Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 10mėn. vaikučio dienos meniu
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
NoAngel
Dukrai už poros dienelių 10 mėnesių... mirksiukas.gif Taigi kilo toks klausim,as, kiek per parą tokio amžiaus vaikas turėtų gauti skysčių?per parą valgome 4 kartus tad 4 kartus ir geriame...Įsiūlyt skystimo sunku, vienintelis ir thumbup.gif gėrimas pieno mišinys....Būna stebuklas jei neatsisako sultyčių ar vandenuko....Mano skaičiavimais mes sunaudojam per parą 710-750 ml skysčių, ir nžn ar to užtenka............... g.gif
Wildberry
Isgeriam 1,5-2 litrus skysciu per para,aiskiai per daug doh.gif Bet nezinau kaip nuo naktiniu maitinimu atpratinti unsure.gif
Nelabai zinau ir as idomu butu ir man suzinoti g.gif
oriste
zinot mane ir sudomino...panele nuo gimimo papildomai gauna atsigerti arbateles.Dabar nakti geria 2 kartus pieneli(pirktini karves) ir kartais arbata,o apie arbatos kieki diena net negaliu suskaiciuoti,visada buteliukas yra pripildomas.Sakyciau kokie 4 po 220ml tikrai.Bet kaip neduoti jei be arbatos niekaip....Zinau ka jus pagalvojot,duoti vandeni tik virinta,taip taip ir tai darau,pakaitomis,GERIA ir ji...!!! doh.gif
mairux
Mano mažylis skaniai geria tik saldžius gėrimus:sultis,vaikišką arbatėlę ir mano pienuką.Sūneliui 9 mėn. Saldžų gėrimų nesinori duoti per daug,vandenuko negeria,pienuko,manau,jau nėra labai daug,todėl man atrodo,kad skysčių vaikeliui trūksta,nes pampersas ilgą laiką būna tuščias.
NoAngel
sveikos brangiosios mamytės mirksiukas.gif taigi matau kad nei viena neatsakėt į mano klausimuką ax.gif tai tą patį kls uždaviau gydytojau ir pasirodo, kad vaikui maitinamam adaptuotu pieno mišiniu, papildomi skysčiai nėra būtini, jei jis to nenori tongue.gif ....Taigi pati uždavaiu kls pati ir atsakiau doh.gif Sėkmės jums auginant savo stebukliukus 4u.gif
Adele
4u.gif sveikos, mamos,

Gal kam tenka susidurti su tokia problema - vaikas nemegsta grūdų košių. Mums 10 mėnesių, o visas košytes tiesiog spjauna. Pamato duoniuką, duonos, batono riekę, tiesiog griebia. Bet sausas maistas vaiko skrandžiui...negerai. Daržovių košes dar valgo, o grūdų nenori...patarkit. Kolkas dar pati maitinu....
Babaušiukas
QUOTE(Adele @ 2008 04 14, 09:50)
4u.gif sveikos, mamos,

Gal kam tenka susidurti su tokia problema - vaikas nemegsta grūdų košių. Mums 10 mėnesių, o visas košytes tiesiog spjauna. Pamato duoniuką, duonos, batono riekę, tiesiog griebia. Bet sausas maistas vaiko skrandžiui...negerai. Daržovių košes dar valgo, o grūdų nenori...patarkit. Kolkas dar pati maitinu....
*

Labukas. Nežinau, nei ką patarti verysad.gif . Mano vaikinai nevalgė košių nei kūdikėliai būdami, nei dabar. O gaila, juk jose tiek naudingų medžiagų g.gif .
Perlute
QUOTE(Adele @ 2008 04 14, 10:50)
4u.gif sveikos, mamos,

*

O kaip tu jas ruosi?Maniskis niekad nevalge su vandeniu virtu tik pieniska su sviestuku ir kokiom uogytem thumbup.gif o dabar dedu razinas,riesutus thumbup.gif valgo pasigardziuodamas.aisku buvo toks laikas kai norejo tik to ka mes valgom doh.gif nei darzoviu,nei tyreliu,oj kiek privargom,beje jam buvo panasiai laiko kaip taviskiui smile.gif
Adele
QUOTE(Perlute @ 2008 04 14, 10:42)
O kaip tu jas ruosi?Maniskis niekad nevalge su vandeniu virtu tik pieniska su sviestuku ir kokiom uogytem thumbup.gif o dabar dedu razinas,riesutus thumbup.gif valgo pasigardziuodamas.aisku buvo toks laikas kai norejo tik to ka mes valgom doh.gif nei darzoviu,nei tyreliu,oj kiek privargom,beje jam buvo panasiai laiko kaip taviskiui smile.gif
*

ruosiu tik su vandeniu, nes ji alergiška ir tyrelem.
Cansado
O kam ji dar alergiška?
Aš manau, kad reikia tokiu atveju eksperimentuoti..Gal vaikui nepatinka vienos rūšies grūdai, gal pabandyti kelių rūšių, gal į košę įtarkuoti obuolį ar sutrinti kartu su bananu, kitais mėgstamais vaisiais paskaninti..Gal virti piene..Gal tirštumas nepatinka, gal skystensės norėtų..
Maniškė irgi nelabai mėgo grūdines košes, kol nepradėjau virti jas piene, maišyti įvairiausias grūdų rūšis ir paskaninti vaisiais..Dabar niekad neatsisako 5 grūdų dribsnių su grikių ar ryžių dribsniais košės su obuoliu ar bananu..Dar patinka kukurūzų kruopos.. 4u.gif
Anafora
Gal bandyk pradžioje labai skystas-kad gerti būtų galima (sumalus grūdus kavamale)-po to tištinti - bent jau aš taip pripratinau 4u.gif
Aronija
QUOTE(Adele @ 2008 04 14, 09:50)
4u.gif sveikos, mamos,

*

Jeigu valgo darzoviene ir dar idedi moliugo (jis saldus), tai pabandyk isvirti moliuga ji sutrinti ir sumaisyti su ryziu dribsniais, manu kose. Paminejau sias koses, nes su jomis labiausiai tika bet kokios tyreles, uogos, vaisiai ir moliugas bigsmile.gif

Maniskiui dar patiko kukuruzu kose su moliugu.
EditaSpr
Mano vaikis nevalgo mesos, nelabai nori ir darzoviu, o jau 10 men. Su didziausiu malonumu valgo visokias pirktines grudines koses....manau, kad todel kad jos saldzios...visaip isbandziau, kad tik mesyte valgytu...niekaip nepavyksta
Coca - cola
mano irgi valgo labai labai mazai, bet todel, kad as neduodu, jeigu kraujukas geras nekiskite jam mesytes, ateis laikas ir valgys 4u.gif
Sivė
QUOTE(EditaSpr @ 2009 03 23, 17:01)
Mano vaikis nevalgo mesos, nelabai nori ir darzoviu, o jau 10 men. Su didziausiu malonumu valgo visokias pirktines grudines koses....manau, kad todel kad jos saldzios...visaip isbandziau, kad tik mesyte valgytu...niekaip nepavyksta
*

Šiaip gydytojai nepataria tų pirktinių grūdinių košių, nes labai vaiko skonio receptorius isdarko, kaip pati rašote, kad jos saldžios net per daug.... schmoll.gif Gal pabandykite po truputį keisti košes, patti gaminkite mažinadama saldumą, tarkim pradžioje daugiau banano dėkite, jis saldus, oaskui jo kiekį mažinkite ir t.t. o dėl daržovių, pabandykite morkų daugiau į košytę dėti, jos saldžios, į jas įmaišykite šiek tiek mėsytės, bet ne per daug... Žodžiu po truputį pereikite prie kitokio maisto, svarbu neskubėti ir vaikas vis tiek pripras prie kitokių skonių, sėkmės mirksiukas.gif
EvelinaM
Yra pirktiniu grudiniu kosiu ir be cukraus mirksiukas.gif

O del mesos. Mano vyresnelis irgi nelabai mego mesa kudikiu budamas. Vienintelis mesiskas patiekalas, kuri retkarciais pripazino, buvo pirktine mesiska tyre "Semper" fermerio kepsnys (berods, taip vadinosi g.gif ). Dabar jam 4.5 metu, o mesos, beje, vis dar nevalgo.

Pritariu coca-cola, jei kraujas geras, nekiskite per prievarta mesos. Ateis laikas ir prades valgyti mirksiukas.gif
Numenor
QUOTE(EditaSpr @ 2009 03 23, 17:01)
*

Na, galima juk "blenderiu" mesyte sumalti ir sitaip kokioje darzoviu ar ir nesaldzioje kruopineje koseje "paslepti" pradziai. Galit pameginti ankstines darzoves, jos yra geras baltymu saltinis.
EditaSpr
NA matot visokius variant, ir pirktines tyreles su mesa, ir blenderiu smulkindavau, ir i darzoves dedavau, ir i kruopas ne prokur... tik pajunta ir neikisi ne saukstelio...dabar radau viena iseiti nedaug suvalgo, bet valgo zveriena... 4u.gif

Taip nuo ryto iki vakaro eksperimentuoju tongue.gif

Siaip jei netruktu gelezies tai labai ir nesukciau sau galvos, bet va, kad mums jos truksta...

Sivė
QUOTE(EditaSpr @ 2009 03 25, 16:29)

Taip nuo ryto iki vakaro eksperimentuoju tongue.gif
Siaip jei netruktu gelezies tai labai ir nesukciau sau galvos, bet va, kad mums jos truksta...
*

Geležies daug turi petražolės, pabandykit dėti į košes mirksiukas.gif
IngridaHA
QUOTE(Numenor @ 2009 03 24, 11:21)
Na, galima juk "blenderiu" mesyte sumalti ir sitaip kokioje darzoviu ar ir nesaldzioje kruopineje koseje "paslepti" pradziai. Galit pameginti ankstines darzoves, jos yra geras baltymu saltinis.
*

Niekaip ,,nepaslepsi,, biggrin.gif Manoji tik paragauja ir jei yra mesos - pradeda ranka trinti veida,muistytis arba krapsto lauk biggrin.gif Sunkiai su ta mesyte.As vis kantriai bandau,nors jau senku... bandziau i mesiska kose tyreles det ,tai truputi valge.Mat saldu buvo. tongue.gif Galima zuvimi kazkiek mesa kompensuoti. Manoji isvis nevalgi.Nebezinau ka ir beduoti.Jogurto nenori,varskes nenori,darzoviene valgo tik peralkus... nezinau kaip cia baigsis.Tikiuosi,kad kalti sparciai ir gausiai dygstantys dantukai.
Sekmes ir kantrybes wub.gif
raudona astos
QUOTE(EditaSpr @ 2009 03 23, 14:01)
*

O truputėlį druskytės ar dedate? g.gif
EditaSpr
QUOTE(IngridaHA @ 2009 03 27, 17:22)
Niekaip ,,nepaslepsi,, biggrin.gif Manoji tik paragauja ir jei yra mesos - pradeda ranka trinti veida,muistytis arba krapsto lauk biggrin.gif Sunkiai su ta mesyte.As vis kantriai bandau,nors jau senku... bandziau i mesiska kose tyreles det ,tai truputi valge.Mat saldu buvo. tongue.gif Galima zuvimi kazkiek mesa  kompensuoti. Manoji isvis nevalgi.Nebezinau ka ir beduoti.Jogurto nenori,varskes nenori,darzoviene valgo tik peralkus... nezinau kaip cia baigsis.Tikiuosi,kad kalti sparciai ir gausiai dygstantys dantukai.
Sekmes ir kantrybes wub.gif
*

oi kaip as tave suprantu...oi...mes ir kankinames...dabar dar vienas etapas, valgome viska kas nera sutrinta, bet koks ten valgymas, pavelia pavelia burnoje ir baigaisi...Anksciau valge milupos koses, dabar net neikisi...
Ir kas svarbiausia gali isbuti nevalges kazin kiek tol, kol pienuko neduodu....
Iskart dyksta gal kokie 4 dantys, as viliuosi, kad del to g.gif
Papildyta:
Dar norejau paklausti kada pradejote savo mazyliams duoti zuvi....Gydytoja pataria pradeti nuo metu....
juratelexx
sveikos mamytes.mano dukrytei 10men su trupuciu,ji nelabai megsta mano pagaminta maista doh.gif ir isvis beveik nieko nevalgo,tik vaisius ir darzoves,mesyte labai retai. gal galetumet man kokiu geru receptuku patarti,jau neezinau ka jai virti. to maisto kuri pati valgau duodu ir jai,bet ir to nevalgo schmoll.gif
Shatura
Tai ir neduokit mesos, jei nenori. yra zmoniu, kurie nuo vaikystes negali mesos skonio pakest. ir cia nieko blogo nera. O jus pati valgot ta maista, kuri pagaminat vaikui? gal jis is tikruju ne skanus.
Ramunytėė
Jei svorio netrūksta, tai nieko baisaus, vadinasi jai užtenka to ką suvalgo 4u.gif
juratelexx
QUOTE(Shatura @ 2009 07 09, 09:41)
Tai ir neduokit mesos, jei nenori. yra zmoniu, kurie nuo vaikystes negali mesos skonio pakest. ir cia nieko blogo nera. O jus pati valgot ta maista, kuri pagaminat vaikui? gal jis is tikruju ne skanus.
*

as pati valgau,ir tetis ragauja. rolleyes.gif
Kriiste
nu kad ji dar labai mazyte blush2.gif , nezinau ar maitinate ja MP dar, jei taip - tai nesukit galvos - iki metu, daznai iki net iki 1.5 - normalu kad vaikas tik susipazysta su kietu maistu ir mokosi ji sukramtyti, nuryti, virskinti - ji zino kiek jai reik, aiksu reik sekt kaip svoris - auga kiek ar ne mirksiukas.gif
Mano mergina pradejo normaliau uzvalgyt tik 1.5 metuku ir tai tik tada, kai i koses, ypac mesiskas pradejau det druskyte, pipiriuku, lauro lapeliu (virdama - paskui isgraibau), nu ir dabar ji megsta suriau, stipriau ir rinktusi surius siaudelius o ne torta blush2.gif
juratelexx
QUOTE(Kriiste @ 2009 07 13, 12:58)
nu kad ji dar labai mazyte blush2.gif , nezinau ar maitinate ja MP dar, jei taip - tai nesukit galvos - iki metu, daznai iki net iki 1.5 - normalu kad vaikas tik susipazysta su kietu maistu ir mokosi ji sukramtyti, nuryti, virskinti - ji zino kiek jai reik, aiksu reik sekt kaip svoris - auga kiek ar ne mirksiukas.gif
Mano mergina pradejo normaliau uzvalgyt tik 1.5 metuku ir tai tik tada, kai i koses, ypac mesiskas pradejau det druskyte, pipiriuku, lauro lapeliu (virdama - paskui isgraibau), nu ir dabar ji megsta suriau, stipriau ir rinktusi surius siaudelius o ne torta blush2.gif
*

savo pinu nemaitinu,misinuka geriam nuo 4men. aciu uz atsakymus mirksiukas.gif
Serniukas
QUOTE(juratelexx @ 2009 07 13, 13:58)
savo pinu nemaitinu,misinuka geriam nuo 4men. aciu uz atsakymus mirksiukas.gif
*

mano vaikinas igi nevalge mesos tol kol virdama nepameginau ideti svoguno laisko, kuri paskum taip pat sutrindavau su kitomis darzovemis ir mesa.
Waidilute
pas mus dabar 10men, darzoviene verdu taip pat kaip sau, skaninu sviestuku ir grietine ir visada idedu zaliu krapu, tai yra apibarstau isvirtas darzoves ir palieku 15min kad skonio igautu. aisku dedu biski druskytes ir lauro lapeli. valgo kaip uz tevyne, man kartais baisu kiek daug ji suvalgo... visus 200ml, o cia juk suaugusio porcija blink.gif
juratelexx
QUOTE(Waidilute @ 2009 07 14, 10:34)
pas mus dabar 10men, darzoviene verdu taip pat kaip sau, skaninu sviestuku ir grietine ir visada idedu zaliu krapu, tai yra apibarstau isvirtas darzoves ir palieku 15min kad skonio igautu. aisku dedu biski druskytes ir lauro lapeli. valgo kaip uz tevyne, man kartais baisu kiek daug ji suvalgo... visus 200ml, o cia juk suaugusio porcija  blink.gif
*

dedu ir as druskyte,bei krapu. rolleyes.gif
Waidilute
laba diena visoms mamytėms smile.gif
reikalinga JŪsŲ konsultacija:
jei maniškei mažulei 10 men ir 1 sav, nebėra MP ar verta pirkti toliau mišinuką?
O gal galim ryte vietoj pieno mišinio pirkti ir gerti paprasta karvės pieną iš parduotuvės? Mūsų maisto racijonas tikrai neblogas:
8:00 pienukas
11-12 varškė arba jogurtas (arba vaisiai obuolys, bananas, kriaušė)
14-15 daržovienė su mėsa (verdu pati, kiekviena dieną)
18-19 košė (verdu pati, grikius, avižas, ryžius, miežius ant pieno su sviestuku)
22:00 pienukas(bent jau buvo, o kas toliau?)

Mums pas pediatra tik rugsėjį bet ar verta eiti pas daktarą tik dėl vieno klausimo?
Patarkit ,mamos , iš savo patirties busiu labai dėkinga 4u.gif

Išs anksto dėkui visoms už pasisakymus 4u.gif
sena pažįstama
QUOTE(Waidilute @ 2009 07 15, 13:17)
*

Tokio amziaus jau galit bandyti ir parduotuvini pienuka, pradzioj skiesta su klijukais(is kruopu, prie kuriu jau priprate). Ir jei viskas gerai, jei vaiko neberia-drasiai pereikit prie pieno 4u.gif
Waidilute
Ačių Jums labai už atsakymą 4u.gif
Numenor
QUOTE(Waidilute @ 2009 07 15, 13:17)
laba diena visoms mamytėms smile.gif
reikalinga JŪsŲ konsultacija:
jei maniškei mažulei 10 men ir 1 sav, nebėra MP ar verta pirkti toliau mišinuką?
O gal galim ryte vietoj pieno mišinio pirkti ir gerti paprasta karvės pieną iš parduotuvės? Mūsų maisto racijonas tikrai neblogas:
8:00 pienukas
11-12 varškė arba jogurtas (arba vaisiai obuolys, bananas, kriaušė)
14-15 daržovienė su mėsa (verdu pati, kiekviena dieną)
18-19 košė (verdu pati, grikius, avižas, ryžius, miežius ant pieno su sviestuku)
22:00 pienukas(bent jau buvo, o kas toliau?)

Mums pas pediatra tik rugsėjį bet ar verta eiti pas daktarą tik dėl vieno klausimo?
Patarkit ,mamos , iš savo patirties busiu labai dėkinga  4u.gif

Išs anksto dėkui visoms už pasisakymus  4u.gif
*

Siaip jau karves pienas iki 1 metu nerekomenduojamas (nors yra ivairiu nuomoniu, literaturoje galima rasti 9-12 men), jame nera pakankamai reikalingu vitaminu, maisto medziagu, ypac gelezies, manoma, kad vaikai, pradeje gerti karves piena iki 1 metu dazniau serga alergijom, egzema ir t.t.
Pati asmeniskai pirmaji maitinau MP iki 7-8 men, paskui daviau misini iki metu. Antraji planuoju maitinti iki 10-11men, o paskui misiniu bent iki vienu metu.
Beje, tokio amziaus vaikiukui rekomenduojama isgerti bent 600ml pieno per diena.
Waidilute
Ačiū už atsakymą 4u.gif
dabar truputį pasimečiau.... savo vaikui tikrai nelinkiu nei alergijos, nei geležies trukumo o juo labiau egzemo.....
Mamytės gal dar kokių nuomonių ir argumentų? ax.gif
Numenor
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 07 15, 13:42)
Tokio amziaus jau galit bandyti ir parduotuvini pienuka, pradzioj skiesta su klijukais(is kruopu, prie kuriu jau priprate). Ir jei viskas gerai, jei vaiko neberia-drasiai pereikit prie pieno 4u.gif
*

Turiu prisipazinti, kad nustebinot g.gif Klijukai? Kodel? Kam jie reikalingi sveikam vaikui? Zinau, kad taip rekomenduodavo, kol dar nebuvo siuolaikiniu kokybisku misiniu ir nebuvo kitos iseities.
vilke_ziema
Na, bent jau karves pieno tai tikrai neduociau bent iki metu..jei jusiskis taip nedaug to pienuko teisgerdavo, tai galit ir misinuka pabandyt duot ir tuo paciu mazint, duot arbatyte, jei megsta..Po to is alergiju neisbrisit, nepaisant to , kad iki siol alergijos nepasireiske g.gif nors kita vertus, gali ir nuo misinuko berti, bet vis tiek jis ( misinukas), manau, geriau vaikui tokiam mazam, nei grynas karves pienas. Maniskiui taip pat jokiu alergiju , kol nepradejau primaitint, 7 menesiai jam tuomet buvo, prisikankinom, neduok Die niekam.Zodziu, pries bet koki nauja maista ivedant, pirmiausia turit pagalvot, ar jis nealergizuos.
Numenor
QUOTE(Waidilute @ 2009 07 15, 14:12)
Ačiū už atsakymą  4u.gif
dabar truputį pasimečiau.... savo vaikui tikrai nelinkiu nei alergijos, nei geležies trukumo o juo labiau egzemo.....
Mamytės gal dar kokių nuomonių ir argumentų?  ax.gif
*

Na, juk visa tai nera 100% teiginiai smile.gif , gali buti, kad pradesit karves piena ir viskas bus gerai. Tik as asmeniskai to nedaryciau bent iki 1 metu.

Cia dar viena nuomone:

http://www.mamosdienorastis.lt/index.php?id=1298

Ir dar viena diskusija:

http://www.mamanija.lt/klausimai/3874/pienas-ar-misinukas

Turbut ir Supermamu klube jau si tema buvo gvildenta, pasiziurek 4u.gif
Papildyta:
O stai ka mano Supermamos gydytoja pediatre:

http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=117335
sena pažįstama
QUOTE(Numenor @ 2009 07 15, 14:16)
Turiu prisipazinti, kad nustebinot g.gif Klijukai? Kodel? Kam jie reikalingi sveikam vaikui? Zinau, kad taip rekomenduodavo, kol dar nebuvo siuolaikiniu kokybisku misiniu ir nebuvo kitos iseities.
*

Kaip sau norit, vis tik misiniai-tai susintetintas karves pienas. Daugeli vaiku beria butent nuo misinio. Ir ne del to, kad jis is karves pieno padarytas, o kad per daug susintetintas.
Karves piene didziausias alergenas yra pieno baltymas. Jei motinos piene jo yra 1.20 gr, tai karves piene jo yra 3.40. Visi kiti vitaminai, mineralines medziagos daugmaz pasiskirste vienodai(tiek mp, tiek karves piene nera gelezies). Vadinasi, karves piena reiktu skiesti bent jau per puse, kad nebebutu to didelio kiekio baltymo. Galima skiesti vandeniu, bet vandeny nera ne pedsaku vitaminu bei mineralu, o galima pradzioj skiesti kokiu kruopu nuoviru, vadinamu klijuku. Pvz grikiai turi labai daug gelezies. Tad kodel jais neskiesti to karves pieno? Yra triguba nauda: vaikas, nuo gimimo iprates prie naturalaus maisto, negauna chemijos(misinio), toks skiestas pienas nealergizuoja, nes baltymo kiekis sumazinamas iki mp panasaus kiekio, su klijukais vaikas gauna ir naudingus vitaminus bei mineralines medziagas. Ketvirta nauda-tai kainuoja kur kas pigiau nei misiniai tongue.gif
Numenor
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 07 15, 14:44)
Kaip sau norit, vis tik misiniai-tai susintetintas karves pienas. Daugeli vaiku beria butent nuo misinio. Ir ne del to, kad jis is karves pieno padarytas, o kad per daug susintetintas.
Karves piene didziausias alergenas yra pieno baltymas. Jei motinos piene jo yra 1.20 gr, tai karves piene jo yra 3.40. Visi kiti vitaminai, mineralines medziagos daugmaz pasiskirste vienodai(tiek mp, tiek karves piene nera gelezies). Vadinasi, karves piena reiktu skiesti bent jau per puse, kad nebebutu to didelio kiekio baltymo. Galima skiesti vandeniu, bet vandeny nera ne pedsaku vitaminu bei mineralu, o galima pradzioj skiesti kokiu kruopu nuoviru, vadinamu klijuku. Pvz grikiai turi labai daug gelezies. Tad kodel jais neskiesti to karves pieno? Yra triguba nauda: vaikas, nuo gimimo iprates prie naturalaus maisto, negauna chemijos(misinio), toks skiestas pienas nealergizuoja, nes baltymo kiekis  sumazinamas iki mp panasaus kiekio, su klijukais vaikas gauna ir naudingus vitaminus bei mineralines medziagas. Ketvirta nauda-tai kainuoja kur kas pigiau nei misiniai tongue.gif
*

Aciu uz paaiskinima 4u.gif Del kai kuriu faktu nesutinku. Motinos piene yra gelezies (0.3mg litre), tas tiesa, kad jos nedaug, bet vaikas ja gana lengvai isisavina, bent 50%. Motinos piene ivairiu medziagu koncentracija skiriasi nuo karves (zymiai maziau kalio, natrio, fosforo, kalcio, clorido), pati baltymo sudetis kitokia.
Numenor
Geriau druskos iki metu nenaudoti, bereikalingai apkraunami inkstai.

O kaip jus duodate mesyte? Maniskis 8.5 men, tai as maisau su darzovem, ryziais. Pvz aliejuje vos vos pakepinu papjaustytos svoguno galvutes, pasmulkintu saliero koteliu, tada sudedu kad ir vistienos gabaliukus, pjaustyta bulve, morka, uzpilu vandeliu, kad apsemtu ir viska troskinu, kol darzoves pasidaro minkstos. Dauguma bulviu isgriebiu, o is kas liko padarau beveik tyrele su "blenderiu". Atskirai isimtas bulves tik truputi sakute pamaigau, kad butu mazais gabaliukais (kad mokintusi kramtyti), sudedu i mesos tyrele. Man ir paciai taip labai skanu, visai ten druskos ir nereikia mirksiukas.gif .
juratelexx
QUOTE(Numenor @ 2009 07 15, 22:52)
Geriau druskos iki metu nenaudoti, bereikalingai apkraunami inkstai.

O kaip jus duodate mesyte? Maniskis 8.5 men, tai as maisau su darzovem, ryziais. Pvz aliejuje vos vos pakepinu papjaustytos svoguno galvutes, pasmulkintu saliero koteliu, tada sudedu kad ir vistienos gabaliukus, pjaustyta bulve, morka, uzpilu vandeliu, kad apsemtu ir viska troskinu, kol darzoves pasidaro minkstos. Dauguma bulviu isgriebiu, o is kas liko padarau beveik tyrele su "blenderiu". Atskirai isimtas bulves tik truputi sakute pamaigau, kad butu mazais gabaliukais (kad mokintusi kramtyti), sudedu i mesos tyrele. Man ir paciai taip labai skanu, visai ten druskos ir nereikia mirksiukas.gif .
*

As jau senei blenderiu neplaku ,tiksu sakute sutrinu mirksiukas.gif siandien bandziau taip kaip jus darot,raukesi,bet seip ne taip sumaitinau schmoll.gif aciu
PŪKITAS
QUOTE(Waidilute @ 2009 07 14, 10:34)
pas mus dabar 10men, darzoviene verdu taip pat kaip sau, skaninu sviestuku ir grietine ir visada idedu zaliu krapu, tai yra apibarstau isvirtas darzoves ir palieku 15min kad skonio igautu. aisku dedu biski druskytes ir lauro lapeli. valgo kaip uz tevyne, man kartais baisu kiek daug ji suvalgo... visus 200ml, o cia juk suaugusio porcija  blink.gif
*

as irgi skaninu ir sviestuku ir grietine ir druskytes kruopele idedu jei verdu kose su burokeliais thumbup.gif

Sakai 200ml daug ax.gif o pasakytum jei suvalgytu visus 300 ir daugiau ax.gif mano taso kai reikalas ir nera nutukes va 9 menesiu 9.8 kg svorio ir 75 cm ugio smile.gif O pavalgo tikrai daug smile.gif
juratelexx
mano drauges dukrytei 10men ,ir irgi gerai valgo,ji viska jai duoda ka pati valgo,cepelinus,balandelius,karbonadus,saldainius.bet jos mazyle tikrai storuliuko.kai matau kaip ji valgo tai net pavydas ima kad problemu neturi.bet as dar bijau maitinti VIEN tik tuo maistu ka pati valgau. mano saulytes hemoglobinas 98,tai gydytoja sake zemuoges valgyti,bet dukryte schmoll.gif su mesyte irgi problemos.net nzn ka daryti doh.gif
Serniukas
QUOTE(PŪKITAS @ 2009 07 16, 19:29)
as irgi skaninu ir sviestuku ir grietine ir druskytes kruopele idedu jei verdu kose su burokeliais  thumbup.gif
*

o kaip jus kosyte su burokeliais verdate ? gal galima butu receptuka ? ax.gif
Numenor
QUOTE(juratelexx @ 2009 07 16, 19:41)
mano drauges dukrytei 10men ,ir irgi gerai valgo,ji viska jai duoda ka pati valgo,cepelinus,balandelius,karbonadus,saldainius.bet jos mazyle tikrai storuliuko.kai matau kaip ji valgo tai net pavydas ima kad problemu neturi.bet as dar bijau maitinti VIEN tik tuo maistu ka pati valgau.  mano saulytes hemoglobinas 98,tai gydytoja sake zemuoges valgyti,bet dukryte schmoll.gif  su mesyte irgi problemos.net nzn ka daryti doh.gif
*

Ar geria MP? Jei ne, tai gal galit misini su padidintu gelezies kiekiu pameginti? Dar kazkas rase, kad grikiuose gelezies nemazai. Jos nemazai ir dziovintuose vaisiuose, ypac figose, lesiuose, kiausinio trinyje, saliose lapinese darzovese, pvz spinatuose. Dar buna kosiu, su papildomai ideta gelezim.
O kad jusu mazule nera pripratusi prie saldainiu tokiame amziuje, tai tik dziaugtis reikia 4u.gif Be to, nutuke vaikuciai dazniau ir uzauge buna linke i nutukima.
Papildyta:
QUOTE(juratelexx @ 2009 07 16, 16:26)
As jau senei blenderiu neplaku ,tiksu sakute sutrinu mirksiukas.gif  siandien bandziau taip kaip jus darot,raukesi,bet seip ne taip sumaitinau schmoll.gif  aciu
*

Na, jus jau vyresni, nei mes, tai jums ir priklauso blenderi pamirsti 4u.gif Blenderi paminejau, nes pagalvojau, kad gal mesos skaidulu nemegsta kramtyti.
juratelexx
gal zinote kokie tikslei misinukai yra su padidintu gelezies kiekiu? dabar geriam BEBI
Numenor
QUOTE(juratelexx @ 2009 07 17, 12:20)
gal zinote kokie tikslei misinukai yra su padidintu gelezies kiekiu? dabar geriam BEBI
*

Kiek zinau, tai misinukuose, kuriuos rekomenduojama duoti nuo 6-9 men, tie vadinami follow-up, pvz Similac Go and Grow (radau internete), buna daugiau gelezies. Mes niekad tokiu nenaudojom, tai neturiu asmenines patirties ir nezinau, kokiu parduotuvese yra. Galit ir savo pediatres paklausti, kartais vaikuciams viduriai kieteja nuo tokiu misinuku.
juratelexx
QUOTE(Numenor @ 2009 07 24, 00:42)
Kiek zinau, tai misinukuose, kuriuos rekomenduojama duoti nuo 6-9 men, tie vadinami follow-up, pvz Similac Go and Grow (radau internete), buna daugiau gelezies. Mes niekad tokiu nenaudojom, tai neturiu asmenines patirties ir nezinau, kokiu parduotuvese yra. Galit ir savo pediatres paklausti, kartais vaikuciams viduriai kieteja nuo tokiu misinuku.
*

aciu,jau ziurejau parduotuvese radau tik similac,bet mums nuo jo vidurei kieteja,nes ji pradejo vartoti pirma.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.