengusi ir turiu paskui sedeti basa blink.gif Nu nei siaip nei taip. Vyrai su kostiumais ir kaklaraisciais po kojinemis irgi nelabai kaip atrodo.

Todel vaziuodama i baliu atsivezu batelius ar basutes kurias apsiaunu iejusi i nama.
svetima
Siaip uzsienyje daug kur nepriimta nusiaut batus..Kai gyvenom Olandijoj, tai siek tiek kraupdavom nuo tokiu iprociu-jie net savo namie su batais vaiksto, juokesi is musu tapkyciu laugh.gif

Kaip tik praeita savaite "Sekso ir miesto" eilinej serijoj rode situacija, kai pagrindine veikeja atvare lankyt pas drauge kudikio ir jai liepe nusiaut, tai labai moteriske nustebo..Galu gale tie jos batai dingo ir pan...Vnz. seimininkai turejo veliau kompensuot, na vnz. ten kaip supratau labai nepriimtina prasyt sveciu nusiaut-sveciu negerbimas vadinasi rolleyes.gif

Bet as megstu, kai pas mus zmones nusiauna laugh.gif
klajune
QUOTE (pievu_ragane @ 2004 11 16, 14:53)
Taip tokie laikai ne tik praejo, bet kitose salyse nebuvo ir ateje, cia tik musu tarybinis ismislas buvo visiems ora gadint ir bacilas nesiot. Pirma karta ir man tokia mintis atrode keista, kai atejes pas mus i svecius higienistas kategoriskai atsisake nusiauti batus, bet pasirodo jis buvo teisus: jei laukiame sveciu, turime susitaikyti su tuo, kad:
1. po ju kambarius vis tiek reikes valyti, net jei batus nusiaus (taigi ir trupiniu ir siaip visko pasitaiko)
2. kai kuriu zmoniu kojos prakaituoja ir skleidzia nemalonius kvapus nepriklausomai nuo ju higienos.
3. prie duru patiesti tam skirti kilmeliai turetu pasitarnauti, kad kambarys neuztvintu nuo istirpusio sniego ir zemiu(deje, cia jau ir nuos sveciu priklauso,ar jie mokes jais pasinaudoti).

Taip kad 100 proc. pritariu Juozui - nusiaudineti batus ne tik nebemadinga, bet paprasciausiai nehigieniska.

hm, o jei kilimų nėr, ką daryt, kad aukštakulniais laiptų ar grindų "nesubadytų"?
Artemidė
QUOTE (vobla @ 2004 11 16, 14:59)
Taigi šiuo klausimu esu labai kategoriška:

Nu ir kaimas laugh.gif Tik kur nors nuejus i rimtesni vakareli nejuokink zmoniu, nes kiti priesingai - gali tave muzike palaikyti kai nusiausi tongue.gif Del visa ko pasiziurek atejus, kaip zmones vaiksto : su batais ar be ju.
Adile
As tai nieko pries nusiavima, pati geriau jauciuosi, kai nekiaulinu seimininkams ant grindu...
Man tik baisiai nepatinka , kai seimininkai primygtinai siulo ju slepetes apsiauti. Nu negaliu sakyti, kad jos butu purvinos, dvokiancios ar t.t., bet tiesiog man nepriimtina autis svetimu apavu. O kai dar prideda, kad "cia musu specialiai sveciams apaut pirktos" tai isvis... doh.gif Stengiuosi tada ir seimininku neizeisti ir tu slepeciu nesiauti... bet sudetinga islaviruot blink.gif

Ir pritariu daugelio cia issakytai nuomonei, kad vakareliuose ar siaip pasilinksminimuose nesmagu (o ir negrazu) basomis... tokiu atveju arba, buk malonus, sugebek svariais batais ateiti (ar bent juos nusivalyti atejus), arba.. atsinesk persiauti (nemanau, kad tai butu baisi problema)
Artemidė
QUOTE (klajune @ 2004 11 16, 15:23)
[hm, o jei kilimų nėr, ką daryt, kad aukštakulniais laiptų ar grindų "nesubadytų"?

Visaip bandziau isivaizduot kaip turetu atrodyti tokios grindys (is ko padarytos) ir kokio smailumo batai turetu buti. Nu jei kulniukas kaip vinis tai gal. Bet tokio dar neteko mayti. Uztat zinau,kad jei bute yra parketas, linoleumas ar laminatas tai tikrai nieko neatsitinka.
asfaltuota
QUOTE (pievu_ragane @ 2004 11 16, 13:23)
QUOTE (vobla @ 2004 11 16, 14:59)
Taigi šiuo klausimu esu labai kategoriška:

Nu ir kaimas laugh.gif Tik kur nors nuejus i rimtesni vakareli nejuokink zmoniu, nes kiti priesingai - gali tave muzike palaikyti kai nusiausi tongue.gif Del visa ko pasiziurek atejus, kaip zmones vaiksto : su batais ar be ju.

Apie vakėlius nieks čia nekalba. Kavinėj, bankete, patikėk- batų nenusiaunu. Ir ne tau mane mokyti aprangos etiketo- aš tam specialius mokslus baigiau wink.gif Šneku apie tai , kaip žmonės ateina į svečius. Ateina su šūdinais kerzais ir dar pareiškia, o mes ir pas save namie niekad batų nenusiaunam.
ursule
aisku, kad i svecius atejus reik nusiaut
norge
QUOTE (pievu_ragane @ 2004 11 16, 15:27)
Visaip bandziau isivaizduot kaip turetu atrodyti tokios grindys (is ko padarytos) ir kokio smailumo batai turetu buti. Nu jei kulniukas kaip vinis tai gal. Bet tokio dar neteko mayti. Uztat zinau,kad jei bute yra parketas, linoleumas ar laminatas tai tikrai nieko neatsitinka.

Na labas rytas- biggrin.gif . Atsiversk temą apie medines grindis- ten įdėjau medienos kietumo koeficientus. Tai vat- panelės eruditė žiniai- net ąžuolas ir uosis neatlaiko aukštakulnių. Apie europiį klevą ar pušį - iš vis tyliu. Merbau mediena bei radialinis ąžuolas, dar kažkokią egzotišką medieną kažkas minėjo- tiems tai ne tragedija, nors jie irgi ne akmeniniai. Laminatas laminatui nelygu, bet jei tu turi omenyje laminatą su ypatingai kietu apsauginiu paviršiumi- tai pasiruošk plačiai atverti piniginę, laabai plačiai. Gal geriau tada radialinį ąžiuolą. biggrin.gif Arba žinai kaip- kai įsirenginėsi būstą, tai dizaineriams-projektuotojams taip ir pasakyk- prasyčiau grindis kaip supermarkete, bo ant Naujų pas mus svečių būna. laugh.gif
*mamyte*

O vat ir atsitinka tongue.gif .Pas mus nors ir azuolinis parketas , bet labai braizosi mad.gif .Taip kad ir per balius - draugiu maloniai paprasau nusiauti savo aukstakulnius rolleyes.gif .
Adile

Turiu gera pavyzdi - parketa tevu namuose. g.gif
Per tecio jubilieju kai kurios moteriskes prie stalo sededamos per viena vakara su aukstakulniais taip "ismale" grindis, savo sedimoj vietoj, kad dabar labai kruopsciai patiesta kilimine danga, o uosinis parketas laukia remonto... Atrodo klaikiai (lyg su atsuktuvu kokiu subadyta). Na, tas parketas, detas dar sovietiniais laikais, dabartines technologijos galbut geriau apsaugo grindis nuo smailiakulniu smile.gif
Artemidė
QUOTE (vobla @ 2004 11 16, 15:34)
Apie vakėlius nieks čia nekalba. Kavinėj, bankete, patikėk- batų nenusiaunu. Ir ne tau mene mokyti aprangos etiketo- aš tam specialius mokslus baigiau wink.gif Šneku apie tai , kaip žmonės ateina į svečius. Ateina su šūdinais kerzais ir dar pareiškia, o mes ir pas save namie niekad betų nenusiaunam.

Matyt koki dar tarybiniu laiku vadoveli nugriebus buvai biggrin.gif Siaip izeist nieko nenorejau, tik zinok, dabar pasitikslink - tikrai zinau kad aprangos etiketas nuo tu laiku pasikeite. Net univere per protokolo ir etiketo paskaite sitai desto. Dar patikslinu: kalbejau apie vakarelius namuose, kur buna daugiau nei trys zmones. Pas mama ar sese nuejus tai aisku, kad kelias dienas su batais nesliauziosi.
asfaltuota
QUOTE (pievu_ragane @ 2004 11 16, 13:39)
Dar patikslinu: kalbejau apie vakarelius namuose, kur buna daugiau nei trys zmones. Pas mama ar sese nuejus tai aisku, kad kelias dienas su batais nesliauziosi.

Rengti vakėrėlius bute- tai jau joks lygis. O bendrai būtent lygis- atspindintis intelekto lygį. Vakrėlis daugiabutyje paprastai baigiasi nemalonumais su policija... O į pirmą tavo posto dalį- gaudyk AŽ.
uups
QUOTE (pievu_ragane @ 2004 11 16, 12:53)
Taip tokie laikai ne tik praejo, bet kitose salyse nebuvo ir ateje, cia tik musu tarybinis ismislas buvo visiems ora gadint ir bacilas nesiot.

Nelygu shalis... bent jau Suomijoj tai nemaciau kad kas su batais i buta vezhlintu unsure.gif Ir Svedijoj nemaciau.
O smirdincios kojines tai kaipo ir zmogaus kulturos rodiklis. Eini i svecius,- pasirupink kad kojos nedvoktu.Grybeliai irgi,- siais laikais isgydomi. Be to, ne taip lengvai jau jie ir 'prikimba', jei ir sergantis svecias ateis. Teoriskai, vasara Palangos smeliuke tikimybe daug didesne pasigaut, nei nuo svecio (kuris su kojinemis,- basas nenusiauna juk).
O vakareliai- visai kitas reikalas. Galima ir atsinesti svaru apava. Kas del aukstakulniu,- taip, parkete lieka zymes. Pas mus shuo (40kg), ir tas grindis nagais subraizhe.

As visada nusiaunu. Bet netragizuoju, jei pas mane atejes zmogus nenusiauna. Kol kas nepasitaike tokiu, kurie dumblinu ar slapiu nenusiautu, o nuo sausu nieko baisaus neatsitinka smile.gif
Rasma
Na, man jaukiau, kai žmogus atėjęs nenusiauna batų..Vis bijau, kad įmins į kokį dukros netyčią numestą sausainį, jei atėjo moteris ir su pėdkelnėm, tai sudraskys jas (medinės grindys, tai ne laminatas)..Šiais laikais, kai dauguma važinėja mašinomis ir retokai užsuka į tvartą, aš abejoju, kad ateitų moliu aplipusiais batais..
Dažniausiai, jei jau aunasi bandau siūlyti šlepetes, bet vis pagalvoju, o koks malonumas autis šlepetes man pačiai svečiuose būna? Baisiai nehigieniška ir aš pati nelabai mėgstu blink.gif
Išties svarbu kur atėjai ir ko atėjai..jei tai kažkoks vakarėlis, tai būti be batų blink.gif Bet jei atėjai pas kokią "naujai keptą" mamytę ar gimines, tai su batais kaukšėti irgi nei šis, nei tas..
Artemidė
Jeigu einu pas artima zmonu (gali buti gera drauge) - tai visada nusiaunu, nes:
1. Vizitai dazni ir tikrai po manes kiekviena karta nevalys
2. Tas zmogus zino apie mano ligas ir as zinau apie jo
3. Kartais praleidziu ne viena diena.

Bet pagal etiketa NEGALIMA nusiauti batu nuejus pas nepazistama zmogu (tarkim draugu draugu drauga), ne del to jog negrazu, tai gali buti kaip izeidimas zmogui, tu gi jo nepazisti, gal jam nemalonu uostyti tavo kojas, o jei jos ir nesmirda, abejoju ar kuri is musi tik atejus pranesame : "as nusiausiu nes tikrai nesergu grybeliu" biggrin.gif Taip kad neperlenkite lazdos, mielosios, visur yra savos taisykles. biggrin.gif
asfaltuota
QUOTE (uups @ 2004 11 16, 13:43)
o nuo sausu nieko baisaus neatsitinka smile.gif

Būtent nuo sausų ir atsitinka- taip į butą pas mus atkeliavo blusų lervos. Veterinorius aiškino, kad jei kieme sausra- visuomet yra rizika, kad su batais jų prisineši. Kai lauke drėgna- tokios rizikos beveik nelieka...
Rasma
Vobla, tai veterinorius turėjo pasakyt, kad atėjus svečiams lieptum vyrams ir kelnes nusimaut laugh.gif patikėk ne tave kritikuoju, bet veterinorius įdomus laugh.gif laugh.gif
Todėl, kad blusų lervos (o kas čia per siaubas blink.gif o kodėl lervos, o ne lėliukės arba blusų kiaušinėliai g.gif), t.y. tiksliau glindos, ant batų ar kelnių nelimpa..kai sausra, o ypač rugpjūčio mėn., daug alkanų pačių blusų ir jos jau patikėk manim, laaaaabai šoklios rolleyes.gif
Aš nuėjus žiemą į rūsį ir grįžus namo puolu į vonią ir kratau blusas nuo drabužių, nes kelnių klešnes aplimpa taip, kad laikykis laugh.gif
uups
QUOTE (vobla @ 2004 11 16, 13:49)
Būtent nuo sausų ir atsitinka- taip į butą pas mus atkeliavo blusų lervos. Veterinorius aiškino, kad jei kieme sausra- visuomet yra rizika, kad su batais jų prisineši. Kai lauke drėgna- tokios rizikos beveik nelieka...

apie blusas tai niekada nepagalvociau blink.gif ai, balanemate, mazha tikimybe kad tu blusu prinesh. Neliepsiu visvien nusiaut. Leidziu rinktis, taip sakant ,- demokratija pas mane laugh.gif
Fate
QUOTE (pievu_ragane @ 2004 11 16, 16:47)
Taip kad neperlenkite lazdos, mielosios, visur yra savos taisykles. biggrin.gif

Ar tik pati sau nepaprieštaravai?.. Taip, visur SAVOS taisyklės wink.gif Mano namuose taisyklė: prašau nusiaut batus wink.gif Ir savo namuose tikrai nesijaučiu mužike dėl tokios taisyklės tongue.gif
asfaltuota
QUOTE (Rasma @ 2004 11 16, 13:54)
Vobla, tai veterinorius turėjo pasakyt, kad atėjus svečiams lieptum vyrams ir kelnes nusimaut laugh.gif patikėk ne tave kritikuoju, bet veterinorius įdomus laugh.gif laugh.gif
Todėl, kad blusų lervos (o kas čia per siaubas blink.gif o kodėl lervos, o ne lėliukės arba blusų kiaušinėliai g.gif), t.y. tiksliau glindos, ant batų ar kelnių nelimpa..kai sausra, o ypač rugpjūčio mėn., daug alkanų pačių blusų ir jos jau patikėk manim, laaaaabai šoklios rolleyes.gif
Aš nuėjus žiemą į rūsį ir grįžus namo puolu į vonią ir kratau blusas nuo drabužių, nes kelnių klešnes aplimpa taip, kad laikykis laugh.gif

Čia jau aš ne specialistė, bet kai ėjau į vet. vaistinę tručiznos tom blusoms pirkti- jis pasakė, kad kalta sausra. Tuo metu jau buvo pradėję lyti, taigi jis sakė, kad pavojaus vėl užsinešt nebėra. Pas mus pilnas kiemas katinų, bet kažkaip seniau nebuvom to gėrio prisnešę, o vat kai nelijo kurį laiką -ir atsirado...Kažkaip linkus tikėti ...
Jėėėzau, o ką jos dar ir rūsyje gyvena? blink.gif Nu siaubas kažkoks ohmy.gif
Saga
idomi diskusija............ jau ziuriu ir apie issilavinima galima nuspresti pagal batus.........

asfaltuota
QUOTE (Saga @ 2004 11 16, 14:15)
idomi diskusija............ jau ziuriu ir apie issilavinima galima nuspresti pagal batus.........

O kaipgis wink.gif biggrin.gif
Pamenat rusišką filmą "Šuns širdis" kai proletarai lūzeriai užsuko pas profesorių? Profesorius žiūrėdamas į jų kerzavus maloniai bendė užsiminti, kad nereikėjo batų autis, nes kilimai tik persiški...
Vsiumoj tai sunku mums lietuviams gaudytis, kai 50dešimčiai metų buvo nutrūkusios tradicijos. Nebėra natūralios tąsos, tai ir gaudom- tas pasakė tą, o anas aną...
Rasma
QUOTE (vobla @ 2004 11 16, 14:14)
Čia jau aš ne specialistė, bet kai ėjau į vet. vaistinę tručiznos tom blusoms pirkti- jis pasakė, kad kalta sausra. Tuo metu jau buvo pradėję lyti, taigi jis sakė, kad pavojaus vėl užsinešt nebėra. Pas mus pilnas kiemas katinų, bet kažkaip seniau nebuvom to gėrio prisnešę, o vat kai nelijo kurį laiką -ir atsirado...Kažkaip linkus tikėti ...
Jėėėzau, o ką jos dar ir rūsyje gyvena? blink.gif Nu siaubas kažkoks ohmy.gif

Atvirai pasakius, arba veterinorius ko privėlė, arba kažką ne taip supratai..Blusų itin daug būna rugžjūčio mėn., būtent tada turbūt ir būna sausiausias periodas..Bet blusų lervos, pasikartosiu, jops labai judrios ir nematomos plika akimi..Jei jos šoks, tai nebūtinai su batais jas gali parsinešt..Gali parsinešt ir lėliukių, jos lipnios, sukima su dulkėm ir pan, nejudrios irgi plika akimi nematomos..Glindos būna ant gyūno plaukų, kibios, bet gali ir pribirt bute, jei gyvūnas kasysis ir pan.
Paprastai blusų parsinešt gali bet kas ir nusiausi batus ar ne, jokio skirtumo wink.gif

Aš gyvenu pirmame aukšte..kol vyras neišlupo grindų, neužliejo betono ir pan. į kiekvieną plyšelį, tai iš rūsio ne tik blusų atsirasdavo, bet buvo atsiradę ir paukščių utėlių blink.gif Kas tokius dalykus matėt, tai su niekuo nesumaišysi laugh.gif Nueinu į rūsį, o ten viena šeimynėlė kažkokiame vandentiekio mazge užsiveisę vištidę..kaip pridera 10 vištukių, gaidys kaip gaspadorius..Pakėliau vėją, vištas išvaikė lauk (jos man po to į slyvą sutupė po langais smile.gif) ir gaistirininkai stipria vandens srove išplovė viską.
Artėja žiema, katės lįs į rūsius, blusos tarps ir žinau, eisiu Kūčių išvakarėse parsinešt spanguolių uogienės ir grįšiu visa aplipusi (ypač kelnių klešnės kenčia)Mažos blusos, alkanos sad.gif . Kaip žinia, kačių blusos mėgsta žmones, skirtingai nuo šunų blusų laugh.gif
tindi
pas mus airijoje batu niekas nenusimauna.vaikstai sau su batais po namus ir viskas.as nemanau jei nenusimauni batus tai tu zemo lygio.
asfaltuota
QUOTE (Rasma @ 2004 11 16, 14:27)
. Kaip žinia, kačių blusos mėgsta žmones, skirtingai nuo šunų blusų laugh.gif

Šitą tai jau žinau- patyriau savo kailiu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Nelabai aš skiriu kur ten lervos kur lėliukės, bet nusiovus būsiu tikra, kad bent jau jų po visą butą neišnešiosiu.
Rasma
QUOTE (vobla @ 2004 11 16, 14:35)
Šitą tai jau žinau- patyriau savo kailiu biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Nelabai aš skiriu kur ten lervos kur lėliukės, bet nusiovus būsiu tikra, kad bent jau jų po visą butą neišnešiosiu.

o kam jas išnešiot po butą..jos gi pačios išsišokinės, jei parsineši rolleyes.gif Koks skirtumas kur bus batai..ant kojų ar gražiai sustatyti prieškambaryje..
Jei jau tokių dalykų bijotės, tai svečių nusiautus batus (ir savo batus taip pat)būtina nuplauti smile.gif
Image
O as tai pasakau, kad nusimautu batus. Ir man visiskai nera geda tai pasakyti. Pas mus ateidavo vienas draugas ir visada tiesiai per visus kambarius su batais. Jam budavo nesvarbu, kad grindys dar dregnos. Pora kartu pasakiau, dabar jau ciut ne uz duru batus pasilieka biggrin.gif .
norge
Ech, prisiminiau rolleyes.gif .

Vienas dėdulė atėjo į svečius, kai buvau namuose su kūdikiu. Matau- batai baisūs baisūs, lauke buvo pažliugęs sniegas, dar su smėlio priemaišom.

Taigi, aš jauna-mandagi-kukli. Sėskit, sakau, gal arbatos. Jis sako- aha. Ir sėdasi prie stalo. Batai ant kojų. Man vaikas ant vienos rankos kabo, veržiasi šliaužioti blink.gif, aš arbatą pilstau, pyragą tempiu. Matau- po juo jau visa bala. Po pusvalandžio jis atsistoja, pasako - tai aš ir eisiu. Ir staiga pamato tą bjaurią, purviną, didelę balą. Minutėlę padvejoja ir tada - bac-pristumia savo kėdę prie stalo- tiesiai i tą balą ohmy.gif . Tai, sako, ate. Ir išeina.

Na, tokių nepakeisi smile.gif . Tokius reikia prakontroliuoti. Todėl kai atvyksta jis, visada pažiūriu, kokie jo batai. Jei purvini- taip ir sakau- batai lieka prie durų. Be jokių skrupulų. Peace. biggrin.gif
morgana
nu jau nesamone, kad nereikia batu nusimauti.. mad.gif rweikia, dar ir kaip reikia..man labai pikta budavo, jei pas mus kas nors irioglindavo su batais, tai jo tooooki zvilgsni ismeigdavau , i batus, kad daznas susiprasdavo nusiauti biggrin.gif
as megstu ir basikom po namus pavaikscioti, o cia kazkas zemiu prinesa, fu , nevalos...
o del higieniskumo ir t.t. tai jau perdeta (smirda kojos ), gal tada ir sttriukiu nereikia nusimauti, nes neduok tu dieve zmogus bus suprakaitaves, ir paskleis savo kvapa po namus...
juk i namus belekokiu bomzu neisileidziam, tai tie ateje nemanau, kad uznestu koki grybeli
Jamaika
Atsakant i temos klausima - ateje sveciai, kurie pritersia grindis, paprasciausiai negerbia tu namu seimininkų. As pati nuejus i svecius visada nusiaunu batus. Net jeigu liepia nesiauti. Dar suprantu, jei tik iki koridoriaus galo ar virtuves uzsukai, jei nera likimu , o lauke sausa. Bet jei yra kilimai.... nu sorry. Pas mane namuose yra beveik baltas kilimas. Ir visi ateje isvercia akis: OHO, koks sviesus. Nu ir ka? Nei vienas nejo ir neis per ta kilima su batais. O jei rengiamas vakarelis, tai kiekvienas save ir seimininkus gerbiantis zmogus atsines persiauti batus: moterys batelius, o vyrai vonioje skudureliu nusivalys padus. Bent jau musu rate taip priimta. Taigi batai bus svarus smile.gif
smarki
as tai turiu du tokius potencialius lankytojus, kurie nenusiauna batu - anyta ir savo teva. galiu pritreksti juos uz tai. Su tevu tenka ilgai pasigincyti, kol jis nusiauna, bet dazniausiai, pagrasina, kad iseis, tai as tada paklausiu gal kojines suplyse. o anyta, tai dar geriau sugalvoja- tipo mano svarus. tai klausiu, gal oru skraidot, bet vis tiek issireikalauju, kad nusiautu. bet buna, kad ir ne sad.gif
morgana
QUOTE (smarki @ 2004 11 16, 17:56)
as tai turiu du tokius potencialius lankytojus, kurie nenusiauna batu - anyta ir savo teva. galiu pritreksti juos uz tai. Su tevu tenka ilgai pasigincyti, kol jis nusiauna, bet dazniausiai, pagrasina, kad iseis, tai as tada paklausiu gal kojines suplyse. o anyta, tai dar geriau sugalvoja- tipo mano svarus. tai klausiu, gal oru skraidot, bet vis tiek issireikalauju, kad nusiautu. bet buna, kad ir ne sad.gif

nu bet keista, unsure.gif o kai pas ja eini isvecius irgi batu nenusimauni? ar pas juos visi su batais vaiksto po namus?

keli praktiski klausimeliai toms, kurios nemato nieko pries batuotus svecius:
- ar po kiekvieno apsilankymo puolate plauti visus kambarius? o jei sveciu yra kas antra diena?
- ir is viso ar plaunate? o gal tai daro kas nors kitas?
Keberiokšt
As tai noriu, kad atejes pas mane zmogus nusiautu batus. Vienareiksmiai. Turiu prisipirkus vienkartiniu slepeciu is Maximos - gal po 30 cnt kainavo.. Pasiulau visada.
uola
QUOTE (vobla @ 2004 11 16, 15:34)
  Šneku apie tai , kaip žmonės ateina į svečius. Ateina su šūdinais kerzais ir dar pareiškia, o mes ir pas save namie niekad batų nenusiaunam.

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Na ir sveciu gi pas tave ateina laugh.gif laugh.gif laugh.gif . Reiktu atsirinkti ka i namus kvieti laugh.gif laugh.gif laugh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.