Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Operacija - diagnostinė laparoskopija
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Liucile
Sveikos smile.gif .
Manes laukia operacija ( diagnostine laparoskopija ), kurios labai bijau. Niekad neteko operuotis ar buti narkozeje.
Pasidalinkit patirtim, jei kas patyret operacija ( nesvarbu kokia ), ar labai baisu? Is tikruju tai man baisiausia kad nesuveiks narkoze g.gif , turbut kvaila taip galvot laugh.gif , bet vistiek neramu siaubingai.
tula
pazystamas jausmas...turbut visus kankina panasios baimes pries operacija.as patyriau dvi operacias per puse metu.aisku galiu nuraminti, kad tikrai nieko baisaus ten nera, taciau, kol pati nepatirsi, tai jokie raminimai ir nepades, svarbiausia nusiteikt psihologiskai.o siaip viskas vyksta taip...pries operacija su narkoze ta diena jokiu budu negalima gerti, bei valgyti,, o atvaziavus i operacine, tiesiog guldoma ant operacinio stalo, tuomet pririsamos rankos ir kojos, pradedama lasinti lasine, leidziami i vena vaistai(narkoze), tada uzdedama kauke ir ikvepus kokius 3-5 kartus tiesiog pradedi jausti toki malonu silpnuma ir staiga viskas nutruksta, o atbundi jau po visko...pradeda budint dar operacinej ant stalo, bet dar kuri laika samone trukineja, balsus lyg girdi, bet akiu atmerkt dar nelabai iseina.na o palatoje vel pastato lasaline, narkoze po truputi garuoja ir darosi vis lengviau, jau gali kalbet ir t.t siaip busena labai priklauso nuo narkozes stiprumo, nes jei buvo suleista per stipri narkoze, tai po operacijos labai sunku, gali pykinti, vemti.zodziu labai priklauso nuo anestezologo profesonalumo.man po pirmos narkozes buvo viskas ok, greit atsigavau, na o po antros buvo sunkoka, labai pykino.dar turbut priklauso ir nuo operacijos sudetingumo, bei trukmes, kuo ilgesne operacija, tuo didesne narkozes doze, man operacija truko 3 val.
tai va, nezinau ar as cia tave nuraminau, ar dar labiau isgasdinau smile.gif linkiu, kad viskas praeitu lengvai ir sklandziai, ir butum sveika.sekmes smile.gif
Madam Butterfly
as patyriau operacija... su visom narkozem ir pan. Taigi suveike viskas smile.gif nebaisu tikrai! + maniske buvo norint isgelbeti mano gyvybe, taigi trauktis nelb buvo kur... baisiausia tai atsimenu kaip tuejo idurt vaistuku i ranka, i venas prie riesu, va ko labiausiai bijojau is visos operacijos laugh.gif
kita operacija patyriau jau be narkozes... niu nieko irgi baisaus, tik as stengiaus neziuret, nors ir buvo uzdengta, bet vistiek rupejo,bet bijojau, tai tokioj idomioj savijautoj buvau. uzsale viska, tai nejutau nieko, tik atsimenu per pirma pjuvi, pajutau,kad kraujas pasruvo, va tas turbut nemaloniuasia buvo...

O jei tau su narkoze darys, tai nebijok nieko, kol neuzmigsi,gydytojai nieko nedarys biggrin.gif Va tik is patirties galiu pasakti, po narkozes, gali but ir silpna, bloga, vemt, bet tai normalu, greit atsistatysi...

liucile Dideliausios sekmes tau!
pingvinuke
Man sausi dare laparoskopija biggrin.gif .Na nepasakyciau kad buvo labai malonus jausmas,kai pabudau bet isgyvenau.Nebijok ,nusiramink ir TU.
Tikrai isgyvensi,bet tikiu,kad apie tai paskui ilgai nusipudrtydama pagalvosi.As net kartais ir dabar is sapnu po prakaitu atsibundu,bet cia visiems skirtingai.Na po laporoskopijos daznai buna daug lengviau,tik kad toks pirma para drenas i pilva suvarytas,o dar kai reikia ant jo skaudet tai juodai duria bet isgyvenama. biggrin.gif
Siaip galiu pralinksminti pasakydama tik tiek kad tikrai kuo daugiau pergyvensi,isitempsi,tuo bus baisiau.Man si operacija is visu buvusiu-3 buvo pati lengviausiai praejusi,nes anisteologas buvo cool.O tai manau yra visu svarbiausia.
Patikek stazas ant operaciju mano palygint nemenkas.Su angina skaiciuojant 6 per visus 27 metus,3 vat tos is ju buvo sunkesnes su bendra didelia narkoze.
Nepamirsk stafke Kauno ir Vilniaus universitetinese bent pries metelius buvo 400-500lt.Tad laikas pradet mesti i taupykle biggrin.gif
NENUSIMINK VISKAS BUS LABAI LABAI GERAI.
aistukas
Man irgi dare operacij su narkoze (tiesa, labai trumpai apie 20 min.). Kaip ir tu as labiausiai turbut bijojau tos narkozes ir savijautos pabudus. Buvau prisiklausius visokiu istoriju. Ir ka, operacinej tik pajutau, kad sapnuoju, o sapnas buvo toks trumpas, kita akimirksni jauciu, kad kazkas jau kalbina mane. Dar po kokiu 15 min. savo kojytemis nuejau i savo palata is pabudimo palatos. Ta diena vis norejosi miego , matyt, narkoze sklaidesi.
Noriu tau palinket, kad nebijotum narkozes, tai tikrai ne baisu! heart.gif
Liucile
Aciu merginos kad atsiliepet smile.gif , kaip pirma karta einu operuotis, tai labai baisu ir norisi kuo daugiau apie tai zinoti. Labai noreciau kuo greiciau atsijungti, nu kad narkoze kuo greiciau suveiktu. O tai bijau kad dar busiu tik lengvai apsnudusi, o isgirsiu kad jau sako "pjaunam" ohmy.gif laugh.gif . Na ir atsibundat labai bijosiu - ar tikrai jau baigesi operacija. Kaip suprantu, tai kuo trumpesne operacija, tuo lengviau, idomu kiek gi ta laparoskopija truks. Gal trumpai. Aistukas, tau tik 20 minuciu, tai cia isvis trumpai, faina thumbup.gif . Vat mane suneramino kad pririsa rankas ir kojas ohmy.gif doh.gif , kas gi cia dabar, kodel pririsa unsure.gif .
Del pinigeliu tai 400 tai chirurgui ane? Tai pries operacija jis ateis pasikalbet turbut, nes pinigu i operacine tai kazkaip nesinesi juk. O anesteziologui kiek reikia duoti kad viskas butu gerai? Ar jis irgi ateis susipazint pries operacija? Ar anesteziologas buna prie ligonio visos operacijos metu ir stebi ar tas kartais nebunda?
Ar niekas nieko nejaute pacios operacijos metu?
Man svarbu viskas labai, geri ir blogi dalykai smile.gif
Lukutis
labutis, gali nebijoti operacijos ir narkozes, nes ten visai nebaisu ir neskauda. pati savo kailiu pernesiau tris operacijas ir dar vis gyva.
dvi operacijos buvo darytos- cezario pjuvis.
o trecia tulzi pasalino, nes buvo pilna akmenu.
o tavo jauduli tai tikrai as suprantu, nes ir as pries kiekviena jaudinausi, bet tikrai patikek neverta, viskas tau bus gerai.
o anestezologas ir kaip chirurgas ateis susipazinti pries operacija, tada ir atsiskaitysi ir jis bus visos operacijos metu.
sekmes. laikykis. ir visai nebijok clap.gif
aistukas
QUOTE (Liucile @ 2004 11 18, 09:53)
Aistukas, tau tik 20 minuciu, tai cia isvis trumpai, faina thumbup.gif . Vat mane suneramino kad pririsa rankas ir kojas ohmy.gif doh.gif , kas gi cia dabar, kodel pririsa unsure.gif .
Del pinigeliu tai 400 tai chirurgui ane? Tai pries operacija jis ateis pasikalbet turbut, nes pinigu i operacine tai kazkaip nesinesi juk. O anesteziologui kiek reikia duoti kad viskas butu gerai? Ar jis irgi ateis susipazint pries operacija? Ar anesteziologas buna prie ligonio visos operacijos metu ir stebi ar tas kartais nebunda?

Pririso ir man ir rankas, ir kojas, gi kai buni be samones jos nukristi gali,nes operuoja kaip ant ginekologo kedes. Bet zinai, viskas vyksta taip greit, kad jau tada bijoti nebelieka kada.
Del pinigeliu, tai as nieko nedaviau.
Lyg ir planavau, bet kazkaip progos nenutaikiau. Ir nieko. tongue.gif
Nemanau, kad del to ka nors blogiau padare. Siaip, kiek zinau, anesteziologui 50,00Lt duodama kai narkoze neilga. Jei rimta ir ilga operacija - 100.
nouvelle
Ranku pririsimas labai simbolinis, turbut, kad nesugalvotum mojuot, ar kad nenukristu. Jos atmetamos i sonus ant tokiu stoveliu, i viena pastoviai lasina, kita apvyniota - spaudima matuoja. As (cia tik mano hipoteze smile.gif manau, kad tie zmones, kurie atsakingi uz tas rankas, nesimajancintu chirurgam po kojom:)
Gytutė
O aš nieko už laparoskopiją nedaviau, nei chirurgui, nei anesteziologui. Vistiek narkozė standartinė, o chirurgas blogiau juk neišoperuos. O kad lakstytų kelis kartus per dieną man rankelės paglostyti - dėkui, galiu ir be to apseiti. Tik nežinau kaip Kauno klinikose, ten be pinigėlio kišenėje niekas nevyksta.
Rusnytė
Man irgi beveik pries metus dare operacija. Tiesa, ji buvo neilga. Bet bijoti tikrai neverta. rolleyes.gif Man ir ranku bei koju niekas niekur nepririso. g.gif Kai i vena suleido migdancius vaistukus, tai tik isgirdau, kad anesteziologe gydytojai pasake, kad liko maziau nei 10 minuciu. wink.gif Iki visisko uzmigimo. O po to tik emiau jausti, kad akys tokios sunkesnes ir sunkesnes darosi ir...uzmigau. rolleyes.gif NIeko nejauciau. Visiskai nieko. Pabudau jau palatoj, kai buvau tik ka atvezta is operacines, bet man nebuvo nei bloga, nei kokiu kitu blogu pojuciu. Dabartines narkozes yra labai geros, todel nedaznai pasitaiko kazkokiu pasaliniu reiskiniu. thumbup.gif
Tikrai nieko nebijok! Viskas bus gerai, pamatysi! Ir isitikinsi, kad ir nebuvo ko bijoti. rolleyes.gif heart.gif
aistukas
QUOTE (Miglužė @ 2004 11 18, 13:37)
O aš nieko už laparoskopiją nedaviau, nei chirurgui, nei anesteziologui. Vistiek narkozė standartinė, o chirurgas blogiau juk neišoperuos. O kad lakstytų kelis kartus per dieną man rankelės paglostyti - dėkui, galiu ir be to apseiti. Tik nežinau kaip Kauno klinikose, ten be pinigėlio kišenėje niekas nevyksta.

Migluze, labai tau pritariu.

As tikrai nesu tokios blogos nuomones apie daktarus, kad galvociau, jog negave "kysiuko" jie dirbs blogiau.
Negi jie galvos "aha, sitas "nedave" tai dabar darysiu blogiau...Nesamone.

Galit vadinti mane naivuole. Nesupyksiu. laugh.gif
luju
sveikutes smile.gif ,bijok nebijojes cia visom vienodai baisu,ir ypac jau prie operacines duru siaubas apima,atrodo apsisuksi ir pabegsi wink.gif Rasau ,nes prisiminaiu kaip as pinigus anesteziologui duodu ,o ta ir sako ,kad dar nieko nepadariau,tai vos ne leptelejau,tam ir uzsimoku,kad nepadarytumet biggrin.gif O daktarui tai po operacijos nuejau ir atsidekojau thumbup.gif ,tada nei vaiposi nei ka ,vienz. baimes bus,musu kalbos cia nieko nepakeis,bet per operacija tai tikrai neatsibusi,sekmes tau wink.gif
LINCE
Jei jau nori atslygint,gydytojui ,tai ne per vėlu ir po opeacijos(būtinai užeis).Prieš niekada neduočiau.
liucile,juk tu operuosies pas savo gyd.,tai tikrai suderinsi tuos reikalus.
O už diagnostinę laparaskopiją 400-500 lt,tai jau per daug.Užteks 100-200.Mano gydytojui ,atrodo ,užteko smile.gif
Night
Niu man operavo angina smile.gif. Labaij idomiai buvo.. nuejau i operacines tas, liepe tokias kojines - batus iki keliu uzsirishti blink.gif .. Niu nieko atsiguliau ant stalo.. lempu daug.. Pririsho rankas ir kojas blink.gif .. Idure i ranka.. Guliu ir galvoju - negi manot kad as nuosito uzmigsiu?? Pato kauke uzdejo, o man juokas ima - as tai jau tikrai neuzmigsiu smile.gif . Ir tik jauciu kaip pradejo lempos suktis doh.gif ... Atsibudau jau palatoj.. nzn kaip ten atsiduriau biggrin.gif , nepykino, bloga nebuvo.. tik visi malonumai, susije su angina huh.gif
LiP
Baime visada jauciasi.Normalus zmogus turi bijoti biggrin.gif - taip sakydavo mano mociute.Tai naturalus jausmas.
Man buvo daryti du cezariai.Pirma karta nebijojau visai,nes viskas labai staigiai ivyko,o as dar labai jaun buvau.Atsibudau palatoje,dar tik pamenu,kad mane ikele i lova,o as ant sono atsiguliau ir susirieciau,tai sesutes labai issigando.O man taip buvo patogiau biggrin.gif Antra karta jau bijojau,nes prisiklausiau visokiu gimdymu su komplikacijomis.Bet viskas buvo ok smile.gif
Ir tu nebijok,tik visalaik galvok,kad tau bus viskas gerai smile.gif
molitera
sveikos, kas laparaskopija daretes kauno klinikose.Kiek kainavo ir kokia gydytoja dare. g.gif
Čiauškutė
Angina operavo 18m, bet tai tik uogytes rolleyes.gif siaip abortas irgi priskiriamas operacijai , nes narkoze atliekama smile.gif
O siaip dar atliko is sunkesniu laikoma operacija - tai pilnas plaucio pasalinimas , bet nei koju nei ranku neriso kol nemiegojau - pirmiausia prijunge iranga , kad stebetu pulsa , sirdies darba ir perspejo , kad prades suktis galva pries leidziant narkoze ir kaukes nededa kai narkoze daroma gili ( na 5val.operacija truko).Nespejau issigast tik mane baugino operacines lempos ir nepamenu nieko - atsibudau reanimacijoj prijngta prie visokiu slangeliu sad.gif ir taip kankino kol pati pradejau kvepuot - atjunge dirbtini kvepavima .
Praktiskai para ismiegojau reanimacijoj su trumpais prabudimais,matydavau daug daktaru veidu prie saves - tad jokio pykinimo ir vemimo neteko patirt , nes leido gerai issimiegot nors dar 2 dienas maistas dietinis ne viska leido valgyt.
Baisu buna aisku , nes nebijo tik beprociai , bet jei nelieka iseities - gulies ant operacinio stalo ir nemastai apie pasekmes - tikies geriausio smile.gif
Siaip kas liecia pinigus - kiekviena operacija turi savo kaina .
Vilma J.
QUOTE (molitera @ 2004 11 29, 13:51)
sveikos, kas laparaskopija daretes kauno klinikose.Kiek kainavo ir kokia gydytoja dare. g.gif

Dariausi beveik prieš metus, sausio 6 d. pas gydytoją Butautienę. Kadangi laparaskopija buvo ne diagnostinė, tai gydytojai daviau- 400 Lt., anesteziologei- 100 Lt. Sakysit daug ? Bet taip visi duoda, tokia -"stafkė". Ir ne dėl rankelės paglostymo, bet dėl priežiūros ir dar gavau kelialapį į sanatoriją smile.gif . O po narkozės, tai po 15 min. atsigavau ir jau buvau palatoje.
Čadra
QUOTE (LINCE @ 2004 11 18, 17:26)
Jei jau nori atslygint,gydytojui ,tai ne per vėlu ir po opeacijos(būtinai užeis).Prieš niekada neduočiau.

O man teko operuotis visai neseniai pries menesiuka,as savo gydytojai daviau pinigelius pries operacija,kad pasistengtu ir viska gerai isoperuotu,o po to tai kam duoti,kad rankeles glostytu biggrin.gif,man ir taip gloste. O anesteziologei as nedaviau ir visai normaliai jauciausi po narkozes,truputi pykino mad.gif ,bet tuom viskas ir baigesi. Ta narkoze kiekvienam individualiai,nes palatoj su manim gulejusi moteriske labai jau kankinosi,veme 2 dienas,nepadejo jokie vaistai,po to dar jai galva sukosi,tai va tiek.
fukuotukaf
Man pries 3,5 metu dare maza operacija, bet su narkoze. Kazkaip pries operacija nebijojau, net nezinau kodel g.gif Pagulde mane ant operacinio stalo, pririso, sako "Dabar truputi paskaudes ranka" ir suleido narkoze i vena. Skausmelis buvo toks, kad atrodo ranka kas per sulenkima nukirto ohmy.gif Dar apziurejo ka cia man operuot reikia, o paskui jau atsimenu tiktai kaip atsibudau palatoj blink.gif Nei kada luzau, nei kaip palatoj atsiradau nepamenu blink.gif Pradzioj viskas kaip per migla buvo, dar atejo daktaras del perrisimu tartis, o as ir galvoju, kad vis tiek neatsiminsiu ka jis man ten pasakoja laugh.gif Salia kazkoks aparaciukas stovejo su instrukcijom parasytom, tai kai galejau perskaityt, kas ten buvo parasyta, praktiskai atsigavus buvau. Bet atsisest tai dar kuri laika negalejau, silpna daresi unsure.gif Operacija prasidejo apie 9val., namie buvau apie 13-14val. Siaip prisimenu kaip gana linksma nutikima mano gyvenime laugh.gif Aisku, labiausiai bijojau, kai kateteri i vena state doh.gif
Tiffany
manes taip pat laukia laparaskopija lapkricio men
paskaicius jusu pasisakymus ramiau pasidare 4u.gif
taoka
smile.gif Manes taip pat laukia lapraskopija gruodzio menesi. As labai bijau, o beto esu dar negimdziusi, kad tik neatsitiktu kas baisaus. Kiek girdejau is gydytojas tai operacija nera sudetinga.
Tikekimes viskas bus gerai.
Tiffany
QUOTE(taoka @ 2008 10 24, 15:39)
smile.gif  Manes taip pat laukia lapraskopija gruodzio menesi. As labai bijau, o beto esu dar negimdziusi, kad tik neatsitiktu kas baisaus. Kiek girdejau is gydytojas tai operacija nera sudetinga.
Tikekimes viskas bus gerai.
*

sveikute, na jau mes 2 sitoj temoj biggrin.gif
ir as negimdziusi, tai ziures kame reikalas, kad negaliu pastot
lauretta66
Sveikos, merginos, regis, aš trečia. Kažin, ar taip moterys neserga, ar tema kažkur kitur nusikėlusi... smile.gif O man ji labai aktuali, nes už maždaug savaitės ir aš guluosi į ligoninę. Rašėt, kad greitai jus operuos. Būtų labai įdomu, kur ir pas ką ir kodėl būtent taip pasirinkot. Gal galėtų mielos mamos ir "nemamos" ką nors patart, rekomenduot, nes pačiai kažką susivokt labai sunku. Turbūt pernelyg greitai viskas man vyksta... Dar norėčiau paklaust, ar jums darė tą kiaušidžių vėžio tyrimą ir kokie ten skaičiai buvo? Nes mano tyrimai viršijo normą ir todėl baisiai nerimauju, kad jau galas artėja, arba šiaip bjaurybė - vėžys sėdi manyje... verysad.gif
Na, o dar labai įdomu, kaip žadat atsidėkoti gydytojams. smile.gif
Gal žinot taip vadinamas "stavkes"? Jei kas žinot, parašykit čia arba į privatą. Iš anksto labai dėkoju. smile.gif
rosma
Gal kas galit pasidalinti savo pojūčiais po operacijos, ne diagnostinės, o normalios laparoskopinės. Ar skausmas toks pats, kaip ir prapjovus pilvą, ar skauda mažiau? O gal visai neskauda? g.gif
So Lucky
Aš pagaliau jau po laporoskopijos. Buvo ir baisu ir ne. Aš tik bandžiau į viską žiūrėti filosofiškai. Dabar manau, kad būna ir baisesnių operacijų. Po narkozės atsigavau lengvai, tik spaudimas labai žemas ilgai buvo. Dar nemalonu buvo, kad pati neįstengiau nusišlapinti, tai statė kateterį į šlaplę, bet sesutė buvo labai atsargi ir beveik neskaudėjo. Išgulėjau ligoninėj 4 dieneles, penktą išrašė. Operavausi Klaipėdos apskrities ligoninėj.
Dabar man įdomu, ką galėčiau pagerti tokio organizmą stiprinančio ir valančio nuo narkozės , kad tik greičiau rebilituočiausi ir galėtumėm organizuoti lelių.
Evute*
kada gydytojas nusprendzia atlikti laparoskopija? ir ar tai ilga ir baisi operacija? skausmas juntamas? cry.gif
Borzika

i 
Apie laparoskopiją aktyviai diskutuojama skyrely Nesulaukiančioms gandro, todėl ši tema yra uždaroma.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.