sveikos, mano leliui 1,2 men zindau aktyviai mm nesergu...bandom pastot bet nesekmingai
sveikutės
mano dukriukui jau 1 metai 7 mėn. Iki šiol aktyviai žindau ir dieną, ir naktį. Pirmosios mm po gimdymo prasidėjo, kai mažylei buvo 1 metai 5 mėnesiai. Labai norėčiau vėl pastoti, bet.... niekaip nepavyksta
Pries pora dienu parasidejo mm
Bet tos menesines keistos kazkokios, spalva, kvapas, tikrai ne tokios kaip pries nestuma O kaip pas jus mergaites buvo? QUOTE(Bulbulka. @ 2009 10 28, 01:12) Pries pora dienu parasidejo mm Bet tos menesines keistos kazkokios, spalva, kvapas, tikrai ne tokios kaip pries nestuma O kaip pas jus mergaites buvo? na man pirmos menesines kai buvo is namu iseiti negalejau pogimdyminius paketus naudojau kaip is kibiro pyle
Man menesines prasidejo kai sunui suejo lygiai 1 metukas.1.4menesiu Sunui pradejo dygti dantukai kruminiai paskui is kart iltiniai, apetitas nukrito normalaus maisto sunkiai isiulau ir porcijos netokios vis mano pienelio geria,tiesiog reikalauja jo, o mama begede bando visaip nusimuiliti, nes jau didelis vien mano pienu nebus gyvas... Nezinau ar tai susije kad mazylis pradejo daugiau gerti pienuko dingo menesines jau trecias menuo nera, tiesa buvo po dvieju menesiu tepliojimas 5 dienu, bet as taip niekada nesirgdavau. jau testu prisidariau ir po 2 menesiu pas ginekologe buvau-nenescia. nenoriu nestumo... ar yra kam taip buve, kad dingsta menesines ne del nestumo?
QUOTE(ramsaite @ 2009 10 29, 11:29) Man menesines prasidejo kai sunui suejo lygiai 1 metukas.1.4menesiu Sunui pradejo dygti dantukai kruminiai paskui is kart iltiniai, apetitas nukrito normalaus maisto sunkiai isiulau ir porcijos netokios vis mano pienelio geria,tiesiog reikalauja jo, o mama begede bando visaip nusimuiliti, nes jau didelis vien mano pienu nebus gyvas... Nezinau ar tai susije kad mazylis pradejo daugiau gerti pienuko dingo menesines jau trecias menuo nera, tiesa buvo po dvieju menesiu tepliojimas 5 dienu, bet as taip niekada nesirgdavau. jau testu prisidariau ir po 2 menesiu pas ginekologe buvau-nenescia. nenoriu nestumo... ar yra kam taip buve, kad dingsta menesines ne del nestumo? na dabar nepamenu kaip ten bet man kazka minejo ginek kad kol maitini visai kitaip veikia harmonu sistema organizme gali buti as manau kad dingsta menesines kol maitini o Siaip spirale ne harmonine galit isideti ir nebus problemu, nes kol maitini tik varine galima
Man nors ir maitinu menesines prasidejo beveik 3men po gimdymo.
Sveikos, ar imanoma pastoti maitinant ir dar nesergant menesinems???siuo metu maitinu dukryte kuriai 10 men ir dar neprasideje men. ar yra taip kam nors buve? Noreciau pastoti antra karta, taciau manau neimanoma kol menesiniu nera, vadinasi,tureciau nutraukti maitinima????ka manote? aciu
QUOTE(amaliute @ 2009 10 31, 15:37) Sveikos, ar imanoma pastoti maitinant ir dar nesergant menesinems???siuo metu maitinu dukryte kuriai 10 men ir dar neprasideje men. ar yra taip kam nors buve? Noreciau pastoti antra karta, taciau manau neimanoma kol menesiniu nera, vadinasi,tureciau nutraukti maitinima????ka manote? aciu Imanoma, tik sunku apsakaiciuoti kada tos laiminog dienos, kad O jei norit ilgai maitint, tai girdejau, akd geriau iki kol vaisiui 7 mėn, jau nustoti, kad pradetu naujam kudikeliui gamintis
man tas malonumas grizo po 4men.dar dabar maitinu mergyte,nors jau metkai ir trys menesiai,bet permeninias kap ji valgo,lqabiau skauda pilva ir jautresni speneliai tada buna.
tai isvada viena kad reikia nustoti zindyti ir tik tuomet pavyks pastoti, su kuo ir as susiduriau,vadinasi,ne man vienai...
Pirmąją dukrytę maitinau iki 1 metų.Teko nutraukti ,nes laukiausi,todėl ir pienukas išseko..
QUOTE(amaliute @ 2009 11 02, 15:52) tai isvada viena kad reikia nustoti zindyti ir tik tuomet pavyks pastoti, su kuo ir as susiduriau,vadinasi,ne man vienai... Na ne - pakanka retinti tarpus tarp žindymo ir nakties pienuko atsisakyti (aš kaip tik nepilnam mėn po naktinio žindymo atsisakymo praėjus ir pastojau, nors mm jau porą mėn buvo atsiradę).
cia laba, labai priklauso nuo mamos organizmo
Vat ir man aktuali tema, maitinu 1 metai ir menuo, mm nera. Kazin ar yra sansu pastoti maitinant kol mm dar nera
QUOTE(ylli @ 2009 11 02, 19:07) Pirmąją dukrytę maitinau iki 1 metų.Teko nutraukti ,nes laukiausi,todėl ir pienukas išseko.. mes kalbam apie pastojima kai dar nera mm, ir zindai aktyviai, t.y. ir diena ir nakti...
Sveikos, vat butent jei nera mm ir vis dar maitini bijau kad neimanoma pastoti...o kaip reikia atsisakyti naktinio maitinimo, ka daryt jei ji pabunda kas valanda ar dvi valandas ir per kiek laiko paprastai kudikis pamirsta apie naktini maitinima?
QUOTE(Zuwytes @ 2009 11 03, 14:56) Vat ir man aktuali tema, maitinu 1 metai ir menuo, mm nera. Kazin ar yra sansu pastoti maitinant kol mm dar nera sako, kad yra, bet as tuo laaaabai abejoju....mums nepavyko...tai as jau nutraukiau maitinima-nemaitinu jau 2 sav. laukiu mm ir planuosim toliau leliu...dabar galvos skausmas kada susirgsiu.......... Papildyta: QUOTE(amaliute @ 2009 11 03, 16:06) Sveikos, vat butent jei nera mm ir vis dar maitini bijau kad neimanoma pastoti...o kaip reikia atsisakyti naktinio maitinimo, ka daryt jei ji pabunda kas valanda ar dvi valandas ir per kiek laiko paprastai kudikis pamirsta apie naktini maitinima? sunkiai jie pamirsta ta papa....as pati jau nemaitinu visiskai antra savaite, tai jis kas 2 val keliasi ir vis suverkia manydamas, kad gaus papa ir labai neramus pasidare kai negauna jo...bet as tikiuosi kad per koki men jis visiskai uzmirs apie papuka ir liulins visa nakti ramiai...vandenuko ar soskes as jam nekisu...truputi pasupu nakti ir toliau miega vienas kitam kambari savo lovoj....nes nuo lovytes jam isterija.....oi nepykit issipleciau...
maitinu 1metai ir 1menuo. Siandien patepliojo. Ale niekaip nepavadinciau mmm... O jau savijauta, neduok Die - nei laike, nei erdvej nesiorientuoju, grynas zombis... Belieka laukt - arba prakiursiu, arba vel viskas dings. Labai noreciau isvengt mmm... kaip gerai be ju jauciausi. O dabar visai jegu ner
Laba
gal yra kokių būdų išaukti mėnesines, maitinat vaikelį?
Mes irgi maitinamės MP reguliariai: ir dieną, ir naktį kelis kartu, tačiau menstruacijos atsirado po 6,5 mėn, o apie antrą lėliuką gandrai žinią atnešė apie aštuntą žindymo mėnesiuką. Taigi liepą mūsų šeimyną papildys broliukas arba sesutė mažajam.
As sunu maitinau iki 1 m. 3 men. Nutraukiau ir po gero menesio pastojau. MM sulaukiau po gimdymo praejus lygiai 3 men. nors maitinau gana intensyviai ir tik savo pieneliu. Ir po gimdymo MM niekuo nepasikeite, nei palengvejo, nei sumazejo... Manau, kad cia kiekvienai individualiai, nera kazkokiu taisykliu. Kaip sake mano ginekologe, teoriskai kol maitini pastoti negali, bet praktiskai...
va va ir as labai tikiuosi, kad kol maitnu - tai veikia kaip kontracepsija.. nu jei jau bus netyciukas , tai tegu
Maitinu dar gana dažnai, bet jau spėjau
labas, maitinau savo pirmają, mėnesinės atsirado iškarto kai nustojau kraujuoti. bet ją primaitindavau mišinuku, galvojau kad su mažuoju bus kitaip. bet ne, vėl atsirado tik nustojus kraujuoti po gimdymo. mažius valgo dažnai, maitinu tik savo pienu.
ir as pagaliau susirgau, po 20 menesiu (kiek sutaupiau ant pampersu)
QUOTE(boruzzze @ 2010 01 16, 13:25) ir as pagaliau susirgau, po 20 menesiu (kiek sutaupiau ant pampersu) boruzzze, musu lialiai vienodo amziaus
na man irgi dar neprasidėjo mm ir visai aš jų nelaukiu
Po 2 meen atsirado, nors ir maitinau...
QUOTE(rutuliukė @ 2010 01 19, 13:38) boruzzze, musu lialiai vienodo amziaus
O man su pirmu vaiku atsirado po 6savaiciu ir taip kas menesi reguliariai, tada kai dukrytei buvo 18 menesiu pastojau (vis dar maitinau), po truputi baiges dukriuko draugyste su papuku
Man MM prasidėjo po trijų mėnesių, nors maitinau tikrai dažniau nei kas tris val. net nesitikėjau. O jau kokios skausmingos ir gausios buvo
QUOTE(milija99 @ 2010 01 26, 15:16) Man MM prasidėjo po trijų mėnesių, nors maitinau tikrai dažniau nei kas tris val. net nesitikėjau. O jau kokios skausmingos ir gausios buvo O man teorija pasitvirtina
dukryte dar maitinu,diena 1karta,o nakti valgo kazkur 4kartus,vakar susirgau mm,(pirma kart susirgau kai dukrytei buvo 7men,ir tai tik viena diena,)o siandien antra jau diena,ir gan smarkiai.Nenoreciau,kad pienelis jau dingtu
QUOTE(luli @ 2010 01 26, 17:09) dukryte dar maitinu,diena 1karta,o nakti valgo kazkur 4kartus,vakar susirgau mm,(pirma kart susirgau kai dukrytei buvo 7men,ir tai tik viena diena,)o siandien antra jau diena,ir gan smarkiai.Nenoreciau,kad pienelis jau dingtu o tai nori pasakyt kad kai menesines, tai ir pienas dingsta? nu bene taip nera... pienas gi gaminasi smegenyse QUOTE(luli @ 2010 01 26, 15:09) dukryte dar maitinu,diena 1karta,o nakti valgo kazkur 4kartus,vakar susirgau mm,(pirma kart susirgau kai dukrytei buvo 7men,ir tai tik viena diena,)o siandien antra jau diena,ir gan smarkiai.Nenoreciau,kad pienelis jau dingtu na man prasidejo po gimdymo praejus 8savaitems, suneliui jau metai vis dar maitinu, pienas tikrai nedingo
mano panelei neturejo jokios itakos ar sergu ar ne ,kaip valge pieniuka taip valge
manau kad nera absoliuciai vienos taisykles...as abu vaikus maitinau virs metu, su pirmu menesinem susirgau po triju men nuo gimdymo,su kitu po septyniu ir maitinimui tas itakos neturejo visiskai jokios
QUOTE(pincius @ 2010 02 01, 10:26) pritariu. pirmą kartą susirgau praėjus mėnesiui po gimdymo. neskausmingai, palyginus lengvai, tik gaila, neteko pasidžiaugti jų nebuvimu. o maitinau pirmagimę iki 1m.3mėn. o va po antro gimdymo susirgau kai dukrai suėjo keturi mėn. trys dienos prieš sirgimą galima sakyti dingo pienas, nors prieš tai trykšte tryško. kol supratau, kad vaikas yra alkanas...
Man menesines atsirando lygiai po 2 savaiciu baigus maitinti suneli, tuomet jam buvo beveik 1.3m. Man tai atrodo tikrai ilgas laiko tarpas, net buvau atpratusi nuo ju
Kiek esu girdejusi, jei aktyviai zindai ir menesines dar neatsirade, tai ir nepastosi. Aisku, jei tuo vadovausiesi kaip kontracepcija - tai nera patikima, nes gali "uzsokti" ant to menesio kai jau tau yra ovuliacija, bet dar nespejo atsirasti menesines
Is patirties del naktinio papuko prisiminimo galiu pasakyti, kad vaikas ji tikrai prisimins jei maitinsi diena, bent jau mum taip buvo. Norejom nutraukt naktini maitinima - teko ir diena nebeduot papuko, o nusitraukinet ir duoti is buteliuko QUOTE(pincius @ 2010 02 01, 10:26) manau kad nera absoliuciai vienos taisykles...as abu vaikus maitinau virs metu, su pirmu menesinem susirgau po triju men nuo gimdymo,su kitu po septyniu ir maitinimui tas itakos neturejo visiskai jokios
Nors maitinau laaabai daznai, bet va menesines jau po triju menesiu atsirado
Kol maitinau , nebuvo mmm
Suneliui 5 menesiai. Mmm iki siol nera.
as maitinu jau 1 m 8 men. Menesiniu ner, nestumo ner. O galetu but.....
Sveikutės,
Mum 1 m. ir 6 mėn. intensyviai maitinu naktį ir dieną šiek tiek. Sužinojau, kad laukiuosi, patarė nutraukti MP jau. Neįsivaizduoju kaip reiks naktį nebeduoti
Sveikos
Ateinu ir as nerimaudama... dukrytes nemaitinu jau menesi, bet mm kaip ner taip ner... |