Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Leideno faktorius
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro
Diotima
Leideno faktorius. Kas nors susidurete su tokia neisnesiojimo problema? Gal zinot kur daugiau informacijos rasti? Tik siandien suzinojau kad toki faktoriu as turiu mad.gif
Pasidalinkit informacija, prasau.
Pinacea
Oj,uzjauciu sad.gif Na, bet dar nereishkia, kad negalesi susilaukti vaikuciu... Esu ne visai tiesiogiai susidurusi su shia genetine liga. Viena mano drauge turi shia liga, ir kiek zinau jai gresia venu tromboze ar kazkas panashaus. Kai kazkada domejausi, literaturoje rashoma apie padidinta persileidimu ivairiuose neshtumo laikotarpiuose rizika, placentos atsiskirima nuo gimdos... Taciau lovos rezimas pastojus daznai leidzia ishneshioti 2.gif Nenuleisk ranku, ir viskas bus gerai.
Gal yra ir daugiau susidurusiu su shia liga....
Diotima
Sakai genu....?
Bet ne genetinius tyrimus darant ji atrado....
Is pradziu galvojau nieko tokio, bet dabar jau vis baisiau darosi...
Ir uz ka man tokios nesamones unsure.gif
Gytutė
Tai paveldima genetinė liga. Vienas iš krešėjimo faktorių yra pakitęs dėl paveldėto patologinio geno.

Tik nepanikuok wub.gif , šis sutrikimas yra gana sėkmingai gydomas.
Blond
Si faktoriu tyriausi ir as. Pa mane jo nerado. Si liga tikrai ne genetine, nepergyvenk. Labai daug domejausi siuo dalyku. Sis faktorius - tai vienas ir kraujo kresumo rodikliu. Zodziu jis rodo, kad pas tave per didelis kraujo kresejimas ir tai neleidzia vaisiui normliai vystytis. Gydomas jis yra nedidelemis aspirino dozemis ir jei neklystu heparino injekcijomis i pilva visa nestumo laikotarpi. Aspirinas skystina krauja. Zodziu nieko gero, bet tikrai ne pats baisiausias dalykas, kad gali but. Kur tu tyreisi ta sindroma? Jei nesunku, gal gali parasyt rezultata.Noreciau su saviskiu palygint.
Gytutė
QUOTE (Blond69 @ 2004 11 18, 13:32)
Si liga tikrai ne genetine

vat galėčiau ir pasiginčyti tongue.gif
Internete pilna straipsnių apie tai, jei kam įdomu.
Blond
Nesigincysiu. Gal as ir maisau su antifosfolipidiniu sindromu. Bet tai visgi susije su kraujo kresumu.
Diotima, o tau gydytojas nepasake ka toliau daryt?
Diotima
Kiek visos pasakojo, tai tiksliausiai Blond69. Siandien vakare buvau pas savo apylinkes gydytoja, tai sake kad cia negenetine liga. Kaip Blond69 ir sake: per daug kreseja kraujas, reikia gerti aspirina ir pastojus leistis heparina.
O siaip tai dariausi ta tyrima klinikose (gyd. Abraicio siuntimu), rezultatai: leideno faktorius - 118" - teigiamas.
Tik man keista tai, kad mano gydytoja taip keistai paziurejo, tipo to heparino leistis nereikia visa laika. Nu ka as zinau, kiek gydytoju - tiek ir nuomoniu. g.gif
Diotima
QUOTE (Miglužė @ 2004 11 18, 13:39)
vat galėčiau ir pasiginčyti tongue.gif
Internete pilna straipsnių apie tai, jei kam įdomu.

Migluze, nurodyk kur jau cia tam inete pilna tos info? As ieskojau, bet tik 1 straipsni radau (prisipazinsiu tik lietuviu kalba ieskojau rolleyes.gif ) Jei tu kazka daugiau randi - nukopijuok adresiukus, prasau. Apsisviesiu. smartass.gif
Gytutė
Tai arba aš jau visai dun dun, arba ta gydytoja nelabai žino ką šneka. Specialiai suradau lengvai skaitomą straipsnį, kur daug kas paaiškinta, apie nėštumą taipogi.
http://www.netdoctor.co.uk/diseases/facts/factorv.htm

Lietuvių kalba beveik niekada nieko gero nebūna
Jau seniai įpratau ieškotis tik angliškai smartass.gif
jei kas neaišku, galėčiau šiek tiek išversti
Diotima
Pasiskaiciu ta straipsniuka. Ir galvoju: kazin as juos 2 turiu ar 1 g.gif
Nu bet is esmes labai nenusigasdinau. Tik zinosiu ateiciai - kas manes gali laukti.
Bet as kaip supratau - tai nera genetine liga, tai tik ateina su genais. Kaip paveldi rudas akis, tamsius plaukus, taip ir sita gauni is teveliu. Ta zinant, reikia atitinkamai prisiziureti save ir pasisaugoti.
Dar pasirodo nelabai gerai gerti kontraceptines, bo visai kraujas nebetekes smile.gif Juokauju.
Kol kas tai nusiteikus optimistiskai thumbup.gif Ir tikiuosi mano nutrukusiu nestumu priezastis buvo butent ta, o ja pasalinus, bus viskas ok.
Gytutė
Tai ir vadinama genetine liga, kai ji nėra įgyjama (dėl aplinkos poveikio), o kai tiesiog gauni jau blogą geną iš tėvų.

thumbup.gif šaunuolė, kad nesigasdini. Jei Labai įdomu, tai gali kreiptis į genetikos centrą, ten gydytojai sudarytų geneologinį medį ir pasakytų, kiek gali tų genų turėti, ar kokia tikimybė tavo vaikeliams sirgi. Dėl genetinės diagnostikos nieko tiksliai nežinau, ar Lietuvoje tai yra atliekama, bet galima ten pasiteirauti g.gif

Ai, ten to straipsnio gale parašyta prognozė, man labai patiko jų pastebėjimas dėl šimtamečių thumbup.gif

Linkiu tau gero nestuke.gif ir daug daug 2.gif , kad daugiau jokių nelaimių nebūtų
Diotima
Aciu labai.
Blond
QUOTE (Diotima @ 2004 11 18, 19:27)
Kiek visos pasakojo, tai tiksliausiai Blond69. Siandien vakare buvau pas savo apylinkes gydytoja, tai sake kad cia negenetine liga. Kaip Blond69 ir sake: per daug kreseja kraujas, reikia gerti aspirina ir pastojus leistis heparina.
O siaip tai dariausi ta tyrima klinikose (gyd. Abraicio siuntimu), rezultatai: leideno faktorius - 118" - teigiamas.
Tik man keista tai, kad mano gydytoja taip keistai paziurejo, tipo to heparino leistis nereikia visa laika. Nu ka as zinau, kiek gydytoju - tiek ir nuomoniu.  g.gif

Idomu, kokia yra riba. Pas mane to tyrimo rezultatas 130 - neigiamas. Idomu, nuo kokios ribos teigiamas. Gal ir man jau netoli iki teigiamo. Man Abraitis sake, kad aspirina reikia gert iki pastojimo, o pastojus nutraukt. Ir jei butu rade ta Leideno faktoriu, butu reikeje leistis heparina kiekviena diena visa nestuma. O mano gydytoja sake, kad uztektu tik aspirino. Vat r zinok zmogus, ka daryt. Nepigus malonumas, beje, tas heparinas. Viena ampule kainuoja apie 11 Lt, nesunku apskaiciuot vaikucio kaina... O aspirina as geriu. Ne kaip man aiskino, istiria 90-95 proc. tu trombofiliju, o apie 5-10 proc. netiriama. O gal buten tie like procentai ir turi itakos nestumui. Va, kodel as geriu aspirina. Nes siaip, mano kraujas kresa ziauriai... Kai dare tyrimus, i pirsta dure kelis kartus, nes vis uzkresedavo.
mallena
vampyrams nekas is taves butu laugh.gif
Blond
QUOTE (mallena @ 2004 11 22, 14:52)
vampyrams nekas is taves butu laugh.gif

laugh.gif thumbup.gif laugh.gif
Diotima
Nu siaip tai man kraujas tikrai greit nekresa, ypac kai isipjaunu i pirsta, ar koki spuoga nudrasakau. Tai gal man visalaik nereiks to heparino... Antra vertus, ko nepadarysi del tu 2.gif
Mona
Siuo metu mano drauge, kuri turi Leideno faktoriu, laukiasi 2.gif (20 savaiciu nestuke.gif ). Pries tai turejo 2 persileidimus del per didelio kraujo kresumo ir labai del to pergyveno, nes dar nezinojo persileidimu priezasties. Dabar ji kiekviena diena leidziasi heparina (pries nestuma gere aspirina). Labai tikiuosi, kad sikart jai pavyks ir galesim kartu auginti vaikucius 4u.gif
Idomu butu paskaityti apie mamytes, kurios turi Leideno faktoriu, bet sekmingai isnesiojo 2.gif ir pagimde.
paradigma
tai cia ir yra antifosfolipidinis sindromas. as ji taip pat turiu,ji nustate gyd. Abraitis kmuk . vartojau aspirina, kiekviena diena leisdavausi faraxiparina. pilvuka saugojau kaip kiausini,didziaja laiko dali praleisdavau lovoje. ir stai dabar turiu nuostabia dukryte smile.gif heparino vaistinese jau nera pirkt, tai keiciau fraxiparinu. man gydytojas Abraitis sake,kad nevartojant fraxiparino sekmingai isnesiot nera daug sansu.
Gytutė
Tai ne tas pats, kas antifosfolipidinis sindromas. Leideno faktorius tai genetiškai nulemta krešėjimo sistemos patologija. Yra pakitęs vienas iš krešėjimo faktorių. O prie antifosfolipidinio sindromo, padidintas krešumas yra tik kaip antifosfolipidų veikimo pasekmė. Patys antifosfolipidai su krešėjimo sistema neturi nieko bendra.
paradigma
man pats gydytojas pasake,kad yra antifosfolipidinis sindromas ir paaiskino,kad pakites 5 kresejimo faktorius. na,dar siuo klausimu paskaitinesiu kas kaip smile.gif
zynaida
QUOTE(Diotima @ 2004 11 18, 20:26)
Tik man keista tai, kad mano gydytoja taip keistai paziurejo, tipo to heparino leistis nereikia visa laika. Nu ka as zinau, kiek gydytoju - tiek ir nuomoniu.  g.gif
*

sveikutes 4u.gif as niekaip nesuprantu tu skaiciuku doh.gif mano 122(o norma nuo 120-300)tai tik 2 normoj,nemanau,kad cia gerai g.gif
Amade
pasiskaitinejau apie si faktoriu... g.gif tai cia is principo kazkas panasaus kaip AFS? g.gif ir jei eini pas Abraiti tirtis AFS, tai sita faktoriu jis irgi automatiskai istiria? nes pas mane siaip AFS nerado, bet dabar susidomejau siuo "baubu" ... nes ruosiuosi eit visokiu tyrimeliu pasidaryt, renkuosi info, ko as dar esu nepasidarius... nes juk giniai visko visko nepasiulo darytis, tenka paciai su pageidavimu sarasai eiti... ax.gif
Gintute
O kokią aspirino dozę kasdien geriate?
Man irgi rado šį faktorių sad.gif A pasakė telefonu, bet nei skaičių, nei gydymo nepasakė, nes sakė pasakys kai atvažiuosiu.. o aš taip ir nebenuvažiavau (ne kaunietė esu) blush2.gif nes nusprendėm, kad užtenka kovoti su gamta.. O dabar po metų vėl kirba mintis, kad reikia pradėti iš naujo eit per daktarus.. bet A tai jau turbūt atskaitytų moralą, kad tiek ilgai pas jį neatėjau unsure.gif
Sella
Dariau genetinius tyrimus, man Leideno faktoriaus nerado, bet eterozigozę MTHFR, PAI it XIII faktorių.
Gal kuri iš jūsų irgi su tuom susidūrėte? g.gif
Gintute
Sella, kokie įdomūs "baubai" unsure.gif
Įdomu ar Lt irgi tokių ieško?
O tau yra kokie juntami požymiai susiję su tais faktoriais,pvz. skauda galvą, kraujas greit kreša ir t.t ?
Sella
Gintute, jokių tavo išvardintų požymių neturiu.
Hematolgė nuramino, sakė, kad nieko baisaus.O ginekologė skyrė gerti aspiriną ir folinę rūgštį.
sauda
QUOTE(Gintute @ 2009 10 10, 00:09)
O kokią aspirino dozę kasdien geriate?
Man irgi rado šį faktorių sad.gif A pasakė telefonu, bet nei skaičių, nei gydymo nepasakė, nes sakė pasakys kai atvažiuosiu.. o aš taip ir nebenuvažiavau (ne kaunietė esu) blush2.gif  nes nusprendėm, kad užtenka kovoti su gamta.. O dabar po metų vėl kirba mintis, kad reikia pradėti iš naujo eit per daktarus.. bet  A tai jau turbūt atskaitytų moralą, kad tiek ilgai pas jį neatėjau  unsure.gif
*

Labutis 4u.gif As tavo vietoje nuvaziuociau,nes neaisku ar tik aspirino uztektu,ar ir leidziamu reiketu.Juk tyrimuku atsakymai turetu buti korteleje ir tereiketu tik pradeti vaikuti planuoti su A palaiminimu ax.gif O kodel neatvykai metu begyje ,tai galima pasakyti,jog laimes ieskojai svetur bigsmile.gif O jei del aspirino naudojimo,tai iki 70 kg uztenka 100 mg aspirino,o jei sveri daugiau,tai reikes jau 150 mg i diena aspirino,bet neaisku kokie tyr atsakymai gali veliau reikti ir leidziamu .Sekmes pas A
4u.gif
Gintute
QUOTE(sauda @ 2009 10 13, 17:19)
kodel neatvykai metu begyje ,tai galima pasakyti,jog laimes ieskojai svetur  bigsmile.gif O jei del aspirino naudojimo,tai iki 70 kg uztenka 100 mg aspirino,o jei sveri daugiau,tai reikes jau 150 mg i diena aspirino,bet neaisku kokie tyr atsakymai gali veliau reikti ir leidziamu .Sekmes pas A
4u.gif
*

Tiksliai..gera mintis drinks_cheers.gif
O aš tai nusipirkau vakar aspirino su magniu.. Ir išgėriau nakčiai, kaip vaistininkė pasakė..Nu bet negalvojau, kad jis per naktį taip suskystės, nes vakar buvo pirma mm diena ir ryte pabudau raudona blush2.gif Nepamenu kada paskutinį kart taip buvo.. jaučiu tik mokyklos laikais, kai nebūdavo paketų.
Šiaip aš sveriu 52kg, o tas aspirinas su magniu 150mg..
Užtat dirbau visą dieną kaip prisukta.. ir energijos turėjau ir galva šviesi smile.gif
sauda
QUOTE(Gintute @ 2009 10 14, 00:49)
Tiksliai..gera mintis  drinks_cheers.gif
O aš tai nusipirkau vakar aspirino su magniu.. Ir išgėriau nakčiai, kaip vaistininkė pasakė..Nu bet negalvojau, kad jis per naktį taip suskystės, nes vakar buvo pirma mm diena ir ryte pabudau raudona  blush2.gif Nepamenu kada paskutinį kart taip buvo.. jaučiu tik mokyklos laikais, kai nebūdavo paketų.
Šiaip aš sveriu 52kg, o tas aspirinas su magniu 150mg..
Užtat dirbau visą dieną kaip prisukta.. ir energijos turėjau ir galva šviesi smile.gif
*

Na pagal A metodika tau tikrai uztenka 100mg aspirino.Jo tas su magniu buna 150 mg,pagrinde visos mergaites geria Trombo ass,jo yra po 100 mg pirkti.O tas aspirinas 150 irgi neturetu taip greitai suskystinti kraujuka per viena karta,na o gal ir gali g.gif nes svoris tai tavo mazytis rolleyes.gif
Eligiukas
Sveikutes mirksiukas.gif Noriu pasidalinti savo patirtimi. Man 28m, pries septynis metus pastojau. Su vyru neplanavom, gavosi netyciuke. Viskas buvo saunu, nestumas atrode toks naturalus reiskinys, siek tiek pilvas kietedavo, teko ligonineje savaite paguleti. Bet..... lygiai 30 nesumo savaite, atsoko placenta, mergyte mire, prasidejo vidinis kraujavimas. Jei ne Kauno kliniku medikai, siandien jau manes nebutu. Viskas ivyko vasario 14d, ir gydytojai liepe ta diena laikyti antruoju gimtadieniu. Praejus tiek laiko, uzgijus zaizdoms, mes su vyru pradejom planuoti vakuti, nors ir su didele baime, bet del to zmogus ir gyveni biggrin.gif Ir padarius visus tyrimus, man nustate Leideno faktoriu. Dabar aisku del ko ivyko tokia tragedija. Tik kaip paaiskino gydytojas, jei moteris lengvai pastojo, atrodo viskas normalu, niekas netiria to kraujo tirstumo. Dabar kai mes planavom leliuka, buvo padaryti tyrimai ir nustatytas tas nelemtas Leideno faktorius. Pastojau as pries metus, ir nuo pat pirmu savaiciu leidausi vaistus (clexane 2000) i pilva(aspirino negeriau). Nestumas buvo idealus, nereikejo pastoviai gulineti, viskas buvo super, ir sausio 30 pagimdziau sveika berniukas biggrin.gif O keisciausia, kad jo gimimo terminas buvo vasario 14d rolleyes.gif Tad mamytes, jei turit si faktoriu nebijokit, drasiai, medicina visagale, viskas bus gerai. thumbup.gif Beje like pas mane 15 ampoliu tu vaistu( clexane 2000 anti-Xa IU/0,2 ml, galioja iki 2012, galiu padovanoti kam reikia mirksiukas.gif
Rasele002
na as ir labai susidomejau Leideno faktoriumi. kaip tik laukiu atsakymu is gentetiku ir kazkodel nuojauta kuzda kad jis bus teigiamas. taip sakau del to kad jau net 2 mano leliukai zuvo 9 nestumo menesi ir kaip ir nelabai aiskiu priezasciu. kadangi mano abu nestumai buvo lengvi jauciausi gerai tai visi gydytojai karksejo kad viskas pas mane gerai. na bet jau ir po dvieju netekciu kazkaip nebesinori taip ir vel bandyt.
Stiuardesa
Panasu kad ir man bus nustatytas Leideno faktorius. Dariausi tyrimus del AFS, visi rodikliai normoj, o APC_R zymai mazesnis nei turetu buti .. 80s , o norma >120s.
Dabar laukiu visizto pas hematologa, genetika, gal jie padarys dar paildomu tyrimu kad butu galima tikrai identifikuoti sia liga...

Siaip ginekologas rekomenduoja gerti aspirina ..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.