Nu chia truputi kvepia pasakom... Sutinku, kad maitinimas krutimi sumazhina galimybe pastoti, bet tai toli grazhu nera 100% apsauga. Artima drauge pastojo, kai pirmagimiui buvo 10 men. Zhodzhiu, dvieju metu nereikejo O kad senele zhindydavo...
ir man tai kaip pasaka, sergu ir as jau:)) reikalas tas, kad mes jau kitokios, nebesam vien tik mamos... nesugebam tiek atsiduoti. Nesakau kad ir reikia, juk ne sacharos vidury gyvenam. Tiesiog papasakojau ir tiek, saugotis nuo pastojimo, mano galva reikia nuo 2 menesio, o maitinti iki metuku Beje, del seneles. maniske istekejo 35, vyras buvo 40, jie spejo susilaukti 7 vaiku, 8 anuku, proanukiu skaiciu pameciau:))) Tai as dabar galvoju, kad jai teko zindyti seneles amziaus musu akim ziurint Zodziu anksciau buvo stiprus zmones, va ka norejau pasakyti
sveiki,o aš galiu pasakyti tiek:mėnesinės prasidėjo 3ą savaitė po gimdymo,maitinau iki 3ų metų.o mano draugė pagimdė savo mergaites taip:pirmoji gimė sausio mėn, o antroji lapkritį tų pačių 2002metų
Mane galėtų į Žiegždrius vežti
O ka, velione mama neturedavo seers, pusseseres, vyro sesers ar kokios gentaines, kuri neleistu vaikui mirti badu????? Jei rimtai, tai senelei turbut budavo 35-40 metu, jei tureti galvoje, kad pirmgimi moterys gimdydavo kokiu 15 m., ir ko gero, pati neseniai gimdziusi. Pieno gamyba priklauso nuo prolaktino, o ta prolaktina labai norint galima ir negimdziusiai moteriai, pvz. isivaikinusiai (siais laikais - medikamentais, o tada gal ir saviitaigos pakadavo). Del kontracepcijos Miau
Ypac, kai as tingine, tai nezinau kas butu, jei reiktu su buteliukais nakti lakstyt:)
Kiek matau daug mamyciu maitino pacios ir "sirgo" ,o kaip vaikelis reagavo del pieno skonio?
Tikrai menesines negali tureti itakos pieno skoniui. Tikriausiai kitos priezhastys: pilvukas, pokychiai tavo pachios racione, o gal net dantukai formuojasi?..
aš prasidėjus menstruacijoms dar maitinau ilgokai
man atrodo jau rasiau kad susirgau po 2men.. matinau iki 7men, paskui savo noru nutraukiau... nzn, sako siek tiek pakinta pieno skonis sergant... bet maniske labai nepriestaraudavo...
Zhiema, o kaip tu savo noru nutraukei maitinima? Ar gerei vaistuku laktacijai baigt ar tiesiog nebemaitinai? As irgi planuoju nuo 7 men. nebemaitinti, tik nezinau kaip reiks sustabdyti pieno gamyba
man pieno sumazejo tada, kai pardejau reciau maitinti. mazejo mazejo, mazejo mazejo, kol visai isnyko
Ode, deja, bet gali ir turi MAno vaikiui tuoj 11 mėn., bet dar nesergu
As susirgau kai tik pradejau primaitint kosem,t.y. apie 6 menesi,abu toliau sekmingai maitinau iki metu,bet taip pat sekmingai devintam menesi pastojau
Kaip maitinai, taip ir maitinsi nors ir atsirado menesines.
Man jos pasirode pirmas menuo po gimdymo, nors maitinau pati. Bet as ir toliau maitinau savo maziuka ir iki 6 men nieko neprimaitindavau. ir mano mazius buvo stiprus ir drutas virukas
hmm.. o as iki siol nesergu, nors dukrelei jau metai ir devyni men.
As irgi dar maitinu ir dar nesirgau. Aisku, smagu, kad nera to "dziaugsmo". Bet kita vertus, dabar niekaip negaliu zinoti, ar nesumeistravom Viliukui brolio ar seses
As ir nepastebejau, kad maziau vaikas valgytu, tuomet kaip sirgau..tai buvo supirmu vaikuciu..tik sako, kad mamai silpniau, blogiau, nes daugiau resursu is organizmo yra paimama...
Papildyta @ [mergetime]1098086480[/mergetime] Dabar dar nesergu ir maitinu pati, tuoj bus puse metu. Na tikuos, kad nepastojau
Sveikutes,
norejau vyresniu mamyciu su patirtimi paklausti: maitinu krutimi, diena ir nakties metu;valgo apie 10 min, vaiko svoris auga, manau kad pieno uztenka.Atsirado menesines. Ar tai reiskia ,kad mano pieno fabrikelis uzsidarys??Kiek ilgai dar galiu tiketis maitinti is kruties? Labai jau nesinori prie misinio pratinti.
tai tikrai visai nesusiję,maitinsi ir toliau kuo geriausiai
o prie mišinukų pratink nebent tada jei vaikutis neprivalgo tavo pieno,ir mažai auga svoris aš tai susirgau tik visai neseniai,prieš mėnesį,dukrytę vis dar maitinu pati
nesinervink del tu menesiniu ir maitink pati kol pieno turesi
Man atrodo, tokia tema jau yra.
Trumpai: pieno gamyba ir menesines yra visishkai nesusijes dalykas. Jei ka, tai maitinant ir pastot gali, ir toliau maitint sekmingai budama neshchia
Pienas ir menesines tikrai nesusije... O del to patarimo maitinti, kol pieno bus - nu atsargiai, nebutinai visom jis tinka
As pati buvau klausimuka uzdavus sitam forume apie piena ir menesines
Tad manau kiekvienai skirtingai,nes buvo surasyta labai ivairiu nuomoniu.
Maitinu jau beveik 5 men. bet nesergu. Istikruju, tai jau net pamirsau apie higieninius paketus ir tamponus
kai mažiui buvo 2,5 mėn. galvojau kad jau vėl prasidės vargai vargeliai...
Man menesines prasidejo 7-ta savaite po gimdymo
Man prasidejo 6 savaites po gimdymo, o antros menesines tiktai kai leliui buvo 1m. ir 1mėn. buvo labai gausios, dabar maitinu toliau ir laukiu kitu menesiniu.
Mums 9.5men., maitinu tik 2 kartus dienoj, ryte ir vakare,bet menes.dar nera.Taigi kol kas tuo ir dziaugiuosi
mano maziui beveik 4 men.,as irgi laukiu nesulaukiu,ne del to kad patinka,nusibodo skausmai pilvo apacioje arba sone,dar visokiausiu straipsniu prisiskaicius apie cista,negimdyvini nestuma ir t.t.baisu
Man menesines prasidejo tik dabar ty pries menesi, o mazyle maitinu 2m 8men... Tiesa sakant, buvau jau pradejusi panikuoti, rasiau ir i supermamos foruma, ir testus dariausi, ir pas ginekologa ejau. Ir labai mane nuramino tokio seno ginekologo Lietuvoj zodziai: " Gamta, vaikeli, veikia pagal savo cikla - jokie daktarai negali jai liepti. Todel atsipalaiduok ir dziaukis vaikuciu. Bus laikas ir prasides".
Kazkur skaiciau, kad vaikams, ilgai maitintiems esant menesinems, anksciau prasideda lytinis brendimas. Daugiau jokio skirtumo
sveikos
Kai maitinau vyresniąją, mėnesinės prasidėjo gal po gerų trijų-keturių mėnesių. O šįsyk jau po pusantro mėnesio. Ir iš pradžių visiškai nereguliarios. O dabar geriu kontraceptikus, tai iš viso nebesuprantu, kada bus, kada ne
O kad vaikas prasčiau žįstų, to tai tikrai nepastebėjau dalyciuk, o tu atsargiai, daktarė gal tau "pamiršo" paminėt, kad nepastosi, tik jei tarpai tarp maitinimų bus ne ilgesni kaip 3 valandos. Taip kad aš jokiu būdu nepasitikėčiau šita apsisaugojimo priemone QUOTE(Saulytes mamyte @ 2005 01 28, 18:17) Man menesines prasidejo tik dabar ty pries menesi, o mazyle maitinu 2m 8men... " Gamta, vaikeli, veikia pagal savo cikla - jokie daktarai negali jai liepti. Todel atsipalaiduok ir dziaukis vaikuciu. Bus laikas ir prasides". O Aš 9 mėnesį sulaukiau- tai jau džiaugiausi- pasiilgusi buvau QUOTE(dalyciukas @ 2005 01 28, 19:37) sveikos Kazhkuria prasme taip, tachiau kiaushinelis subres pora savaichiu iki pirmuju menesiniu (menesines gi tik pasako, kad kiaushinelis nebuvo apvaisintas), todel menesiniu dar nebus buve, o pastot jau galesi
[quote=Saulytes mamyte,2005 01 28, 18:17]
Man menesines prasidejo tik dabar ty pries menesi, o mazyle maitinu 2m 8men... Va matai kaip buna Aš tai maitinu dar tik 15 mėn. ir vis manau kiek čia tempsiu be tų mėnesinių. Cha cha,pasirodo dar galiu ilgai laukti "mylimų draugių" Nagi reikia dar parašyti prie ilgo žindymo pliusų kiek pinigėlio sutaupai ant allwaysiukų QUOTE(dalyciukas @ 2005 01 28, 17:37) sveikos Pastoti dar ir kaip galima! Juk taip pametinukai ir atsiranda (dažniausiai)
Man menesines prasidejo po gimdymo praejus menesiui. Kadangi pati maitinu dar (maniskiui jau 8,5 men.) , man regis organizmas smarkiai nusilpsta kai prasideda menesines (praeita karta sveikata buvo siaubinga
sveiki. savo sunu maitinu iki siol, o po gimdymo pirmakart susirgau praejus 13men. jau zinokit taip pat buvau issilgusi ju, o kad pienuko skonis keiciasi , kai "jos" prasideda, sita esu kazkur gidejusi, taciau man nepasiteisino
[quote=crocus,2005 02 01, 01:47]
[quote=Saulytes mamyte,2005 01 28, 18:17] Man menesines prasidejo tik dabar ty pries menesi, o mazyle maitinu 2m 8men... Va matai kaip buna Aš tai maitinu dar tik 15 mėn. ir vis manau kiek čia tempsiu be tų mėnesinių. Cha cha,pasirodo dar galiu ilgai laukti "mylimų draugių" Nagi reikia dar parašyti prie ilgo žindymo pliusų kiek pinigėlio sutaupai ant allwaysiukų [/quote] Ach,pasidžiaugiau,kad dar vis nėra ir prasidėjo netrukus
Aš susirgau, kai mažylei buvo 16 mėnesių. Bet, kad tos mano mėnesinės kažkokios "netikros". Realiai jos trunka vieną dieną, o paskui dar kelias tik teplioja ir tiek. Ir žiauriai nereguliarios...
QUOTE(dalyciukas @ 2005 01 28, 20:37) sveikos tai kad galima pilnai pastot,aš po pirmo sūnaus nors dar maitinau,pastojau 5mėnesis kai jam ėjo. Dabar dar ir nesergu nors mažąjai jau aštuntas eina ir vis maitinu.
Siandien man prasidejo menesines....
Man mėnėsinės prasidėjo balandžio mėnesį. Jau jas turėjau 3 kartus, tačiau pieno turiu iki šiol ir jo net nesumažėjo. Tu tik maitink ir pienas nedings.
QUOTE(Lali @ 2005 06 18, 11:17) Man panasiai ir buvo, daugiau nei metus neatsirado, o kai atsirado, buvo nereguliarios, bet paskui susireguliavo:) Taip, daugelis moteru galvoja ir pasitiki siuo "apsisaugojimo" metodu, deja, tai klaidinga. Nes, norint nepastoti, reikia kad tarp maitinimu butu ne didesni nei 2 val. tarpai QUOTE(jurgita_b @ 2005 06 18, 10:25) Man panasiai ir buvo, daugiau nei metus neatsirado, o kai atsirado, buvo nereguliarios, bet paskui susireguliavo:) Taip, daugelis moteru galvoja ir pasitiki siuo "apsisaugojimo" metodu, deja, tai klaidinga. Nes, norint nepastoti, reikia kad tarp maitinimu butu ne didesni nei 2 val. tarpai ne didesni nei 2 val. tarpai
Man mėnesinės atsirado, kai sūneliui buvo beveik 9 mėn., tačiau pieno vis yra
|